Main Menu

Berserk (!spoilerek!)

Started by tomipark, 2006-01-12, 00:13:06

Previous topic - Next topic

kada

Na, végén volt egy preview, amit mintha nem láttam volna az eredetiben, és jobb mint vártam:
[spoiler]1) nem marad ki az a rész, ahol Guts "törleszt" Cascának
2) benne van az a nagy batár lovag, aki ha jól rémlik eltörte Guts kardját, hogy egy hegyről dobtak neki újat
3) nem kerül elő a batár lovag hülye alvezére (remélem)[/spoiler]

Junchi

Lejött, kíváncsiságból odatekertem a két engem leginkább érdeklő jelenethez.

"Gutts és Griffiith a dombon" scene = mehh. Nem csak azért, mert nem volt Gutts theme (erre mondjuk fel voltam készülve), hanem egyszerűen hiányzott az az IMPACT, ami a sorozatban megvolt. Meg egyáltalán nem jött át, hogy Griffith egy végtelenül ambiciózus férfi. Jó, szépen csillogott a szeme, de ez édeskevés.

A Zoddos jelenet aránylag rendben van, bár a CG-n fogtam a fejem...

Azt mindenesetre eldöntöttem magamban, hogy ezt a filmet úgy fogom nézni, hogy próbálok majd elvonatkoztatni a sorozattól.

kada

Quote from: Junchi on 2012-06-04, 18:46:18"Gutts és Griffiith a dombon" scene = mehh. Nem csak azért, mert nem volt Gutts theme (erre mondjuk fel voltam készülve), hanem egyszerűen hiányzott az az IMPACT, ami a sorozatban megvolt. Meg egyáltalán nem jött át, hogy Griffith egy végtelenül ambiciózus férfi. Jó, szépen csillogott a szeme, de ez édeskevés.
Ezzel nem tudok/akarok vitába szállni, talán annyit hozzáfűznék, hogy a sorozathoz képest itt időrendben az elején kezdték, valahogy mintha "emberibb" története lenne, és eddig csak egy "durvább" (paradicsomlé csak simán kellék) jelenet van ilyen szempontból, az éjszakai meló. (De lehet hogy csak első nézés utáni benyomás, ugye írtam hogy Casca mintha jobb lenne.)
Hogy ezzel kezdenek is valamit, és jól sikerül-e, meglássuk.

Quote from: Junchi on 2012-06-04, 18:46:18Azt mindenesetre eldöntöttem magamban, hogy ezt a filmet úgy fogom nézni, hogy próbálok majd elvonatkoztatni a sorozattól.
Alapból így kezdtem, aztán jött CGI  ^^"

Isley

Alapvetően én is azt mondanám, hogy jó volt. Elég sűrített lett, sok jelenet kimaradt. Gondolom ez így logikus: ebből már volt egy sorozat, a lényeget feldolgozzák, és az Eclipse után következő részek már teljesen megfelelnek majd a mangának.

CGI tényleg zavaró néhol, és Gats visszaemlékezései is érdekesek voltak: amikor Casca melegítette a testét és visszagondolt a múltra, alig lehetett kivenni, hogy mi van. : D

A hangulata tényleg nem olyan, mint volt az animének, de összességében tetszett.

Karez

Nincs ezzel semmi gond. Igaz a sorozat hangulatához képest picit földhöz ragadtabb lett, és annyira a zenei aláfestések sem erősítenek rá pár jelenethez.
CGI első nagyon furcsa volt, de ahogy haladt előre a sztori, annál jobban dinamikusabb lett és szinte beleolvadt a rajzolt részekbe. Pozitívum hogy kézzel rajzolt azért így is több volt mint CGI. Féltem hogy az összes harcot ilyen túlmozgó gumibabás harcok lesznek, de szerencsére csak az elején és a közepén egy picit alkalmazták.

Igen picit tömör is lett, de ez annyira nemgond szerintem. Ami lényeges esemény volt, azok feldolgozásra kerültek. A mellékszereplőket így is meglehetett ismerni, a két folytatásban meg biztos hagynak helyet nekik is, hogy az új nézők is betudják fogadni hogy mért olyan fontos a Hawk további tagjai.

Egyedül a zenei háttérrel nem vagyok teljesen megelégedve. Remélem legközelebb jobb zenét is betesznek, nem csak 1-2-t és azt ismétlik.

Nem lesz ez rossz. Ha tartják ezt a színvonalat én csak örülni fogok ezen. Innentől én már csak minőség emelést várok a készítőktől. Plusz ha ki is hagynak durvább jeleneteket, akkor hasonlóan bravúrosan találjanak alternatívát (pl. Zodd kar levágása helyett, én most örültem hogy max. egy nagyobb sebet okoztak neki. Lesz még idő darabolni, és anatómiai pontosággal megrajzolni a fröcsködő beleket  :D )

blackronin

Aki esetleg tud arról, hogy készül-e magyar felirat a movie-hoz, az írjon!
Vagy ha már kijött, akkor osszátok meg kérlek.
Köszönöm a segítséget.

szpeter

Nos, első ránézésre a Griffith Gutts csata tényleg vérszegényebb, viszont a bérgyilkosos jelenet meg kifejezetten drámaibbra sikerült szerintem (ami meglepő, mert eleve ütős volt). Jobban átjött az erre a szerepre igazán nem illő Gutts megilletődése, amikro civileket kell ölnie [spoiler]és hogy nem rárohanva gyilkolja meg a kisgyereket, hanem az ajtó mögül vakon támadva, majd elhűl a haldokló fiú látványától. [/spoiler]
Kicsit sűrítve vannak az események, az a beavatós piálós este például hiányzott. Őm.. van angol felirat? Csak végigpörgetve néztem így japóul, persze ismerve az alapsztorit tudtam miről van szó, de azért nem az igazi.

kada

#218
Quote from: szpeter on 2012-06-12, 23:16:49
Nos, első ránézésre a Griffith Gutts csata tényleg vérszegényebb, viszont a bérgyilkosos jelenet meg kifejezetten drámaibbra sikerült szerintem (ami meglepő, mert eleve ütős volt). Jobban átjött az erre a szerepre igazán nem illő Gutts megilletődése, amikro civileket kell ölnie [spoiler]és hogy nem rárohanva gyilkolja meg a kisgyereket, hanem az ajtó mögül vakon támadva, majd elhűl a haldokló fiú látványától. [/spoiler]
Kicsit sűrítve vannak az események, az a beavatós piálós este például hiányzott. Őm.. van angol felirat? Csak végigpörgetve néztem így japóul, persze ismerve az alapsztorit tudtam miről van szó, de azért nem az igazi.
>
Quote from: kada on 2012-06-04, 02:43:27
Quote[Commie] Berserk - Golden Age Chapter I - Egg of the High King [BD 1080p AAC] [5E90C760].mkv
Megfelelő?
edit: nekem megfelel, ahol beletekertem kép is, szöveg is jó.
Quote from: Karez on 2012-06-04, 17:15:28Francba megelőztek.  :D
Azért belinkelem ide, hátha valaki nem akar keresgélni nyaatorrents-en:
[Commie] Berserk - Golden Age Chapter I - Egg of the High King [BD 720p AAC] [4E0448A9]
[Commie] Berserk - Golden Age Chapter I - Egg of the High King [BD 1080p AAC] [5E90C760]
:confused:

Italozósban pl megszólalt volna Pippin!  :angyali:

Kuroi Tenshi

Nicsak-nicsak, még jó, hogy benéztem ide

Quote from: blackronin on 2011-07-15, 11:31:23
Quote from: Fazék on 2011-07-15, 10:57:53
HW fórumon anime topic-ban előkerült a trailer, megnéztem és nem értem. rögvest benéztem ide, hátha valaki el tudja magyarázni nekem.

ez most a sorozat lesz "újraforgatva"?
Igen is, meg nem is.
Ez teljesen, vagyis 100 %-ban követi fogja a mangát.
A 25 részes sorozatban sok dolog kimaradt, meg nem is volt normálisan befejezve.

3 movie keretében mutatják be a Golden Age időszakot (remélhetőleg mind a 3 movie be lesz mutatva 2012-ben), a Black Swordman arc-ig.
Ezután Ova-k formájában mutatják be a manga további eseményeit, történeteit.

Még Berserk? Juhéé!

Quote from: blackronin on 2012-01-26, 11:05:52
Addig is egy kis "csillapító" adag 6 percben:
http://www.youtube.com/watch?v=HNZNCd62XLc&feature=player_embedded#!

Ezmiez :confused: fél percig bírtam, ez nem Berserk.
Az a Berserk, amit én ismerek, igényesen volt megrajzolva.
Ez viszont egyik sem. Csupa CG, néhol elég gagyi :( Továbbá
ez a mostani "shove more crap in" vonulat, a lényeg helyett
arra koncentrálnak, hogy ezernyi dolog történjen a vásznon.

A kommenteket olvasva, nem is igazán tudom, hogy meg-
nézzem-e. Valószínűleg nem tudnám úgy nézni, hogy "ez
nem a Berserk, ez csak egy random hasonló anime", biztos
folyton az eredetihez méregetném, ami a trailert elnézve,
nem kecsegtet sok jóval :(

kada

Én úgy éreztem az össz reakció meglehetősen pozitív volt.
Mondom ezt úgy, hogy elsőre 5 perc után abbahagytam mert nem bírtam a CGI madarakat, de szerencsére valaki megsüthette őket.
Amiben az eredeti sokkal erősebb, az a zene felhasználása. És Pipin tud beszélni

Azt nem merem kijelenteni, hogy nem fogsz csalódni, de szerintem egy türelmes próbával többet nyerhetsz mint veszthetsz, ha már eldöntötted hogy úgyse jó.

blackronin

#221
Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-06-14, 01:53:27

Szerintem nem kell még elásnod az új sorozatot.
Én még nem néztem meg az igaz, de én eléggé bizakodó vagyok, főleg emiatt:
Ebben az évben lemegy a 3 movie, ezeknek a célja szerintem inkább az, hogy visszahozzák a Berserk-et újra köztudatba.
Ha nagyon szeretném kiélvezni a rajzolt Berserk stílust, s a Golden Age arc-ot, akkor simán csak megnézem az eredeti 25 részes sorozatot újra.

Én valójában a Black Swordsman arc-tól vagyok kíváncsi a dolgokra, amiket még nem dolgoztak fel anime-ben.
Örülök, hogy a movie-k nem a manga szerint kezdődtek, így a Eclipse utáni részek (kezdve a rendes manga kezdéssel, tehát Puck-al, a gyíkapostol harcossal és a báróval) már nem elsietett movie keretében, hanem normális, a Hellsing-hez hasonló OVA formában lesznek bemutatva.
Az OVA-k minősége fog számítani nekem.
A készítők kapják meg a viszonylag rossz CGI miatti kritikákat, s talán akkor az OVA-knál visszatérnek a főként rajzolt stílushoz, vagy átdolgozzák a CGI-t megfelelő minőségűre.
Ha kijön jövőre az első OVA, s az is ugyanazokkal a problémákkal fog küzdeni mint ez a 3 movie (vagyis rossz CGI, kimaradt jelenetek és nem annyira kiemelkedő zene), akkor lehet majd elkezdeni aggódni!

Junchi

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-06-14, 01:53:27
A kommenteket olvasva, nem is igazán tudom, hogy meg-
nézzem-e. Valószínűleg nem tudnám úgy nézni, hogy "ez
nem a Berserk, ez csak egy random hasonló anime", biztos
folyton az eredetihez méregetném, ami a trailert elnézve,
nem kecsegtet sok jóval :(

Nem vesztesz vele sokat, ha kihagyod, szerény véleményem szerint szar volt.

Most nincs kedvem külön véleményt ide is megfogalmazni, inkább bemásolom a tapasztaltakat egy másik fórumról:

QuoteNa megnéztem én is ezt a "mesterművet"...

Sok értelmét már akkor sem láttam ennek az egész "támasszuk fel a Berserk-projektet" dolognak, mikor egyáltalán szóba hozták, de így élesben kábé még inkább semmi értelme az egésznek.

Most tekintsünk el attól, hogy ocsmány CG (bár volt, mikor egész szép volt!!!), mehh seiyuu-k (Sakurai Takahiro mint Griffith = FÁJ), meg kimaradt dolgok. Személy szerint az volt ezzel a múvival a legnagyobb gond, hogy az egésznek a karakterek itták meg a levét. Szal nem to'om, de a Berserk anime nekem mindig is a karakterekről és a karakterfejlődésről szólt. Az, hogy gore, meg középkor, meg harcok és gyakás... az csak a szükséges tálalás mindehhez. Engem spec sosem ezek vonzottak benne, hanem a Gutts - Griffith (- Caska) szál. És bizony nekem olyan hatást keltett ez az egész film, mintha az említett szál (meg úgy a karakterek jellemei) valami vázlat formájában kerültek volna csak bele a végleges cuccba. Igen, Griffith-nek szépen csillog a szeme. És? Most mondja nekem valaki, hogy egy ambiciózus, az álmait mindennél fontosabbra tartó karakterként jött le neki az itteni Griffith. Valsz kamuzni fog. (Jó, a végén próbálkoztak azért vele, de a sorozatból nekem már a második-harmadik rész tájékán lejött mindez.) Gutts a másik; az össze-vissza jellemén kívül sokat nem mutatott.

Nem csalódtam a filmben, mert eleve nem voltak tőle elvárásaim. A 2D-s jelenetek szépek voltak, meg néha a CG is egész jó volt, de úgy ennyi, ami kiemelten pozitívum. A többi erősen underwhelming...

5/10 (és ha a sorozathoz képest kellene rate-elni, akkor 3/10).

blackronin

#223
Quote from: Junchi on 2012-06-14, 10:23:50

Még nem néztem meg a filmet, ahogy már előbb is írtam, de én is a 25 részes sorozathoz fogom hasonlítani a movie-t.
Tehát valószínűleg hasonló problémáim lesznek vele, mint neked, valamint a belinkelt véleményt fogja tükrözni.
DE.
Mindenkinek meg kell értenie azt, hogy ezek a movie-k mi célt szolgálnak.
Elárulom: marketing fogás, hogy felmérjék az igényeket... vagyis hogy érdekli az embereket-e a sorozat.
Szóval várjuk meg az első OVA kijövetelét, mielőtt messzemenő következtetéseket vonnánk le az új feldolgozással kapcsolatosan.
Türelem.  :smile:

Junchi

Quote from: blackronin on 2012-06-14, 10:29:24
Mindenkinek meg kell értenie azt, hogy ezek a movie-k mi célt szolgálnak.
Elárulom: marketing fogás, hogy felmérjék az igényeket... vagyis hogy érdekli az embereket-e a sorozat.

Én ezzel tisztában vagyok, de azért azt hozzátenném, hogy egy ilyen low-tier filmmel, ami olyan, mint egy animált vázlat, senkit nem fognak meggyőzni. Ha régen a sorozattal sem sikerült (ami megjegyzem, majdhogynem totál bukásnak lett elkönyvelve odahaza!!), akkor ezzel a múvival kvázi kitörölhetik. Max arra lesz jó, hogy reklámozzák kicsit a mangát, de azt meg eddig is vitték szépszámmal.

blackronin

#225
Quote from: Junchi on 2012-06-14, 10:41:41
Ha régen a sorozattal sem sikerült (ami megjegyzem, majdhogynem totál bukásnak lett elkönyvelve odahaza!!), akkor ezzel a múvival kvázi kitörölhetik. Max arra lesz jó, hogy reklámozzák kicsit a mangát, de azt meg eddig is vitték szépszámmal.
Lehet, hogy Japánban nem jött be a 25 részes anime, de ha jól tudom, akkor mindenhol máshol komoly sikereket ért el (főleg az USA-ban).
Sokak pont amiatt kezdték el olvasni a mangát.
Meg talán annyira nem lehetett rossz Japánban sem, amikor éppen nemrégen adták ki a sorozatot blu-ray-en. Egyelőre arról nem hallottam, hogy ezt mennyire veszik...  ^^"
Könnyen lehet, hogy ez is csak marketing fogás volt.

edit: na, én is megnéztem a movie-t.
Vélemény:
6/10.
Jó pont:
- Berserk
- szép rajzolt részek
- a szinkronszínészek nem voltak rosszak
Rossz pont:
- gyenge CG (ez nálam -1 pont), ami jónéhány helyen igénytelen
- miért nem csinálták meg a movie 90-95 %-át rajzoltan? A Berserk esetében az art nagyon fontos (ez nálam -0,5 pont)
- a zene semmilyen (ez nálam -0,5 pont), az anime sorozaté jobb volt
- túl rövid volt, sok jelenet kimaradt (ez nálam -1 pont), olyanok amik fontosak lettek volna a jellemfejlődés szempontjából
- a szinkronszínészek jobb munkát is végehettek volna (ez nálam -0,5 pont), az 25 részes ebben a tekintetben is sokkal jobb

Nálam az eredeti 25 részes sorozat 9,5 /10, tehát a fentiek alapján jól látható a különbség a két sorozat között.

Ennek ellenére kíváncsi vagyok a következő movie-ra, de az igazi élmény majd csak az OVA-któl jön majd.

blackronin

#226
Egy ötperces clip a második filmből:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0L5YfFyn0N0

A CG ugyanolyan szar, a rajzolt részek gyönyörűek, a hangok és zene okés, de nem kiemelkedő.
A flashback megoldása pedig nem igazán jön be, az első movie-ban sem tetszett Guts részénél.

Számomra már eléggé világos, hogy minőségbeli változást az OVA-któl várjunk.
A movie-knál el kell viselni a már korábban említett problémákat.

blackronin

#227
Hírek:
3. movie trailer
http://www.youtube.com/watch?v=NKLfjSRgscI
Hűha.  :eek:
A látvány most eléggé üt, s a hangulat is odab*szós.
Meg is kapta rögtön a movie a legmagasabb besorolást, szóval durva lesz.

Az angol szinkron pedig megint jó lesz, sikerült a régi stáb többségét visszacsábítani.

A második film decemberben jön ki dvd-n, így hamarosan az is felkerül majd a netre.

Jelezték a készítők Twitteren, hogy az anime még min. 5 évig biztosan menni fog.

kada

#228
Quote from: kada on 2012-06-04, 18:16:57
Na, végén volt egy preview, amit mintha nem láttam volna az eredetiben, és jobb mint vártam:
[spoiler]1) nem marad ki az a rész, ahol Guts "törleszt" Cascának
2) benne van az a nagy batár lovag, aki ha jól rémlik eltörte Guts kardját, hogy egy hegyről dobtak neki újat
3) nem kerül elő a batár lovag hülye alvezére (remélem)[/spoiler]
Na végre megvan  :hopp:
[spoiler]A páncélok főszereplőkőn fémből, mookon papírból vannak. Meg a szokásos Berserkes egyet suhint, 4-6 nehézvértes szakad ketté és repül a szélrózsa minden irányába szökőkút kiséretében   ::)
Az ostrom nagyon látványos, föleg ha kimerevítem egy-egy kockáját, a CGI vagy javult, vagy én szoktam meg.
A harc nagyon látványos, vagyis amikor két nehézlovasság egymásnak megy, a röhögőgörcs kerülget.  ::)
Az idegesítő ellenfél megvan, egyszer ki tudja hogy menekült el, de legalább a testvére kimaradt, és asszem -1 piszkos csel?
A ZENE
A zenét már hónapok óta hallgatom, de a videóval mégjobb.  :jee:
Kevés animére mondható ez el.
Boscon és a főnöke sokkal jobban átérezhető volt, ha jól emlékszem a kalóz alkapitány benne se volt az eredetiben, és javított.
A csatájuk vége más mint az eredetiben, ami nem lenne rossz, de kimarad mindenki kedvenc karaktere így.  :ejj:
Az ostromlók szekerekben zászlókat is csempésztek, a szekereket meg farzsebbe, mert gyalog mentek.  ::) Najó, érkezett lovasság is, de jobb dolguk nem volt? A demoralizálás persze jó taktika.
A báljelent maga is jól megvolt csinálva, de ahogy Gutsnak leesik mit is lát  :lul:
Még mindíg három főszereplő van, de azért a mellékszereplőkkel is próbáltak itt-ott egy-egy (néhol apró apró) jelenetben törődni, legalább próbálkoztak.

A városból ugye pedig megint csak egy irányba lehet kilométerekre elsétálni  ::)[/spoiler]
Kellemes meglepetés csak néhol ért, ahol hozzáadtak valamit vagy jobban jelenítették meg (illetve a CGI), de végülis kaptam amit vártam az első rész alapján, még talán többet is, és az jó.

blackronin

Kijött a rendes fordításos második film, remek minőségben.

[Commie] Berserk - Golden Age Chapter II - The Capture of Doldrey [BD 720p AAC] [F1027967].mkv
http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=393429

Azt hiszem ma meg is nézem.  :smile:

kada

Lássuk hány helyen értettem teljesen félre a szöveget.  ::)

Fazék

Quote from: blackronin on 2013-01-19, 11:41:51
Kijött a rendes fordításos második film, remek minőségben.

