Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Fazék

#1
Games / lanparty szavazás
2008-05-21, 10:47:05
a topic-ot nem szánom hosszúéletűnek, csupán jó lenne egy felmérés végre, hogy kit mennyire érdekel a téma.

az általam felajánlott helyszín: a gazdagréti lakótelepen egy földszinti üzlethelység. (XI. Törökugrató utca)
2 db félig elválasztott 5x5 méteres területen az üzlettérben lennének elhelyezhetőek a gépek, de kis erőbefekektetéssel az irodarészen is megoldható a gépelhelyezés.

megközelíthetőség: 139-es, 239-es, 153-as buszokkal pl. kényelmesen (mind megáll a Törökugrató utcánál). 8-as busszal kb 3 megállót kell sétálni a lakótelep tetejétől a végállomástól.

időpont: ez a legbizonytalanabb egyelőre. mindenki aki igennel szavaz beírhatná, mikor tűnik el nyáron biztosan, hogy egy a legtöbb embernek megfelelő időpontot válasszunk ki. alapvetően hétvégére gondoltam, mert akkor biztosan zárva van az üzlet, de ha tényleg jó előre lefixáljuk, akkor sztem megoldható a hétvége kiegészítése 1-2 nappal "leltár" címén :D

esetleges szállítási szükségletek: előre egyeztetve megoldható a gépek idehozatala. van egy kisfurgonunk, amivel jól kipárnázva több gép is begyűjthető a városból, mondjuk a lanparty előtti nap késő este, hogy lehetőleg viszonylag forgalommentes időpontban megejthető legyen.

evés, ivás, alvás: szükség esetén akár az üzletben alvás is gond nélkül megoldható, van hely bőven. kb 100 méterrel odébb van egy Mix-R pizzasütöde, ahol lehet XXXL óriás pizzát kérni, amit már jó régóta szeretnék rendelni egyet és elosztva 5 főre kb 5-600 Ft-ból jól tud lakni az ember :D
vegyesbolt több is van a környéken, nem is vészesen drágák.

hálózat: amit tudok nyújtani az egy 4-portos router és egy 8 portos jó régi SMC 10/100 switch, de nincs kizárva, hogy tudok szerezni egy Edimax 8 port-os switch-et még

játékok: amit a többség kíván. tippre bármit föl tudunk dobni bárki gépére (bár ideálisabb, ha már idehozatal pillanatában rajta van minden előre megbeszélt játék), pl: CoD4, CS:S, UTakárhány, AvP2, Warcraft3 - DotA, Starcraft, (HoMM5 esetleg pár hozzám hasonló elvetemültnek,) felőlem arcade autós játékok is jöhetnek. a lista még majd bővül a további javaslatokkal.

szóval várom a szavazatokat :)
#2
"Közkívánatra" :)

mivel nem szeretek nyitóhozzászólásokat írni és a topic címe azt hiszem eléggé körülhatárolja a témát, hát következzék Nakedape nyitánya:

Quote from: NakedapeCat city

http://www.imdb.com/title/tt0179955/

tökéletes példa a fantasztikus nem japán rajzfilmekre, így mindenképp megérdemli, hogy a topic indításában szerepeljen.
ha van valaki aki nem látta: kötelező megnézni..
teljesen felnőtt darab, de gyerekként ez nem esett le :)

ennyit a múlt idézésről

visszatérünk a Macskafogó 2, és az Egill (a Nyócker alkotóitól) híreivel, amik a külföldi szakma által is várt új magyar rajfilmek.

