Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - roderick

#31
Kultúra / House MD
2006-08-27, 02:01:25
Nah, miután rájöttem, hogy tavaszig kéne várnom TV2-nek hála a heti "genyó-dokis" beöntésemre ezért úgy döntöttem hogy saját kezembe veszem az irányítást éshamár úgyis lemaradtam pár részröl (pl. szezonzárás) akkormár elöröl kezdve végignézem.
Annyit elöre megjegyeznék, hogy a magyar szinkron nagyon-nagyon jó volt, méltó a "magyar szinkron" régi nagy híréhez. (Persze sajna nem tudja az angol akcentusok közötti különbséget visszaadni, dehát így jártunk.)

Magát a sorozatot sokat nem dicsérném, mert aztmár én is, meg mások is már megtették, de azok kedvéért akik lusták visszaolvasni röviden: Betyárosan jó orvosi sorozatnak álcázott krimi, zseniális Hugh Laure-val, jó mellékszereplökkel, izgalmas forgatókönyvel és ha az ember túlteszi magát az orvosi terminológiák már-már értelmetlen egymásradobálásán, akkor valamiféle értéket is közvetít feléje, persze nem annyira nagyon, hogy már ne szórakoztasson a dolog.
Ami még tetszett, hogy remekül megtalálták az összhangot a sorozat és a "szerializált dráma" között, így nem annyira "odafigyelös" mint pl. a Lost, de azért mégis haladnak valamerre a szereplök.

Ami kicsit csalódás volt az a 2. évadzáró, kicsit talán túlzásba vitték, vagycsak én vártam többet töle. Mindenesetre epedezve várom a szeptember 5-ét, hogy kiderüljön hogyan viszik végre az ördögi tervüket az írók, amivel vagy mégzseniálisabbat alkotnak vagy az egész sorozatot megölik.
[Spoiler]Mert aki még nem látta a szezonelözetest, House lábát tényleg meggyógyítja a ketamine és elkezd emberibb módon viselkedni...
vicodin marad, de a bot az megy... remélem nem sokáig[/Spoiler]

Viszont Prison Break 2. évad is elkezdödött, lassan mégkéne nézni az season premier-t, House 3. évad 2 hét múlva, Lost pedig még több mint egy hónap... bleh... nehéz a sorozatfüggök az élete
#32
Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-08-12, 16:09:54
velem lakotars epp a napokban nezette meg a makulatlan elme orok ragyogasat ( vagy nem tudom, mi a cime magyarul... :o ). nagyon tetszetos, amit alkotnak benne... emlekezetmodifikalas rulez... raadasul van benne eleg eroteljes nekemtetszo romantika (a ficko toroltetni akarja az exevel (nem, nem a .exevel mint filetipussal, hanem exbaratnojevel, meg mielott valaki belekot) kapcsolatos emlekeket a fejebol, de egesz egyszeruen nem mukodik rendesen az eljaras, ra kell dobbennie, hogy semmilyen tudomanyos powa nem tudja kiverni a fejebol a not...). nekem speciel tetszett, nagyon. :jee:
Kb. pont 1 éve ajánlottam eztet szigetröl hazatérve mert ott láttam sokadszor, tényleg nagyon jó film, nagyon jó írótól (Charlie Kaufman: Jhon Malkovich menet, Adaptáció) remek rendezéssel és jó szinészi játékkal.
kis érdekesség azoknak akik látták [spoiler]Állítólag a forgatókönyv egyik változatában úgylett volna vége a történetnek, hogy kiderül hogy már többedszerre törlik ki egymást egymás életéből, de aztán mégse ez lett a végleges... nemis nagy baj[/spoiler]
#33
Quote from: via_mala on 2006-08-10, 22:34:54
Yoko Kanno - Uncharted Waters II Special Edition

Nagyon nyugis zene.

