Utazgatás

Started by Ramiz, 2005-04-26, 20:46:00

Previous topic - Next topic

Próféta


Xzone


Nakedape

Quote from: Próféta on 2011-09-06, 00:38:23


Quote from: Nakedape on 2011-08-11, 23:56:36
folyt köv
Kövhetne lassan :)

értem értem. nos akkor térjünk is ki a képre, amit linkeltél. nem teljesen érthetetlen ám, tudnunk kell, hogy az elnevezést a világ egyik elő marketingesének Erik Torvaldsonnak köszönhetjük, ismertebb nevén Vörös Erik,  nos a család is azért költözött ki Izlandra mert az apuka valami emberölési problémába keveredett. Aztán mikor a fiú már túl sok embert ölt meg izlandon, akkor kapott egy három  éves száműzést amikor felfedezte Grönlandot vala. és telepeseket gyűjtött rá. Ám hamar rájött, hogy a jó név aranyat ér! mármint könnyebb meggyőzni embereket egy jó névvel, mint olyanmintizlandcsakmesszebbvanéshidegebbfagyosland névvel. a mindfuck ez esetben is már tervezett. nem lehet véletlen azóta apl a coca cola is vörös színű. Amúgy meg fia meg amerikába hajózott tudtak valamit ezek. bár nem próbálnám ki.

és itt egy másik kép , hogy miért mázli, hogy nem Fazékkal mentem


de akkor térjünk is ki a  benépesedésre, főleg északiak alkották a telepeseket ugye. Norvégia, Dánia, hasonló helyekről. de ugye ez a kultúrkör máshol is aktív volt (normannok mond valamit) így hoztak magukkal keltákat, azokat általában kevéssé önkéntes alapon. JAhh és a Vikingek nem nép , hanem cselekvés.  ilyen nyári program. Egyes északiak mentek vikingkedni, olyan mint mondjuk rendes mezőgazdásznak van a balatonon lángossütője, ahova nyáron jár. hasonlóan jövedelmező. száműzésekről később.

tehát, hogy utunkhoz visszatérjek elhagytuk jégföld (első elnevezésben még snéland volt azaz hóföld csak) zöld részét és irány a felföld. ami mivel nyár van főleg szürke. na jó  ott vannak a gleccserek is, köztük skaftafell nél is látszódott Eu legnagyobbja, ott köd miatt nem mentünk rá,  meg spórolás, későbbi gleccsertúra meg nem jött össze sajnos. tehát a busz letért az aszfaltról, és földúton halad tova,  itt még elég izgalmasan hegyeken átvágva. Enikő konkrétan tengeribetegséggel szinte. kisebb  nagyobb folyókon az átjutás itt nincs hidakra bízva, bírja ez a busz nna, mire való a gázló. hosszabb zötykölődés után megérkeztünk a népek fürdőjébe, Landmannalaugar-ba, ahol már kifejezetten szeles volt. ideág főleg esőben buszoztunk, de itt szerencsékre kisütött a nap néha már, így túráztunk egyet a környéken, persze az elején azt a kiírást követtük, ami az 55 km-es felföldi túra jelölése, és iratkozz fel ha mész meg legyen nálad minden etc etc. nálunk fényképező volt. de túléltük, letértünk róla :) Az elnevezésből sejthető, hogy itt volt hőforrás, de... figyelmeztető tábla, hogy "swimmers itch"-et lehet szerezni, ami valami trichinella féreg és csak saját felelősségre.. nos mivel  pl az én bőröm alapból  borzalmas állapotú és az esős hideg szél is  se tett neki jót, sok bátor turistával szemben mi nem kockáztattunk, és két éj helyett is csak egyet töltöttünk itt, aminek már csak olyan okai is voltak, hogy a busz amit kinéztem folytatni csak heti 2szer ment, mázlira épp másnap az egyik. így itt láttunk zöld sziklát és hegyeket. majd átvágtunk az egész felföldön északra, ami főleg apró szürke kavicsos kősivatagot jelent, néha feldobva kővel. najó néha tó, vízesés, egyebek. Felföldön izlandiak kereskedtek/utaztak csak, nem számítva az esetleges outlow-kat.

Outlow:  dívott a gyűlés alapú ítélkezés, döntés, bíróság, amúgy is északon. Izlandon meg egész országra kiterjedt parlamentet hoztak létre, fiirst in the world, és használták  is, néha persze kényszerűen d norvég vagy dán korona alatt. és ha valaki túl sokat ölt már pl, akkor választhatott, hogy száműzik 3 évre pl ( Erik) vagy kikerül a társadalmon kívűlre, akik viszont o pl szabad préda meg nehéz is kihúzni stb, ők szoktak pl felföldi hőforrásnál bekkolni. 20 év letelte után elvileg visszakerülnek,  talán a leghosszabb akiről írtak Grettis-é volt 19ik évben ölték meg, az ö nev nem vörös, hanem Erős, lehet sejteni. Grettis még lesz.

szóval felföldön áthaladva meg néztünk két szép vízesést, egyik bazaltorgonás,  mint a svartifoss csak léptékekkel nagyobb: Aldeyjarfoss, más a godafos, azon dobta le a helyi képvisel a régi isteneket amikor a parlamentben JC mellet döntöttek.

A busszal megérkeztünk az árvaszúnyog tóhoz (azt már írtam, hogy nem élnek csípős szúnyogok??) Myvatn-hez, ahol 3 napot sátraztunk, pihentünk, álkrátereket , krátereket, kén kiáramlásokat, lávaformákat nézegettünk, illetve csomag nélkül elstoppoltunk dettifoshoz, ami a  európa legerőteljesebb vízesése, sáros jóó fekete vizű hatalmas élmény. Innen indultunk Akureyribe, az északi fővárosba.   end of part two.

képek a már linkelt nagyon gyors válogatás


Enikő válogatta
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

motifator

 :merci: Jók a képek is, keep it comin'
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kvikveg

 :appl:
Gyonyoruek a kepek!
Polar Beer áááá!  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

#545
 :merci:

Quote from: Nakedape on 2011-09-09, 13:50:00
dettifoshoz, ami a  európa legerőteljesebb vízesése, sáros jóó fekete vizű hatalmas élmény
Nekünk is azzal reklámozták a Dettifosst, hogy az a legnagyobb Európában, de Svájcban mindjárt belebotlottam egy nagyobba és erőteljesebbe: Rheinfall. Kábé mint ahogy mi is azt kammantjuk a turistáknak, hogy Balaton Európa legnagyobb édesvízi tava. A másik élmény meg, hogy mielőtt odaértünk volna, mindenhol láttuk a Dettifoss képeslapokat. Feltűnt, hogy csomó közülük valahogy olyan piszkos színű, de szerencsére voltak rendes képeslapok is, amelyeken normális vízszínű. Aztán odaértünk, és kiderült, hogy tényleg az a csúnya fekete a színe, és a messzebb kapható képeslapok zöme soppolt. Szóval kicsit kamuszagú turistacsapda érzésem van ettől a vízeséstől, nem keltett jó benyomást. A Goðafoss különben is mennyivel szebb :)

EDIT: WTF, a Gullfosst is eladták nektek Izland legnagyobb vízeséseként? (Nem tűnt fel az ellentmondás?) Se nem a legmagasabb, se nem a legnagyobb vízhozamú...

A terepjáróbuszos szigetbelső-túra nekünk kimaradt, úgyhogy jó volt olvasni az élményeidet :) Majd második Izlandozásomon meglesz :)

Nakedape

az, hogy fekete-e a víze azon múlik, hogy milyen idő volt azt hiszem, sok eső után van sárvíz.

a goda talán hosszú? mármint alépcsőivel? de igen a felük LEG valamiben :D:D:D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Próféta

Quote from: Nakedape on 2011-09-10, 18:48:46
a goda talán hosszú? mármint alépcsőivel? de igen a felük LEG valamiben :D:D:D
mondom Gullfoss  :ejnye:

Nakedape

Quote from: Próféta on 2011-09-10, 19:24:23
Quote from: Nakedape on 2011-09-10, 18:48:46
a goda talán hosszú? mármint alépcsőivel? de igen a felük LEG valamiben :D:D:D
mondom Gullfoss  :ejnye:
jóvanna, gullt akartam írni..
mondjuk gullt nagyon sietve néztem csak,
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Nakedape

szóval miután  pihentünk túráztunk, nekiálltunk stoppolni Az északi főváros felé. Ez újfent "a na vajon jó lesz ez a kereszteződés, nem is tudom, menjünk odébb, né megálltak, elvinnél, persze, nagyon köszönjük, no problem" módon sikerült,  ráadásul gyorsan is ment, hamar odaértünk, város közepén van  kemping, és épp ünnepek (kereskedők napja hétfőn, már a pénteket ki szokták venni és négy napra mindenki elmegy kempingezni, az ünnep eredetileg arról szólt, hogy egy hétfőn a kereskedők nem dolgoztak,  hogy pihenhessenek, ebből hagyományból ünnep lett, amikor ugye nem dolgozik senki, csak a szolgáltatók és igen a kereskedők :D) szembesültünk vele, hogy bank nem lesz nyitva, de hát ezt már írtam. illetve a kemping jobban hasonlított  egy fesztiválra, mint kempingre, de mondjuk mi simán aludtunk :) . A Város sokkal szebb, mint Reykjavik szerintünk, aranyosabb.  Ja és végre ugye Fjordot is látunk. innen csomag nélkül felstoppoltunk halászfalut nézni, meg egy kisvárosból bálna néző túrára meni ( a legnagyobb fájdalmak egyike, hogy nem tudtunk már hétvégén  itt lenni, mert akkor van a dalvík -i  hal ünnep, azaz egész nap ingyen sült hal dögivel), de ne panaszkodjunk. bálna volt, messziről még kék  bálna is, amúgy a konkurencia kapitánya vett fel minket kocsival :D. a hajón lehetett horgászni is, amit fogtunk, azt megsütötték és megettük, friss volt :Kiraly:
órási küzdelemmel, nehézségek árán,  harcolva természet erőivel, én is fogtam halat, erre bizonyíték: http://www.youtube.com/watch?v=74XbNZhz-Zk

innen  városból hosszan gyalogolva kistoppoltunk és pár stoppal eljutottunk oda ahol több időt is eltöltenénk, semmi"extra" nagy dolog de csodálatos hely volt. tök üres kemping (3 sátor, másnap csak mi,  mondjuk ki is akadtak hogy ezzel a kis sátorral 17??? napig :D hát  igen, izlandon a sátras utánfutó a kicsi kategóriába esik már..),  sziklás óceán,  fekete homoks part, hőfürdő (emiatt sikerült megfázni tán, ami miatt később kihagytam egyet sajnos), áá leírhatatlanul nyugis hely az út végén (nevet se vágtuk, end of road volt a táblán is) drága se volt, vissza akarok menni. ja és vele szemben dragney szigete. r rengeteg lundával, madarakkal, kötéllel meredeken felmászva.. szóval..

http://drangeyjarferdir.is/Pricelist.aspx
vannak facebookon is, ott nekik is képeik, szállás 800, fürdő 500 de annyiért több nap bármikor.
és a fürdő  neve Gretislaug
Grettsi fürdője. Grettis  az egyik leghíresebb outlaw volt. Grettis the strong mint említettem, a sagaját még nem olvastam el, mert nincs bennw a  válogatásomban , a bookdepository-tól meg dán nyelvűt kaptam, de a lényeg:  tippre többeket  ölt,  száműzetésbe nem vonult, meg ugye erős volt, kiment élni dragney szigetére, mert ott nem tudják meglepni testvérével meg egy rabszolgával tán. néha megpróbálják megorgyilkolni, sikertelenül, ja a szigeten a birkákat lemészárolja, a  farmerek nem kedvelik (jó a fű a szigeten, farmerek azzal szórakoztak, hogy hátukon felcipelték a birkákat a sziklán vazz), a parton jóban volt egy farmerral ő látta el pl fával egyszer nem volt már fa, kialudt a tüze, kiúszott a szigetről és a hátán tűzzel úszott vissza. na amikor megfagyva  partra ért akkor melegedett fel abban a hőforrásban amiben mi is fürödtünk, ezért grettislaug.
20 évnél tovább senk i se lehetett törvényen kívül, noss ő 19 évig húzta. ráküldtek egy bárgyilkost a farmerek aki elintézte végül. JA azért az a szépsége még, hogy ugye a bérgyilkosnak pénzt ígértek, majd miután sikerült neki rájöttek, hogy ilyen erős embert tuti csak boszorkányság segítségével lehetett megölni, így pénz helyett jól törvényen kívül helyzeték boszorkányságért a gyilkost PWND..

innen egy  olcsó kempingbe tértünk, ahonnan másnap újra felföldi buszra szálltunk( a söfőr imádta a dudát és kevésbé a birkákat) ahol megálltunk  hveravellir-nél  itt már 8 fok nappal, meg szél, de volt ki s kőház is, meg sétáltunk. a fürdő kimaradt. illetve itt akartunk gleccsert nézni, http://www.hveravellir.is/activities/glacier_exploring/ ebből kiindulva, de sajnos már nem volt :( :(, így tovább mentünk, volt még egy  kb 2 órás megálló máshol, majd kényelmi okokból meg eső csepegés miatt Geysir-ig buszoztunk, ami azt jelentette, hogy Gulfosst  csak kb 15 perc alatt lestük meg, szépnek tűnt, Próféta meg elmondja miben is leg :D

Geysir  az az a a gejzír amiről  az összes gejzírt elnevezték, de már alszik, szerencsére van pár gejzír  még, ami nem a  Geysir.  kemping jó volt az  árban  benne volt az uszoda is, ahol a gejzírek köztük a geysir vízében úszhattunk.
innen másnap Thingvellir nemzeti parkhoz. itt volt a világon az első parlament, ide gyűltek össze, ítélkeztek, meg jól látszik  a hasadék is. itt elgondolkoztunk mi legyen, például elstoppolhattunk volna a legmagasabb vízeséshez :D de már fáradtunk, így vissza a főváros. 22!!! fok celsius, strandoltunk!! így pihenve, étteremben étkezve készültünk haza, a gleccsertúra elmaradása miatt volt ugye ilyenekre pénz, meg még maradt is, mert reptérre is stopp bejött, nem kellet buszra, így duty freeben csoki és alkohol vásárlás, 6000 ISK felett sikerült, ami azért jó, mert 6000 felett játék, lehet izlandi utat nyerni, decemberben sorsolnak.. vagesz lenne :D :D :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Próféta

 :merci:

Quote from: Nakedape on 2011-09-12, 17:41:12
Próféta meg elmondja miben is leg :D
Szerintem semmiben. Esetleg legtöbb turista, mert ott van Reykjavík közelében :)

Quote from: Nakedape on 2011-09-12, 17:41:12
Geysir  az az a a gejzír amiről  az összes gejzírt elnevezték, de már alszik
Óóó, nem alszik az, csak már ritkák és rendszertelenek a kitörései. De még mindig naponta többször köpül.
Egy jó darabig valóban nem üzemelt, de utána valamelyik földrengés újraindította ilyen aktivitási szinten.
A "megbízható" turistalátványosság az persze a Strokkur marad  :cool:


A sorsoláshoz drukkolunk!

Nakedape

oooh shiiii... ha nem vagyok félreinformálva így, akkor tuti rugdostam volna :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kvikveg

Szoval leszalltam.
Ferihegy 2 lepukkant, de tenyleg. Az almennyezet egy resze hianyzik a csomagkiadasnal es valami purhabszeruseg-belek lognak fent.  :eek: A busszal repulo->terminal szallitas vicces.
Kimegyunk. Budos. A, biztos az a teherauto, ami epp burkolokoveket rakodik. De nem. Szmog Huvosvolgyig. Brutalis. Nagyon brutalis. Hogy nem halnak meg a turistak a Vamhaz koruton? Gazmaszk-pozitiv. Kapar a torkom.
Je milyen kicsi a sav. Legalabbis kisebbnek nez ki. Ez az allat meg hogy eloz??!
Teglahaaaaaz! Nem kell annyira lenyomni a kilincset. Nagy villanykapcsolo, felfele felkapcsolodik. Felfele!  :cool:
Szilvasgomboc! Tejfollel! :borul: :borul: :borul:
:haha:

Tok furcsa itthon lenni. Olyan hirtelen.