[Commie] Berserk - Golden Age Chapter II - The Capture of Doldrey [BD 720p AAC] [F1027967].mkv
http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=393429

Azt hiszem ma meg is nézem.  :smile:
höhh. pedig azt hittem már hetek/hónapok óta van feliratos változat, le is szedtem múlt héten gyorsan egy legjobb minőségűt, mellé feliratot, és meg is néztem :)

egészen rendben volt.

3. rész mikorra várható?

blackronin

#232
Quote from: Fazék on 2013-01-19, 14:01:19
3. rész mikorra várható?
Február 1-től lesz a japán mozikban.

Onnantól még 4-5 hónap a DVD/Blu-ray kiadás.
Tehát akkor jönnek a feliratok hozzá.


A filmeket természetesen megnézem, de engem inkább a jövő érdekel.
Vagyis hogy mikor kezdik el csinálni az OVA-kat.
Jó lenne nézni már a Black Swordsman részeket.
Már ha azokkal folytatják, mert könnyen elképzelhető hogy időrendben haladnak tovább.

edit: megnéztem a második filmet...
Hát nagyon kiábrándító volt!

4,5/10.
Jó pont:
- Berserk, vagy legalábbis annak látszó valami (2,5 pont)
- néhány szép rajzolt rész, aminek köszönhetően pár pillanatra el tudtam felejteni a borzalmas CGI részeket (1 pont)
- a zene tűrhető, de nem éri el a 25 részes színvonalát (0,5 pont)
- a szinkronszínészek rendben, kivéve a vén faszit Dodrey-nál, annál mellényúltak (0,5 pont)
Rossz pont:
Hol is kezdjem? Mert sajnos ebből van a több!
- továbbra is gyenge CG, sok helyen borzasztóan igénytelen.
Nem értem Miura-t és a készítőket... Nem nézték meg a saját művüket legalább egyszer? Nem látták, hogy a mangához képest milyen silány munkát tettek le az asztalra?
A Berserk-nél alapkövetelmény lenne a rengeteg rajzolt rész, a csodálatos art, erre pont az ellenkezőjét kapjuk...
Ez számomra elfogadhatatlan. (-1,5 pont)
- túl rövid volt, a rendelkezésre álló időben több mindent is belerakhattak volna (-0,5 pont)
- megint sok jelenet kimaradt, olyanok amik fontosak lettek volna a jellemfejlődés szempontjából (-0,5 pont)
- volt egy-két olyan jelenet, aminek viszont semmi értelme nem volt (pl. Puck feltűnését miért kellett berakni feltétlenül? Nem ért volna még rá? ; Báljelenet túl hosszú volt, felesleges időhúzás volt és még nem is tetszett) (-0,5 pont)
- értelmetlen cenzúra, olyan szintű, ami már a történet megértésének rovására megy (pl. kihagyták az uralkodó és a hercegnő közötti viszony alaposabb bemutatását vagy Griffith és a Dodrey parancsnoka közötti ellentét VALÓDI okát) (-0,5 pont)
- a rendezés és a történetvezetés borzalmas (- 1 pont)
- a harcok nem olyan izgalmasak és epikusak, mint a mangában és a 25 részes sorozatban (-0,5 pont)
- a zene sem kiemelkedő, a hanghatásokkal is voltak gondok néha (-0,5 pont)

Még az utolsó movie-ban van némi reményem, de sajnos az OVA számomra eddig ÓRIÁSI csalódás.
Az egyik ismerősöm mondta találóan:
Ez egy Berserk-light, Hollywoodnak.
De szerintem senkit se egy kiherélt változat érdekel, aminél a "dark fantasy"-ből kivették a "dark"-ot.

Prof. William

"A Berserk-nél alapkövetelmény lenne a rengeteg rajzolt rész, a csodálatos art, erre pont az ellenkezőjét kapjuk... "

Ezzel teljesen egyetértek. Ez a sorozat a Redline - szerű kézzel rajzolt színvonalat érdemli meg. Erre meg olyan okádék CGI-t nyomnak az arcunkba ami már 10 éve is iszonyat gáz lett volna.

