Main Menu

DotA, LoL

Started by chilip, 2008-02-16, 15:38:29

Previous topic - Next topic

hargharg

Quote from: Lythis on 2008-05-17, 20:20:25
...Kb egyetlen előnyöm, ami ebből származott az volt, hogy harg nem tudott begyalulni az elején a skilljeivel, és pont.

nem en tehetek rola, hogy hazafutottal, amint elegge leserultel. : )

edit: illetve ize, errr.... de azert no megis.
rofl

Lythis

Quote from: Zsiga on 2008-05-17, 20:26:04
Quote from: Lythis on 2008-05-17, 20:20:25
doublepost yay:
szal szeretném tudni, hogy mi a fast mode-dal szembeni elenérzés legfőbb oka. Mert nem azért csináltam, mert annyival jobban megy nekem gyorsban, mint nektek (sőt, ami azt illeti, látványosabban többet szenvedek vele), de szerintem bele lehetne tanulni. Kb egyetlen előnyöm, ami ebből származott az volt, hogy harg nem tudott begyalulni az elején a skilljeivel, és pont.

Mindössze annyi hogy utálom, főleg akkor ha nem tudok róla előre, ráadásul még -ar is van és totál ismeretlen hőst kapok.
A doublepostot légyszíves majd rakd egybe, thx. Szerk.: Kösz.
az, hogy tudtam, hogy fast lesz, nem segít azon, hogy mennyire tudok játszani, ha az van, és mivel az ar rám is érvényes, ezért én sem tudtam, hogy melyik hőst kapom (spoiler: bloodseeker-t egyébkéntsem szeretem, szóval még csak nem is jártam jól.. egyik olyan hős, akit magamtól nem választanék ki...)


harg: azért mert volt mocskos regenes cuccom, azért :D

Pr3d4k1ng

Ha a fastet megszokod akkor ugyan úgy tudod átlátni a dolgokat ésa betolni a combokat.
Ahogyan Lythis is mondta bele lehet tanulni, meg ha ő képes fasten tolni akkor ti miért nem vagytok képesekre?? Pedig ti jobbak vagytok mint ő (bocs Lythisi no offense)

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Selmo

#123
Mert jobban szeretem ha valami 4 secig tart és nem 3.25-ig ha 4 sec van rá kiírva. Másrészt az, hogy alapból faston van a csúszka és a sok lusta nem állítja át az nem az én problémám. Attól, hogy így tolján lobbyn, nekem nem kell. Ez a szórakozásról szól, és én szórakozni is akarok, nem pedig beletanulni csak mert másnak meg úgy jó. Ezt szoktuk meg, gondolom ez másnak lassú, de addig örüljön amíg slowon nem kell játszania. Szóval egyszerűen nem akarok és nem is fogok faston de slowon se játszani.

A tökéletesség unalmas.

Lythis


Zsiga

Quote from: Lythis on 2008-05-17, 20:34:13
az, hogy tudtam, hogy fast lesz, nem segít azon, hogy mennyire tudok játszani, ha az van, és mivel az ar rám is érvényes, ezért én sem tudtam, hogy melyik hőst kapom (spoiler: bloodseeker-t egyébkéntsem szeretem, szóval még csak nem is jártam jól.. egyik olyan hős, akit magamtól nem választanék ki...)
Ha te szereted szopatni magad csak nyugodtan, én nem. :)

Preda: Nem hiszem hogy Lythis rosszabb játékos lenne nálam, de ez nem is érdekes a téma szempontjából.
Én is mondhatnám hogy játszunk slow-on, mert úgy még jobban lehet mikrózni meg kombózni, meg kényelmesen tudok közben kajálni, meg telefonálni, meg a faszomat vakarni; és abba is bele lehet tanulni, ti is képesek vagytok slow-on tolni, etc - insert random bullshit -...
A normal az a kompromisszumos megoldás amihez íratlan szabályként tartjuk magunkat már nagyon rég óta. Belementem hogy nem jövök sniperrel mert már mindenki unja, belementem hogy legyen sd, sőt az ar-t is ki szoktam bírni, vagy akár a dm-et (bár azt se szeretem), de a normal sebességből nem engedek. Felőlem aztán úgy játszotok ahogy akartok, csak előtte szóljatok ha nem normal mert akkor én nem megyek arra meccsre.

