Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Moha

#1
Offtopic / Feladványok, avagy kvizcsata
2010-08-16, 20:23:13
Hello mindenki!

Gondoltam bedobok egy ilyet, hátha érdekesnek találjátok.

Szóval a thread lényege a következő volna:

  • Adott egy feladvány, amit meg kell fejteni. Ez lehet egy képrejtvény, szójáték, titkosírás, stb.
  • Aki megfejti az aktuális rejtvényt, az feladhatja a következőt.
  • A thread első postjában (azaz itt) lehetne gyűjteni, hogy ki hány feladványt talált ki, ill. esetleg azt, hogy mennyi volt a leghosszabb idő, míg egy feladványt kitaláltak.
  • Commentezni ill. tippelni leginkább az offtopicban kellene, hogy az aktuális feladvány ne tűnjön el a postok sűrűjében, természetesen ha valaki 100% biztos benne, az beírhatja ide is.
El is kezdeném az első feladvánnyal, aztán majd meglátjuk...


hheli bebc nofne namgal sips clark casctiv

Ez asszem nem lesz túl nehéz... :)
#2
Anime / Kanon
2009-04-04, 00:21:49
Még nem volt neki saját topic, pedig szerintem megérdemli. :)
Ha mégsem lesz nagy érdeklődés, akkor legfeljebb beolvasztom valahova.



Kanon

A 2006-os sorozatot nézem, most a 21. résznél járok és... és... és... ez valami iszonyatosan jó! Az animáció, a karakterek, a zene, a történet.... minden. Az elején azt hittem, vígjáték lesz az egész, de egyre inkább jöttek elő a drámai részek és kezdett izgalmassá válni. Ez a sorozat tuti bekerül a kedvenceim közé. Az érzelmekre elég erősen tud hatni, nálam legalább is bejött.
A történet misztikus, kicsit összekavarja az embert, sok a  :wtf: helyzet, de azért lassan körvonalazódik az egész.
A karakterek jók, mindenkinek külön személyisége van, és a rajzolás is marha jó. Ayu-chan a kedvenc. :) Uguu!  :D

És persze most, hogy benne vagyok a hangulatba, muszáj aludni mennem, mert holnap 7-kor meló. Pedig megnézném szívesen a maradék 3 részt...  :bruhuhu:

[spoiler]Makoto is eltűnt, Ayu is eltűnt (pedig azt hittem, végül Yuuichi barátnője lesz), mi a fene fog még itt történni???  :eek: [/spoiler]

Mindegy, talán annál nagyobbat fog ütni a dráma...
#3
Offtopic / AnimeMusicVideos.org
2005-09-23, 00:29:39
Igaz, hogy már van egy AMV thread, de az AnimeMusicVideos.org is gyakran szóba kerül. Ezért gondoltam, hogy lehetne neki egy saját thread. Gondolok itt olyanra, hogy pl. be lehetne linkelni pár jó AMVt (nem csak sajátokat), vagy egyéb amv.org-gal kapcsolatos dolgokat megtárgyalni.

Kapásból én annyival indítanék, hogy: Yes!  :jee: Végre elfogadták egy banneremet az org-on. Pedig már nem is reménykedtem. :)

Íme:


(Akit érdekel a többi 9, amit nem fogadtak el, az küldjön egy PM-et, mert a véleményekre azért kíváncsi vagyok ;))

Shiroi: ha úgy gondolod, túlságosan hype-olok, vagy nem kell az új thread, nyugodtan szerkeszd át/pakold át/töröld ki.
#4
Anime társalgó / Szinkronok
2005-02-12, 15:10:42
Úgy láttam, az A+ threadben eléggé beindult a szinkronokról való társalgás, és hogy ne legyen off, szvsz megérdemel egy külön thread-et.

Szerintem nem kell a szinkronokat alapból elítélni, igenis van, amit képesek jól megcsinálni. Csak egy példa az anime témában maradva: a Chihiro magyar szinkronja szerintem nagyon jó lett.

Persze az animéket én is inkább eredeti nyelven hallgatom. Valahogy az igazi hangulatot csak az adja vissza. Viszont általában belehallgatok az angol szinkronba, mert még azok között is szokott lenni normális. A Mahoromatic szinkronja pl. egész tûrhetõ lett, amennyire tudtak, igazodtak az eredeti seiyuu-k hangfekvéséhez. Na persze azért ezt is japán hanggal néztem végig. :p

Az érem másik oldala: a Sakura Diaries angol szinkronjánál borzalmasabbat viszont még sosem hallottam. Egyrészt helyenkét teljesen más a szöveg, mint az eredeti, másrészt nagyon elõjön benne ez a "ki tud magasabb hangon cincogni" stílus. Nem értem, hogy miért kell az amcsi szinkronokban a nõi szereplõknek ilyen hülye magas hangszínt adni? Ha természetesen beszélnének, sokkal jobb volna.

Szóval ebben a threadben lehet megtárgyalni a különbözõ (jó vagy rossz) szinkronokat. Várom a véleményeket.
#5
Japan / Japán nevek
2004-09-07, 23:59:03
Hello!

Szóval ide lehetne írni a japán nevekkel kapcsolatos dolgokat, elmélkedéseket, megjegyzéseket, stb.
Nem tudtam, hova postoljam, ahova beillene. Nyugodtan pakoljátok át, ha beillik valahova.

Rögtön kezdeném a sort egy érdekes lappal. Persze gondolom ez csak poén, de azért érdekes: japanese name generator. Az én japán nevem pl: 藤原 Fujiwara (wisteria fields) 大輝 Taiki (large radiance)
#6
Offtopic / Lélektani hatások
2004-06-20, 23:22:43
Hello!

Itt leírhatjátok, milyen hatással volt rátok, milyen érzelmeket ébresztett bennetek egy-egy anime, manga, AMV vagy éppen zene. Megríkatott? Boldogsággal töltött el? Megnevettetett? Vagy éppen szomorúvá tett?

Az ötlet most éppen a Kana - Imouto nyomán pattant elő, pontosabban a zenéje az, ami nagyon megfogott. Eléggé meghatódtam rajta, szomorúvá tett. Persze sejtem, hogy miért. Maga a játék is szomorkásabban indul. Nem tudom miért, de nekem bejönnek az ilyesmik. :sóhaj:

Ami még nagyon felkavart, az a Kimi ga Nozomu Eien volt. Bár ezt már egyszer leírtam. Ott is nagy szerepe volt a zenének, de a történet is elgondolkodtató. Összhatásban a kettő pedig... Meg is könnyeztem néhányszor. Lelkileg mély nyomokat hagyott bennem.

Az ilyen romantikus/drámai történetek és zenék mindíg lehúznak egy kicsit - Trivi, te ismered az érzést - de én, mint valami mazohista szinte csak ilyet nézek... :(

A személyiség-analízisem igen magas empátia szintet mutatott, talán ezért érint meg pár dolog ennyire mélyen. Bár szerintem más is jár hasonló cipőben.

Moha.
#7
Remélem nem baj, hogy létrehoztam ezt a thread-et. Rage képgalériabeli felvetésére, miszerint az eBay-en árult olcsó anime DVD-k hamisítványok:

Aki nem ismeri a történetet: http://usteam.uw.hu/pictures/c/imgboard.php?res=236

Szóval sokféle anime DVD-t árulnak az eBay-en, általában 1 centes induló áron. Ezekből sikerült vennem egyet (egy 3 DVD-s kötetet), tényleg elég olcsón. Lehet, hogy hamisítvány?  :confused:

Nem tudom. Hogy lehet egyértelműen kideríteni, hogy nem eredeti a DVD? Ez 100, hogy nem írott DVD, hanem gyárilag nyomott. Oké, hogy esetleg legyártatják maguknak, de szvsz az ilyesmit hamar lefülelnék.
Azon kívül nem tudom, ismered-e az eBay rendszerét? Pl. tucatszám árulják a mobiltelefonokat és digitális fényképezőket, mind 1 centes induló áron, a legkülönbözőbb országokból (pl. USA-ból és Németo.-ból is). És az ilyesmit egy kicsit nehéz hamisítani. Amúgy Casio órát is vettem már 5000 Ft-ért, az az USA-ból jött és szintén 1 centről indult az aukció. Azt esetleg el tudom képzelni, hogy lopott áru, de attól még eredeti  :hehe:
És még valami: nem hinném, hogy egy hamisító banda venné a fáradtságot, és ennyire design-os DVD-tokot készíttetne. Mert nem sima DVD tokban van, hanem egy kihajtható "könyvecskében", aminek még a DVD tálcája is egyedi kialakítású. Mellesleg a copyright szövegek is rajta vannak...

Na most akkor hogy is van ez? :confused: