Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - SaiyaGin

#2
Offtopic / Re: Aktuális Animecon
2023-10-25, 22:03:52
Quote from: kada on 2023-10-25, 12:38:30Pár év kihagyás után előző évben vettünk baráti csapattal elővételes jegyet, pont amikor volt az özönvíz és a szekusok nem engedték be az embereket mert állítólag túl sokan voltak már bent.
Pénzt nem kaptam vissza, mert miután az első kapun bejutottam, felcsatoltam a karszalagot.
Nem hiszem hogy egyhamar bárki bármilyen hasonló programra rávesz.

Nyári conokra nem szoktam járni, úgyhogy szerencsémre ez az élmény kimaradt, de mindenkitől azt hallottam, hogy a az a BOK-csarnokos con katasztrófa volt.

Quote from: kada on 2023-10-25, 12:38:30Ezen van a nagyobb haszon? Vagy jobban fogy mert könnyebb ajándékozni / jobban néz ki a polcon/táskán? Érdekes.

Fene tudja, nem kizárható. Mondjuk volt olyan stand, ahol gyanúsan magas áron adták a mangákat, és kicsit utánanézve rájöttem, hogy ugyanazokat a címeket máshol 30-40 %-kal olcsóbban megvehetem, szóval ha valahol, azon a standon biztos volt haszon.
#3
Offtopic / Re: Aktuális Animecon
2023-10-15, 21:09:35
Egy kisebb társasággal megint kimentem a conra, néhány észrevétel:
- annak ellenére, hogy már 8000 Ft-ba kerül a belépő (csak kétnapos belépő van), annyian voltak, mintha ingyen lehetett volna bemenni (azt hittem, hogy ma a rosszabb idő miatt sokkal kevesebben lesznek mint tegnap, de csak kicsit volt kisebb a tömeg); az Animax megszűnésekor azt gondoltam, hogy jelentősen csökkenni fog a szubkultúra tagjainak a száma, de tévedtem
- a látogatók legalább fele a gyerekem lehetne korban
- a standoknál eszméletlen sok figurát lehetne venni, mangát viszont kevés helyen árultak, light novelt pedig egyáltalán nem, még azokat se, amikből közkedvelt anime készült (ennyire nem olvasnak az emberek?)
- elég sok programot szerveztek
- a karaokésok közül néhányan olyan rosszul énekeltek, hogy azt a szintet tán még én is hoztam volna (mondjuk a kihangosítás elég rossz volt, volt olyan énekes, akit alig lehetett hallani a zenétől)
#4
Anime / Re: Dragon BaLL
2023-10-14, 22:49:44
https://www.animenewsnetwork.com/news/2023-10-12/toei-animation-announces-new-dragon-ball-daima-anime/.203355

A manga kezdetének 40. évfordulójára bejelentettek egy új animét.
#6
Detective Conan: The Bride of Halloween (avagy 25. film)

Elég semmilyennek éreztem, voltak rosszabb Conan-filmek is az elmúlt években, de azt azért nem mondanám, hogy mély nyomokat hagyott bennem.
#7
Mob Psycho 100 S3

Nagyon tetszett, leginkább az, hogy bár elméletileg shounenfight anime, talán a harcoknál is nagyobb figyelmet kapott a szereplők lelkivilága, jellemfejlődése (persze a harcjelenetek nagyszerű animációja se negatívum). További előnye, hogy 36 rész alatt egy teljes, lezárt történetet kaptunk. Azoknak is ajánlom, akiknek az elmúlt évek hype-olt shounenfight sorozatai nem jöttek be.
(Viszont a sorozat nézése közben rájöttem, hogy egy csomó mellékszereplőre már alig emlékszem, egyszer újra meg kellene majd nézem az első két szezont.)
#8
Anime / Re: Gundam Seed
2023-08-09, 21:50:48
Kijött a jövőre a moziba kerülő Seed film második előzetese (az elsőről azért nem szóltam, mert nem nagyon mutattak benne semmit), és a hivatalos kép az új karakterdizájnról (amit még szoknom kell). A film a Destiny után egy évvel játszódik. Cagalli új seiyuut kapott.

