Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Darkstar

#1
Anime / SAO/ALO/GGO (aka Sword Art Online)
2012-10-02, 20:22:06



Quote* Based on Kawahara Reki's light novel series Sword Art Online

Kazuto "Kirito" Kirigaya enters a virtual-reality, massively multiplayer online role playing game called Sword Art Online. There is no escape from this world unless the player clears the game; however getting a "game over" results in the death of the player.

Note: The first episode received a pre-airing on 24.06.2012 at an event at Tokyo International Forum Hall C. Regular broadcast started on July, 8.

Note 2: The setting is the same as that of Accel World, another series by the same author.

Subz

LN (english) (Akinek meg a raw kell, úgyis megtalálja)

Valóban elfér még, mert egyrészt megbeszélnivaló is van vele kapcsolatban, másrészt meg a best of season anime érdemel egy topicot.
A spoilereket (különös tekintettel az LN spoilerekre) azért igyekezzünk gomb alá tenni. Kicsit majd turbózom még ezt a postot meg talán (TALÁN) átmergelem a régi hozzászólások egy részét, de ez utóbbi nem biztos.  :Kiraly:
#2
Anime / K-on
2009-03-28, 12:30:32

Mivel néhány nap (pontosabban) múlva kezdődik és elég sokakat érdekel és különben is awesome, gondoltam időben nyitok neki egy topicot. Mivel Kyoani produkció és a manga is elég népszerű szép kis hype várható körülötte. Kategóriáját tekintve a manga alapján (már ameddig jutottam benne) egy szórakoztató, lightos és humoros slice-of-life féleség a zene(klub(tagok)) köré fonva.

Még nem tudom, hány részes lesz, de nagyon remélem, hogy 12+. 12 + 1 rész, ami érzésem szerint kevés, 2nd season inc.

A 4koma RAWot minimális google-fu val meg lehet találni.
Scanlationt pedig errefelé lehet keresni. Mostanában gyakran jött ki új rész, úgyhogy megéri rendszeresen ellenőrizni.

TL;DR: Fuck year, this can't come fast enough OH GAWD, MORE MORE MORE, MIO IS MAI WAIFU, AN AZUNYAN IS FINE TOO


Letöltenivaló:

[spoiler=Subz]


Colaguys
Batch
                Frostii
BD batch
               

[/spoiler]

[spoiler=Music]
OP Single(Nipponsei)
ED Single (Nipponsei)
K-on OST (Nipponsei)
Character Image Song Series - Hirasawa Yui (Nipponsei)
Character Image Song Series - Akiyama Mio (Nipponsei)
Insert Song Single - Fuwa Fuwa Time (Nipponsei)
[/spoiler]

[spoiler=Stfuffz]
OP ('HD') - Youtube
ED ('HD') - Youtube
Wallpapers
Wallpapers (torrent)
HCG pack
[/spoiler]

K-on!!
(けいおん!!)



És végre itt van a season 2 (ugye megmondtam :D), tervek szerint 26 új résszel. Magyar idő szerint kedd 19:30kor jön ki az új rész (ha valaki nagyon HC, TBS streamen már akkor megnézheti, az /a/n elég jó live watching threadek szoktak lenni), sub utána valamikor.
Ugyanúgy, mint az első seasonben, sokan subolják, lehet válogatni a Chihiro, TroalGuys és Frostii verziója közül, illetve lehet, hogy ShiN felveszi.



