Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Manitu

#1
Anime / Dennou Coil - Spoilars!
2007-06-05, 15:43:47
Nézik egy páran, és van róla beszélnivaló bőven, úgyhogy hajrá!

AniDB




előzmények

Quote from: ultimecia on 2007-06-05, 15:21:45
Quote from: Manitu on 2007-06-05, 15:08:41
[spoiler=Denno Coil]Azért, mert a virtuális világban attól még Sachi ottmarad, és üldözi őket tovább. Fizikailag nem tud kárt tenni bennük, de a cybercuccaikat tönkre tudja vágni. (például a szemüvegeket) A második részben mondta is az egyik csaj, hogy ha Sachi elkapja őket, akkor az elvesztett adat ugyan pótolható, de piszok drága. A cyberkutyust például gond nélkül nullára tudná törölni, azt meg ugye nem akarják.
[/spoiler]
[spoiler]
Na igen, de az épületek még midníg nincsenek megmagyarázva. Pl az épitési területen az elvileg sima anyagon át nyitották meg a cybertérbe.  Meg mikor a csomagokat bombázzák a kis vackok. Most akkor kétszer veszik meg az emberek a cuccokat, egyet valóságban egyet meg virtuálisan?
Nameg mi értelme van egy olyan cybervilágnak ami totálugyanolyan mint a valóságos, csak néhány extra cuccal több van :D
Arról meg nem beszélve, mikor a kislányt eltaláőlták ment felfele a számláló rendesen. Ha iylen könnyen sérülnek az adatok kinek van ennyi pénze hogy ott legyen abban a világban is.
Arról nem is szólva hogy ilyen kártékony cuccok kislányok játékszerei :ejnye:[/spoiler]

De ettől függetlenűl nem rosz anime, bár még nemsokminden történt.
Nem találtak el senkit, a kislány (nevekkel még bajban vagyok) lőtt a "homloklézerével" A számláló pedig vagy azt mutatta, mennyi HP-ja van még Sachinak, vagy azt, mennyi craft van még a lézerben. Mivel 0%-on állt meg, így ez a rész nem teljesen világos.

Egyébként képzelj el egy olyan cyber világot, ami totál más, mint a valódi, de ugyanígy rá van vetítve a valódira. Sétálgatsz a cyber világodban, de a valódiban elfogy az út... hopika. Az egyik jelenetben volt, hogy menekülés közben átrohantak az úton, és meg kellett hekkelni a lámpát. Ha nem látják, hogy ott az út, vagy nem látják az autókat, akkor megint csak hopika van.
Ha a cyber világban is úgy közlekedsz, mint a valódiban... pontosabban szimultán közlekedsz a két világban, akkor elengedhetetlen, hogy érzékeld a valódi világot, és pontosan meg tudd különböztetni mi valódi, és mi nem az. Na most így nézőként nekünk nehéz dolgunk van, de ők azért ebben profik, hiszen ebben nőttek fel.

Kétszer veszik meg: Ilyen az informatika. Van a hardware, és van a software. Mind a kettő szükséges, és egyik a másik nélkül használhatatlan. És bizony mind a kettőt külön meg kell venni.

A falon meg Sachi ment át, ő egy software. Igazából azt nem értem, mért kell ekkora ügyet csinálni neki abból, hogy átmegy a falon. A kutyusnak sem lett semmi baja, mikor a virtuális testére rádobták a táskát.
Valamiféle személyiségi jogi magyarázatot tudnék erre csak adni: Mivel a cyber tér mindenhol ott van, és a virtuális lények szabadon mozoghatnak benne, könnyű megsérteni az emberek magán szféráját. Gondolj bele, ha zuhanyozol, valaki pedig beküld egy ilyen virtuális lényt a fürdőszobádba, és lefilmez. A kukkolóknak sosem volt még ilyen könnyű dolga. Ezért a cybertér felépítése olyan, hogy a virtuális lények nem tudnak átmanni a szilárd tárgyakon (ezért jött ki piszokgyorsan a kutyus a táskából), és ezért kell Sachinak áttörni a falakat, ha át akar menni rajtuk.
#2
Úgy vettem észre, akad néhány ember rajtam kívül is, akiket érdekel ez az anime, hát mért ne lehetne ennek is egy saját topicja? Részemről már vagy fél éve türelmetlenül vártam a kezdetét, hogy mit hoznak ki az egyik kedvec mangám animeváltozatából.
A főszereplő Hayate, egy meglehetősen starapabíró, és meglehetősen szegény 16 éves srác, akit karácsony alkalmából a szülei eladnak a maffiának. Menekülés közben úgy dönt ő is átáll a sötét oldalra, és emberrablással próbálja előteremteni azt a kábé 150 millió yent, amivel szülei a maffiózóknak tartoztak. Természetesen elszúrja, és ahelyett hogy elrabolná áldozatát, megmenti egy másik emberrablótól :D Közben biciklivel legyorsul egy 120-al száguldó autót, elgázolja az ominózus autó, satöbbi... majd a megmentett lány, Nagi, aki mellesleg dúsgazdag, felfogadja lakálynak.

Figyelem! Az anime nagy mennyiségű lolit tartalmaz! :lazza:

Nos, beleírtam ugyan a címbe a spoilert, biztos ami biztos, bár nem hiszem, hogy sok jelentősége lenne, lévén a történet nagyobbnál nagyobb idiótaságok egymásutánjából áll, nem nagyon van mit spoilerezni.

Téma adott. Discuss!




Azt kell mondjam, nem csalódtam benne, remekül átjön a manga hangulata, néhány új poént is beleültettek, a szinkronhangok meg zseniálisak. Kugimiya Rie mint Nagi a lehető legjobb választás volt, igaz, kicsit már sztereotip, de ha tsundere loli kell, akkor csak ő jöhet szóba :D Btw, én imádom a hangját :D A narrátor, (Wakamoto Norio) stílusán meg feküdni lehet a röhögéstől.
Az egyedüli, ami nem tetszik, az a kis cenzura figura, kicsit illúzióromboló, meg elrontaja néha a poént.

Oh, és a sípolások! A mangaka notóriusan használt jogvédett márkákat és neveket engedély nélkül, úgyhogy sokat fogunk még vele találkozni :) Ha valaki rájött, hogy a mostani epizódból mit sípoltak ki, az ossza már meg velem, lehet, hogy csak én vagyok műveletlen, de nem sikerült rájönnöm, a mangából meg már nem emlékszem erre :redface: