Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Junchi

Akage no Anne

Kezdeném rögtön egy szűrőként funkcionáló bevezetővel, mintegy megkímélve a további tl;dr-től a társaságot/elriasztva a lehetséges-potenciális olvasók egy részét.

Egy 50 részes, 1979-es shoujo animét szeretnék ezúttal reklámozni, a létező összes igyekezetemet beleadva, ami - igazság szerint - nem is lesz olyan nehéz feladat, lévén egy (szinte) minden szempontból lehengerlő darabról van szó.

Az Anne Zöld Oromból cím gondolom a legtöbb embernek azért megvan, lévén egy nemzetközileg is elismert, híres regény és mintha az egyik élőszereplős sorozatát nálunk is adták volna a magyar 1-esen... valamikor. Utóbbiról mondjuk sikeresen lemaradtam, de talán nem is olyan nagy baj, ellenkező esetben elképzelhető, hogy az anime-feldolgozás közel sem ütött volna akkorát, amekkorát.

A történet végtelenül egyszerű, minden szempontból földhöz ragadt, de talán pont ebben rejlik a nagyszerűsége. A központi figura egy Anne Shirley nevű ölelni valóan cserfes kislány, nagy adag fantáziával megáldva, akit az egyik helyi árvaházból fogad örökbe egy idős testvérpár, Matthew és Marilla Cuthbert. A bökkenő mindösszesen annyi, hogy egy adminisztrációs baki jóvoltából kerül Anne hozzájuk; eredetileg egy fiút szerettek volna adaptálni, hogy segíthesse Matthew munkáját a földeken.

Marilla és Matthew akár az érem két oldala: előbbi kemény, szigorú, konzervatív, míg utóbbi "kissé" antiszoc, kevesebb beleszólása van dolgokba, és ha épp szót kap, mondandóját rendszerint a bajsza alatt dörmögi el. Emiatt is van az, hogy míg egyikük megszeretné tartani Anne-t, addig a másik már másnap viszi is vissza az árvaházba, hogy mégis a beígért fiúcska legyen Green Gables új lakója. Út közben Marilla kénytelen végighallgatni Anne küzdelmekben kemény múltját, ahogy egyik családtól a másikhoz kerül, szeretetet közben sehol sem kap, míg végül az árvaházban köt ki. Innen persze már ki lehet találni, hogy mi lesz Anne sorsa: Marilla látva, hogy kihez kerülne a kislány, inkább úgy dönt, mégis befogadja, aminek persze Anne örül a legjobban. Egy fiú munkáját ugyan nem képes elvégezni, de a ház körüli teendőket eltudja látni, Marilla pedig keményen be is fogja.

Anne fantáziája és képzelőereje határtalan, a fákat, a tavat és a számára szépnek titulált természeti kincseket rendre nevekkel ruházza fel, ha pedig valamilyen nehézsége támad, egyből a képzelete világába menekül. Ennek kevésbé jótékony következménye, hogy alapvető viselkedési normákkal nincs tisztában, ami valahol érthető, hisz ezekre senki nem tanította meg anno. Az egyik korai epizódban például komolyan kiakad a szomszédra, mikor répahajúnak gúnyolja, máskor meg az osztálytársa fejét diótörőnek használja. A ház körüli teendők elvégzésében is akadnak hiányosságai, sokszor szétszórt és - Marilla szavait idézve - "mindaddig, míg van kihez beszélnie, nem hagyja abba a fecsegést". Mindeközben a néző hiába is próbálja letörölni a kajla vigyort a képéről, nem jár sikerrel.

