Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Zsiga

#1
Offtopic / Zsiga amerikai trolltopikja
2008-06-28, 22:51:53
Na jóreggelt mindenkinek.
Mivel nem lesz annyi idöm netezni mint otthon, és lusta vagyok napi 3 oldal offon átrágni magam, (nameg mivel a hatalmával visszaélö köcsög moderátor vagyok :__devil:) ezért inkább nyitok magamnak egy kis blogtopicot. Akinek nem tetszik az bekaphatja. :D
A vámon meglepöen könnyen átjutottam, még a notebookomat se nézték meg, nemhogy a böröndömben lévö vinyó tartalmát... Perverzek kedvéért, nem, mást se vizsgáltak át...
A fórumot meg az otthoni asztali gépemen keresztül érem el, Hamachi+VNC... :)

Eredetileg úgy volt hogy maintenance assistant leszek, aztán végül a konyára oszottak be (ráadásul szakácsnak, in b4 epic lulz), aminek jópár elönye van. Egyrészt ugye sok a csaj (:D), másrészt folyamatosn zabálhatok. Ja és mindig van ingyen hideg cola meg narancslé meg amit akarunk. Valahol chips is van, de azt még nem találtam meg. :D
A táborban tilos a pia, a táboron kívül meg közterületen a rendörök nem annyira tolerálják, ehhez képest minden este sikerült bedobni pár sört a városban a tóparton meg a táborban a házunk teraszán... ::)
A társaság jó, televagyunk oroszokkal (az orosz srácok olyanok mint Ramiz x3...), a váltótársam a konyhában egy másik magyar srác, és a konyhában dolgozó ~10 csajból 4 jól néz ki, ráadásul az egyik egy orosz loli... ( :muhahah:)
Az egész tábor hangulatát talán egy rövid kis történettel lehet a legkönnyebben összefoglalni:
Van a házunk (Jefferson nevü faház, az egyik fele a mienk a másik a csajoké, az egész support staff itt lakik) teraszán egy fej, egy CPR-gyakorlóbábu feje, kurvajól néz ki, a kölkök meg tuti rettegni fognak töle. :D Második este valamelyik idióta részeg ausztrál ellopta a fejet, mi meg nekiálltunk megkeresni, fél órával takarodó után, nem egy sörrel bemelegítve.... :) Egyszercsak jön szembe az egyik táborigazgató, kérdezi hogy ugyan mi a fenét csinálunk, mi meg elöadtuk neki a történetet. A válasza a következö volt: OK guys, carry on, anyway this camp is always about looking for head... ;)  :angyali:
#2
Games / Lanparty
2007-09-09, 18:48:43
Az az ötletem támadt így félálomban hogy a prohardveres fórum-lanpartyk mintájára csinálhatnánk egy USTEAM lanpartyt valamikor egy hétvégén. Lenne rá igény? :)
#3
Ha valami problémád van az FTP-vel, először olvasd el az 'Általános FAQ'-t, amit a Hírek, információk és a Help boardon is megtalálsz.
Ha ezek után továbbra is van kérdésed (vagyis nem írtad el a címet, se a portot, a felhasználóneved és jelszavad is rendben van, illetve még a passzív módot is bejelölted, valamint nem vagy rajta a ban-listán), akkor kérdezz nyugodtan bármelyik FTP-s topicban, elsősorban az FTP kliens/szerver help-topic-ban (ide lehetőleg az általánosabb kérdéseket, valamint a kliensprogramokkal kapcsolatos problémákat írd) vagy az Ftp es egyebek-ben (ide pedig konkrétan az itteni FTP-szerverrel kapcsolatos kérdéseket várjuk).

in b4 tl;dr, aki nem tartja magát az itt leírtakhoz, seggbe lesz rúgva...

Kiegészítés : Mostanában gyakran vannak rövid, 1-2 órás leállások, ilyenkor nem kell egyből beírni a fórumra, majd megjavul "magától".
#4
Help / Ha problémád van az FTP-vel
2007-08-11, 20:42:43
Ha valami problémád van az FTP-vel, először olvasd el az 'Általános FAQ'-t, amit a Hírek, információk és a Help boardon is megtalálsz.
Ha ezek után továbbra is van kérdésed (vagyis nem írtad el a címet, se a portot, a felhasználóneved és jelszavad is rendben van, illetve még a passzív módot is bejelölted, valamint nem vagy rajta a ban-listán), akkor kérdezz nyugodtan bármelyik FTP-s topicban, elsősorban az FTP kliens/szerver help-topic-ban (ide lehetőleg az általánosabb kérdéseket, valamint a kliensprogramokkal kapcsolatos problémákat írd) vagy az Ftp es egyebek-ben (ide pedig konkrétan az itteni FTP-szerverrel kapcsolatos kérdéseket várjuk).

in b4 tl;dr, aki nem tartja magát az itt leírtakhoz, seggbe lesz rúgva...

Kiegészítés : Mostanában gyakran vannak rövid, 1-2 órás leállások, ilyenkor nem kell egyből beírni a fórumra, majd megjavul "magától".
#5
leírások/FAQ/GYIK / AniDB FAQ
2007-05-03, 23:37:42
AniDB FAQ

Mivel sokan nem ismerik elég részletesen az AniDB-t, Selmo kérésére írnék róla egy 'kis' ismertetőt hogy miért és hogyan érdemes használni.

Hogy miért érdemes használni? Mert nagyon sok hasznos információt tartalmaz szinte minden animéről, elsősorban a fansubokkal kapcsolatban. Emellett a segítségével rendszerezhetjük a gyűjteményünket, pontozatjuk a kedvenceinket, és még ezer más hasznos dolgot csinálhatunk.

Főoldal:
Szinte mindenki egy anime adatlapján keresztül ismerkedik meg először az AniDB-vel, de mi most kezdjük inkább a főoldallal, azon belül is a bal oldalon található menüsor legaljával, a regisztrációval (Signup gomb). Az oldal enélkül is használható, de nagyon sok hasznos funkciót nem érünk el regisztrálatlanul, szerintem megéri azt az egy percet rászánni (aki esetleg még nem tette volna meg... ;)).
Miután regisztráltunk és a visszaigazoló emaillel is megküzdöttünk, térjünk vissza a főoldalra és jelentkezzünk be. (Otthoni gépen mindenképp érdemes bejelölni a Remember funkciót, így amíg nem jelentkezünk ki manuálisan vagy nem töröljük a cookie-kat, addig nem kell a bejelentkezéssel bajlódnunk.)

A bal oldali menüsor elemei "röviden":

-main: A főoldalra visszavezető link.
-search: A részletes kereső. (Az egyszerű kereső a főoldal illetve bármely aloldal jobb felső sarkában található, erről bővebbet majd egy kicsit később.) Kereshetünk címre, epizódszámra, típusra (sorozat, mozifilm, OVA, stb.), kereshetünk más oldalakon (AnimeNfo, ANN, Allcinema) használt sorszám szerint, kezdés/befejezés ideje szerint, végleges vagy ideiglenes szavazatok pontszáma alapján, a többi tag szöveges értékeléseinek pontszáma alapján, műfaj(ok) alapján, illetve ezek tetszőleges kombinációja szerint.
-calendar: Naptár a kiválasztott hónapban induló animékről.

-latest: Az adatbázisba bekerült legfrissebb fájlok listája.
-anime: A teljes anime-adatbázis, ABC-sorrendben. Felül középen kiválasztható hogy a szinonímákat illetve a mylist-ben (erről majd még lesz szó részletesebben) szereplő animéket ne mutassa, mindkettő hasznos funkció. Emellett lehet még típus, epizódok száma, kezdés éve, pontszám illetve díjak alapján is sorbarendezni a listát. Ezeket a funkciókat inkább akkor érdemes használni ha előzetesen egy kereséssel már leszűkítettük a listát.
-groups: Az adatbázisban szereplő fansubber csapatok listája.
-users: Az AniDB felhasználóinak listája.
-producers: Az animéket készítő cégek, kiadók, stúdiók, stb. listája.
-categories: Kategória-lista, még nem végleges, de így is hasznos ha egy bizonyos kategóriába tartozó animéket keresünk, legyen az akár cyberpunk sci-fi, slice of life dráma, vagy anal pr0n... :D
-genres: A műfajok listája.

-my list: Az oldal egyik leghasznosabb funkciója. A saját kis gyűjteményünket tekinthetjük meg itt, amit vagy manuálisan (nem ajánlott már egészen kis kollekciók esetén sem) vagy valamely AniDB-kliens (ezekről majd egy kicsit később) segítségével adtunk hozzá a profilunkhoz. Itt egy helyen láthatjuk az összes animénket, több szempont alapján csoportosítva, pl. részek száma alapján és hogy mennyit láttunk eddig ezekből a részekből, mások illetve saját értékelésünk, stb. A rendszer kis felkiáltójellel figyelmeztet azokra a filmekre amelyeket már végignéztünk de még nem szavaztunk rájuk. (A szavazatokra azért van szükség, hogy később a rendszer tudjon az ízlésünknek valószínűleg megfelelő animéket ajánlani, nameg természetesen jó dolog pontozni. :))

-my place: Ez az oldal a saját accountunk központja, innen minden ránk vonatkozó információt könnyen elérhetünk. Bal oldalt a Mylist-ünk statisztikái (animék száma, epizódok száma, fájlok száma, teljes méret, megnézett fájlok száma és százalékos aránya a teljes kollekcióhoz képest, a Mylist aránya a teljes AniDB adatbázishoz képest, és legalul a végignézett részek aránya a teljes adatbázishoz képest.); alatta az általunk hozzáadott fájlok, részek, animék és szavazataink száma;  még lejjebb a Change Request-jeink adatai (akkor írunk CReq-t, ha valamit változtatni szeretnénk az adatbázisban amihez egy moderátor engedélye kell), legalul pedig az accountunk jogosultságai, ez a hozzánk hasonló halandóknál User, de lehet pl. Moderator a kiválasztottaknál.
A középső hasábban felül látható a hat legfrissebb szavazatunk, dőlt betűkkel (illetve számokkal) a temporary (ideiglenes) szavazatok.
Alatta a legfrissebb ismertetőink listája (ez nálam üres, így semmitöbbet nem tudok elmondani, kérem kapcssojjaki...), végül pedig az általunk legutóbb az adatbázishoz adott fájlok (sorozatrészek, filmek, akármi) listája.

A jobb oldalon egy második menüsor található, az alábbi elemekkel:
-messages: A beérkezett privát üzeneteinket tekinthetjük itt meg, valamint írhatunk másoknak.
-mylist: A Mylist oldalunkra visz.
-votes: A szavazatainkat listázhatjuk ki vele, ABC-sorrendben, pontszám szerint, illetve dátum szerint, csökkenő vagy növekvő sorrendben, illetve lehetőségünk van a szavazat visszavonására. Az oldal legalján láthatjuk hogy összesen hány szavazatunk van, illetve a szavazataink átlagát. Felül pedig választhatunk a végleges szavazatok, ideiglenes szavazatok, epizódszavazatok (egy sorozatnál a részeket is lehet külön-külön pontozni, ha valaki nagyon elvetemült és/vagy nagyon sok a szabadideje), általános subbercsapat-szavazatok, egy animére vonatkozó subbercsapat-szavazatok, és review-szavazatok listája között.Az ideiglenes és végleges anime-szavazatok listáján különválaszthatjuk a hentai szavazatokat.
-reviews: Az általunk írt értékelések listája. (Mivel elég szigorú formai és tartalmi követelményei vannak ezeknek az értékelőknek, én meg lusta vagyok ezeket betartani, így nálam ez az oldal is üres.)
-reviewers: Ha szeretjük bizonyos emberek értékeléseit, akkor itt felvehetjük őket a kedvencek listájába. Ha valamelyikük ír egy újat, azt itt rögtön meg is találjuk. Akit érdekel mások véleménye (::) :D) annak hasznos funkció.
-buddies: 'Haverok' listája. Mivel külön-külön beállíthatjuk hogy a regisztrálatlanok, idegen tagok illetve a buddy list tagjai mit láthassanak pl. az adatlapunkból, mylistünkből, ezért jól jöhet ez a funkció, más értelmét én nem nagyon látom.
-notifies: Erről majd az anime-adatlapoknál bővebben, az értesítőinket láthatjuk itt összegyűjtve, illetve törölhetjük/átállíthatjuk őket, akár csoportosan is.
-wish list: A kívánságlistánk, kategóriákra bontva (általános, megnéznivaló, letöltendő, haverok ajánlatai, feketelista), háromféle prioritással. Szintén hasznos oldal, így nem kell txt-be vagy papírfecnikre írogatni hogy mit akarunk megnézni/beszerezni. Nálam általában fél kilométer hosszú szokott lenni. :)
-hint: Amiért érdemes szavazni, az automata ajánlórendszer. Nem épp egy Puppet Master szintű AI, de egész jól teszi a dolgát. Ezeféle módon konfigurálható, de ebbe nem mennék bele mert igazából felesleges, nem véletlenül azok az alapbeállítások amik. Esetleg amit érdemes átállítani az a Show Filter Options kategóriában a mylist rovat, itt alaphelyzetben kiszűri azokat amik benne vannak a mylistben, én át szoktam állítani hogy ne vegye figyelembe a mylistemet ('do not filter').
-creqs: A korábban már említett Change Request-ek listája és állapota, átlagfelhasználónak nem kell ismernie, akit érdekel az meg úgyis elolvassa a használati utasítását.
-dbentries: Azokat az információkat tartalmazza amiket te adtál hozzá az AniDB adatbázisához, például új részeket, a saját fansub-csapatodat, kommentjeidet, stb.
-history: Heti vagy havi bontásban nézheted meg hogy mikor hány animét adtál a listáhdhoz vagy néztél meg. Sok hasznát eddig nem vettem...
-up2date: Azokat a fájlokat tartalmazza amelyek az utóbbi három napban kerültek az adatbázisba, és egy olyan animéhez tartoznak amiből legalább egy rész van a mylistben, de nincs meg végig. Nem rossz funkció, bár egyszerűbb és gyorsabb az értesítéseket használni.
-profile: Itt ezerféle dolgot lehet beállítani, röviden leírom, akit érdekel részletesebben az majd elolvasa a help-et. :) A Change password rovat gondolom egyértelmű. A Change Permission rovatban lehet beállítani hogy ki mit láthasson az adataid közül. A Layout options részben ezerféle dolgot lehet beállítani, ott van mindegyik mellett a kis kérdőjel, tessék szépen elolvasni. A Language preference az alapértelmezett nyelvet állítja, az anime- illetve epizód-címekhez. A File Audio/Sub Language Preference rovat az alapértelmezett felirat- és hangsáv-nyelv beállítására szolgál, az értesítéseknél lehet pl. beállítani hogy csak olyan fájlokra jelezzen ami az itt beállított nyelvekkel rendelkezik. A Performance options az oldalanként megjelenő animék (vagy akármi más, attól függ milyen listát nézünk éppen) számát változtatja. A többi beállítási lehetőséggel nem érdemes foglalkozni, akit érdekel elolvassa, de nem fontos egyik se.
-user page: A személyes adatlapodra visz, ami nagyon hasonló a myplace-hez. Ha a beállításoknál a Permission rovatban engedélyezted akkor akár ezt is láthatják mások.
-mylist report: Itt mindenféle riportot csináltathatsz, kilistáztathatod például azokat az animéket a Mylistedből amikhez még senki nem írt leírást (és akár írhatsz is hozzá), vagy kilistázhatod azokat a sorozatokat amiket elkezdtél nézni de nem fejezted be, és még sokminden mást.

Most pedig vissza a főmenühöz:
-my entries: Ugyanaz mint a dbentries menüpont a myplace jobboldali menüjében.
-ed2k dump: Ebben a menüpontban ed2k linkek alapján gyorsan tudsz sok (egyszerre max. 50) fájlt a mylistedhez adni. Másold be a linkeket a nagy üres helyre, alatta állítsd be a szükséges információkat (láttad-e már az adott részeket, vinyón vannak vagy lemezen, stb.), és a rendszer automatikusan hozzáadja őket a listádhoz.

-help: Az AniDB wiki alapú helpje, érdemes olvasgatni, sok bene a hasznos információ amire helyhiány miatt itt nem tudok kitérni.
-forum: Ez gondolom egyértelmű.
-report mistake: Egy kis információ hogy hogyan tudod javítani/bővíteni az AniDB adatbázisát, a későbbiekben erre részletesen kitérünk.
-links: Hasznos linkek gyűjteménye.
-staff: Az AniDB-t működtető kis csapat névsora.

Lejjebb (ahova a bejelentkezéskor kell a nevet+kódot írni) található még két gomb, a profile feliratú a korábban már ismertetett beállítások oldalra visz, a logout pedig kijelentkezik a rendszerből.
Ha állítottál be értesítést, akkor az itt a két gomb felett fog megjelenni, pl. egy ,,2 notify(s)" feliratú link képében, erre kattintva megnyílik egy lista ahol láthatod azokat az animéket amikhez új fájlt adtak hozzá és kértél róla értesítést. Mellette a ,,H" pedig a régebbi értesítések listája.
Még lejjebb található még egy link, ami a már említett mylist report oldalra visz.

A mylist használata:
Itt található az animelista. Az ember előbb-utóbb túl sok animét néz meg ahhoz, hogy mindegyikre pontosan emlékezzen, hát még arra, hogy honnan, milyen verziót szerzett be. Ezekben segít a mylist. A lista cím szerint van rendezve alapértelmezettként, de ezt lehet módosítani epizódok számára, látottakra, pontozásra, saját pontozásra vagy ismertető szerintire is. Azt se feledjük hogy a cím szerinti rendezés a saját beállítások szerinti címet jelenti, amit a profilban lehet beállítani. Ha angol cím az elsődleges, akkor aszerint rendeződnek, ha japán, akkor kanjik szerint. Szóval, csak óvatosan állítgassunk. :)
Nos akkor nézzük a gyakorlati részét. A mylist ugye alapból üres, nekünk kell feltölteni. Tegyük fel, hogy leszedünk egy animét FTP-ről, mondjuk a Maburahot. Letöltés után adjuk hozzá a mylisthez. A keresősávba beírva a címet egyből megkapjuk az anime oldalát. Itt megtalálható az összes fontosabb információ róla, de ezeket majd később tárgyaljuk ki. Az ismertető alatt ott van egy lista azokról a fordítócsoportokról, akik foglalkoztak ezzel az animével, nincs más dolgunk, mint megnézni, hogy milyen verziót töltöttünk le. Miután szemrevételeztük mind a 24 részt, szembesülünk vele, hogy ez bizony egy összeválogatás 3 csoport munkáiból. Tehát A4L 18-24-ig, A-Keep 1-10-ig és Lunar a fennmaradó 11-17-ig. Keressük meg az A4L csoport sorát, az előtte lévő + jelre kattintva megnyílik a fájllista, itt jelöljök be 18-24-ig a zöld sorokat. (A színekről majd később.) Alul található az állapotkiválasztó 3 legördülőmenüvel és 3 beviteli mezővel. A legfölső watched a láttuk/nem láttuk jelzője, ezt hagyjuk így, mivel csak most szedtük le, tehát nem láttuk. A következő a state, ami megmondja, hogy hol van a fájl. Mivel HDD-n van, válasszuk ki ezt. A type-hoz sem kell nyúlnunk, mivel nem szerkesztgettünk még bele a fájlokba. A source mezőbe beírhatjuk a forrást, jelen esteben ez az ftp.usteam.hu. A storage mező a lemezcímkének van fenntartva, tehát ezt egyelőre üresen hagyhatjuk. Az utolsó other mezőbe pedig megjegyzéseket írhatunk. Miután végeztünk nyomjunk az Add gombra és ezzel hozzáadjuk a fájlokat, meg is jelenik a lista és felkínálja a választást, hogy ugrunk tovább a mylist oldalra, vagy vissza az anime oldalára. Mivel még hozzá kell adnunk fájlokat, ezért válasszuk ez utóbbit. Az előző mintát követve nyissuk meg az A-Keep csoport fájllistáját és adjuk hozzá a 1-10-es részeket, majd ugyanígy a Lunar részeket is. Ezzel végezve végre valóban a mylisthez ugorhatunk.
Látjuk is, hogy első animénk szépen ott virít. A cím után egy kis ikon mutatja az állapotát, az egeret rávive ki is írja, hogy HDD-n van. A következő oszlop mutatja, hogy hány résszel rendelkezünk, jelen esetben 24/24, tehát megvan az összes. A következő a látott oszlop, ez egyelőre 24/0, lévén még bele sem néztünk. Azután található az átlagos pontozás és hogy hányan szavaztak eddig, a saját pontszámunk - ami ugye egyelőre hiányzik - és az ismertető pontozása. Nos, ennyiből áll egy animét hozzáaadni.
Természetesen a listát naprakészen kell tartani, mert ez így még kevés. Tehát az anime előtt lévő + jelre kattintva előjönnek a fájlok részletei. A végén az action oszlopban keressük meg a ceruzás edit ikont - az egeret rámozgatva ki is írja - és nyomjunk rá. Előjön a tulajdonságok oldal, ami hasonló a fájlhozzáadáshoz. Tegyük fel, hogy végignéztük az animét és kiírtuk DVD-re. Tehát a watched opciót állítsuk át yesre, a state opciót externalra, a storage mezőhöz pedig beírhatjuk a lemez címkéjét. Remek, végeztünk is, már csak 23 fájl van vissza, ami kicsit sok, szóval nem ártana valami gyorsabb út. Szerencsére van is, visszatérve a fájllistához, menjünk a legaljára és ott találunk egy legördülőmenüt, ahol a főbb értékeket lehet változtatni. A select all opciót kijelölve automatikusan kijelölve az összes fájlt és így 2 kattintással bejelölhetjük, hogy láttuk az összes részt, majd hogy DVD-n van. A másik lehetőség, hogy az anime utolsó oszlopában található action mezőt bejelölve tesszük mindezt, így nem kell megnyitni a fájllistát, sőt így egyszerre több animét is módosíthatunk. A többit sajnos csak egyesével lehet szerkeszteni, szóval aki nem akar ezzel bajlódni, az csak akkor adja hozzá az animét, ha már megnézte és akkor a fájlhozzáadásnál egyszerűen megadhatja, hogy honnan származik, mi a lemez címkéje, amin van stb. Most hogy megjelöltük a részeket látottnak, előkerült egy felkiáltójel, ami arra figyelmeztet, hogy még nem értékeltük az animét. Tegyük meg; a nevére kattintva eljutunk az oldalára, ahol a szavazási lehetőség rögtön az ismertető alatt van. Kétféle szavazási opció van; egy átmeneti, ha nem láttuk az összes részt és egy végleges, ha már végignéztük. 10 fokozatú skálán lehet szavazni. (Ill. ezt lehet módosítani a profilban, hogy árnyaltabb legyen és fél pontokat is lehessen adni.)
Hát így működik a mylist. Ahogy egyre több animét nézünk meg, egyre jobban fogjuk értékelni, hiszen nagy segítség, ha valakinek ajánlani kell valamit, ha meg kell nézni, hogy az adott animét láttuk-e, vagy azt keressük, hogy az adott anime melyik lemezen is pihen.

(És túlléptük a maximális karakterszámot. :haha:)
#6
Anime társalgó / USTEAM - Best of 2012
2007-04-20, 21:28:54
via_mala fórumtárs ötlete és az AnimeReactor Community Awards alapján ezennel ünnepélyesen megnyitom a USTEAM - Best Of 2006 topicot. Első körben beszéljük meg hogy mire lehet szavazni, milyen kategóriákban, és milyen szabályok alapján; aztán szavazzuk meg a 2006-os év szerintünk legjobb animéit, majd flameljünk egy jót a nekünk nem tetsző díjazottak miatt. :)

[spoiler=A jelöltek listája kategóriánként:]Legjobb anime : Black Lagoon, Fate/stay night, Higurashi no Naku Koro ni, Kamichu!, NHK ni Youkoso!, Ouran Koukou Host Club, Rec, Suzumiya Haruhi no Yuuutsu, Mushishi, Simoun, Rozen Maiden: Traumend, Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, Asatte no Houkou, Paprika

Legjobb történet : Mushishi, Higurashi no Naku Koro ni, Fate/stay night, Hachimitsu to Clover II, Noein - Mou Hitori no Kimi e, Pale Cocoon, Simoun, Paprika

Legjobb karakterfejlődés : Eureka Seven, NHK ni Youkoso!, Asatte no Houkou, Hachimitsu to Clover II, Higurashi no Naku Koro ni, Kamichu!, Rec, Simoun, xxxHOLiC, Asatte no Houkou

Legjobb animáció / vizuális effekt : Suzumiya Haruhi no Yuuutsu, Pale Cocoon, Eureka Seven, Kamichu!, Kemonozume, Mushishi, Top wo Nerae! 2, Simoun, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society, Noein, Paprika, Gin-iro no Kami no Agito, Paprika

Legjobb soundtrack : Eureka Seven, Mushishi, Ergo Proxy, Kamichu!, Mai-Otome, NHK ni Youkoso!, Fate/Stay Night, Simoun, Rozen Maiden: Traumend, Paprika

Legjobb opening / ending : Shakugan no Shana, Black Lagoon, Ergo Proxy, Eureka Seven, Fate/stay night, Higurashi no Naku Koro ni, Mushishi, Simoun, Suzumiya Haruhi no Yuuutsu, Kemonozume, xxxHOLiC

Legjobb akció / harcművészeti anime : Black Lagoon, Blood+, Eureka Seven, Fate/stay night, Kemonozume, Mai-Otome, Top wo Nerae! 2, Rozen Maiden: Traumend

Legjobb kaland / fantasy anime : Mushishi, Fate/stay night, Juuousei, Kamichu!, Utawarerumono, xxxHOLiC, Zero no Tsukaima

Legjobb dráma anime : Hachimitsu to Clover II, Bokura ga Ita, Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, Higurashi no Naku Koro ni, Mushishi, NHK ni Youkoso!, Simoun, Solty Rei, Mahjong Legend Akagi, Binbou Shimai Monogatari, Asatte no Houkou

Legjobb romantikus / szerelmi történet anime : Hachimitsu to Clover II, Rec, Bokura ga Ita, Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, I"s Pure, Kemonozume, Suzumiya Haruhi no Yuuutsu, Canvas 2: Niji Iro no Sketch, AA! Megami-sama: Sorezore no Tsubasa, Otome wa Boku ni Koishiteru

Legjobb komédia anime : Suzumiya Haruhi no Yuuutsu, Ouran Koukou Host Club, Inukami!, Kamichu!, Magikano, Muteki Kanban Musume, NHK ni Youkoso!, Rec, Kyou no Go no Ni, School Rumble Ni Gakki, Karin, AA! Megami-sama: Sorezore no Tsubasa, Otome wa Boku ni Koishiteru,

Legjobb fanservice / ecchi anime : Suzumiya Haruhi no Yuuutsu, Inukami!, Amaenaide yo!, Joshikousei, Magikano, Top wo Nerae! 2, Utawarerumono

Legjobb sci-fi / mecha anime :  Eureka Seven, Noein - Mou Hitori no Kimi e, Ergo Proxy, Juuousei, Pale Cocoon, Top wo Nerae! 2, Zegapain, Simoun, Solty Rei, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society

Legjobb thriller / misztikus / horror anime : Higurashi no Naku Koro ni, Blood+, Ergo Proxy, Jigoku Shoujo, Kemonozume, Ayakashi - Japanese Classic Horror, xxxHOLiC, Mushishi, Paprika

Legjobb rövid anime : Rec, Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, I"s Pure, Pale Cocoon, Shinigami no Ballad, Top wo Nerae! 2

Legjobb férfi / fiú karakter : Kyon (Suzumiya Haruhi no Yuuutsu), Archer (Fate/stay night), Dutch (Black Lagoon), Ginko (Mushishi), Hiraga Saitou (Zero no Tsukaima), Matsumaru Fumihiko (Rec), Mizuno Kanta (Sunabouzu), Ootori Kyouya (Ouran Koukou Host Club), Satou Tatsuhiro (NHK ni Youkoso!), Harima Kenji (School Rumble Ni Gakki), Roy Revant (Solty Rei), Miyanokōji Mizuho (Otome wa Boku ni Koishiteru)

Legjobb nő / lány karakter : Suzumiya Haruhi (Suzumiya Haruhi no Yuuutsu), Revy (Black Lagoon), Aka Onda (Rec), Fujioka Haruhi (Ouran Koukou Host Club), Hitotsubashi Yurie-sama (Kamichu!), Louise Françoise le Blanc de la Vallière (Zero no Tsukaima),
Real Mayar (Ergo Proxy), Tousaka Rin (Fate/stay night), Suigintou (Rozen Maiden: Traumend), Paprika (Paprika), Shouko-san (Asatte no Houkou), Haruka (Noein)

Legjobb gonosz karakter : Sonozaki Shion (Higurashi no Naku Koro ni), Anemone (Eureka Seven), Balalaika (Black Lagoon), Creed Diskence (Black Cat), Dewey Novak (Eureka Seven), Mizuno Kanta (Sunabouzu), Ouba (Kemonozume), Papillon (Busou Renkin), Hild (AA! Megami-sama: Sorezore no Tsubasa)

Legjobb újonnan indult anime : Death Note, Kanon (2006), Code Geass Hangyaku no Lelouch, Le Chevalier D'Eon, Nana, Negima!?

+1: Legjobb sorozat/OVA-epizód : Suzumiya Haruhi no Yuuutsu ep. 1,
[/spoiler]

A kategórialistát szerintem nem igazán érdemes piszkálni, a jelöltek listáját viszont annál inkább, akinek van valami javaslata az legyen szíves írja le itt a topicban, hogy bekerülhessen a listába.

A szabályokról: (szintén előzetes verzió, akinek van valami ötlete/javaslata valamely szabály módosítására az szóljon)
- Minden fórumtagnak kategóriánként egy szavazata van. Rouninnak is. XD
- Az utolsó kategória kivételével minden kategóriában csak olyan animékre lehet szavazni amik 2006-ban értek véget. (Esetleges vitás kérdésekben az AniDB információi a döntőek.)
- Az utolsó kategóriában csak olyan anime szerepelhet amely 2006-ban indult.
- A 'Legjobb rövid anime' kategóriában csak olyan anime szerepelhet ami összesen maximum 3 óra hosszú, akár sorozat, akár OVA, akár mozifilm.

Szerk.: A topic eleje a 2006-os szavazásról szól, a 2007-es rész innen indul, a 2008-as pedig innen, a 2010-es pedig innen, ez meg 2011. A szabályok változatlanok.
#7
Kultúra / Koncertajánló
2006-11-14, 15:35:00
Mivel nem igazán találtam olyan topicot ahova ez beférne és nem tűnne el túl gyorsan, ezért gondoltam nyitok egy koncertajánlósat. Ha valaki tud valami jó koncertről az itt elmondhatja. Ha lehet igyekezzünk azoknak is egy kis információt adni akik nem ismerik a fellépőket, tehát mint ahogy sokan teszik az "Éppen milyen zenét hallgatsz?" topicban, a dátum/helyszín/előadó mellé írjunk egy kis információt hogy milyen zenét is játszanak.
És ha már ennyit gépeltem, ajánlanék is egy koncertet :

2007. április 13. Kamelot koncert a Wigwamban, előzenekar a Leaves' Eyes.
A Kamelot igazi jó dallamos amerikai power metalt játszik, míg a Leaves' Eyes gothic metalban utazik, folk és symphonic metal elemekkel fűszerezve.
Meghallgatásra ajánlott számok azoknak akik nem ismerik:
Kamelot:

  • The Haunting
  • When the Lights Are Down
  • Karma
Leaves' Eyes:

  • Elegy
  • Senses Capture