Main Menu

One Piece

Started by Hiei-sama, 2006-03-25, 15:23:58

Previous topic - Next topic

blackronin

One Piece 1044-1061
Egy rövid update csak:
Az anime halad szépen és lassan, néha sajnos inkább lassan, legnagyobb bajom jelenleg a pacing.
Feleslegesen elnyújtott részek több alkalommal is, valamint a recap epizódok erőltetése (pl. jövő héten recap rész Zoro vs King harcáról, amit alig 3-4 hete láttunk...  ^^" )
Az animáció nem rossz, sőt néhány helyen kiemelkedő, de kicsit fel kellene pörgetni az anime stábnak a pacing-et, mert így elég szenvedős lesz a Wano maradék része.

edit:
1062-1066
Kicsit elnyújtották a dolgokat, valamint recap is volt, de azért a Big Mom elleni harc királyul volt megcsinálva.

edit2:
Közben kijött az OP live action trailer is (éppen nyaralni voltam, ezért nem írtam ide), ami egészen bíztató, de majd meglátjuk, hogy mit tudnak kihozni 8 részből, mennyire lesz meg az OP feeling...

Squazee2005

A live actiont megpróbálom úgy kezelni, mint egy főhajtást az OP előtt és nem, mint valami OP-s dolgot, különben nagyot csalódnék.
Az anime nagyon jól néz ki, néha fura a stílus, de csúcsra járatják az animációt, annyi szent.

blackronin

Quote from: Squazee2005 on 2023-07-21, 10:40:33A live actiont megpróbálom úgy kezelni, mint egy főhajtást az OP előtt és nem, mint valami OP-s dolgot, különben nagyot csalódnék.
Az én szememben is inkább főhajtás, de az eddigi tapasztalatok alapján egy elég tisztességes.  :smile:

Most jött ki egyébként az új, vagyis inkább a hivatalos, trailer, ami elég sokat mutat.
https://www.youtube.com/watch?v=Ades3pQbeh8
És amit láttam az elég komoly bizakodásra ad okot a részemről.  :jee:

Squazee2005

Az előző trailernél sokkal jobb. Tetszik Roger és Garp. Arlong a fogpiszkálós :D Rajta nagyot röhögtem.
Meglátjuk, mi lesz, de mindenképp nézni fogom.

chilip

azt kívánom bárcsak 1 dolgot megváltoztattak volna az animéhez/mangához képest: a támadások bekiabálása nagyon nem fekszik nekem élő szereplős közegben. Amúgy jó sok minden ott van, Arlong Park végéig. Nem csak 8 részes lesz?

blackronin

1067-1072
Kicsit húzták a dolgokat megint, de végre itt van a Gear 5.
A 1071-es résznél sajnos beigazolódott az a félelmem, hogy a Disney vendéganimátorok túl fogják tolni az effekteket és az animációt... így az szerintem kevésbé lett élvezetes, mint a mostani, 1072-es rész.
Ennek ellenére a Gear 5 jobban bejön az anime-ben, mint a mangában, ami azért nem rossz dolog. :)

edit:
Közben gondoltam, hogy megemlítem hogy kijött a Live-Action sorozat is, amiből mondjuk csak egy részt láttam, de az NAGYON kellemes csalódás volt. : )
Tudom, hogy bizonyos dolgokat a későbbi részekben átalakítanak/lerövidítenek, de akkor is egyelőre bíztató, amit megtapasztaltam.

1073-1074
Összességében nem voltak rossz részek, de az eredeti mangához hasonlóan túlzottan el vannak nyújtva a dolgok, amivel az anime sem tud mit csinálni.
Az animáció remek, főleg a Kaido vs Luffy alatt, de ha valami lassú, akkor lassú...
A lényeg az, hogy haladunk azért.

1075-1078
Nem nagyon tudok ezekhez a részekhez hozzáfűzni.
Le akarom tudni a Wano-t, mert anno a mangában ez az utolsó fejezet számomra nagyon fárasztó és elnyújtott volt.
Sajnos az anime se tudott ezen sokat javítani, ráadásul a rengeteg recap rész is sokat ront az élményen.

blackronin

1079-1085
A Wano arc végre befejeződött, 4 év után.
Összességében kb. ugyanazt a színvonalat képviseli mint anno a mangában:
Túl hosszú lett az arc, amelyet egy szörnyen elnyújtott, rosszul felépített és gyenge lezárással tudott le Oda.
A harcok többsége jó volt, amelyet az anime még jobbá tudott tenni... de a pozitív dolgok sajnos fokozatosan elfelejtődtek a sok recap és időhúzásnak hála, így lényegében inkább vártam hogy már véget érjen az egész.
A Yamato-s dolog továbbra is röhejes maradt.
Nálam egy erős 7/10-es az ítélet.

