Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - overmind

#1
Üdv all!

Genshiken: ugye ez az a bizonyos, amelyik otakukról szól. Semmi hatalmas izgalom, világvége, de nem is a legszebb, legérzelmesebb történet, sőt még csak legviccesebbnek sem mondanám. DE tetszett. El is kezdtem aggódni... Intő jel  :confused:, viszont a postjaim számát tekintve úgy érzem még van remény. De most komolyan, ez az első anime, amiről nem tudom, hogy miért tetszik. Rajzolása elmegy, történet szintén, zene... háát... Semmi extra, mégis tök jól elszórakoztam rajta. Talán mert meg tudom őket érteni, és én is itt tartanék valahol, ha annyi szabadidőm lenne.  :D

Kemonozume: bár ezt írtam másodjára, főleg emiatt írok. Nagyon jó kis postok születtek róla így részenként, de valahogy mégsem nagy a visszhangja. Számomra ez az első olyan anime a GTO óta, amit úgy érzem érdemes ajánlani! (Semmi közük egymáshoz, csak mindkettő top 10-ben van nálam.) Az tény, hogy kellő nyitottság kell hozzá, nem biztos, hogy mindenki hasonlóan tudná értékelni. Első körön pl. 16 éves kor alatt nem ajánlanám. Lehet, hogy díjaznák sokan a húsevők és a dojo harcát, a minden rész elején lévő morbid mindennapjait a húsevőknek, de azért ez sokkal többről szól(hat). Azoknak sem feltétlenül ezt ajánlanám, akik most kattantak rá az anime nézésre. (Bár ha előtte megnézi valaki a Ninja Scrollt, az talán önmagában is elég alapozásnak. :D )
Miért is jó ez az anime? Nagyon egyedi a stílusa. A rajzolás szerintem rendkívül igényes. Mondhatni annyira igénytelen, hogy az már igényes.  :smile:  Olyan légkört teremtettek, amelyik már önmagában is nézetné. De még fűszerezték rengeteg geggel, néha saját magukat is fricskázzák. (A majom mester, mint már említette vki tényleg sokak kedvence lehet.  :lol: ) Ha véletlenül az ember próbálná komolyan venni a dolgot, akkor biztos, hogy történni fog valami, amit egyszerűen nem lehet. Visszatérve, kicsit szokni kell a látványvilágot, de könnyen és viszonylag gyorsan meg lehet vele barátkozni sztem. Nagyon profi munka! A zene tökéletesen illeszkedik a stílushoz. Kiveszi a részét a hangulatos légkör megteremtésében. Olyan 80-as évekbeli maffia film fílingje van. A szinkronhangokat is nagyon eltalálták. Az OP zenéje pedig nagy kedvencem. Sőt az OP maga is benne van a top10-ben nálam. A történet önmagában nem lenne elég ahhoz, hogy az év anime-je legyen, de érdekes és kihozták belőle a maximumot. Nem hinném, hogy a közeljövőben jobbal fogok találkozni!  :whoah:
#2
Quote from: Shali on 2006-11-10, 21:58:01
Most fejeztem be a Muteki Kanban Musumet. Könnyed kis sorozat, jókat lehet rajta röhögni, 12 részes, szóval nem is hosszú, teljesen jó kikapcsolódás egy fárasztó nap után hazaérni és megnézni kettő részt belőle, plusz az egyik fő karaktert, a kutyát imádtam benne (ami azért nagy szó, mert alapjáraton nem szoktam szeretni az állatokat) de azért ne essünk túlzásokba, a Cromartie High School (amivel korábban egy lapon lett említve) sztem sokkal jobb volt.
8 pontot azért adok neki a 10-ből (=

Megelőztél. :) Éppen most fejeztem be és hasonlókat készültem írni (amíg friss az élmény). Végülis csak annyi eltérés lenne, hogy nálam inkább 7 pontos.   :tezsvir:
#3
Anime / Re: One Piece
2006-11-11, 03:56:29
Quote from: Magma on 2006-11-10, 16:10:43
Tudom, de akkoris... most ez önzés, de látni akarom a 284-et, úgy, hogy értsem is.

Annyira nem nagy önzés, mert SZVSZ több értelme lett volna a 284-et feliratozniuk, mint a recapokat...

Nem tudjátok milyen gyakorisággal fognak jönni most a részek? Mármint nem a felirat, hanem maga az anime. Elhatároztam, hogy megvárok vagy 4-5 részt és egyszerre nézem meg, de még a feliratot se bírtam megvárni...  :bruhuhu:
#4
Anime / Re: One Piece
2006-11-05, 19:33:53
Quote from: Hiei-sama on 2006-11-03, 20:02:05
Van ugyebar One Piece nemet verzio szal tuti van valahol nemet rip...emule stb probalkozni kell.

Végülis a YouTube-on fent vannak a részek. Nem a legjobb minőség, de a semminél jobb. Eddig nem is gondoltam volna, hogy full részeket feltesznek, jó hogy linkelted a német OP-ot.  :cool:
#5
Anime / Re: One Piece
2006-11-02, 21:03:49
Üdv all!

Ha már így szóbjött nem tud valaki linket, torrentet, ahol megvan németül? Németet kell tanulnom, kellemest a hasznossal... RTL2-őm nincs. :(

A húzás-halasztáshoz csak annyit szólnék hozzá, hogy az intro-outro-visszaemlékezés az úgymond a megszokott szinten van. A fillerek azok sokkal színvonalasabbak, mint bármelyik másik sorozatban, és humorosak! Amikor haladnak a sztorival akkor meg szerintem semmi gond. Az tény, hogy ez a pár recap rosszul esett a kis lelkemnek, de reméljük többet nem lesz ilyen. Már elvonási tüneteim vannak.  :ejj: De szerintem ezzel együtt is a legjobb ilyen hosszúságú sorozat! (Merem megkockáztatni, hogy a rövidebbeket belevéve is simán a legjobb 3 között van.) Bárcsak más hosszabb sorozatoknál is ilyen problémák lennének, mint itt!  :whoah:
#6
Quote from: White SeeD on 2006-09-05, 13:17:29
Quote from: overmind on 2006-09-05, 13:11:01
Üdv all!

A Tenjou Tenge animet néztem anno és reméltem, hogy lesz folytatása, mert nagy kedvenc.  :whoah: De már nem bizakodom, úgyhogy a manga olvasására szántam rá magam, viszont sehol nem találom azokat a részeket, amelyek időben az anime vége után jönnek.  Nem tudja valaki hol lehet fellelni? És hanyadik vol az a mangában ahol az anime véget ér?



Hátő, úgy a közepétől. Viszont ugye a manga nem úgy megy mint ahogy az anime vége lett, így érdemes mikor már látod hogy az anime végefelé vagy onnantól olvasni emrt máshogy alakulnak az események:)


A közepe az az 5 Vol környéke? Hol lehet ezeket fellelni? Ahol néztem csak addig van fent.  :ejj: És még  :G barátom sem segített, hogy olyan részeket találjak amelyeket animeben nem láttam.  :eek:
#7
Üdv all!

A Tenjou Tenge animet néztem anno és reméltem, hogy lesz folytatása, mert nagy kedvenc.  :whoah: De már nem bizakodom, úgyhogy a manga olvasására szántam rá magam, viszont sehol nem találom azokat a részeket, amelyek időben az anime vége után jönnek.  Nem tudja valaki hol lehet fellelni? És hanyadik vol az a mangában ahol az anime véget ér?