https://www.youtube.com/watch?v=jBTTERwah1Y
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=202GSF.jpg
#9
Vinland Saga S2

Vegyesek az érzéseim: amikor először hallottam, hogy miről fog szólni, kicsit tartottam tőle, de kellemesen csalódtam. Az első fele nagyon tetszett: az előző sorozat végének történései után teljesen kiüresedett Thorfinn érző emberré válása szerintem nagyon jól sikerült, egyáltalán nem éreztem túl lassúnak, nem hiszem, hogy ennél rövidebben meg lehetett volna úgy megcsinálni , hogy ne legyen összecsapott. A második fele viszont kicsit már kevésbé tetszett: Gardar történeténél éreztem azt, hogy voltak jelenetek, amikre kevesebb időt is szánhattak volna. Thorfinn idealista pacifistává válását pedig kicsit már túlzásnak, naivnak éreztem.  Maga az út, amit Thorfinn bejárt, és ennek az útnak a bemutatása nagyon tetszett, csak a végállomás (illetve az a köztes célpont, ahol a S2 megállt) volt kicsit sok (legalábbis nekem). Mindenesetre már várom a folytatást.
#11
Eszembe jutott, hogy láttam pár dolgot mostanában, amiről még nem írtam, ezt most pótolom.

Gosho Aoyama's short stories

6 rövid történet a Detective Conan mangakájától, amelyek többsége nem kapcsolódik Conan világához. A többnyire könnyed, egyrészes sztorik változatosak, van köztük időutazós szerelmi történet, titkosügynök-paródia, és krimi-vígjáték is. Nagyon jól szórakoztam rajtuk, azoknak is ajánlom, akik nem nézik a Conant.

Aria the Benedizione

A Crepuscolo után egy újabb film, ezúttal Aikával és Akirával a főszerepben. Kicsit felemás a véleményem róla. Egyrészt elég jól hozta a régi hangulatot, másrészt viszont a központi konfliktust kicsit erőltetettnek, vagy legalábbis túlnyújtottnak éreztem.
Az előző filmhez hasonlóan itt is jó volt újra látni a régi karaktereket, viszont továbbra is azt gondolom, hogy az új trióval nem nagyon tudnak mit kezdeni az alkotók (vagy nem is nagyon akarnak?), mintha csak azért szerepelnének, hogy velük érzékeltessék: Akariék generációja felnőtt.
Leginkább azzal tudnám összefoglalni a Benedizionét, hogy bár semmiképpen nem tartozik abba a kategóriába, amikor egy stúdió előrángat valahonnan egy sikeres régi sorozatot, és készít hozzá egy olyan folytatást, aminek köze sincs az eredeti színvonalához, de mégis azt éreztem, hogy 13 évvel az Origination után némileg rókabőr jellege van egy újabb olyan Aria-történetnek, ami az eredeti két generációról szól.

Bastard

A Bastard OVA azon animék közé tartozik, amiről tudtam, hogy nagy klasszikusnak számít, de valamiért mégsem érdekelt soha annyira, hogy megnézzem. Amikor tavaly olvastam, hogy készül belőle egy hosszabb sorozat, elkezdtem gondolkozni azon, hogy mégiscsak próbát kellene tenni vele. Gondoltam, megnézem a régi OVA-t, és ha az tetszik, akkor jöhet az ONA. Nagyon jól szórakoztam az OVA-n, nem állítom, hogy egy mély és óriási filozófiai mondanivalóval rendelkező történet, de nagyon fun, nem tudom, mikor láttam utoljára ilyen hangulatos cuccot. Azt viszont éreztem az OVA-n, hogy sok mindent kihagyhattak belőle, és hogy ez csak amolyan kedvcsináló a történethez. Így persze jött a sorozat, ami az elején az OVA bővebb változata, egy idő után viszont teljesen más irányba halad, új karakterekkel. Ez is nagyon bejött, egyedül az utolsó csatát éreztem kissé elnyújtottnak. Várom a folytatást.
#13
Offtopic / Re: Offtopic
2023-01-29, 14:08:45
Quote from: Moha on 2023-01-28, 12:56:07Na, én is beléptem a negyvenes klubba.
Van itt még élet? :D

RészvétemGratulálok!
Hébe-hóba vannak még hozzászólások, bár nem tudom, ennyi hsz elég-e ahhoz, hogy élőnek lehessen tekinteni a fórumot.
#14
Quote from: blackronin on 2023-01-21, 16:20:28"Bastard (2022)", 1-24. rész
Sokáig halogattam a Berserk mellett a másik nagy dark fantasy megnézését, de örülök, hogy megvártam a Netflix-es változat első szezonját, ami 24 részt tartalmaz.

Számomra a sorozat simán egy 9.5/10.
Szép animáció, könnyen élvezhető történet (ami azért tartalmaz misztikumot is bőven), remek szinkronhangok, fantasztikus karakterek, király harcok és felejthetetlen hangulat.
Áradozhatnák bővebben is róla, de szerintem csak simán nézze meg mindenki.  :P

Szerencsére a sorozatban van még alapanyag bőven (bár tudom, hogy még nincs elvileg befejezve), reméljük a siker garantálja a teljes történet adaptációját a mostani stúdió által.

Elvileg ebben az évben jön a második szezon első fele, így a türelem most előnyömre vált, hiszen nem kell annyit várni a folytatásra, ami nagyon várós számomra!  :whoah:


Köszi! Ezt már amúgy is tervbe vettem, a véleményed csak megerősített arról, hogy megnézzem (az eredeti Bastard eddig még kimaradt az életemből, de az új előtt azt is pótolom majd).
#16
Az elmúlt két szezonból mit néztetek, mivel érdemes próbát tenni?
#17
Anime / Re: Trigun
2023-01-09, 20:21:31
Quote from: blackronin on 2023-01-08, 19:18:47Én még néha-néha betévedek...  :D
Egyébként érdekelne maga a sorozat, de eddig mindenhol csak szidják, nem nagyon olvastam pozitív kritikát eddig.
Sajnos a CGI miatt már magában eléggé felejtős nekem a sorozat.

Csak az Anime News Network preview kritikáit olvastam, ott vegyesek voltak a vélemények.

Quote from: kada on 2023-01-09, 00:33:31CGI?
Berserket végig tudtam nézni annak ellenére, de a nosztalgiám annyira nem erős hogy bármit elfogadjak.
Majd elválik.
Egész sok sorozat érdekel ebből a szezonból, meglepő módon (ellenben az előző 1 darabjával)  :eek:

Én is kihagyom. :haha:
#18
Anime / Re: Trigun
2023-01-08, 11:00:35
Hátha van még, aki erre jár, és olvassa, amit írok: indult most egy Trigun reboot, viszont nem "hagyományos" animációval készült, hanem CG-vel.
#20
86

Az alapötlet jó volt, de az első szezon alatt sokszor azt gondoltam, hogy a rasszizmust érzékeltető jelenetből kevesebb is elég lett volt (ugyanaz volt a helyzet, mint a Tsuki to Laika to Nosferatunál, a folyamatos "bele az arcodba" típusú jelenetek túl szájbarágósak voltak). Még egy dolog volt, ami eleinte lecsökkentette a lelkesedésemet, mégpedig a szereplők folyamatos hullása ("miért érdekeljenek a szereplők, ha a többségük pár rész alatt úgyis meghal?"), ami azt eredményezte, hogy valószínűleg sikerült megdöntenem az animenézési negatív rekordomat azzal, hogy a 23 részes sorozatot másfél hónap alatt néztem meg.  ^^"
Miután kialakult a stabil szereplőgárda, én is lelkesebbé váltam, a lelkesedésem majdnem végig kitartott, bár a Morpho arc során idővel elkezdtem időhúzásnak érezni az angstolásra szánt időt (és a loli nélkül is meglettem volna), ha egy kicsit feszesebbre veszik a pacinget, szerintem eggyel kevesebb részből is ki lehetett volna hozni a második szezont. Azt viszont elismerem, hogy az utolsó jelenet nagyon hatásos volt.

Összefoglalva: jó animáció, és jó ötletek (az intézményesített rasszizmus hülyesége, a háborún kívül mást nem ismerő gyerekkatonák jövője), de néha a kevesebb talán több lett volna.
#21
Quote from: NLZ on 2022-07-30, 22:56:55
Quotestabil munkahellyel rendelkező

Azért ez egy kicsit túlzás. Eiko egy feltörekvő zenész, néha fellép hobbi szinten, de amúgy bárpultosként dolgozik, ez nem egy karrier. Nyilván persze ya boi Kongming megtolja a szekerét és ha befut akkor meg fog tud élni belőle, de az anyja ebből nem látott még semmit, csak az emlékei vannak hogy az apja egy lecsúszott, semmirekellő zenész. Persze hogy nincs joga az anyjának beleszólni, de attól még helikopterkedhet.
Nem tökéletes, de nekem bejött, a lényeg Kongming trükközései ami kifejezetten élvezhető.


Igen, az is zavart, hogy az anya nem látott bele a háttérbe, de nem is nagyon akart, inkább csak kritizált. Abban persze egyetértek, hogy a pultos munka nem a legelegánsabb álomkarrier, de a semminél több, legalábbis kezdésnek.
#22
Paripi Koumei 1-49. fejezet

Miután egy hónapja véget ért az anime, nekiálltam az alapul szolgáló manga olvasásának. Nyilvánvaló, hogy egy zenéről szóló történetnél egy olyan, hanggal rendelkező formátum, mint egy anime, jelentős előnyből indul egy olyan "néma" médiummal szemben mint amilyen egy manga. Ezzel nincs semmi baj, tudomásul veszem, de sajnos voltak dolgok, amiket már nem nagyon tudtam lenyelni. A rajzolás nem valami igényes, a karakterek sokszor elnagyoltak, néha akkor se rajzol nekik arcot a mangaka, amikor nem arról van szó, hogy egy névtelen tömeget kell ábrázolni. A hátterek helyzete felemás: sokszor semmilyen háttér nincs, és a szereplők üres fehér panelekben léteznek, a totálképek, pl. az utcaképek ábrázolásai viszont gyakran nagyon részletesek - annyira, hogy olvastam olyan felvetést, miszerint ezek valódi fényképek, amikhez addig adtak filtereket, amíg fel nem lehetett használni őket mangaként. (Mivel nem értek az ilyesféle képmanipuláláshoz, nem tudom megítélni, hogy tényleg ez történt-e, de a magam részéről el tudnám képzelni, mert eléggé elüt a rajz többi részétől, azt pedig nem tartom valószínűnek, hogy egy rajzoló a karakterábrázolás helyett a háttér lényegtelen apróságain babráljon. De az is lehet, hogy van egy ügyes asszisztense, aki részmunkaidős, és fejezetenként csak néhány oldalon tud dolgozni.)

A történet folytatásával szintén nem vagyok kibékülve. Az anime az első 28 fejezetet adaptálta, a következő story arc pedig Eiko családi viszonyain alapul, konkrétan azon, hogy miközben Eiko a következő dalán dolgozik, hirtelen betoppan az anyja, aki közli vele, nem engedi meg, hogy a lány énekesként dolgozzon, és megparancsolja neki, hogy menjen haza vele Kiotóba. Beismerem, nem vagyok a japán kultúra és ezen belül a szülő-gyerek viszony nagy ismerője, de azért elég furcsa látvány, amikor valaki úgy bánik a felnőtt, stabil munkahellyel rendelkező lányával, mintha a lány a magántulajdona lenne, akinek nincs joga ahhoz, hogy önmaga döntsön a saját életéről - az egész amiatt volt különösen érthetetlen számomra, mert Eiko énekesi karriere épp most kezdett igazán beindulni. A család múltjának ismeretében azt meg tudom érteni, hogy miért nem támogatja Eiko karrierét, de ez a reakció már irreális túlzás.
Annyira azért érdekel a történet, hogy folytassam, ha már lesz belőle több fejezet.
#23
Quote from: Cobra on 2022-07-19, 19:42:12Lehetett volna akár jó is a Back Arrow, csak a végét szerintem nagyon elszúrták.

Igen, az nekem se tetszett annyira.
#24
Back Arrow

Történetünk egy fallal körülvett világban játszódik, főszereplőnk egy Kaji Yuuki által alakított fiatalember, akinek legfőbb célja az, hogy eljusson a falon kívüli világba. A célja megvalósításában az segíti, hogy szükség esetén egy óriási testet tud megidézni maga köré, ezzel veszi fel a harcot ellenfeleivel.

Szerencsére a Back Arrow nem egy egészen pofátlan Shingeki-koppintás, hanem a Code Geass rendezőjének és a Gurren-Lagann forgatókönyvírójának egy tavalyi mecha sorozata, és a fentebb említett óriási test egy mecha, ugyanis a szereplők egy Bind Warper nevű karperec segítségével meg tudnak idézni maguk köré egy mechát, amelynek képessége az illető meggyőződésétől/életfilozófiájától függ. Arrow és mechája felborítják a világ két nagyhatalma közötti kényes kapcsolatot, és hamarosan csata csatát, fordulat fordulatot követ.

Nehéz értékelnem ezt az animét, mert tele volt olyan dolgokkal, amiket szeretni szoktam a mecha animékben, volt benne ELSZÁNTSÁG, volt benne GATTAI, voltak egyre magasabbra növekvő tétek*, volt benne nem kevés abszurditás, de valahogy mégsem tudott rajongást kiváltani belőlem, valami hiányzott belőle (vagy csak én öregedtem ki a műfajból?). Egyetlen nagy hiányosságot tudok csak megnevezni, azt, hogy a nyaktörő sebességgel haladó történet során ritkák voltak az olyan nyugodt pillanatok, amikor az anime foglalkozhatott a szereplők jellemével, emiatt végül azt éreztem, hogy hiába volt 24 részes a sorozat, mégsem ismertem meg igazán a karaktereit.
*ebben az idő múlásával egyre jobban emlékeztetett a Gurren-Lagannra
#25
Paripi Koumei 1-6: a három királyság korának stratégája/hadvezére halálakor azt kívánja, hogy ha újjászülethet, akkor szeretne egy békés korban újjászületni - és bumm, máris napjaink Tokiójában találja magát, annak is egy bulinegyedében. Az egyik bárba betérvén Koumeit magával ragadja egy fiatal énekesnő, Eiko, hangja, és elhatározza, hogy új életét a lány sikeressé tételének fogja szentelni.

Az eddigi hat rész egyik kicsit komolyabb volt annál, amire az első rész (és az opening) alapján számítottam (egy kissé elborult vígjátékot vártam), de így sem panaszkodhatok. Koumei és Eiko könnyen megkedvelhető karakterek, és a zene is jó.


#26
Offtopic / Re: Offtopic
2022-05-06, 19:35:09
Quote from: zsozso on 2022-05-06, 11:08:04
Quote from: zsozso on 2022-05-06, 11:06:49Sajna a regi verzio tele volt sebezhetoseggel, kenytelen voltam mar upgradelni, kozben megszuletett a masodik lanyom, ugyhogy a bugfixeles resze kisse a prio listan visszacsuszott :)
Majd legyszi szedjetek ossze, a hibakat illetve, hogy lehet elohozni.

Oke a post utani hibat mar latom :)

Edit: 1 down.

Gratulálok!

Továbbá  :merci: a bugjavításért!
#27
Offtopic / Re: Offtopic
2022-04-28, 17:56:11
Nekem az új hozzászólásokat nem mutatja a fórum főoldalán:
https://imgur.com/a/k7ulJjr
#28
Tribe Nine: az első két rész az a gondolkodást nem igénylő agyatlan coolság volt, amire egy fárasztó munkanap után szükségem van. Sajnos a kezdeti lelkesedésem hamar alábbhagyott, a későbbi részek nagyja nem tudta tartani az első két rész hangulatát.
6/10
#30
Offtopic / Re: Offtopic
2022-02-19, 16:46:51
Quote from: Cobra on 2022-02-18, 22:24:23
Még egy aggastyán jelentkezik :)
Az elmúlt kb 1 évben én se nagyon néztem animét, mert nem volt mit. Utolsó amit láttam az szerintem a Kimetsu no Yaiba film volt.

Én még szoktam, bár erősen változó intenzitással (=heti 1-10 rész között, mikor hogy, bár inkább kevesebbet nézek, mint többet).