zé ó em gé! Nemis tudtam, hogy ez is Yoko Kanno :) , legalább innen tudom hogy nem örült fanatikus vagyok, hanem tényleg szeretem a zenéit
#34
Nemtom, Darwinia nekem annyira nem jött be. Pedig szvsz. Uplink zseniális játék... egyszerü, de mégis megmozgatja az agyat meg a reflexeket és ráadásul hatalmas hangulata van. Darwinia inkább csak pepecselés az egérrel, legalábbis engem nemigazán tudott magával ragadni, hogy fél órán keresztül nyomogatom a gombot, hogy lemészároljak vírusizéket programizékkel. Azviszont tény hogy nem szokványos tucatjáték, hanem igenis látszik rajta a törödés. (az "ég" textúra pl. valami hihetetlen látványos és ötletes, sztem többet néztem azt amennyit ténylegesen játszottam a dologgal :) )
#35
Quote from: SolidSnakeGH on 2006-08-05, 20:17:23
Pink Floydot szokott valaki hallgatni közületek?

Nagyon régi együttes, progresszív rock műfajból. Fenomenális dalszövegeik vannak, leghíresebb albumuk, a The Wall pl. a XX. század társadalomkritikájának fogható fel.

Énrégen sokat halgattam. Mostanában nem, pedig szerettem őket.
Régi lemezeket mondjuk még meg akarom ismerni, régennem igazán tudtam értékelni öket uh. azok kimaradtak.

Amúgy Roger Waters saját cuccai is jók (miután kivált) Radio Kaos elég érdekes "történetü" egy darab :)
#37
Quote from: Fazék on 2006-08-04, 00:58:15
Arctic Monkeys - Bet You Look Good On The Dancefloor  :whoah:
thx Nakedape, te nagyon idióta! még tiltakoztál, hogy átmásoljam ezt a számot...
pedig tényleg jó is az :)
énmost hasonlóbb stílusú zenében a the Killers-t (Hot Fuss) meg az Editors-t (The Back Room) hallgatom. Mindkettö eddig 1 albumot megélt indie jelelgü zenekar, elöbbiben remek megkapós kis gitár/szinti zenerészeket raknak a számaikba, ami nem akar kimászni az ember fejéböl, másiknak meg csak szimplán remek hangú az énekese. Márha az ember szereti a stílust.
#38
Games / Re: World of WarCraft
2006-08-03, 23:06:19
Azért érdekes, hogy egy gnómból lehet harcos de egy Bloodelfből nem...
#39
Vagánykodjatok csak addig, amíg Barbie és Ken paladinok el nem árasztanak titeket..  :muhahah:
Monduk az ürpaladinsámánnal se lesz értelmesebb az alliance :)

Bevallom ahogy most néznek ki a dolgok én inkább goblinnal lennék leginkább
#40
Man on the Moon kapcsán még érdemes megjegyezni hogy Michael Stipe volt az egyik producere és a zenéjéhez is köze volt így...
Viszont valaki mondja el, hogy melyik könyvet olvassa fel végig, mert utánnanézni lusta vagyok de elég sokat vitatkoztunk róla már haverokkal... szerintem a Great Gatsby volt de a Moby Dicket mondják nekem... (pedig én tévedhetetlen vagyok, föleg amióta tudom hogy a postokat utólagosan is lehet editálni)
#41
Kóla, Puska, Sültkrumpli (hogy ez a cím honnan jött a fordítóknak?) még azon filmjei közé tartozik Moore-nak ahol legalább a dokumentumfilm látszatát próbálja kelteni. Amúgy van benne pár érdekes gondolat és nem is tereli el ezekröl a témát fölösleges anyázással annyira mint a Farenheit 9/11-ben, szerintem ha kellö szkepszis van az emberben akkor érdemes megnézni, mert demagóg stílusa és populáris anyázásai ellenére tényleg okos ember lehet mr. Moore, kár hogy magánvéleményét nagyon ráeröszakolja filmjeire. Inkább csinálna játékfilmeket tovább, Pajzs a résen zseniálisan vicces volt és nem akarta magát dokumentumfilmnek álcázni

(Persze ha az ember "utállom az amcsikat" beállítottságú akkor mindenképp érdemes megnézni, jósok muníciót lehet majd gyüjteni "amerika-anyázós" vitákhoz :) )