Az Akage no Anne fejlődésregény, abból is az egyik legigényesebb fajta (már ami az animéket illeti). A rendező, Takahata Isao, érzéssel és valódi alázattal nyúlt az eredeti regényhez. Igyekezett minél nagyobb hűséggel követni az eredeti változatot, ami erősen látszik is a végeredményen. Anne zseniális karakter - az egyik legtermészetesebb gyerekszereplő, akit animében valaha is láttam. Szemtanúi lehetünk annak, ahogy az eleinte cserfes, gyerekes és szétszórt Anne egy érett, komoly és ambícióktól sem mentes fiatal felnőtté cseperedik, mialatt megismeri a körülötte lévő világot, annak a napos és árnyoldalát egyaránt. Végigkövethetjük az iskolás éveit, az Avonlea-ben szerzett élményeit, a barátságának alakulását a vele egy idős lánnyal, Dianaval és nem titok, ha azt mondom, még drámából is jut bőven (ennek mondjuk lesz egy negatívabb hozadéka is, de mindjárt visszatérek rá).

Hangulatilag leginkább az Ariával tudnám egy lapon említeni, noha ez a világ azért korántsem olyan idilli, mint Aqua/Neo-Venezia, de az események 90%-a azért erősen azt a hatást éri el, mint a gondolás lányok show-ja. Külön kiemelném Anne és Diana barátságát, ami rendkívül autentikusra sikeredett és olyan jól kiegészítették egymást, hogy azt öröm volt nézni. Másik szempontból az általam oly kedvelt, de animés fronton kissé visszafogott gyereknevelős sorozatokhoz lehetne a legjobban hasonlítani, noha itt nem vér szerinti a kapcsolat, ráadásul a "szülők" életkora is magasabb a megszokottnál, de a lényeg azért meg van.

Ezeken felül hatalmas thumbs up az aláfestő zenékért. Kimondottan jól megkomponált, fülbemászó dallamokat sikerült összehozni, amik remekül illeszkedtek a sorozat hangulatához, mondanivalójához és kisugárzásához (leszámítva azt a bárgyú wannabe skót zenét).

Persze, mint minden, úgy ez az anime sem tökéletes - az általam felrótt hibák inkább mennyiségben, semmint intenzitásban voltak jelen, ugyanakkor kár lenne csak úgy elmenni mellettük. A legnagyobb problémám talán azzal volt, hogy sok jelenet egész egyszerűen túl lett dramatizálva. Bolhából elefántot csinálták, noha ez inkább a széria első harmadát jellemezte. Kicsit kevesebb sírással és sértődöttséggel jobban beértem volna.
A másik, ami kicsit jobban zavart az átlagnál, az az, ahogy Gilbert Blythe-tal, Anne riválisával bántak. Szegény fiú imho sokkal többet érdemelt volna annál, mintsem hogy plot-deviceként végezze: a karaktere konkrétan annyiban merült ki, hogy volt papíron egy srác, akivel Anne versenghetett a tanulmányi eredményeket illetően, de ennyi. Egyedül az utolsó(!) részben kapta meg azt a bánásmódot, amit alapból is érdemelt volna. Rendben, Anne vitte a hátán az egész animét, de érdekes módon a többi főbb szereplő (Matthew, Marilla, Diana) tudott mellette érvényesülni. Gilbertet valamiért kihagyták a szórásból.

További apróság a korához képest is kissé darabos, sokszor szegényes animáció, a fájdalmasan egyszerű, jellegtelen ruhák és a főhősnő seiyuuja, aki a felnőtt kiadásnak ugyan telitalálat, de gyerekként néha kimondottan fájt hallgatni, pláne mikor sírásra került a sor. Cserébe a többi seiyuu remekelt, sőt, külön kiemelném Matthew és Diana hangját.

Hosszúra nyúlt hozzászólásomat lassan illendő lenne zárni, amit meg is teszek, a lényeg úgy is elhangzott. Tényleg csak ajánlani tudom ezt az animét, főleg azoknak, akik szeretik a fentebb taglalt témákat, nem riadnak vissza a cucc hosszától és korától, mert egy kimondottan lebilincselő, hangulatilag különleges, profin megírt és rendezett darabról van szó. A '70-es évek vége újfent bebizonyította, hogy minőségi darabokat tekintve változatlanul aranybányának számít (Versailles no Bara, Mirai Shounen Conan még mellé).

