Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Pr3d4k1ng

Quote from: Member on 2009-10-28, 18:21:38
A Senna miatt egy ideig azt hittem, a MoN az a Montoya rövidítése. :facepalm:

:lol:  :lol:
Én kérek elnézést. :D

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Moha

5cm Per Second (link)

Moziban néztem meg az animációs nap keretében. Nos, azt tudom mondani, tényleg olyan volt, mint amilyennek ismerősök leírák. Látványos, szép, de történetileg nem nagy szám. Valahogy szerintem nem volt elég összeszedett az egész, valami hiányzott belőle. A srác monológja elég hosszú volt, míg vonatozott, nem is tudom... engem nem fogott meg annyira. Ha ilyesmi történet, akkor már a My Sassy Girl, igaz, az se nem anime, se nem japán, de jó. :)

A történet miatt: 6/10



Millenium Actress (link)

Szintén a moziban láttam. Sajnos a "kultúrált" tizenéves fangirl közönség végigröhögte meg poénkodta az egészet* (az egyik szereplő neve miatt pl.), de ettől függetlenül a film tetszett. Nagyon jól össze lett rakva, hogy a két fickó, és rajtuk keresztül a néző is a film részévé vált, és egyik filmből a másikba ugráltak. :)
Egy életművet bemutató movie, néhol komoly, néhol drámai, máshol akciódús thriller. Nagyon tetszett ez az egyveleg. Grafikailag 2001-hez mérten teljesen rendben volt. Majdhogynem bárkinek ajánlhatom. :)

Értékelés: 7.5/10



Kokoro Library (link)

Ennek csak azért kezdtem neki most, mert valami moe sorozathoz támadt kedvem és ez akadt utamba. :haha: Igazából nem tudtam, hogy egy könyvárral foglalkozó történetben mi lehet érdekes, de aztán végignéztem és rájöttem, hogy egész jó. Slice of life történet, aranyos karakterek. A környezet mondjuk kissé furcsa.
(minor spoiler) Az AniDB tag szerint time: present. Ahhoz képest ilyen 60-as évekbeli bal kormányos kocsikkal mennek az út bal oldalán, a vonatot gőzmozdony húzza, de a könyvtárban számítógép és vonalkódolvasós azonosítás van.
Az mondjuk jó kérdés, hogy ki a franc épít könyvtárat az erdő közepére, ahova hetente 2-3 ember jár csak... :P
[spoiler]Az utolsó rész viszont úgy ahogy van kihagyható lett volna. Történetvezetésileg nagyon nem illett a többi közé. A 12. résszel le lehetett volna zárni az egészet, szerintem csak kényszerből csináltak a készítők mégegy részt, aztán ez lett belőle...[/spoiler]
Összegezve egy aranyos könnyed sorozat volt, érdemes volt megnézni. Azt nem tudom, mit keres a kategóriái között a shoujo ai, mert szimpla testvéri ölelgetésen kívül más nem volt benne.

Értékelés: 7/10


* Az említett fangirl csapat a Grave of the Fireflies alatt viszont totál kussban volt. Nem csoda.

Zsiga

#7502
Quote from: Moha on 2009-10-29, 23:46:33
Kokoro Library (link)
(minor spoiler) Az AniDB tag szerint time: present. Ahhoz képest ilyen 60-as évekbeli bal kormányos kocsikkal mennek az út bal oldalán, a vonatot gőzmozdony húzza, de a könyvtárban számítógép és vonalkódolvasós azonosítás van.
[spoiler][/spoiler]

Moha

orz
Ennyire nem lehetek vak!  :falba: Jó, leülök, egyes.

(btw, csinálj valamit a képpel, mert kilóg!)

