Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Zsoltika88Csepel

#1
Offtopic / Re: Kétszintű érettségi
2009-05-19, 10:20:49
Tyűha, nagy-nagy grat! :) Én annyit tudok, hogy átmentem, tehát szerintem 20-30% között vagyok. ^^" De nem baj, KB ennyi elég is a való élethez. ^^" Viszont jó néhányan buktak az osztályomban. Ketten nem érték el a 10%-ot sem. Érdekes módon bukottak között pont olyanok vannak, akik jártak különtanárhoz.
#2
Offtopic / Re.: Kétszintű érettségi
2009-05-06, 19:14:09
Egyébként elég nagy hátránnyal indultunk a matek érettségin, de ez ilyenkor már senkit nem hat meg. ^-^ Az osztályomnak nem egy matektanárja volt. Az új tanárok előlről kezdték a 9. osztályos anyagot. Ráadásul a 11.-es tanárral nagyon rossz viszonyban voltunk, szintén sehova nem haladtak a dolgok. (Én 11.-ben kerültem be. Előtte szakmáztam, 2 tanéven át nem tanultam matekot.) Most ő mégis maradt. A viszony jobb lett, de nem sikerült a 12.-es anyag végére jutni.
Nekem pl. nem rémlik, hogy valószínűségszámításról tanultunk volna.

Mondjuk emiatt lehet az, hogy nagyon nehéznek éreztem. :D
#3
Offtopic / Re.: Kétszintű érettségi
2009-05-06, 19:02:03
Végre én is érettségizek. :D

Szerintem a matek volt űbernehéz, amihez képest a töri gyerekjáték volt. (Látszik, hogy nem egyformák az emberek, és nem egyformán tanulnak. ^-^) A matek II. része felett az egész osztályom szinte csak ült és nézett. A színötös stréber srác sem igazán vágta. Neki mondjuk meglesz a 3-as, de pl. a lányok nagyon úgy érzik, hogy buktak.

Ma a savas esőn és a rendi anarhián mosolyogtam egy jót. :) Potyapontok. :D
#4
Nálam tegnap nem volt semmi gond.
Zalaegerszegen viszont az FMA közben nem volt hang.
#5
Az FMA nem szánt szándékkal lett levágva. A Minimax hibája. Nálam pedig végig is ment rendesen, ami abból a szempontból furcsa, hogy elvileg csak a műholdasoknak ment végig, de én kábeles vagyok.
#6
2 rész megy hétfőnként.

Én úgy tudom, hogy a csomagban szokás szerint 52 rész volt.
#7
További szinkronos animék
Bleach, Death Note, Blood+, Ayakashi Ayashi
(információforrás: con)
#8
A Pesti Est által kiszivárgott, hogy az FMA szinkronos lesz.

Két szinkronhang
Roy Mustang - Hujber Feri
Edward Elric - Szabó Máté
#9
Még mindig nem lehet tudni, hogy felirat vagy szinkron lesz-e. Esetleg a ma esti Japanimániában derül ki.
Valamikor Death Note is lesz. :)
#10
Október 13-tól hétvégenként 20.30-kor lesz az FMA. (Az Animax oldalról tudom.)
#11
Anime / Re: Digimon
2007-09-12, 21:15:31
Végignéztem a Frontier-t. A 15. résztől már kezdett tetszeni, úgyhogy összegezve nem volt rossz. Csak a végefelé voltak olyan dolgok, amik nem tetszettek. Egyik az, amihez hasonló előfordult más Digimonnál is: az, hogy csak Takuya és Kouji éri el a dupla evolúciót. A többiek dupla evolúciójára is kivi lettem volna. A másik pedig az, mikor ketten vagy mindannyian alakultak egy digimonná.
A hiper evolúció sem annyira tetszett, és a zenéje is taszító. A többi zene viszont nagyon ott van a szeren!
Megnéztem a Savers első részét is, de az annyira se tetszett, mint először a Frontier eleje. Senki se szimpi benne.
Szal ízlések és pofonok.

Az meglepett, hogy Lopmon mega alakja Cerubimon.

Amúgy a 22. résztől kezdve sajnos csak angolul vagy angol felirattal nézhettem. Az angol verzió iszonyatosan rossz. Minden jó zenét és hangot elrontottak.
#12
Jut eszembe.
Quote from: Én on 2007-09-02, 17:06:34
Tegnap este láttam Krumplikutyát, bekerült a top5-be :angyali:
Tegnap normális esetben egy darab Krumplikutyát se láthattál volna, mert már 1 hete vége van és Kotowaza megy helyette. Már megint mit csinálnak az Animax-nál?
#13
Hát... semmi. :D
#14
A Dragon Ball mégis más azért, mert alapvetően nem gyerekeknek való, de a Kukucska inkább pont gyerekeknek. Ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy senki más nem nézheti. Olyan korhatár nincs, hogy csak 12 éven aluliak nézhetik. :D
A Dragon Ball az én sulimban "menő" volt, mert "hű, verekednek benne".
De én amúgy nem sok részt néztem.

Szinkron ügy
Szerintem szinkronizáljanak mindent. Persze nem úgy, hogy összehányják, és "nesze nézzed". De aki feliratosan szereti, az megnézi úgy a neten, de a tévében pont ezért lehet, hogy nem. Persze, ha minősíthetetlen a szinkron, akkor meg azért nem. Abszolút jó megoldás soha nem lesz. Viszont ha valamit nem szinkronizálnak, akkor valszleg ki se adják DVD-n, és ez már rossz.
#15
A Kukucskát mindenféle korosztályból nézik, de egy feliratkészítő szerintem nem fáradt volna a nevek magyarosításával. Az illetékes szinkrongárda viszont nagyon jó munkát végzett. Persze biztos csak azért találtak ki érdekes meg vicces neveket, mert az elsődleges célközönségbe a gyerekek tartoznak, de így lett jó. Evvel a szinkronnal élvezhető is, és a csatorna legfiatalabb nézői is érthetik így.
#16
Anime / Re.: Digimon
2007-08-15, 22:03:05
Elsőre nekem is nagyon fura, de én nem kritizálnám ilyen csúnya szavakkal. Ha nem jön be, akkor nem jön be, ennyi. De most kivárom a végét, aztán lesz egy összesítő véleményem. :)
#17
Anime / Re.: Digimon
2007-08-15, 18:50:04
Megnéztem a Frontier első 5 részét németül a YouTube-on. De KB csak annyit értek, hogy was is das. :D Angolul sem sokat értenék, hiába vagyok dícséretes ötös. ^^" Viszont ha már neten nézek valamit, akkor nem fogok a cenzúrázott változatra keresni.
Takuya és a lány hangja (német) nem tetszik.

Maga a sorozat sajnos negatívan érintett.
- Kicsit erőltetettnek érzem, és nem igazán szimpi az emberi átalakulás.
- Túl gyorsan halad a sztori, ami SzVSz nagyon össze lett sűrítve a max 18 perces részekbe. (A német változat elvileg vágatlan.) Az 1. részben megérkeztek a kölykök, erre már kezdődhetett is az első harc.

Ettől függetlenül a következő két héten belül ötösével meg fogom nézni a többi részt is mind az 50-ig.

Az eddigi események alapján Telepítő címet javasolnék, bár az összes általam ismert szótár határra fordítja a frontier-t.
#18
Nekem kezd elegem lenni a csatornából. ^^"
Folyamatosan lehagyják a feliratozást az Akuei-ről és a Pokoli lány-ról. Akuei-ről mostanában már a korhatár is lemarad, bár nem mintha valami nagy okosság lenne az a rajzfilm. ^^"

Tegnapelőtt mégsem fél 4-ig, hanem csak 3-ig tartott a műsor, mert a feliratmentes Pokoli lány-t azonnal abbahagyták, és betették a Gravit.
#19
Szerintem a tegnapinál nagyobbat nem is alakíthatott volna az Animax. Fél 10-ig olyan üzemzavar volt, hogy aztán minden előlről kezdődött, mintha 8 óra lenne. Így az Animax elvileg fél 4-ig tartott.
#20
Elkezdték az A+-os hibákat. Folyamatos felirat-lemaradások, és a hétvégi este 8-as magyar szinkronos anime japánul kezdése.
#21
Anime / Re.: Digimon
2007-07-18, 17:00:30
Szerintem a Tamers-t jobban meg lehetett volna csinálni. A 10. részig nem igazán látom értelmét az eseményeknek. Nincsenek igazi ellenfelek. A 10. résztől a 13.-ig vannak jó kis sztorik, illetve a 14-15. résznél bontakozik ki a sorozat a Devákkal kapcsolatban. Ám hosszú ideig gyerekesre van véve a hangsúly, és csak a sorozat közepe után jöttek azok a durva dark-os részek. Az oké, hogy az eleje nem dark-os, csak túl nagy a különbség. Nincs meg az egyensúly. ^^" Ha erre figyeltek volna a készítők, akkor nagyon jó Digimon sorozatot dobtak volna össze.

A digimonok nemei: hát, vannak olyan digimonok, amelyek fiúsak vagy lányosak, de úgy valszleg tényleg nincs nemük, mint nekünk. Szaporodásról nem volt szó a sorozatokban. ^^"

Amúgy 29.-étől lesz az RTL Klub-on a Digimonszelídítők (Digimon Tamers).
#22
Ha ezek megkapják a 18-ast, akkor a jelenlegi műsoridő vagy kibővül 22.30-ig - amit kétlek -, vagy visszatér az A+ 2+3-as felbontása - aminek örülnék.
#23
Anime társalgó / Re: A+ csatorna
2007-07-02, 21:22:39
Quote from: Solid Snake on 2007-07-02, 21:05:25
Meglepődtem, hogy a csatornacímet milyen "profizmussal", milyen angolosan mondták: "Enimex." Yay.
Hát igen, ezt nem így kellett volna. :mad: :grrr:
#24
Anime társalgó / Re: A+ csatorna
2007-06-28, 13:35:05
Az Animax (állítólagos) elsődleges célközönsége a 15-29 év közöttiek, úgyhogy ez alapján szerintem ne írják azt, hogy gyerektévé.
#25
Anime társalgó / Re: A+ csatorna
2007-06-28, 13:04:35
Hát de lehet, hogy a Kukucska szintje sokkal lejjebb van. :D

Az Origo legyerektévézte az Animax-ot.
http://www.origo.hu/teve/20070627ujanime.html
#26
Anime társalgó / Re: A+ csatorna
2007-06-26, 15:23:53
Szerintem csak olyan meséket fognak leszinkronizálni, mint amilyen a Kukucska (Kyoro).
#27
Anime társalgó / Re: A+ csatorna
2007-06-26, 12:59:16
http://japanimania.hu/index.php?file=news2&nid=611
Bleach, Death Note, Honey & Clover, meg Full Metal Alchemist az Animax műsorán!
Ez nektek így megfelel? :)
#28
Anime társalgó / Re: A+ csatorna
2007-06-18, 17:59:34
Igen, de nekem van egy olyan rossz érzésem, hogy a UPC és társai leveszik a kínálatból, és majd csak akkor teszik vissza, hogyha sokan fognak sírni érte. Valamikor nagyon régen volt itt nálunk egy ilyen eset, hogy egy csatorna nevet váltott, a UPC pedig szépen "lekapcsolta".
#29
Anime társalgó / Re: A+ csatorna
2007-06-17, 17:48:57
Ma kicsit elbizonytalanodtam, hogy ez az A-Kuei valóban gyerekanime lenne-e, mert későn lesz (viszonylag későn), és olvastam olyat, hogy a South park-ra hajaz. Én a grafika alapján ítéltem, sajnos semmi konkrétumot nem tudok erről az animéről. Viszont Manitu rögtön le WTF-ezte. :)
#30
Anime társalgó / Re: A+ csatorna
2007-06-15, 13:18:42
A mi Animax-unk viszont kapott két gyerekanimét egy horror mellé. Ennél már csak jobb lehet, ugye?
Olykor-olykor semmi bajom a gyerekanimékkel, de ez már szerintem is gáz. Ráadásul Cubix-ot is tovább erőltetik. Már nekem is elegem van belőle.