Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - roderick

#61
Kultúra / The Office 2. évad
2006-06-14, 02:17:30
No, szép lassan lecsorgott torrentröl éshát megérte a várakozást. Ugyanazt a formát hozza, mint az első évad, de remekül tudja tovább élezni az eddigi konfliktusokat, mondjuk hosszútávon a "főhős" David Brent már kicsit idegesítő :) (mondjuk ő az egyik író/rendező uh. persze hogy sokat szerepel)
Remek sorozat, nagyon tipikusan brit felfogással a humorról... nem tipikus gegeket halmoz fel, sőt sokszor pont a humor hiánya ami feletébb viccesé teszi. Közben pedig nagyon jól tudja felhasználni az áldokumentumfilmségét, ami mind a forgatókönyvben mind a rendezésben megjelenik. Martin Freeman meg zseniálisan tud hülye képeket vágni hülye helyzetekre. Mondjuk az utolsó rész kicsit fura volt, talán gondolkodtak még 3. évadon? fene tudja, viszont asszem megnézem az amcsi feldolgozást is, mert ahogy halottam ahhoz képest nem is rossz, hogy feldolgozás és hogy amcsi :)

edit: oh silly me, hisz az extra részeket még megse néztem :)

#62
Hmmm.. mostmár biztos egyszer valamikor végignézem... annó első részét letöltöttem, de bevallom öszintén a régies rajzstílus elvette a kedvem, merténám csilivili CG-n nőttem fel :)
(Megám ezt a régies sci-fit se bírom hosszútávon, mert speciel pont azzal nem értek egyet, hogy az emebrek viselkedése ugyanaz marad a történelem folyamán... de ettől függetlenül feletébb szórakoztatónak találom Clarke meg Asimov dolgait, méghamégha nagyon érződik rajutuk az '50-'60-as évek légköre)
Demár csak azért is érdekel, hogy hogyan viselném el 100+ szereplö jelenlétét, amikoris arcmemóriámnál márcsak a névmemóriám rosszabb :D
(jameg tiszteletem a széép hosszú leírásért, aztse hittem hogy a fórummotor ekkora postot elvisel :) )
#63
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2006-06-13, 18:14:29
Ezért fontos, hogy olyan digitális gépet vegyen az ember, amiből az objektív kilóg... mert akkor legalább aki olyan hülye hogy fordítva nézzen bele, az a szemét is konyomja vele:)
#64
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2006-06-13, 16:33:10
Én akkor jöttem rá, hogy nem idegeskedek anyám kérdésein amikor megláttam ezt:
http://i56.photobucket.com/albums/g199/crowi_photos/fgp.jpg
szóval van még hova süllyedni :)
#65
Manga / Re: Eden
2006-06-12, 01:10:33
Legalább bevallja, hogy ez egy olyan projekt, amit nyugdíjig szeretne csinálni :D
#66
Quote from: Lazzaret on 2006-06-11, 22:59:30
Most fejeztem be a Shingetsutan Tsukihime-t. Hú nem is tudom hogyan lehetne ezt az animet összegezni. A lényeg hogy nagyon tetszet. Végig érdekes volt ahogy kiderült mindenkinek a múltja. És ez a szerelmi szál sem volt az utólsó. Kár hogy a végén meghalt *****. Ez is ott van nálam a toppon  :cool:
Jah, kár hogy az eredeti játék univerzumának nagy része kimaradt az animéből :(
Fate/Stay Night-ot is ugyanezen cég egy másik játékából csinálják, mondjuk én olyan 4 rész után abbahagytam, mert... nemtom... nem tetszett, de ha még nemláttad lehet érdemes megpróbálkoznod vele :)
#67
Manga / Re: Eden
2006-06-12, 00:53:09
Nekem pont azért egy kicsit nem tetszett, mert 10 kötet alatt éppen csak körvanalazódik a dolog, hogy mi is a történet elejének a bevezetésének a prológusa :) Mondjuk, ha rövid történetek láncaként kezeljük a dolgot, akkor már nem ilyen borzasztó a helyzet és az vitathatatlan, hogy egy nagyon-de-nagyon okos emberről van szó, aki nagyon-de-nagyon jól tud mangát írni...
hmmm... megis kéne nézni, hogy jött-e már ki új fejezet
#68
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-06-12, 00:38:32
Quote from: kikuchiyo on 2006-06-11, 13:48:27
Ha megengeded, ezt a hasonlatot ellopom... :)
Asszem a szoftware szabadalmak után bekéne vezetni erre is valamit és akkor soksok pénzt kiperelnék belőled... khekhekhe
de addig csak nyugodatan :szemuveges:

Prison Break - 1. évad
Hát sokkal többet nem tudok róla mondani, 22x40 perces részhez képest végig nagyon dinamikus, fordulatos sorozat. Mondjuk van benne jópár dolog, amin a nagy realizmusra törekvök felvonhatják a szemöldöküket, pl. elszúrták a forgatás idejét és így a történetben májusban esik a hó, meg a szereplök kinézete néha drasztikusan megváltozik, de istenem... úgyse ezzel törödik az ember :)
Mondjuk kiváncsi leszek, hogy összel vajon mivel rukkolnak elő... [Spoiler]... hisz börtön nélkül mitse ér a dolog :)[/spoiler]
#69
Anime / Re: Ergo Proxy
2006-06-11, 19:43:26
Nekem nem azzal volt bajom, hogy mondjuk felszinesen müvelt, mint a mátrix... nekem szimplán csak a rendezéssel van bajom. Szerintem is a mostani animékhez képest azért magasabb szinten mozog a történet... a rajzolás az engem sose zavart, hisz igaz a karakter bizonyos helyeken idétlenül vannak megoldva, de ez még mindig jobb, mintha kifogynának a pénzből és NGE vagy Wolf's Rainhez hasonló megmozdulásokkal próbálnák megmenteni a helyzetet (persze-persze elsimerem hogy trehányság). Nekem szimplán az a bajom, hogy ha megnézek egy részt, várok 1-2 hetet amíg kijön a következő, elkezdem nézni és páni-félelem tör rám, hogy biztos kihagytam egy részt, mert teljesen más a hangulata. Lehet direkt ez volt a szándékuk az alkotóknak és akkor tökre sikerült, de szerintem sorozatként sokat veszt a koherenciájából az egész.

Én spceiel el tudtam vonatkoztatni arról, hogy egy izgi cyberpunk történetet várjak a dologtól (2. részntől fogva egyre nyilvánvalóbb volt, hogy ezt hiába várom) , és szvsz. jópár remek jelenet van a sorozatban... de valahogy egymástol izoláltan, így a fejecskémben nem alakul ki egy olyan kép mint mondjuk a Texhnolye-ról.

Majd a végén meglátjuk mi lesz az egészből, de ha valahogy nem fogják összefüzni a végén a dolgot, akkor én több leszek mint csalódott.

(Igazából, hameg én klasszikus folozófiát akarok, akkor leveszek a könyvtár polcáról egy filozófiakönyvet, animét meg azért nézzek, hogy evanscence-énekes-koppintás néni CG-renderelelt puskával lövöldözzön meg ilyenek, lehet sekélyes vagyok, de ez van :) )
#70
Anime / Re: Ergo Proxy
2006-06-11, 12:08:55
Igazából nem is lenne olyan szar ez a sorozat, ha nem érezném minden résznél hogy egy teljesen más sorozatot nézek... detényleg
#71
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-06-10, 21:55:31
Quote from: Fazék on 2006-06-10, 21:32:15
Amúgy Ramiz, lehet hogy megúszod a Végtelen határok sorozatot, mert most adtam oda az első 12 részt kikuchiyo-nak és tartok tőle, hogy ő nem lesz olyan elnéző a sorozat hibáival szemben, mint én :haha:
Pedig a Végtelen határokat szidni olyasmi mint kisgyerekektöl cukorkát lopni: értelme van, de  genyóság :)
#72
Hát nem korházban kell elkezdened éhezni (mondjuk az ottani kaja mellett nem akkora probléma) és akkor nyugodtan éhenhalhatsz. Ha utca közepén ájulsz el, akkor kötelesek rád mentőt hívni - merthát ugye honnan tudhatják az emberek hogy te most meg akarsz halni vagysem. Hameg extrém gyerekként korházban akarsz meghalni, ott az orvosok azért nem engedik, mert nekik kötelességük megmenteni téged, nem neked kötelességed élni. Hippokratészi eskü meg mindenféle izé... igazából felteszem sok papírmunkával jár ha valaki meghal, meg rontja a korház statisztikáit.
#73
Quote from: Selmo on 2006-06-09, 23:46:33
Bármelyik alkotmány, amiben tiltják az eutanáziát...
Bezzeg ha rákos vagy, 35 kiló, minden kifolyik belőled és a fájdalom elveszi az eszedet, akkor élned kell, mert az van benne a törvényben, hogy gyógyítani kötelesség. Az emberi méltóságra meg magas ívben szarnak. Kívánom a t. törvényhozónak, hogy legyen a családjában rákos ember, aki a halálért könyörög, amikor éppen nem bódítja a morfium. Talán elgondolkodna... Aki meg nem beszélt ilyen emberrel, az kussoljon, mert kitépem a belét! :__devil:
Az öngyilkossági kísérletet elkövetőket meg szánom. Ha nincs valakiben annyi ész, hogy megölje magát, akkor vagy hülye, vagy nem is akar végezni magával, csak jelzi a környezetének, hogy bibi van. Az ilyentől meg azt kérdez a mentős, amit akar...
Eutanáziát nem azért tiltják, mert köteles vagy élni, hanem azért -mint pl. a halálbüntetést is megszüntették nálunk- mert elég kínos kérdés, hogy egy állam felhatalmazhat-e bármilyen szervet arra, hogy öljön, amikor a társadalomnak nem támogatja 100%-osan a témát. Tehát ahogy nem végezhetnek ki senkit a magyar állam nevében, így orvost se igazán lehet arra kötelezni, hogy öljön meg bárkit is csakmert azt kéri. Olyat lehet kérni, hogy ne élesszenek újra... mondjuk magyarországon nemtom mennyire van ilyen.
Eutanázia meg igazából olyankor probléma, ha magatehetetlen (stb.) az ember, mert olyankor ugyebár nemtud önhatalmúlag véget vetni az életének, de ha ebben valaki segédkezik neki azmegmár gyilkosság. Persze énis azt mondom, hogy morfiumon életben tartani valakit, csakhogy tovább szenvedjen nem éppen a legjobb dolog a világon, de törvénybe bevenni az eutanáziát sokkal problémásabb lenne.

Shadowrunos hasonlat helyett meg írj inkább Cyberpunkot és akkor nem kell szabadkoznod az orkok miatt :)
#74
Quote from: Ramiz on 2006-06-09, 11:16:57
Ott kerestem először... :(
Rosszul írtam a nevet, mostmár korrigáltam :)
#75
Kultúra / Prison Break
2006-06-09, 04:04:54
Nos, pár rész után mindenkinek csak ajánlani tudom, márha az ember szereti az "iggazhy" akciósorozatokat. Főhősünk önszántábül bebörtönözteti magát, azzal a céllal, hogy megszöktesse a börtönből a halálraitélt bátyját. Persze akrármilyen zseniális a terve - és higgyétek el nem akármilyen :)-  jópár nehézséggel kell megküzdenie, sőt a börtönön kívül is komoly nyomozás indul egy csinos jogászbarátnő vezetésével, hisz nyilván ártatlan szegény halálraitélt faszi :)
Mondjuk nem kell 100%-os komolyságra számítani, mégha ezt meg is kívánják velünk etetni, de felettéb izgalmas, fordulatos sorozat, amiben nem kell igazán arra számítani, hogy részek garmadájában a mellékszereplök múltjával foglalkoznak :), ellenben van korrupt örtöl, perverz nácin át igazi digó maffiózon keresztül mindenféle börtönlakó és akkor még nem is szóltam arról hogy az origami milyen hasznos lehet olyankor ha börtönből akarunk kiszökni :D

