Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

motifator

Ha tényleg ennyire irritál a sorozat, akkor talán jobb, ha félbehagyod. Nem vagy te Member, hogy kínozd magad.
De azt azért ne felejtsd el, hogy a sorozat 50 részes, és te még a feléig se jutottál el. Lehet, hogy történnek még olyan dolgok, amik megváltoztatják majd a véleményed, de az is lehet, hogy nem.
Nekem jelenleg a legnagyobb kedvencem lett az Eureka Seven, de úgy látom, hogy ami engem pont, hogy megfogott a sorozatban, téged inkább irritál (amúgy ez nem ritka).
Az elkövetkező 10 részben lesznek még érdekes dolgok, bejön egy-két új szereplő. Elég hatásos történetszál következik, persze lehet, hogy neked ez is másképp fog lecsapódni.
Mindenesetre azt javaslom, hogy nézd meg még a 28-30. részig, aztán ha addig se tetszik meg, akkor hagyd a fenébe. Az Eureka Sevennek a legerősebb pontjai szerintem a karakterek és a szerelmi szál. Ha ez a kettő nem tetszik, akkor más se fog.

De közben már Chronus is hasonlókat írt.

Chronusnak meg: az, hogy Holland nem veszi észre, hogy Eureka nem feltétlenül örül neki, hogy Rentont rendszeresen helybenhagyja, az csak Holland gyerekességéből adódik. Illetve nem akarja tudomásul venni, hogy Eureka kedveli Rentont. De ez is megváltozik idővel.
Az viszont biztos, hogy a 3 gyereket sosem bántaná, pont Eureka miatt. Persze ha teszemazt Maurice elkezdene nem csak anyukaként tekinteni Eurekára, akkor ő is kapna néha egy-egy sallert :D
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Chronus

Quote from: motifator on 2008-08-27, 16:29:09Az viszont biztos, hogy a 3 gyereket sosem bántaná, pont Eureka miatt.

Nem értesz. Teljesen átérzem, hogy miért nem tesz senki semmit a kölkök ellen, főleg Holland. Ezzel semmi baj. A készítőket szidom, hogy egyáltalán bele mertek rakni 3 ilyen mindfuck karaktert ebbe az animébe. Az egész sorozatra irányított negatív pontjaimnak legalább 70%-a rájuk vezethető vissza. Ez nem az a "szükséges dramatikai rossz" mint pl egy főkarakter halála (ala TTGL pl), vagy pl Eurega hegjei és sérülése, amikre pozitív jelleggell lehetett tekinteni a hangulatípítés vagy a plot miatt. Egyszerűen csak szarok a kölkök. Nem szükséges negatív pontok, mint a fent említett featurek, hanem szükségtelen negatív pontok. Jobb lett volna nélkülük.

motifator

Akkor tökéletesen értjük, hogy mit gondol a másik, csak elbeszélünk egymás mellet.

Én erre reagáltam:
Quote from: Chronus on 2008-08-27, 15:15:15
Quote from: motifator on 2008-08-27, 10:29:50
-Holland semmi olyat nem tenne, amivel ártana Eurekának.
-Rentont üti ahol éri.
Oh, I love the smell of fresh FAIL in the morning. ^^
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Dreamcleaver

Juuousei

Thor és Rai ikrek. Szüleiket meggyilkolják a titkosszolgálat emberei, őket pedig a Chrimera nevű börtönbolygóra deportálják, ami valójában egy titkos kísérleti telep. Az egyetlen kiút a bolygóról, ha valaki legyőzi a 4 "Ring" vezérét és elnyeri a "Jyu Oh" (Beast King vagy mifene) címet, mert akkor érte jön egy hajó. Chrimera egy veszélyes bolygó; a ringek között folyik a harc és a vegetáció nagy része ragadozó növényzetből áll...

Egy viszonylag érdekes sci-fi, megfelelő történettel, pár egész jó plot-twisttel, egyéni karakterekkel. Az animáció és grafika szép (BONES).
Két dolog nem tetszett:
1. Belesűrítették 11 részbe a story-t, és emiatt nekem túl gyorsan peregnek az események. Ez főleg a karakterek személyiség fejlődését károsítja itt-ott.
2. [spoiler] ZOMG EVERYBODY DIES! effekt a sorozat második felében. Tiz halálát pl teljesen értelmetlennek találtam, persze lehet ez egyéni ízlés kérdése. [/spoiler]
Sztem érdemes egyzser megnézni, mert van egy sajátos hangulata Chrimera-nak, ami nekem nagyon bejött (egy-két helyen gyönyörűen ki van dolgozva a vegetáció) és a történet sem rossz.
7,5/10

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

NLZ

Strait Jacket

3x25 perces OVA, sok vérrel, mutáns zombikkal, mágiával kombózott páncélokkal és fegyverekkel.
A sztori a 20. század egy alternatív kép, ahol is a mágiát az élet jobbítására, pl orvosok használják. De mivel ez veszélyes, ezért ilyen védőpáncélokat kell használni, amik meggátolják, hogy a használója mutáns zombivá változzon. De ez a páncél se biztosít 100%-os vételmet, így a zombulás veszélye mindig fennál. Ezeket a zombikat pedig csak mágiával lehet szétkapni, így a rendőrségnek van külön ilyen osztaga, akik a zombik ellen szakosodik, harci páncélban, nagy puskával és varázslattal indul a zombik ellen, őket hívják taktikai varázslóknak. A főbb szereplők egy illegális taktikai varázsló, annak a segédje, valami bürokrata csajszi és rendőrségi taktikai varázsló.
A sztori meglehetősen drámai, sok benne az akció és a brutalitás is, szal kiskorúaknak és gyengébb idegzetűeknek nem való, csakis annak, aki végig tudja nézni, ahogy felkennek valakit a falra és repkednek a belei. :)
7/10
[reserved]

Solid Snake

#5765
FLCL

Ah-ha-ha-ha... what the f**k was THAT:muhahah:

Zene szuper (különösen az ED állati), történet agyatlanul furikuri OH WOW (komolyan: Satoshi Kon is elpirulna), tele van egyedibbnél egyedibb ötletekkel (gitár mint fegyver? WTF?  :D). Rövid, de tömény. Befejezés sux.

Megyek, megkeresem az agyam.

9/10

Member

Szó szerint idéznélek. :tezsvir:
Én csak a 4. résznél kerestem az agyam órákig, ott jól bekavarnak. :)

Xzone

Quote from: Solid Snake on 2008-08-27, 23:52:00
gitár mint fegyver? WTF?  :D

Gyakoribb, mint hinnéd. Csak két példa: Devil May Cry 3, Guilty Gear :D

Rounin

Ráadásul interracial. :D
[spoiler=ORKZ IZ MADE FER ROKKIN!][/spoiler]

_Anime Wynter_

Elfen Lied OVA

Aranyos volt.  ^^" x'D De még mindig jobb a TV  ::)

SaiyaGin

Napi E7 Helyzetjelentés

Eljutottam  26. részig, az utóbbi részek már jobban tetszettek.

chilip

Mahou Sensei Negima - ALA ALBA ep 1
<< torrent >>

jó kis ep volt, de 3 részbe kicsit kevés lesz ez. remélem kitolják az ep számot. most láttam van remakeje az eredeti sorozatnak is, meg kéne nézni . ami nem tetszett a túl sok deform fej. egyébként első rész chao távozásával kezdődik és csak az történt hogy evangelin lejátszotta a tréninget gyorsított vetítésben + a kitűzőre uszította a nem klub-tagokat.

Alkyra

Quote from: chilip on 2008-09-01, 23:38:43
Mahou Sensei Negima - ALA ALBA ep 1
<< torrent >>

jó kis ep volt, de 3 részbe kicsit kevés lesz ez. remélem kitolják az ep számot. most láttam van remakeje az eredeti sorozatnak is, meg kéne nézni . ami nem tetszett a túl sok deform fej. egyébként első rész chao távozásával kezdődik és csak az történt hogy evangelin lejátszotta a tréninget gyorsított vetítésben + a kitűzőre uszította a nem klub-tagokat.

A manga jobb.:) Sokat javult a rajzolása is. Nuh, lesz ma mit nézni.^^

Member

Randomoltam. A legújabb oldalon a legelső animecím.
Quote from: Dreamcleaver on 2008-08-27, 17:14:41
Juuousei
Már töltöm is. Doki Doki nem jön. :/

Solid Snake

Nausicaa

Múlt héten péntek este az m2-n az Amélie kezdését vártam, erre műsorváltozás volt. Ezt az animét kezdték adni helyette. Ugyan elsőre mérges voltam, viszont mikor felismertem, hogy ez a Nausicaa, némileg megnyugodtam. Öcsém folyamatos cinikus kommentálgatása és egyre erősödő álmosságom miatt azonban nem néztem tovább ~30 percnél. Nem volt élvezhető. Viszont ma délelőtt a kb. 1 éve megvett DVD-n végignéztem.

Bánom, hogy eddig elodáztam a megtekintést. Mononoke Hime előfutára, a szó szoros értelmében. Mondanivaló szuper, a zene kellően jó (bár van egy lalalás melódia is, attól a falra másztam), a szereplőgárdával sem volt komoly baj. Igazából a látványvilág ragadott meg leginkább, a pusztuló Föld és a túlélők csökönyös harca a túlélésért/megélhetésért. A befejezés tipikusan Ghiblis (plusz mikor az anime elején elhintik, hogy "jön majd egy kékruhás alak, aki megváltást hoz", a következő snitten pedig Nausicaa kérdez rá kék ruhában, na az annyira obvious volt), igazából semmi meglepetést/wtf-et nem hoz ki az emberből.

8/10

SaiyaGin

#5775
Eureka 7

A sorozat második fele sokkal jobban tetszett az elsőnél, a mechaharcokat továbbra is bírtam, időnként már a kölköket is toleráltam([spoiler]persze a fesztiváli titkos küldetés elszúrása engem is felhúzott, meg amit utána nyavalyogtak az is. A "Love only me, Mama"-jelenetet viszont nem találtam idegesítőnek, annyira röhejes  volt az, ahogy a hétéves gyerek hadonászott a puskával, hogy fel se húztam magam rajta.[/spoiler]
A szereplők kapcsolatainak változása is tetszett(leginkább Talho és Holland esetében), Eurekánál és Rentonnál viszont a sokadik "Együtt sikerülhet!"/"Értéktelen vagyok!"/[spoiler]"Nem lehetünk együtt, mert én más vagyok!"[/spoiler] már  nagyon erőltetett volt számomra.
A grafika tetszett, bár Renton időnként hatalmas orrát megspórolhatták volna, de ennél nagyobb gondom nem volt vele. :smile:
A háttérzene tetszett, az openingek és endingek közül a 3. és a 4. endinget kedveltem főleg.
Azok után, hogy mennyit szidtam a sorozatot korábban, lehet, hogy túlzásnak tűnik, de végül 6/10-re értékelem.

bimanc

Quote from: Solid Snake on 2008-09-03, 12:26:55
Nausicaa

Mióta láttam, nekem mindig az Inukami második epizódja jut róla eszembe, kb a legjobb paródia, amit animéban láttam.  :lul:
Egyébként szerintem a látványvilága kicsit elüt a többi Ghibli filmtől, azok a hatalmas rovarok, meg a rohadó óriás (már nem tudom, mi volt a neve) kicsit furák, de pont ettől olyan jó (szerintem).

chilip

Daughter of 20 faces-t ki nézi itten?  :szemuveges: kiváncsi vagyok hány embernek tetszik rajtam kívül. meg a mostani rész sztem marha jó volt :D főleg a szekrényes jelenet  :lul:

Dreamcleaver

#5778
Kanon 2006

Ezt az anime-t egyszerre imádtam és utáltam.
Persze egy KyoAni produkciót nem nehéz megszeretni, hiszen mindig tökéletes az animáció, érdekesek a karakterek, és a dialógusok is sokkal értelmesebbek egy átlagos sorozatnál. Ez a Kanon esetében is így van, a lányok nagy része belopta magát a szívembe, a főszereplő csávó is jófej, egyszerűen csak élvezetes nézni a mindennapjaikat.
Mivel azonban visual key adaptációról van szó, elengedhetetlen a történetben a misztikum, amit jelen esetben inkább a mindfuck szóval illetnék, az anidb tagok között  pedig ott szerepel a "tragedy" tag, szal erre fel kell készülni.
Bizonyos átfedésektől  eltekintve az sorozat egymás után meséli el lányok történeteit, 4-5 részben, akiknek mind van valami gyermekkori, elfeledett kapcsolata a főszereplővel, aki természetesen nem emlékszik semmire.
Ezen történetek első fele nagyon jó, bemutatja a lányokat, újra összebarátkoznak Yuuichivel (jah, ez a neve nekije), kis slice of life, románc, kawaiikodás, poénkodás stb.
Aztán persze a második felében jön az elkerülhetetlen dráma, ami a végkifejleteket tekintve elég széles skálán mozog (kórház > halál). A dráma bizonyos esetekben még tetszett is, máskor meg sziplán idegesített a mindfuck (szerintetek egy 7 éve kómában lévő csajszi, hogy kolbászol a városban ebédelget másokkal etc?).
Persze sokat számított az is, hogy mennyire tetszett az adott leányzó, szal ez így elég szubjektív. Bár mindegyiküket megkedveltem, azért  Mai és Nayuki abszolút befutók voltak, míg pl Motoko egy részen belüli 9000+ Auu~-je már a végén abszolút nem volt kawaii...
Szal dráma van bőven, és alapvetően az anime eléggé szomorkás végkicsengésű lenne, ha 23 epizód lenne. De ott csibész 24-es rész, ahol végül (majdnem) minden jóra fordul. Engem ez a rész megnyugtatott, jó volt látni, hoyg a megkedvelt karakterek boldogok, de el tudom képzelni, hogy a komolyabb dráma kedvelőit ez a rész kikészítette.
Szóval love&hate érzelmeim vannak az anime-val kapcsolatban. Természetesen imádtam, de olykor-olykor, azért fogtam a fejem. A Clannad-ot még nem láttam feléig sem, szal ahhoz nem tudom hasonlítani. Az Air TV jobban tetszett, bár annak fele ennyire sem vidám a vége, a Haruhi is veri imho, De egy 7,5/10-t bőven megérdemel, mindfuck ide vagy oda.

Love Hina

Ezzel a sorozattla kapcsolatban abszolút nem lehet mérvadónak venni a véleményemet, mert nagyon elfogult vagyok. Annó a Love Hina manga volt életem ELSŐ mangája! Imádtam, máig imádom, és ezen semmi sem fog változtatni SOHA!
Szal nemrég leültem és megnéztem az anime-t és hát...tetszett.  :D Igen néhol "quality" a rajz, néhol ugrálnak a jelenetek között, az epizódok fele teljesen eltér a mangától...de mégis bejött. Az extra szereplők nagy része tetszett; Su nővére MOE!, Kentaro meg vicces. A régi szereplők meg eleve mind epic. A poénok sem rosszak, bár a mangában szerintem jobban üt ez a stílus.
Összegezve 8/10. (manga 11/10)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

kelvor

Quote from: Dreamcleaver on 2008-09-04, 23:33:01
Love Hina

:kocc:

Nekem is ez volt az első manga, amit olvastam, szóval abszolút egyetértek veled.

Quote from: Dreamcleaver on 2008-09-04, 23:33:01
A régi szereplők meg eleve mind epic.

Yup, bár nálam Motoko viszi a pálmát, főleg abban a részben, amikor azt hiszi, hogy beleesett Kentaroba. moarrr.


SaiyaGin

Ezt is újra kellene olvasnom/néznem...

Nihilus

Quote from: kelvor on 2008-09-05, 08:09:46
Quote from: Dreamcleaver on 2008-09-04, 23:33:01
Love Hina

:kocc:

Nekem is ez volt az első manga, amit olvastam, szóval abszolút egyetértek veled.

Nekem is az első mangám,mai napig kedvenc,nem übereli semmi,és sosem fogja! :tezsvir:

Junchi

#5782
Egyrészt megvolt az Oniisama e... revaccs, mely még mindig egy nagyon pöpec shoujo cucc (jajj, az a karakter design egyszerűen a gyengém), másrészt megnéztem mégegyszer a Tales of Symphonia-t, ugyanis első alkalommal igencsak elkalandoztak a gondolataim. Röviden~

Hála az égnek nem az a "beleaképedbe" in medias res stílussal indított a cucc, ami anno bökte a csőrömet már a Phantasia-nál is. A sztori aránylag korrekt volt, persze a végére egy giga plot-hole kerekedett ki, ami baromira nem volt épp kedvező. Lenyeltem, viszont a felvonultatott karaktergárdát már nem. Szal, a sztori haladtával a rendező valahogy úgy érezte, hogy a főhős angstfest-je sokkal fontosabb, mint maga a sztori alakulása, meg úgy ánblokk az egész karakterfejlődés, mint olyan. Design beli megoldásokkal nem volt problémám, viszont a seiyuu teljesítmény is igencsak langyos volt. Nem mondom, hogy a legdrúlabb hangú pacsirtákat gyömöszöljék bele egy négy részes fantasy-lelkizős cuccba, de azért ennél többet vártam. Konishi pölö nuku beleéléssel operál, valahogy mintha elordibálta volna a hangszalagjait a Lagann-ban... :D; Fumihiko Tachiki meg egyszerűen epic fail volt Kratos-nak... nem volt egyetlen bishounen-szépfiú hang se a gárdában, vagy mi? Summa summarum, elég gyenge eresztés a Symphonia, ennél többet is ki lehetett volna hozni a stuffból és ha nem ilyen izé befejezést kap, hanem korrekt lezárást, akkor még egész jó is lehetett volna. De így nem. 7 pont (hmm, most megint nagyon jószívű voltam xD).

Fatal

Code CLAMP-ass
Nagyon élveztem, rég kötött le anime ennyire. Pár dolog, meg ugye a vége homályos, dehát ezért van az R2. A karakterdizájn miatt
9/10
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

Member


Rounin

Engem felvidított, bár megnézni nem fogom. Köszi. :angyali:

SaiyaGin

Quote from: Rounin on 2008-09-14, 02:51:06
Engem felvidított, bár megnézni nem fogom. Köszi. :angyali:

:tezsvir:
Ismét egy megmosolyogtató kritika. :Kiraly:

Moha

Quote from: Member on 2008-09-14, 01:56:52
Happy World!

Annyira happy nem lettem tőle.
Amennyire én tudom, ez az anime eredetileg egy 12 részes TV sorozatnak indult. Csakhogy 2 rész után a visszajelzés eléggé negatív volt, ezért kiszálltak a szponzorok, majd a producer is, ezért csapták össze a maradékot egy harmadik résszé, és adták ki így, ahogy van. Beleolvastam a magnájába, ott nincs ennyire össze-vissza a történet, és megy tovább az egész.
Egy gyors nézésre éppen jó ez az anime, de látszik rajta, hogy kicsit elkapkodott...

Member

Ha tényleg 12 részesre akarták, egy normális ED nem ártott volna. Eddig csak pár OVÁ-t és hentai-okat láttam ilyen egyszerű megoldással. Egy állókép is jobb lett volna. Meg ha nem készülne majdnem minden "wow_csöcs" mangából anime, talán nem lenne ennyi kudarc. ::)

[spoiler]Remélhetően nem fog zavarni senkit sem, hogy a köviben nem sok leszólás lesz. :angyali: [/spoiler]

Rounin

Quote from: Member on 2008-09-14, 11:28:44
[spoiler]Remélhetően nem fog zavarni senkit sem, hogy a köviben nem sok leszólás lesz. :angyali: [/spoiler]

Srs mode on:
Abszolút nem a leszólásokért olvasom a kritikáid, hanem az előadásmód, hasonlatok, példák, miegyéb miatt.
Szóval engem nem.