Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Baldy

#1
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2010-07-14, 21:10:28
Bízom benne ez még nem volt itt:

#2
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2010-06-24, 22:21:57
Mert volt 5 perc időm munka közben, és amilyen buzizela rajongó vagyok:

[spoiler=Nyócadick utas a Vuvuzela][/spoiler]
#5
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2009-01-22, 21:07:20
#6
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2008-11-14, 01:39:23
#7
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2008-11-08, 23:05:31
#8
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2008-11-08, 21:00:49
ez megijesztett:
Caramell Dance Trooper
#9
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2008-11-04, 22:00:26
Quote from: Solid Snake on 2008-11-04, 21:26:18
Tribute to John Williams  :he:

Lol szöveg, óriási előadás, de az E.T.-s szakasznál elkezdett a hamis hangtól bevérezni a fülem :D

Rounin: Azért a JAWS rész is elég ütősre sikerült :D

*porolja a John Williams CD-ket*
#10
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2008-03-04, 23:30:56
#11
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2008-03-04, 17:04:21
Ezen röhögtem fél napon át.
Ha még valakinek tetszene: Slow Motion (csak eredeti után!)
#12
Gantz:

Bár már korábban is találkoztam ennek az animének a címével, valahogy mégsem fogott meg, soha nem is néztem utána. De a héten egy kedves barát által ismét teritékre került, és olyan dolgok hangzottak el:
"Még a japánok is erősen cenzúrázták, volt hogy egy teljes részt kihagytak!"
No ez már érdekessé tette számomra a történetet, kiváncsi voltam, mi az, amibe a cenzúra japán nagymesterei is beleremegnek, és vastag vérvörös filccel egy X-et kanyarintanak az adás egy részére vagy csupán jeleneteire.

Így hamar tulajdonomba is került egy példány a teljes 26 részes sorozatot felölelve, és rögtön pörgettem is a lemezt.

A történet: no ennek a megírása is egy mély sóhajjal kezdődik... Kezdjük az alapoknál: Szép történek, kellően misztikus, van benne fantázia, akció, némi szerelem, a háromszög fajtából is, önmarcangolás. Csakhogy mindez jó tömören. Szinte semmi sem derül ki, semmit sem tudunk meg rendesen, kapunk valamit, aminek van eleje, van vége, és a tömör esszenciát megkapjuk töltelék gyanánt. Amit nagyon sajnálok, és töröm is az agyam közben rajta: A karakterek egyéniségének kidolgozottsága. Szinte már az első perctől kezdve mindegyik idegesítő, buta, motivációjuk szinte érthetetlen. Képtelenek felfogni még azon esetekben sem a körülöttük történő eseményeket, vagy csak simán ráérezni a megkerülhetetlen megoldásra, amikor már tényleg nincs más lehetőség. Tény, ha csak kicsit is elfogadható emberi viselkedési normát követtek volna, akkor a történet is teljesen másképp alakul, de azt hiszem ezen fölösleges most elmélkedni.

A rajz: Röviden csak annyit, láttam már jobbat is. Ismételten keverik a számitógépes és a kézi rajzokat, lehengerlő látványokkal akarnak minket meggyőzni, hogy valami jóval állunk szembe. Ez néhol sikerül, máshol nem. A rajz maga viszont szépen megmunkált, a 2004-es időszak sajátosságaival büszkélkedhet, nem vall szégyent kortársai mellett.

A zene: A bevezető pontosan az a stilus, ami engem a legkevésbé képes megfogni, bár voltak pillanatok, amikor mégis magával ragadott. A történet közben a zene szépen támogatja az eseményeket, belegondolva, szinte egy momentum sem jön magától. Eléggé feledhető, komolytalan. De legalább nem tette tönkre az egészet.

A karakterek: Mint már korábban is emlitettem, szerintem nagyon kidolgozatlanok. Bár főhösünknél látványos a jellemfejlődés, karakterének alakulása, de ezzel vége is. A többi mellékszereplőre inkább jellemző, hogy megjelennek, kitartanak egyéniségük mellett, bármennyire is lehetetlenség lenne az adott körülmények között, és vége. Sajnos ez a történet egészére rossz hatással van, elég komolyan rontotta a kedvemet a részek folytatásával, de legalább haláluknak őszintén tudtam örülni.

Összességében: jó a történet, a karakterek miatt kár, de nem szabadulok az érzéstől, hogy az eredeti novella, manga zanzásitásának az áldozatáról beszélünk. Talán ha kétszer ennyit szántak volna rá, akkor érthetőbb és átérezhetőbb lett volna ez a mi kis pszychohorrorunk.

Akiknek ajánlanám: A vérfürdők rajongóinak, a horrort és/vagy pszichohorrort kedvelőknek, a keményebb idegrendszerrel megáldott, misztikus filmeket kedvelő embereknek. De azt hiszem a magas tolerancia komoly követelmény a karaktereknek hála...
#13
Help / Re: Általános kérdések
2008-02-19, 19:09:00
És akkor nem beszéltünk arról a kis könyvesboltról a West End legalsó szintjén... Ott dögivel van idegen nyelvű könyv, köztük jó pár fantasy/sci-fi
#14
Ookami to Koushinryou (Spice and Wolf):

Az első 6 rész megemésztve...
Egy romatnikus animével ülünk szemben kérem szépen. Bár nem vagyok az ilyeneknek a híve, mégis megfogott, bár akad itt is bőven pro és kontra oldal...

A rajzstílus: Kidolgozott, mind a karakterek, mind a háttér szintjén. Látható, hogy sok gondot forditottak rá. És szerencsére hanyagolták a CG animációt is. A minőséget romlás akkor sem rontja szerencsére, amikor akcióra kerül sor, szóval ezért a részért hálát rebesgetek... És az az amorfizáció... Hogy én abból gifet fogok csinálni, az holt ziher. Nem véletlen volt a jelenet ismétlése párszor más-más szögből, ez tény :)

A zene: idomul a történethez és korhoz, semmi kiemelkedő, stilusát tekintve talán a legmegfelelőbb. Sok szót cserébe nem lehet ejteni róla.

A sztori: no erről lehetne zengeni jót és rosszat is. Talán azért nem érdemes, mert lehet még kifejtik a végén.... De addig is a hiányérzet megmarad. Mi az előtörténet? Kedves kalmárunk miről is hablatyol néha? Most ő naiv vagy ravasz? Egyik pillanatban ez, másikban az. És nem játszik rá. Szóval kicsit megkavar néha, de a fő szálat elővéve, inkább ténylegesen egy kellemes romantikus mesét kaptunk eddig kézbe.

A többi meg majd jön, még kemény 6 rész... vagy csak 2. Örülnék, ha nem csak ennyi lenne azért.

Ajánlani minden olyan animekedvelőnek ajánlanám, aki szereti a romantikus történeteket, a fél ember-fél állat figurákat (igen, a leány félig farkas félig ember, lehet nekiesni!), de amugy szinte bárkinek, aki képes túllépni az: "Adj nekem akciót és sok vért" gondolatmeneten.
#15
Persona - Trinity Soul:

No az eddig lement 7 részt megnéztem.
Sajnos nagyon erősen érzékelhető, hogy a Persona3 PS3-as játékra épít a történet, hisz ez annak a 10 évvel később játszódó folytatása. Sok az ismeretlen számomra, ami érthetetlenné teszi a történések egy részét, az átláhatóságát pedig természetesen zavarossá. Ettől független, a Persona 2 rám gyakorolt hatása révén kitartok, végig fogom nézni.