De nem csak a csatáknál, hanem pl még a bálnál is. Mi ez ha nem lustaság?

chilip

és ez lenne a "remake"  ::)

blackronin

#235
Az első tíz perc a 3. filmből:
http://www.youtube.com/watch?v=J4e1-Skm4Lk
Jelenet a Skull Knight-tal:
http://www.youtube.com/watch?v=wjNY2VKMNzc

Be kell vallanom, hogy ez a 10 perc nagyjából rendben volt, a CGI se volt elviselhetetlen... annyira.
A Skull-os rész szintén okés, bár ez főleg annak köszönhető, hogy az alakja árnyékban marad, így nem látszódik rajta a CGI...  ^^"
Ja és a hangja klassz volt, most már megnyugodtam vele kapcsolatban.
Bár a torzítás ellenére is felismertem Teach és Kyoraku hangját.  :P

chilip

megnéztem én is a második részt..... meggyalázták a nagy harcot nem csak mocsok CGIvel néhol, de Zod karddobását is kivágták belőle.... legalább a Griffith vs Guts harcban nem volt CGI ahogy láttam.

Önmagában: elment
mint Berserk: gyalázat, inkább a régi sorozat

amúgy a Zodos rész kivágása előtt értetlenül állok, nem értem miért kellett kiszedni, hacsak nem lustaságból mert a CGI füstöt egyszerűbb volt odabaszni  ::)

blackronin

Quote from: chilip on 2013-01-29, 22:00:30
megnéztem én is a második részt..... meggyalázták a nagy harcot nem csak mocsok CGIvel néhol, de Zod karddobását is kivágták belőle.... legalább a Griffith vs Guts harcban nem volt CGI ahogy láttam.
:tezsvir:

Quote from: chilip on 2013-01-29, 22:00:30
Önmagában: elment
mint Berserk: gyalázat, inkább a régi sorozat
:tezsvir:
Kiegészítve azzal, hogy "önmagában elment, ha nem ismered a mangát és a 25 részes sorozatot, s nem is tervezed megnézni".

Quote from: chilip on 2013-01-29, 22:00:30
amúgy a Zodos rész kivágása előtt értetlenül állok, nem értem miért kellett kiszedni, hacsak nem lustaságból mert a CGI füstöt egyszerűbb volt odabaszni  ::)
Annyi olyan fontos/érdekes/vicces jelenet van, amit kiszedtek ezekből a filmekből, hogy kár is lenne felsorolni.
Egyszerűen megmagyarázhatatlan, logikátlan és zavarossá teszi a történet megértését.
Talán ez az a dolog, ami a legjobban fáj ebben az új feldolgozásban.
A gagyi CGI-t még megbocsájtanám, de ezt és a túlzó cenzúrát SOHA nem fogom.

chilip

egyvalamire jó volt a film: teszem fel a mount&blade-et grafikus modokkal és megcsinálom a saját band of the hawkomat :P csak épp guts lesz a vezér pallossal  :lazza:

blackronin

Végre egy kis örömhír (már ha annak lehet nevezni) a 3. movie-val kapcsolatosan:

Richard Eisenbeis leírta a véleményét a filmről, amit megnézett mind vágott és vágatlan változatban is (igen, kétfajta változat került a mozikba):
http://kotaku.com/5981641/the-third-berserk-movie-is-by-far-the-most-violent-thing-i-have-ever-watched

Véleménye szerint ez a film már sokkal jobb, mint az előző kettő, több okból is:
1. Szerinte a CG-t jól megcsinálták végre (ami szerintem is igaz lehet, tekintve, hogy megnéztem a 10 perces klippet és a Skull Knight-os részt, s jónak találtam), így elvileg erre nem lesz már panasz.
2. A cenzúra a múlté, a látott jelenetek nagyon erőszakosak és látványosak, méltó a Berserk világához.
3. A film gördülékenyebb lett, nem akadozik mint az előzőek, de ennek sajnos az az ára, hogy megint kimaradtak jelenetek.
4. A hangulat nagyon lehangoló és nyomasztó, pontosan olyan megrázó az Eclipse mint a mangában (az elmondása alapján).

Hibaként a már említett sok történeti esemény kihagyását említi.

Saját véleményem:
Nagyon szeretnék hinni a csávónak, vissza akarom kapni a reményt arra, hogy talán innentől kezdve az OVA-k VALÓBAN méltó módon viszik tovább Miura mesterművét. És ha már nem mozifilmben kell gondolkodni, akkor hátha rendes adaptációt kapunk, amiben minden dolog benne van.
Alapanyag van bőven, így nem lenne logikus kidobálni dolgokat. MEGINT.