Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Animal

#1
Offtopic / Re: Gratulációk
2007-01-01, 00:41:08
Sziasztok!

Köszi a gratulációkat HVp213, Cobra és sirtomi.
Mindenkinek Boldog Újévet!  :haha:
(a magam és Djinn nevében is)
#2
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-12-31, 18:13:09
Nagyon köszönöm mindenkinek a jókívánságokat! :merci:
Egyúttal szeretnék már elõre is MINDENKINEK NAGYON BOLDOG, SZERENCSÉS ÉS EREDMÉNYES ÚJÉVET kívánni! :)
Valamint nagyon boldog szülinapot Zodd és thebluesnote :whoah:
#3
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-06-12, 11:39:33
Quote from: BonciBoldog Születésnapot Aleyne és SysOP XXL, valamint azoknak is, akiknek az utóbbi fél hónapban nem kívántam, mert nem látogattam a topicot, név szerint: Angel, Darkstar, Maniac, roderick, Ramiz, Necrid!

Csatlakozok! BSZ SysOP XXL, Aleyne és gratula mindenkinek, akinek az elmúlt 3 hónapban szülinapja, névnapja, esetleg postfordulója volt. Ígérem a következõ 3 hónapban aktívabb leszek!  :haha:
#4
Kultúra / Gasztronómia [ étel-ITAL ;) ]
2005-06-12, 11:36:14
Quote from: DjinnOk, csak figyelj...  :lazza:

Oké, oké. Szóval csatlakozom a "hagymán sülõ húsok" illatát imádók táborához, annyi finomítással, hogy a szabad tûzön, bográcsban, hagymán sülõ marhahús illata a No.1. (legalábbis az ételek illatai közül).  :jee:
#5
Quote from: DamnatusHali!

Majd az idõ eldönti! ;)
Ez így van :)
Nekem 6 éve tart a kapcsolatlom (relatív, hogy nagy idõ-e  :rolleyes: ), úgyhogy csak ez alapján tudodk nyilatkozni. És csak az én tapasztalatom. Kívánom, hogy  senkinek ne legyen másmilyen tapasztalata!! ;)
#6
Quote from: RamizÉn teljesen és õszintén az aktív euthanázia mellett vagyok. Egy vallásos osztálytársnõm mondta, hogy az életet Isten adta, és csak õ veheti el. Ez engem bõszít. Akárki is adta, és akárki is fogja elvenni, az élet szabadsága ott kezdõdik, ahol eldobhatom a saját döntésem alapján...

Asszem' tökéletesen egyetértünk ebben a kérdésben.   :tezsvir: Mellesleg ugye az életet Isten adta és õ veszi el, de vajon nem beleavatkozás a belügyeibe, ha géppel tartasz életben valakit, aki csak úgy "magától" nem élne 5 percig sem?
#7
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-04-03, 01:06:08
Boldog Szülinapot MaTyI & PearlClaw!  :)
#8
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-04-03, 00:56:29
Hatalmas Gratula Moha a 2200-hoz!!! :appl:
#9
Quote from: DamnatusHali!

Pápa
1. ebben biztos vagyok
5. elvileg minden emberért az orvosok megtesznek mindent.

kómás nõ
gyilkosság az aktív eutanázia, akkor is, ha szenvedésektõl szabadítasz meg vkit. Ki tudja, hogy mit akar egy kómás nõ.
Az, hogy vki kér, hogy öljem meg, nem jogosít arra, hogy meg is tegyem.

1. Hmm. Jó Neked. Én nagyon kevés dologban vagyok biztos. Ebben pl. nem.
5. Elvileg...

kómás nõ:
Hogy mit akar egy kómás nõ, azt nemigen lehet tudni (jobb esetben nem is akar semmit). De indokaid alapján, amit tettek vele, az ugyanúgy kimeríti a gyilkosság fogalmát. Nehezen tudom morálisan kettéválasztani azt, ha TESZEK azért, hogy valaki meghaljon vagy NEM TESZEK azért, hogy valaki életben maradjon, pedig tehetnék.
Amúgy vajon a kómás nõ azt akarta, hogy kiszárítsák? Mivel ébrenléti kómában volt, lehet, hogy úgy szenvedett a 2 hét alatt, mint ahogy bárki más szenvedne a sivatagban víz és étel nélkül 2 hétig. Akkor már inkább az injekció... :ejj:
#10
Offtopic / Re: Anime találkozó ("meet")
2005-04-03, 00:33:46
Mi mennénk Djinnel, de nem tudjuk, hogy végülis mikor kezdõdik? 3-kor vagy 5-kor? És mégegy kérdés: nem leszünk túl kevesen hozzá?
#11
Bár most már nem annyira aktuális a post eleje a fentebb említett okoból, azért leírom (délután küldtem volna, de nem mûködött a fórum).

Quote from: White SeeDUgye haldoklik a Pápa és minden csatornán ez megy. Mért nem lehet kultúráltan elengedni?

:tezsvir: Én abszolút nem vagyok vallásos, de szerintem is békén kellene hagyni a Pápát. Voltak egyházfõként (= politikusként) rossz döntései is, DE talán õ okozta a legkisebb kárt az emberiségnek a vezetõk közül, az elmúlt 27 évben. Errõl ennyit.

Quote from: DamnatusHali!

1. A pápa sose mondaná, hogy öljék meg.
2. A hívõk nem azért imádkoznak, hogy életben maradjon. Érte imádkoznak.
3. A pápaválasztó konklávé 111 bíboros gyûlése, elvileg csak a halál utáni 2- 3. héten ülnek össze. (2 magyar van, Paskai és Erdõ)
4. Az, hogy a pápa haldoklásából mit csinálnak a TV-k ahhoz az egyháznak semmi köze.
5. A pápát úgy tartják életben, ahogy azt bármelyikünkkel megtennék az orvosok.

1. Ebben nem lehetsz biztos.
2. -
3. Ha a sajtó igazat ír esetleg, akkor már most elkezdtek gyûlni, ami nem kicsit gusztustalan.
4. Részben így van. Másrészrõl nem adnak ki egyértelmû nyilatkozatokat a vatikáni szóvivõk, úgyhogy õk is részesei a hangulatkeltésnek.
5. Szerintem érte azért többet fáradtak, végülis õ a Pápa.

Quote from: DamnatusA kómás nõ
Én is a az aktív eutanázia ellen vagyok. Passzív esetén meg azt jelenti, hogy megvonják tõle a további kezelést. Mivel a nõt csak etetni és itatni kellett, ezért kellett éhenhalnia.

Szerintem ez nem ilyen egyszerû. Ha egy (pl.) rákos embernek aki a végsõ stádiumban van beadsz egy nagy adag altatót és meghal, az ugye aktív eutanázia és elítélendõ. Ha viszont nem adok neki enni+inni az passzív, az még elmegy. Akkor ezek szerint ha éhen/szomjan halatsz egy súlyosan beteg embert, akinek ezáltal csökkented a szenvedésének idõtartamát, az erkölcsös? Én nem vagyok egy élet elvevõs típus, de ha egészségügyi okoról van szó, valahogy nem tekintem gyilkosságnak az eutanázia bármely formáját, hiszen azt a beteg kéri.
#12
Offtopic / Internetes Társadalom
2005-03-28, 13:45:13
Kicsit megkésve...(megapost veszély!)

Quote from: RamizMit gondoltok az Internetes Társadalom fogalmáról? Kialakulnak "osztályok" itt is? Például régebben nem volt "divat" a fórumokon a post-számláló meg a "kasztok" (a "szintlépés"), most meg szinte minden fórumon van. Ki nem mondott szerepe: aki régebb óta van ott, "nagyobb szava van". Engem ez elõször zavart, de aztán "beépültem" a társadalomba...

Szerintem az internetes társadalom, amolyan "társadalom a társadalomban" dolog, hiszen az emberiségnek csak egy része vesz/vehet aktívan részt a net világában. Az a rész viszont (teljesen emberi módon) rétegzõdik, kasztosodik, több szempont alapján. A fórumokon ez a csatlakozás idõpontja és a post-ok száma szerinti rétegzõdés, amely véleményem szerint nem jellemzi megfelelõen a fórumtag hozzászólásának "erõsségét", de tény, hogy objektívebb osztályozást nehéz kialakítani, tehát ez a szükséges rossz.
Hogy mennyire nevezhetõ nyugodtan társadalomnak ez a szervezõdés, arra jó példa pl. az orvostársadalom, meg az autóstársadalom létezése is.

Quote from: RamizAz internet nagyon könnyû és erõs pótszer. Tényleg igaz ez, vagy nem lehet általánosítani? Kicsit személyesebben: mennyire vagytok "fórum-függõk"? Csak egy szabadidõ-eltöltési módszer, vagy fontos része az életeteknek?

Szerintem az általánosítás itt sem célszerû. Van, aki csak munkára használja és kész. Viszont könnyû függésbe kerülni, bár kérdés, hogy függés-e az, ha inkább veletek értekezek sokat, minthogy kimozduljak itthonról. Ha van a neten kívül is baráti társaságod, akkor OK, de mi van, ha nincs? Akkor a fórumozás számít összejövetelnek, az pedig már csak nem elítélendõ/káros, ha számodra szimpatikus emberekkel eszmét cserélsz? Persze az már figyelmeztetõ jel, ha valaki ingerült attól, hogy nem férhet hozzá a nethez, akármi miatt (nincs gépközelben, mûszaki hiba, stb.). Ez az elvonási tünethez hasonló reakció egyértelmûen függõségre utal. Nem érzem magam netfüggõnek, de nem állok messze tõle, hogy az legyek. Szerencsére a munka miatt hétköznap nem nagyon vagyok gépközelben és ez szerintem nem is baj. (Itthon bepótolom :))

Quote from: DjinnValószínû gép és internetfüggõ vagyok némileg. Ezer éve nem vettem buszmenetrendet, nem rendeltem mozijegyet telefonon, nem használtam a telefonkönyvet... Megszoktam, hogy mindent a neten nézek meg. Mivel a munkám is a géphet/nethez van kötve, ezért szinte egyfolytában itt ülök.

Szerintem nem attól vagy gép/netfüggõ, mert kihasználod az internet lehetõségeit a saját kényelmed érdekében. Inkább attól ha felkelés után elsõ utad a géphez vezet, mondjuk mosakodás vagy reggelizés helyett.
Quote from: ManuAmi miatt szeretem, hogy meg tudok róla szerezni dolgokat.
amikhez nehezen, vagy egyáltalán nem férnék hozzá. Ilyenek a ritka zenék, meg a filmek. Ami a társasági életet illeti, itt is nyújt olyasmit, amit a valós, mindennapi élet sok esetben nem. Magányosság: gyakran abból adódik, hogy az ember olyan dolgok után érdeklõdik, amik iránt a környezetében, városában, falujában (!) kevesen. Ebben az esetben nem hogy rossz, hanem kifejezetten építõ, "gyógyító" hatással lehet a net.

Na ezekben teljesen egyetértünk! Én is leginkább "beszerzésre" használom a netet. Ilyen szempontból viszont lehet, hogy függõ vagyok...

Quote from: Blimpén amennyire csak lehet tartózkodom az elterjedt fórumos rövidítésektõl, mert engem komolyan zavarnak.

Engem ezek a rövidítések nem zavarnak, csak addig, amíg nem fejtem meg a rövidítések értelmét (pl. az IMHO-n egy csomót agyaltunk Djinnel, mire rájöttünk, pedig amúgy ismerjük az eredeti angol kifejezést, csak hirtelenjében nem esett le). Meggyorsítanak sok mindent, miközben nem csorbul a jelentés. Persze, aki új, annak kicsit érthetetlen lehet elõször, de ez így van a szakszavakkal is. Meg kell tanulni, ez van.

