Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

SaiyaGin

The Tower of Druaga: the Aegis of Uruk 5.

Ez is egy jó kis vicces rész volt. Ja, egyébként az anime egy '80-as évekbeli játék alapján készült, arra utaltak vissza az erősen alulpixelezett jelenetek.
Egyébként tudja valaki, hogy miért nincs a 6. rész után letölthető verzió? Nézzem inkább a streaminget?

chilip

Quote from: Alkyra on 2008-06-01, 10:15:59
Kure-nai ep 9
Várható rész volt. Hála a Fénynek, nem csináltak belőle nagy emo jelenetet(legalábbis szerintem)...azt viszont furcsállom, hogy a srác nem használta a fegyverét...Simán hozzávágta volna azt a nőt a falhoz, ha azzal próbálkozik.  Nu mindegy. Kell valami meglepetés is, amikor kimentik a  kis Murasaki-t.:)

na behoztam én is magam az animu-val. nekem is nagyon bejön  :jee: moar plíz  :lazza:

én is kicsit furcsáltam, simán megvédhette volna a kislányt. Lehet ez olyan volt, mint a tűzben edzett férfiben. Most fogja felspanolni magát és jöhet a mészárlás a kislányért :D

Darkstar

#5102
(Ezt eredetileg ide szántam, de néha ráfaragok a sok tab-re)

To Love-ru (1-9)

A story egyenlőre majdnem teljesen a manga vonalát követi (ecchi+harem+lol). A szereplők is szinte egy az egyben lettek átemelve, Mikan az animében is ugyanolyan awesome, mint a mangában, a poénok is egész jók. A story kissé bugyuta de nekem bejön. A 11. rész címe alapján meg végre előkerül a másik kedvencem is (igen, szerintem is nagyon hasonlít valakire). Még nem tudom, hogy hány részes lesz, a mangának sincs vége. Több group is subbolja, úgyhogy mindíg azt szedem le, amelyik előbb kijön, hogy melyik megy archive-ba, azt meg az dönti el, hogy a dvdt ki adja ki.
Egyenlőre awesome :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zen

Vmi hirtelen felindulásból elkezdtem előlről nézni Dragonball Z-t. Hát kiskoromban valahogy nem volt ilyen fárasztó. o.O
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Entrery

#5104
Infinite Ryvius:

Most tartok a 19. részénél ugyhogy még nem néztem végig de azért irok róla egy bemutatót.
OP, Ending elmegy, zene és grafika és a történet is egész jó.
Alapjában egy sci-fi anime kissé NGE hangulattal, a szereplők reálisan viselkednek, az űrcsaták kissé eltulzottak mégsem a szokásos plasma+lézerfegyver áradat úgyhogy kissé probál a realitásnál maradni.
A szereplők reálisan viselkednek, pont ezért utálja meg őket elöbb utóbb az ember, a sorozat elején több kedvencem is volt mostmár viszont eljutottam arra a szintre hogy végre löjjék szét a hajót és pusztuljon ott a sok féreg mert igazán egyik sem érdemli meg hogy túl élje. Az anidb nem viccelt amikor az angst kategoriába sorolta be, tényleg nincs benne néhány percnél több idő amikor az ember ellazulhat rajta, folyamatosan van valami gond, valami lelkizés ami kissé idgesitővé válik egy idő után. Az összes szereplő szinte csak magával törődik és meg se próbál együtt müködni a másikkal még csata közben se, csak a saját kis problémájukon sirnak.
Mindennek ellenére csak ajánlani tudom bár kell hozzá egy kis lelkierő hogy az ember végignézze és közben ne süllyedjen depresszióba :)

kikuchiyo

Mnemosyne 5

Több szempontból is WTF rész volt. 2055, emo Rin...

[spoiler]also NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO[/spoiler]
Failure is the default option

Selmo

Witch Hunter Robin (26 rész): A címe alapján valami jó kis középkori mágiás alkotásra számítottam valami kölyökkel a főszerepben. (Legközelebb ismertetőt is olvasok jól hangzó cím mellé.) Végül is mágia van benne, bár nem annyi, mint szerettem volna és maga a történet se rossz, a boszorkányokat és azok üldözőit helyezi sajátos megvilágításba. A főhős Robin egy tini apáca, aki maga is boszorkány és a japán boszorkányvadász csapat legújabb tagja lesz. Az első 10 rész gyakorlatilag csak ilyen vadászatokat mutat be, csak utána kezd kibontakozni a történet. A boszorokányok és vadászaik származására pedig fény derül. Számomra nem egy mardandó alkotás, de azért érdekesen feszegeti az ember ismeretlentől és erősebbtől való félelmét.

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

Nekem baromira vontatott és epizódikus volt a WHR. Alapjában véve tetszett a hangulata meg a sztori (már amikor nem tök lényegtelen melléksztorik mentek részről-részre...), mégis bele-bele untam. Nem bántam meg, hogy megnéztem, de ki is hagyhattam volna nyugodtan.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Alkyra

Quote from: kikuchiyo on 2008-06-05, 01:11:12
Mnemosyne 5

Több szempontból is WTF rész volt. 2055, emo Rin...

[spoiler]also NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO[/spoiler]

Raw version?

Manitu



Chronus

Rebuild of EVANGELION 01: You are (not) alone:
Őőőőőh...Hosszú lenne, szal inkább csak linket adok.
Véleményem: click

10/10, teljesen meg voltam vele elégedve. alapból ilyennek kellett volna lennie

Zsiga

Quote from: Chronus on 2008-06-06, 23:29:19
Rebuild of EVANGELION 01: You are (not) alone:
Őőőőőh...Hosszú lenne, szal inkább csak linket adok.
Véleményem: click

10/10, teljesen meg voltam vele elégedve. alapból ilyennek kellett volna lennie
Kis hiba a cikkben: nem OVA, mozifilm. ;)

Chronus

Quote from: Zsiga on 2008-06-07, 00:27:12
Kis hiba a cikkben: nem OVA, mozifilm. ;)
fixd. Pontosan nem tudtam, minek számít, úgyhogy megvártam míg valaki korrigál. thx

motifator

Jópofa review, tetszett. Így, hogy írtad, hogy előtte újranézted a sorozatot, már elhiszem neked, hogy tényleg ennyire visszavettek az emózásból. Nekem valahogy nem tűnt annyira visszafogottnak a dolog, de régen láttam már a sorozatot. Mondjuk nekem az NGE emó nélkül olyan, mint a Dallas Bobby nélkül :D
Sokmindenben amúgy egyetértek veled, Shinji karaktere tényleg normálisabb lett, és ezen sokat dob a rajzolás. A CG-t és úgy általában a grafikát én is dicsértem.
Egyedül azért nem adnék a filmre 10/10-et, mert ez így önmagában nem túl sok. Mint már írtam, nem lehet a sorozat első x részéből egy jól szerkesztett, dinamikus ívű történetet csinálni, és ez érződött is a filmen. Tőlem majd a 4 film együtt fogja megkapni a 10/10-et, ha nem rontják el valahogy.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Xzone

Az eredetit nem láttam. Gondoltam rá, hogy majd valamikor nekiülök, de ha ez a Rebuild ennyire jó, akkor valószínű, hogy csak ezt fogom megnézni. :)

motifator

Quote from: Xzone on 2008-06-07, 06:42:18
Az eredetit nem láttam. Gondoltam rá, hogy majd valamikor nekiülök, de ha ez a Rebuild ennyire jó, akkor valószínű, hogy csak ezt fogom megnézni. :)
Nem láttad? lol
Szerintem az NGE-t minden anime fannak látnia kell, aztán majd eldöntöd, hogy imádni vagy utálni fogod-e(a köztes állapot elég ritka).
Azért is érdemes megnézni a sorozatot, mert mint írtam, a filmnek nincs igazán jó íve, így önmagában az első film kicsit kevés. És szerintem jobban is lehet élvezni a filmet úgy, hogy már láttad a sorozatot, nagyjából érted a történéseket, csak a filmen sokmindent látsz egy másik szemszögből.
Szal nézd csak meg a sorozatot, aztán az End on Evangeliont, és csak utána nézd meg a filmet, amolyan kuriózumként.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Selmo

Samurai Champloo (26 rész): Érdekes darab, kb. mikor a szakács kísérletezik. Összességében egész jó, de azért túlzásba vitték benne a hülyeséget, a graffittis, meg a baseballos rész már fájt.
A történet röviden: Mugen és Jin feldúlja a teaházat, ahol Fuu felszolgálólány. A ház leég, Jinéket elkapják és Fuu menti meg őket, majd megnyerve egy fogadást a testőreivé válnak, amíg meg nem találja a napraforgó illatú szamurájt. Ezek után átutaznak kb. fél Japánon és közben mindenhol történik velük valami. Középkori japán hangulat, sok kardozással és hip-hop zenével, meg egy halom oda nem illő dologgal. Néhol szomorú, néhol vicces és a végére a szereplőkről is megtudunk eleget.

A tökéletesség unalmas.

Gregory

.hack//Roots:
Za warudo... serious business.
3/10

minuszmiki

Haruhi rewatch #2. Tökéletes, harmadszori végignézésre is lekötött minden pillanatban. Marad a 10/10.

Ramiz

Quote from: Chronus on 2008-06-06, 23:29:19
Rebuild of EVANGELION 01: You are (not) alone:
Őőőőőh...Hosszú lenne, szal inkább csak linket adok.
Véleményem: click

10/10, teljesen meg voltam vele elégedve. alapból ilyennek kellett volna lennie

Összefoglalom Chronus véleményét azok kedvéért, akik voltak elég óvatosak nem rákattintani a linkre:

1. A régi Evangelion pocsék.
2. Az új egy tökéletes remekmű.

Chronus mindezt pontokba szedve közli velünk, a mostanában divatos filmbuzis stílusban, olyan szórakoztató indokokat sorakoztatva elő, mint Misato fél segge. Haggyál már, öreg... Egy kicsit más a rajzolás (Shinjin öregítettek 2-3 évet) és +9 pont? Igaz, hogy a sztorit már mindenki ismeri és a kivágott képek mind egytől-egyig megfeleltehetők a sorozat jeleneteinek...

Ez csak egy lóbőr...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

chilip

#5120
befejeztem az xxxHOLiC-ot. értékelés: 9,5/10 (-0,5 az "érdekes" grafikáért) szóval  :jee: már lenn a Kei első 9 része  ^^

ed.: Kei-ből jön a 4. rész, harcjelenet nagyon tetszett a 3.-ban  :jee: még nagyobb WIN lesz ez  ^^

Selmo

Claymore (26 rész): Jó kis démonölős fantasy. :jee: A világban démonok mászkálnak és emberi beleket esznek. Ezeket a szörnyeket csak az úgynevezett claymore harcosnők tudják elpusztítani, akik maguk is félig démonok. Róluk szól ez a történet, elsősorban az egyikükről Clare-ről. Végigkövethetjük, hogyan lesz valakiből claymore, és hogy mit csinálnak a világban, továbbá, hogy mi a sorsuk, ha elbuknak.

A tökéletesség unalmas.

Rounin

Ramiz, most miattad olvastam el... :Eztneked:

QuoteFogalmazzunk úgy, hogy most egy olyan embertől olvassátok ez a dícsérő elemzést, aki szívből gyűlöli egész Evangeliont.
Quoteés elveszti az egész azt a realisztikus hangulatot, ami olyan jó volt benne.

Wut.

SaiyaGin

#5123
The Tower of Druaga 6.

Nem volt egy hihetetlenül zseniális rész, de legalább volt benne egy kis személyiségfejlődés.

Az azért tetszett, amikor Jilnek azonnal volt válasza az Öreg Mester Komoly és Drámai "Kiket vagy miket akarsz megvédeni?" kérdésére. :D

Xzone

Blood+

Furcsa volt, ahogy rátaláltam erre az animére: az AXN Sci-Fi honlapján láttam, hogy vetítik, még sosem hallottam róla azelőtt.

Nagyon örülök, hogy végigszenvedtem az első pár részt. Azok alapján nagyon szörnyűnek tűnt a sorozat... Később azonban egy jól megírt, élvezetes animévé válik :jee:

Néhol klisés, néhány fordulat túl nyilvánvaló, de maga a sztori nagyon tetszett, és ötletesnek tartottam. A sorozat 50 részes, ami elsőre soknak tűnhet, de én nem éreztem üresjáratokat sehol. A karakterek is jól megformáltak, fejlődnek is, erre sem lehet panaszunk: Chevalierek, Sifek, Red Shield-tagok, Saya/Diva, Van Argano, Mao és az újságíró fickó; mind tetszetek (még Rikut is el bírtam viselni).

Az OP/ED-ek viszont elég siralmasak voltak, talán csak az utolsó szettet találták el. Az első kifejezetten megijesztett, azt a benyomást keltette, hogy Saya végig seifukuban egy szál karddal fogja kaszabolni a szörnyeket... (Szerencsére nem így lett.) Viszont legalább nagyon jól elválasztják a különböző story-arcokat, mintha egy könyv fejezetei szerint haladnánk. Az OP/ED-eken kívüli soundtrack már sokkal jobb, mégha egy-két számot túl sokszor használnak is.

[spoiler]A végén nyitvahagyott pár, viszonylag lényegtelen kérdést nem igazán tudtam normálisan megválaszolni magamnak: Nathan él? Ki vitte a rózsát? Solomon (ő is él)? De ezek valóban nem túl fontos kérdések, annyira nem fő a fejem miattuk.[/spoiler]

Mindenképp kellemes csalódás volt tehát a Blood+ , az egyik kedvenc "fight" animém lett.

George Nakata meg... ez az ember arra született, hogy animált vámpírokat szinkronizáljon. :D

Kvikveg

Quote from: Xzone on 2008-06-11, 23:14:17
...
George Nakata meg... ez az ember arra született, hogy animált vámpírokat szinkronizáljon. :D
:hail:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Manitu

Quote from: Xzone on 2008-06-11, 23:14:17
Blood+
Kicsit olyan ez is, mint az Ah my goddess, a melékszereplők miatt érdemes nézni. Nem tudom anno hogy (és főleg miért) szenvedtem végig az első tizenöt részt, de ami utánna jött, azért talán megérte :)
Nekem egyébént tetszettek a főcímek, kivéve pont az utolsót, de ott is inkább csak a zene volt elviselhetetlen (át is tekertem mindig, pedig csak ritkán szoktam ilyet). A képi világuk viszont meglehetősen eltaláltra sikeredet. Szivesen megnéznék egyszer egy olyan animét, ami abban a stílusban készült, mint ami a Hyde szám közben látható.

Quote from: Xzone on 2008-06-11, 23:14:17
George Nakata meg... ez az ember arra született, hogy animált vámpírokat szinkronizáljon. :D
Azért militarista békaként sem rossz  :Kiraly:


Kvikveg

Quote from: Manitu on 2008-06-11, 23:48:36
...
Quote from: Xzone on 2008-06-11, 23:14:17
George Nakata meg... ez az ember arra született, hogy animált vámpírokat szinkronizáljon. :D
Azért militarista békaként sem rossz  :Kiraly:
Az miben volt?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Manitu



Kvikveg

Keroro Gunso
http://www.youtube.com/watch?v=nNFx_dLo3LA
Öööö...  :zomg: Ez most kisse furcsa volt. Vampirhangu beka. Jujj. :he:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.