Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Beren

#1
Jártatok már úgy, hogy egy nap ráébredtek arra, hogy változtatni kell az életetek mozgásán?
Rájönni arra, hogy tovább így mehet?
Biztos bennem van a hiba, de ez már nem elõször történik velem.
Ha már minden lehetõséget kipróbáltál, akkor nincs jobb, mint visszavonulni - mások "megváltoztatása-kinevelése" kb olyan közel áll hozzám, mint a hányinger.
Két teljesen ellentétes ember találkozása sokáig lehet jó és szép, de egyszer csak arra ébredsz, hogy fel kell adnod magad - vagy Neki önmagát.
Egy racionális ember nem élhet X-aktákban
Egy társasági ember nem élhet csak otthon
Aki szeret új dolgokat kipróbálni azt megõríti a rutin...
#2
Quote from: kisviragghehe, a másik jomadár :D

na ebbol a postbol sem sokat sikerült felfognom :hehe:

cöcö... azzé' ne tessék engem egy kaptafára tenni falravaló fórumtársunkkal! :) Az én hozzászólásaim igen is egyzserûek és érhetõek tudnak lenni:) max, olykor színezek-cirádázok rajtuk ezt-azt...:jee: (csak, hogy oldjam a szöveg szürkeségét...)
#3
Offtopic / Álmok
2005-11-27, 00:52:54
Quote from: Moonshiner:3x3: Az élet álom.
Amúgy az már elõfordult valakivel, hogy csak lebegett a nagy semmi közepén, és egyszercsak hirtelen elkezdett görbülni a tér? A közeli bolgok távolinak tûntek, a távoliak közelinek. Minden összemosódott. És mire felébredsz nagyon, de nagyon beleszédülsz az egészbe. Pedig csak egy álom volt. :3x3:

Ez a kedvencem... lefekszel... nem gondolsz semmire... szépen fehéredik körülötted minden és egyszer csak súlytalanná válsz... a legjobb ötleteim ilyenkor születnek... csak az a lényeg, hogy ellazulj, és ne nyúlkáljanak hozzád közben, mert akkor elég durván kizökkensz
#4
Offtopic / Álmok
2005-11-27, 00:49:10
...egy egyiptomi épületbe akartunk behatolni... nézegettük a tervrajzokat és egy kézzel készült grafikát a bejáratról a szobámban... beszéltük, hogy képtelenség, hogy még létezzen...
... lenyílt a bejárat... hatan vagyunk, én vezetem a csoprotot, saroktól sarokig megyünk elõre, mindig mi lövünk elõbb... átjutunk valami ebédlõn... érdekes fegyvereink vannak olykor: "fogyasztópisztoly" "agynyújtóztató plazma" meg valami izé, ami piros kocsonyás zselébe zárja azt, akire rálõsz vele. Kevés ellenállást tapasztaltunk... tovább mentünk, le a második szintre a föld alá... egyszer csak kint voltunk a szabad levegõn, és folytattuk a takarítást... érdekes, egyszerre voltam narrátor, résztvevõ és még beszéltem is sokszor a többiekhez... egyszer csak kiderült, hogy a társaim között ott van a Colos, a Harcos Leány, Tínuviel, aki éppen haza telefonál Tínuviel-mamához, melyben azt ragozza többször is, hogy milyen jó lett volna, ha ehelyett a terepszínû gönc helyett a fekete tollakból készültet veheti fel, mert az jó meleg, és dizájnosabb... ekkor már csak két ellenfél maradt, rajtuk kék színû terepszínû ruha volt (rajtunk az óklasszikus sárgás terpes)... kergetõztünk velük egyet, bemenekültek egy istálló-fakarám szerû épületbe, ahol végül csak megadták magukat...

Ekkor szóltak ki a konyhából, hogy ébren vagyok-e... felpillantok, a nyírfám lelkesen dülöngél az erõs-csodás déli szélben, a Nap se-fénye nem túl meggyõzõ... lepillantva az órára megszületett a nap elsõ megnyilvánulása: "ÁÁÁÁÁ fél egy van!!!!!"
#5
Quote from: RouninÉrteni õt olykor volt annyira nehéz, mint kend szép cirádás, gazdagon rámázott körmondatait, illetõleg vaskosan rusztikus, s mégis megkapóan bájos hasonlatait. Pusztán ennyi volt megrökönyödésem aprócska, hópihényi kiváltó oka. :rököny:
:)
#6
Quote from: RouninUramisten... még egy Tac-csont??? :eek:

??? A'mmmi?? van valami köze a tic-tachoz? és, ha nem, akkor, miért kezdõdik nagybetûvel? és miért van csontja? netán állat és nem növény?! és hogy csak egy darab van belõle? nem unatkozik önmagában?:teccik: :_piszka: :muhahah: :muhahah:
#7
Quote from: m46u5Én a Momo c. filmet néztem meg alámondásosan, s mitmondjak röhelyes volt az egész, fõleg mikor a filmen egy tizen éves kislány kiabálja, hogy "Kassziopeia, Kassziopeia", s magyarul egy ötvenes mély, férfi hang szólal meg hát mit mondjak :haha: :lul:
Tényleg, létezik egyáltalán nõi(hangú) alámondásos film?

Errõl a Ford Fairline jut eszembe - mondjuk, az nem alámondásos volt, de közzelített olykor:)
Függõ vagyok - tegnap ismét megnéztem multiban a Grimmet, és másodjára is oké volt. egyebet nem tok mondani
#8
Quote from: KvikvegHehe, jo lehet igy animeforumon letezni... :lul:

:) mé'? jó társaság, király népek! megválogatom ám én a társaságom:) az már részelt kérdés, hogy nem gerjedek be az animéktõl, de megelégszem azzal, hogy örüljek, h másoknak teccik...
#9
Végre van némi időm ismét, amikor beadandót kell(ene) írnom (és végre egyedül vagyok a gépemnél, otthon... drááágasszááág:) ), tehát talán sikerül színvonalasabban reagálnom az alábbiakra (a  fentebb található volt a gyors reakció, mint életadó kenyérke a sivatagban, hogy kibírjátok, míg elő nem állok valami újabb elmésséggel, amely természetesen nem irányul konkrét személy, galaxis, útonálló, kecsketej, kandiscukor, komplexum és hervadt rózsa ellen...

Quote from: DjinnHmmm. Nagyon nem szeretem, mikor vki kiragad egy mondatot valahonnan és arra ráugrik.
:) kiragadtam a mondatot és leragadtam az aláírásnál a néninek :jee:
Továbbá, mint már mondottam, mondanivalóm nem konkrét személy, gáz, molekula, citromfacsaró vagy wctartály ellen irányult, hanem pusztán azt a tényt nehezményeztem, hogy olykor-olykor kedves földlakó társaim hajlamosak elomlani, majd ama padlósúroló állapotosságot tartósan fenntartani - kedvem lelombosítani. Eme okság folyományaképpen pityri-pöttyös leszek az "élet szenvedés"-"az ember gyarló" hozzáállásoktól...  

Quote from: DjinnTehát igen, szoktam szomorú lenni és lelki szenvedni és ha olyan filmet látok vagy zenét hallgatok, akkor bizony bőgök, mint egy  csecsemő. :beken:   Akasszatok fel érte.
De nézd csak... nevetni is szoktam és féktelen boldogságot érezni. Vannak dolgok, amiket ha meglátok nem tudom letörölni a vigyort a képemről... :haha:
Bizony. Elképesztő ugye?
Az vesse rám az első követ, akinek még nem volt nevetőgörcse és nem csordultak ki a könnyei egy filmtől/zenétől.

Itt a kezem, nem vasbó' van!:)

Quote from: DjinnNem tudom miért nem értik meg egyesek, hogy az ember nem fekete vagy fehér. Az érzelmek szintúgy. SZÍNEK. Mindenki tudja, mit jelent ugye??
Bánot, öröm, boldogság, fájdalom, szenvedés, szeretet, undor, vágy, nyugalom, félelem....
Ezek mind-mind (meg milliószor több érzelem) beleférnek egyetlen egy emberbe. (akármilyen pici is ).

Halten Sie bitte noch für einige Minuten! Odanéz a mókuspatkány-önarcképem fölé, sorokat elolvas-nyitott kapukat dönget (tudom, kiamaradt, hogy asszongya: "Világomnak és környezetemnek nem része a racionalitás" valamint, hogy "a fenti szövegek nem irányulnak konkrét személy, csataló, tengeralattjáró, fejőstehén, hétmérföldes túrapapucs, vizesbögre és istállóajtó ellen..")

Quote from: DjinnMIÉRT kell bélyagzőket használni olyan összetett dolgokhoz, mint az ember?
MIÉRT kell elítélni egy dolgot csak mert nem értjük/nem akarjuk megérteni?
MIÉRT kell mindenre ráugrani, amin lehet kicsit csámcsogni? Unatkozunk, vagy mi?
MIÉRT kell mindent olyan ki****ottul komolyan venni?????
MIÉRT írom ezt mind le, mikor valszeg úgyis süket fülekre talál? (ok, erre tudom a választ :D)
öröm és boldogság, végre valaki kimerítően válaszolt a kérdéseimre! Hálás kézcsók Djinnek!! Köfi!:D
#10
Quote from: RamizMég mindig nem, és ebbõl sem értettem egy szót sem...

eccerû: kérdezték, mi az oka, hogy nem szívlelem az animéket. Miven én se tom, ezért aztán kifejtettem részletesen a dolgot... írásban, három példányban szétküldve, összerakva, elhagyva, egy hónapra tõzeg alá temetve, majd gyújtósként hasznosítva...:D
#11
Offtopic / Utazás
2005-11-21, 22:45:12
Quote from: RamizAtyám!!! :3x3: Ennyit szövegelni hogy lehet! :D
Majd este elolvasom, most nincs ennyi idõm... egyetemre is be kéne menni... :)

HALLJUK - HALLJUK!!!
#12
Kultúra / Gasztronómia [ étel-ITAL ;) ]
2005-11-21, 22:43:13
Nos, a vacsi finom volt - bár Tínuviel végigkocsonyázta az egész estét a terem hűs levegője miatt, utána meg amiatt terült még ki, mert teliette magát...
Szóval kaptunk hat darab bejgli-alakú valamit (az volt a tőtött pulyok), meg nyolc darab panírozott hókifli (ez vót a burgonyakrokett). Emellett ott sorakozott némi párolt gyümi is némi sajáta társaságában... A desszert már enyhén low costra sikerült - volt egy kis fagyigömbnyi "somlói galuska", egy maffinnyi gyümölcskosárha fagyival, plusz még valami, amin volt némi mogyorókrém...

A lényeg csak ezt követően jött: az 5. GTK-bál alkalmából egy szép naaagy, hófehér torta. Aki evett már hólabdát, az majd pedzegeti, miről fogok beszélni. Fehér, puha krém, némi kókusszal bolondítva (nem az agyonvajazott-cukrozott x@r), a tészta pedig könnyű kakaós volt. Én értem oda harmadjára (elsőként a volt dékánasszony kapott, utána a Kékszemű-gombszemű (Ő SZŐKÉÉS BARNAAA!!! - az egész haja ugyanolyan színűűű, nem csíkos!!! és nem is tincses!!! Magyarán: nem ő az Animoni - jelenleg kényszer hatására cselekszem...) Anikó sorjázott be), de második menetre már nem sikerült benevezni sajna...:jee:
#13
Quote from: SidneyA múltkor voltam vérvételen, lecsapoltak belőlem vagy 3 üvegcsével, szívesen áruba bocsátom, a licit kezdődhet :lul: !
Amúgy nemtom' ti hogy vagytok vele, lehet elég beteges, de én szeretem nézni, ahogy belém szúrják a tűt, és az üveg megtellik lédús vérrel... (Persze a múltkor is a mellettem ülő csaj erre elájult!)

Lefety-lefety:) A Sajátommal semmi gond nincs (bár, belül jobb szeretem...), fincsi sós... de másét - még a végén elkap az ember valami rusnyaságot...:jee:

edit: mivel már megint le lettem fizikálisan izélgetve eme beszólásom miatt (merde! ezzért jobb az inkognitó a kimon(D)ó-nál..), úgyhogy, mielőtt még mielőtt félreértés esne a fenébe és le lennék tiltva, mint TV2 az aktuális IMH marhaság után, közlöm, hogy a jelen beszólás nem irányult kontrét személy, növény, álat, hegység, etnikum, kecskebéka, ugróegér, szalvéta és nebáncsvirág ellen!!!!:D
#14
Quote from: DjinnMIÉRT kell bélyagzõket használni olyan összetett dolgokhoz, mint az ember?
MIÉRT kell elítélni egy dolgot csak mert nem értjük/nem akarjuk megérteni?
MIÉRT kell mindenre ráugrani, amin lehet kicsit csámcsogni? Unatkozunk, vagy mi?
MIÉRT kell mindent olyan ki****ottul komolyan venni?????
MIÉRT írom ezt mind le, mikor valszeg úgyis süket fülekre talál? (ok, erre tudom a választ :D)

hihi:)
#15
Kultúra / Gasztronómia [ étel-ITAL ;) ]
2005-11-19, 15:25:52
Quote from: syerenHolnap bál és "B" menü, ami nekünk jár (persze ez sincs ingyen...):
Aszalt szilvával és sajttal töltött pulykamell szezámmagos bundában rántva, burgonyakrokettel, grillezett gyümölccsel;
Vegyes desszertvariáció:
Mogyoró mousse csokilapokba töltve,
Vaníliás gyümölcskosárka,
Somlói galuska

Na, eeez a sznob kaja.... de Beren szerint finom lesz... :)

ezzért jók a konferenciák, ott ugyanez ingyen van ... csak meg kell érte bunyózni a fejesekkel az tálak körül:):):lul:

Quote from: RamizAmit mondasz, az nem undorítóan sznob, csak ahogy előadtad. :)

Hehe:) roppant örömet okoz, hogy az a stílus ment át, amit szándékoztam küldeni:) (meglehetősen kemény munka volt:):) )
#16
Quote from: Fazéknem lesz kedvencem, de megnéztem és vszleg további szemétnek minõsített amcsi filmet is meg fogok nézni a jövõben is, mert úgy érzem néha kell egy kis kikapcsolódás két kõkemény témájú film között. Azt hiszem valami ilyesmit akartam írni, de nincs kedvem végigolvasni inkább megyek reggelizni :D

Király! A Sziget tényleg jól sikerült kis mozi (jó nénivel:) )
#17
Kultúra / Gasztronómia [ étel-ITAL ;) ]
2005-11-19, 01:21:19
Érdekes eredetû az én absztinenciám (ilyesmije van az embernek, ha nem viselheti az alkoholt asszem:) )

Nincs mögötte semmiféle fogadalom, amikor az ember kiáll a hegy tetejére és veri a mellét. Egyszerûen nem kívánom. Mondhatni, identitásom ellenére van a dolog, el se tudnám képzelni magam úgy, hogy egy falatnyi kis irányításról is lemondjak magam fölött. Jó, nincs gusztusom hánykolódni az árokparton, de az csupán esztétikai kérdés. Érdekes, ugyanis az nem zavar, ha mások körülöttem "jól érzik" (teccik érteni:) ) magukat, mert amíg jól nyomatják és engem nem tukmálnak (amit nem veszek zokon, mert kulturált ember képes kulturált módon kinyilvánítani ellenvéleményét kötõszavak, sértõdés, hszti, hasonlók nélkül is pusztán verbális módon). A BOR az egy külön kat számomra. Igaz, hogy rohasztott szõlõlé a gyakorlatban, azonban számomra csak is az számít bornak, ami csak szõlõbõl (tehát, nincs benne színezék, cukkedni, meg egyébb x@r) készül, hozamkorlátozott tõkékrõl. Hús sütéséhez alapvetõen kell, az aroma miatt, ilyenkor nem restellek 600 Ft körüli low cost lõrékkel fõzõcskézni, a beszélgetõs borok már jóval efölött kell kezdõdniük. Bár, ezeket inkább csak kiválasztom, legutóbb egy cimbi ünnepségén képes voltam órán át babrálni-szaglászi-nyalogatni egy kis pohárka vörösest(természetesen vörsboros pohárból). De, ez a ritkaság (viszont, ha efféle gasztronómiai élménykre vágyik az ember, akkor mûvelje megfelelõen). Amúgy megmaradok inkább a jóóó emberek, jóóó buli állapotnál, ahol nem a magamba tölötött rothasztott cukorszármazékok mennyisége határozza meg a jókedv minõségét...

Uggye millyen undorítóan sznob vagyok?!:lul:
#18
Lássuk csak, mi is zajlik le az "ellenkezõ nemben", ha animét kõ nézni
- magával a mûfajjal no problem, feltéve, ha látom, hogy nem spontán öndöglõdésrõl van szó (de ez nem mûfajspecifikus, tehát cancel)
- ha mégis közelít, vagy valami nem odaillõ van a dolgoban, akkor indul a jó öreg darabolás (ez ugyebár nálam szériatartozék, és hasznos kis jószág, így aztán napi 24 órában fut, kinyomhatatlanul... kinyomni olyan volna, mintha kihúznád a dugót...)
- kiszedjük, miért is lehet ott az az elem
- indul egy történeti processz
- indul egy földrajzi processz
- indul egy kulturális processz
- amikor végeztek, indul a speckó, identitásvizsgálat
- újonnan telepített, de már mûxik az új szociálpszichó-féleség (inkább gazdpszichó vagy hasonló, lényeg, hogy babba a cuccc)
- befutnak a reportok
- összehasonlításra kerülnek az elsõ benyomással

- ettõl függetlenül szabadulnak fel saját emlékek is, de azok csak befolyásolják az érzelmeket

- a végén nyugtázom az elem jellegét és jelentõségét

Remélem, mostmár egyértelmû a Filmek topic 1506 hozzászólásában tett megnyilvánulásom!
#19
Quote from: RamizÖrülök neki, de nem értem, hogy hogy jön ez ide... :)
Esetleg arra mondtad, hogy azt irtam, hogy szeretem a gondolkodos filmeket? Mert azt nem azért irtam, mert szerintem te nem, hanem csak úgy, eszembe jutott és odairtam. Vagy syeren nem sztereti a gondolkodós filmeket? Vagy véletlenül postoltad ide ezt, mert egy másik topikba szántad? Hmm, nem értem...

Nos, ez történik, ha Sidney és Syeren ül melletted, amikor elégedetten kérődzenél a fórumon... szörnyűek így együtt... olykor, bele is javítanak, amit írsz! persze, nem mindig hagyom... szerencsére, mostmár itthonról is müxik a fórum:)

Quote from: SidneyCsak azért, mert hajlamos a lényeget elhallgatni. Pl. van különbség a között, hogy elmegyek (egyedül) a moziba kikapcsolódni, vagy elmegyek a barátnőmmel moziba egy romantikus estét eltölteni.
Amúgy meg Beren azt hiszi mindenki tudja, hogy Syerennel jár, közben meg tán egy post-ban említette, és abban is más néven... Férfiak!:ejnye:
Beren: Nem a fejed akartam letépni, hanem a kezed, mert az közelebb volt!:lul:
Látjátok??? Még jó, hogy előre látó voltam, és kötöttem biztosítást (továbbá, kiszerveztem a személyi védelmemet is:) )
#20
Quote from: PredakingCsakis helyeselni tudok nekem is bejött a film. Franciák tudnak filmet csinállni , ugye Ronin, Szállitó 1-2 , TAxi 1-2 (a 3.részt az hadjuk) és végül nagy vafom Vidocq (sry ha rosszul írtam)

Remek emberanyag (a legdegeneráltabb-beltenyésztett fejek csak a flancia filmekben vannak:):) ) :jee:

Ja, kimaradt valami a múltkori HHG2G összehasonlításból (a zseniális humoron kívül, mert mint arra Ramiz-mester is rávilágított, naggyon babbaaa)... Mert megfeledkeztem kedvenc szereplőmről: Marvin (jelenleg is tépelődök, hogy Marvin, vagy Kirk fanclubotlétesítsek inkábbb:) ). A moziban számomra jobban hozta a könyv által keltett légkört (köszönhetően a remek angolhangnak, aki ugyebár ismerős a Dogmából, mint az Úr hangja...), bár a képi megjelenítése a BBC-s változatban felel meg a könyvben leírtaknak.. De ez az apró-designbeli ráncfelvarrás nem zavart.
Tudjátok miért kincset érő még számomra megnézni mindkettő műremeket (elvégre mindkettő az számomra, csak más-más korban készült, más-más szemlélettel, más gondolatokkal a háttérben - szócséplés helyett: más korszellemet tükröznek. Márpedig, az ilyen kis finomságokkal lehet engemet megfogni...):
A korszellem és a design. Remekül tökrüződik mindkettő, ha fogod és párhuzamba állítod őket. A történelmet ugyebár eléggé szeretem, amire rácuppantom földrajzi ismereteimet is. Emellé jönnek még az egyes kulturális sajátosságokat magyarázó szociálpszichológiai elemek, amelyek vagy zavaróak, vagy nem. Az animéknél olykor ugyanis pont az zavar, hogy beugrál mindenféle ablak, hogy ez-az a jelenet miért került bele ami aztán lerontja a mű élvezetét számomra. A gazdaságpszichónak vannak árnyoldalai is olykor...
#21
Offtopic / Éppen milyen zenét hallgatsz?
2005-11-19, 00:14:57
AC DC "Hard as a Rock" :whoah:
#22
Quote from: DjinnNem veszem. Szeintem nagyon félreértettél vmit. :)