Zsiga

Quote from: Moha on 2009-10-30, 00:17:16
(btw, csinálj valamit a képpel, mert kilóg!)
Kicsi a monitorod. :D
(Berakom spoilerbe, akit úgy is zavar az bekaphassa. :D)

Shirosaki

Ghost Hound
Nekem bejött érdekes történet a karakterekkel sem volt különösebb gond szerintem a grafika is jó a zenék/hangok meg sztem egész mindfuck a végére már kezdtem begolyózni...  :rotfl:  nállam ez 8/10



Member

Chocotto Sister

Röviden egy nem túl érdekes animuról. :p

GH-ban abból a keretsztoriból 3 anime is kijött volna, sztem elcseszték a végét, nem is kicsit.

Selmo

El Cazador de la Bruja (26 rész): Ellis egy fura lány, akit üldöznek a fejvadászok, mert szép vérdíj van a fején. Nadie egy fejvadász, akinek azt a megbízást adják, hogy óvja őt. Ellis alig emlékszik a múltjára, hogy ezt felderítse egy kővel és egy jósnő útmutatásával délnek indulnak, mindig csak délnek, hogy megtalálják a rejtélyes helyet: Wiñay Markat. És ez még csak a kezdet ugyanis figyelik őket mégpedig nem is kevesen és mindegyiknek más-más szándékuk van.
Hasonló a Madlaxhez - thx Cobra - itt is repkednek a golyók és láthatunk akciót bőven, de nem ezen van a hangsúly és nincs is olyan sötét atmoszférája, mint annak. Érdekes és jól kidolgozott anime, a zenék is illenek hozzá, bár a végére unalmas lehet ugyanaz a zeneösszeállítás. A rajzolása tetszett, főleg a szemek és az arcok lettek jól kidolgozva, nem mintha felróhatnék bármi mást is a készítőknek.
Aki szereti az akciót megfűszerezve némi misztikummal és az igazságkeresést, az feltétlenül tegyen vele egy próbát. Kicsit hasonló érzésem volt a nézése közben, mintha a Samurai Champloo köszönne vissza, pedig elég kevés a hasonlóság közöttük. Talán mert itt is szakadatlan haladnak a "ki tudja létezik-e?" cél felé.

A tökéletesség unalmas.

LiaLia

Quote from: Selmo on 2009-11-02, 04:59:24
El Cazador de la Bruja (26 rész):
érdekesen hangzik :smile: A Madlax már tervezett.




Ponyo
kedves történet egy kisfiúról, egy emberlánnyá váló kishalról, a tengerről, a halakról, a családról, óvodásokról és idős nénikről. Érdekesen keveredik a meseszerűség és a tengeri, tengerparti valóság. Képileg tetszett, igazán aranyosak a kicsik, emellett a tenger élőlényeit inkább valóságosabban mutatták. Történetileg főleg gyermeki szemszögből folynak az események, ami emiatt is tele van nagyon jó humoros helyzetekkel. Az alaptörténet jó, emellett voltak kisebb háttértörténések, amiknek a magyarázata nem nagyon derül ki a filmben. Pl. előjön a környezetszennyezés, de nem látszik, hogy mit és hogyan szennyeznének. Felmerül egy nagy katasztrófa is, de épphogy magyarázat van rá, hogy mi okozná a földön a tragédiát. A végén pedig, amikor egy mondatból derül ki, hogy
[spoiler]Ponyo valójában egy sellő, és egy csóktól emberré válik. Kerekedtek kicsit a szemeim, mert Ponyo nekem nem nagyon tűnt sellőnek, sokkal inkább ebihal-lánynak, de annak nagyon aranyos volt. Nem tudom, hogy a japán mesékben hogyan néznek ki a sellők, vagy léteznek-e ott. :smile:[/spoiler]
Mindenesetre Sosuke és Ponyo tünemények ketten, és igencsak kalandos mese-történetük van.
8,5/10

Ah! My Goddess
ez a mozi még határeset nálam az aranyos-cuki-édes-szirupos lánykák és a kedves tündérek-angyalok között. Elég fantasztikus történet, jókat mosolyogtam a kézi-gépi vezérlésű Mennyországon. Időnként már túlzásnak éreztem a gépesítést, és vírusirtás, miközben istennők beszélgetnek egymással. Az viszont jó pont volt benne, hogy egy új teremtésnél a DNS spirál kezdett el láthatóan növekedni  :smile: A történet, bár jól kihangsúlyozza a szerelmesek hűségét, és egymásba vetett bizalmát, időnként zavaros volt, ahogy ugrálnak a földi élet és a Menny között. Ábrándos lánykáknak mindenképpen ajánlom, nagyon jól meg lehet belőle tudni, hogyan lehet Elsőosztályú Istennővé válni :D
5/10


Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

Quote from: LiaLia on 2009-11-04, 22:37:15
Ah! My Goddess
5/10
AmMennyiben erről van szó, akkor közlöm, hogy ez egy szép recap, szóval azonnal tessék megnézni az kezdeteket. Ha ez tetszik, akkor pedig van belőle szép hosszú sorozat is. :D

A tökéletesség unalmas.

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Damnatus

Mivel most pihennem kell, végre volt időm megnézni a Fruits Basket című, 26 részes sorozatot.

Nekem nagyon tetszett. A mondanivaló a mások és önmagunk megismerése, elfogadása és szeretete. Mindezt a film egy iskolás lány és különös barátai történetén keresztül meséli el.
A karakterek ugyan tipikusak (legalább is én már láttam annyi animét / olvastam annyit, hogy a karakterek alapmotívumai ismerősek legyenek), de a mély, részletes kidolgozottságuk ezt bőven ellensúlyozza.
A rajzolás megfelelően kidolgozott, célszerű.
A zene jó, az opening különösen.
Az első részekben történt előreutalások meghatározzák a fő szál alakulását, túl sok izgulnivaló nincsen. Viszont az epizódok remekül sikerültek, mindegyik szórakoztató.
Megható, kedves, vicces és drámai hangulat keveredik megfelelő arányban.
Az egyetlen, ami nem tetszett a sok lányos karakter.
Összesítve egy 8,5/10-et adnék! :)

Junchi

Quote from: Junchi on 2009-10-23, 12:58:53
Btw ha már itt vagyok: Prince of Tennis. Sikerült begyűrnöm mind a 178 részt és amint lesz egy kis időm, hosszabban is értekezek majd róla.

>YAAY, FOR ME!<

Xzone

#7515
Ima, Soko ni Iru Boku (Now and Then, Here and There)

Ez az egyik legszomorúbb dolog, amit valaha láttam. Az első rész, a rajzolás, és az OP is igazán félrevezetnek, teljesen mást várna az ember csak azokat látva. A főszereplőt normál esetben kifejezetten utálnám, de a sorozat világát az ő naív reménye nélkül képtelenség lenne sírás/idegösszeomlás nélkül elviselni (így is az).

Jól megragadja a hangulatot ez a száraz karakterleírás Saráról a Wikipedián:

[spoiler]

Sara Ringwalt (サラ・リングワルト Sara Ringuwaruto) is an American girl who is mistaken for Lala-Ru and is kidnapped. She is taken to Heliwood where she is regularly raped by the Heliwood soldiers, one of whom she murders in self-defense. Sara resents Lala-Ru and blames her solely for the predicament she is in. Unable to cope with the pain of being raped and carrying a child from those rapes, she attempts to abort the baby by pounding a rock into her abdomen. However, Shu intervenes, taking the blows of the rock on his hand which he uses to cover her abdomen. Sis' dying request not to hate the faultless baby changes Sara's mind and she decides to stay in the future with her unborn baby, Sis' orphans, and ex-Heliwood child soldiers to start a new life.
[/spoiler]

Te. Jó. Ég. :frown:

Member


motifator

Anno én is hasonlóan értékeltem. De nekem nem annyira a szomorú jelző jutott az eszembe, inkább a kegyetlen.

