Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - SaiyaGin

#61
Quote from: chilip on 2020-11-08, 23:00:55
jól beégeti majd Honokát az a parazita, "parasite-robo-waifu joins the harem in 3..2.."  :rotfl:

Ezt tökéletesen megfogalmaztad.  :lul:

Onii-sama ezen a héten sem okozott csalódást.  :angyali:

Mahouka Koukou no Rettousei S2: 7. rész
#62
Mahouka Koukou no Rettousei S2: 6. rész

Ó, Onii-sama, miért vagy te Onii-sama?
#63
Nincs vasárnap Onii-sama (és technoblabla) nélkül:
Mahouka Koukou no Rettousei S2: 5. rész
#64
Appare-Ranman

Fiam, csalódás vagyok.
#66
Mahouka Koukou no Rettousei S2: 3. rész

Technoblabla? Check.
Onii-sama zseniális? Check.
Idiot plot? Check.

Igen, ez az epizód már sokkal mahoukásabb volt, mint az előző.
#67
Mahouka Koukou no Rettousei S2: 2. rész

Talán az eddigi legrosszabb Mahouka-epizód volt az eheti.
#69
Közérdekű bejelentés: mivel hamarosan kezdődik a Mahouka második sorozata, az elmúlt napokban sokat gondolkoztam azon, hogyan tudnám legméltóbban kifejezni az Onii-sama iránti határtalan és soha meg nem szűnő tiszteletemet; és végül arra jutottam, az lesz a legjobb módszer, ha valami olyasmivel próbálkozom meg, amit még sosem csináltam: a részenkénti blogolással.

Tudom, hogy már nem sokan olvassátok a fórumot aktívan, de akik még gyakran benéztek ide, kövessétek velem együtt Hősünk és Megváltónk, Onii-sama újabb kalandjait!

[spoiler]Szigorúan 4 teh lulz, természetesen.[/spoiler]
#70
Deca-Dence
A Földön hirtelen megjelenő Gadoll nevű szörnyek majdnem teljesen kipusztították az emberiséget, a túlélők a Deca-Dence nevű mozgó erődben/óriástankban húzódnak meg. Főszereplőnk, Natsume, csatlakozni szeretne a a szörnyek ellen harcoló katonákhoz, de mivel egy gadolltámadás során gyerekkorában elvesztette az egyik karját, így ez lehetetlennek tűnik számára, és az iskola elvégzése után a DD páncélját karbantartó és takarító csoportba osztják be. A csoport vezetőjéről, a Kaburagi nevű idősebb, rezignált fickóról hamarosan kiderül, hogy karbantartó létére tapasztalt harcos, és Natsume addig jár a nyakára, amíg Kaburagi megígéri, hogy megtanítja harcolni a lányt. A történet további részére pedig tökéletesen illik a kattintásvadász címek legkattintásvadászabbika: "...és ami azután történt, azt nem fogjátok elhinni."

Jó sorozat volt, bár megvoltak a hibái, de ezek ellenére is ajánlom mindenkinek, aki szereti az egyedibb, a kommersztől elütő animéket.
#72
Deca-Dence 1-5: eddig érdekes, érdemes próbát tenni vele.
#73
Kuutei Dragons

Eddig négy részt néztem meg, de nem tartom valószínűnek, hogy a többit is meg fogom nézni, úgyhogy írok róla pár sort.

Egy steampunkos beütésű világban járunk, amelyben sárkányok élnek, amikre az emberek léghajóról vadásznak. Főszereplőnőnk, Takita Quin Zaza nevű sárkányokra vadászó léghajó újonnan csatlakozott tagjai, az ő szemén keresztül követhetjük a hajó kalandjait.