A laptopom most merult le, iras kozben. Milyen jo a svajcibicska-jellegu atalakito, mindenrol mindenre. Es kicsi. Viszont a foldelest nem viszi at, ennek meg foldelt dugasza van. Hm.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

SaiyaGin

Üdv újra itthon!

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Makos


Fazék

Quote from: Kvikveg on 2011-09-14, 08:29:20Viszont a foldelest nem viszi at, ennek meg foldelt dugasza van. Hm.
földelés a csíráknak kell csak :lazza:

üdv újra itt :)

Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2011-09-14, 08:29:20


Velkám bekk!!  :tezsvir:

Quote from: Fazék on 2011-09-14, 10:58:43
földelés a csíráknak kell csak :lazza:

nem a halottaknak?
inb4 *karózás*

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-09-14, 22:13:34
Velkám bekk!!  :tezsvir:
+1
(Végre megint nem csak fiúk lesznek meeten?  :angyali:)

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

kikuchiyo

Kvikveg iz bekk!!!!1

Ez az élménybeszámoló zseniális. Irodalmi díjat érdemel. Kettőt is: egyet a társadalomkritika kategóriájában, egyet meg a sci-fiben, mert eszembe jut róla az, ami akkor jutott eszembe, amikor elmentél:

Quote from: kikuchiyo on 1970-01-01, 02:00:00Azok a sci-fik jutnak eszembe, ahol az emberiség egy része kirajzik az Univerzumba a dicsőség csillagösvényén, to boldly split infinitives that no man has split before - de mi lesz a hátramaradottakkal? A begubózás és a lassú hanyatlás, mint a Város és a csillagok c. könyv és az Arete Hime c. anime kitűnően demonstrálja.

Mi, akik nem tudjuk vagy nem merjük vállalni a kitelepülést, amely kis lépés nektek, de túl hatalmas ugrás nekünk, úgy gondolunk rátok, mint ama regények Földön maradt szereplői: csodálattal emlegetjük a legendákba vesző tetteiteket, de egyben egy kicsit magunkat is sajnáljuk. *könnycsepp elmorzsol*

A csillagutazó most visszatért és nem tetszik neki a mi kis bolygónk.
Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2011-09-14, 22:31:19
Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-09-14, 22:13:34
Velkám bekk!!  :tezsvir:
+1
(Végre megint nem csak fiúk lesznek meeten?  :angyali:)
:lol:

Koszonom-koszonom.
Annyira amugy meg nem kell orulni, hetfon mar megyek is Nemetorszagba a ceg vendegekent.  :lul:
Azert ha lesz meet, akkor jovok.
Vagy tarthatunk szombaton valamit valami teazoban pl. Aznap meg csak egy emberrel talalkozom valoszinuleg. XD
Holnap meg pentek delutanom mar betelt, es a vasarnapom is. Sosem volt meg ennyire tarsasagi hetem.  :haha:

Quote from: kikuchiyo on 2011-09-14, 22:51:43
Kvikveg iz bekk!!!!1

Ez az élménybeszámoló zseniális. Irodalmi díjat érdemel. Kettőt is: egyet a társadalomkritika kategóriájában, egyet meg a sci-fiben, mert eszembe jut róla az, ami akkor jutott eszembe, amikor elmentél:

Quote from: kikuchiyo on 1970-01-01, 02:00:00Azok a sci-fik jutnak eszembe, ahol az emberiség egy része kirajzik az Univerzumba a dicsőség csillagösvényén, to boldly split infinitives that no man has split before - de mi lesz a hátramaradottakkal? A begubózás és a lassú hanyatlás, mint a Város és a csillagok c. könyv és az Arete Hime c. anime kitűnően demonstrálja.

Mi, akik nem tudjuk vagy nem merjük vállalni a kitelepülést, amely kis lépés nektek, de túl hatalmas ugrás nekünk, úgy gondolunk rátok, mint ama regények Földön maradt szereplői: csodálattal emlegetjük a legendákba vesző tetteiteket, de egyben egy kicsit magunkat is sajnáljuk. *könnycsepp elmorzsol*

A csillagutazó most visszatért és nem tetszik neki a mi kis bolygónk.
:lol: Ezt felolvastam most anyamnak. :)

Ez tulzas azert, a teglahaztol csak pozitivumokat emlitek.
Azt meg nem is irtam le, hogy hazafele utazva tobb gyonyoru epuletet tekinthettem meg mint a kinti 8 honap alatt, kb BME, Lanchid, a var epulete, egyaltalan az epuletek, ERDO hazafele, stb. Na ez az ami nincs kint illetve ahol voltam ott nem volt erdo.
Itthon ha kevesbe lenne ideggyogyo a napi menet, es valahogy nyugodtabbak es derusebbek lennenek a nepek meg nem lenne pesten ez a brutal kosz, akkor paradicsomi allapotok lennenek, mert Budapest tenyleg gyonyoru.
Meg persze az osszes ismerosom itthon van. :)
Hianyzott a nemet is mint tv-csatorna, regionalis radio, kulturalis musorok, etc. annak ellenere, hogy mar jo ideje nem nezek nemet TV-t de azert utazas kozben lattam mindig a tajat, bejott a radio osztrakeknal, stb. Pedig a kozeli varoskaban sok nemet bevandorlo volt. Oktoberfest is van ott. :D

A mai hetem surubb szocialis szempontbol mint 5 eve barmelyik hetem. Talalkozo talalkozo hatan. :)

Erdekes lesz hogy mit latok masnak, bar amit kint voltam az csak kozepesen hosszu ido volt.
A kinti dolgokkal meg ugy vagyok, hogy minden kicsit mas, szokja az ember, szokja az ember, aztan egy ido utan elutasito lesz, olyan "Menjetek mar a francba, hogy a villanykapcsolo csipomagassagban van es lefele van felkapcsolva, nooormalis??!" jelleggel. "Mi az, hogy itt meg kolbasz/magyar paprika/.../citromos fagyi sincsen?" "Nincs kerites es a jardarol belatok a nappaliba, nem tennenek oda egy fuggonyt? *szemet eltakar*" "Ezt ki merte rakni az elokertbe, nem fel, hogy ellopjak?" (Nem. Nem lopjak el.)
Aztan van ami jo meglepetes. Pl itthon gondolom nem segitik annyira bevandorlokat, mert ennek itt nincs hagyomanya. Cserebe nem varnak el "Hungarian experience"-t, bar az lehet, hogy a munkaugyisek hulyesege volt. Nyugodtak a nepek, es vidam humoruk van. :D A szomszed neni (a tulaj mamaja) figyelemmel kiserte, hogy mi van velunk, es nagyon jot beszelgettem vele mielott eljottem, sajnalta hogy elutazom, de mondta, hogy megerti. Nagyon aranyos volt, viszont olyan, hogy ha valami nem tetszett neki, akkor megvolt a velemenye es nem felt a tettek mezejere lepni. Szoval nem az artatlan vedtelen oregneni, hanem a magaert kiallni tudo de altalaban bekes jofej oregneni. Legyek en is ilyen oreglany vensegemre!
Viszont van amit tudom, hogy sosem tudnek megszokni. Pl a szenya ingatlanadot (sokat elkernek, es ha jo a haz azaz tegla, van pince, burkololap, parketta, kandallo, akkor meg tobbet elkernek). Az autobiztositas is jo sok volt. Nincs szep regi epulet, csak szamunkra kozepesen regi. Sok ocsmany van. Gyepmaniasok, de nagyon. Kontrasztkent itthon megtekintettem a Budagyongye mellett valami zold gazt a jardanal, az meg a masik veglet. XD
Kialakul egy egyensuly gondolom egy ido utan, illetve amikor hazajon aki hosszu ideje kint volt akkor latja a kontrasztot. De errol nem tudok annyira nyilatkozni, nem 5 evet voltam kint. :)

Szerintem mindenkinel attol fugg, hogy birja-e egy masik orszagban, hogy neki mi a fontos, mi az amit igazan nem visel el ha nincs, es az elet osszes szempontjanal ezek milyen sulyozassal vannak. Ismeretsegi kor, kulturalis kornyezet, kultura es turisztikai latvanyossagok, stb-stb.
En peldaul tudtam, hogy szeretem a szep epuleteket, de hogy ennyire hianyozni fognak azt nem gondoltam volna. Illetve az europai utcakep es varosszerkezet.

