Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Karma XXL

#1
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2006-02-01, 12:43:48
Kész is vagyok... És teljesen meg vagyok lepve!

A srác szó nélkül visszaadta a pénzt. Mondjuk lehet, hogy közre játszott az a mondat, amit menet közben elhintett: "Nem foglalkozunk laptopokkal."

Na mindegy, kösz a bíztatást, kellett :D
Ja igen, ez a kecskeméti Mistral volt. Máshol nem tudom milyen a helyzet...
#2
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2006-02-01, 10:58:33
Quote from: Fazékoh oh. hát a Mistral-nál különösen köcsögök szoktak lenni ilyen téren, de elméletileg kötelesek ezt megtenni. annyi hogy ezért könnyen lehet hogy küzdened kell majd, akár rokon fogyasztóvédelmis jóembert emlegetve. mert sajnos van hogy elõször szeretik hülyének nézni az embert, aztán másodszor is... persze az is lehet hogy szerencséd lesz és esetleg már leszoktak a bunkóról... sok szerencsét és még ma vidd vissza gyorsan!

Kösz, most már biztos, hogy visszaviszem nekik.

Csak azt nem tudom, hogy hogy vegyem rá õket a visszafizetésre. Így még sose kellett eddig küzdenem...

Kötelezi õket törvény erre? Mert az már egy kis elõrelépés lenne nekem :)
#3
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2006-02-01, 10:07:03
De rég jártam erre... Üdv mindenkinek :)

Szóval.. Kedden vettem egy DDR400as memóriát a laptopomba, de látszólag nem kompatibilis vele. Ha berakom, se kép se hang nem bootol. Tegnap kipróbáltam egy másik laptopban, ott viszont mûködött, így biztos nem a memória a hibás.

Ha 72 órán belül vagyok, kötelesek visszaadni a pénzem, ha visszaviszem nekik, hogy "kösz, de mégse kell"?

Van valakinek ilyen tapasztalata? Esetleg pont a Mistral Computerworld-del?
#4
Offtopic / Offtopic-Archive
2005-11-05, 12:40:03
Quote from: sirtomiFrankó ez a szombati munkanap. Úgy elaludtam ahogy kell :)
Fél kilencre járok melózni és 9:45 -kor ébredtem :) Volt 10 percem, hogy összekapjam magam és elérjem a következő buszom, és még kb 40 perc míg beérek. 10:35 -re ide is értem :D

Nekem is nagyon tetszik... Épp szoftverlaboron ülök :p

Labor után kocogok át digitális technika órára, aztán 1 óra szünet, és megyek a Budai Várba próbálni a ma esti gólyabál nyitókeringőjét. Vissza meg már nem tudok jönni, úgyhogy 3-tól kifulladásig a várban pusztulok... Biztos fun lesz... Csak meghalok addigra :__devil:



BTW, ismeritek a ReGenesis sorozatot?
Én tegnap kezdtem el nézni, a 4. résznél tartok, de nagyon tetszik.
Kanadai sci-fi. Mostanában nagyon rá vagyok kattanva, ld. még Andromeda, Charlie Jade (istenkirály szerintem, kár hogy nem igazán beszerezhető :( ), meg néha még X csapatot is néztem... Mostanában elég jó cuccokat csinálnak.

Whatever, ajánlom, hogy nézzetek bele :)
#5
Offtopic / Éppen milyen zenét hallgatsz?
2005-11-05, 11:38:06
Persze hogy van ötlet. Keresd meg Gnutellán vagy bármelyik P2P rendszeren a Boa - Duvet c. számot!
#6
Help / Re: Általános kérdések
2005-11-03, 14:52:24
Ha DC++-t használsz, van még egy "Use small send buffer" beállítás az Advanced részen. A processzorhasználatot nem tudom mennyiben befolyásolja, de anno (amikor még DCztem) a feltöltéseim azonnal lelassították enélkül a letöltéseimet.

Próbáld ki, hátha javít valamit.
#7
Quote from: KvikvegKozinfo #f5f5ff ennek a hatternek a  szine ->

Jóvanna :rolleyes: Elfelejtettem, és egyszerûbbnek láttam fehérrel írni :) Kösz az infót!

