Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Danhibiki

#1
Games / Hordozható konzolok
2006-02-09, 10:22:45
Kíváncsi vagyok, hogy ti, hogyan álltok ezekkel a hordozható konzolokkal!:) Ismeritek õket? Melyiket választanátok? Milyen okosságokat tudtok? Emulátoros segítség kell? Nem tudtok honnan letölteni? Ezekre a kérdésekre szeretném megadni illetve megkapni a választ.^_^
Az elsõ kérdésem, hogy szerintetek melyik hordozható konzolt érdemes megvenni Nintendo DS vs. Playstation Portable? Nekem van egy bizonyos véleményem illetve trevezem egyik konzol megvételét, de ezt én inkább csak késõbb fejteném ki;)
#2
Kultúra / Gitár és aki mögötte van
2005-12-03, 22:03:50
Sziasztok!

Azért nyitom ezt a thread-et, hogy megoszthassuk egymással a gitárról való gondolatainkat, vágyainkat, tanácsainkat...Szóval jöhetne ide minden dolog ami a gitározással illetve a gitárral kapcsolatos. De akik gitároznak+énekelnek azok is beszélhetnének arról, hogy hogyan is sikerült megtanulniuk egyszerre énekelni és gitározni, szerencsére én is tudok ilyet:D(uhh na ez most nagyképû volt:rolleyes: ). Örülnék ha gitározó társaimmal itt cserélhetnék eszmét:)
Edit: Egy kis történelem:
A gitár eredete
Úgymond pengetõs "hangszerek" már a kõkorszakban is léteztek, mint azt a világ különbözõ helyeinek régészeti leletei is bizonyítják. Az elsõ "gitárõs" egyhúros, tulajdonképpen nem más, mint a vadászíj, melynek kettõs funkciója alakul ki: a vadászat egyik fõ eszköze, fegyvere és varázsló által használtan zeneszerszám. Hasonló eszközök Afrikában az Okago és Cora néven váltak ismertté, mint halk hangú egyhúros pengetõs hangszerek. Hozzájuk a különbözõ természeti népeknél más és más hiedelmek, babonák társultak.

A hangszer alakja és húrjai földrészenként és korszakonként változak. A test az agyagedénytõl kezdve a lopótökig igen változatos formát mutatott, úgyanúgy, mint a húrok, melyek selyemszálból, drótszálból készültek, de a bélhúrok sem voltak ritkák. A lényegi részei azonban az idõk folyamán változatlanok maradtak. Volt testük, nyakuk, fogólapjuk, valamint hangolási célt szolgáló kulcsrendszerük. Megszólaltatásuk is hasonló: a jobb kéz penget, a bal kéz ujjai a hangokat képezik. A mai értelemben vett gitárnak a története akkor kezdõdik, amikor a hangszer felveszi a nõi test alakját.

A gitár nevét az õsi cithara-tól kapta, amely a lyra egyik változata volt. Legkorábbi elõdje az õsi lant vagy pandura. A hangszer történetének kezdeti idõszakában három alapvetõ húros zeneszerszámot említenek meg a kutatók: a hárfát, a lyra-t és a lantot. Érdekesség, hogy tulajdonképpen mindegyikük a már említett zenei íj elvén, annak továbbfejlesztésén alapszik.

A gitár még ma is a spanyolok jelképe, történelmileg nem alaptalanul. A hettita birodalomból, Mezopotámiából és Egyiptomból hosszúnyakú, karcsúsított lantfélék ábrázolásai maradtak fenn; valószínûleg nyárslantok. A hangszert Spanyolországba alighanem a föníciaiak hozták be. A 16. századtól válik szabványossá a gitár formája, ez a hangszer önnálósulásának korszaka.
#3
Games / Játékterem Otthon
2005-11-08, 21:49:59
Hali!

Ez az első thread amit nyitok, remélem, hogy nem fog rosszul elsülni:)
Nos ez a dolog tulajdonképpen az emulálásról szól, ahol a bunyós gaméktől a quiz-ekig minden megtalálható szóval széles a skála a leggyakoribb gépek a CPS, CPS2(Capcom) és a NeoGeo (SNK), ezeket is emulálják a leggyakrabban. De voltak gépek illetve játékok amiket mondjuk a Konami csinált és még sorolhatnám, na de ezek nem azok a 3D-s játékok, hanem a jó öreg általában 2D-s gamék természetesen pixelekkel megáldva:jee: Szóval ha valakit érdekel a téma akkor szivesen segítek neki mert van egy pár évnyi tapasztalatom benne!:) De szervezhetünk online mókákat is ha van kedvetek én benne lennék!

Romok-at innen tudtok leszedni: http://brezostift.fpn.hu/_dwad_/frameset.php?path=http://brezostift.fpn.hu/
Emulátorok pedig itt: http://cps2shock.retrogames.com/download.html (a winkawaks-ot ajánlom!)