Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Shock12

#1
Sziasztok !

A következő örömteli hírrel tudok szolgálni, ami biztos forrásból származik:

 A magyar piacon megjelenne egy hivatalos anime-manga-későbbiekben hentai portál, nyomtatásos DVD mellékletes, havi kiadású magazinnal !! A DVD mellékleten licenszelt filmekkel, sorozatok részeivel. A licenszeket a portált üzemeltető cég fogja szerezni, tehát nem a már itthon is elérhető filmekről van szó. A magazin ára a költségérzékeny felhasználókhoz lesz igazítva (nem ingyen lesz... :D)
 
 Első körben felmérnénk az érdeklődést (mi, mivel a cégnek kellett egy kontaktember... ^^''), hány embert érdekelne a dolog, milyen témák érdekelnék, és esetleg hány vállalkozó szellemű tag van, aki rendszeresen írna cikkeket. További információk a későbbiekben lesznek várhatóak, sőt, készülni fog egy levlista is, ahova majd várjuk a véleményeket, kérdéseket / kéréseket...
#2
Sziasztok!

Ezen fórum ezen threadje a tombolás égisze alatt lett létrehozva... itt nincsen offtopic téma, mivel minden az... Ne a dedikált szálakat terheljétek, hanem ide írjátok... Hajrá, pogózzunk !!
#3
Sziasztok!

Ezen threadben mindenki fogadhatja a jó esetben töménytelen gratulációt... miért is... felmerülnek sokrsfordító események... vannak post-szám fordulók, netán születésnapok (már akinek kiderül)... persze más események is elõfordulhatnak, ez csak rajtatok múlik.
#4
Offtopic / Bemutatkozások
2003-09-25, 00:54:41
Sziasztok!

Mindenki, aki még nem ismert, itt bemutatkozhat. Leírhatja, hogy került kapcsolatba ezen szórakozási, és kultúrformával, néhány kedvencét (leírja nagyjából az érdeklõdési körét).

Hajrá, várunk minden érdeklõdõt, kellemes szórakozást, és mindenkit ÜDVÖZLÜNK !
#5
***
Edit: KT, 2007.01.07
Ezt az elég vegyes témát ezennel meghagyom az utókornak :zen:
(A nevét átírtam, hogy utaljon is a tartalmára.)
***


Sziasztok!

Mit szóltok a most kibontakozó harchoz, és a nagyon sok lökött érvhez az Ámerikában licenszelt animék fansubbing beszüntetéséhez... Nem tudom, mennyire vagytok képben, ezért itt vannak a linkek:

A cikk, ami kirobbantotta:
http://www.animenewsnetwork.com/editorial.php?id=43
(ehhez van egy flame forum)

A csoport válasza (nem a mail):
http://www.animejunkies.com

Az egyik bittorrent distributor http://www.animesuki.com nyitott egy forumot, hogy bannolják õket az oldalról (teljesen).

Namost (állítólag sokszor vitatott téma) a probléma az, hogy az államokban licenszelt sorozatot feliratoztak és terjesztettek, és ennek tudatában is voltak. A legnagyobb "baj", hogy kaptak egy felszólítást az államokbeli licensz-owner-tõl, hogy legyenek szívesek abbahagyni, és hogy vegyék le a linkeket... Ok, erre a válaszuk némileg nyomdafestéket nem tûrt... ezt aláírom, nem volt szép dolog... konkluzió: Levették az érintett Ninja scroll torrenteket, és az ugyancsak május 31.ével licenszelt Last Exile-t is (EZT MÁR NEM FOGJÁK CSINÁLNI !!!! ÉRTITEK ?!!!!)

Szerintem (amin aztán abszolúte bedurrant az agyam), egy jó nagy kitolás a nem-amcsi rajongókkal (pl teljes közép és kelet európa), hogy mi szívjunk csak amiatt, hogy ezek náluk virulnak a sok licenszelt animéjükkel, meg a teljes megastorejaikkal, ahol kaphatóak, meg kölcsönözhetõek.... arról nem is beszélve, hogy náluk tv-csatornákon sugározzák az 1 évnél nem régebbi sorozatokat. Minekünk jut a fansub, vagy ha ugye licenszelve van egó-országban, akkor szakadjunk meg, mert az se.

Leírtam azon fórumokban is a gondolataimat (némileg moderáltabb változatban), és a következõket kaptam:

1. Indítsak egy saját fansubbing csapatot (tehát tanuljak meg folyékonyan japánul), mert úgy sincs jobb dolgom (ezt így leírták).

2. Kisebbségben vagyunk, akik nem licenszképes országokban élünk, úgyhogy forduljunk fel...

3. Rendeljük meg online (ez szép, de senkinek sem kell ecsetelni az ehhez kapcsolódó költségek, a magyar keresetek, és az Online vásárláshoz szükséges Visa kártyával felmerülõ költségeket... és persze azt, hogy ezt mind az ösztöndíjamból, mert személy szerint a tanulás mellett nem jut idõ melóra... animére is csak éjjel 11, és hajnali 2 között :) ).

Szóval egy kicsit az én kis Keleti-blokk-Európai öntudatom bekattant, és felment a pumpám... vélemények ?!

(Persze azt megemlítettem, hogy megvenném DVDn a sorozatokat, ha már végre keresõképes lennék, és lemenvén a sarki zöldségesben is meg tudnák venni egy halom anime DVD-t...)

Fejtsétek ki véleményeteket, és ha van kedvetek a fent említett fórumokon is, mert két-három választ kaptunk néhány bedurrant agyú társam eszmefuttatásával együtt, amúgy átgázolt rajtunk a teljes amerikai horda...

u.i.: Ezekután rettegjünk, mikor licenszelik pl.: A DNAngelt, vagy a NarueNoSekai-t, vagy még megjelenés előtt lelövik az Onegai Twinst, illetve a Full Metal Panic 2-őt. (Gondolom nem üdvözölnétek azt sem (mint ahogy én sem...) , ha a wolf's raint is kilőnék...) Csak mert etikátlan terjeszteni USben licenszelt sorozatok angol fansub-jét... az agyam elduran ezektől az "etikus" amerikaiaktól...

EDIT: Eredetileg a thread témája " ANN, és AJ war, avagy US Licenced anime fansub beszüntetés " volt, de a 3. oldaltól kicsit véglegesen beszüntettük a megfigyelt embereken való röhögést :D

EDIT2: ... Most is az... de legalább megpróbáltam megváltoztatni :D
#6
Hírek,információk / feltöltés
2003-03-15, 12:56:22
Sziasztok!

Csak annyit kérdeznék, hogyan is lehet feltölteni animét ? (Tudom... ftp-vel...) de pontosabban ? Mert ugye írási jogot nem kap a user anonymussal... :-)

Kössz:
     Shock12

u.i.: Bocs az új threadért, meglátszik, hogy kifejezetten sokat fórumozok (úgy általában...). Ha érdektelen, nyugodtan töröljétek.... de a válasz azért érdekelne :-))