Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Jenchi

#121
Anime társalgó / Re: Felirat
2003-08-30, 21:21:39
Hali!

Itt érdemes a japán "hangszínészek", és a más országok szinkronszinészei között lévõ "enyhe" kultúrális különbséggel is foglalkozni. Egyszerûen mások az elvárások. Ha egy animét más nyelvre szinkronizálnak, hajlamosak beleesni a "csakegyrajzfilm" hibába, pedig az anime, szülõhazájában, a filmezés egy igencsak elismert ága. Bár láttam egy két dub-os animét, pl. a Slayers: Explosion Array egész jó volt angolul, de a nyakamat rá, hogy amit egy japán Seiyuu elmondott, az el van mondva  :teccik:. Egyszerûen jobb az eredeti. Japán hang+angol v. magyar felirat. Mondjuk én sem vagyok normális, mert pl. jobban szeretem az angol feliratot. Itt elmondanám, hogy szerintem, ez vonatkozik a filmekre is, azaz amit lehet eredeti hangalámondásossággal nézek meg a moziban is. Összefoglalva: Mindenki úgy néz animét, ahogy szeret... és tud. :jee:
#122
Hali!

Nem tudna valaki mégis segíteni ebben a Witch Hunter Robin OST 2 ügyben. A zene megléte, vagy egy cím esetleg, nagy segítség lenne. Sajna nem vágom annyira ezt az IRC dolgot (próbálkoztam, de nem találtam semmit) és némi idõhiányban is szenvedek, szal' ha tudnátok segíteni az tök jó lenne meg minden...:cool:
#123
Hali!
Nem tudja valaki, hogy honnan tudnám megszerezni a Witch Hunter Robin OST 2-t? Végighallgattam az elsõt, és nagyon tetszett, szal' ha valaki tudja honnan, légyszi segítsen:confused: PLEASE!!!

Köszike!
#124
Anime társalgó / Legjobb animék
2003-08-26, 10:40:24
Hali!

Letöltöttem a Witch Hunter Robint, és... háténmégilyetmégsoha... hogyezmilyenfa**a... istenitutikirályság... ZSENIÁLIS
:teccik:.
Engem ugyanúgy megdöbbentett, mint anno, a Cowboy Bebop, vagy a Kenshin OVA.Szal' ezt mindenkinek ajánlatos minél HAMARABB megnézni, és LÁTNI!!!!!!!!
#125
Anime társalgó / Legjobb animék
2003-08-21, 13:18:39
Cowboy Bebop: zseniális, bár meg kell nézni néhány rész míg az ember felveszi a ritmust, és igazán ráérez. Na és szerintem nem jó egy nap alatt ledarálni. A zenéje pedig kötelezõ darab, bár jó néhány albumon terpeszkedik, mindenképpen megéri meghallgatni.

Hellsing: Remek karakterek, és izgis cselekmény. Na azért ennél sokkal jobb. A zenét érdemes meghallgatni, már aki szereti a sötétebb, morbidabb muzsikákat (az egyik szám végén pl. "felcsendül" a gyászinduló). 2 album van.

Neon Genesis Evangelion: a mai napig nem értek bizonyos dolgokat, a filmek még jobban megkavartak, de alapmû. Itt jegyezném meg a DUAL!Paralell trouble adventure c. Animét. Néhány tekintetben nagyon hasonlít az EVA-ra, de azért mégis csak SOKKAL könnyedebb, szórakoztatóbb (van benne néhány kõsúlyos poén).

Rurouni Kenshin: Fõleg az OVA1 tetszet nagyon, de minden más is nagyon jó, bár a sorozat vége kicsit gyengébb.

Van még egy csomó, na nem kedvencek, de ezek sem azok, csak olan animék amiket szerintem mindenképpen érdemes megnézni (na jó a DUAL!-t éppen ki lehet hagyni:D )
#126
lássuk!

Szerintem Faye Valentine nagggggyon ott van. Lina Inverse is, de idõnként egy szöges deszkával lennék kénytelen arcul csapni. Ami azt illleti a baráti körömben van hasonló mentalitású hõlgyemény, de nyugi, azért a fennt említett módszert nem alkalmazom rajta. Na és persze Rei Ayanami.