Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Junchi

Lustadög szindrómámnak végetvetvén elkészültem a Kaiji értékelővel. (Spoilerz!)

Member

Szerintem több szempontból tökéletes a befejezés:
-Kaiji nem lett Akagi
-A manga itt nem ér véget (igaz, nem fordítják)
-Akartak folytatást, nyárra igérték, de eddig nem lett belőle semmi

Moha

Spirit of Wonder - Miss China's ring (link)

Ezt most csak úgy randomra néztem meg. A történet kissé szokatlan, viszont a múltban játszódik, és az akkori helyzetet azért elég jól tükrözi. :) Túl sokat nem tudok mondani róla, igazából egyszer meg lehet nézni, de nem egy egetverő alkotás. Múltban játszódó sci-fi.
Viszont "szentségtörést" követtem el és megnéztem angol szinkronnal. Azt kell mondjam, kitettek magukért. Kimondottan jó lett az angol szinkronja. A narrátort pl. nagyon eltalálták, egy rossz szó nem érheti, de Breckenridge hangja is jó lett. Mivel Britanniában játszódik a történet, az a skótos akcentus, amivel beszél, remekül illik a karakterhez. China hangja már nem tökéletes, de meg lehet szokni. Egyszóval: ritkán találkozni jó anime szinkronnal, de ez olyan. :)

Értékelés: 6.5/10


Flaser

#7534
Quote from: Member on 2009-11-22, 14:01:44
Toward the Terra

Egy kérdés: Láttad az eredeti mozi filmet is?
Egy kiegészítés: Soldier Blue halláskárosult, a "füles" a hallókészüléke.

Keith-ről meg ennyit: "túl jól sikerült". Őt tényleg érdekli és küzd az emberi faj túléléséért és jobbulásáért - s ezért szó-szerint bármit megtesz. Ha kell kiirtja az összes MU-t, mert csak így garantálható a rendszer fönnmaradása (amely nagyon is nyomós indokkal lett létrehozva); de ha kell akár a rendszert és szétzúzza amennyiben az nem az emberiséget szolgálja.

A történet "vége" meg nem annyira WTF.

[spoiler]A merev "gépesített" (komputerizált) rendszert azért hozták létre, hogy irányítsa a társadalmat, mert erre az ember alkalmatlannak bizonyult (hisz hazavágta a Földet). De pont amikor hozzáláttak, hogy megalkossák, akkor jelentek meg az első MU-k. Őket a rendszer képtelen irányítani, azaz a rendszer készítői döntés előtt álltak:

Kiirtják a MU-kat és biztosítják a rendszer örökös stabilitását vagy bíznak benne, hogy a MU-k egy tényleg "jobb emberfaj" első tagjai és rájuk bízzák az irányítást.

Végül a döntést az utókorra bízták. Mivel a rendszerben minden ember mesterséges úton jön világra, ezért megoldható volt, hogy ne vesszen el a MU-k genetikai állománya. Időről-időre a tervnek megfelelően a MU-k is világra jönnek ezért. A rendszer aztán köteles levadászni őket. Ugyanakkor, ha a MU-k tényleg fejlettebb az embernél akkor felül tudnak emelkedni majd az emberen és rendszeren és átvenni annak a helyét. A vadászat célja, hogy garantálja, hogy amennyiben a MU-k lesznek az ember örökösei akkor tényleg "jobbak legyenek nála".

A rendszer akár azt is garantálhatta volna, hogy ilyen emberek sose szülessenek:
Keith ezért kéri számon Grand Mother-en, hogy egyáltalán:
-Miért jönnek ezek a szörnyszülöttek a világra?!
-Az eredeti programnak megfelelően, nem áll módomban kiszűrni őket.[/spoiler]
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

White SeeD

#7535
Quote from: Member on 2009-11-22, 14:01:44
Toward the Terra

9/10 erre az animura? Nagyon jó szívű volt ma valaki :P

Gondolom a filmet már töltöd lefele. :smile: Ha nem, akkor szólnék hogy van az is.

edit: megelöztek :)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Member

Quote from: Flaser on 2009-11-22, 15:37:20
Egy kérdés: Láttad az eredeti mozi filmet is?
Tudom, hogy van, de eddig nem volt hozzá szerencsém. Azt mondjátok, hogy jobb?
QuoteEgy kiegészítés: Soldier Blue halláskárosult, a "füles" a hallókészüléke.
Aham, akkor még egy karinál nem felejtették el, hogy a sztori elején tett állítás érvényes legyen rá. :p

chilip

#7537
ekkora lámaságot mint a 11eyes  :facepalm: már másodszor játszák el azt hogy yuka pont félreérthető helyzetben látja meg kettejüket, felkel alvásból és a 6. érzékével egyenesen az óriás kúria melletti kis kuckó ablakához megy hogy láthassa :facepalm:

ed.: also félhomály öv =/= witching hour  ::) :D

kikuchiyo

#7538
Tegnap láttam az Urániában két ide tartozó filmet is, azonban először a felülmúlhatatlanul zseniálisan szánalmasan kínos Anilogue dijkiosztóról kell beszélnem. Ez a szombati 7 órás film előtt szokott lenni, és emiatt kezdődött végül maga a film majdnem egy órás csúszással. Ugyanaz a khmm... szimpatikus fiatalember volt most is, mint a korábbi Anilogue-okon, és ismét kitett magáért. Nem is tudom, melyik volt a csúcsjelenet: amikor az egyik díjazott kisfilm vetítése előtt/közben megpróbálta levinni a képbe lógó asztalt, de egyedül nem ment neki, végül a jelenlévő díszvendég rendező ugrott fel segíteni, vagy az, amikor az egyik zsűritag (Alekszej Alekszejev, aki orosz, de magyar, mert itt él - eleve negyedórás csúszással indult a program, mert a tag tévedésből a Toldiba ment 7-re, nem az Urániába) díjait segített kiosztani.
A közönség kínjában vinnyogott, tetőfokára hágott a hangulat. Ekkor kezdődött a film:

King of Thorn (A tövisek ura)
Tags: LOLDEEP, mindfuck, drama!!!1, loli twincest tentacle rape

Avagy mit kapnánk, ha egy Leslie L. Lawrence-regényt néhány ismert animés fordulattal felturbózva Japánban rajzfilmesítenének meg? Minden megvan ehhez a formulához: adott egy rejtélyes vírus, ami kővé változtatja az embereket, ezért előlép egy rejtélyes szervezet, és felajánlja, hogy 160 önkéntest lefagyaszt egy rejtélyes skóciai kastélyban addig, amíg meg nem találják az ellenszert. Be is másznak a kapszulákba és le is fagyasztják őket, ám a következő jelenetben réjtélyes módon már fel is ébrednek! A termet rejtélyes tövises liánok borítják és rejtélyes repülő lények csapnak le az éppen csak felébredt emberekre. Ezzel sikerül is kiiktatni a felesleges szereplőket, maradnak heten, persze mindegyikről kiderül, hogy nem egészen az, akinek először hittük őket, rejtélyes módon!
Rejtélyes dinoszaurusz-szerű lények elől is menekülnek elég sokáig, és közben végig adagolják a néző tudatalattijába, hogy a főhős, aki természetesen egy japán kislány, rejtélyes eseményen ment keresztül az ikerhúgával, és talán nem is úgy vannak a dolgok, ahogy hittük!
És nem is úgy vannak!
It's deeeep, man.


Én ezután még maradtam és megnéztem a következő filmet is:

First Squad (Az előőrs)

Bájosan eklektikus idétlenség szellemnácikkal és a halott bajtársai szellemét megidéző orosz kiscsajjal. Alapvetően nem vagyok oda az ilyen okkult baromságokért, de ez szerencsére nem veszi magát annyira komolyan, hogy zavaró legyen.
A sztori rém egyszerű: a II. világháború alatt az SS titkos szervezete megidézi a 700 éve halott von Wolff báró szellemét, hogy az majd a döntő történelmi pillanatban közbelép és a javukra fordítja a háborút. Az oroszok pedig egy különleges képességű fiatalokból álló különítményt szerveznek. Ennek az egyedüli túlélője Nadya, aki természetesen egy szőke kislány, aki a túlvilágra is átlátogat a 6. ügyosztály titkos gépezete, a Szputnyik 01 segítségével. A film nagy részében ez a kislány egy szál nyári ruhában és egy szamurájkarddal a kezében mászkál meg ugrál vonatokon, de ez senkinek sem tűnik fel.

Tulajdonképpen nagyon szórakoztató film, pofátlanul nyúlnak benne mindenhonnan, de végső soron emészthetőre sikerült a stíluskeveredés. Érdekesek a dokumentumfilm-szerű élőszereplős bevágások, amikkel talán a hitelességet szándékoztak növelni, de a hatás éppen ellentétes. A film orosz-kanadai-japán koprodukcióban készült, a nyelve is orosz volt. Az animációt a Studio 4°C készítette, nekem tetszett.
Failure is the default option

LuckyDingo

Na végre volt időm és hangulatom megnézni a Clannad After Storyt
Hát mit mondjak.. egy 10-es skálán 100-at kapna nálam. Eddig úgy voltam vele, hogy a Clannad volt a második helyen a Key-es feldolgozások között, de a Clannad + Clannad After Story együtt letiporja a Kanon-t.
A 16. rész után köbö minden kisebb-nagyobb fordulatot megkönnyeztem /ami azért rám nem teljesen jellemző/. A befejezés is nagyon tetszett. Tomoya meg olyan színes karakterfejlődésen ment át, hogy ilyet sem lát sokat az ember.

Lényegében mindenkinek ajánlom, aki valamilyen szinten kedveli az érzelmesebb műveket.

Zen

Quote from: kikuchiyo on 2009-11-29, 14:52:13
King of Thorn (A tövisek ura)
Nem is tudtam h erről van anime.

Also, sub or dub?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

kikuchiyo

Eredeti hang, angol felirat, opcionális magyar hangalámondás :D
Szerencsére filmről ment, nem doovdról.
Failure is the default option

Xzone

Rossz thread imo. Már másodszor igen rövid időn belül :)

chilip


LiaLia

Quote from: kikuchiyo on 2009-11-29, 14:52:13First Squad (Az előőrs)
A film nagy részében ez a kislány egy szál nyári ruhában és egy szamurájkarddal a kezében mászkál meg ugrál vonatokon, de ez senkinek sem tűnik fel.
Az ilyesmi nekem most a Tales of Abyssnál tűnt fel, amikor ugyanabban a ruhában kalandoznak végig országokat, abban alszanak, abban küzdenek.




Előre jelzem Selmonak és Prófétának, hogy ez nagyon nem 10 pontos  :ejj: :smile:

Pandora Hearts sorozat, 26 rész
Az előzetese és címe alapján érdekesnek gondoltam, misztikus történet, jó zene, bishi-gyanús egyének. De a negyedénél már nagyon zavaros lett a történet, ami a végégig úgy is maradt.
Eleve 3 történetet lehetett volna ebből az egészből készíteni. A Bezarius-család és Oz története, ami alapsztori lett volna, viszont a végére is félbemarad. Az Alice Csodaországban történet, ami külön sorozatot kaphatott volna, ehelyett ebben egy óriás húsvéti nyúl Halálistent játszik egy tonnányi lánccal dobálózva. A Horror-Babaház jól sikerült, egyedi szereplőkkel, kellően véres történésekkel, viszont az egyedisége miatt így eléggé kilógott a főtörténetből.
Mindeközben a zavaros bejátszások mellett több töltelék rész is volt, amiben nem történik semmi, sokat üldögélnek a kandalló előtt az élet nagy dolgain elmélkedve.
Próbálkoztak poénos jeleneteket beletenni, de szörnyen lapos, cuki, erőltetett, vázlatrajzos chibi jelenetek lettek belőle.
A zene végig nagyon jó volt. A grafika időnként nagyon kellemes, tájképes, szép színes, viszont egy részen belül is átváltanak időnként csökkentett üzemmódba és egy-egy rikító színű háttér, vagy padlószín mellett minimál grafikával láthatók a történések.
Sejthetően fanservice az egész sorozat, az OST-ket keresve legalább 5-6 albumot láttam felőle, character songokkal, rádió interjúk kiadásával együtt.

Összességében:
egy-egy szereplő, Oz, Gilbert, a nagybácsi, Alice 6-8 pontos, a többiek nagyon sablonos tucatszereplők
a zene végig nagyon jó 10 pontos, Yuki Kajiura szerzeményei
a történet és a sorozat egésze 3 pontos, mérges vagyok rájuk, hogy ilyen jó sztorit, jó bishikkel képesek voltak elrontani.

Súlyos pontzuhanás akkor volt, amikor a kb. 4-es értéknél a 17. részben [spoiler]megjelenik Oz rég látott húgocskája aranyos-cuki-tündi-bündi szőkeségként miniszoknyában és XXL-es mellekkel.[/spoiler]
Akkor meredeket lezuhant 3-asra, és aztán maradt a végéig.

frozenstein

Quote from: LiaLia on 2009-12-01, 23:52:50
Pandora Hearts
3-as
Nekem tetszett, a világból áradó hangulat nagyon megfogott. Lezárása viszont nem volt a sztorinak, mert kifogytak a mangából (asszem az utolsó 2-3 rész valami anime only stuff volt). Nálam 9/10.

Bicskei

Ultras liberi

LiaLia

Quote from: frozenstein on 2009-12-02, 21:13:53
Quote from: LiaLia on 2009-12-01, 23:52:50
Pandora Hearts
3-as
Nekem tetszett, a világból áradó hangulat nagyon megfogott. Lezárása viszont nem volt a sztorinak, mert kifogytak a mangából (asszem az utolsó 2-3 rész valami anime only stuff volt). Nálam 9/10.
A mangát nem olvastam, csak az anime alapján írtam a látottakat. Van egy sajátos mese-misztikus világa, talán ezért is néztem végig a sorozatot. A Bezarius család története érdekes, főleg amikor kiderül, hogy ki mikor, milyen korban élt előzőleg. Viszont az Alice vonulat a nyúllal, hogy hová vezet a nyúl, és mit szerződnek, már nekem nehezebben illett bele, animésített, japánverziós Alice-nek tűnt. A babaházas rész pedig emlékeztetett egy régebbi horrorfilmre, egy rémbaba volt benne, Chucky.

Ezután a 3 után gyanítom, hogy ami ennél rosszabb, azok mínuszosok lesznek :smile:




A vándorló palota
Érdekes, kedves, kalandos, küzdelmes, fordulatos, misztikus, romantikus, szerelmes, varázslatos, az értelmetlen és pusztító háttérháború miatt szimbólikus.
Nagyon jó zenéjű, érdekes fantáziavilággal. Varászlók, hercegek, boszorkányok, és a vándorló palota külön különlegesség.
10/10
A zene külön 10 pont! Remélem megtalálom külön is a neten.


fema

Quote from: LiaLia on 2009-12-03, 21:31:36
A vándorló palota
Érdekes, kedves, kalandos, küzdelmes, fordulatos, misztikus, romantikus, szerelmes, varázslatos, az értelmetlen és pusztító háttérháború miatt szimbólikus.
Nagyon jó zenéjű, érdekes fantáziavilággal. Varászlók, hercegek, boszorkányok, és a vándorló palota külön különlegesség.
10/10
A zene külön 10 pont! Remélem megtalálom külön is a neten.

