Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Pirula

Quote from: KvikvegHm. Mikori kiadas?
Zsír új, 2004-es. Egy 1994-es amcsi kiadás fordítása. Ösmered?
Quote from: KvikvegEco par konyvet kedvelem. Rozsa neve, Hogyan irjunk szakdolgozatot?, Babeli beszelegetes. A Foucault-ingaba beleolvastam, de nekem tul tomeny.
A szakdolgozatosat meg a bábelit még nem olvastam. A Focault-inga viszont jó ideig a Bibliám volt, engem mondjuk seperc be lehet fogni ilyen vallási-ezo témákkal ügyködõ történetekkel.
Quote from: KvikvegHm. Ezenkivul olvasok meg egyetemi jegyzeteket, de gondolom az senkit se izgat  :rotflol:
A jegyzetekben a beszerzésük a legizgalmasabb dolog.  :)

Ramiz

Blimp: és ez az "ottfelejtés" nem úgy történt, hogy elõtte órákig dörömbölt az ajtón?  :rolleyes:   :hehe:

Meske:  :eeek: :wtf: A Bûn és bûnhõdés...?!?!?!!(??!!(!)) ... ... Na jó, akkor most ne kezdjem el szidni...
Azt a könyvet negyedakkorába is meg lehetett volna írni... így elveszik benne a krimi! Amikor a srác már a huszadik oldalon át birkózott magával, mégis megteszem, mégsem, levert lesz, fellelkesül, levert lesz, elrohan, megtorpan, továbbrohan...  :uzi: szívesen ráadtam volna egy öt számmal kisebb gumizubbonyt meg egy betoncsizmát a lábára, hogy lenyugodjon... :D

Eco: csak a Rózsa nevét olvastam, az tetszett, de a legjobban a vége (amikor nekiáll elemezni a saját mûvét, az olvasót és saját magát... nem semmi egy fickó...)

Suszi: Kösz, de max azután olvasnék, hogy játszottam Vampire-t, mert tapasztalatom szerint a legtöbb ilyen regény támaszkodik a szerepjáték ismeretére, de legalábbis az élvezeti értékét mindenképpen növeli.

Kvikveg: Az a Bradbury tényleg elég Stephen King-es. Nekem túlságosan olyan "amerikai álom, amerikai gyermekkor, amerikai felnõttéválás"-íze volt, amúgy hangulatilag jól indított, de a vége abszolút nem tetszett. S.King is mindig elszáll a végén (jó, mondjuk én õt amúgy is rühellem, 2 könyvet olvastam tõle (Kedvencek temetõje, Hasznos holmik boltja), csak hogy olyat is próbáljak, de dög unalmas volt + közönséges + a végén túl durva akart lenni és nevetséges lett. Bár már elõtte is utáltam õt, azért az elõszóért, amit a Bram Stoker: Drakula & Shelley: Frankeinstein & Stevenson: Dr Jeklly és Mr Hyde - kötetbe írt.  :grrr: (Szummázva: "nem rossz mûvek, ha már világhírûek lettek... de ÉÉÉN sokkal jobban meg tudtam volna írni õket!"... no comment (ide egy uzi-s smilie kéne, csak az mosolyog)). A Ragyogás (az Isteni Stanley Kubricktól) vége is a SK regényben sokkal "túlvilágibb", de a filmet Kubrick visszafogta (SK-nek nem is tetszett).

Shiroi: úgy látszik, korai volt az a reputation point, mégis megártott a sok sör...  :lol: Különben állok elébe egy eszmecserének szombaton! (Háhhá! Most már tuti eljössz! :D  :hehe: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mattanja

Quote from: RamizHáhhá! Most már tuti eljössz! :D  :hehe:
Hai.
Vampire. Hmmm... A Vörös Halál karneválja tényleg nagyon jó volt, de nekem nem jönnek be az olyan történetek, ahol nagyon tápos-mákos fõszereplõk vannak, akik ha nem értenek valamihez, akkor is képesek azt elfogadható szinten csinálni, egyértelmûen legyõzhetetlenek, meg mittudomén. Nekem nem jön be ez az abszolút halhatatlan és örökéletû izé. De lehet, hogy csak én olvastam rossz vampire könyveket.
/me hates flawless protagonists!
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Kvikveg

Quote from: Ramiz...(jó, mondjuk én õt amúgy is rühellem, 2 könyvet olvastam tõle (Kedvencek temetõje, Hasznos holmik boltja), csak hogy olyat is próbáljak, de dög unalmas volt + közönséges + a végén túl durva akart lenni és nevetséges lett. Bár már elõtte is utáltam õt, azért az elõszóért, amit a Bram Stoker: Drakula & Shelley: Frankeinstein & Stevenson: Dr Jeklly és Mr Hyde - kötetbe írt.  :grrr: (Szummázva: "nem rossz mûvek, ha már világhírûek lettek... de ÉÉÉN sokkal jobban meg tudtam volna írni õket!"... no comment (ide egy uzi-s smilie kéne, csak az mosolyog)). A Ragyogás (az Isteni Stanley Kubricktól) vége is a SK regényben sokkal "túlvilágibb", de a filmet Kubrick visszafogta (SK-nek nem is tetszett).
A ragyogast olvastam, de erdekes modon az nem fogott meg annyira. Filmet nem lattam, de ez a bepotolando kategoriamban benne van - Jack Nicholson bajos mosolya.  :hehe: A Kedvencek temetojet nem olvastam, a Hasznos holmikat meg csak lattam, Max von Sydow-val, az egesz jo volt. Marmint ha valaki szereti az ilyen stilusu filmeket. Amolyan fel-horror, fel-sci-fi /inkabb fi mint sci /. Kulonosen tetszett, ahogy egymasnak ugrasztotta az embereket.
Nekem a Holtsav az, ami abszolute megfogott, de azota ilyen szinvonalut meg nem igazan olvastam tole. A Cujo kifejezetten nagyon pocsek volt. Az asztallab ala kategoria.
Az "Az" c opuszt angolul olvastam tole, semmi nehezseget nem okozott, nem ugy mint mondjuk Doyle vagy London eredetiben. Ott is bekattant a vegen, de addig nagyon elveztem a kisvaros leirasat.
Talan tenyleg tul 'atlagamerikaias' a normalis reszekben, de akkor is elveztem. Igazabol ezt birom a konyveiben es nem a horrort.

Az eloszavakat nem olvastam, de azon vidulok, hogy ez a 3 konyv nekem szorosan egymas melle tartozik a polcomon. A 3 nagy klasszikus.
A Frankenstein kifejezetten meglepett azok utan, hogy lattam par filmreszletet, ahol szegeny szornyet csak mint ruhatari kelleket hasznaltak fel ijesztgetesre. A konyvben normalisabb mint Frankenstein doki. Aki meglehetosen szemet vele valljuk be.
Drakulat egyszer elolvastam, de annyira romantikus, hogy az mar tulzas... node amit elinditott!/mar ha jol tudom.../
Mr Hyde.. Hmm  :rolleyes:  Az most is jo ahogy van.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Xipe

Stephen King jo iro, de csak eredeti nyelven lehet elvezni a konyveit.
Szemely szerint mindenkinek ajanlom az egyik os Sci-Fi konyvet, Frank Herbert: Dune cimu alkotasat.
Ha valaki neki akarna esni akkor javaslom hogy ne az eredeti konyvekkel kezdje hanem a fia alltal kiadott Elõjáték a Dûnéhez trilogiaval mert igy konnyebben ertheto lesz benne sokminden amire nekunk die hard olvasoknak meg tobb evtizedig csak spekulalni kellett(sajnos az oreg meghalt mielott befejezhette volna az elojatekot,ezert adta ki a fia az o elkeszult munkaja alapjan tehat 100% Herbert munka).

Kérdés, ellenvetés?
Nincs, akkor jo.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Ramiz

Quote from: Shiroi(...) nekem nem jönnek be az olyan történetek, ahol nagyon tápos-mákos fõszereplõk vannak, akik ha nem értenek valamihez, akkor is képesek azt elfogadható szinten csinálni, egyértelmûen legyõzhetetlenek, meg mittudomén.

Na én is pont erre gondoltam! És szerinted a MAGUsban nem csak ilyenek vannak?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Suszi

Quote from: RamizSuszi: Kösz, de max azután olvasnék, hogy játszottam Vampire-t, mert tapasztalatom szerint a legtöbb ilyen regény támaszkodik a szerepjáték ismeretére, de legalábbis az élvezeti értékét mindenképpen növeli.

Én úgy gondolom, hogy pl. a vöröshalál karneválját nyugodtan elolvashatod. Ez hozta meg a kledvem a szerepjátékhoz.

Quote from: ShiroiHai.
Vampire. Hmmm... A Vörös Halál karneválja tényleg nagyon jó volt, de nekem nem jönnek be az olyan történetek, ahol nagyon tápos-mákos fõszereplõk vannak, akik ha nem értenek valamihez, akkor is képesek azt elfogadható szinten csinálni, egyértelmûen legyõzhetetlenek, meg mittudomén. Nekem nem jön be ez az abszolút halhatatlan és örökéletû izé. De lehet, hogy csak én olvastam rossz vampire könyveket.
/me hates flawless protagonists!

Részben igazad van. A dark ages könyvek nem táposak (persze ez az én véleményem)

Mattanja

Quote from: RamizNa én is pont erre gondoltam! És szerinted a MAGUsban nem csak ilyenek vannak?
Ezek szerint te nagyon rossz könyveket olvastál eddig...
Pokol, Korona és Kehely, A tizedik. Ezek jók ilyen szempontból. Vannak még hasonlók.
Quote from: SusziRészben igazad van. A dark ages könyvek nem táposak (persze ez az én véleményem)
Azokból még ugye csak egyet olvastam (Nosferatu), és az tetszett, úgyhogy ebben egyetértünk.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Meske

Quote from: RamizMeske:  :eeek: :wtf: A Bûn és bûnhõdés...?!?!?!!(??!!(!)) ... ... Na jó, akkor most ne kezdjem el szidni...
Azt a könyvet negyedakkorába is meg lehetett volna írni... így elveszik benne a krimi! Amikor a srác már a huszadik oldalon át birkózott magával, mégis megteszem, mégsem, levert lesz, fellelkesül, levert lesz, elrohan, megtorpan, továbbrohan...  :uzi: szívesen ráadtam volna egy öt számmal kisebb gumizubbonyt meg egy betoncsizmát a lábára, hogy lenyugodjon... :D
Igaz, még csak az elsõ részt olvastam el, de nekem nagyon tetszik. Bár lehet, hogy másképp bírálnám, ha olvastam volna elõtte még ilyen stílusú könyveket. Szerintem nagyon jó. Fõleg onnantól, amikor megöli a nõket... Akkor valahogy felgyorsulnak az események, s a könyvet szinte lehetetlen letenni, mert olyan jó, s kíváncsi vagyok, mi fog történni. Éppen ezért hamar elröppenhet az a néhány száz oldalacska...

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Ramiz

Suszi: ha arról megjön a kedvem a játékhoz, lehet, hogy mégis meréri!

Shiroi: nem emlékszem mindegyik címére, de volt egy Dal havás vagy milyen (bosszúhadjárat egy városban, elég gyenge), volt a renegát (ami elõször szörnyen tetszett, de nagyon sablonos), a sötét zarándok (elmegy, de nem ragadott meg igazán, max a nyitóép, a sírból kikelés).

Meske: "felgyorsulnak az események", "alig lehet letenni" ...  :eeek: Úgy látszik, neked egész más az idõérzékelésed, mint nekem... Mindegy, az a fõ (persze csak az egészség után ;) ), hogy tetszik a könyv, nem akarlak én lebeszélni, csak csodálkozom.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Meske

Quote from: RamizMeske: "felgyorsulnak az események", "alig lehet letenni" ...  :eeek: Úgy látszik, neked egész más az idõérzékelésed, mint nekem... Mindegy, az a fõ (persze csak az egészség után ;) ), hogy tetszik a könyv, nem akarlak én lebeszélni, csak csodálkozom.
Ezt a "felgyorsulnak az események" dolgot én úgy értettem, hogy jobban lehet érzékelni, hogy igen itt történik valami, s elég gyorsan jönnek a dolgok. Addig meg csak tervezgeti, ésn hol itt van, hol ott. De miután megtörténik a gyilkosság, folyamatosan jönnek az újabbnál újabb cselekmények, s nem csak gondolkozik róla, hanem tesz is valamit. Éppen ezért nem tudtam letenni a könyvet...

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Mattanja

Quote from: Ramizvolt egy Dal havás vagy milyen (bosszúhadjárat egy városban, elég gyenge)
Tier nan Gorduin, aki egy a kilenc Jelhordozóból, mellesleg Wayne Chapman nagy kedvence - ezért gyakorlatilag félisten. Nem csoda, hogy nem tetszett. A Gorduin-ciklus könyvek nekem is csak második olvasásra tetszettek (már amelyiket hajlandó voltam mégegyszer elkezdeni), ugyanis akkor már nem vele foglalkoztam, hanem mindenki mással. A Karnevált és a Keleti szelet elsõre hihetetlenül untam, másodszor viszont alig bírtam letenni.
Quote from: Ramizvolt a renegát (ami elõször szörnyen tetszett, de nagyon sablonos).
Lehet, hogy sablonos, de Dale Avery (Nyulászi Zsolt) akkor is nagyon tud. Kár, hogy nincs második része.
Quote from: Ramiza sötét zarándok (elmegy, de nem ragadott meg igazán, max a nyitóép, a sírból kikelés).
Ez a dartonita világnézet miatt érdekes, csak sajnos itt is halhatatlan a fõszereplõ.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

Azt hiszem, ebbõl egy "gyakorlati bizonyításra szorul" helyzet lett. ;)
Hogy álltok Vonnegut-tal? Én az Ötös számú vágóhidat és az Éj anyánkat szeretem a legjobban, utána jön a Titán szirénjei, ami jó kis sci-fi (némileg Douglas Adams stílusában), de a vége egészen más hangulatú. A többi nem tetszett annyira, mint ezek.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Suszi

Quote from: ShiroiLehet, hogy sablonos, de Dale Avery (Nyulászi Zsolt) akkor is nagyon tud. Kár, hogy nincs második része.

Ezzel egyetértek. A renegát nekem is nagyon tetszett!

Quote from: ShiroiEz a dartonita világnézet miatt érdekes, csak sajnos itt is halhatatlan a fõszereplõ.

Attól függetlenül, hogy gyakorlatilag halhatatlan, nekem nagyon tetszett ez a story is. (meg még jó pár másik  :) )

Quote from: RamizSuszi: ha arról megjön a kedvem a játékhoz, lehet, hogy mégis meréri!

Én úgy gondolom, hogy megéri, persze ebben neked kell döntened. Nem kötelezõ szerepjáték elött a szerepjáték világában játszódó könyveket olvasni. (bár szerintem aánlott)  :hopp:

Kvikveg

Quote from: RamizAzt hiszem, ebbõl egy "gyakorlati bizonyításra szorul" helyzet lett. ;)
Hogy álltok Vonnegut-tal? Én az Ötös számú vágóhidat és az Éj anyánkat szeretem a legjobban, utána jön a Titán szirénjei, ami jó kis sci-fi (némileg Douglas Adams stílusában), de a vége egészen más hangulatú. A többi nem tetszett annyira, mint ezek.
Ej anyankat olvastam, nagyon tetszett. Igazan eredeti es otletes. 3. Tiglatpilezer  :lol:
Az otos szamut el akarom olvasni, de a konyv rejtozik a tobbi kozott.
Sci-fit nem is tudom olvastam-e tole...