de lehet írni bármely nem japán rajzfilmről:)

csak az új "Vuk"-ról nem mert az nem érdemli meg -_-

igazából gondolkodtam, hogy kijavítsam-e a helyesírási hibákat (bár vszleg egyszerűbb lett volna, ha elrontom a maradék jól írt szót), de akkor tartok tőle nem hinnétek el, hogy ő írta :__devil:

szerk: kérésére az igazán durva elírásokat kijavítottam :)
#3
Kultúra / Harry Potter
2006-11-21, 13:22:19
Könyv, film, J.K.Rowling-os alvópárna, Hermione-s paróka, szóval minden ami HP jöhet ide szépen :)

kezdésnek mondjuk jöjjön ide is az 5-ös részről pár hír, mindenhonnan összelopkodva:
(szerkesztés alatt)

teaser és pár kép
képek (gallery szekció)
nagyobbacska csoportkép (jól látom, hogy nincs rajta az ifjabbik Malfoy?)
#4
Úgy éreztem, hogy a mai felhozatal mellett, már igencsak létjogosulttá vált egy ilyen topic, szóval létrehoztam, ha nem gond :)

kezdeném a Full Metal Panic 1. DVD-ről alkotott véleményem beidézésével:

Full Metal Panic 1.DVD

a doboz sztem igényes lett.
a menü is.
extraként a szokásos galéria, szereplőbemutatás, armslave típusok, előzetesek vannak. előzeteseket ugrottam a többi jól néz ki, és ha jól láttam elsőre, akkor helyesírási hibáktól se hemzseg a sok leírás.

sajnos ez nem mondható el a feliratról, ami minősíthetetlen. tele elgépelésekkel, értelmetlen mondatokkal, félrefordításokkal. könyörgöm inkább küldjék el nekem előtte és ha a fordításbeli hibákat nem is igazán, de legalább az elgépeléseket ki tudnám javítani. kb 5 percnyi munka lehetett volna az egész... komolyan ingyen megcsinálom, küldjétek el nekem előtte e-mail-ben...

a képminőség számomra tökéletes volt, de még nem vetettem össze a dvdrip verzióval, majd erre is sort kerítek. a japán hang hibátlan, a másikba inkább bele se hallgattam.

kár hogy a felirat ilyen botrányos lett, mert különben igencsak dícséretes kiadással lenne dolgunk...

szerk: kénytelen vagyok változtatni egy kicsit az értékelésen, mert csak most derült ki számomra, hogy a szokásos DL lemez helyett, ez a sorozat sima egyrétegű dvd-n jelenik meg, szóval így módosítva:
dvd: 6/10 (2 pontot vontam le a felirat miatt, 1 pontot a nem DL lemez miatt)
sorozat: 8/10


folytatnám a CB 1.DVD értékelésem egy feljavított változatával még jó régről :)

Cowboy Bebop 1. DVD

Sajnos számítógépen eléggé látszik a képen, hogy ez még nem a felújított változat, de megnéztem tv-n is, és így már hibátlan a képminőség és a színek is megfelelnek minden igényemnek :) gépen nagyon előjöttek a képhibák, de tv-n az olyan vaksi szemnek, mint az enyém is, hibátlan a látvány :)

a felirat egy az egyben a magyar fanfordítás, amivel most találkozok először, de annál biztos hogy jobb, mint ha rtl-ék csináltak volna hozzá egy újat. a megjegyzések persze hiányoznak belőle, de ez talán logikus lépés, hogy kivették.

az extrák végülis nem rosszak, de a magyar ajánlók közül az elsőt 12 másodperc után kilőttem, nem tudom mikor fogok sort keríteni a többire. a képek egész jók, a szereplők bemutatásánál eléggé magyartalan a szöveg időnként, és tükörfordításnak érződik, de egyszeri elolvasásra talán alkalmas.

Egy kicsit zavar, hogy valamiért nálunk ragaszkodnak az alulról fölfelé szövegírással a doboz oldalára, ezért jócskán kilógnak az anime dvd-im a többi dvd mellett, de most már így kiadás közben inkább ne váltsanak, mert csak még hülyébben fog kinézni :haha:

ami szintén "kicsit" az igénytelenséget mutatja, hogy látszik a fordítók mennyire egyeztettek munkájuk során... vessétek össze a a tokon lévő magyar címet és a dvd menüjében olvasható magyar címet... (megj: szerencsére ahogy észrevettem, ezt a későbbi dvd-knél már kijavították :))

dvd 7.5/10
sorozat 10/10

kicsit más:
arról van valami információ, hogy hogyan oldják meg ezen sorozatok esetében, hogy az eddigi 5 rész helyett, 6 marad az utolsóra? ha mindenképpen fel akarják préselni a 6 részt 1 lemezre, akkor ha kérhetném, legalább az extrákat vegyék le róla, hogy ne romoljon túl sokat a képminőség (bár amennyit az extrák foglalnak, nem sokat számít vszleg)...

szerk: vhogy marhára gyanús lett hirtelen, hogy mintha már létezne ilyen topic, pedig körbenéztem előtte direkt... körbenézek mégegyszer
szerk2: most sem találok. na mindegy, csak szól egy admin, ha fölösleges a topic :)
#5
Offtopic / Hardver/Szoftver vegyes topic
2006-10-13, 16:37:31
Úgy éreztem nagyon kezdünk OFF-ok lenni, az Offtopic-ban :D, hát gondoltam létrehozok egy ilyet. ez a topic sztem nem egyezik a hardver/szoftver help topic-kal, mert itt szándékaim szerint "szimplán" eszmecsere fog folyni hardver/szoftver témában (remélhetőleg nem 10-20 hozzászólás erejéig). :)

kezdjük hát ahol abbahagytuk :)

MS Vista

(ha kedved van Zsiga, akkor összevághatod az eddigi kifejtéseidet róla, én nem sokat írtam róla eddig érdemben, szóval az én hozzászólásaim nem gond, ha lemaradnak :D)

írnál-e be várható árakat?

illetve elolvastam a link-et, amit adtál és tényleg kicsit aranyos a 16-ból pár felsorolt "forradalmi" újdonsága, de sebaj, ettől még nem hangzik rosszul azok alapján, amiket mondtál róla :) mondjuk azt furcsállom, hogy nem lett megemlítve (egy okot tudok felhozni, hogy miért nem: talán azért mert annyira bonyolult, hogy egy átlagembernek (mint pl én) fölösleges felhozni, úgyse értené meg), miszerint immár a videókártyák meghajtói talán a kernel szinten nyúlnak bele a témába (vagy mittoménhogyan, csak olvastam egyszer réges-régen, és azt hiszem ezt még egyikőtök sem fejtette ki szépen végre helyettem, és továbbra is égetnem kell magam, hogy azt se tudom miről beszélek  :3x3:), vagyis sokkal stabilabb és kevésbé erőforrásigényes a grafikai alkalmazások futtatása, a háttérben nem fogyaszt folyamatosan a windows, a mostani helyzettel ellentétben. (legalábbis sztem 2-es és 3-as pontok csak azt emelik ki, hogy nagyon szép a kezelőfelülete, mindenféle frankó 3D-s mókákat is meg lehet jeleníteni az ablakokban, stb.)

hirtelen ennyi és hajrá :)
#6
Egy másik fórumon már bevált ez a topic, gondoltam itt is ideje lenne egy ilyet létrehozni :)
Nem szeretném a másik főleg filmes értékelésekre létrehozott topic-ot, ilyennel szétoff-olni, szóval mostantól ide jöhetnek a hírek az általatok várt filmekről.

Kezdésnek: 300

a Sin City után Frank Miller újabb képregénye kerül megfilmesítésre és nem is akárhogyan. nagyon ígéretesnek tűnik!
sajnos egyelőre csak egy gyenge minőségű trailer tekinthető meg belőle, de sztem érdemes rááldozni azt a pár percet :)
#7
Kultúra / Transformers
2006-09-06, 15:10:22
hátha van igény rá, elindítom ezt a topic-ot.

Összegyűjtve a képek a készülő Transformers filmből, illetve egy cikk is róla itt.

kép a filmbeli Megatronról:
http://www.themovieblog.com/archives/megatronhead2.jpg
http://www.themovieblog.com/archives/megatron1.jpg

Optimus Prime

Kicsit élesebb képek Optimus Prime bácsiról...

http://img213.imageshack.us/img213/9031/1157478006133uc3.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/8558/1157478071738rq0.jpg
itt látható a kamion forma is

ugyan úgy néz ki az eredeti sorozathoz nem sok köze lesz a filmnek látványilag, azért még nem biztos hogy temetni kell, talán a kész termék majd már a vásznon elfogadhatóbb lesz.
#8
Kultúra / Sorozatok
2006-05-05, 13:20:48
Mivel a Filmek (minden ami nem japán) topic-ot már agyonszemeteltük mindenféle Firefly és társai kitárgyalásokkal, úgy döntöttem talán ideje lenne indítani egy ténylegesen a sorozatokkal foglalkozó topic-ot (anime természetesen nem ide tartozik), szóval tessék csak nyugodtan egymásnak ajánlgatni a jobbnál jobb sitcom-okat, sci-fi-ket, bűnügyi sorozatokat stb :)

kezdeném egy Futurama értékeléssel.
eddig 15 részt láttam belőle és ugyan nem fetrengek annyira rajta, mint "terveztem", de ettől még szórakoztató, remek ötletekkel teli sorozat. mondjuk nem mindig érzem úgy, hogy az egyes paródia részek tényleg hozzá is tennének valamit az eredetihez képest, de ennek ellenére a főszereplők tényleg kellően idióták, hogy megkedvelje őket az ember, és sztem az is jelenthet valamit, hogy 3 nap alatt, ennyi részt megnéztem belőle, pedig lenne mit csinálnom helyette :rolleyes: szóval a lényeg megvan, a sorozat magával ragadó :) nekem pl a Simpsons jobban bejött, de mint sci-fi sorozat igencsak jó helyen szerepel a Futurama :)

szerk: és egy idézet belőle :D
Leela - Look, I know there are no car chases, but this is important! One of these two men will become president of the world!
Fry - What do we care? We live in the United States.
Leela - The United States is part of the world...
Fry - Wow! I have been gone a long time...
#9
gondoltam merészelek új topic-ot nyitni, mert egyik létezõbe se illik bele igazán a játék amirõl véleményt írnék, de azt se akartam, hogy pár hozzászólásos topic legyen, talán ez (névtestvéreihez hasonlóan :)) hosszabb ideig lesz hasznos.

szóval:

Prince of Persia - Sands of Time
elõre kijelentem, hogy nem szeretem az ilyen stílusú játékokat, alapvetõen képtelen vagyok a gyors kéz-ujj-koordinációs tevékenységet igénylõ mûveletek végrehajtására, ezáltal "mommy let me play" fokozaton szoktam játszani az ilyeneket, ha egyáltalán... ezzel mégis kivételt tettem, és nagyon jó döntés volt  (annyi pozitív review után tudom nagy kunszt :)). a játék teljesen lineáris, mégis ez csöppet sem zavart, azalatt a 11 óra alatt, amit vele eltöltöttem. (ja izé, konzol-os játékokkal se játszottam még, szóval úgy vegyétek a szavaimat) a történet és elmesélése valami eszméletlenül jól sikerült. olyan mozgási lehetõségekkel és kombinációkkal, mint amilyenekkel a herceg rendelkezik, még semmi más hasonló játékban nem találkoztam, ezáltal rengeteg különféle típusú továbbjutási akadályba ütközhetünk, mindegyikre megvan a megfelelõ mozdulatsor, kiváló könnyed gondolkodtatásban részesített a játék nagy részében, de soha nem jutott el az idegesítõ szintre! a harcban pedig ki se tudtam használni az összes lehetséges mozgást (persze tény, hogy a bénaságom miatt), de így is szinte mindegyiket élvezet volt végignyomni (bár néhány helyen nem voltam teljesen kibékülve a kamerával). nem is tudom miket írjak még róla. elég legyen, hogy mindenkinek ajánlom, aki szereti a stílust! nálam egyértelmûen 10/10