Latest add.: s2 added
#3
Minthogy a másik le van zárva, a javaslatok, új részek, stb ide jöjjenek. Ezt nem stickyzem (max ha igény lesz rá).
#5
Anime / Lucky Star /omg spoilars!/
2007-05-13, 21:21:19
Miután legfrissebb szerzeményemet akartam postolni, rá kellett döbbennem, hogy még nincs topicja -vagy én vagyok vak-, pedig innen is elég sokan nézzük. Uh épp ideje, hogy legyen. :)

No akkor: ep6 raw: wait what?
darkstar.interhost.hu/LS_lolwut.jpg
darkstar.interhost.hu/LS_lolwut2.jpg

Moar ss


Aki esetleg (még) nem nézi:
AniDB
Fansubból ha valaki az érthetőbbet szereti, az afk félét szedje, aki nem bán némi weeaboo-izmust és szeret sok magyarázatot olvasni, az az LC kiadását. Szvsz utóbbival valahogy jobban átjön az anime hangulata.
#6
Hírek,információk / Fórumszabályzat
2007-03-20, 13:11:47
Akkor ezennel itt az új fórumszabályzat.

Mindenekelőtt: Az oldal jellegéből adódóan lehetőleg ne reklámozd se az FTP-t se a fórumot, mert ha bezárják te sem tudsz tölteni többé! Ez mindig lebegjen a szemed előtt, mielőtt továbbadod másnak. FTP nincs! Ami nincs, arról nem beszélünk! Főleg nem más fórumokon... ;)

  • Általános szabályok:

    • Az adminisztrátort, a moderátorokat, illetve egymást sem illik sértegetni. Az összes ilyen jellegű post azonnal törölve lesz! Ha végképp nem bírod valaki stílusát, használd az ignore gombot.   (Azaz a flame lehetőleg minimális legyen)
    • A fórumon tilos a politikai témájú vita.   (Ez az egy pont, amit az összes mod viszonylag szigorúan kezel)
    • Tilos a guro, bármilyen formában.   (Ez úgyis ritka, igyekezzetek PM-re korlátozni. Ha elkerülhetetlenül címeket akartok egyeztetni, azért tüntessétek fel, hogy miről is van szó.)
    • Szintén tilos a scat, puke, illetve hasonlók csodák postolása, bármilyen formában. Erre használjátok a puruttyát, napiszart, pmet, vagy bármit, de ne a fórumot.
    • Mielőtt kérdeznél olvasd el a FAQ-ot! Ha nem teszed és kérdezgetsz, ne csodálkozz, hogy piszkálnak érte.
    • Az offtopic hozzászólásokat tessék minimalizálni. Megengedett határ: 5 egymásutáni post. Ettől függetlenül a moderátor még ekkor is törölheti/áthelyezheti őket, ha úgy véli nagyon nem illenek oda. (Ez szintén mindig alkalmilag kerül elbírálásra, és az az 5 post sincs betonba öntve)
    • A dupla- illetve triplapostokat, hacsak nem indokolt, akkor kerüld; erre való a modify gomb.
    • Képeket ne attach-ként postolj, zsozso éppen ebből a célból hozta létre a képtárat. Szóval a képeket oda tessék feltölteni (lehetőleg a megfelelő részlegbe), és onnan linkelni be õket ide. IMG-ként pedig csak max. 640x480 és max. 600 KB méretű képeket postolj. Kivétel, ha a thread első postjában jelezve lett, hogy képgyűjtés vagy hasonló céllal jött létre.
    • Egy új thread megnyitása előtt tessék először rendesen körbenézni, hogy nincs-e már egy hasonló témájú. A fölösleges thread-ek vagy törölve lesznek vagy (ha már létezik hasonló témájú) összevonva. Másrészt arra kérnénk mindenkit, hogy olyan thread-et ne nyisson ami kb. 2 post erejéig fog élni. Törekedjünk az áttekinthetőségre.
    • Nem szabad más fórumokról vitázni/szidni/ócsárolni/stb. Tilos más site nevével fémjelezni/általánosítani embereket, mivel az indokolatlanul rossz hatással van az adott site hírnevére.
    • Ha egy adott threadben túl sűrűn lesz offtopic hozzászólás illetve beszélgetés a felszólítás ellenére is, akkor az be lesz zárva/törlésre kerül.   (Itt is érvényesek az általános offnál leírtak)
    • Használd a Report to moderator gombot, sokat segít a fórum rendbentartásában.   (Ezzel mostanában sokan éltek, amit ezúton szeretnék is megköszönni. :))
    • Az FTP ideiglenes leállásai/lassulásai meg lesznek oldva, hacsak az admin külön nem jelzi, hogy komolyabb probléma van. A többszöri ,,Mi van az FTP-vel?!" postok törölve lesznek.