Vki nem ismeri a kov konyvet: Ali - Ganz Unten - vagy vmi hasonlo a cime, egy nemet ujsagiro irta. Beoltozott toroknek, de ugy, hogy a legkozelebbi munkatarsai sem ismertek ra. Es elment munkat keresni... Meg egyaltalan elni Nemetorszagban. Elegge megdobbent azon amit tapasztalt mit ne mondjak. Hirtelen lenezett csoro Auslander lett a sajat orszagaban. Uppsz.
Szinten el akarom olvasni, de nem talalom...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

az Éj anyánk-at filmen láttam, nekem tetszett, a könyvhöz még nem jutottam hozzá. olvasni csak egy párat olvastam, a The Sirens of Titan (1959), Cat's Cradle (1963), Slaughterhouse-Five (1969), God Bless You, Dr. Kevorkian (1999) könyveket angolul, magyarul vegyesen, legalábbis most hirtelen ezekre emlékszem, valamikor 2 éve olvastam õket, és egy picit szégyellem is, hogy ennyi ideig pihentettem ezt az írót. na majd most. :)

tudom ajánlani még Robert Merle mûveit is, nekem nagyon tetszett pl a Malevil, A védett férfiak, és az Állati elmék. egyiknél se számítsatok könnyed témájú olvasmányra... nagyon jó még A sziget és a Majomábécé, több most nem jut eszembe így hirtelen. ill. nagyon kegyetlen és jó volt még a Mesterségem a halál A háború morális kérdéseire fogékony olvasóknak különösen izgalmas olvasmány.

Pirula

Quote from: RamizHogy álltok Vonnegut-tal?
Nekem a Titán szirénjei jött be eddig legjobban, hiába tartják az Ötös számút a mestermûvének. Ezenkívül még olvastam az Idõomlást, na az eléggé egy szétcsúszott iromány. Nekem elég nehéz olvasmány volt, viszont vannak benne szép meg filózgatós gondolatok.
Az Isten áldja Dr. Kevorkiant kb. másfél óráig birtokoltam. Megvettem a Keletiben, hogy hazafelé majd elolvasom. Gyorsan végeztem vele, aztán fennfelejtettem a vonaton... remélem épülésére szolgált valami osztráknak, mert valami Bécsbe tartó IC volt. :rolleyes: Egyébként meg aranyos és morbid - na ez de meglepõ :) - nekem nagyon tetszett. Csak rövid ugye.

Feldin

Quote from: RamizPirula: nekem kedvet sináltál, most ugyan tele vagyok könnyvel, de ha a legközelebb a könytvárban járok, megkeresem.

Feldin: ennyi se? Persze aki Azu-mangát vásárol...  :hehe: Ok, none of my business, ahogy a Falloutban mondták.
Meg edzés pénzt fizet. És ez a nagy tétel.

Egyébként Nacume Szószeki: Macska vagyokot olvasok hogy on legyek.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

És hogy tetszik?
Abe Kobo: Dobozembert olvastad már?
(Rajta volt a listádon.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

TurboK

Quote from: Blimpnekem rohadt mázlim volt a Dune könyvekkel, mert a szomszédom cserediák-szerûség volt Amerikában és amikor az amcsi kölök idejött egy pár hónapra, hazamenetelkor ittfelejtette a teljes eredeti Frank Herbert: Dune sorozatot angolul :D és hát igen, szóval mindenkinek ajánlanám, mert valami eszméletlenül jó (legalábbis az elsõ 3-4 kötet biztosan) :)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
gfsjhfgfhgasdhagsdgasgfjhsgfj

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Feldin

Quote from: RamizÉs hogy tetszik?
Abe Kobo: Dobozembert olvastad már?
(Rajta volt a listádon.)
Szupi szupi!
Nem, és tõle még csak a Homokasszony van meg(asszem)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: TurboKaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
gfsjhfgfhgasdhagsdgasgfjhsgfj
Számból vetted ki a szót!!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Azóta is azon töprengtem, hogy mit is akart azzal TurboK kifejezni, erre kiderül, hogy Feldin is épp azt akarta mondani...  :rolleyes:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: SusziHI.
Nem tudom, hogy bárkit is érdekel-e, de én fõleg fantasy és sci-fi könyveket szoktam olvasni. Kedvenc sorozatom a vampire the masquerade, és a vampire the masquerade dark ages. A kedvenc trilógiám ugyanebben a világban játszódik: A vöröshalál karneválja címet viseli.

Ha sci-fi akkor nagyon tudom ajánlani bármelyik Stanislav Lem könyvet(kedvenc: Kiberiáda), vagy a kultikus és kötelezõ Galaktika sorozatot(egyébként az érdeklõdõknek: most adják ki a Galaktika sorozat újjabb köteteit!)!

A fantasy már húzósabb darab, ott mostanában is sokat munkálkodnak több-kevesebb sikerrel. A Vampire-höz még nem volt szerencsém, de ahogy a topic eddigi részeit olvasgatom most már beszerzek egyet!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

nagyon kevés fantasy könyvet olvastam, de egyet mindenképpen ajánlanék:
William Glendown - Boszorkányszombat

edit: ja meg persze J.Goldenlane minden mennyiségben!
szórakoztató, izgalmas pergõ történetek, imádnivaló szereplõk, kiváló elbeszélés, inkább mondok is két címet amik a legjobban tetszettek: Papírtigris, A Szélhámos és a Varázsló. kicsit komolyabb hangvételû net-rõl is elérhetõ írása: Nester-ház itt van egy rövid részlet belõle és letöltési link .pdf formátumban az oldal legalján.
megj: a könyvek borítói senkit se tévesszenek meg a belbecs a lényeg :)

Karma XXL

Quote from: Raggie GordonHa sci-fi akkor nagyon tudom ajánlani bármelyik Stanislav Lem könyvet(kedvenc: Kiberiáda), vagy a kultikus és kötelezõ Galaktika sorozatot(egyébként az érdeklõdõknek: most adják ki a Galaktika sorozat újjabb köteteit!)!

Nekem nem jött be annyira a Kiberiáda, bár az elsõ felét végigolvastam, nem kötött le igazából. Lemtõl sajnos eddig csak 2 könyvem van, a másik a Szénanátha a másik. A címadó kisregény lassan, nehezen indult, de a végére izgalmas lett (számomra), a 2-ra emlékszem még, hogy elég elvont volt ahhoz, hogy tetszen, a 3. jópofa, a 4. felejthetõ (IMHO).

Azt hallottam egy másik threadben, hogy az Álmatlanság jó... de a könyvtárból kivették mind :grrr:

EDIT: Galaktika... a folyóiratra gondolsz? Nekem van 3 polcnyi, + Meta-galaktikák :)

Ramiz

Az is, meg a Visszatérés is nagyon király, meg a Kudarc (egy sikertelen kapcsolatfelvételrõl szól), meg a többi... :D Legutóbb egy "Tudományos-fantasztikus irodalom és futurológia" c. könyvre sikerült rábukkannom tõle egy antikváriumban.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: SysOP XXLNekem nem jött be annyira a Kiberiáda, bár az elsõ felét végigolvastam, nem kötött le igazából.
Nemtom, nekem iszonyuan tetszett. Ízlések és pofonok... A Szénanáthát én is olvastam az is nagyon jó!
Quote from: SysOP XXLEDIT: Galaktika... a folyóiratra gondolsz? Nekem van 3 polcnyi, + Meta-galaktikák :)
Arra gondoltam! Jó neked! :rolleyes:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: Raggie GordonHa sci-fi akkor nagyon tudom ajánlani bármelyik Stanislav Lem könyvet
A Csillagnaplót én is olvastam, az nagyon tetszett, igen elvetemült történetek vannak benne.

Manapság meg fertõz engem a japán kultúra, nem elég hogy animéket nézek, ma Banana Yoshimoto novellákat olvastam, számszerint kettõt. Nagyon jó történetek, bár a téma nem a legvidámabb, a stílusa olyan megnyugtató - legalábbis nekem.
Meg már ennyi után is jobban megértem hogy miért épp úgy ábrázolják a párkapcsolatokat az animékben ahogyan. Tanulságos.

Ramiz

Quote from: PirulaMeg már ennyi után is jobban megértem hogy miért épp úgy ábrázolják a párkapcsolatokat az animékben ahogyan. Tanulságos.

Mesélj, kérlek!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!