Slayer_Ace:

Így már világosabb :) Az ismeretlen szereplõ részt az elsõ postomból nem vágom ki, de így már értem, kirõl van szó :)
A Fumoffut meg nem láttam, de azt hiszem, nem is fogom...

(Nem spoilert írtam :p)
#8
Offtopic / Éppen milyen zenét hallgatsz?
2005-11-03, 00:10:37
Sirenia - Save Me From Myself

Ez az egy szám nagyon beütött, már 2 napja folyamatosan hallgatom...
#9
Spoiler!

Quote from: Slayer_AceSpoiler:- hogy kerül Chidori Hong Kongba: a Wraith nevû új õrangyala viszi el (bár, hogy miért teszi az nekem is magas)

Nekem úgy jött le, hogy Wraith meghal a tetõn. De lehet hogy csak odaképzeltem, hogy megmérgezik, és ebbe meg is hal... Lehet hogy nem tette... Váhh, gyorsan kimosódott a fejembõl :eeek:
Quote-nem a cséplés hozza helyre Sagara-t, hanem a tény, hogy Kaname él (Gauron azt mondta, hogy kinyiratta), és még talán az, hogy Gauron azt mondta neki, hogy ebben a világban a gyengék húzzák vissza az erõseket, utána Kaname pedig azt mondja neki, hogy tehetetlennek tartja, és gondolom ettõl kicsit magába száll

Ahhoz képest, hogy Chidori mennyire fontos a fõhõsünknek, a nagy találkozás inkább egy "HÖ? TE ÉLSZ VAZZE?!" felkiáltás 5 percesre nyújtva. Legalábbis az én elborult fejemmel is el tudtam volna képzelni egy kicsit mélyebb érzelmekkel ezt a jelenetet... De leginkább a cséplés nélkül. Jó hogy kiemelted, megismétlem magam, hogy szerintem az a cséplés teljesen irreleváns. A Love Hinában még elment, de itt egy nagyon nagyon nagyon rossz vicc. Vagy csak én vagyok begyepesedve, de én mondjuk a Love Hina közben is kapartam a falat Naru akcióitól, pedig ott az egész hangvétel olyan volt...

Quote-a fõsrác részmunkaidõs zsoldos lesz: kénytelen valamit felajánlani azért cserébe, hogy visszamehessen az iskolába, mellesleg ha a jellemfejlõdését tekintjük elég fontos lépés az, hogy ellent mer mondani az egyik feljebbvalójának

Felajánlotta a pénz felét. De más igazából nem változott, iskolába jár, és közben vezeti az Arbalestet. Nem ismerõs ez a két sorozatból? :) Pont ezt csinálta. Bár, most már nem csak küldetésként van a suliban, de ugyanúgy fennmaradt a konfliktuslehetõség a munka és a magánélet között. Másszóval semmit nem oldott meg.

Spoiler vége! :) Meg a posté is :)
#10
Nem sok idõt fordítottam az elmúlt idõszakban animenézésre (igazából most is a holnapi BevSzám ZHmra kéne gyakorolnom...), de Zanador ajánlására végignéztem én is a Full Metal Panicet és a The Second Raidet.

Az elsõ sorozat összegészében tetszett, és a második is, kivéve a 13. részt.

A 12. részig folyamatosan nõtt a feszültség, egyre jobban kezdett kezdett minden szereplõn eluralkodni a szenvedés, megõrülés (nálam nagyon nagy plusz egy sorozatnál, ha a szereplõk mély lelki fejlõdésen mennek át, feltéve, hogy megérthetõ. Az, hogy ez gyakran úgy jelenik meg, hogy a szereplõ teljesen becsavarodik, az mellékes , bár én azt nagyon szeretem :rolleyes: )

De a 13. rész ezt egy pillanat alatt tönkreteszi. Innentõl átmegyek SPOILER-be:

- Hogy kerül Chidori Hong Kongba? Mondjuk ez még hagyján. Nem azzal van a baj, hogy ott van. Mert, végülis odarepülhetett. "Deus Ex Machina", hogy egy review-ból idézzek. Odamegy, szétveri a fõhõst, miközben enyhe közhelyszerûen végigveri fõsrácunk minden porcikáját. Meg kell mondjam, az a pörgõrugás egész látványos, de minek? Comic reliefnek nagyon irreleváns oda szerintem!
- De amúgy is. Egy kis verés és szócséplés máris hõst csinál a fõszereplõnkbõl? Több részen át süllyedt el, és egy kis heppi-vígjátékba illõ pofozás kirántja onnan? Please. Itt csap át a jellemfejlõdés irreálisba.
- És hirtelen a teljes világa megpördül. Beül a gépébe, amit már nem utál, és egy látványos Lambda harc során kivégzi az összes ellenfelet. Itt is, a látvánnyal semmi bajom, sõt, nagyon tetszettek a harcok már az elsõ sorozatban is. De azért ez túl hirtelen nekem.
- A nagy fõgonoszharc az elõzményekkel együtt mindössze 10 percig tart. Pukk és kész. Hogy mi jön utána? Gáz.
- Merthogy fõsrác részmunkaidõs zsoldos lesz. Ennek mi értelme? Gyakorlatilag semmi nem változik az eddigiekhez képest... Csak rágjuk egy kicsit a helyzetet.
- És szociális képességei se fejlõdtek nagyon (igen, ha már idáig eljutott, elvárnám tõle, hogy ne balfarokkodjon úgy, mint ahogy a rész végén Chidorival teszi). Amit Tessával csinál, kész röhej. Értelme? Eredménye? Most akkor egyszerre kettõvel? Kétségkívül jó lehet, de ebbõl megint csak iskoláslányos klisés "vígjáték" (nekem inkább kínjáték... én nagyon rühelltem a poénnak szánt iskolás jeleneteket...) lesz a folytatásban...
- Az utolsó pillanatban bedobtak egy új szereplõt, Tessa bátyjának nem sok szerepe volt az egész eseménysorban, a Whisperedekrõl még mindig nem tudok semmit, úgyhogy van még helye a folytatásnak...

SPOILER VÉGE

Amíg nem jön ki új évad, maradok a TSR történetét leíró novelláknál. Ezen a linken vannak angolra fordítva: Boku-Tachi. A sorozatot a novellák alapján írták, de ahogy hallottam, sokmindenben eltér. Meghát terjedelmesebb is :)

Long story short: Nem pontozom a sorozatot, és bár a 13. rész nekem csalódás volt, bátran ajánlom mindenkinek!


UI: Nem tud valaki valami nagyon ütõs darkos, pszichós animét? Kellene valami a BSZ ZH utánra.
#11
Offtopic / Kétszintű érettségi
2005-09-29, 14:51:01
Én nem tudom, nekem egyetlen egyszer fordult elõ, hogy szünet nélkül tovább akarta tartani az elõadást a fazon, mint 90 perc... Ergonómia elõadás, de követtem a tömeg példáját, felálltam, és kimentem :D

Tényleg elvont elõadás, óra közben 5 percenként feláll valaki és kimegy... (Mondjuk a legutolsóra már be se mentem :) )

A KTH által "kisorsolt" órarendem annyira nem rossz... Bár vannak lyukak, pénteken csak 8-10-ig van egy prog. alap. elõadásom és slussz :D

Ja és 28 órám van, plusz a tesi, amit a Schönherzben kell gyúrással eltöltenem, akkor, amikor csak akarom :)
#12
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-09-29, 14:45:29
Quote from: FazékSony VAIO notebook, eddig jelszóval mûködött, de most sok újraindítás satöbbi következett, hát jóbarátom gondolta kikapcsolja, addig se zargasson minket. ok megtörtént. újraindít és kéri a jelszót... természetesen nem fogadja el a régit, sem enter-t, se semmit. ötlet? valaki ismer tipikus Sony VAIO gyári kódokat esetleg? :D

rohadt Sony szervízben nem akartak foglalkozni vele...
haverom kicsit sík ideg...

Laikus felvetés (nekem is van laptopom, de soha nem volt ilyen bajom): Nincs az alaplapján CMOS táp? Esetleg törlõjumper?
#13
Offtopic / Kétszintű érettségi
2005-07-27, 10:40:43
Felvettek! A BME-VIK-en 126 pont volt a határ  :__devil:

Kinek mi lett a vége?
#14
Offtopic / Re: Leírások, Hírek, Linkek
2005-07-16, 01:07:41
Az elõbb kerestem rá, de nem láttam semmi relevánst...

Az AXN adja a Samurai 7-t! Péntekenként 21:10-kor, és szombat hajnalban 00:40-kor ismétlik.

Most adták a második részt, japán szinkronnal, magyar felirattal. Nekem tetszett a minõsége.
#15
Kultúra / Metal, rock és hasonlók...
2005-07-11, 15:31:38
A Haggard szimfonikus metál, hasonlít a Rhapsodyhoz, azt tudnám ajánlani egynek.

A hörgést sajnos nem szereted, pedig nagyon jó dallamos death metál a Dark Tranquillity (nem is teljes, ami a linken fenn van - de torrentrõl megszereztem mindent  :lazza: ), azt meg mindenki másnak ajánlom, bár már biztos mindenki ismerti :p
#16
Kultúra / Metal, rock és hasonlók...
2005-07-10, 11:54:26
Quote from: TurboKsztem sokaknak tetszeni fog ez a link =)

Tetszik :D  :merci:
#17
Kultúra / Metal, rock és hasonlók...
2005-07-09, 10:33:22
Quote from: TurboKLuca Turilli - Prophet of the last Eclipse megvan valakinek?

Nekem most lehet, hogy meglesz. Az eMule hálózatról szedek egy Rhapsody és Luca Turilli diszkográfiát, abban talán benne van. Majd szólok.
#18
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-07-06, 21:33:27
Quote from: MohaÉn voltam a tippadó :hehe: : //www.w3schools.com :)

Kösz :D Tényleg király oldal :D
#19
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-07-06, 21:12:29
Quote from: Kvikvegedit: kaptam jo tutorialcimeket. :D

edit: Na mar csak kis css kell. :D
edit2: az is van ott! Kiraly! :D:D:D

Iszonyatjó, velünk nem akarod megosztani esetleg? :rolleyes:
#20
Offtopic / Ez nagyon lol :DD-Archive
2005-07-06, 02:11:14
Quote from: BonciErrõl jut eszembe, nem emlékszik vki egy régi, arcade-os Michael Jackson játékra, ahol Michaellel kellett menni, és a kezével tudod vmi fényjelenség segítségével öldösni + ha lenyomva tartottad a gombot, akkor nagyobb ütött és asszem maxra töltve lõni is tudott. Meg is van vkinek?

A Romnation.net-nek van egy Michael Jackson's Moonwalker címû játéka.
#21
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-07-06, 01:52:23
Quote from: BaldyKarma XXL-nek (akirõl fogalmam sincs, hogy kicsoda, de azért köszi :D)

Hát kösz. Mindegy, gondolom a SysOP XXL név se mond sokkal többet, amivel itt leledzek már 2003 októbere óta...

De azért mivel ez a gratulációk thread, gratulálok, hogy sikerült észrevenned.
#22
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-07-05, 12:52:41
Boldog születésnapot Baldy!
#23
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-07-03, 21:44:54
Quote from: TurboKAz irható CDk megjelenésekor ugyanezt mondták a floppykra. Ahhoz képest még most is van minden gépen floppy drive, és elég sok mindenhez még mindig ezen adják a drivereket.

Se a laptopomon, se a nagyobbik asztali gépemben nincs floppy. A kisebbikben is csak azért, mert kísérleteztem egy PI-es laptoppal - úgyhogy belegányoltam egyet.

Nekem pont az a tapasztalatom, hogy mindenhez CDn adják a drivert, például a routeremhez vagy a hálókártyáimhoz is adtak CDt, pedig egyáltalán nincs rá szükség. Kivétel volt egy PCMCIA hálókártya, amit múlt héten szereztem a fent említett PI-es laptophoz - de annak van is floppyja.

QuoteUSB gamepadot meg még csak egyet találtam amin nem volt vagy nyomorék dpad, vagy kevés gomb, vagy hülyén elhelyezett gombok - és azt a padot meg japánból kéne importálni, ugyhogy az se lesz nekem hamar.

Nekem ilyenem van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ha esetleg a PS vagy N64 vagy akármilyen kontroller jobban bejön, egy csomó átalakító létezik, amivel PCre lehet õket kötni (USBvel).

EDIT: Látszólag a franciáknak nem tetszik a gamepadom... :o

QuoteÉrdekes, hogy az integrált SoundMAX (AD1888 chipset, ac97 variáns) nem csinálja ezt a balhét, ugyhogy valszeg ez egy Soundblaster exkluzív hülyeség lesz.

Az enyém CMI8738-as kártya; amivel mûködött, az meg egy ALS4000es volt.
#24
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-07-03, 15:51:14
A gameportos gamepadom nekem is elszállt alaplap/hangkártyacsere után, csak nem így, hanem egyszerûen nem tudtam kalibrálni rendesen, ugrált össze-vissza. Nem a gamepad volt a hibás, mert a PI-es gépemen ment akkor és utána is gond nélkül (azóta ki lett ütve)...

Ezért szereztem karácsonyra egy USBs gamepadot, ami gond nélkül, bármikor, bárhol királyul mûködik- A gameportot szerintem most már csak dísznek rakják rá az alaplapokra/hangkártyákra...
#25
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-07-03, 11:57:30
Quote from: MohaKöszi, kipróbálom.

Amúgy most tûnt csak fel: Karma XXL :)

Ssssssssss... Már vártam, észreveszi-e valaki :D MSNen már vagy fél éve így használom :)
#26
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-07-03, 11:50:35
Quote from: MohaSOS kérdés: Tudtok olyan programot (vagy plugin-t a VirtualDub-hoz), amivel MPEG2-es fileokat tudok vágni? Arról lenne szó, hogy egy meglévõ MPEG2 file-ból kellene egy részletet kivágni, hogy a mérete ne legyen nagyobb a DVD-mértenél és ki tudjam írni. VirtualDub és VirtualDubMod nem hozza be, nem ismeri az MPEG2 formátumot. Átrenderelni nem akarom, így is 12 órát szenvedett a rendereléssel a gép. Please help!

Ez talán segít: http://www.afterdawn.com/guides/archive/mpeg_splitting.cfm
#27
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-07-03, 11:09:47
Quote from: MohaÉn is a Gaim-et használom most, bár kissé sajnos fapados. Pl. még nem jöttem rá, hogy a francba lehet lerakni tray-icon állapotba, hogy ne a tálcán foglalja a helyet.

A Eszközök --> Preferences --> Pluginek alatt tegyél egy pipát a Rendszertálca-ikon mellé.
#28
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2005-07-03, 01:13:24
Quote from: Fazékajánlanál egy-kettõt? mert én jelenleg a Miranda Instant Messenger-t használom, de idõnként csinál hülyeségeket, pl mostanában, csak harmadik/negyedik indításra indul el ténylegesen... az elsõ pár próbálkozásnál, szinte azonnal be is zárja magát, valami csatlakozási hiba miatt gondolom... elég bosszantó. :rolleyes:

Hármat tudok mondani hirtelen: GAIM, IM2, Trillian.

Ebbõl a GAIMet használtam linux alatt sokáig, de vindóz alatt is, ott is jól fut. Nem tud hangot és videót átvinni, nem látja az egyedi smileykat, meg az MSN7 újdonságait, de majd idõvel azt is :)

Az IM2-t csak rövid ideig használtam, úgyhogy nem tudok róla mondani sokat. A Trilliant meg egyáltalán nem :)

Az biztos, hogy mindhárom többprotokollos, és köztük a GAIM ismeri a legtöbbet.
#29
Kultúra / Metal, rock és hasonlók...
2005-07-01, 20:42:03
Meghallgattam én is a Static-X: Start A War-t.

Egyet kell értenem bpka000-val, ez elég gyenge... Még az alterbe átcsúszó harmadik albumuk is jobban tetszett (párszor hallgattam, amikor depisebb hangulatban voltam). Nekem ez most elég semmilyen...
#30
Games / Shmup
2005-06-30, 13:43:29
Quote from: FeldinHeart of Darkness a legkirályabb mászkálós lövöldözõs!!!!

Az sem ShootEmUp, hiába lövöldözõs... Sõt, inkább kalandjáték.

Ezeket ismeritek?

http://www.asahi-net.or.jp/~cs8k-cyu/

Én a rRootage-dzsel játszottam nagyon sokat, az új játékait pedig nemsokára kipróbálom, mert kinézetre nagyon bejönnek! :)