Az anime több bajtól is szenved, egy olyan világról szól, amiben lenne potencia, de amiről mégis alig tudunk meg valamit, emellett túl sok a szereplő, és a többségük teljesen érdektelen (pontosabban annyian vannak, hogy nem nagyon sikerül annyi időt szánni egy-egy karakterre, hogy érdekessé tegyék, a négy részből egy olyan volt csak, ahol azt éreztem, sikerrel jártak ebben). Egy példa: annyit megtudtunk, hogy a sárkányvadászat egy veszélyes, nem túl jól fizető és mások által lenézett munka, és hogy a Quin Zaza nem tagja a sárkányvadász-hajók céhjének, ami miatt még inkább lekezelik őket az üzletfeleik, de az már nem derült ki, hogy miért nem tagok, és hogy egy olyan fiatal lány, mint Takita miért is választotta ezt a vonzónak nehezen nevezhető munkát. (Illetve egy elejtett megjegyzésből úgy tűnik, hogy hirtelen felindulásból csatlakozott, ami azért nem egy minőségi backstory, továbbá felveti a gyanúmat, hogy nem tudta, mire vállalkozott, és a hajó őt felbérelő tagja se mondott túl sokat a vadászok életéről...).
#74
Honzuki no Gekokujou (Ascendance of a Bookworm) S1+S2

Urano egy fiatal könyvmoly, akinek álma, hogy egész életét könyvek között élje le. Már úgy tűnik, hogy elérte a célját, amikor megkap egy könyvtárosi állást, azonban szeretett könyvei hamarosan a vesztét okozzák: egy földrengés során rádől egy könyvespolcnyi könyv. Halála előtt azt kívánja, bárcsak újjászületne egy könyvekkel teli világban. Az újjászületés iránti vágya teljesül is: amikor kinyitja a szemét, egy középkori világban találja magát, egy Myne nevű ötéves kislány testében. De itt jön a feketeleves: Myne súlyos beteg, aki csak kisebb sétát tud megtenni anélkül, hogy összeesne, rendszeresen durva lázrohamok gyötrik őt – és ami szintén szörnyűséges: a kislány a köznéphez tartozik, a könyveket pedig csak a nemesség engedheti meg magának. Urano (illetve ettől kezdve Myne) úgy dönt, hogy ha a környezetében nincsenek könyvek, akkor az előző életéből meglévő emlékei és ismeretei alapján megpróbál ő maga könyveket létrehozni – csak ne lenne az a betegség, ami szinte minden fizikai tevékenységben megakadályozza őt... Idővel azonban fény derül szenvedései okára és megtudja, hogyan tarthatja kordában a tüneteket; de ezzel élete újra fordulatot vesz.

Egy volt kolléganőm ajánlotta ezt az animét, és nagy lelkesedéssel kezdtem neki, de a vegyes érzelmekkel fejeztem be. Megvoltak ugyan a pozitívumai, de ahhoz képest, hogy az AniDB-n és a MAL-en is ódákat zengtek róla, nem éreztem olyan nagy durranásnak (persze lehet, hogy a hiba az én készülékemben van, ha valamelyik aspektusát kihagyom, nyugodtan emlékeztessetek rá).

Komoly pozitívum, hogy bár modern isekai, de mégsem egy otaku kliséhalom, és bár eleinte úgy tűnik, hogy Myne a szokásos ,,átkerülök egy fejletlenebb anyagi kultúrája világba, ahol én leszek a Felvilágosult Megváltó" utat fogja bejárni, hamar kiderül, hogy hiába lenne meg sok mindenhez a tudása, közemberként semmi nem megy könnyen, különösen súlyos betegen. Ami még tetszett benne, hogy a világ bemutatása nem infodumppal történt, hanem a lakosok életén keresztül, így például mivel csak a nemesek rendelkeznek varázserővel és az átlagember életében a varázslat egyáltalán nincs jelen Myne csak az első szezon felénél jön rá arra, hogy a világban létezik varázserő.
Sajnos azonban elég sok dolog volt, ami csökkentette a lelkesedésemet, legelőször is az, hogy az első 4-5 rész rohadt lassú. Ezt úgy értsétek, hogy amikor este kezdtem el nézni egy-egy részt, akkor a felénél abbahagytam azzal, hogy majd másnap folytatom, és mentem aludni. Ami eleinte nagyon zavart még, az az volt, hogy szerintem túl sokáig nem foglalkoztak azzal a témával, hogy ha Urano Myne testébe került, akkor vajon mi is történhetett az eredeti Myne-nal.
A szereplők megérdemelnek egy külön bekezdést: a Myne közvetlen környezetében lévő emberek többségét nem nagyon zavarja az, hogy az ötéves kislány hirtelen olyan tudás birtokában van, amiben aligha lehetne, tekintve, hogy betegsége miatt a lakást is alig hagyta el. A szüleinek feltűnik ugyan, hogy Myne hirtelen olyan dolgokat ismer, amiket a szülei se, és nekiállt cuccokat feltalálni, továbbá főzni tanítja az anyját, de ezt elintézik egy vállrándítással. Párhuzamként megemlíteném a Detective Conant, amiben Conan szintén olyan tudásanyaggal bír, amivel egy 6-7 éves gyerek nem bírhatna, de ő legalább mindig benyög valami kifogást, amikor valami szóba hozza ezt (Kogorou mondta, a tévében látta, stb.), de Myne meg sem próbál magyarázatot találni (mondjuk mivel ő olyan dolgokat talál fel, amik korábban nem léteztek, nem is nagyon tudna kifogást találni). Talán amiatt is könnyen belenyugodnak az egészbe, mert a többi 5-7 éves gyerek is irreálisan érett, mind szellemileg, mind testileg (gondolok itt főleg Lutzra és Friedára).

A második szezon sok szempontból eltér az elsőtől, itt a találmányok helyett az egyház és a nemesi világ, valamint a társadalmi különbségek kerülnek előtérbe. A témaváltás elsőre ugyan elég hirtelennek érződött, de idővel azért megszoktam, és ez az évad sokkal izgalmasabb volt, mint az első, még akkor is, ha érzésem szerint nem mindig sikerült mindenre és mindenkire a megfelelő mennyiségű időt szánni, volt olyan mellékszereplő, aki a kelleténél több időt kapott, az utolsó rész végének kulcsfontosságú jelenetét viszont összecsapottnak éreztem. Ami még zavart: néha Myne annyira meggondolatlan volt, hogy emlékeztetnem kellett magamat arra, hogy ő valaha egy felnőtt ember volt.

Úgy látom, kicsit túlzásba vittem a negatívumok felemlegetését, mert rossz animének azért nem nevezném a Bookwormöt, de a dicshimnuszokat feleslegesnek érzem. Talán furcsának érződik, hogy ezt a sok kötözködést azután hozom fel, hogy legutóbb a szintén messze nem tökéletes Star Drivert dicsértem lelkesen, de ez a különbség a két sorozat között: a SD nem ígért nagy mélységet, egyszerűen szórakoztatni akart, és ez sikerült is neki.
#75
Offtopic / Re: Offtopic
2020-09-06, 12:06:43
#77
Anime / Re: Dragon BaLL
2020-08-02, 12:12:23
Időközben befejeztem a sorozatot, és írtam róla néhány megjegyzést:

Pilaf saga:
- Szívesen néztem volna még, biztos vagyok benne, hogy a Nyugati utazásból lehetett volna még pár történetet adaptálni ebbe a sagába.
- Furcsa volt átélni azt, hogy míg eleinte Bulma Gokuval majdnem egyenrangú főszereplő volt, addig a sorozat felére teljesen elvesztette a fontosságát.
Arra is érdekes volt újra ráeszmélni, hogy a 21. Tenkaichi Budokai meccsein még mennyi vicces hülyeség volt, teljesen más volt még a sorozat hangulata, mint egy kicsit később.
Red Ribbon saga:
- Goku General Blue-t leszámítva a RR összes katonáját nagyon könnyen elintézte (na jó, a Schwarzenegger-utánzat robottal megszenvedett, de hát az egy robot volt). Arra emlékeztem, hogy a nindzsával legalább egy részig harcolt, de arra már nem, hogy ez nem egy valódi küzdelem volt, hanem Goku csak szórakozott vele. Arra azért kíváncsi lennék, hogy Blue hogyan tett szert a telepatikus képességeire
- Goku és Krillin kalózrobot elleni harcát nézve az jutott eszembe, hogy ha nem tévedek, akkor az összes sorozatban ez volt az egyetlen olyan harc, ahol ők ketten együtt harcoltak egy közös ellenség ellen, és nem csak az volt, hogy Krillin megpróbált életben maradni addig, amíg Goku meg nem érkezett valahonnan (kivéve, ha valaki hajlandó tudomást venni a Super létezéséről, és megemlíti az univerzumok közötti tornát).
- Az Arale falujában játszódó részekről már annak idején is azt éreztem, hogy nem illettek a sorozat aktuális hangulatához. A sorozat elejébe még belefért volna, de a saját alárendeltjeit piszlicsáré okokból kivégző Blue történetétől már túlságosan elütött.

A sorozat utolsó harmada:
- Pár évvel ezelőtt elolvastam a Nyugati utazást, és ha a sorozat elejéről hiányoltam az eredeti történetből adaptált kalandokat, meglepő módon a 22. Tenkaichi Budokai előtti fillerekben felbukkantak onnan adaptált részek (pl. Kinkaku és Ginkaku varázserejű lopótöke).
- Goku Piccolo Daimaou elleni visszavágójában érdekes látni, hogy itt jelentek meg először az olyan, a DBZ-ben állandóan jelen lévő elemek, mint a harcosok körülvevő aura, vagy azok a nagyon hosszúra nyújtott jelenetek, amikor egy csata során sokáig mutatják a környezetet, vagy azt, hogy az ellenfelek mozdulatlanul nézik egymást.
- Furcsa belegondolni abba, hogy a sorozat filler részekkel fejeződött be (akkor is, ha tudom, hogy az utolsó részt követő héten már egyből jött a Z első része)

Minden más:
- Goku és Chichi ,,kapcsolata" a későbbiek ismeretében (gondolok itt Chichi over 9000-es házisárkány-szintjére) egy rossz viccnek tartom, az újranézés során azt éreztem, hogy ha valaki illene Gokuhoz, az Bulma lenne. (Pláne, hogy a sorozat vége felé Bulma érdeklődött is Goku iránt.)
- Zseniális Teknőshöz elég ambivalensen viszonyultam a sorozat alatt, volt sok cool jelenete, de az oktatói tevékenységét elég felemásnak éreztem. Az szép dolog, hogy edzi és erkölcsi nevelésben részesíti a tanítványait, de azt azért furcsállottam, hogy nem tanított nekik semmit a technikái közül (ami idővel problémát is okozott, a Krillin vs. Chaozu mérkőzés alatt ő maga is elismerte, hogy Krillin megnyerhette volna a meccset a Kamehameha használatával, ha megtanította volna neki, ahelyett, hogy hagyja autodidakta módon próbálkozni őt) – különösen úgy, hogy a 21. TB előtt azt mondta Gokuéknak, hogy már mindent megtanított nekik, amit tud.
- A Super során nagyon nevetségesnek gondoltam azt, hogy újra komoly szerepet kapott az öreg, és ezt most még inkább így gondolom, hiszen Gokuék 22. TB alatt a saját bevallása szerint is túlszárnyalták őt, és a Piccolo Daimaou halálát követő kb. 25 évben edzés helyett a nyugdíjasok békés életét élte.
- Pilaf minél többet szerepelt, annál jobban idegesített, az utolsó részekből már rohadtul nem hiányzott.
- Feltűnő volt, hogy a kék hajú Lunch a Red Ribbon saga után már alig szerepelt, mondjuk nem bánom, mert a szőkét a sorozat végére már egyértelműen best girlnek tartottam
- Egyetlen komolyabb, hosszabb ideig zavaró dolog volt csak, az hogy Goku a 21-22. TB között nem öregedett semmit, legalább egy minimális változtatást kaphatott volna a dizájnja.

Egy szó mint száz, még mindig kellően manchild vagyok ahhoz, hogy nagyon szeressem a sorozatot.
#78
Quote from: Cobra on 2020-07-06, 19:54:30
Nincs.
Több sorozat nem is lett végig levetítve, Railgun pl már 1,5 hónapja nem kapott új részt, Gundam Build Drivers is félbemaradt (bár itt nem sokat vesztettünk, mert rém gyenge volt a szezon). Plunderer lement, de minek, mást meg nem is néztem (a kóreai torony grafikája elijesztett, bele se kezdtem).

Köszi!
#79
Quote from: Cobra on 2020-07-04, 22:33:47
Plundererhez visszatérve: nem volt rossz, de jobbra számítottam. Eléggé ellaposodott a vége felé (illetve nem lett vége a történetnek, talán lesz folytatás).

Köszi, akkor nem folytatom. Volt valami a most véget érő cuccok közül, amivel érdemes lenne próbát tenni?
#80
Angolmois

[spoiler]Ezt a bejegyzést másfél évvel ezelőtt kellett volna megírnom, nem most... :3x3:[/spoiler]
#82
Anime / Re: Dragon BaLL
2020-04-11, 22:06:43
Mire nem jó a home office?
A koronavírus miatt dolgozhatok home office-ban, így hazaköltöztem Kecskemétre, és pár napja a kezembe akadt a DB manga 7. kötete (még réges-régen vettem meg egy németországi vagy ausztriai nyaralás alatt), Elolvastam, és eszembe jutott, hogy az eredeti sorozatot 10-15 éve láttam utoljára (inkább 15, mint 10), úgyhogy eldöntöttem, hogy újra megnézem.  :haha:
Ma el is kezdtem, 4 részt láttam, és eddig nagyon élvezem, óriási nosztalgiabomba. Két dolog tűnt fel benne eddig: az egyik, hogy már ezekben a részekben is vannak filler jelenetek (főleg Pilafékról), a másik az, hogy Bulma a negyedik részben már a harmadik motorkerékpárját használta - jó, az első valszeg tönkrement egy komolyabb zuhanásnál. (Már a manga olvasásakor eszembe jutott, hogy mennyire is tetszettek gyerekkoromben a Toriyama által kitalált-rajzolt masinák, legyen szó autókról, repülőkről vagy tengeralattjárókról. Szívesen megnéznék egy, az ő dizájnján alapuló sci-fi animét.)
#83
Majestic Prince movie: nemrég jutott eszembe, hogy ezt még nem láttam, annak ellenére, hogy a sorozat második felét nagyon szerettem, főleg azért, mert a legszebb mechaharcokat vonultatta fel, ami bármilyen animében láttam.
A film a sorozat közvetlen folytatása (akár epilógusnak is nevezhetnénk): Izuru a végső csatát próbálja kiheverni, a többiek a gyógyulására várnak, amikor az ellenség túlélői újra támadást indít az emberiség ellen. A Team Rabbits a vezetője nélkül kénytelen csatába indulni...
A film cselekménye faék egyszerűségű és a főgonosz is meglehetősen egydimenzionális (egy 80 percnél is rövidebb filmben mondjuk nem is nagyon van idő a dolgok túlbonyolítására), de ettől a filmtől nem is csavaros történetet és nagy mélységét vártam, hanem néhány jó poént és gyönyörűen animált, élvezetes csatákat, ezt a kettőt pedig messzemenőkig szállította, így határozottan elégedett vagyok vele.  :whoah: :lazza:
#84
Offtopic / Re: Offtopic
2020-03-27, 23:26:52
Megy, de többször kellene otthagynom az asztalt, mert sokszor érzem, hogy elgémberedik a lábam.
#85
Anime / Re: Bleach /Spoiler!/
2020-03-22, 12:26:07
#86
Quote from: Cobra on 2020-03-16, 21:49:27
Nem tudom hova teni a sorozatot. Eleje gagyi volt, aztán jobb lett, de most meg eléggé wtf az egész.

Akkor inkább megvárom, míg vége lesz, és utána kérdezek rá újra a véleményedre.
#88
Quote from: Cobra on 2020-03-14, 10:13:58
Eddig eléggé Bleach szagú ( :D ) a sorozat.

:ejnye: Most lelkesíteni vagy elrettenteni akarsz?
#89
Quote from: Cobra on 2020-03-11, 21:27:17
Eddig még mindig eléggé generic shounen, de sok múlik a 10. részen szerintem.

:merci:
#90
Quote from: Cobra on 2020-03-08, 21:04:03
Plunderer ep 9: az előző rész vége is wtf volt, de most már végleg nem tudom mi lesz ebből. Jelenleg úgy néz ki, mint a Gate, csak a másik oldalról :)

Az elmúlt négy rész hogy tetszett? Érdemes megnézni őket/folytatni a sorozatot, ha az első öt rész nem győzött meg.