Jövő héttől Egghead, ami egy remek arc, de remélem az anime nem cseszi el az egészer a rossz pacing-el majd...

edit:
Közben lezajlott 12.16-17-én a Jump Festa 2024 is, amivel kapcsolatban az alábbi OP hírek voltak:
- 2024. januárjában jön a Monsters feldolgozás, de erről már korábban is tudtunk.
- 25 éves lesz anime jövőre, amit úgy "ünnepelünk" meg, hogy a Wit Studió és a Netlflix közösen megcsinálja az OP remake-et, ami jobban igazodik a mai minőségi elvárásokhoz.
Igen, az elejétől kezdve jön újra az OP (persze közben fut a rendes anime is), nem a Toei, hanem egy másik animációs stúdió által.
Magam részéről egyáltalán nem örülök a hírnek, két egyszerű okból kifolyólag:
1. Az OP anime úgy jó, ahogy van, így a régebbi részek is.
2. Ha valaki újabb köntösben akarja látni a régebbi arc-okat, annak ott voltak a "Episode of..." féle specialok.
Érdekes módon az nem hatott meg nagyon senkit, erre jön ez a hír...  :wtf:
Én jobban örültem volna egy újabb Movie-nak vagy akár annak, hogy a cover story történeteket megcsinálják végre anime-ben.
Erre jött ez. Nehezen értem, de valószínűleg nem is fogom követni a projektet, mert nem látom az értelmét.

blackronin

1086-1089
Először is BUÉK mindenkinek, részemről ez az első 2024-es poszt.
Az Egghead elrajtolt már 2023. végén, de igazán a mai, 1089-es résszel éreztem igazán hogy új arc-ba léptünk.
Az új Opening OPIC, régen tetszett ennyire egy opening.  :smile:
Mondjuk nem csoda, hiszen Hiroshi Kitadani megint hozta azt a felejthetetlen OP hangulatot, amit mindig is szerettünk.  :whoah:
Az art style pedig telitalálat lett!
Csak így tovább, menjen Egghead ezerrel!

edit:
1090-1091
Egghead megy a maga útján, a manga is jó volt, az anime se okozott csalódást.  :smile:

edit2:
Monsters anime
Közben kijött a várva várt Monsters feldolgozás is, ami Ryuma fiatalkorát mutatja be és a legnagyobb tettét, ami okán híressé vált.
Nekem ez is nagyon tetszett, a vége pedig jópofa volt, ahogy átkötötték az eseményeket a Zoro vs Ryuma párbajhoz.

blackronin

1092-1120
Szépen megy az Egghead arc, bár elég sok recap részt raknak bele, hogy húzzák az időt és adjanak lehetőséget Oda-nak a további manga fejezetek elkészítésére.
A Gorosei-es részek, valamint Garling megjelenése király volt.

1121-1122
Lement a Garp vs Kuzan, valamint a Beehive küzdelem.
Király volt, bár Koby sohase lesz a kedvencem, de a Garp-hoz való kötődése azért érdekesség teszi őt valamennyire.
Garp pedig atomjó karakter, mint ahogyan mind tudjuk.   :smile:

De sajnos ennyi volt a jó hír, most jönnek a rosszak, nem is egy sajnos:
1. Kazuki Yao, Franky szinkronhangja, már régóta küzd a torkában valamilyen betegséggel, ami miatt meg is operálták ebben az évben.
Egy ideig úgy tűnt, hogy rendben van, de az utóbbi időben többen jelezték, hogy komplikációk léptek fel, ez pedig a munkájára is kihatott.
Aki figyelte az anime-t, annak feltűnhetett, hogy kicsit furán beszél, mintha valami lenne a szájában.
Ez a betegségének egyik jele, s most a legfrissebb hírek szerint az a helyzet, hogy ha nem oldódik meg az egészségügyi helyzete, akkor lehet hogy véglegesen le kell cserélni őt, mint szinkronhang.
Pl. a 1121-es részben Jango-t már más szinkronhanggal volt, mint eddig (ugye Yao adta a hangját neki is).

2. És a fő rossz hír:
Az anime jövő héten egy special-al búcsúzik, ami mondhatni egy filler rész (a SH novel van átdolgozva anime-be), majd break-re megy egészen 2025. április elsejéig.
https://9gag.com/gag/an79VOV
https://x.com/Eiichiro_Staff/status/1845442596631609599

Tehát több mint fél évig nem lesz OP anime, tehát senki se keresse.  :frown:
Vagyis lesz olyan formában, hogy a Fishmen Island arc-ot újravágják és némileg kicsinosítják, de ez nehezen tekinthető újdonságnak...

blackronin

1123-1143
Az Egghead anime változata, a sok szünet és recap epizód ellenére, kellően izgalmas és élvezetes maradt.
Jövő héten végre valahára színre lép az összes Five Elder!  :whoah:

edit:
1144-1145
Fantasztikus részek voltak, a Gorosei megjelenése az anime-ben nem okozott csalódást!  :whoah:
Az animáció, a pacing és a zene mind hozta a kimagasló színvonalat.
Sajnos az anime csak október végén fog folytatódni újra egy break, valamint egy tervezetett recap rész miatt.  :frown:

blackronin

Egghead 1146-1148:
Jönnek a részek egymás után, de ami igazán fontos:
https://www.crunchyroll.com/news/latest/2025/10/28/one-piece-anime-new-broadcast-schedule-2026

Az Egghead arc 1155-ös résszel zárul majd szünetre megy az anime 2026. januárjától, egészen áprilisig.
Áprilistól Elbaph arc, de az anime új időszámításba lép, aminek következtében évente CSAK 26 rész fog mindig kijönni.
Az ok érthető: rengeteg break, a túlzásba vitt recap részek, a live action sorozat, a "The One Piece" remake, valamint a hosszabb időt igénylő munka a részek elkészítése kapcsán.

Hát nem tehetünk semmit, már várható volt ez a döntés egy ideje, reméljük hogy jobb pacing-el rendelkező részeket kapunk majd ennek eredményeképpen.