9 (alá)/10

gerey

Little Witch Academia
Végig vigyorogtam az egészet, igaz már az art-al megvettek kilóra. A történet nem egy nagy szám, de ennek nem is az adja az értékét, szépségét. Viszont a látványvilág, a zene, minden a helyén volt. Egy ilyen formában történő feldolgozása a HP könyveknek, valószínűleg jobban is tetszene, mint a film verziók.

9/10

chilip

Quote from: gerey on 2014-03-08, 12:22:52
Little Witch Academia
Végig vigyorogtam az egészet, igaz már az art-al megvettek kilóra. A történet nem egy nagy szám, de ennek nem is az adja az értékét, szépségét. Viszont a látványvilág, a zene, minden a helyén volt. Egy ilyen formában történő feldolgozása a HP könyveknek, valószínűleg jobban is tetszene, mint a film verziók.

9/10

nemtom tudsz-e róla de belinkelem arra az esetre ha nem tudnál :)

https://www.kickstarter.com/projects/1311401276/little-witch-academia-2

egy álló napig 4chan attól volt hangos hogy TRIGGER SAVES ANIME :D

gerey

Quote from: chilip on 2014-03-08, 12:40:13
nemtom tudsz-e róla de belinkelem arra az esetre ha nem tudnál :)

https://www.kickstarter.com/projects/1311401276/little-witch-academia-2

egy álló napig 4chan attól volt hangos hogy TRIGGER SAVES ANIME :D
Azt tudtam, hogy készül, de azt nem, hogy KS-n gyűjtötték össze. Jah azt viszont hallottam, TRIGGER SAVES ANIME :D
Jó hír mindenesetre, várom örömmel.

frozenstein

Coppelion
Uhh... :3x3: Ahh... :ejj: Azt a megveszekedett... :comp: :falba:
Az első sor a reakcióimat szemlélteti, ahogy haladtam előre a sorozatban. Előre leszögezem, hogy ez a mű tényleg iszonyatosan szar.
Sugárfertőzött Tokyo, génmanipulált iskolás lányok főszereplőnek, eddig semmi gond: egy akció sorozatra számítottam. Helyette drámát kaptam, mindenki angst-ol, mindenki bőg, és ez még a nézhetőbb első fele volt. Utána jönnek az egyre nagyobb baromságok (bár akciót azt kapunk, ez nem segít az animén): az ellenfelek kétdimenziósak (ha már itt tartunk, ez az összes karakterről elmondható), a végére amelyik életben marad mind átáll a jó oldalra :wtf:. A legtöbb párbeszédtől v. monológtól legszívesebben a falat kapartam volna. A karakterek elhalálozása is a készítők igényeihez van igazítva: [spoiler]Szerintem amibe Haruto belehalt, annak Shion vagy a háromszorosát túlélte. A coppelion-ok elég strapabírónak néztek ki.[/spoiler]Ja meg az utolsó részben, amikor a JSDF emberek beugráltak a helikopterbe, és a parancsnok elordította magát, hogy 'Booster!', akkor majdnem lefejeltem az asztalt. Nem értek hozzá, de szerintem a rotorok ezt erőteljesen nem bírnák ki. Az utolsó részek felé már szinte fizikai fájdalmaim voltak (persze az angst-fest kitartott a végéig), de szerencsére csak véget ért.
1/10

