Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - roderick

#1
Kultúra / Re: Cyberpunk
2007-01-14, 22:20:01
http://comment.blog.hu/2007/01/13/jovonezo_jo_eve_lesz_a_sci_fi_rajongokna
szendergésemből visszatérve énis jóhírt hozok, habár nemismerem az említett Diamond Age-t, demivel rámondják hogy cyberpunk máris rajongója vagyok. (Ráadásul Clooney neve sem rossz előjel, akárki akármit mondd)

Idoru megfilmesítés nem mai hír, de miután olvastam a könyvet kissé szkeptikus lettem, sztem kb. Rózsa neve szintü kiherélés történik ilyesmi könyv adaptációjánál mozgóképre, habár ki tudja.
#2
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2006-11-02, 12:57:46
Minden egészségesen beteg humorérzékü ember figyelmébe ajánlom Richard Cheese munkásságát, aki a legangstosabb számait dolgozza fel a zenei piacnak... hát... neméppen hozzá illö stílusban.
Izelítönek egy elég gagyi lipsinces Rape me klip: http://youtube.com/watch?v=UW6Xbv2dhPQ
#3
Esküszöm voltmár ilyen topic, de akkoris és mostis: Kuroneko-samaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Nyaaa! :whoah:
#4
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-10-27, 13:35:39
Heroes az nagyonjó, de sztem majd akkor nézze meg az ember ha minden rész kijött már, mert én körömágyig lerágom a körmeim az új részek várása közben. Eléggé egyedi hangulata van és eddig sikerült hoznia azt a :wtf: érzést minden részben amit a Lost csak nagyonritkán volt képes.

Másik nagyonjó most indult sorozat pedig a Dexter. Egy szerethetö törvényszéki szakértö, aki mellesleg szociopata sorozatgyilkos, mindennapjait mutatja be a napos Miami-ban. Elején kicsit ódzkodtam az ötlettöl, de utánna magával ragadott a sorozat beteg fekete humora. Asszem majd ha gazdag leszek megis rendelem a könyvet ami alapján csinálják.

Parker Lewis meg tényleg jó volt fiatalon, bár azért eléggé ellaposodott egy idö után :)
#5
Anime / Re: Death Note /Spoiler!/
2006-10-11, 15:48:37
Biztos eltanulták az amcsiktól, hogy karácsonykor meg egyébb ünnepekre lehet egy kis szünetet tartani :)

Amúgy csak azért kérdeztem, mertmint utalva is volt rá, az elsö részben ugyesen csak pár oldalt sikerült feldolgozni, isten tudja mennyire tudják elnyújtani ha akarják. Filmben is csak az elsö fele lett feldolgozva, mondjuk ott alapból tervbe volt a 2. rész is a maradékra.
#6
Games / Re: World of WarCraft
2006-10-11, 10:37:43
Szerintem amúgy nem egymásnak küldik az infot, hanem a te csak a szerverrel kommunikálsz, úgy lenne értelme.
Lehet nincs a WoW-nál sokkal jobb ilyen téren... Habár nekem Xipe mindig többszáz emberes raidekröl mesélt l2-ben, mondjuk nemis hittem el... de Ragnarokba simán elbírta 300 embert a főtéren még egy emulált kalóz szerver is:D. Meg különben is azért régen még azt igérték hogy hű meg ha, majd ostromolhatod a városokat ha akarod*... Mondjuk most olvastam hogy BC-ben lesz elfoglalható semleges város, uh. remélem ez azt jelenti hogy valamit csinálnak is vele, mert azviszont kellemetlen lenne, ha miatta folyamatos szerverhalálok lennének:)

Amúgy nem fikázom a játékot, hisz már naon régóta játszom vele, és sok szempontból tényleg nagyon jó (pl. pont a grafikai megoldások), de ez egy eléggé ismert és kellemetlen probléma, csakhát ugye ezt nem igazán lehetne hotfixelni.

*Igaz érdekes hogy csak a horda városoknak van titkos bejáratuk ahol könnyü betámadni öket :)
#7
Games / Re: World of WarCraft
2006-10-11, 00:26:14
Igazából sok memóriával is tud szaggatni mert szarul van megírva a program. Igaz 1G-vel tökéletesen fut a legtöbb helyzetben (grafkártyához mért beállításokkal), de a városokban vagy nagyobb pvp-raideknél isten se véd meg a szaggatástól. Mondjuk a nagyobb raideknél már tényleg tökmindegy mertha 60+ ember betámad egy várost akkor előbb utóbb úgyis lehal a szerver is :)
#8
Games / Re: World of WarCraft
2006-10-10, 23:53:43
Mindenki elég durva lesz, icemage pl. idézhet majd Water elementalt :)

amúgy a korábbi leakelös oldal lehalt de itt egy másik:
http://bcspy.bc.funpic.de/
#9
Anime / Re: Death Note /Spoiler!/
2006-10-10, 23:51:47
Amúgy van arról hír hogy az egész mangát feldolgozzák vagy csak egy részig? Mert bevallom én csak félig olvastam.. könnyen kitalálható hogy miért:)
#10
Anime / Re: Death Note /Spoiler!/
2006-10-09, 11:49:27
No énis megnéztem az elsö rész. Tényleg igényes a kivitlezés, habár intro és outro nem tetszett, dehát ez van.
Mondjuk kiváncsi leszek mennyire tud érdekes lenni a sorozat, hisz azért föleg párbeszédekre és hosszas gondolatmenetekre épül a manga, cselekmény annál kevesebb van. :)

Jöhetne már a 2. rész kiváncsi vagyok L hangjára.
#11
Kultúra / kis update
2006-10-06, 12:11:47
Lost 3. évad erösen indult, hálistennek. Prison Break viszont egyre jobban kezd untatni... azért meglepetések vannak még, de már kevésbé meglepöek.

Rescue Me-t meg végignéztem, epedezve várom nyáron a folytatást, mondjuk a 3. évadból elég sok dolog hiányzott már... vagyis inkább a hangsúly kicsit máson volt mint a korábbiakban, demég ígyis igazán szórakoztató dramedy a javából.

Most a Kés/alatt-ba fogtam bele, érdekesnek érdekes, meg remek a hangulata, demajd kiváncsi vagyok hosszútávon mire jutnak vele.
#12
Games / Re: Cyberpunk és hacker játékok
2006-10-06, 11:58:50
ööö.. fogalmam sincs mennyi idő alatt és hogyan nyomoznak vissza, ez konkrétan asszem sose derül ki a "suspense factor" emelése miatt. De a köztes gépekröl való logtörlés az nekem mindig bevált, érdemes is meghagyni pár korábbi melóból állomásoknak gépeket. Nameg érdemes befektetni a legjobb logtörlö programra, merugye a gyengébbeket könnyedén vissza lehet fordítani, mint ahogy nekünk is kell pár megbízásban.
Mondjuk én általában a végefelé mindig a console-ból töröltem az egész logot a célgépen (emlékeim szerint azért van egy idö amíg vissza is lehet menni egy elfuserált törés után) és egy köztes gépen is, mert a ciki a dologban, hogyha megszakítod a kapcsolatot akkor az is ad egy log entry-t ami azért okozhat álmatlan éjszakákat.
(Nameg a Wireless internetkapcsolat is hasznos tud lenni, gyáváknak mint nekem ideális :) )
#13
Games / Re: World of WarCraft
2006-10-04, 09:36:36
http://wowexposed.de/
Lehet csemegézni, van mindenféle kép meg info a kiegröl.
#14
Kultúra / Rescue Me
2006-09-25, 23:37:17
Hát 3 rész utáni elhamarkodott véleményem az hogy ezám eléggé jó sorozat.
Mondjuk mindig is kerültem a tüzoltós sorozatokat/filmeket, talán azért mert bazi unalmasnak tartom, hogy emberek tüz közelében szenvednek és várhatóan a drámai hatás miatt a kevésbé híres szinészek figurái meghalnak csak azért hogy a híresebbek sok szenvedö arcot vághassanak. Legalábbis a stílus többi képviselőjéből ezt vontam le. Így voltam ezzel a sorozattal is és jól kizártam az agyamból, amíg haver fel nem hívta rá a figyelmem hogy ezt bizony Denis Leary csinálja és akkor már egyböl is rohantam letölteni.
Nemis okozott csalódást, igaz Leary figurája meglepö mód válófélben lévö ex-alkoholista, meg amúgyis gyökeresen lelkileg defektes ember, éshát ez ugye nyilván távol áll többi szerepétől :) Továbbá még van a sorozatban jópár dögös zene, egy rakat kevésbé intelligens tüzoltó, egy menekülni akaró ex-nő, sok tragédia amit 9-11 okozott, ráadásként pedig egy maréknyi korábbi tüzeset áldozata, akik a főszereplőt kisértik... szó szerint. Jameg tüzesetek, ez sajnos megkerülhetetlen.
#15
Énse borultam le a székröl csalódottságomban, mondjuk én azt hittem hogy amolyan CB múvi féle elnyújtott ám néhol kicsit mélyebbre is kukkantó sorozatrész, nem számítottam ilyen "mély" tartalomra és drasztikus történésekre.

Mondjuk egyetértek hogy a sorozathoz képest eléggé heréltnek tünhet, de azért a körülmények alapján érthetö hogy ilyen lett, mondjuk a rendezö iránti együttérzéstöl még nem lesz jobb a film.
Ha nem tetszik, ne tessék megnézni mégegyszer. Én pl. sejtem hogy nem fogom mégegyszer elövenni.
#16
Jelen tudásom szerint a 2,3 és 10 feladványokban volt szerepe a hangnak, de azt nem is kapcsolja le még ha a zenét ki is lövöd.
#17
Woooh :eek:
asszem nem sajnálom hogy nem a Tüz Kapui adaptációjával dolgozzák fel a témát az álomgyárban.

Amit viszont én már epedezve várok várok (mondjuk nem film, hanem rajfilmsorozat) az a Korgoth of Barbaria, ami elég beteg Conan paródia. Pilot már egy ideje kering az interneteken... meglehetösen vicces, ha az embernek szar humorérzéke van :) (Az áll a projekt mögött aki a Spongyabobot és a Mandy és a Kaszást is kitalálta)

#18
Quote from: Fazék on 2006-09-18, 03:31:15
Click Drag Type 3
egész jó kis agyzsibbasztó játék :)
Tényleg jó, pedig énse nagyon szeretem az ilyen fajtákat. Azviszont érdekes hogyha megoldasz egy feladványt akkor megnézheted a készítö kis "behind the scene" írását róla :)
#19
Kérdés, hogy az X3 hoz-é játékmenetbeli újjítást az elödjeihez képest? Mert a 2. részt töltöttem le és nekem nagyon nem tetszett és úgy rémlik vannak itt olyanok akik játszottak ezekkel.
Amúgy számomra elég nagy csalódás volt, nemhiszem hogy nagy munka lett volna direktebben lekoppintani ez Elite-et és akkor nem ilyen felemás gyerek lett volna. Szerintem pont a legizgalmasabb részeket hagyták ki belöle, pl. hogy kintmaratdsz az ürben üzemanyag nélkül és olyankor márcsak a mázildra számíthatsz, vagyhogy autópilóta hiba miatt felkenödsz egy kósza holdra. Azmeg hogy itt is kihagyják a bolygókra való leszállást az föbün... Eve online-t is ezért nem szerettem. Könyörgöm az elite röhögve felfér egy kislemezre mégis tudtak belerakni olyan "bonyult" dolgokat minthogy gravitáció. Nameg számomra hyperhajtómü nélkül nincs ürhajós játék, engem halálba idegesít ez a kapu rendszer amit mostanában az ilyen játékokba raknak.

Más: Komoly stratégiai játékok kedvelöinek figyelmébe tudom ajánlani, hogy a Hearts of Iron készitői kaidtak egy remek kiegészítöt az ipari forradalom korát feldolgozó játékukhoz, a Victoria-hoz. Nemcsak számos játékmenetbeli újítást raktak bele (amik rá is fértek az eredetire), de a játék végén átkonvertálhatjuk a mentésünket HoI-ba, így nemcsak növelhetjük az átélt történelmi abszurditások számát, de ínyencek akár 1066-1953-ig átírhatják a történelmet a cég 4 fö játékának segítségével. Bövebben nemis nagyon akarok írni róla, mert tudom hogy elég szük réteg van a világon aki értékeli a nagyon száraz és meglehetösen komplikált történelmi stratégiákat, de aki úgy érzi ebbe a rétegbe tartozik bátran nézzen utánna.
#20
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-09-20, 21:19:48
Jóvanna sajnálom én A.C.Clarke-on socializálódtam Sci-fi téren, pont ezért is tetszett annyira annó a Planetes :)
QuoteAzt a misztikus erőt mesterséges gravitációnak hívják, és kb. annyi a tudományos alapja mint a Star Trek transzportereinek. Mégpedig az hogy minden átlagnéző szerint hülyeség, aztán aki kicsit utánanéz a témának az rájön hogy van rá esély hogy a "belátható" jövőben (mondjuk ebben az évezredben) megvalósul. Wink (Olvasgass Stephen Hawking-ot.)
Najó de a forgatókönyvírók nem azon filozofáltak napokat, hogy Stephen Hawking következtetései alapján nyilván majd a jövöben megoldható lesz a mesterséges gravitáció, ezért beleírták a történetbe, hogy mindeki a "földön jár", hanem ezmár tipikusan benne van a sci-fi dolgokban; minthogy az hogy minden bolygón beszélnek angolul, deha nem is akkor tuti van egy univerzális fordítógép valakinek a zsebében.
Amúgy ezt egyáltalán nem azért hoztam fel, mintha zavarna, söt... ennyi erövel fikázhatnám a fantasy regények 99%-át, mert igazából az elfek nemis magasabbak az embernél... meg különben se léteznek...

(egyetlen dolog van viszont amitöl eldurran az agyam, amikor a föhös nagy levegöt vesz és kimegy az ürbe valami fontosat elintézni ürruha nélkül... na az tényleg kicsit sok már)
#21
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-09-20, 04:06:47
"trash"-ként olyan dolgokra utaltam mint pl. az a misztikus erö ami még az ürben is a padlón tartja az embereket, meghogy sokkal hangulatosabb az élet ugye, ha nem használnak biztosítékot az emberek, mertúgy szépen szikráznak a -legtöbbször karácsonyfa izzóként kinézö- berendezések gond esetén.
Demondjuk ezek tényleg az östörténet óta jellemzö dolgok a mozgóképes sci-fiben, uh. nemigazán lehet a Firefly hibájának felróni.

Ami külön tetszik viszont az a CGI jelenetkben használt "rezgö kamera" dolog, ami ügyes módja annak hogyan legyen legálisan homályos a kép, kár hogy eléggé el tud ütni ha közben sok rendes, állókamerás stúdió jelenet van mellette. (ezt valami filmes szakértö biztos szebben fogalmazta volna :) )
#22
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-09-20, 02:29:02
Elkezdtem énis nézni a Firefly-t és tényleg jó. Söt, nagyon jó. Mondjuk van benne valami sci-fi sorozatokra jellemzö "trash"-ség, de egyáltalán nem zavar, söt ezzel a western beütéssel még inkáb használ is a sorozatnak (nemúgy mint a Star Trek: Enterprise-nál). Jaynsetown meg tényleg nagy rész :)
Amúgy Jayne figurájával külön poén hogy mr. Baldwin szinészi játéka tökéletesen annyi (és csak annyi), amit az Entourage-ban Jhonny Dramaval figuráznak ki. :)

Hálisten holnap nincs suli (nem mintha amúgy bemennék) így végignézhetem gyorsan a maradékot :)
#23
Felnőttkor:
Mivel én okos bölcsész vagyok (oxymoron?) tudok ilyen linket adni, a bácsi eléggé körbejárja a problémakört, máramennyire szociológus képes lehet valamennyire is bármire: http://www.mtapti.hu/mszt/20004/vaskovic.htm

Ha valaki meg esetleg még az első két soron se rágná át magát akkor csak utalnék rá hogy Kvikveg-nél van a pont :)

Nyelvvizsga:
Magyaroknál nemigazán halottam ilyenröl, egynyelvüek között szokott lenni, de ahhoz ugye tudni kéne meik nyelvböl akarsz :)
#24
Manga / Re: Hellsing
2006-09-11, 23:26:18
Énmost fejeztem be a 8. kötetet, mondjuk nekem az agyam szita uh. egyszer majd egybe elkéne elolvasni
Mondjuk szerintem néhol kicsit kezd túl elvont lenni, de lehet csak én vagyok túl animepárti (mármint a sorozat :) )

jahajj lekéne tölteni az újabb fejezeteket de lusta vagyok
#25
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-09-10, 23:48:52
Pedig elég könnyen kitalálható hogy mi fog történni:) Pont az teszi jóvá sztem a sorozatot, hogy az ember tudja mi fog következni, de mégis izgalmassá teszik a hogyannal :) Persze azért van egykét váratlan fordulat, hiszmiértne...

House-al kapcsolatba se kellet csalódnom, elsö rész és elözetesek alapján nem örültek meg, hanem igenis új fordulatokat visznek a történetbe.
[Spoiler]1 rész végén már jön vissza a vicodin, 3-ra pedig már a bot is.  :__devil: Khekhekhe[/Spoiler]
#26
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-09-06, 01:57:45
Pár óra és elindul a House 3. évad, addig is elmesélem hogy ha valaki esetleg nézte vagy az RTL most borzalmas szinkronnal nézné a Prison Breaket (Szökés) az bátran tegye, sőt a 2. évadot se hagyja ki, mert olybá tünik képesek értelmesen folytatni a történetet, ráadásul egész jól kezelik a hangulati váltást amit az új szezon hozott. Ráadásul van William Fichtner is, akit nemistom miért szeretek, de olyan szimpatikus sorozatszinész arca van. :)

Közben megnéztem még a nálunk Törtetőkként futó Entourage 2-3 évadát is (1-t adta az HBO, írtam is akkor hogy milyen jó). Azzal a jellemzéssel mondjuk egyet kell értenem, hogy ez biza Sex és New York férfiaknak, de egyrészt nagyon sok jellemkomikumot tudnak belerakni a "nem-aláröhögős" fajtából, másrészt rengeteg fergetegesen önirónikus cameo szerep ill. az egész álomgyárat fikázó szereplö van benne, uh. aki kicsit is otthon van a filmekben az remekül tud szórakozni rajta. Jeremy Piven meg egy Isten.

edit: szinészcikizös cameos dologról jutott eszembe az Extras (Futottak még), ami HBO-BBC közös produkció az Office (Hivatal?) alkotóitól. Statisztákról (konkrétan 2-röl) szól, akik persze próbálnak kitörni, amit híres emberekkel való smúzolással akar elérni föszereplönk. Minden egyes rész egy ilyen "celebrity" körül forog, akik naon durván képesek saját magukat lecikizni. csupán 6 rész, de annál töményebb.
#27
Games / Re: Cyberpunk és hacker játékok
2006-09-05, 21:47:22
Sajna énis csak keresgélek hozzá valami letöltési lehetőséget, elég régi hogy torrenten legyen. (Bezzeg SR3-ból találtam 3 gigás csomagot is)

Most vettem észre a listán amúgy a Syndicate-et ami régi nagy kedvencem volt, sztem simán lehet cyberpunknak mondani, csak itt a többségtől eltérően mi vagyunk a gonosz vállalat :) (Bullfrog játék, uh. rossz nem lehet)
#28
Games / Re: Cyberpunk és hacker játékok
2006-09-05, 16:39:06
Bloodnetet kiemelném, habár egy pokol irányítani de naon kellemes játék, amolyan vámpírcyberpunk... mondjuk kicsit hátrány hogy angol felsöfokú kell jópár szereplő szövegének megértéséhez, meg nagy eséllyel jut az ember totális zsákutcákba benne de akkoris élvezetes.

Decker meg annyira szórakaztató játék, amennyire primitívnek tünik :)

edit: Dreamweb is jónak tünt, csak valami miatt nem játszottam vele sokáig... lehet szimplán csak elfelejtettem hogy megvan nekem? :)

edit2: konzolos Shadowrun játékból igazából 2 is van, underdogs-on fent van mindkettö elvileg
#29
Pont úgy került szóba az Uplink, hogy ehhez képest a Darwinia csalódás volt számomra, namajd talán a Defcon.
Amúgy a legnagyobb móka bankot rabolni, meg hogy át lehet írni a saját kartonodat is :)
mondjuk sajna én naon sok mindent lespoilereztem magamnak, biztos izgibb ha az ember maga jön rá a különbözö betörésekre, demég ígyis el lehet vele lenni egy jó ideig, föleg ha minden apró cselre rá akar jönni az ember.

edit: amúgy elég könnyen meg lehet kerülni azt a problémát, hogy nem lehet menteni. Más játékban ezt még csalásnak is gondolnám, de pont egy hackerkedésrö szóló játékba ne lehetne büvészkedni a fileokkal? :)
#30
Anime / Re: Ergo Proxy
2006-08-29, 14:05:57
[Spoiler]Nem valami olyasmi volt, hogy a felesége és a gyereke halt meg, mikor Vincentet üldözte a Proxy az elején? vagymi... régen volt már[/Spoiler]