Nem tom, mit lehet ezen félreérteni:
"A lelki szevedés és a fájdalom, ami ezzel az élettel jár... "

Nem bírhatom az ilyen negatív hozzáállásokat... Tudom, itt most konkrétan a vámpír létrõl van szó, de ilyen irányú érzelmeim némileg paralelek az általam idézett cikkel (zippelve: "kibelez mindenkit, de nincs meg a lelki békája..."). Ahogy Voltaire is megmonta anno: "Uram, az Ön eszmefuttatásaitl az embernek kedve volna visszamászni a fára..." ez jut az eszembe olykor-olykor néhány szétdepressziózott mûalkotás láttán. Csak éppen nem szívom mellre, hanem jókat nevetek rajta. A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze pszichológusát, tûzszerészét...:D:jee:
#23
Quote from: KvikvegEn nyultam le az ovet, kis provokalas utan. Felajanlotta, hogy a kovetkezo meetre hoz csokissutit es megvaltoztatja a nokrol a velemenyet ha hetfoig ez az avatarom es nem tudtam ellenallni.:rolleyes:

CSokisüti?
Hol lesz a meet?:D
#24
Offtopic / Gratulációk-Archive
2005-11-18, 23:51:46
Haligali Mindenkinek!
Valami (zsozso és Syeren nevû) csoda folytán ismét mûxik itthonról a fórum, szóval: Királyok vagytok!! (a nõnemûek természetesen Király Nõk, és Királynõk egyszerre:) )
#25
Quote from: RamizÉrdemes bepótolni. Na abban a filmben minden van, nyomozástól kezdve dark fantasyn át misztériumon, rejtélyen és harcmûvészeten át a vagizós kardpárbajig.


Hmmm... én meg az agyatlan digitális technikás "01001101101"-tõl meg az anyagtudománytól leszek zombi, és azután meg üdítõ egy kis gondolkodás egy film elõtt... :)

Tinúviel "kérésére" közlöm, hogy õ is ott volt, merthogy vele mentem


szörnyûek... szómagyarázat a gyengébbek kedvéért: aki lusta volt, és nem olvasta el a Szilmarilokat, annak kénytelen vagyok lefordítani, hogy Tinúviel=Syeren (külön kérésükre jelölöm, hogy Õ a[SIZE="7"][COLOR="Red"] BARÁTNÕM!!!!!!!!)  
[/COLOR][/SIZE]
:hail: :teccik:
#26
Offtopic / Önarckép(csarnok)
2005-11-17, 00:56:35
Látjátok!
Engem az avataromról nem lehetne felismerni! Tökéletes az álcázás! Az aláírás képembõl sokkal inkább :lul:
#27
Kvikveg - Ramiz
Ti most cserélgetitek az avatarjaitokat???:jee:
#28
Offtopic / Önarckép(csarnok)
2005-11-17, 00:51:42
Quote from: RamizJó képek. :)
Naná! Rajta vagyok! Jóóó sok lánnyal!!!!:):):):):lul:
#29
Offtopic / Önarckép(csarnok)
2005-11-17, 00:50:51
Quote from: SidneyBeren még a pályán is a következõ hozzászóláson gondolkozik :-)

Hehe! Már reflexszerûen takarom az arcom:)
#30
Quote from: SidneyIgen, adománybeszedéskor én is szívesen segédkeznék :haha:

Látjátok?! Na, így készül a dolog:):)