Selmo


A tökéletesség unalmas.

Zanador

Mirana:
csak futólag olvastam vissza, de a videó nagyon szép, az biztos. Pár megfigyelés:
1. Van ebben iszonyat mázli is, és válogatott. Ez abból a jelenetből látszik, amikor menekülés közben Luna blinkkel egyet, és ő mégis eltalálja, pedig azt már nem látta, hogy hova ment a blink.
2. Tényleg nagyon begyakorolta. Figyeltétek, hogy amikor a fölső lane tornya mellett lövöldözi le a scourge hősöket, mindig kb ugyan oda áll be lent?
3. Ez is az én trükköm, csak a fickó nagyban csinálja. :D (quote)
4. Hülye vagyok, hogy a mantát még nem próbáltam ki hozzá, pedig jogos...

Fast mode: egyelőre nekem se kedvez, főleg mivel a lasthit és a deny igy abszolút nem megy, szóval az early game "előnyömet" is elvesztem benne. Mindemellett nekem teljesen mindegy, hogy fast vagy normal, ebben a kérdésben nem szavazok. Az viszont egyértelmű volt, hogy az első kisérlet erre a sorsra fog jutni, noha ez emlékeim szerint már a második volt, mert régen is megnéztük, és instant kilépés lett belőle akkor is. Amúgy mivel faston teljesen más a játék, tényleg nem kéne randomot rárakni, mert úgyse ismerjük még egyik hőst sem, hogy igy milyen...
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Lythis

joh, tény, hogy ez az én mocskos kis fasisztoid ötletem volt, mert kiv voltam, hogy tényleg annyira kibírhatatlan e, mint mondjátok. De ha csak ez kell a boldogsághoz, akkor többet nem, vagy csak közmegegyezéssel csinálok ilyet.
Egyébként Zsiga: hozzáállás kérdése. Mint mondtam, ki akartam próbálni. Szó sincs arról, hogy szivatni akarom magam. Én pl az sd-től kapok sikítófrászt rendszeresen, lásd tegnap, amikor 5v5 volt, és zana volt az egyetlen ranged hősünk, nálatok meg legalább 3-4 volt. Szívtunk is, mint állat. Persze most mondhatnám azt, hogy azért volt, mert nem tudtuk megbeszélni, hogy ki kit hozzon, mert nem volt pause, de nem változtat azon, hogy mindenki kapott 3 választást, és hozta, akit gondolt, és utólag szívtuk a fogunkat, hogy ha nem ezt hoztam volna, hanem másikat, akkor talán nem ez lett volna a vége. ar annyiban "humánusabb" módon aláz porba, hogy ott nincs ott az a bizonyos "ha másikat hozok, akkor talán.."

Zsiga

Quote from: Lythis on 2008-05-17, 21:00:30
Én pl az sd-től kapok sikítófrászt rendszeresen, lásd tegnap, amikor 5v5 volt, és zana volt az egyetlen ranged hősünk, nálatok meg legalább 3-4 volt. Szívtunk is, mint állat. Persze most mondhatnám azt, hogy azért volt, mert nem tudtuk megbeszélni, hogy ki kit hozzon, mert nem volt pause, de nem változtat azon, hogy mindenki kapott 3 választást, és hozta, akit gondolt, és utólag szívtuk a fogunkat, hogy ha nem ezt hoztam volna, hanem másikat, akkor talán nem ez lett volna a vége. ar annyiban "humánusabb" módon aláz porba, hogy ott nincs ott az a bizonyos "ha másikat hozok, akkor talán.."
Arról nem mi tehetünk hogy rosszul választottatok. Olyat én még nem láttam hogy sd-ben ne lett volna legalább egy ranged, de inkább a kettő a jellemző, hisz agi és int is általában ranged. És még cserélni is lehet, mi a pause nélküli meccsen is tudtunk cserélni, nem tart tovább fél percnél az egész, legrosszabb esetben az első hullámról lemaradunk. Az ar sokkal problémásabb, mert OK hogy van mire fogni ha bead három ranged ellen három melee-t és szoptok, de attól még szoptok. Én legalábbis jobban szeretek a saját hülyeségem miatt veszíteni mint egy rossz random miatt.
A pause-t meg ki lehet bírni az elején, nem értem mért kellett erőltetni hogy ne legyen, szvsz nem halunk bele abba a 3-4 percbe ha utána izgalmasabb és kiegyenlítettebb lehet a meccs azért mert normálisan tudunk hero-t választani.

Lythis

#130
Én sem tudom, hogy miért volt megbeszélve, hogy ne legyen, nem is az a lényeg. Ha kihozunk egy ranged és 4 meelee hőst, akkor viszont érdekelne, hogy kivel cseréljek... (tudtommal nincs repick.. de ha van is, akkor is pénzbe kerül... 5v5-ben meg eleve alig kapsz valamit, szóval még abból azt a 400-at elveszíteni nem egy leányálom).
Valahogy nyugodtabb vagyok, ha tudom, hogy azért szívunk, mert ezt fogtuk ki, és nem mert mi voltunk a hülyék. Szerintem kevésbé kellemetlen. Mentségemre szól, hogy rengeteg hőst nem próbáltam még, ezért ált megkérdezem, hogy melyiket érdemes. Pause nélkül erre nem volt időm. Szóval akkor ilyen esetekben már inkább ar. Ha meg nem rohanunk sehova, és belefér a normal speed is, akkor meg abba a pár perc pause-ba senki nem fog belehalni. (mondjuk ilyenkor a hozzáértőbbek kivárásra játszanak, csak azért, hogy jól megszivathassanak, ahol tudnak :D)
Mondanám, hogy akkor legyen ap megint, de az meg szintén vitákat szül, mert xy imba a mittoménmelyik hőssel, és egyéb ilyesmik (pl az elején volt hallgatólagos megegyezés, hogy senki nem hozza Lina-t, ha emlékeztek...).
Szóval ha választhatsz valamilyen formában, az ált okot ad arra, hogy valaki anyázzon miatta, ezért tartom jobbnak az ar-t. SD-be se halok bele, mert végülis a játék a lényeg, de akkor viszont legyen ideje a csapatoknak megbeszélni, hogy milyen kombinációt akarnak kihozni.

edit: indítottam egyet cca 20 perce, kiv vagyok valamelyik fél beveri e a másikat hösök beavatkozása nélkül....

Selmo

Talán ideje lenne megimserkedni a parancsokkal, magyar oldalról, nem épp legfrisebbek.
[spoiler]Elsődleges játékmódok:
Csak a kék játékos aktiválhatja ezeket, egyszerre csak egy engedélyezett.

-Allpick/-AP
Mindkét oldalról választhatóak a hősök, csapattól függetlenül.

-Allrandom/-AR
Minden játékos véletlenszerűen kapja a hőst, bármely oldalról.

-Teamrandom/-TR
Minden játékos véletlenszerüen kap hőst, de csak a csapatának megfelelő tavernából.

-Voterandom/-VR
A játék felosztja az összes hőst 3 csoportra, majd mindenki szavazhat egy csoportra. Amelyik csoport a legtöbb szavazatot kapja abból lesznek kisorsolva a hősök.


-Moderandom/-MR
Véletlenszerűen sorsol egy elsődleges játékmódot.

-LM (Legaue mode)
Csak akkor aktiválható ha a jelenlévő játékosok száma 10.
Először az első csapat első játékosa választ hőst, aztán a második csapat első játékosa, aztán az első csapat második játékosa, aztán a második csapat második játékosa, stb. A -random parancs ennél a játékmódnál nem működik.


-randomdraft/-RD
Véletlenszerüen kiválaszt 20 hőst, majd egy tavernába rakja őket, innen választhat a két csapat az LM módnak megfelelően, felváltva.

Másodlagos játékmódok:
Csak a kék játékos aktiválhatja ezeket, bármennyi engedélyezett egyszerre.

-Samehero/-SH
Mindenki ugyanazt a hőst kapja. Valamilyen random móddal aktiválva véletlenszerűen adja a hőst, minden más mód esetén a host választ.

-Shuffleplayers/-SP
Összekeveri a játékosokat. A keverés nem csak csapaton belül történik, tehát átkerülhet valaki a Sentinelből a Scourgebe.

-Mirrormatch/-MM
Mindkét csapatban azonos hősök lesznek.
Miután mindenki választott, a gép véletlenszerüen kiválaszt 5 hőst a választottak közül, és mindkét oldal ezeket kapja.

-Reverse/-RE
Az ellenfél hősét választod ki, nem a sajátod.

-Itemdrop/-ID
Itemdrop, ha meghalsz nem vesztessz pénzt, helyette egy véletlenszerüen választott tárgyat eldobsz.

-Deathmatch/-DM
Ha meghalsz új hőst kell választanod, tárgyak, szintek, és a pénz megmarad(nak). A játék addig megy amíg valamelyik oldal el nem veszít 30 hőst.

-Dupemode/-DU
Ugyanazt a hőst több ember is megkaphatja/választhatja.

-Supercreeps/-SC
Véletlenszerüen supercreepek indulnak a bázisokról. Ezek a creepek sokkal erősebbek az átlagosnál, és több pénz jár értük. (300-500?)

-Easymode/-EM
Minden torony kevesebb hpval rendelkezik, több aranyat és xp-t kapsz.
6.33 verzió előtt Shortmode (-SM) volt a neve.

-Allagi/-AA
Csak agilitys hősök engedélyezettek

-Allintelligence/-AI
Csak intelligences hősök engedélyezettek

-Allstrength/-AS
Csak strengthes hősök engedélyezettek

Egyéb parancsok:
Ezek mindenki számára elérhetőek, korlátlanul.

-hidemsg: Kikapcsolja a hősök halálánál megjelenő üzeneteket.
-unhidemsg: Bekapcsolja a hősök halálánál megjelenő üzeneteket.
-cs/-creepstatistics: Kiirja hány creepet öltél meg/tiltottál le az ellenféltől.
-cson: Bekapcsolja a creep statisztikát kijelző táblázatot a jobb felső sarokban.
-csoff: Kikapcsolja a creep statisztikát kijelző táblázatot.
-swaphero: Elcserélheted valakivel a hősödet. A játékosnak akivel cserélni akarsz bele kell egyeznie a cserébe, játékosonként max. 1x használható.
-repick: Random mód esetén új hőst sorsol 500 aranyért, pick mód esetén újat választhatsz olcsóbb árért.
-nopowerups: Letiltja a folyóban megjelenő rúnákat.
-random: Hős választás _előtt_ használható, véletlenszerüen ad egy hőst, ezzel megspórolva 250 aranyat.
-refresh: Frissíti a Phantom Assassin blur képességét.
-beamcounter: Számolja hányszor használta Luna a Lucent Beam képességét.
-recreate: Ha a hősödet nem tudod irányitani használd ezt. Csak kút mellett müködik, két perc után aktiválódik, ez alatt az idő alatt a karaktert NE MOZGASD.
-unstuck: Ha beragadtál valahova, (fák közé pl.) ezzel kiszedheted a hősödet. Beírás után 50 másodperc múva aktiválódik. (visszaélés elkerülése végett)
-movespeed/-ms: Kiirja a hősöd jelenlegi mozgási sebességét.
-matchup/-ma: Kilistázza az ellenfél hőseit. (ha lekésted volna)
-disablehelp/-enablehelp: Letiltja/engedélyezi hogy Chen használhassa rajtad a Test of Faith képességet, Harbinger az Astral Prisont, és Furion a Sprout-ot. (csak ha veled van).
-creepstatistics/-cs: Kiirja hogy eddig hány creepet öltél meg.
-showdeny/-hidedeny: Egy ! jelenik meg ha ledenyolsz egy creepet.
-weather snow/rain/off: Különböző időjárási effektek, ha egyszer kikapcsolod nem lehet visszakapcsolni.[/spoiler]
Én pl. az RD és MM módokat is kipróbálnám.