Ez egy olyan anime, amit látni kell egyszer. Többször nem hiszem, hogy akárki is meg akarná nézni.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Próféta


LiaLia

Quote from: Selmo on 2009-11-04, 23:52:58
Quote from: LiaLia on 2009-11-04, 22:37:15
Ah! My Goddess
5/10
AmMennyiben erről van szó, akkor közlöm, hogy ez egy szép recap, szóval azonnal tessék megnézni az kezdeteket. Ha ez tetszik, akkor pedig van belőle szép hosszú sorozat is. :D
Az volt a movie, egy részes. Újragondolva igazán ezt férfiembereknek készítették. Mert milyen gyönyörűség olyant látniuk, hogy
[spoiler]odaáll a főhős elé egy szép lány és azt mondja neki, hogy boldoggá akarja tenni, teljesíti egy kívánságát, aztán még ráadásként egy motorversenyre is elkíséri, közben meg folyamatosan programoznak a Mennyben :D[/spoiler]Majd utánanézek annak a kezdeteknek, ahogy látom csak 5 részes :smile:

bimanc

Halo Legends 01:

A zene rendben volt, de a történet több sebből vérzik. Mindegy, a mai közönségnek ez kell, és azért a közepes szintet még megütötte. A többi remélem jobb lesz.

Zen

Quote from: bimanc on 2009-11-10, 03:31:42
Halo Legends 01:

A zene rendben volt, de a történet több sebből vérzik. Mindegy, a mai közönségnek ez kell, és azért a közepes szintet még megütötte. A többi remélem jobb lesz.
/r link plox.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

bimanc

Quote from: Zen on 2009-11-10, 04:23:00
Quote from: bimanc on 2009-11-10, 03:31:42
Halo Legends 01:

A zene rendben volt, de a történet több sebből vérzik. Mindegy, a mai közönségnek ez kell, és azért a közepes szintet még megütötte. A többi remélem jobb lesz.
/r link plox.

http://www.nyaatorrents.org/?page=torrentinfo&tid=97690

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

frozenstein

GA
Hidamari Sketch, meg Sketchbook féle school-life of art students.
10/10

Seraphim Call
Epizódikus sorozat 11 lányról, váltakozó színvonallal. Azért volt néhány rész ami tetszett: yuri twincest(5-6?), időutazós, meg amikor az egyik csaj monológban adja elő a sztoriját.
6/10

Zen

Halo Legends 01
Halo univerzumban alaposan kiirthatták vmikor a japánokat ha a Buddha szobros ősi japó romok "sure as hell" nem emberiek. Also, az elitek szamurájokból fejlődtek ki.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

bimanc

Quote from: Zen on 2009-11-10, 22:48:41
Halo Legends 01
Halo univerzumban alaposan kiirthatták vmikor a japánokat ha a Buddha szobros ősi japó romok "sure as hell" nem emberiek. Also, az elitek szamurájokból fejlődtek ki.

Na igen, az ilyenek miatt fanyalogtam én is. Az oké, hogy a forerunner-ek mi voltunk, de hogy pont ilyen pagodákat építettek.  ::)
Meg ennek a prófétás dolognak nincs értelme. Ha a trilógia előtt játszódik (mert mikor máskor), akkor még nem is tudhattak arról, hogy vannak próféták. A készítők igazán leülhettek volna játszani egy kicsit a játékokkal.

Moha

Quote from: frozenstein on 2009-11-10, 17:18:58
GA
10/10
Ez ment a "to get" listára, mert annyira moe karakterek vannak benne, hogy ezt látni kell! :D
Quote
Seraphim Call
6/10
Ebből meg még a VHS verziót szedtem le anno, de még nem néztem meg. Majd talán a DVD ripet megnézem... csak időm lenne...

LuckyDingo

Strike Witches volt egy kis időm, meg leltem hozzá egy DVD batchot.
Időbe telt megszoknom, hogy milyen az átlag női ruha ebben a világban.. XDÉn komálom a panty shotokat... de azért egy szoknyát kaphattak volna.. XD

Amúgy kellemes kis animu volt. 8/10 a műfaján belül.

Kuroi Tenshi

Chrno Crusade

Az eleje még olyan kis aranyos volt, gondolkoztam is rajta,
hogy ez nem annyira passzol a hangulatomhoz. Ehhez képest
a legvége... az eleje alapján nem erre számítottam, de pont
ettől jó.