Btw meg az elso repteren ahol uldogeltem volt ket szerintem szerb vagy horvat ember, apa meg a fia, akik az anyanyelvukon beszelgettek,  belekeverve az angolt. Mindezt Kanadaban. Egy elmeny volt. XD
Kepzelem milyen furcsa lehet valakinek aki USAbol vagy Kanadabol jon mondjuk a varsoi repteren ulni es az erthetetlen lengyel rizsat hallgatni. Ujszeru elmeny lehet azutan, hogy otthon naluk angol angol vagy angol nyelven megy a kommunikacio. :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Nakedape

ebből az erdő a vicces, mert nálunk már nincs természetes állapotú erdő igazán, Kanadának meg  van :)
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kvikveg

Quote from: Nakedape on 2011-09-15, 15:24:06
ebből az erdő a vicces, mert nálunk már nincs természetes állapotú erdő igazán, Kanadának meg  van :)
Nekem mar az megfelel, ha elerheto kozelsegben van, bizonyos kor feletti, es nincs agyongondozva.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Nakedape

Quote from: Fazék
http://www.youtube.com/watch?v=avaSdC0QOUM

fazék ezt küldi a fórum tisztelt közönségének
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kuroi Tenshi

Quote from: Nakedape on 2011-09-18, 23:36:30
Quote from: Fazék
http://www.youtube.com/watch?v=avaSdC0QOUM

fazék ezt küldi a fórum tisztelt közönségének

szóval az üzenet az lenne, hogy buzi hipster lett, hogy ilyenek hallgat? :angyali:

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-09-22, 00:09:20
Quote from: Nakedape on 2011-09-18, 23:36:30
Quote from: Fazék
http://www.youtube.com/watch?v=avaSdC0QOUM

fazék ezt küldi a fórum tisztelt közönségének

szóval az üzenet az lenne, hogy buzi hipster lett, hogy ilyenek hallgat? :angyali:
sorry but i cant hear you over my awesomess

most végre kolléga bekapcsolva felejtette a szervert, szóval tudok ide írni - nem volt kedvem egyéb proxy-val szórakozni - holnap már indulunk is haza, de nem is sajnálom, nekem ennyi vitorlázás bizony elég volt. sajnos nem nekem találták ki. így egy hétre élvezetes volt, de már nagyon jól esne egy teljes napot szilárd talajon tölteni. amikor kikötünk estére és kimegyünk sétálni valamennyit, akkor meg jön az inverz tengeribetegség.. ez is érdekes élmény

amúgy egy bavaria 49-essel járjuk Horvátország szigetvilágát. majd ha hazaértem, és lesz kicsit gyorsabb net-em, akkor jelölöm térképen, hogy pontosan hol.

addig is legyetek jók továbbra is

Nakedape

decemberben 4 napos hétévégére tipp? belföld, vagy közel/olcsó külföld?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kvikveg

Hannoverben jart mar valaki? Ha nem akkor a wikin nezem meg mit ertemes megtekinteni.
Avagy eljen a Schönes-Wochenende-Ticket. :)
Vagy Niedersachsen-Ticket.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

noriko

Kérdés azokhoz, akik már nyaraltak Horvátországban.

Egy ismerősöm tervezi, hogy 5 napos nyaralásra megy oda, és tanácsokat kér, hogy hova lenne érdemes elmennie.
Olyan helyet keres, ahol van városi élet (éttermek, látványosságok, bárok/klubok) és viszonylag nyugis tengerpart is (kellemes víz, heverészős partrész, esetleg vizisportok).
Különösen a következő helyek kerültek eddig szóba:
- Zadar
- Miljit
- Split
- Dubrovnik
- Zagrab

Mivel én Krk-en voltam csak, meg átutazóban Splitben (amire már alig emlékszem), gondoltam, megkérdezlek titeket is, hátha van valami ötletetek. :)
thx!
"I wish I could, but I don't want to."