  • Avatar illetve aláírások:

    • A közízlést sértő képek/szövegek tilosak (közízlés = a fórum ízlése)
    • Az avatar maximális mérete 300 KB  (a felbontást a fórummotor automatikusan 128×128-ra kicsinyíti, ha szükséges)
    • Az aláírás képek nagysága lehetőleg ne húzza szét a fórumot és összesen ne legyen több mint  500 KB
    • A szöveg ne legyen 5-6 sornál hosszabb, és ne húzza szét a fórumot szélességben.
    • Nem lehet az aláírásba flash animációt rakni.   (Ha esetleg valakinek nem tiszta, animált gif lehet, a fenti korlátozások figyelembevételével)

  • Egyéb:


    • Igyekezz a magyar helyesírás szabályait betartani, választékosan fogalmazni és erre ösztönözni a fórumtársakat is, mert mint Széchenyi mondta: "Nyelvében él a nemzet."  (Ez csak figyelmesség kérdése, a modok NEM fognak helyesírási hibák miatt postokba belepiszkálni)
    • A quote - idézés - használatát lehetőleg szorítsd átlátható mértékre, csak 2-3 hozzászólást idézz, hogy ne terítse be a fél képernyőt. Ha hosszú szövegből csak egyvalamire válaszolsz, akkor csak azt idézzd be, amire válaszolsz, ne az egész postot; ha több dologra válaszolsz, akkor szépen tedd be az idézeteket külön-külön, hogy átlátható legyen.
    • Szorítsd minimálisra a [move] és [glow] használatát. Ez egy fórum, nem kirakat.
    • Ha frissen regisztráltál, kérünk tiszteld meg a többieket azzal, hogy néhány szót ejtesz magadról és a nevedről. (Ez természetesen nem kötelező, de segíti a beilleszkedést és a régi tagok is megismernek.) :)

  • Spoiler:
         
    • Spoilernek (poéngyilkosságnak) minősül minden információ, amely egy anime/manga/könyv/film/stb eseményeire vonatkozik (a rövid ajánló szövegnél mélyebben), és előzetes ismerete elronthatja a mű élvezetét.
    • Ne spoilerezz, mert harapunk! Ne lődd le a poénokat, hagyd, hogy mindenki magának fedezze fel a művet.
    • Ha egy diskurzus során mégis le kell írnod egy spoilert, akkor tedd spoiler tagek közé (radioaktív gomb), hogy csak szándékosan lehessen elolvasni. Alternatív megoldásként használd a [spoiler]ide kerül a spoiler[/spoiler] tagokat. Ha ezt esetleg elmulasztottad volna, de mások felhívják rá a figyelmedet, mihamarabb javítsd.
    • Ha nem egyértelmű, hogy a spoiler milyen animére, vagy melyik epizódra vonatkozik, és úgy érzed, ebből félreértés lehet, akkor nyugodtan jelezd a spoiler nevében [spoiler=HáryJános], hogy minek az ismeretét feltételezi.
    • Az, hogy esetleg téged személy szerint nem zavarnak a spoilerek, az nem felmentés a szabály alól. Mások talán szeretik a meglepetéseket.
    • Felmentést élveznek ezen rendelkezés alól azok a topicok, amelyeknek már a címe figyelmeztet arra, hogy itt egy anime/manga/stb. történetére nézve spoilerek várhatók. Ha azonban egy adott anime threadjének a címében fel van tüntetve, hogy spoilerek lehetnek benne, az nem jelenti azt, hogy a mangából illetve (tekintettel arra, hogy sokan nem nézik felirat nélkül) a rawokból nyugodtan lehet spoilerkedni. Használd a spoiler gombot, és írd oda hogy éppen a mangáról/rawról van szó.
    • Dumbledore dies on page 596. (^^)

A további módosítási javaslatokat a szokott helyre (moditopic) várjuk.

Last update: 2010.04.19. - frissítve, +szabály
#7
leírások/FAQ/GYIK / Általános FAQ
2007-03-12, 21:11:56
    • Letöltés
      • FTP:
        • Programok:
               
        • Beállítások:
          Az FTP beállításával kapcsolatos leírás.
          Az FTP támogatja az FXP tömörítést is, így ha valaki a Flash FXP-t használja gyorsabban le- ill. felmehetnek dolgok.
          Általános hibák:
          • Az FTP eléréséhez a főoldalon regisztrált acc/pass szükséges, a fórumos felhasználónévvel nem fog beengedni
          • A passzív módot be kell kapcsolni
          • Az FTP-ről userenként egyszerre maximum 2 szálon lehet letölteni
          • Az FTP külföldről nem érhető el!

      • Torrent:
        A bittorrent rendszer használatával, beállításokkal kapcsolatban lásd az Aoianime oldal idevágó szekcióját (itt)

      • Direkt letöltés:

    • IRC:
      Lásd az Aoianime oldal mIRC helpjét (itt)
      Illetve itt van mégegy részletesebb leírás
      Ha beléptek egy csatornára, olvassátok el a szabályzatot, mert néhány parancsért (pl. @find) ban járhat.

    [/li]
  • Lejátszás
    • Lejátszók:
      • Media Player Classic (A MPC immár része a CCCP-nek, amit az animével foglalkozó csapatok is ajánlanak.)
      • SMPlayer* (letöltés)
      • Zoomplayer (letöltés)
      • VLC media player* (letöltés)
      * Nem kellenek hozzá codec-ek
      Itt találsz részletes ismertetőt a beállításukról. BSplayert felejtsd el, a hibáival se zaklass bennünket, használd valamelyik fentebbi lejátszót.

    • Codec-ek:
      • Codec Pack-ek:

        • CCCP codec pack (letöltés)

          • Dacára a nevében lévő "codec" szónak, a CCCP igazából filter-pack, azaz csak a lejátszáshoz szükségesek filtereket tesz fel, nem teljesértékű codec-eket. Ez azért nagyon fontos, mert biztos, hogy nem kutyulja el a már föltett codec-eket amikkel esetleg dolgozol.
            Ugyan van benne egy encoder is, de ez messze nem ugyanaz, mint maguk a codec-ek. Ezért nem lehet DivX/Xvid/h264-be "kódolni" annak ellenére, hogy fenn van már egy pack.

        • K-Lite codec pack (letöltés) a standard verzió általában elég

      • Önálló Codec-ek:
        Ha pontosan tudod, milyen codec-ekre van szükséged, innen le tudod tölteni őket

      Megjegyzés:
      Az MKV/OGM kiterjesztések nem kódolásra utalnak, ezek konténerfájlok, ugyanaz a DivX/Xvid/WMV/MPEG stb. kódolású film van benne, de mellette több hangsáv és - általában - több feliratsáv is található. Így eldöntheted, hogy milyen nyelven, milyen feliratozással akarod nézni az adott filmet. A tipikus anime választék a japán és angol hang, ill. az angol formázott és formázatlan felirat. Ha tehát nem megy a kép/hang ne OGM/MKV codecet keress - úgysem fogsz találni - hanem nézd meg a videó/audió kódolását és annak megfelelő codec kell.
      Az OGM kiveszőben van, mivel a fejlesztésével leálltak, ezért a legújabb formátumokat nem támogatja. Az MKV viszont folyamatos fejlesztés alatt van, tehát ebben tárold az animéidet. ;) Bővebben itt tájékozódhatsz.
      MKV műveletekre - konvertálás/beillesztés/szétszedés stb. - itt találsz programokat.
      Ha asztali DivX-es AVI formátumba akarod konvertálni az MKV/OGM fájlt, nézz be ebbe a topicba.
      Általános videószerkesztési segédletek itt találhatóak.

  • Animékkel kapcsolatos kérdések

  • BBC kódok

    • A fórumon használható kódok gyűjteményét itt megtalálod
    • Ha valamilyen hosszú, mások által nem ismert rövidítést használsz érdemes [abbr=magyarázat]rövidítés[/abbr] tagok közé tenni, pl.: SMF. (Az egeret a rövidítésre kell mozgatni.)
    • Ha a postodat erőteljesen szét akarod választani több részre, használd a [hr] tagot. Ez beszúr egy vonalat.
    • Fórumon belüli hivatkozásoknál használhatod az [iurl][/iurl] tagot, ez nem nyit új ablakot. Ez akkor hasznos, ha egy topicon belüli postra szeretnél ugrani.
    • Ha valamilyen oknál fogva nem szeretnéd, hogy a fórum átkonvertálja a BBC tagokat, URL-t, email címet, vagy hasonlót, netán egyszerűen csak meg akarod mutatni a BBC vagy smiley kódot, akkor írd [nobbc][/nobbc] tagok közé. Például: http://usteam.hu/ .

  • Egyéb
    • Mielőtt feltöltési kérelmet nyújtanál be, olvasd el ezt


Legutóbbi módosítás: 2014-07-21 - outdated cuccok kigyomlálva

Ha kérdésed van, a Help boardon található topicokban tedd fel, ne nyiss neki új topicot!
#8
Akkor ime a fórumszabályzat RC-je, javaslatokat, véleményeket ide lehet írni. Erre kb egy hétig lesz lehetőségetek, utána kerül beiktatásra. Természetes apróbb kiegészítések, módosítások ezután is történhetnek, erről a megfelelő topikban mindíg lesz bejegyzés. A "tiltásokat" egyébként a modik szubjektíven bírálják el. Ahogy ezt eddig is tapasztaltátok, ez nem épp vasszigort jelent, szerintem azt itt lévő fórumozók jó része úgyis teljesen tisztában van vele, hogy mit lehet és mit nem. :) A pontok mögött zárójelben dőltbetűvel a saját kommentjeim olvashatók ^^
Mégegyszer köszi Gmer, hogy összeszedted. :merci:

QuoteÁltalános szabályok:

    * Az adminisztrátort, a moderátorokat, illetve egymást sem illik sértegetni. Az összes ilyen jellegű post azonnal   törölve lesz.   (Azaz a flame lehetőleg minimális legyen)
    * A fórumon tilos a politikai témájú vita.   (Ez az egy pont, amiben az összes mod viszonylag szigorúan kezel)
    * Tilos a guro, bármilyen formában.   (Ez úgyis ritka, igyekezzetek pmre korlátozni. Ha elkerülhetetlenül címeket akartok egyeztetni, azért tüntessétek fel, hogy miről is van szó.)
    * Az offtopic hozzászólásokat tessék minimalizálni. Megengedett határ: 5 egymásutáni post. Ettől függetlenül a moderátor még ekkor is törölheti őket, ha úgy véli nagyon nem illenek oda. (Ez szintén mindíg alkalmilag kerül elbírálásra, és az az 5 post sincs betonba öntve)
    * A dupla- illetve triplapostokat, hacsak nem indokolt akkor kerüljétek, erre való a modify gomb. (Ezeket viszont mindíg mergelni fogom)
    * Képeket ne attach-ként postoljatok, zsozso éppen ebből a célból hozta létre a képtárat. Szóval a képeket oda tessék feltölteni (lehetőleg a megfelelő részlegbe), és onnan linkeljétek be õket ide. IMG-ként pedig csak max 640x480 és max 600 KB méretű képeket postoljatok. Kivétel, ha a thread első postjában jelezve lett, hogy képgyűjtés vagy hasonló céllal jött létre.
    * Egy új thread megnyitása elött tessék először rendesen körbenézni, hogy nincs e már egy hasonló témájú. A fölösleges thread-ek vagy törölve lesznek vagy (ha már létezik hasonló témájú) összevonva. Másrészt arra kérnénk mindenkit, hogy olyan thread-et ne nyisson ami kb 2 post erejéig fog élni. Törekedjünk az áttekinthetőségre.
    * Nem szabad más fórumokról vitázni/szidni/ócsárolni/stb. Tilos más site nevével fémjelezni/általánosítani embereket, mivel az indokolatlanul rossz hatással van az adott site hírnevére.
    * Ha egy adott threadben túl sűrűn lesz offtopic hozzászólás illetve beszélgetés a felszólítás ellenére is, akkor az be lesz zárva/törlésre kerül.   (Itt is érvényesek az általános offnál leírtak)
    * Használjátok a „Report to moderator” gombot, sokat segít a fórum rendbentartásában.   (Ezzel mostanában sokan éltek, amit ezúton szeretnék is megköszönni. :))


Avatar illetve aláírások:

    * A közízlést sértő képek/szövegek tilosak (közízlés= a fórum ízlése)
    * Az avatar maximális mérete 300KB  (a felbontást a fórummotor automatikusan 128X128-ra kicsinyíti, ha szükséges)
    * Az aláírás képek nagysága lehetőleg ne húzza szét a fórumot és összesen ne legyen több mint  500 KB
    * A szöveg ne legyen 5-6 sornál hosszabb, és ne húzza szét a fórumot szélességben.
    * Nem lehet az aláírásba flash animációt rakni.   (Ha esetleg valakinek nem tiszta, animált gif lehet, a fenti korlátozások figyelembevételével)


Egyéb:

     *Az ftp ideiglenes leállásai/lassulásai meg lesznek oldva, hacsak az admin külön nem jelzi, hogy komolyabb probléma van. A többszöri „Mi van az ftp-vel?!” postok törölve lesznek.


Spoiler
     
        * Spoilernek (poéngyilkosságnak) minősül minden információ, amely egy anime/manga/könyv/film/stb eseményeire vonatkozik (a rövid ajánló szövegnél mélyebben), és előzetes ismerete elronthatja a mű élvezetét.
      * Na spoilerezz, mert harapunk. Ne lődd le a poénokat, hadd, hogy mindenki magának fedezze fel a művet.
      * Ha egy diskurzus során mégis le kell írnod egy spoilert, akkor tedd spoiler tagek közé (radioaktív gomb), hogy csak szándékosan lehessen elolvasni. Ha ezt esetleg elmulasztottad volna, de mások felhívják rá a figyelmedet, mihamarabb javítsd.
      * Ha nem egyértelmű, hogy a spoiler milyen animére, vagy melyik epizódra vonatkozik, és úgy érzed, ebből félreértés lehet, akkor nyugodtan jelezd a spoiler nevében (spoiler=HáryJános), hogy minek az ismeretét feltételezi.
      * Az, hogy esetleg téged személy szerint nem zavarnak a spoilerek, az nem felmentés a szabály alól. Mások talán szeretik a meglepetéseket.
      * Felmentést élveznek ezen rendelkezés alól azok a topicok, amelyeknek már a címe figyelmeztet arra, hogy itt egy anime/manga/stb. történetére nézve spoilerek várhatók. Ha azonban egy adott anime threadjének a címében fel van tüntetve, hogy spoilerek lehetnek benne, az nem jelenti azt, hogy a mangából illetve (tekintettel arra, hogy sokan nem nézik felirat nélkül) a rawokból nyugodtan lehet spoilerkedni. Használjátok a spoiler gombot, és írjátok oda hogy éppen a mangáról/rawról van szó.
      * Dumbledore dies on page 596. (^^)

Edits:

  • Spoiler részletes bekerült
#9
Kultúra / DVD borítók
2005-08-08, 14:28:49
Gondoltam, nyitok egy ilyen topikot, mivel ilyenirányú kérések egyre gyakrabban merülnek fel és jó lenne, ha egy helyen lennének.