A tökéletesség unalmas.

Lythis

#132
-rd és -lm kifejezetten tetszenek.
-tr és -sp még érdekelnek mondjuk

-unstuck az már 2x is jól jött volna, mert szenvedtem már emiatt.
-recreate nem értem, hogy pontosan mire jó, de biztos hasznos...

update: scourge középen bevert 2 tornyot, illetve fenn és lenn 1-et 1-et.
sentinel középen 1-et, 2-t fenn és 1-et lenn...

Zsiga

-rd és -lm sajnos csak 5v5-ben működnek.

Lythis

jah, olvastam. Viszont tegnap is megvoltunk annyian, szóval annyira nem lehetetlen. Persze legtöbbször sajnos kevesebben vagyunk, ez tény..
-tr és  -sp viszont mennek kisebb létszámmal is :)

Zsiga

Quote from: Lythis on 2008-05-17, 21:56:37
jah, olvastam. Viszont tegnap is megvoltunk annyian, szóval annyira nem lehetetlen. Persze legtöbbször sajnos kevesebben vagyunk, ez tény..
-tr és  -sp viszont mennek kisebb létszámmal is :)

TR-nek mi értelme? Mivel jobb mint az AR?
SP-vel meg annyit érünk el hogy a nagyjából egyenlőre belőtt erőviszonyokat felborítjuk, és az egyik csapat szépen agyonveri a másikat.

Lythis

-tr : mert oldalfüggő, ergó egy allis preda tuti nem kap se veno-t, se luci-t se tide-ot, se semmit, amit szeret :D
-sp : kiváncsi vagyok mit hoz ki. ráadásul egyikünk sem az a típus, aki MINDÍG tarol. szerintem.

-re még poén lehet :D

final update: scourge mocskosul beverte sentinel oldalt.

Cobra

-sh és akor tényleg kiderül ki milyen jó játékos (azzal a karakterrel) :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lythis

de ha mindenki ugyanavval megy, akkor az nem elég változatos, nem? :)

Selmo

10 fős Pudge irtás? Oo Csak lásd meg ki van ellened.

A tökéletesség unalmas.

Lythis

10 fős Rikimaru feszt, a.k.a. hide and seek...

Selmo

Ez tetszik, agyaljunk még egy kicsit. :Kiraly:

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Kipróbáltam Lanaya-t és most már tudom hogy lehet szivatni. Dot spellek megeszik simán, illetve úgy tűnt, hogy a mana burn is bemegy a pajzsa alá.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék


Rounin


Dreamcleaver

Quote from: Fazék on 2008-05-18, 14:09:49
Quote from: Cobra on 2008-05-18, 14:06:09Dot spellek
Dot=? :redface:

Dmg Over Time. Nem direct atk spellek, hanem az ilyen átok féleségek.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Draconire

Akkor most már nyugodtan hozhatom ha azt dobja random, vagy ha úgy van kedvem?^^

Zsiga

Quote from: Draconire on 2008-05-18, 14:19:31
Akkor most már nyugodtan hozhatom ha azt dobja random, vagy ha úgy van kedvem?^^
Előbb szépen kivárod hogy van-e az ellenségnél elég dot-s meg meld alá belövő aoe-s hero, ha igen akkor hozhatod. :D

Cobra

Ha a túloldalon van Venomancer meg NerubAssa, akkor jöhet :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

Vagy Axe és Warlock. :P Bár ez a kombó igencsak pofátlan.

A tökéletesség unalmas.