Zelda

Quote from: frozenstein on 2014-03-08, 16:25:56
Coppelion
Uhh... :3x3: Ahh... :ejj: Azt a megveszekedett... :comp: :falba:
Az első sor a reakcióimat szemlélteti, ahogy haladtam előre a sorozatban. Előre leszögezem, hogy ez a mű tényleg iszonyatosan szar.
Sugárfertőzött Tokyo, génmanipulált iskolás lányok főszereplőnek, eddig semmi gond: egy akció sorozatra számítottam. Helyette drámát kaptam, mindenki angst-ol, mindenki bőg, és ez még a nézhetőbb első fele volt. Utána jönnek az egyre nagyobb baromságok (bár akciót azt kapunk, ez nem segít az animén): az ellenfelek kétdimenziósak (ha már itt tartunk, ez az összes karakterről elmondható), a végére amelyik életben marad mind átáll a jó oldalra :wtf:. A legtöbb párbeszédtől v. monológtól legszívesebben a falat kapartam volna. A karakterek elhalálozása is a készítők igényeihez van igazítva: [spoiler]Szerintem amibe Haruto belehalt, annak Shion vagy a háromszorosát túlélte. A coppelion-ok elég strapabírónak néztek ki.[/spoiler]Ja meg az utolsó részben, amikor a JSDF emberek beugráltak a helikopterbe, és a parancsnok elordította magát, hogy 'Booster!', akkor majdnem lefejeltem az asztalt. Nem értek hozzá, de szerintem a rotorok ezt erőteljesen nem bírnák ki. Az utolsó részek felé már szinte fizikai fájdalmaim voltak (persze az angst-fest kitartott a végéig), de szerencsére csak véget ért.
1/10
Én ugyan nem bántam meg, hogy anno az első rész után dobtam az egészet...

chilip

Quote from: frozenstein on 2014-03-08, 16:25:56
Coppelion
Uhh... :3x3: Ahh... :ejj: Azt a megveszekedett... :comp: :falba:
Az első sor a reakcióimat szemlélteti, ahogy haladtam előre a sorozatban. Előre leszögezem, hogy ez a mű tényleg iszonyatosan szar.
Sugárfertőzött Tokyo, génmanipulált iskolás lányok főszereplőnek, eddig semmi gond: egy akció sorozatra számítottam. Helyette drámát kaptam, mindenki angst-ol, mindenki bőg, és ez még a nézhetőbb első fele volt. Utána jönnek az egyre nagyobb baromságok (bár akciót azt kapunk, ez nem segít az animén): az ellenfelek kétdimenziósak (ha már itt tartunk, ez az összes karakterről elmondható), a végére amelyik életben marad mind átáll a jó oldalra :wtf:. A legtöbb párbeszédtől v. monológtól legszívesebben a falat kapartam volna. A karakterek elhalálozása is a készítők igényeihez van igazítva: [spoiler]Szerintem amibe Haruto belehalt, annak Shion vagy a háromszorosát túlélte. A coppelion-ok elég strapabírónak néztek ki.[/spoiler]Ja meg az utolsó részben, amikor a JSDF emberek beugráltak a helikopterbe, és a parancsnok elordította magát, hogy 'Booster!', akkor majdnem lefejeltem az asztalt. Nem értek hozzá, de szerintem a rotorok ezt erőteljesen nem bírnák ki. Az utolsó részek felé már szinte fizikai fájdalmaim voltak (persze az angst-fest kitartott a végéig), de szerencsére csak véget ért.
1/10

felteszem hát a logikus kérdést, miért nézted végig?

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2014-03-08, 16:43:07

felteszem hát a logikus kérdést, miért nézted végig?

I think it's M  :angyali:
Én is dobtam 3-4 rész után..

chilip

nekem az első rész elég volt hogy lássan, "garbage tier" és azt se láttam végig, elkezdtem a harmadánál beletekergetni...

Megmurdel

egy "jó oldala" volt a sorozatnak legalább megismerkedhettem a "sad squad-dal" nézzétek milyen motiváltak xD

gerey

Quote from: Megmurdel on 2014-03-08, 18:42:28
egy "jó oldala" volt a sorozatnak legalább megismerkedhettem a "sad squad-dal" nézzétek milyen motiváltak xD

Gonoszak vagytok, comedy/parody-ként teljesen megállta a helyét. xD

Junchi

A Coppelion az az anime, amit már csak azért is érdemes végignézni, mert utána még a School Days is egy mesterműnek fog hatni.

SaiyaGin

Quote from: Junchi on 2014-03-08, 11:42:16
Az Akage no Anne fejlődésregény, abból is az egyik legigényesebb fajta (már ami az animéket illeti). A rendező, Takahata Isao, érzéssel és valódi alázattal nyúlt az eredeti regényhez. Igyekezett minél nagyobb hűséggel követni az eredeti változatot, ami erősen látszik is a végeredményen. Anne zseniális karakter - az egyik legtermészetesebb gyerekszereplő, akit animében valaha is láttam. Szemtanúi lehetünk annak, ahogy az eleinte cserfes, gyerekes és szétszórt Anne egy érett, komoly és ambícióktól sem mentes fiatal felnőtté cseperedik, mialatt megismeri a körülötte lévő világot, annak a napos és árnyoldalát egyaránt. Végigkövethetjük az iskolás éveit, az Avonlea-ben szerzett élményeit, a barátságának alakulását a vele egy idős lánnyal, Dianaval és nem titok, ha azt mondom, még drámából is jut bőven (ennek mondjuk lesz egy negatívabb hozadéka is, de mindjárt visszatérek rá).

Jól látom, hogy a Kemono no Souja Erin még nincs rajta azon a bizonyos listádon? Az is nagyon jó fejlődésregény, szerintem érdemes tenni vele egy próbát.

Leara

Quote from: Junchi on 2014-03-08, 11:42:16
Akage no Anne
Szemtanúi lehetünk annak, ahogy az eleinte cserfes, gyerekes és szétszórt Anne egy érett, komoly és ambícióktól sem mentes fiatal felnőtté cseperedik, mialatt megismeri a körülötte lévő világot, annak a napos és árnyoldalát egyaránt. Végigkövethetjük az iskolás éveit, az Avonlea-ben szerzett élményeit, a barátságának alakulását a vele egy idős lánnyal, Dianaval és nem titok, ha azt mondom, még drámából is jut bőven (ennek mondjuk lesz egy negatívabb hozadéka is, de mindjárt visszatérek rá).

A másik, ami kicsit jobban zavart az átlagnál, az az, ahogy Gilbert Blythe-tal, Anne riválisával bántak. Szegény fiú imho sokkal többet érdemelt volna annál, mintsem hogy plot-deviceként végezze: a karaktere konkrétan annyiban merült ki, hogy volt papíron egy srác, akivel Anne versenghetett a tanulmányi eredményeket illetően, de ennyi. Egyedül az utolsó(!) részben kapta meg azt a bánásmódot, amit alapból is érdemelt volna. Rendben, Anne vitte a hátán az egész animét, de érdekes módon a többi főbb szereplő (Matthew, Marilla, Diana) tudott mellette érvényesülni. Gilbertet valamiért kihagyták a szórásból.
Az anime meddig dolgozza fel a sztorit? Mármint Anne kb. hány éves a végén :D? Tavaly kezdtem el olvasni a könyvsorozatot (bár még csak a 3. kötet jön majd), de gondoltam, hogy bele kéne nézni az animébe is, csak nem akarok spoilert :D. Bár van egy olyan érzésem, hogy max. az első pár kötetet dolgozhatták fel, viszont ha tele van fillerrel, akkor lehet, hogy az animét inkább kihagynám.

Gilbert karaktere a könyvben eddig jobb bánásmódot kapott, bár eleinte ott is kb. ennyiben merült ki a szerepe :D.
MAL

Acchan

Quote from: Junchi on 2014-03-08, 11:42:16
Akage no Anne


Ez kimaradt, de a Before Green Gables/Konnichiwa Anne megvolt, ezt írtam róla korábban:

Quote from: Acchan on 2011-07-30, 11:21:19
Konnichiwa Anne

Elég hullámzó a színvonal: az első néhány rész megfeküdte a gyomrom, de ahogy Anne fokozatosan megtalálja a helyét a Thomas-családban, annál inkább megszerettem a történetet, a szereplőket. Sajnos, miután vége szakad a Thomas-családos időknek, megint egyre nyomasztóbb és omfgdeepdrámás lesz az egész. Ezután akár dobhattam is volna, de végül csak kipörgettem. Jó, de nem az igazi. 8/10
Btw. az ARR-féle felirat sokszor amolyan guguruTL-színvonalat képvisel, de a semminél még ez is jobb talán.

Junchi

Quote from: SaiyaGin on 2014-03-08, 20:23:06Jól látom, hogy a Kemono no Souja Erin még nincs rajta azon a bizonyos listádon? Az is nagyon jó fejlődésregény, szerintem érdemes tenni vele egy próbát.

Az eddig valahogy kimaradt az életemből, bár amennyire emlékszem, az írója ugyanaz a fazon, aki a Seirei no Moribitót is alkotta, azt meg nem szeretem, szal egy kicsit azért szkeptikus vagyok.

>Leara

Az anime pont az első könyvet dolgozza fel, abszolút fillermentesen és 99,9% regényhűséggel. Imho érdemes bepróbálni.

>Acchan

A Konnichiwa Anne címébe én is belefutottam, bár a design abszolút nem tetszik, meg, hogy őszinte legyek, Anne árvaházas kalandjai érdekelnek a legkevésbé. (Sokkal jobban érdekelne a maradék 5 könyv, csak abból anime-adaptáció valsz soha nem lesz már... :/)

Zelda

Mozis hétvége.  ::)
Chihiro szellemországban
10 éve nézek anime-ket, és tudom, hogy ez egy alapmű, mégis csak tegnap jutottam odáig, hogy megnézzem.  Nem nagyon van mit rajta ragozni, örökzöld marad, és az is biztos, hogy sokszor újranézős.

Hotarubi no mori e
Imádtam a Natsume Yuujinchou-t így nem csoda, hogy az első 10 percben teljesen beszippantott ez a darab... Zene, grafika, karakterek, minden a Natsume-t idézte, egy keserű-édes, viszont szeretnivaló történet.

Kokuriko-zaka Kara
Ghibli. Innentől kezdve pedig sokat erről sem kell szerintem mondani, egy kellemes esti mozi, bár én déltájban kerítettem rá sort.  :smile: Visszanézve a saját diákéveimre, én nagyon bánom, hogy iskoláról iskolára jártam, de ilyen diáktestületi összefogást szerintem manapság már 100 iskolából talán egyben sem találni... Legalábbis itt szép Honunkban...  ^^" No, mindegy tetszett, ez a lényeg.

frozenstein

Quote from: chilip on 2014-03-08, 16:43:07
felteszem hát a logikus kérdést, miért nézted végig?
Nem szoktam félbehagyni animéket. Anno a Shirokuma Cafe-t is végignéztem, ez meg csak 13 rész volt.

Kakumeiki Valvrave 2
Minden elvárásom teljesítette! Az előző évadból megmaradt a király akció meg az egészséges adag rule of cool, és a végén a történetet összekötötték a flashforward-okkal. :cool:
10/10

Zelda

Quote from: frozenstein on 2014-03-09, 15:36:25
Kakumeiki Valvrave 2
Minden elvárásom teljesítette! Az előző évadból megmaradt a király akció meg az egészséges adag rule of cool, és a végén a történetet összekötötték a flashforward-okkal. :cool:
10/10
Na ja, többet hoztak ki belőle, mint amiről gondoltam, hogy lehetséges, én is elégedett voltam vele. Az utolsó 3 rész egészen kiemelkedő volt.