#42
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-08-01, 17:22:15
Vizuális típusoknak it az ofisöl sájt:
http://www.msnhill.com/
#43
Games / City Life
2006-08-01, 17:19:23
Hát közeltávol se látni a Simcity 5-öt, jobb is inkább készüljön csak a Spore:) Uh. városépítö stratégiák egész hada próbálja kitölteni az ürt, sajna kevés sikerrel. Talán még a City Life az ami minimálisan említésre méltó, drága franicák legalább próbálták megeröltetni magukat, így egy tényleg igényesebb 3d-s városépítö dolgot kaptunk, extra csavar benne, hogy a hangsúly a különbözö társadalmi csoportokon van. Hisz ugye mindenféle ember kell egy város müködéséhez, de ezek nemigazán szeretik egymást, így meg kell találni az összhangot, hogy egymástól elzárva mégis egymás mellett legyenek elszállásolva az emberek. Sajna itt ki is merül a dolog, így elsö sikeresebb városom után törlésre is szántam a dolgot, mert újabb kihívást már csak az ad, hogy egyre idiótább terepviszonyok melett kell helyt állnunk, ami inkább pepecselés mint stratégia már. Ami még szintén nem tetszett, hogy nagyon egyforma házakkal lesz benépesítve városocskánk így meglehetősen lehangoló látványt nyújt. Uh. inkább marad nekem a Simcity 4, az szépen modolható és kellemes kihívást tud nyújtani, hisz nem hülye szabályoknak kell engedelmeskedni, hanem "csupán" rá kell jönni hogyan tudjuk megvalósítani azt amit megálmodtunk... hiába no Will Wright pont ettöl zseniális hogy az embertöl elvárja és támogatja is hogy saját ötletei legyenek.

Amúgymég kijött a Civ 4-nek az expansionje, mondjuk nem akkora durranás, de legalább lett több nép és mindenki kicsit még egyedibb lett... kár hogy átdolgozták a vezetöket így a kedvenc kombinációm már nincs meg :(
#44
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-08-01, 16:55:18
Mission Hill
Még '99-ben készült 13 részt nagynehezen megélt sorozat a Cartoon Networkék felnöttrajzfilm cuccaiból (persze magyarországhra ez nem jut el, pedig CB-t is adták ezen belül megminden). Röviden egy fiktív nagyvárosban él Andy aki 24 éves, szar munkahelye van, próbál karikaturista lenni és egy lusta dög. Kommunaszerü közösségben él többi hasonló fiatal semmirekellövel, amikor hirtelen rásózzák a 17 éves stréber öccsét... szóval a történet eléggé szokásos, rajzstílus egész érdekes, mondjuk régebben még rondának mondtam volna. Amúgy szatírikus, cinikus humorral böven megáldott sorozat, egy-két résztöl eltekintve feletébb szórakoztató tud lenni. Mondjuk nemtom mennyire hozzáférhető manapság, én naon rossz minöségü DVD-n kaptam meg. RTL Klub régen adta párszor, olyan hajanali 2 tályékában, csak mindig más névvel, asszem "Buli van" volt az egyik

Amúgy összel RTL Klubbon lesz Prison Break "Szökés" címmel. Mondjuk felteszem szinkron elég sokat elfog venni a szereplök ízes akkcentusaiból, demég akkoris érdemes nézni. (Persze jön a Lost2 évad is höhöhö)
#45
Anime / Re: Ergo Proxy
2006-08-01, 16:45:06
Hosszas net és időhiány miatt énmég most próbálom behozni az eddig kijött részeket. Továbbra se állítom hogy rossz sorozat lenne, csak kicsit túl összevissza (attól hogy elszállt a rendezés még nemlesz "zOMGdeep") meghát ugye túl nagy volt előtte a hype az sose jó, ráadásul ugye telejsen más a történet mint amit vártunk. Lehet nem lesz majd örökérvényü klasszikus, de a jelenleg futó sorozatok között azért kiemelkedöbb.
#46
Mertmintha Salvatore olyan müvészi magasságokat ostromolna:) de nyár van uh. ilyenkor ilyeneket érdemes olvasni mert az ember feje túlságosan is felforr a gondolkodástól
#47
Games / Re: World of WarCraft
2006-07-28, 14:04:21
Bloodelf dolog már jópársor szóba került itt... azmég tipikusan olyan volt amit még az én gyomrom is bevett...*
DE az ürutazó jó eredar paladinok akik sámánok is lehetnek és az ürkalóz bloodelfek akik kizsarolták a paladinokból hogy hogyan lehetnek "jók" hát ezmár elég szánalmas, ráadásul játéktechnikailag is csak jobban és jobban elszarták a sok homogenizálós baromságukkal. Énis erösen gondolkodom már hogy vajon kell-é nekem az, hogy fizessek azért hogy bosszankodom valamin:)

Goblin tuti nem lesz, mert azok semlegesek... max ha mindkét félnél lesz egyszerre

*kb. 5 oldalas szívszaggató történetben el is magyarázzák a BC honlapján, BE-nek is több frakciója van megmiegymás. Amúgymeg épp a war3-ban hagyták ott a Bloodelfek az alliancet
#48
Hát engem csak az az egy dolog tart vissza a Warcraft regények olvasásától, hogy mire végeznék vele már úgyis átírják a történetet.

Amúgymeg kiolvastam mostanában végre a Neurománc/Sprael trilógiát éshát azt kell mondanom hogy meglehetösen zseniális, igaz az elsö kötet alapján mást vár az ember. Most éppen az Idoru-t forgatom angolul, haladni elég nehéz vele, mertmár magyarul se értettem a leírásokat, angolul meg pláne :)
#49
Korábbi filmje a Waking life is megér egy misét. Hasonló technikával készült, persze azóta a számítógépek fejlödése miatt fejlödött az eljárás is. Amúgymeg az drogok helyett az álmokkal foglalkozott és remekül alkalmas ennek képi megjelenítésére ez a stílus.
#50
Games / Re: Játékzenék
2006-07-15, 18:51:33
Fallout zenéje meglepő mód benne van a játékban:) csak kell egy konvertáló progi hozzá demár nemtom mi a neve
#51
Juhúú végre minden Gibson regény kapható magyar ferdítésben:
http://index.hu/kultur/scifi/wg0707/?main&rnd=91

amúgymeg Blaha Lujzás nagy Libriben található eredeti nyelven jópár, Idoru-t megis vettem magamnak ajándékba, mert ilyen rendes vagyok :)
#52
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-07-08, 12:58:27
Weeds tényleg móka, mondjuk az elsö rész mivel Pilot kicsit fel van turbózva. HBO mostanában adja, "Nancy ül a füben" címmel, ami elég vicces szerintem. Amúgy hozza az HBO-s formát, inkább feketébb humor, tipikusan amerikai szereplök és jó sok digitálisan belepakolt szín. Másik most menő sorozat is elég jó, ami az Entourage avagy törtötetük. Ez egy nemtúl intelligens akciófilmsztár és 3 körülötte lebzselö haverjának a mindennapjait mutatja be a napos hálívúdban, ezse az az aláröhögös sitcom, ami sokat használ neki. Persze van benne soksok utalás mai populáris kultúránkra, soksok cameo szerep.
#53
Games / Re: Hírek
2006-06-23, 20:29:02
Quote from: Gmer on 2006-06-23, 18:59:34
Szerk: Ha már itt vagyok : Spore
Várhatóan az eddigi egyik legeredetibb játék. Nem semmi hogy milyen lényeket lehet csinálni benne :eek:
Tervezem hogy az Alieneket majd megcsinálom bene :D

Ugyan, az aliennek túl kevés szája van:)
Amúgy tényleg zseniális ötlet, így a videó nagyon lelkessé tett... kicsit az összes eddigi Sim játék egyvelege, ami nagyon nem baj, mert Simsen kívül mást úgyse csináltak mostanában, pedig voltak jók :) (Sim Earth, Sim Life, Sim Ant stb. stb.)
#54
Kérdésfelvetés tényleg kicsit túl általános, márcsak azért is mert elég sokféle elmebetegség létezik. Elég soknak amúgy van orvosi tünete is amit ismerünk, mondjuk ez magának a kérdésnek a megválaszolását nem igazán segíti, mert ahhoz ugye valakiröl először fel kell merülnie annak hogy beteg, hogy megvizsgálják azt, hogy tényleg beteg-e.
Amúgy pl. szociológiában elég sokat foglalkoznak ezzel, nálunk külön szakirány is van a deviancia kutatásra... ami nem feltétlenül szinonimája az örültségnek sőt. Valami okos bácsinak -nevére nem emlékszem- volt az az elképzelése, hogy aki ténylegesen örült azok olyan emberek, akik ún. reziduális szabályszegéseket követnek el, vagyis olyan alapvetö társadalmi szabályokat szegnek át, amik nagyon mélyen gyökereznek és úgy általában mindeki elfogadja őket... ilyen pl. hogy kommunikálni egy megadott nyelvel szoktunk, skizofrének egy része pedig "saját nyelvükkel" akarnak kommunikálni és nemigazán fogadják el, hogy ezt nem értik meg mások.
Persze ennél jóval kevesebbért is szoktunk valakit "lehülyézni", meghát ott van pl. a munkamánia, ami tipikusan olyan betegség, amikor valaki valami olyasmit csinál kórosan, amit elis várnak tőle...
#55
Esetleg kell egy eladó híd olcsón? :D
Mondjuk én leszek a legboldogabb ember ha tényleg folytatja :)
#56
Vajon ez majd meghaladja-e az 1 kötetes álomhatárt?
Sajna Niheiben már nem bízok :)
#57
Quote from: Predaking on 2006-06-19, 15:44:55
Quote from: smash++ on 2006-06-19, 10:37:20
Látta már valaki a House of the dead 1-2 őt?Érdemse lenne megvenni dvd-n?Egyáltalán kapható magyarországon,mert az xpress-en nem láttam?Köszi
szerk: NA NEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!
Uwe Boll RENDEZI A FAR CRY-T!!!!!!!!!!!!!!!!! B+ ILYEN NINCS!!!! UGY ELLFOGJA [CENSORED]NI , HOGY AZ CSAK NA!!!!!! ÉN JOBB FILMET RENDEZNÉK SZERINTEM MINT Ő!!!! :grrr: :grrr: :grrr:
Jajj ennyire gonosz nem lehetsz... csak mi még túl szüklátökörüek vagyunk és nem értjük meg a zsenijét... pont mint mondjuk Ed Woodnak :)
(btw. az "Ed Wood" viszont nagyon nagy film, Jhonny Depp+Tim Burton )
#58
Uwe Boll neve asszem magáért beszél :)
#59
Quote from: Zsiga on 2006-06-17, 18:25:29
Quote from: Raggie on 2006-06-17, 18:11:29
Hát nemtom, de van rajta tigris is, emg óriáskígyó meg elefánt is... nemtom, lehet hogy csak én képzeltem bele.

(mi van ott?? Egy lakat az asztal lábán(?) és két hordó, amikből véjony füstölgő csövek állnak ki. ??? miknek kellene lenniük? :confused: )
[spoiler]
http://www.imdb.com/title/tt0120735/... ;)[/spoiler]
Uhh.. ez fájt :D
A másik amin sokat nevettem az a skorpió király...

Volt tavaly ilyesmi Djucie reklám (kettő is), csak az zenekarokkal és kevésbé elvont képen
#60
Games / Re: Játékzenék
2006-06-16, 15:39:10
Heroes 2, főleg az operás dolgok:) (ahogy észreveszem az 5-be is visszaraktak ilyet)
Warcraft 2, meg WoW, csakezt már túl sokat halgattam :)
Szerettem még a Bioware játékok zenéit, csak ott sok az "ambient" semmintmondó dolog is, de amiben van egy kis dallam az nagyon hangulatos (BG-k, Icewind dale, Fallout, Torment, Arcanum)

Nameg Sim City és Transport Tycoon, mondjuk tényleg zeneileg a Sim City 4 jó (legalábbis nem midi már :) ), de a többit annyit halgattam már, hogy beleköltöztek a fejembe.