A rajzstilus: Kellemes, bár nem dolgozták ki annyira, mint lehetett volna. Valahogy mindig bennem van a felszinesség érzete, hogy itt bizony egy kicsivel több árnyék, ott kicsit több fény jobb minőséghez vezetett volna. A másik (számomra) nagy negativum: A számítógéppel generált elemek az animében: az autók. Egyszerűen kilógnak az animéből, bármennyire is szépre generálták őket. Persze pozitivum is akad bőven, a karakterek kellemesek, a personák megjelenítése pedig egyenesen szép, függetlenül attól, hogy áttetszőségüknek hála nem könnyen kiélvezhető a jelenség. De talán igy jobb is, mintha csak hirtelen ott teremne.

A zene: JRock, a jobbik fajtából. Már vadászom az OST-t, kell. Az openinget végighallgatom rendszeresen, ami nagyon nem jellemző rám. A "csata témát" is szoktam már várni, de az ending... Az nem az én műfajom :)

A sztori: Mint már korábban is irtam, a játék 3. részének a folytatása (amely már szintén a közeli jövőben játszódik... ehhez adj 10 évet) került elénk, eléggé zavarosan a játékot nem ismervén. A fonalat próbálom felvenni, inkább sikertelenül. Ettől függetlenül ami érthető, az érdekes is, kellően misztikus, lassan mindent elénk tárva. A komikus részen is már túl vagyunk, aranyos volt, megmosolyogtam :)

Szóval ennyi, többet ne várjatok 7 rész után, ezek még csak bevezetők, a java majd csak most kezdődik lassan.

Ajánlani az eredeti játék kedvelőinek mindenképp ajánlanám, és amugy minden akció anime kedvelőknek.
Romantika, és vicc-giccsparádé felejtős, aki arra bukik, menjen Inu Yashát nézni.

#16
Quote from: necrologist on 2008-02-18, 17:49:31
annyit pluszban, hogy akcióra és humorra azért nagyon senki se számítson, ez nem az a mű.
A komolyabb műfaj kedvelőinek viszont mindenképpen megéri ráfordítani az időt.
Hopp, ezt a részt akkor töröltem ezek szerint :D
Jah de mégis benne van, csak lejjebb.

No amit akartam még mondani, hogy minek esek neki:

Persona - Trinity Soul
Ookami to Koushinryou (Spice and Wolf)
#17
Seirei no Moribito - Guardian of the Water Spirit:
A blogomba ez került

Egy véletlen folytán akadtam pár hónapja egy linkre, aminek folytán ennek az animének a létezéséről tudomást szereztem. Lévén számomra a teljes ismeretlenséggel bírt, és a hirtelen felkutatott pár kritika is elég meggyőzően egyhangzású volt, így gyorsan megszületett bennem a döntés, hogy nekem sem ártana hamar magamévá tennem a darabot.

Hamarosan is birtokomba került persze, és azzal a lendülettel az első 2-3 részt meg is lestem. Persze akadt rögtön pro és kontra is, de végeredményében szép, kellően kidolgozott munkáról van szó, még ha néhol ennek nyomát sem látni. Bár szerencsénkre ezeknek a száma ténylegesen elhanyagolható, sőt a második felében ilyenre már nem is emlékszem, inkább talán az első résznek volt ilyen kihatása.

A karakterek számomra némileg újszerűek voltak, de szimpatikusak, még főhősnőnk "botox kezelés áldozatának tűnő" ajkai is. A táj szintén izlésesen kidolgozva, egyszerűen szép minden látványvilágra.

A zenéjére a legfőbb jellemző, hogy szépen beleolvad a történetbe, a környezetbe, és támogatja a képi jeleneteket, semmint ad értelmet nekik. Számomra ez rendszerint zavaró szokott lenni.

A története pedig: Szép, kidolgozott, tartalmas. Bár a vége tipikusan "most ragadd meg a papirzsepid, mert ez érzelmes lesz nagyon!", de belefért még. Szépen végigvezet a teljes történeten. Nincsenek visszajátszások, csak egyes előtörténetek kerülnek teritékre, de azok is vannak olyan szépek, hogy nem bánja az ember.

Talán nem is csoda mindez, ha figyelembe vesszük, hogy az anime egy 10 kötetes, igen sikeres japán fantasy regény első darabját tárja elénk, mely Nahoko Uehashi keze által született. Ugyhogy lévén fantasy regény kedvelő is vagyok, valószinűleg a történet könyv formájában is boldogítani fog engem mind a 9 testvérével együtt.


Akik pedig szeretik az animét: Mindenképpen ajánlanám. A történet nem vész el az állandó csatározások tengerében, míg oly sok vérszegényebb elődje, sőt! Inkább a karakterek jellemfejlődésére helyezi a hangsúlyt, mintsem arra, hogy látványvilágként hogyan szolgálhat két lándzsa egymásnak csapódása állandóan.

A fantasy rajongóknak szintén ajánlom, szerintem nekik is megéri, bár ne a tolkieni csodalényekre építsenek első sorban, nem onnan meritettek kivételesen figurát a történet alkotói.

Akik meg se egyiket, se másikat nem kedvelik: A következő sarkon találnak egy Hello Kitty-s boltot...
#18
Help / Re: Általános kérdések
2008-02-15, 19:37:45
Miután help-re tartok igényt, és relative animével kapcsolatos, azért jön ide:
Pár ismerős Konoha Headprotectort szeretne magának, amit én persze büszkén beígértem nekik.

A kérdés pedig igen egyszerű: Budapest területén hol van olyan bolt, ahol ilyet normális/emberi áron meg lehet venni.

Ami előnyt jelent: szombaton is nyitva tartó bolt.
#19
Offtopic / Re: Játsszunk egyet!
2008-01-07, 21:23:12
Röpke játék a munka hevében :)
#20
Offtopic / Re: Offtopic
2008-01-06, 23:16:52
Quote from: Lythis on 2008-01-06, 22:17:32
you are aware of the fact that you having said that you forwarded the link to said forums kind of implies that you hang out on aforementioned forums, aren't you?

I'm fully aware of the fact of course. Unfortunately I have to disappoint you, since I just looked for the above mentioned forums to send them this link. :)

Amugy Xpress.hu-t ajánlom, elég jól szokott menni onnan a rendelés, korrektek, és sok-sok akciós DVD van, amit érdemes megrendelni :)
(mondjuk én lusta vagyok, és egy kedves barát rendeli meg nekem a dolgokat, amiket aztán felvesz, mikor saját holmijaiért is megy:))
#21
Offtopic / Re: Offtopic
2008-01-06, 22:04:18
Quote from: Ramiz on 2008-01-06, 21:27:25
Quote from: kikuchiyo on 2008-01-06, 20:49:30
Kerestem a neten egy diagrammot, amin a marhahúsok fajtái vannak feltüntetve.
Rákerestem a  :G-n arra, hogy "butchering", és ezt találtam: [spoiler]Butchering of the human carcass for human consumption[/spoiler]  :wtf :broáf:

Internet. Serious business.

Ez k.rva jó oldal amúgy. Most fejeztem be a Harcosok Klubját, ezért tényleg csak bólintani tudok. Ez... valahogy... törvényszerű. Egyébként meg van annyi helye és jogossága, mint bármilyen más álláspontnak, részemről: csinálják, ha akarják. Mármint mindez arra vonatkozik, ha komolyan veszi az olvasó. Amúgy nyilván poénból csinálták az oldalt, de tuti csomó embernek kell how-to ahhoz is, hogy öngyilkos legyen. :haha:

I forwarded the link to some EMO forums...
They were overjoyed, and already started to practice it.
All hail Jesus and long live the Queen! :bsd:
#22
Offtopic / Re: Offtopic
2008-01-05, 19:52:28
Muhaha



Norikonak pedig: jelent-e sokat vagy sem: Együttérzésem!
#23
Quote from: Nevl on 2008-01-02, 22:06:07
Serei-no mobito végignézve... a rajzolás nekem kicsit fura (főleg a karakterek szája), de a harcjelenetek 5/5 és a történet is egész tűrhető volt. Ajánlom mindenkinek.