Leara

Quote from: Junchi on 2014-03-09, 08:55:18
Quote from: SaiyaGin on 2014-03-08, 20:23:06Jól látom, hogy a Kemono no Souja Erin még nincs rajta azon a bizonyos listádon? Az is nagyon jó fejlődésregény, szerintem érdemes tenni vele egy próbát.

Az eddig valahogy kimaradt az életemből, bár amennyire emlékszem, az írója ugyanaz a fazon, aki a Seirei no Moribitót is alkotta, azt meg nem szeretem, szal egy kicsit azért szkeptikus vagyok.

>Leara

Az anime pont az első könyvet dolgozza fel, abszolút fillermentesen és 99,9% regényhűséggel. Imho érdemes bepróbálni.
A Seirei no Moribito szerintem eléggé más, mint az Erin, szóval attól még hogy az nem tetszett, szerintem nyugodtan adhatsz egy esélyt az Erinnek (nem mintha az olyan tökéletes adaptáció lenne, kezdve a két idegesítő filler karakterrel...).

Az első könyvet? 50 részben? Fillerek nélkül? Akkor azt nagyon elhúzhatták, nem hinném, hogy végig bírnám nézni :'D.
MAL

SaiyaGin

Quote from: Leara on 2014-03-09, 18:11:14
A Seirei no Moribito szerintem eléggé más, mint az Erin, szóval attól még hogy az nem tetszett, szerintem nyugodtan adhatsz egy esélyt az Erinnek (nem mintha az olyan tökéletes adaptáció lenne, kezdve a két idegesítő filler karakterrel...).

:tezsvir:

Zelda

#10221
Towa no Quon
Érdekes, hogy eddig nem is hallottam róla, pedig pont az én szájízemnek való darab...
Quon, az ezer éves ember önmagához hasonló különleges képességű embereket ment, akik után egy titkos szervezet vadászik, abban a hitben, hogy egytől egyig szörnyetegek mint. A 6x50 perces epizódok alatt szépen vezették a sztorit, nem volt túl komplikált, de azért mégis összetett. Bár a vége lehetett volna egy kicsit másképp is, összességében jó kis délutáni időtöltés volt. 2011-es Bones mozisorozat, szóval grafika pipa, action van rendesen, a vér is folyik, a zene hangulatfestő, és a karakterek (bár többet is megtudhattunk volna róluk) egyéniségek, nem pedig tucatfigurák.
Szóval ez is megvolt, és nagyon tetszett.

Update:
Toshokan Sensou series + movie
Eredetileg csak azért adtam neki esélyt, mert a Production I.G. stúdió munkája... Nos a felvázolt elképzelés ugyan érdekes, de azért én jócskán találtam kivetnivalót a sztori logikájában. Ezt a történetet nem lehetne a mai valóságunkra ráhúzni, mikor már ott tartunk, hogy mértéktelen mennyiségű másolatot készítünk mindenből, mind papíron, de leginkább digitálisan... (Pláne, hogy ha a netről letiltanak valamit, az már majdnem 24 órán belül megtalálható egy másik oldalon, másik szerverrel...) Ettől függetlenül egész érdekes volt, s bár nem tudtam komolyan venni ezt a darabot, azért jókat nevettem rajta, és persze az üzenete is átjött, szóval összességében tetszett. A mozi minősége pedig kiemelkedő volt, tisztábban felvázolt (és realisztikusabb) konfliktus, klasszisokkal jobb grafika, és emellett egy tisztességes folytatása a sorozatnak egy értelmes lezárással. Elégedett voltam vele.

gerey

Tengen Toppa Gurren Lagann Movie: Gurren-hen
rewatch


Az anime első felét feldolgozó film a Teppelinni csata kihagyásával. Ennek ellenére, érdemes megnézni mivel van pár változtatás főleg a végső csatában. Simon magára találása itt még BA-bb, illetve a Yoko vs Adiane párharc is érdekes.  :Kiraly:
[spoiler]Illetve Kamina halála még drámaibb, már ha ez lehetséges.[/spoiler]

frozenstein

Monogatari Series - Second Season
Hmm... én valami lezárás szerűségre számítottam, aztán a végére több nyitott kérdés maradt, mint amire választ kaptunk. Lényegében a néhány elejtett [spoiler]Ougi=Last Boss[/spoiler] utalással sikerült olyan érzést kelteni, hogy még csak most jön a java. Mindenesetre fantasztikus érzés volt 23 új Monogatari részt egy nap alatt megnézni. Várom a folytatást, meg remélem a Kizumonogatari-t is kiadják...egyszer.
10/10

Zelda

Gundam 00 special edition OVAs (3)
Először azt hittem, hogy szimpla recap, összefoglaló részek ezek, de tulajdonképp elég sok újdonság volt benne, főleg a 2. 3. részekben... Bár ki is vettek belőle pár dolgot, amivel nem értek egyet, összességben mégis jól sikerültek. Vicces volt a 2 évad összes történését mindössze 4 és fél órában látni.

SaiyaGin

Quote from: Zelda on 2014-03-16, 22:05:35
Gundam 00 special edition OVAs (3)
Először azt hittem, hogy szimpla recap, összefoglaló részek ezek, de tulajdonképp elég sok újdonság volt benne, főleg a 2. 3. részekben... Bár ki is vettek belőle pár dolgot, amivel nem értek egyet, összességben mégis jól sikerültek. Vicces volt a 2 évad összes történését mindössze 4 és fél órában látni.

No, akkor ezt is felírjuk a listára. :D

gerey

Blood Lad OVA

Pont ott folytatódik a sztori, ahol a felháborítóan rövid évad abba maradt. Jó volt újra hallani az op zenéjét. Mivel az események pontosan követték a mangát az is rendben volt. Örültem, hogy kvázi egy 11 epizódot kaptunk, valami uszodás/fürdőruhás baromkodás helyett. Jöhet a második évad. :D

-OJ-

Quote from: Zelda on 2014-03-16, 22:05:35
Gundam 00 special edition OVAs (3)

Mondjuk a Alehandro és Ribbons buzulása nagyon nem hiányzott :falba:
De ennek ellenére jó összefoglalás, ha az ember nem akarja újranézni a két teljes évadot. A zenei aláfestés pedig szerintem még jobban is van alkalmazva, mint a sorozatban.

gerey

Neon Genesis Evangelion

Hát nem erre számítottam amikor elkezdtem az biztos. Nem sok sorozat éri el bennem, hogy miután végeztem vele, ott ülök és "lol wut?" Igaz, hogy Shinji jó párszor próbára tette a türelmemet, (egyre kevésbé viselem el a sírást/picsogást) de valahogy érdekelt, hogy mit hoznak ki ebből az egészből. És úgy gondolom megérte, hogy maradtam a végéig, amikor végre magára talált. Jobban belemenni a történtekbe nem akarok, esetleg majd a saját topikjában. Mindenesetre délután megnézem az End of Evangelion-t, mert azért érezni, hogy nincs lezárva normálisan a dolog, főleg, hogy a sorozat második felére látványosan elfogyott a pénz, bár nem hiszem, hogy ez volt a stílusváltás fő oka.

10/10


Kérdés: az EoE előtt vagy után van még valami amit "megkéne" néznem, hogy teljes legyen a kép?

chilip

kronológiailag a filmek jönnek utána

[spoiler]egyfajta loop-ban vannak, sinji elpusztítja a világot mindig és az újrateremtődik és mindig elérik ugyanazt a pontot (jönnek az angyalok, stb stb stb) de mindig egy kicsikét más van. bár csak az első 2 filmet láttam de azok jók voltak :)[/spoiler]