Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Cobra

Létezik külön netes számla is, amihez nincs bankkártya és valamivel biztonságosabb, mint egy hagyományos bankkártyás számla.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Alkyra

Nem kell, hogy fialjon semmit. Elég, ha nem szívja a pénzem hülyeségekkel. Egyszerűen csak tárolni akarom ott a pénzt a fizetni vele neten. Semmi más.

Próféta

#2042
Fenem a fogam néhány könyvre. Honnan vehetném meg őket, hol keressem? Könyvtárban, bookline-on elsőre nem sikerült. Esetleg valami antikvárban? Esetleg valamelyikőtöknek megvannak, és kölcsön is adná? Vagy támadjam le az idegen nyelvű boltokat? Végső sorban marad Zsiga vagy a netes rendelés. Papíron szeretném, nem f451-ről vagy mek-ről vagy hasonló helyről. Köszönöm a tanácsokat!

Meg kéne ismerkednem pl. Robert Heinlein műveivel, úgymint Stranger in a Strange Land, Starship Troopers.
Orson Scott Card-tól valami jót, mondjuk Ender's Game (=Végjáték).
Szathmári Sándortól a Kazohíniát, ha már műegyetemi oktatás keretében tanultam róla :)

Gondoltam én másra is (pl. innen kikuchiyo reklámozta agyon Wyndham műveit), de egyelőre a fentieket se sikerült beszerezni.
Any pointers?  :merci:
(remélem itt nem az lesz a válasz rá, hogy 0xFF186D8AFF09C8B3, 0x4FB60000000001C3)

bimanc

#2043
Robert A. Heinlein-t egyértelműen antikváriumban (sci-fi-fantasy-szerepjáték tipusúban) keresd. Angyali üdvözletet (Stranger in a strange land) még nem láttam sehol,  azt nekem is egy álom marad. SST szerintem elég könnyen megtalálható kell legyen, ja és ajánlom még a Matuzsálem gyermekeit is, egyik legjobb könyve, szintén antikvár. Ezeken és A fenevad számán kívül nemtom van-e még magyarul műve, maximum a régi Galaktikás novellák. Az az antikvár ahova régen jártam, mér évek óta bezárt, de a tulaja valahol az Üllői környékén nyitott egy boltot, valami sárkányos nevűt.

Ed.: nézegettem kicsit neten, de Pl. Szellemlovasban most nincs egy könyve se. Sajna könyvtáron kívül mást nem tudok mondani.  :frown:

kikuchiyo

#2044
Ha magyarul, könyvalakban kell: antikvárium, ahogy a kolléga mondta. Volt egy fantasztikus bolt (a szó mindkét értelmében) a BME-hez közel, de az megszünt egy pár éve. Marad a többi általános antikvárium, a régi Kozmosz/Galaktika könyvekre érdemes vadászni.
A Végjáték biztos meglesz, a többi neccesebb. A Kazohiniát én úgy olvastam, hogy megvolt itthon - esetleg könyvtárban megvan, de elég régóta nem adták ki (-> FSZEK kereső).

Ha angolul, elektronikusan akkor bookchan.
Heinlein http://www.anonib.com/bookchan/index.php?t=181
OSC http://www.anonib.com/bookchan/index.php?t=17


Illetve a Kazohinia megvan a MEK-ben: http://mek.oszk.hu/01000/01071/html/

Szerk: I'm blind. "Papíron szeretném, nem f451-ről vagy mek-ről vagy hasonló helyről."
A Kazohiniát végső esetben kölcsön tudom adni, ha másként nem sikerül beszerezni.

Szerkszerk: FSZEK keresés szerint van és kölcsönözhető a központi könyvtárból és számos fiókból, persze csak akkor, ha be vagy iratkozva.
Failure is the default option

noriko

#2045
hamár bookchan, ez hogy működik? nem sikerült rájönnöm. A .zip találat oké, de mi van, ha .jpg van berakva? Onnan hogyan tovább?

szerk: never mind! rar'd image... nahát, hogy mik vannak!  :redface:
"I wish I could, but I don't want to."

kikuchiyo

1. Töltsd le a jpg-t
2. Nevezd át rar kiterjesztésűre
3. nyisd meg winrarral

Ez két ok miatt lehetséges: A jpg formátumot kezelő programok a gyakorlatban megengedik, hogy a kép után tetszőleges szemét legyen, illetve a rar formátum (konkrétan a winrar) megengedi, hogy a tömörített adatok, illetve a rar fejléc előtt tetszőleges szemét legyen.
Így lesz hát a jpgrar: egyszerűen egymás után másolnak egy képet és a rart.

Valaki rájött a 4chanon, hogy ez lehetséges, divatos lett így fájlokat feltölteni, aztán az ebookokhoz annyira jónak bizonyult a formátum, hogy külön board szerveződött köré.

szerk: damn, too slow :D
Failure is the default option

noriko

Azért köszi a magyarázatot hozzá! Ötletes megoldás :)
(A 2. nélkül is működött.)
"I wish I could, but I don't want to."

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2008-07-29, 23:32:40
Szerkszerk: FSZEK keresés szerint van és kölcsönözhető a központi könyvtárból és számos fiókból, persze csak akkor, ha be vagy iratkozva.
Wow, ez tök jó.
Még az Angyali üdvözletből is talált, igaz mindössze egyetlen elérhető példányt, az is ki van véve jelenleg.  :hopp:
A gond persze az, hogy ezen könyvek összevadászásához vagy három-négy fiókba be kéne iratkozni  :zomg:
Ugye jól tudom, hogy tagkönyvtáranként külön megy a tagság? Kábé 10 éve még tuti így volt. Pedig jó lenne weben előjegyezni őket, aztán X idő múlva a legközelebbi fiókban átvenni...  :redface:


noriko

ha jól rémlik, valamennyi különdíjért cserébe át lehet kérni egyikből a másikba könyveket... érdemes rákérdezni.
ha mégsem lehet, és esetleg valamit a Thököly úti fiókban találnál csak, be vagyok iratkozva :)
"I wish I could, but I don't want to."

kikuchiyo

Be lehet iratkozni a teljes hálózatra, sokkal drágábban.
Illetve van olyan, hogy könyvtárközi kölcsönzés, azaz ha szépen megkéred a könyvtáros nénit a kedvenc fiókkönyvtáradban, akkor áthozzák neked (hosszú idő alatt).

BTW csúnya megoldás a kép leválasztására jpgrarból:
perl -e '$a=do{local $/;<>};@a=split/Rar!/,$a;print "Rar!".$a[1];' file.jpg > file.rar

Executable line noise rulez.
Failure is the default option

Rounin

Hm, ha már benéztem erre, asszem megkérdezem, hátha tudja valaki.
Régen olvastam egy könyvet, ami a Szolgálók háborúja (vagy valami ilyesmi) ciklus tagjaként volt megnevezve (borítón), de a címét elfeledtem. :redface:
Volt benne egy ibolyaszemű gonosz királynéni, atyját vesztett királyfi, bogyók, amelyek nagy erőt adnak, de meg is ölik/őrjítik fogyasztóját,   már ha csak úgy, nyersen bedobják (a belőle készült pite viszont jó védelem volt a bűbáj ellen) és egyik jellegzetes alakja a remete, Mostmár volt. (aki szegény vándorokat bő lére eresztett szónoklatokkal támadta le, hogy a végén bocsánatkérőn megkérdje: "Most már fogjam be?")
Sajnos csak halvány foltokban emlékszem a tartalmára, de tudom, hogy tetszett és jó lenne elolvasni megint (ezúttal a folytatásokkal együtt).
Ha valaki meg tudná mondani az író nevét, a magyar címét vagy az angolt, akkor azt igencsak megköszönném. Többször is próbálkoztam keresgélni, átnéztem jópár fantasy katalógust is (pár ezer cím volt csak, tényleg =) ), de nem jártam skerrel. Nem futja erre is a szerencséből.
:zen:

noriko

argh.

Hogy működik ez a karakterkódolás dolog a böngészőknél? Megírtam egy levelet egy levelező listára. Nyilván olvasható volt minden ékezet, aztán amikor megérkezett a levlistán keresztül, már krikszkraszt lett belőle, és hiába állítgattam unicode-ot, meg Közép-Európai karakterkódolásokat, és más egyebet találomra, nem sikerült olvashatóvá tennem.
Meg lehet nézni valahol, hogy mibe lett átkódolva (ha ilyesmi történt)?
Be lehet állítani valahol valamit, hogy legközelebb ezt ki lehessen küszöbölni? (vagy csak az ékezetek mellőzése lehet megoldás?)
help?

"I wish I could, but I don't want to."

motifator

Normális email kliens (legyen az desktop vagy webes, mint akár a gmail) és rendesen megírt levlista rendszernek nem nagyon kéne elrontani az ékezeteket.
Nem hinném, hogy számítana, hogy milyenre állítod az encodingot a böngésződben. Ha az email szolgáltatód vagy a levlista rendszer elrontja az email kódolását, nem hiszem, hogy te tudsz vele bármit is csinálni. Persze próbálhatod állítgatni az encodingot, de szvsz. nem sokat érsz vele.
Esetleg kipróbálhatod valami desktop kliensből küldeni a levelet, szedj le egy thunderbird-öt, vagy valamit. Állítsd be a saját netszolgáltatód smtp szerverét, egy próbát talán megér.
Amúgy mit használsz? Mert nálam pl. a gmail és a yahoogroups teljesen jól működik együtt.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

noriko

yahoo és yahoogroups...  :D

amikor otthonról küldtem el a levelet, akkor nem volt semmi hasonló jelenség, esetleg annyi, hogy más levele nem jött át rendesen, de akkor a böngészős átállítgatással sikerült olvashatóvá varázsolni.
csak most, másik gépről küldve tapasztaltam ilyet először, az általam küldött levelekkel kapcsolatban... és itt mégcsak a böngésző átállítása sem segített rajta utána, ezért bosszant a dolog.
"I wish I could, but I don't want to."

noriko

oh noez its me again!  :zomg:

a mai nap kérdése az lenne, hogy Anidb-n van arra lehetőség, hogy egyszerre pontozzak animéket? Mert ugye van a my list listám, sok sok látott sorozattal, de egyiket sem pontoztam eddig, és nem szeretném külön külön...
A legjobb lenne, ha a listán a címek mellett lehetne rögtön állítani, és akkor hasonlítani is tudnám egymáshoz őket, de ilyet eddig nem találtam.
Pedig amilyen advanced az anidb, gondolnám, van rá valami módszer, amit természetesen nem ismerek. tips?
[spoiler=i r lame]Ha valami scriptet kell írni and stuff, akkor /r help, mert már a listát is manuálisan raktam össze...  ^^" [/spoiler]
"I wish I could, but I don't want to."

Selmo

Pedig csak egyesével lehet tudomásom szerint.

A tökéletesség unalmas.

noriko

#2057
kár. akkor asszem várok valami fejlesztést, mielőtt értékelni kezdek   :haha:




argh Word.  :comp:

Azt meg lehet oldani valahogy Word-ben, hogy egy táblázatot teljesen körülvegyen egy szöveg? Jobbról is, balról is? A Szöveg-körbefuttatás csodafunkcióval nekem eddig csak külön külön sikerült.




köszönöm szépen a szövegdoboz ötletet!!!!  :kocc:

mondjuk a szöveg körbefuttatása nem akart összejönni, mert a tulajdonságoknál nem engedte kiválasztani valamiért, viszont a fő cél, amit el akartam érni, az sikerült (egységes keretben és mintázattal legyen a szöveg és a közbeszúrt táblázat)!  :jee:


edit: lol time paradox!
edit2: fix'd
"I wish I could, but I don't want to."

Flaser

Quote from: noriko on 2008-08-14, 14:25:27
kár. akkor asszem várok valami fejlesztést, mielőtt értékelni kezdek   :haha:




argh Word.  :comp:

Azt meg lehet oldani valahogy Word-ben, hogy egy táblázatot teljesen körülvegyen egy szöveg? Jobbról is, balról is? A Szöveg-körbefuttatás csodafunkcióval nekem eddig csak külön külön sikerült.

a) Dobj be egy szövegdobozt, a táblázatot meg tedd me abba.
b) Szöveg körbefutása be és elhelyezés középre, most próbáltam, nálam működött.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Soldier

Firefoxba betudom állitani valahogy hogy ne akarjon uj verziot letölteni? nem találom *blind* ::) . Mindig frissiteni akar es ott nem müködnek az addonok, és hiába mondom neki hogy "Soha" 2 orankent kidobja az ablakot hogy ö frissitene.. csak tudnam akkor hogy érti a "sohát"..

Selmo

Nálam (FF3) külön be lehet jelölni, hogy mihez keressen frissítést. Csak ki kell venni a pipát a Firefox elől.

A tökéletesség unalmas.

Próféta

Quote from: Soldier on 2008-08-31, 15:36:04
Firefoxba betudom állitani valahogy hogy ne akarjon uj verziot letölteni? nem találom *blind* ::) . Mindig frissiteni akar es ott nem müködnek az addonok, és hiába mondom neki hogy "Soha" 2 orankent kidobja az ablakot hogy ö frissitene.. csak tudnam akkor hogy érti a "sohát"..
Preferences / Advanced / Update?
Vagy about:config alatt app.update beállítások (pl. app.update.auto, app.update.enabled)?
Vegy, esetleg, FF3-as addonok használata? (Firebug pl. tudom, hogy nem helyettesíthető semmi újjal, de azért könnyen lehet, hogy amit használsz, annak van újabb alternatívája)

Soldier

Quote from: Próféta on 2008-08-31, 15:48:30
Preferences / Advanced / Update?
Quote from: Selmo on 2008-08-31, 15:46:16
Nálam (FF3) külön be lehet jelölni, hogy mihez keressen frissítést. Csak ki kell venni a pipát a Firefox elől.

a 3-ba sem tudom mar hasznalni amik vannak, es azt irja nincs frissites az addonokhoz ezert letiiltja, szvl marad a 2.0
nem vettem észre hogy több lapfül van , pedig nem 1x kattingattam át az egészet.  ^^" köszi

Manitu

#2063
Quote from: Soldier on 2008-08-31, 15:36:04
Firefoxba betudom állitani valahogy hogy ne akarjon uj verziot letölteni? nem találom *blind* ::) . Mindig frissiteni akar es ott nem müködnek az addonok, és hiába mondom neki hogy "Soha" 2 orankent kidobja az ablakot hogy ö frissitene.. csak tudnam akkor hogy érti a "sohát"..
Nem. Mozilla fentartja magának a jogot, hogy ha már ingyen adja a softwaret, akkor használd a legfrisebbet, szóval a héten valamikor kitolták featurebe, hogy akkor is kérdezzen rá a kettes failfox az updatere, ha a juzer nem akarja :)
Szerezz valahonnan egy múltheti vertziót, és abba kapcsold ki az automatikus frissítést. Abba még ki lehet. :)



Edit: De nem is ezért jöttem a topicba...
Naszóval, ki kellene keverednem valahogy az Autópályakezelő budaőrsi ügyfélszolgálatához záros határidőn bellül. Hogy tudom ezt megtenni BKV segítségével mondjuk a Móriczról?


Kuroi Tenshi

Autópálya főmérnökség vagy valami más?
Budaörsön 72-es és 172-es járt, de valamire biztos átnevezték őket...

Manitu

Remélem ez az, a papíron csak annyi van, hogy M1/M7 9-es kilóméter. Ráadásul a bérletem sem érvényes odáig :ejj:
Thnx.


RedPriest

#2066
Nagyon kéne egy kis segítség a drága neptun rendszerrel kapcsolatban. Nem tudom, mennyire egységes ez a rendszer, de az ügyintézés>adatok ellenőrzése menüpont alatt van egy olyan rész, hogy szakok. Láttam, hogy az írja ki, hogy "nem tartozom ehhez a szakhoz", ezért rákattintottam. A neptun meg elküldte, mint lejelentett problémát. Most konkrétan sikeresen leadtam a szakot? :haha: Valaki segítsen, aki már ismeri a neptunt, mert mi most kaptuk meg, mint új rendszert, és az agyamra megy! :bruhuhu:
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
「耳と目を閉じ、口をつぐんだ
 人間になろうと考えたんだ。」

Kvikveg

Ha nem a sajat haziorvosomhoz megyek, kiirhat betegszabira?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Damnatus

Passz...

Itt is megkérdezem, hogy tudtok olyan szórakozóhelyeket, ahol standard és latin zenét játszanak, illetve azért mennek oda az emberek, hogy táncoljanak, gyakoroljanak?

motifator

Quote from: Kvikveg on 2008-09-22, 10:24:36
Ha nem a sajat haziorvosomhoz megyek, kiirhat betegszabira?
Engem csak úgy tudott táppénzre kiírni, ha megcsináltam nála a kartonomat. Aztán adott egy lapot, amit be kellett volna vinnem a régi háziorvosomhoz, amiben benne volt, hogy mostantól nem ő az orvosom, de az a lap sajnos sose jutott el a régi orvosomhoz. Azóta egyiknél se voltam, de akkor a betegszabi végén megkaptam a táppénzes papíromat és hó végén a táppénzemet is gond nélkül.
Olyan amúgy van, hogy elmész az ügyeletre, ott adnak igazolást arról, hogy tényleg beteg vagy (ezt már az első nap meg kell ejteni, amikor nem mész be dolgozni), és azzal a papírral amikor tudsz, elmész a saját háziorvosodhoz, aki ki tudja tölteni az alapján a táppénzes papírt. Legalábbis én már hétfőn hazahúztam munkából, annyira szarul voltam, de orvoshoz csak kedden jutottam el, és akkor azt mondta, hogy hétfőre visszamenőleg már nem tud kiírni, ahhoz el kellett volna menni az ügyeletre igazolást kérni.
De az lenne a biztos, ha telefonon, vagy akárhogy el tudnád érni a saját orvosodat, és megkérdeznéd. Vagy legalább valami háziorvost, ha van ismerős.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.