Quote from: Blimpkicsit olyan érzésem van ettõl a nyelvtannal nem törõdéssel és rengeteg rövidítés használatától, hogy mintha "elkorcsosulna" nyelvünk, és engem ez kicsit elkeserít.

Gimiben én is nagy élharcosa voltam a magyarnak, de feladtam a szélmalom-harcot. A nyelv úgy is folyton változik, kár küzdeni ellene. Mindig olyannak kell lennie, hogy az adott korban kielégítse a használók igényeit. Ha a sok rövidítés kell, ám legyen, lényeg, hogy megértsd. A helyesírás hiánya persze még most is zavar, de tény az is, hogy a mondanivaló általában nem csorbul tõle, csak hát izé...h*lyén néz ki.

Quote from: DjinnSzerintem smiley-k ra azért (is) van szükség, mert az ember elég nehezen érzékeltet neten keresztül bizonyos érzéseket. Szinte mindent lehet kétértelmûnek venni és a smiley-k segítenek az érzelemkifejezésben, a mondanivaló erõsítésében..

Meg néha csak úgy magában is poénos (lásd csokinyúl evõ, meg kardozós smiley-k).

Quote from: kisviragJut eszembe, a blogokról volt szó? meg hogy azok miert
jok? meg ilyenek? mert ez is egy érdekes része a netnek... a blogok...

"Érdekes" része a netnek. De inkább magamutogató (mint a pletykalapok). Ebben (is) úgy látom legtöbben egyetértünk.

Quote from: ManituSoha nem gondoltam volna, hogy egy negyvenes embernél ilyet láthatok...

Kell némi alap ahhoz, hogy az ember folyamatosan lépést tudjon tartani a fejlõdéssel. Nálunk Apu most ismerkedik a számítógéppel, meg a netezéssel és sokszor teljesen ledöbbenek, hogy valójában mennyi mindent kell tudni ahhoz, hogy nyugodtan ülhess egy gép elõtt (ha jönnek a hibaüzenetek, mindig megijed, pedig sokszor semmi komoly nem történt). Szóval nem elég akarni, azért sokat kell tanulgatni és tényleg igaz, hogy aki kimarad, lemarad (vagy inkább, aki kimarad, sokat sz*v, mire visszakapaszkodik).

Quote from: DjinnÉs ráadásul meglehetõseneröltetettnek is. Ugyanúgy, mint a valóságshow-k.
Hmm. Ezt a témát (a TV-vel együtt) alaposan kiveséztétek, én inkább nem is reagálnék. Sosem nézem õket - okkal...

Quote from: MohaAhhoz azért kell bizonyos szintû intelligencia is!
Quote from: DarkstarÉs ez a szint napjaik "átlagembereinél" sajnos meredeken zuhan.

Ez így van, bár a zuhanás oka szvsz az, hogy az emberiség szellemi vagyon szempontjából is 2 részre osztódik (mint ahogy anyagilag is) és a szakadék egyre szélesebb. Egyfelõl a technika fejlõdésével hatványozottan nõ a megtanulható, felfedezhetõ dolgok száma. Másfelõl egyre kényelmesebben megoldható minden és az átlagos életben egyre kevesebbet kell gondolkodni, szinte minden megy magától. Szerintem bizonyos embercsoportoknak kemény érdeke is, hogy a legtöbben inkább az "elbutulók" közé tartozzanak, mert az sok pénzt hoz. (Lásd a korábban említett TV-s "vetélkedõ".) Az emberek meg egyébként is nagyon befolyásolhatók, bár ez régebben is így volt.

End of megapost  :)
#13
Offtopic / Offtopic-Archive
2005-03-27, 11:54:39
Quote from: Ramiz:D  Én jobban szeretem az igazi nyulat...  :)

Hmm, olyat még nem ettem. Azt gondolom jobban meg kell rágni  :hehe:
#14
Offtopic / Offtopic-Archive
2005-03-27, 00:18:33
Quote from: RamizEzek szerint úgy nézel ki, mint az avatarod? :rolleyes: ( :D )

Régen úgy néztem ki. És most is úgy fogok, ha nem vigyázok, de hát Húsvét van, ilyenkor nem lehet fogyózni, úgyhogy ide azzal a csokinyúllal, hadd nézzem meg közeleHAMM....
#15
Offtopic / Offtopic-Archive
2005-03-26, 14:29:39
Quote from: DjinnKellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!!
Chocolate Bunny

Djinn! Engem meg sem kérdeztél, hogy bepostolhatod-e, amint csokinyuszit eszek!  :ejj: (:))
#16
Offtopic / Offtopic-Archive
2005-03-23, 00:02:28
Quote from: PirulaMég egy-két pozitív post e témában és felcsapok veretes nyelvezetû kéziratok újrastilizálásának. :)

Ezen ne múljon! Személy szerint mindenképpen javaslom.  :jee:  Asszem' a Gyalog Galopp-os szent kézigránát történet méltó ellenfélre talált.  :haha:
#17
Offtopic / Offtopic-Archive
2005-03-22, 20:34:44
Quote from: Xipe...ez nekem mar gyozelem a kislanyod felett.

Hát ez nagyon  :lol:
#18
Offtopic / Offtopic-Archive
2005-03-22, 20:22:13
Quote from: Xipeszegeny animal.
emlekeztesd a 3:0:0-as Catanra, maris jobban lesz.

Köszi Xipe, tudtam, hogy benned bízhatok!  :merci:
Készen állok bármikor megismételni... :haha:
#19
Quote from: AlkyraTi neketek mennyire jönn be ez az animet?

Bár ez itt  :_off: , de nekem az egyik kedvencem a Chobits! Mondjuk a vége felé már nem olyan mókás. Viszont pont az akkor történõ dolgok miatt lett - azt hiszem - a kedvencem.  :jee:
#20
Offtopic / Re: Anime találkozó ("meet")
2005-03-21, 23:30:46
Quote from: KvikvegTenyleg: lehetne a keres, hogy az 5kor kezdjuk az azt jelentene, hogy 5kor marpedig elindul a film??! :ejj:

Szerintem csak a kezdeti technikai problémák miatt késett most a dolog, legközelebb ezeket vélhetõen könnyû lesz áthidalni.

Quote from: Kvikveg...Es legkozelebb annak a bena benszulottnek kitepem a kezebol a vetito pultjat :mad:  

Úgyvanúgyvanúgyvan! Segítek és lefogom Neked!  :haha:
#21
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-03-21, 23:09:19
Grat Djinn az 1.1k-hoz! Az én post-számom nem nõ ilyen dinamikusan, mert valakinek mosogatni is kell itthon :lul:
#22
Offtopic / Re: Anime találkozó ("meet")
2005-03-21, 23:06:39
Én is a Tokyo Godfathers-re szavazok. A Cowboy Bebop film is jó lenne, de azt már láttam  :haha:  és szerintem a sorozat úgy összességében sokkal jobb. Azt viszont nézhetnénk pár órán keresztül... :)
#23
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-03-21, 22:56:13
Boldog Szülinapot Rounin!
Gratula Kvikveg az 500-hoz és nagyon  :jee:  az avatarod!  :)
#24
Offtopic / Re: Anime találkozó ("meet")
2005-03-20, 23:34:48
Quote from: ShiroiEzt is lehet elõbb kezdeni, és akkor van beszélgetés és film is.
Kvikveggel azt beszéltük, hogy ha már 2 órára van tervezve egy filmnézés, akkor nyugodtan lehet egy 6 részes animét is nézni, nem muszáj 1 filmnek lennie, nem?

Így van. Szerintem is nézhetünk adott esetben sorozatot is vagy OVA-kat. Amúgy meg lehetne filmnézés elõtt/után társasozni is, két legyet ütve egy csapásra :)
#25
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-03-19, 23:23:07
Gratula Damnatus az 1500-hoz és Noki az 1400 posthoz!  :jee:
Valamint Boldog Névnapot Feldinnek és minden más Józsefnek is természetesen!  :)
#26
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-03-18, 23:41:43
Quote from: BonciGrat Orion!
Grat Kvikveg és Ramiz az új avakhoz!
Csatlakozok!
#27
Offtopic / Ez nagyon lol :DD-Archive
2005-03-18, 21:33:52
Nem tudom Djinn postolta-e korábban, de nálunk volt töribõl ilyen röpdoga kérdés:
Melyik az a törvény, amelyik mit mond ki?  :jee:

Meg fizikából is volt szemléletes példa:

Ül a vaddisznó a jégen. Tömege 130 kg. A jégfelszín tapadási/súrlódási együtthatója 0,1. A vaddisznótól 300 méterre kilövünk egy 10 gramm tömegû puskagolyót (a puskából) 170 m/s-os sebességgel. Miután eltaláltuk a vaddisznót, mennyit fog csúszni a jégen?
#28
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-03-18, 20:35:54
Hatalmas Gratula Bonci a 4200-hoz!
BSZ Morrandir!
#29
Kultúra / JAZZ (és családja)
2005-03-18, 20:28:55
Quote from: ManuA jazz másik fajtája az improvizatív jazz. Ezek felépítése elég egyszerû (wamp -> téma -> egyik hangszer solo -> téma -> másik hangszer solo -> ...és így tovább). Itt a solo-k adják a zene varázsát, amik a pillanatot tükrözik, ellenben az elõzõ fajtával, ahol valami nagyobb egységet ölelnek fel, írnak meg a világból. Szerintem ilyen impro-s jazzbõl viszonylag sokat meg lehet hallgatni és sokat is csinálnak belõle...

Én személy szerint azt szeretem nagyon a jazz-ben, hogy koncerten lehetetlen 2x ugyanúgy meghallgatni ugyanazt a számot. Minden elõadáson mást kapsz (kivéve a fentebb leírt dalszerkezet "fix" darabjait). Fantasztikus érzés, amikor látod/hallod, hogy a zenész ott a helyszínen rakja össze a solo-t, énekli és közben már játsza. Dobosként imádtam/imádom az ütemmutató váltásokat, amit - valljuk be õszintén - a 4/4-hez szokott tüpcivilág nem fogad be, mert könnyen kelthet disszonáns érzetet (pedig itt nem hangzatról, hanem ütemrõl van szó :)). Kezdõként rengeteget gyakoroltam ezeket a váltásokat és eleinte nem ment könnyen, aztán egyszercsak magától mûködött a dolog. Amikor már átérzed az egészet, nincs szükség rá, hogy magadban számolgass. Jön magától és nem rontod el.
Szóval szeretem a jazz albumokat (hiszen itthon csak ezeket hallgathatom), de sokkal jobban szeretem élõben hallgatni a jazzt.

Edit: Ja és témához kapcsolódva: Valóban az lehet a jazz és az anime itthoni kis népszerûségének oka, hogy mindkettõhöz szükség van gondolatokra, érzésekre. Nem elég leülni, kinyitni az érzékszerveket (szem, fül), kitámasztani õket, azt' hadd jöjjön, hanem saját magadat is bele kell vinned, aktívan kell befogadnod.
#30
Quote from: MohaJaja. És ritkán látni nyitva a szemét. :) És mellesleg õ is jól néz ki (az animében és plüss változatban is :D)

Most lehet, hogy rosszul emlékszek, de szerintem soxor volt nyitott szemmel látható, viszont mindig csak eggyel (a másikat "huncutul" becsukta  :) ).
Plüssben ugyan még nem láttam, de "élõben" (azaz anime-ben) tényleg  :jee: