Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - SaiyaGin

#31
Offtopic / Re: Offtopic
2022-02-19, 16:46:51
Quote from: Cobra on 2022-02-18, 22:24:23
Még egy aggastyán jelentkezik :)
Az elmúlt kb 1 évben én se nagyon néztem animét, mert nem volt mit. Utolsó amit láttam az szerintem a Kimetsu no Yaiba film volt.

Én még szoktam, bár erősen változó intenzitással (=heti 1-10 rész között, mikor hogy, bár inkább kevesebbet nézek, mint többet).
#32
Detective Conan: The Scarlet Bullet (avagy 24.film)

Egy újabb olyan Conan-film, ami inkább katasztrófafilm, mint krimi (ezúttal a száguldó vonatos fajtából). Nem mondanám, hogy egy igazi klasszikus volt, de az előzőnél azért jobban tetszett, messze nem facepalmoltam annyit, mint a 23. film alatt.
Amúgy komolyan nem értem, hogy Tokióban miért emelnek még mindig drága és nagy új épületeket/infrastrukturális elemeket, ennyi idő alatt már megtanulhatták volna, hogy akármit is hoznak létre, az a valami a felavatásakor (vagy maximum pár nappal később) fel lesz robbantva/gyújtva, vagy valami egyéb módon teljesen tönkre lesz téve
#33
Sakasama no Patema: az alapötlet jó volt, de valahogy mégis unalmasra sikeredett.
#34
Promare

A Gurren-Lagann rendezőjének és forgatókönyvírójának 2019-es filmjét a hétvégén műsorra tűzte az egyik német tévécsatorna, és gondoltam, ha már leadják, nem hagyom ki. Nem csalódtam, ugyanaz az őrült akció ment benne, mint a nagy elődben*, ugyanaz a stílus,  filmes büdzséből: nagyon sok munkát tehettek bele, eszméletlen látványos az egész, a 110 percből (amúgy rövidebbnek tűnt) érzésem szerint minimum 70-80 akcióval telt. Ebből persze az következik, hogy a történetre és a karakterizációra viszonylag kevés idő jut, de őszintén: ezt a cuccot nem a filozófiai méysége miatt élvezi az ember. Akinek annak idején tetszett a TTGL, annak valószínűleg a Promare is tetszeni fog.

*A karakterdizájnban is voltak hasonlóságok, a főszereplő pl. kiköpött Kamina.
#35
Heike Monogatari 1-7: nem lenne ez rossz, ha nem ilyen nyaktörő sebességgel rohanna a történet.
#37
Augusztusban kijött a Rebuild negyedik és egyben utolsó filmje. Mostanra én is eljutottam odáig, hogy megnézzem. Nem mondom, hogy mindennel meg voltam elégedve, de a harmadik filmnél azért jobban tetszett.
#38
Jujutsu Kaisen: több helyről hallottam, hogy ilyen jó, meg olyan jó, de szerintem csak egy standard shounen, standard nem túl okos, de segítőkész főszereplővel és a standard kissé fura Mesterével. A karakterek nem nagyon fogtak meg, a többségük semleges volt számomra, a maradék pedig ellenszenves. Gyakorlatilag ugyanazt tudom elmondani róla, amit a Kimetsu no Yaibáról is: átlagos volt történet, amit a kiemelkedően szép animációjú akciójelenetek visznek el a hátukon. Igazából egyetlen dolog volt csak, amit komolyabban értékeltem a settingben: a legtöbb általam látott olyan animében, ahol a főszereplő testében él egy másik (többnyire nem túl barátságos) szereplő, mindig lehet számítani arra, hogy ha a főszereplő vesztésre áll egy harcban, az illető kénytelen-kelletlen megsegíti őt, mivel MC-kun halálával ő is meghalna, itt viszont Sukunát nem zavarná, ha Yuuji meghalna, és emiatt nem is lehetett számítani arra hogy az utolsó pillanatban mindig kihúzza őt a bajból. 6/10
#39
Quote from: kada on 2021-07-21, 17:03:28
Fair.
Ha csak az első felét pontoznád az animének, akkor mennyivel jobb?

Az első hat részre egy ponttal mindenképpen többet adnék, a plusz két pont talán már túlzás lenne. Talán.
#41
Offtopic / Re: Offtopic
2021-06-24, 20:21:41
Quote from: ArchElf on 2021-06-24, 15:33:47
Esetleg mégegy? Discordra legalább feljárok :D
Vagy direktben Discordon: Rick Dornodon#3962

https://discord.gg/v2eqZNWW
#42
Fugou Keiji Balance Unlimited: a történet a tokiói rendőrség két nyomozójáról szól, akik a műfaj szabályai szerint nem is lehetnének egymástól különbözőbbek: Katou rendszeresen olyan beszédeket tart az Igazságról és a Köz Szolgálatáról amik egy shounen animében is elmennének, újdonsült társa, a rendőrségbe frissen belépő, abszurdan gazdag Kanbe viszont a nyomozásaik során felmerülő problémákat vagy pénzzel oldja meg (ha szükséges, bármit megvásárol, illetve bárkit megvesz/lefizet), vagy a futurisztikus kütyüivel (a felszereltsége valahol James Bond és Batman között van). Az első részekben egészen szórakoztató volt Kanbe khm, szokatlan megoldásait nézni, bár egy idő után kezdtem tartani attól, hogy a "mindent pénzzel oldok meg" gimmick idővel unalmassá válik. Szerencsére féltávnál az egy epizódban elmesélt esetek helyét átvette egy összefüggő történet (amelyből kiderül, hogy mi a fenét is keres Kanbe a rendőrségnél). Nem rossz sorozat, de sokszor kiszámítható (a rejtélyek megoldását segítő tippek gyakran elég feltűnőek). Szerintem egyszer nézhető cucc, de abból a jobbik fajta.
#43
Anime / Re: Fate/Stay night - SPOILERS
2021-05-01, 14:58:39
Quote from: SaiyaGin on 2018-06-15, 23:12:51
Ha esetleg van valaki, aki még nálam is kevésbé követi, hogy mikor mit adnak ki a Fate-történetekkel kapcsolatban: elérhetővé vált az első Heaven's Feel film. :jee:

Mostanra már mindhárom film kijött, ma néztem meg a harmadikat, és nagyon tetszett. Összességében az egész trilógia nagyon jó lett. :whoah:
#44
Offtopic / Re: Offtopic
2021-04-18, 10:25:06
Quote from: Selmo on 2021-04-18, 00:53:38
Végül lett discord? Az a meghívó már lejárt.

Igen, lett, itt egy új meghívó: https://discord.gg/NZMHZTW3
#45
Quote from: Cobra on 2021-04-10, 22:03:43
A chibi jelenetek engem is zavartak, de maga a történet szerintem elég jó volt, nem éreztem sablonosnak.

Ezzel a karaktergárdával bármennyire is jó a történet, akkor is csalódás a cucc. Nem tudom elképzelni, hogy Zenitsu szenvedését bárki is viccesnek találja, és Inosuke agyatlansága is elég hamar idegesíteni kezdett. Nála tán még Kenpachi is fegyelmezettebb és visszafogottabb volt.
#46
Kimetsu no Yaiba

A főszereplő családját a főszereplő távollétében megtámadja egy démon, és a népes családjából egyedül az egyik húga marad életben, de ő is démonná változik. Hősünk elhatározza, hogy csatlakozik a démonölők különleges egységéhez abban a reményben, hogy így egyszer majd sikerül visszaváltoztatnia testvérét emberré.
Nem értem, miért kapott ekkora hype-ot a sorozat, oké, az animáció szép (ufotable), de a karakterek egysíkúak és/vagy irritálóak és a viccesnek szánt jelenetek katasztrofálisak (különösen, amikor egy élet-halál harc közepébe hányják be őket).

6/10
#47
Offtopic / Re: Offtopic
2021-04-01, 18:11:21
Quote from: Moha on 2021-03-31, 17:02:56
Nekem azóta is megvan a tárhelyem, bár nem használom, de valamelyest támogatásnak felfogható. FTP-ről nem is emlékszem, mikor töltöttem utoljára. Van valahol egy kb 100 lemezes anime DVD gyűjteményem, kb 70%-át nem néztem meg és valószínű soha nem is fogom már. :D

Nekem is megvan a tárhelyem.
#48
Időközben befejeztem az Alicizationt (még februárban ^^"), röviden úgy foglalnám össze, hogy objektíven nézve nem jó (az alapanyag fentebb említett gyengeségei mellett többször is azt éreztem, hogy az adaptáció során fontosabb dolgok is elveszhettek), viszont az akciójelenetek olyan jól néztek ki, hogy ha másnak nem is, agykikapcsolós szórakoztatásnak nagyon jó volt.
#49
Offtopic / Re: Álmok
2021-03-27, 11:14:06
Ma éjjel háromkor felébredtem, sokáig forgolódtam, fél négyre megéheztem, ettem egy kicsit, négykor még mindig ébren voltam, de aztán sikerült elaludnom, és a következőt álmodtam:

Sikeresen felvettek cégen belül egy magasabb pozícióra, de amikor elkezdődött az első olyan meeting, amiben az új pozíciót betöltve vettem részt, a nálam sokkal magasabb rangú menedzserek közölték, hogy valójában több olyan feladatom is lesz, ami a kiírásban nem szerepelt és amiről az interjú során sem esett szó, pl. ha az ügyfelek képviselői meglátogatnak minket, akkor nekem kell majd ebédet főzni számukra (TL note 1: IT-s cégnél dolgozom, TL note 2: nem szeretek főzni), és amikor megjegyeztem, hogy erről nem volt szó, akkor mindenki beszólt nekem. Aztán a meeting végén kiderült, hogy a menedzsment tagjai között ott volt Gilgames a F/sn-ból, aki a megbeszélés után felült egy nagy sárkányra (igazi, tűzokádó, nem papírsárkán), majd felszállt, és az animékből ismért stílusában pózolva hosszasan lebegett a város felett, miközben az utcán sétálók tömegei lelkesen fényképezték őt. Utána ezért is engem szúrtak le, mert mint kiderült, a mugliknak nem szabadott volna tudniuk az ókori király újbóli feltűnéséről és a sárkányok létezéséről.
#50
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2021-03-25, 20:04:34
- Miért küldik a hóhért grimaszversenyre?
- Mert a hóhér eszméletlen fejeket tud vágni.

[spoiler=kép][/spoiler]
#51
Annak idején az volt a tervem, hogy az Alicizationt majd akkor nézem meg, ha már véget ért az egész, és ezt a tervet annyira sikerült tartanom, hogy csak pár napja kezdtem el. Most a 10. résznél tartok, eddig elszórakoztat - de szomorúan látom, hogy a negatív szereplők többsége továbbra is a következő három tulajdonságra épül: arrogáns bunkó és/vagy debilen röhög és/vagy meg akar erőszakolni valakit. :lame:
#52
Boldog új évet!
#53
Mahouka Koukou no Rettousei S2: 13. rész + összegzés
"Believe in me who believes in you!"

Amúgy azt hiszem, ez volt az első és utolsó alkalom, hogy heti rendszerességgel blogoltam valamit.
#57
Offtopic / Re: Offtopic
2020-12-13, 10:29:36
Quote from: ArchElf on 2020-12-09, 21:59:09
Quote from: Darkstar on 2020-12-08, 11:14:45
Szerintem animeket kb már senki nem néz az itteniek közül.  :D
:D

Az előbb átgondoltam, hogy melyik animéket is néztem az év során, és arra jutottam, hogy azért valahogy összejött 300+ rész. :Kiraly: (Mondjuk annak a fele a DB újranézés volt.)
#58
Offtopic / Re: Offtopic
2020-12-08, 20:01:39
Quote from: Darkstar on 2020-12-08, 11:14:45
Szerintem animeket kb már senki nem néz az itteniek közül.  :D

Én még szoktam rendszeresen, bár nagy általánosságban kevesebbet, mint régen, és az idei év részben régebbi kedvencek újranézésével telt el (viszont azokból még mindig meg tudok nézi naponta több részt, ami átlagos animéknél már csak ritkán fordul elő).

Quote from: chilip on 2020-12-08, 16:34:51
1000 év óta először nézek animét hetente, a Mahouka 2. szezonját :D már az nosztalgiával tölt el hogy animét nézek  :lul:

Ez a szezon sajnos számomra nem hozza azt az "olyan rossz, hogy már vicces" szintet, ami miatt az első elszórakoztatott.