edit: és azt se felejtsük el, hogy számtalan módját megtanulhatjuk annak, hogy miből tudunk fegyvert készíteni, ha esetleg ártatlanul bebörtönöznének minket, közben persze mindnyájunk fülében NFS-Underground zene megy :)
#76
Quote from: Ramiz on 2006-06-08, 21:16:41
Quote from: roderick on 2006-06-08, 13:40:53
Gnarls Barkely - St. Elsewhere
Thom Yorke - The Ereaser
Az első jól hangzik... van tprrented, mert akkor elküldhetnéd pmben. :)
Nyilván mindekettő eredetiben van meg.... igaz a 2. még meg se jelent...:)
de isohunt.com
#77
Offtopic / kis albumkritika
2006-06-08, 13:40:53
Gnarls Barkley - St. Elsewhere
Aki néz MTV-t vagy egyébb ilyesmivel rombolja magát találkozhatott már a Crazy címü számmal, ami szvsz. az utóbbi idők legzseniálisabb klipjével van megáldva (Rorschach teszt-re hajazó ábrák úsznak át egymásba és megjelnnek benne a "zenekar" tagjai... vicc, hogy néha az teszt igazi ábráiba úsznak át a dologok). Habár az albumon egészen más stílusú számok vannak, valami zseniális hip-hop/soul keverék, érdekes hogy önmagában egyik stílust se szeretem igazából, de ez valamiért nagyon megtetszett. Rövid 2-3 perces, egy-egy zenei ötletet szellemesen, humorosan feldolgozó számok vannak raja, semmi extra cicoma, nagy móka :)

Thom Yorke - The Ereaser
Radiohead énekesének saját projektje, kb. egyedül csinálta az egészet a laptopján szabadideje közben. Háát... Aki szereti az énekstílusát annak biztos tetszik, de azért összeségében eléggé messze áll a Radiohead albumoktól. Ahogyan mondják, elektronikus zenei alapra énekközpontú számokat csinált. Mondjuk eléggé monotonná tud válni egy idő után... Radioheadben talán pont az volt a jó hogy csináltak ilyen elektronikus számokat is, de másfajtát is... egyben talán túl tömény. Harrowdown Hill viszont eléggé zseniális egy szám szerintem.
#78
pedig nem akartam már erröl postolni, mert úgyse növeli a hozzászólások számát, de wikipediás müveltségem szerint San-Fransisco avagy "Bridge trilogy"n-ak hívják 2. trilógiáját, tehát amiben az Idoru is van. (Neurománcos dolgok meg a Sprawl trilógia).
Jahajjdeutállak titeket, most megint arról fantáziálok, hogy dejó is lesz majd öket olvasni, ahelyett hogy tanulnék :)


#79
Nyilván ugyanazok, hisz Gibson is valahonnan vette :)
Mondjuk legjobb tudásom szerint maga "A" voodoo az keveréke az ilyen afrikai hiteknek+kereszténységnek, ami akkor jött létre amikor át lettek cipelve szegények rabszolgaként és ott keveredett a mindenhonnan jött népek hitvilága
#80
Offtopic / Re: Szerepjátékok
2006-06-06, 20:22:07
QuoteAz illusztrációk például azért is nagyon hasznosak
QFT :lul:
#81
Manga / Re: Hellsing
2006-06-06, 20:04:23
Quote from: blackronin on 2006-06-02, 10:54:12
Ez vajon ki lehet!?  :confused:
http://groups.msn.com/ATU-BOTI/thedawnhellsing.msnw?action=ShowPhoto&PhotoID=10909
(nagyon foglalkoztat... talán ő áll a mesterséges vámpírok mögött?)  :confused:
Ez a kép a hellsing Dawn-ból van asszem uh. nemigazán releváns a mostani történetszálhoz, legalábbis asszem
#82
Count Zeroban igazából az nem tetszett, hogy fájdalmasan kevés tudatmódosító szert használnak a Neurománchoz képest :)
Valahogy az egész sokkal konszolidáltabb már*, talán ezért is a Bobby-s szál tetszett még a leginkább, meg az különben is zseniálisan indul

*és a San Fransico trilógia állítólag még ennél is sokkal viszafogottabb... nomajd kiderül pár hónap mulva
#83
Count Zero:
[Spoiler]Speciel nekem a Marly-s szál annyira nem tetszett, olyan volt mint egy Eco regény darabka lett volna az Ecos leírások nélkül. Mondjuk lehet én vagyok már nagyon elrontva ilyen téren, de pl.nemigazán érezem át egy müalkotás zsenialitását csak attól, hogy leírják róla hogy "zseniális".
Viszont a voodoo-mátrix vallás dolog szerintem zseniális, meg azért jó volt az egész regény is, csak közvetlenül a Neurománc után olvasva kicsit azért lehangoló volt, hisz merőben más a stílusa... talán ha hagytam volna pihenni kicsit a dologt.[/Spoiler]
Mona Lisa Overdrive-ot nekem is be kéne még fejeznem, de egy kicsit most kényszerítve vagyok olyan "érdekfeszítö" könyvet elolvasására mint az Emberi Eröforrás Menedzsment :(
#84
Offtopic / Re: Szerepjátékok
2006-06-03, 22:13:11
Csak annyit, hogy tényleg szép és jó dolog, ha az ember maga képzeli el teljesen a világot, de azért arra is gondolni kell, hogy ez egy csapatjáték, ráadásul az esetek nagy részében egy előre legyártott világban zajlik, ezért olyan megfontolások is vannak, hogy a játékosok valamennyire egyformán lássák a dolgokat, hisz különben csak egymás mellet játszanak el. Mondjuk tényleg elég személyes a téma, aki nem így akar játszani annak egészségére, de azért lehetnek kellemetlenségek, pl. ha az ember mondjuk az "ott áll egy ork" tartalmas leírásra egy LotR szerü förmedvényt képzel el miközben pl. Earthdawn-t játszunk. hát az nem jár túl jól... mondjuk szerintem királyabbak a nagy ződ, randa, buta és gonosz orkok, de ha éppen szürkebörüek és intelligensek az adott világban akkor magam hozom csak szar helyzetbe :)

Persze megértem Raggie álláspontját, de én pl. törekszem ennek elkerülésére, hisz ha mesélő vagyok valamit át akarok jutattni másoknak, ha képzelődni akarjanak a saját törvényeik szerint akkor aludják át a játékot szépeket álmodva vagy mittomén :)
#85
Games / Re: Stratégiai játékok
2006-05-31, 21:58:13
http://www.blizzplanet.com/?action=news&id=780
Ezek szerint nemcsak WoW-al foglalkoznak, hanem van még jelenleg futó 2 projektjük is, csakhát ugye a WoW szinte hetről-hétre igényel törödést, hogy az előfizetőket megtartsa, így arról mindig szó van, a többi meg szokásos Blizzard módszerrel fut, háttérben, titokban, éveken át :)
#86
Kultúra / Re: Sorozatok
2006-05-31, 17:14:37
Lost, 2 évad
Mult héten volt vége, mondjuk én a szezon felénél abbahagytam a nézését, de egyik cimborám mondta, hogy biza eléggé kezd eldurvulni a dolog, uh. továbbnéztem és nem bántam meg. Igaz elég vontatottnak tünik már néha-néha, hogy ugyannanak a szereplönek a múltjáról ismét egy nagy titkot tudunk meg, de elég új izgalmat pakolnak bele, hogy az embert a képernyö elé szögezze. Most szeptember nagyon, de nagyon messzinek tünik, hogy végre jöjjön a harmadik szezon, de legalább nem olyan idiótan fejezték be, mint az elsöt, söt a szezonzáró rész valami fergetegesen nagy volt :)

The Office
Eredeti angol változatból első szezont láttam éshát elképszető hogy valami milyen angolszerü, de érthetetlen nyelven beszélnek benne, így kénytelen voltam angol felirattal nézni :) Ennek ellenére meglehetösen szórakoztató ál-dokumentumfilm az irodai életről (mockumentary ahogy mondják), szerintem aki legalább 50 méterre megközelített már munkahelyet az viccesnek találja, mégha nemis az aláröhögös, poénokban dúskáló sitcom. Söt ha belegondolok inkább sírni kéne rajta, de hogy nem velem történik így mulatságos
2. szezont még istennek se találtam torrenten, csak DVD iso-ban... demost inkább a Prison breaket töltöm, arról is sok jót halottam már
#87
Kellemes kis Master of Orion koppintás, jobb mint a három, de azért vannak benne elég hülye dolgok (pl. kutatási fa eléggé fantáziátlan). Van benne hadjárat mód is, azért próbálkozom majd vele egy kicsit, hátha a története érdekes, de inkább csak űrkitöltö az űrstratégiák terén(höhö, szóvicc :))
Mondjuk eléggé bugos is, mondjuk még nem patcheltem fel, ha egyáltalán van ilyesmi. Ami vicces, hogy az ürhajóinknak nemcsak a felszerelését, hanem a kinézetét is mi adhatjuk meg, uh. lehet versenyezni a leghülyébben kinéző csatahajó cimért is :)

(Amúgy hadjárat második pályályán a bolygóknak Raymond E. Fiest regényekböl vannak a nevei :) )
#88
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2006-05-25, 03:02:10
Quote from: Kazenokizu on 2006-05-25, 00:45:59
Quote from: sirtomi on 2006-05-25, 00:42:57
Quote from: RE@L on 2006-05-24, 20:10:10
...

@Sirtomi Annyira lefárasztottál h kaptál 1 karmát azokért az 1mp-s hülyeségekért  :lazza:
Ez a levél komoly? Valaki írt ilyen marhaságot?  :eek:

Kösz.
Én aztán nem szoktam alábecsülni az emberi hülyeség határait, de szerintem ennyire hülye ember a világon nincs. Ha meg van, én nézek egy telket a Holdon, mert félek itt lakni.

Nem hülyeség hanem paranoid skizofrénia a neve... mondjuk lehet rajta nevetni, mert legalább nem a szomszéd kutyáját mérgezi vagy egyébb hülyeséget csinál, csak leveleket irogat. Persze azt se zárom ki, hogy fake.
#89
Kultúra / Re: Nubm3rs
2006-05-23, 12:30:41
Alapötlet nekem is tetszik, kivitelezés is elmegy, de én azért eléggé mást vártam töle. Talán mert reklám okokból előzőnap adták a Nash-es filmet, reméltem hogyha zseniális matematikus akkor legalább kicsit jobban elmeroggyant :) így egy kicsit túl amerikaias nekem a dolog, de ha az ember kikapcsolja  realitásérzékét akkor felteszem jól lehet rajta szórakozni.
"Dokit" amúgy fel se ismertem, csak amikor a sorozat után néztem IMDB-n, hiába no régen volt már :)
#90
Games / Re: Stratégiai játékok
2006-05-23, 01:26:22
Quote from: thrall on 2006-05-22, 22:04:40
hmm, akkor most:
...
c. nem merültem ennyire bele, és nem kerestem fan site-ket :D

Nem kell nagyon a fansiteokat olvasni, WoW honlapján fentvan zanzásítva az egész cucc története... monjuk egy regényhez képest biztos nem túl cselekményes formában. Amúgymeg ahogy most látom, nem érdemes már nagyon belemélyedni a dologbe, mert "véletlenül elfelejtettem" kifogással egész szépen át tudnak írni benne részeket :)