Ha tetszett, szerintem nézz még Hayao Miyazaki többi animéje közül párat, mert kb ilyen színvonalú mind, nekem az egyik kedvencem a Mononoke Hime.  :smile:



LuckyDingo

Quote from: Member on 2009-12-05, 15:22:53
Fapfer
:lol: :lol: :muhahah: :lol: Te még mindig beteg vagy :D A 1782-es reklámok bejövősek :D
És Drama buttom rulz :)

Member

Köszike. Bár ezt a fél napot szocjog magolásra is fordíthattam volna. :p

LiaLia

Quote from: fema on 2009-12-05, 13:21:50
Quote from: LiaLia on 2009-12-03, 21:31:36
A vándorló palota
Ha tetszett, szerintem nézz még Hayao Miyazaki többi animéje közül párat, mert kb ilyen színvonalú mind, nekem az egyik kedvencem a Mononoke Hime.  :smile:
Tervezgetem, hogy a többire is sort kerítek :smile:

Quote from: Member on 2009-12-05, 15:22:53
Fapfer
:zomg: :lol: ezt jól megmondtad. Sajátos hangvételű ismertető  :smile: A főzőcske részt értettem a legjobban :D Van benne shounen-ai? :eek: :angyali:

Member

Kazuki x Soushi. Annyira csak egymással foglalkoznak, hogy sztem legalább Kazuki oldaláról a "legjobb barát" szint. Meg Soushi meglágyul (elqrvul) a végére, pedig őt még komolyan csíptem az elején.

LiaLia

Quote from: Member on 2009-12-05, 21:37:19
Kazuki x Soushi. Annyira csak egymással foglalkoznak, hogy sztem legalább Kazuki oldaláról a "legjobb barát" szint. Meg Soushi meglágyul (elqrvul) a végére, pedig őt még komolyan csíptem az elején.
Aha, a "homokharcos" jelenség  :D Lehet, hogy csak jellemet akartak fejleszteni, és a kemény harcosból érző lélek válik.  :angyali:

Cobra

Azért Angela önmagában megérdemelt volna 4/10-et.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Samurai 7

Érdekes darab, nem volt rossz, bár vannak gyenge pontjai.
Ebben a világban kicsit furán működik például a gravitáció,
az anyagok minősége (kard vs. bármi más), meg sok más
dolog is kicsit el van túlozva csak azért, hogy mutassa,
milyen kemény legények a szamurájok. Néha hihetetlen
dolgokat túlélnek, máskor viszont simán meghalnak. A
világának is van néhány következetlen oldala, pl. középkori
elemek tömkelege szemben a futurisztikussággal, mechákkal.
Általában nem szoktam a grafikát szóvá tenni, de a képi
megjelenítés néhol eléggé váltakozott: igényes rajz - elnagyolt
rajz - rajz + CG - tiszta CG.
A hibái ellenére sem rossz, érdekes a története és a világa,
a jellemek néhol ugyan felületesek, de jók, a grafika és a
karatkerdizájn szintén egész rendben van.
Egyszer jó szórakozás.

Pr3d4k1ng


,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

ogre

mostanában elég sok cuccot szedtem, pár közölük.

kaiji 10/10
lényegében elejétől a végéig wtf. egyedi sztori, rajz, folyamatos feszültség. az elején még nagy mennyiségben néztem, az utolsó pár részt már nem bírtam, annyira sok volt, visszaesett napi egy epizódra, és az utolsó percig tartották a színvonalat.

seirei no moribito 9/10
lényegében szamurájos, kicsit varázslós. szép rajzzal, jó történettel, karakterekkel, ahol [spoiler]lényegében egyetlen gonosz szereplő sincs, még ha eleinte úgy is néz ki. ez szerintem eléggé ritka[/spoiler]

ga-rei zero
első 2 rész wtf, aztán jön kb 4 rész semmi, aztán alakul a plot, aztán nagy végjáték. 2 perccel az utolsó rész után kapott egy shift+del -t. nem értem, mire kapott díjat.
mondjuk 6/10

dennou coil 9/10

hirtelen ennyi :)