Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Beren

#61
Offtopic / Éppen milyen zenét hallgatsz?
2005-11-02, 00:16:38
Belga: Zsolti a béka
az intró magáért beszél...
#62
Offtopic / Éppen milyen zenét hallgatsz?
2005-11-01, 01:41:29
Jesszus.
A Sugarloafot eddig csak a Ragga II alapján ismertem. De, ez a kiscsaj?! Valahogy hasonlóan borzasztó, mint a Garbage-os Manson kislány... Egyszerûen imádnivaló:) Kiály!!!! õõ KIrály nõ!
#63
Kultúra / Világpolitika
2005-11-01, 01:34:50
Quote from: katzCsak nem tõlünk... Ha tõlünk akarják elvinni a munkahelyet, azt igazán csak a Kína szintû országokba (Észak-afrika, Dél-kelet Ázsia,...) éri meg. Törökország nem eléggé olcsó ahhoz, hogy tõlünk szívjon el jelentõs munkaerõt...

Nem is az a jövõ, hogy a rabszolga-melót hozzák hozzánk, a zsírosabb zsé a k+f-ben van, amihez mondjuk boostosabb együttmûködés kell az egyetemek és a gazdaság között... Aki látta Lengyel Imre elõadását a szegedi mindentudás egyetemén, az sejti, mire gondolok. Innen következik, hogy, aki nem látta, az nem sejti... Ha érdekel valakit, elmesélem:)
#64
Kultúra / Világpolitika
2005-11-01, 01:31:59
Quote from: katzHát akkor? :3x3:
A keletre LCC-be menõ munkahelyek általában 2 helyre irányulnak: Kelet-Európa és Kína. Ha a termelést áthozzák hozzánk, azt nem Romániába viszik el tõlünk, hanem Kínába, mert csak úgy éri meg...
Halt!
Ha adataim nem csalnak (valamenyik körülöttem salátában van, amit most nehogymá' elõkaparjak... ...jó, mindjárt...) év elején írtam Latin-amerikáról egy esszét és aszerint a második legnagyobb mûködõimportõr Brazília volt Kína mögött. Hogy ne csak magamra hivatkozzak, a Külügy honlapjáról januárban szedtem le az ezt bizonyító cuccot, de ez nem ölég, úgyhogy vadászgatok csöppet... pedig a múlt héten volt kezemben az a Világgazdaság, amiben volt egy szép neked való táblázatot tartalmazta... (most is ott lapul az asztlaomon... a Toronyban, kb 70km-re innen...) Mik nem vannak, atlaszt már találtam...
Finom ez is, de még mindig nem az, amit kerestem:  //www.mofa.go.jp/.../ japan/invest/statistic.html

De jó, már Ukrajna fdi-jét is megtaláltam, csak az összesített világ fdi megoszlás nincs meg...

http://www.state.gov/cms_images/trends_fdi.jpg itt van ez is, de tudom, mi mostan tortát keresünk...

Na, tessék élvezkedni: nem torta, de jóóóóóóóóóóóóóóugh:)
http://www.isa.se/upload/english/Images/largest_recipients_of_fdi.gif

És véggül, a tökéletesen kézenfekvõ hely:
http://images.google.co.hu/imgres?imgurl=http://www.fdimagazine.com/news/get_file.php3/id/12/file/p72_3_table.jpg&imgrefurl=http://www.fdimagazine.com/news/fullstory.php/aid/681/FDI_gives_emerging_markets_muscle.html&h=743&w=800&sz=191&tbnid=bzpF1_8vA1YJ:&tbnh=131&tbnw=142&hl=hu&start=164&prev=/images%3Fq%3DFDI%26start%3D160%26svnum%3D10%26hl%3Dhu%26lr%3D%26sa%3DN

Na, szóval, a lényeg: a mûködõtõke HÁROM helyre megy: Kína, Dél-amerika, Kelet-Közép-Európa...
#65
Kultúra / Világpolitika
2005-11-01, 00:36:29
Quote from: RamizOké, :lame: vagyok... de nem reagáltál érdemben azon kívül, hogy leteremtettél. :)
Nyiff :) most, akkor almoljak be ide szakirodalmastól?? megteszem, de akkor szívinfartust kapnak a moderátorok, a szerver, a netszolgáltatók, meg talán én is :haha:  

Quote from: RamizNem tudom, mi az, hogy "reálpolitikus". Szerintem õrült volt: olyan közel került a világ egy atomháborúhoz miatta, mint még soha. De egyéb viselkedéseiben is az volt, pl a lelõtt U2-es miatt nem ült tárgyalóasztalhoz, egy másik nemzetközi tanácskozáson a cipõjével verte az asztalt (meg is büntették) stb. Jó, lehet, hogy egy államvezérnél ez alap, de attól még az...
Várj, sose szabad elvonatkoztatni az adott személy környezetétõl annak megítélése során! (sokan pl Napoleont tömeggyilkosnak becézik, mert sokat háborúzott - jó, bizti, de akkor ez tök megszokott volt, mármint a háborúsdi...)
A reálpolitikus meglehetõsen hidegen számol, tudja, meddig mehet el, kiszámítja a kockázatot a lehetséges eredményt, annak lehetéses árát, majd nekiáll lavírozni. Elsõ nagy képvieslõje (durván véve) Richelieu bíboros volt (most ne tessék a Három testõr alapján megítélni a bácsit, mert a valóság "némileg" más volt...), de Taleyrand is ide köthetõ, azonban az iskolát mégis Biscmarck teremtette meg.
Hruscsov persze magán viselte a SZKP alapvetõ sajátosságait (illegális párt egy állam élén, ami együtt járt a sejt/klikk-szerû felépítéssel, valamint a belsõ puccsokkal); hiszen Zsukovval karöltve "buktatták meg" Beriját...
Viszont, õ volt az, aki elõször reálisan vette figyelembe azt, hogy a  Szovjetunió szuperhatalom lett, és mindez mivel jár. Sztálin számára egyértelmû volt, hogy a haramadik háború elkerülhetetlen lesz (ennek hazai megtestesülése volt a Rákosi-féle hadigazdaság); ellenben Hruscsovnál már inkább a két tábor 'békés egymás mellett élése' volt a fõ szempont. Ezzel paralel volt a hadiipar és a beruházások visszafogása, a mezõgazdaságra történõ odafigyelés (persze szovjet módon, a bebukott "szibériai szûzföldek feltörése" - hála a szélsõséges idõjárásnak, a termésátlagok elég nagy szórást muattak...), valamint a pártmûködés némi demokratizálása (amikor megbuktatták, õ mondta, hogy Sztálin esetében hasonló kísérlet vérfürdõvel végzõdött volna..) (tehát, a dolog már nem úgy mûködött, hogy kinyírjuk az ellenfelünket).
Azonban, õ is alkalmazta azt a jellegzetes szovjet tárgyalástechnikát, amit Sztálin és Molotov használt - a blöffölést és a végsõkig való idõhúzást. Kubában például mindkét fél arra játszott, hogy majd a másik enged, és így majd bebizonyosodik, hogy õ az erõsebb. Az már Kenedy és Hruscsov géniuszának köszönhetõ, hogy végül visszafordultak az orosz hajók (mondjuk, egy Truman-sztálin kombó esetén most három fejû tehenek és Vaultlakók között élnénk, amihez képest most háromcsillagos életünk van...).
Hruscsovnál azonban nem szabad elvesztni, hogy õ voltaképpen mégis csak egy diktátor, tehát hatalma csak addig tart, amíg azt megkérdõjelezhetetlenül demonstrálni képes. A demonstrációs kényszer ott volt a kubai válságnál, a U 2 lelövésénél, a Szputnyiknál, az ENSZ-béli cipõcsapkdásnál, és a mezõgazdasági újításoknál. Amibe végül belebukott....
#66
Quote from: LythisNosztalgia? sztem messze a legjobb Dûne adaptáció.... ezerrel veri a modern 3részes vackot... legalábbis könyvhûbb, mégha oly rövid is sajna.
 Kéne csinálni egy téleg eltalált filmváltozatot végre, szerintem sokan örülnének neki...

:) 2-kor feküdtem le, de jóó volt (kissé antik, de jóóó:) ), poén, hogy ma meg felleltem a disznóólamban egy Sting-albumot, de, hát, csak stílusosan...

Mai filmünk: Mennyei Királyság

Jó, elsõre én se gerjedtem rá, de már az elején átálltam Pavlow-kutya-üzemmódra, annyira jól eltalálták a hangulatot. Mit is válthatna ki egy magamfajta középkor-funból egy ilyen film?! Fõleg, hogy rongyorsa olvastam pár tonnányi könyvet eme témában az utóbbi 10 évben (:( öregszem...). Szóval, miközben néztem a filmet, életre keltek a régen letett, valaha volt könyvek. És beszéltek hozzám. Szeretem, ha egy film beszél hozzám, de, ha még a könyvek is beszélnek közben... (no, persze, ez összejött a pazar Galaxis Utikalauznál is, csak a könyv ott máshogy beszélt:) )
Fõleg az volt jó poén, amikor hõsünk a végén visszakerült a falujába, és jött egy koronás fószer lóval. Na, egybõl ráböktem, hogy ez tutira Richárd lesz. Le lettem pisszegve, de tényleg Õ volt!!! És ez csak az egyik finomság volt a film során... Nyámm-nyámm, mûkedvelõknek melegen ajánlott, a többieknek nem tudom, mond-e egyáltalán valamit "má' megint egy nagy gagyi monumnetális ami film"-nél... (õket sajnáljuk, hogy ismét kimaradtak egy csodából...)
#67
Babbaaaa... Nem kell mellre szívni. Talán. Szerintem
#68
Quote from: RamizMost nem értelek... most én lehúztam az oldalt, vagy agyatlanul feldicsértem? Szerintem egyiket sem! Csomó hasznos tippet olvastam ott, és amikor nem az ADC-n nézek utána valaminek (mert nem ázsiai filmrõl van szó), akkor az IMDB-n. Mivel ez a legnagyobb ilyen témájú, szavazós oldal, rennnnngetegen látogatják, és ha csak a 10%-uk szavaz, az is olyan sok ember, hogy a különféle vélemények komplenzálódnak, és kijön valami nagy átlag. Azt, hogy erre mennyire lehet/érdemes adni, és hogy jó-e egyáltalán a filmek minõségét egy x számmal leírni (ahol x racionális, 0 <= x <= 10), megint egy külön téma, méghozzá meglehetõsen naaaagy (belemehetünk tõlem :) ). De az biztos, hogy az az internet egyik tipikus jellemzõje, hogy akárki, akármilyen hülyeséget, szélsõséges hangulata miatti torz véleményt leírhat, még csak annyira sem kell a véleményét felvállalnia, hogy visszamegy és megnézze, mit szólt a többi ember. Plusz a legtöbb ember rövid véleményt ír, ezért alapban nem elég árnyalt és átgondolt. Nem is feltétlenül a semmitmondó, nagyjából csak a történetre szorítkozó ajánló szövegre gondolok, hanem pl a fórum rész topikjaiban olvasható "agyas" hozzászólásokra. Hadd ne idézzek. Az imdb.com egy nagyon hasznos oldal, amelyet nem szeretnék értékelni (se egy y számmal, ahol y racionális, 0 <= y <= 10 és y(usteam) == 10 :) ), szemben az oda írogató emberekkel, akik közül szerintem egy csomóan nagyrészt kétfajta stílusú hozzászólásokat tesznek: a totális lehúzást meg az agyatlan feldicsérést.

no igen, a Lickert-skála hátrányai statisztikailag kivetítve; na, hogy kapaszkodjatok a csimbókjaitokba, közlöm, hogy javában nézem az õs-Dûnét Stinggel: egyszer már láttam régen egy szétnézett kazettán, most talán el is tudom olvasni a feliratot (a tegnapi szerb-akcentusú angol után édes a felüdülés:D és most még szinkrontolmácskodni se kõ, csak óvasni-hallgatni), és élvezni a mû érdekes, korai, ántik adaptációját:)
#69
Kultúra / A dohányzás élvezete
2005-10-29, 00:36:20
Quote from: AngelEgyszer volt szerencsém fahéjas cigihez, annak is hasonló maszájnyalogatni-az-ajkam hatása volt.

:lul: annak jófajta: "szejeti a cicuka a tejeckét" fílingje lehetett:D
Amúgy, nincs kiábrándítóbb dolog egy bagószagú csajnál - szexi, durvásan, aztán közelebb jön... (innentõl tök nyóc, hogy megszólal é, vagy semmm) (eltekintve némi kivételtõl, mert eddig kettõ olyan nõi személyt találtam, akinél mindez elfogadható, az egyik a Macskanõnek, a másik meg kocabagós, és tündibündi, szóval nem volt szívem lehordani a sárga fõdig...)
#70
Kultúra / A dohányzás élvezete
2005-10-29, 00:30:49
Quote from: RouninZümmencs a pocidra édes :hehe: :haha:
Nahát. Ditto komám, ditto. Én sem szeretem, ha bunkó mód teszik (mellesleg paraszt helyett tök jó dolog a bunkó szót alkalmazni :_piszka: ), de ezt sosem veszik észre, még ha egyértelmûen tudtukra is adom :ejj: :D

tudom, a "paraszt"-probléma nem politikailag korrekt, de nem hinném, hogy én volnék az, aki forradalmasítja a szófordulatok rendszerét... azért megpróbálom nélkülözni, de ... úgyse fog menni:D [egyrészt azért, mert akinek nem inge, nem veszi gatyára, másrészt meg minek (kinek, hová, mire, ide-oda-szét-össze-vissza), harmadrészt pedig úgyis elfelejtem ("nem pedig gyök kettõ, hanem getto"), negyedrészt és legvégül ráadásul és legfõképpen: "szerintem heréljük ki õket! - most úgy beszéltem, hogy mozgott a szám is - a Z-betû meg körbement nem láttad? - ne mutogass az ujjadal, mert az illetlen dolog!", "Döntöttem: mindenkinek halál a fejére, akinek keze van!"]
#71
Jó móka volt, hozta az elsõ rész fílingjét (az olyan komoly, hogy az már paródia érzés:) ). A francia muksó is szépen pirított (olyan csengõhang nekem is kell!!), a jenkik ismét le lettek rollnizva rendesen, volt sok szép autó (Ferrariiii!!! meg egy szép Audi - nem hiába, német kocsi, magyar jómunkásemberkéz-), látványos (már-már J Chanesen találékony) bunyók (jó néni sajna nem volt:(), hajó, meg repülõ (kutya nem), és uznyetták minden mennyiségben... Csak ajánlani tudom, elvégre flancia (Canal+) filmlõl van szó, tehát azok is megnézhetik, akiknek bebõlzik a szeme az imperialiszta amelikai kapitaliszta filmektõl. (de, ha mál itt taltunk, javaszlom még a Blájen életét is, mint egyszelû kisz levezetészt...:) )
#72
Kultúra / A dohányzás élvezete
2005-10-24, 22:54:25
Quote from: RouninBeléd is. Ne sértegesd a származásom :p

Puszit a hasadra!:lul:  Amúgy, én is gyárilag parély vagyok - elvégre eredeti Traktorosházi gyerök vagyok:) - van gyümölcsösöm is, meg minden ám! De akkor se komálom, ha bunkó módon cigiznek körülöttem. A mi hivatalos Macskanõnk pl mindig gyönyörûen meg tudja oldani, szóval ezek alapján valszeg nem volna megerõltetõ másoknak sem...:lazza: :lazza: :lazza:
#73
Kultúra / A dohányzás élvezete
2005-10-24, 22:51:36
Quote from: RamizGengszterek ha dohányoznak
Dohányos szokások a háborúból

Babbaa!
#74
Quote from: Damnatusmennyire drágák a templomok? El tudod mondani milyen tételekbõl áll a fenntartása?
értékcsökkenés
anyagi kötltségek
személyi költségek
igénybe vett szolgáltatsok
bérjellegû juttatások
adók, illetékek
adósságszolgálat
.
.
.
#75
Quote from: DamnatusMert az az a hely, ahol Isten nevében összegyûlnek az emberek (közösségi tér).

Mert az az az hely, ahol Isten nevében összegyûjtik a pízt....:D (bocs, nem bírtam megállni, bár nem is nagyon szoktam)
#76
Offtopic / Bemutatkozások
2005-10-20, 11:26:27
Quote from: KvikvegNem Andúril a Nyugat lángja? Vagy keverném? Hm.

Apró technikai probléma:) (végül is töknyóc, mert az egyik az a másik...)
Amúgy, ha már mindenki a Mirrort nyaggatja filmekkel, akkor had árassszam el én is a saját szörnyûségeimmel:
Nézzél: Happy tree firends
          Ali G
          Ford Fairline kalandjai
ha ezek után még életben vagy, akkor olvassd el Szegõnéni Szilvinéni Arany pénz hatalmát, és jólétre szenderülsz... (szenderegni, azt lehet rajta, bárhol, bármikor...)
(nem, mintha amúgy nem használtam volna többször is a benne foglaltakat, de a hatás akkor is vetekszik egy zacskónyi altatóéval... - talán ezért nem szedtem sose ilyesmit...)
#77
Kultúra / A dohányzás élvezete
2005-10-20, 11:20:38
hm... a dohányzást én is élvezem... fõleg, amikor a képembe fújják a füstöt... még jobban elvezném, ha utána az illetékes paraszt nyelvén olthatnám el azt a x@rt--- (de, civilizált világban ilyet ugyebár nem illik, meg késõbb majd úgy is feldobja a talpát lyukkal a nyakán, valamint pár km-nyi vastagbél és tüdõlebeny hiánya folytán...:) ) --- szóval, én ráérek, és kivárom...
#78
Haligali!
Megint dolgozni köllene, úgyhogy nyomban eszembe is jutott, hogy már régen fórumoztam....:))

Volna egy közhasznú kinyilatkozásom: folyton azt hallgatom, hogy nem lehet külföldi (távol-keleti, európai, meg a többiféle) filmeket nézni Mo.-on, mert mindig csak xyzi amerikai filmeket nyomnak... Nos, Hölgyek és Urak, ez a kép számomra némileg változott, amikor a héten bebotorkáltam a szegedi Grand Cafféba, ami (a fellelt mûsor alapján) a hét minden napján nektek teccõ celluloidot nyomat...

És akkor most jöjjön egy újabb olyan mûalkotás, amit sztem rajtam kívül mindenki "amerikai(vagyis brit:) )kultúrmocskol" (én spec szeretem, olykor jóóó dolog igénytelen filmeket nézni...): Ali G in da house... A dolog (hm... film?) megtekintése elõtt nem hallottam túl sok épelméjût a mondróról, de ez teljesen betett!! A stílus király, a szõveg (és az angol akcentus) utánozhatatlan, a poénok is jók. Nomeg, azóta a röhögõgörcs kerülget, ha azt a szót hallom (tehát, fonetikusan kell írni), hogy "rifpekt". Történet természetesen nincs túl sok (nem is nagyon hiányzik...), elég, hogy a három idióta szórakozik egyet a képernyõn, kifigurázva a fél világot (azóta már egyszer-kétszer eszembe jutott pár unalmasabb konferencián a tea "felturbózása G-módra..." - ld: ENSZ gyûlés), valamint rokonszenvezek a bevándorláspolitika általa képviselt megoldásával (csak a jó csajokat szabad beengedni az országba:) bár, itt amúgy is csak jó csajok vannak jobbára - körülöttem -, de ügyelni kell, hogy ííígy is maradjon).
Ezt a remeket csak angol eredetivel érdemes megnézni (már, ha valaki kibírja, a mi tûréshatárunk elég tág volt, amikor elsõre megnézettem Captain Robival, de utána a Jack Ass the Movie-ból már csak az elsõ negyed(?) órát bírtuk végignézni...
#79
Offtopic / Álmok
2005-10-15, 02:31:24
Quote from: SidneyIgazán jó kezdés :__devil:
Érdekelne, hogy melyik csajt :)
Az arcát láttam elõször, de nem aradt meg bennem... utána viszont határozottan többen voltunk, de nem láttam a többi embert...
Quote from: SidneyMégis melyik században játszódott?
Hát, a nyitóképen rajtam valami koszos fehér zsolcsszerû ruhaféle volt, szóval szerintem középkor, vagy elõtte... amúgy, különben lángszóróval és tankkal mentem volna... bár, mondjuk, akkor nem értem, mit keresett a keremben a golyószóró... a hasonló igénytelenségeket máskor lángoló pallossal iktattam... romlik talán a stílusom?? De a szárny a megszokott - amikor korábban álmomban leszakadt a lift velem együtt, akkor is hasonlót nyitottam ki, hogy felküldjem a dobozt a tizedik emeletre...  
Ejnye, hát nem tanultad meg a leckét? A jó alvásban gátló tényezõket tessék kidobni az ablakon! :ejnye:
Quote from: SidneyVelem történt pont ma, hogy azt álmodtam, a kedvenc pékségemben összefutok egy sráccal, akit már kb. 1 éve nem láttam. Ma reggel tétovázva léptem be a pékségbe, és nem ott volt a csávó?! Kicsit sem volt ám déjá vu-érzésem... Szóval a gondolat hatalma túl sok mindenre képes!
Ez én is meg szoktam érezni - mihelyt elkezdek foglalkozni azzal a gondolattal, hogy jó volna összefutni xy-nal, egybõl összefutok vele, akár a leglehetetlnenebb helyzetekben is (bezzeg, ha szándékosan keresek valakit, na akkor...)
#80
Kultúra / Világpolitika
2005-10-15, 02:19:38
Quote from: FazékMostanában Hofit tetszik hallgatni? :D  :jee:
hát, ha õ nem, én erõteljesssen...
#81
Kultúra / Világpolitika
2005-10-15, 02:17:06
Quote from: FenrirAmit írsz az úgy igaz. Ezen túl nem tudom mit tudnék hozzászólni...
háááááhhhhh kinyomtatom, és kiteszem a falra, bekeretezve... :lazza:
#82
Kultúra / Világpolitika
2005-10-15, 02:15:40
Quote from: FenrirBudapest az elsõ európai város volt (amennyiben történelmi ismereteim nem csalnak meg) ahol metró létesült. Ezzel szemben ma Európában itt van a legkevesebb. Frankfurt, ami 800.000 fõs város 11 van. Budapesten 3.
Milyen kultúrális fõváros?
Ha felcsapjuk a Technika krónikáját, és jól emlékszem az általam 6 éve olvasott cikkre, akkor az angolok megelõztek minket, ugyanis õk építették az elsõ földalatti vasutat, még gõzmeghajtással az 1860-70-es években. Lehet, hogy ilyen idõtávon már nem perfekt a vizuális memóriám, szóval, tessék utánanézni... :lazza:
A magyarázat roppant egyszerû: a cocialista iparosításhoz az infrastruktúrából és a mezõgazdaságból szívták ki a pízt. Míg a mg esetén feltûnõ volt a dolog (a kulálok fogyatozásával eltûnt a hús és a szalonna is), addig az infrastrukt esetén ez csak idõben elcsúszva jelentkezett, kb 20 éve... (autópályánk sincs elég...)
#83
Kultúra / Világpolitika
2005-10-15, 02:10:49
Quote from: RamizAz már igaz! "Sok itt a bunkó. Aaaaz, jól hallotta, kezicsókolom..." Nem dolgozni fognak a gáton, hanem egy nagy kalapáccsal be kell õket verni: "Azanyádat, belemész!..." :cool:
:jee:
#84
Offtopic / öröm és bódogság:)
2005-10-11, 22:19:34
NA, ez elég filmszerû igényes álom volt végre:)

Kezdõ snitt: állok az akasztófa alatt (legalábbis gondolom, én lehettem az a figura, mert utána rajta keresztül láttam a sztorit). Közben hozták a többieket is, és kezdtem morcos lenni, hogy "azt a csajt minek"... a köv részben már egy marha nagy meggymagköpõvel (kéziágyú) durrogtatom a hóhért (elég jellezgetes figura volt ... de nem hasonlított se a Fõnökre, se a számvitelanárra:)), és azon csodálkoztam, hogy miért nem dobja már fel a pacskert, amikor beleeresztettem a fél árat (lõszerpazarlás...). Ekkor jött az ötlet, hogy kapjam elõ a köpõcsövet, és tegyek bele ezüstöt. Na, ettõl már befircolt a mondró, viszont a segédje elmenekült, márpedig félmunkát nem végzünk, úgyhogy meg kellett találni... a levegõben szárnyalgatok, a lábam alatt elterülõ tájat vizslatom, hátha kiszúrom a figurát (nos, a szárnyaim érdekesre sikerültek - mintha villámból lennének, vagy szikrából, szóval szép vaktóan kékek voltak, határozatlan, de szárny körvonallal)...egy nõi meg férfi szörnypofa nézte magát a tv-ben, jókat nevetve magukon (vámpír tv:)). Leszálltam és leköpõcsöveztem mindkettõt, de mire belelmerültem volna a dologba, csörgött a teflonóra:(
#85
Offtopic / Éppen milyen zenét hallgatsz?
2005-10-07, 22:08:26
Quote from: Kuro_TenshiPrimus mintha hiányozna a felsorolásból :p :D

Az mi?! (jesszus, van még valami olyan elmebtegség, amit nem én hallgatok??)

Amúgy, csak hogy látjátok, hogy azért olykor én is a társadalom produktív tagja vagyok, jelzem, hogy azóta már Hofira váltottam (Akácos út, Elsõ menet, Hofélia, Hofisszeusz...)
#86
Quote from: kikuchiyoHa valami nagyon -NAGYON!- szánalmas dolgot akartok látni, akkor nézzetek meg az indexre is belinkelt Nomen Est Omen c. amatõrfilmet.
Arról szól, hogy egy bizonyos Szabó János nevû metróvezetõ kiirtja az összes többi Szabó Jánost. Állítólag 80000 forintból készült, ez meg is látszik rajta.
A szénciki, vérgáz, ultragagyi stb. jelzõk is kevésnek bizonyulnak ebben az esetben. Random módon váltogatott transition effektek (ha már benne van a kamerába', mér ne), a legidegesítõbb szintizene, hátamon-a-szõr-feláll amatõr hangsúlyozás stb. stb.
Mindezek ellenére -vagy talán éppen ezek miatt- állati jó, én feküdtem rajta végig. Haverokkal, némi tudatmódosító folyadékokkal megtámogatva elsõrangú szórakozás lehet... :D

Jujj - tegnap este volt szerencsém belenézni az elejébe... már elõre tetszik!!! (a James Bondos utalás jól esett az elején...) Bár, asszem az én pocsék izlésem nem megfelelõ benchmark... :lul:  :3x3:
#87
Quote from: LythisNemtom, nekem tetszett. Tény hogy az egy jobb volt, de ebben a részben a fényképezés nagyon szép volt. Persze kissé Indiana Jones/kliséparádé volt (Mekkora mázli h pont elrakták az amfetamint^^), de annyira nem volt rosz sztem. Bár az egy mögött messze elmarad, az igaz. De a csuhás gennyzsákok nagyon tetszettek:D

Sztem is jó volt, bár nállam az adathordozó optkai eszköz szépen meghibásodott a mûalkotás 82%-ánál... Szóval, szép volt, jó volt, Jan Reno szerencsére feldobta a dolgot, és friccek már megint kavartak a franciáknak (bár, a Taxi akkor is jobb vót:) :) ).
Most néztem meg a Nemzet Aranyát.
Bizti az átkozott imperialista-kaptialista világképem az oka (ez így nem jó, átálltam Hofi hallgatására, és röhögve nem lehet gépelni...), de nekem jól bejött a cucc. Jó, erõst érzõdik a Dan Brown által gerjesztett kincskeresõsdi-fíling, de legalább jól sikerült adaptálni a dolgot. És legalább nem kellett amiatt görcsölni, mint a könyv-feldolgozásoknál, amikor azt nézzük, mit kellett feláldozni a filmrevitel kedvéért... Szóval, a fíling megvót, a kislány is jól nézett ki, voltak jó poénok is, meg tudományosra is sikerült. A kameratõr is jól dolgozott. Csupán a dollárbankjegyre tett utalások során volt enyhe Angyalok és Démonok utánérzésem (a téma ebben a könyvben is felmerült...). Szóval, aki képes elõítéletek nélkül hátradõlni, és nem összeköpködni a monitort, akkor azoknak ajánlom!
#88
Kultúra / Világpolitika
2005-10-07, 21:47:10
Quote from: Kuro_TenshiMitõl félnek ezek az amcsik? Orvosköpenybe bújtatott partizánoktól?  :rolleyes:

asszem, ideje volna nekünk (mármint kis hazánknak...) is megtenni a megfelelõ felajánlásunkat - kijavítjuk és megerõsítjük a new orleansi gátakat. Amolyan, Hofi-módra ("Ez lesz a nagy magyar fal..."), elvégre "alapanyag az bõven van, csak valahogy egynek sincs feje"...
(aki nem érti a poént, annak "Klárika csókoltassa", vagy eselleg hallgassa meg az Akácos út A-oldalát:) )
#89
Kultúra / Világpolitika
2005-10-07, 21:40:37
Quote from: XagaHát ha neked az jobb:

Remélem igy érthetõbb amit Beren mondot ;)

(az ilyen emberek miatt hallgatok olyasmit, amirõl a "most milyen zenét hallgatsz?"-ban tettem említést:) :) :) )
Mûszakiak - sztem képesek és be is olvassák... ismeritek az egy kézen történõ bin számolást? Tudjátok, a 4-es számjegy.../remélem, jól számoltam:) :) / :lul:
#90
Offtopic / Éppen milyen zenét hallgatsz?
2005-10-07, 21:35:35
"Ambrus Tibi barátomnak --- Iszííík!!!"

Akinek nem volna elég nyilvánvaló (remélem, minél kevesebbnek az, elvégre ide kultúrált és jólszituált törvénytisztelõ állampolgárok járnak:):):)) Blues Company: Kisprics Visszax@sz, Magyarország-Motország van terítéken...
Mégpedig:
BC: Ödön, Hazamennék hozzád, Artista, Kispirics, Batot ettem, János Bácsi..
emellé még elszórva az alábbiak:
Monthy Python - Always look on the bright side of life; Brave Sir Robin
Szájberegyerek
Sugarloaf - Ragga II.
Korda György - Beatriche
Különben dühbe jövünk (lala)
Happy Tree Firends - Theme musik
...
gondolom nem meglepõ, hogy a fenti playlist "Elmebeteg" néven csücsül a winyómon...