Amilyen sok szabadidőm volt, most jutottam el odaáig, hogy az első részt megnézzem...
Eddig abban egyetértek, hogy kicsit furcsa a rajzolás, és tényleg a karakterek szája (eddig) a legfeltűnőbb eddig ezen a téren, de ami engem még zavar, az a karakterek szinezése. Eddig ezzel nem törődtem, de most meglepett, hogy feltűnt nekem, és hogy túl felszínesnek találtatott. A háttérkép, a környezet meg közben szépen ki lettek dolgozva.
Első epizód alapján az anime alatt elhangzó háttérzene viszont tökéletes mértékben hozzájárul a hangulathoz, összesimul a képi világgal és erősíti is azt, mint ahogy az dolga is lenne.
Harci jelenet eddig nem sok volt, pár hirtelen megmozdulás, de azok tényleg szimpatikusak voltak. De ez még a jövő zenéje, mint ahogy ez az egész is csak egy előzetes vélemény.

Köszöntem szives érdeklődésüket,

Kind regards,

the Blob from Hell's Kitchen
#24
Offtopic / Re: Offtopic
2008-01-02, 18:48:41
Mivel off, legyen totál off:
Elborul az agyam egyes lúzerek (na jó, userek) fantáziátlanságán névválasztást illetően...

No further comment, thanks
#25
A következő anime meg valszeg ez lesz:

Seirei no Moribito
(Guardian of the Sacred Spirit)

#26
Quote from: Kvikveg on 2007-12-31, 02:28:44
Quote from: Baldy on 2007-12-30, 23:19:32
Cosette no shouzou
Kimeritoen tartalmas kritikat lattunk. :hehe:

Legyen Kegyed kivánsága szerint:

Le portrait de petite Cossette

A történetet nem irom le, ha nem gond, inkább gyorsan összefoglalom a véleményemet:

Rajzolás szempontjából nem az én stilusom, mégis úgy vélem, elég jó, bár sok helyen a művészi képbeállítás már túlzásba csap át, és a mű élvezhetőségét csökkenti. A film zenéjét Yuki Kajiura írta (azt hiszem ennél többet nem is kell), tehát jó :)
A történet: Misztikus, darkos, thriller a javából, bár maga a sztori jobbra-balra vagdalkozik, sokszor éreztem azt, hogy elvesztettem a fonalat, és ez eléggé visszafogott abban, hogy rendesen beleéljem magam a filmbe. Ráadásul a hirtelen vágások, a szereplők eléggé felszines bemutatása. Fogalmam se volt, ki mire jó, és mit keres ott, nem is nagyon bántott, amikor fájt valamilyük ennek hála.
A vége meg... Szép zárás, a legjobban talán az tetszett benne, hogy a film végeztével nem zártam le magamban az egészet, hanem picit még járt rajta a fejem, és végül azt hiszem, sikerült mindent rendesen értelmezni.

All in all: Egyszer érdemes megnézni, de beleszeretni, vagy akár jobban megkedvelni nem sikerült a művet...

#27
Offtopic / Re: Offtopic
2007-12-31, 18:27:25
Quote from: Kvikveg on 2007-12-31, 02:29:09
1. Nem vagyok mocsok.
2. Hol voltal?!

Kedves Hölgy!

A netem nem akart összhangba keveredni a USTeam fórummal.
De egy új windfos meg némi átalakitása a net csatlakozásomnak sokat dobott a témán :)
#28
Japan / Re: visual-kei (J-Rock)
2007-12-30, 23:26:44
#29
Kultúra / Re: Koncertajánló
2007-12-30, 23:22:34
Január 18.: Within Temptation

Március 5.: Nightwish


Mindkettő a Petőfi csarnokban
#30
Offtopic / Re: Offtopic
2007-12-30, 23:20:15
Nna mocskok, visszatértem! :D