Main Menu

OnePiece

Started by LuckyDingo, 2007-05-02, 00:09:16

Previous topic - Next topic

blackronin

#4500
Újra itthon, visszatérve Japánból már több napja...
Hát nehéz volt visszaszokni most is.

Osaka és Kyoto kilőve OP szempontból, mindkettő Mugiwara shop meglátogatva, pár ajándékkal gazdagabban (kulcstartó, Zoro plüss, 104-es mangakötet és 2 db Color Walk).
Ja meg persze annál nincs jobb, amikor az ember nem olvas spoilert kint és megveszi frissen a Lawson-ban vagy a 7eleven-ben az új Shonen Jump-ot.  :D

1067-68
Kellemes átvezető fejezetek voltak, az Egghead arc továbbra is nagyon bejön, remek a pacing és nagyon érzés, ahogy bejönnek az évek alatt előkészített dolgok.  :smile:
Nincs break egyelőre, így várós a jövő hét.

edit:
1069
Király fejezet volt, Lucci vs Luffy élvezetes, bár Luffy Gear 5-ös formája eléggé overpowered továbbra is.
Lucci awakened formája ütős, azon gondolkodom, hogy a felhős cucc (ami Yamato, valamint Luffy-nál is megjelent) gyakrabban fog-e feltűnni innentől kezdve, mondjuk a többi awakened Zoan használónál is.
Azt mondjuk egyébként jogos kritikának tartom, hogy a Beast Pirates banda főbb tagjai közül miért nem volt egyik Zoan használó sem awakened, köztük Kaido sem.
Sentomaru és a többi Seraphim megjelenése kellemes meglepetés, bár az utóbbiaknál kérdéses, hogy valóban szövetségesek lesznek-e az arc-ban, vagy a CPO átveszi felettük az irányítást. Valamint Kizaru látogatása is alaposan megkavarhatja a helyzetet.
A DF-ekről szóló lore pedig nagyon érdekes, kíváncsi vagyok, hogy még mi derül ki később.

Sajnos jövő héten break, valamint a karácsonyi-év végi időszak miatt (több Jump break is be van tervezve) lényegében már csak a 1070-est kapjuk meg az idén (Karácsony körül, és max pár spoiler morzsát Szilveszter napján).

Squazee2005

Akkor bővült a gyűjtemény. ^^

Jó kis fejezetek voltak így összességében, bár én nem értem, hogy tud innen elmenni Vegapunk. A Gear 5 még mindig nem győzött meg, és csak így random elő lehet már hívni? Minden hátulütő nélkül? Vagy ez hogy van?

Én mondjuk értem, hogy miért nem Awakaned formában voltak Kaidoék. Lássuk be, Shankséken (?) kívül más nagy ellenfél, aki térdre kényszeríthette volna őket nem létezett ezidáig. Kaido mindig is erős volt, néha elkapták vagy elfogatta magát, de mindig ő volt az erősebb. Kingben én nem láttam olyan erős ambíciót, mint pl. Zorroban és hát Queen... ő meg volt elégedve a kis kiborg toldásaival, ami így is kemény ellenféllé tette. Már olyan régóta a csúcson voltak, hogy talán nem érezték a szükségességét.

blackronin

Quote from: Squazee2005 on 2022-12-09, 18:29:09Akkor bővült a gyűjtemény. ^^
Ha már voltam olyan szerencsés, hogy kijussak Japánba megint, akkor számomra az OP cuccok beszerzése valahogy az utazás élményéhez tartozik szintén.  :smile:

Quote from: Squazee2005 on 2022-12-09, 18:29:09Jó kis fejezetek voltak így összességében, bár én nem értem, hogy tud innen elmenni Vegapunk. A Gear 5 még mindig nem győzött meg, és csak így random elő lehet már hívni? Minden hátulütő nélkül? Vagy ez hogy van?
A mostani 1070-esben láthattuk megint a drawback hatást (ami a Kaido elleni harcban is megjelent), de sajnos még így is túl OP szerintem.

Quote from: Squazee2005 on 2022-12-09, 18:29:09Én mondjuk értem, hogy miért nem Awakaned formában voltak Kaidoék. Lássuk be, Shankséken (?) kívül más nagy ellenfél, aki térdre kényszeríthette volna őket nem létezett ezidáig. Kaido mindig is erős volt, néha elkapták vagy elfogatta magát, de mindig ő volt az erősebb. Kingben én nem láttam olyan erős ambíciót, mint pl. Zorroban és hát Queen... ő meg volt elégedve a kis kiborg toldásaival, ami így is kemény ellenféllé tette. Már olyan régóta a csúcson voltak, hogy talán nem érezték a szükségességét.
King és Queen biztosan nem Awakened, de Kaido kapcsán Arthur (aki a legnagyobb OP fan a világon Greg mellett) egy videóban kifejtette, hogy Kaido is valószínűleg Awakened User lehet.
Ezt az állítását azzal bizonyította, hogy a tudatánál maradó Zoan Awakening esetében megjelenik az "isteni létet" felhős cucc, amit láthattunk Yamato, Luffy és most Lucci esetében is.
Kaido-nál ez a cucc a sárkány alakjában mutatkozott meg, nem pedig a hibrid formában (Arthur kiemelte, hogy Kaido "flame clouds" képessége hivatalosan lila színű, míg Oda a sárkányformás felhőket vörösnek mutatta).

1070
Szerintem egy elég király fejezetet kaptunk az év végére, Kizaru megérkezése Egghead-re elég vészjóslónak tűmik így elsőre.

Sajnos most legalább 1,5-2 hetet kell várni, hogy bármiféle spoiler is akár feltűnjön, köszönhetően a szokásos ünnepi menetrendnek.

Magam részéről nagyon erős volt az év OP szempontjából, így nagy reményekkel indulok neki a 2023-nak is.  :smile:

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok, aki még néha a fórumra látogat és olvassa az OP topicot!

Squazee2005

Valóban jó fejezet volt, de ez a Gear 5 továbbra sem a szívem csücske. A Gear 4 sokkal jobb. *duzzog a sarokban*
Idén több jobb fejezetünk volt, mint tavaly, ez persze köszönhető Wano végének és az Egghead elejének. Összességében jó év volt. Ennél rosszabb ne legyen.  :whoah:

Csatlakozom, kellemes ünnepeket! :kocc:

blackronin

#4504
1071
Valamiért most ultrahamar megkaptuk a 2023-as év első fejezetét, szóval lehet örülni.
Sajnos ez azzal is jár, hogy most több mint két hetet kell várni, hogy egyáltalán valami spoiler dolgot olvashassunk a 1072-es kapcsán.  ^^"

Jó átvezető fejezet volt egyébként, Garp feltűnése a végén elég durva volt, valamint ha valaki olvasta Oda Jump Festa-s üzenetét 2023-ra, akkor elkezdhet egy kicsit aggódni...

edit:
1072
Elég jó fejezettel nyitott a 2023. év (ha nem vesszük figyelembe a nem hivatalos scant a 1071 esetében), Stussy-val kapcsolatos dolog elég okos húzás volt Oda részéről, egyáltalán nem számítottam rá.
Valamint úgy látszik, hogy a Zoan full Awakening esetében lényegében garantálható az, hogy a használóján megjelenik a "felhő köpeny", vagyis Lucci és Kaku után elmondható, hogy Awakening-je van Yamato-nak is, valamint Luffy Gear 4 formája kvázi egy "fél-Awakening" volt már, ami a Gear 5-ben teljesedett ki végül.

edit2:
1073
Klassz fejezet volt, Stussy gyorsan lerendezte Lucci-t, valamint Zoro is örömmel ment neki Mihawk klónjának.  :P
Weevil szerepe is tisztázódott, szerencsére kiderült, hogy "csak" egy sima félresikerült WB klón, amit Stussy lényegében arra használ, hogy megszerezze WB kincseit... bár eddig nem sok sikerrel járt. :D
Green Bull lerendezte a szegény idiótát, de legalább Weevil megvédte a falut amíg Marco távol volt.
A vége pedig önmagáért beszél, elvégre nem mindennapi, hogy egy Gorosei tag kénytelen közvetlenül beavatkozni a dolgokba.

Jövő héten break, de az a szokásos.

edit3:
1074
Le is ment a break hete.  :smile:
A fejezet nem volt rossz, érdekes volt látni a módosított Pacifistát és Kuma múltjának egy részét, valamint biztosan van egy áruló is a SH oldalán is, aki folyamatosan szabotálja a menekülést.
Hogy ez egy új karakter lesz vagy az egyik Vegapunk szatellit, az jó kérdés.
Nekem York tűnik a leggyanúsabbnak, túlzottan "nemtörődöm" stílusban vesz részt csak az eseményekben (annak ellenére, hogy elvileg csak az alvásért, az evésért és az ürítésért felelős, ugye   :P  ).

Squazee2005

Nehéz megmondani, hogy ki a szabotőr, én egy kicsit Shakára gyanakszom. Vagy egy láthatatlan Shiryu?

Tetszett eddig minden fordulat.

Tetszik a tempó és a humor. Még mindig nem tudom, mit várjak az arc-tól, de várom.

blackronin

#4506
1075
Megy tovább az arc, de eddig azt hittem, hogy Oda le akarja tudni az Egghead részt kb. 18-20 fejezettel...
Ez már nem életszerű, hiszen annyi dolog történik, hogy azok rendezéséhez még kell idő bőven.
Vegapunk még mindig nincs meg, Bonney Kuma történetét akarja megérteni, a Seraphim-ok megint ellenségesek hála az egyik áruló Vegapunk klónnak (legalábbis erre utal minden, de lehet hogy csak félrevezetés ez is), jön egy Gorosei tag, most pedig a végén még jönni fog egy Luffy-Zoro-Lucci-Kaku kényszerszövetség is?

Jövő héten még nincs break, de elég valószínű, hogy utána lesz, így számíthatunk megint egy nagy cliffhanger-re.

edit:
1076
Érdekes fejezet volt.
Egyrészről simán mentünk tovább az Egghead-es résszel, de a végére pedig Elbaf szigetén kötöttünk ki Shanks-sal...
A helyzet felállt, vagyis Law Blackbeard-el harcol, míg Kidd Shanks-sal.
Szerintem ezekkel a küzdelmekkel éri el Oda, hogy a One Piece-ért folytatott versenyben már csak három fő versenyző maradjon (Law és Kidd szerintem most fog kiesni a mezőnyből):
Luffy, a szeretett hősünk, Shanks a kedves "példakép", aki több titkot rejteget mint mindenki más összesen, valamint Teach, az anomália, Luffy végső ellenfele.
Persze a küzdelemben majd a WG is bele fog szólni a maga módján, nem fog csak úgy félrehúzódni az útból.

Jövő héten break, az ismerős menetrend ugye.

edit2:
1077
A fejezet élvezetes volt, de remélem hogy Oda a mostani hetivel végre letudja az áruló kilétének további halogatását.
Jó lenne végre megismerni jövő héten, hogy ki áll minden mögött.

blackronin

1078
Egy elég sorsfordító fejezethez érkeztünk a mostanival, a tipikus "vihar előtti csend", de jóval hatalmasabb méretekben (mint amikor Ace-t kivezették a kivégzésre).
Az áruló léte kiderült, az AI ötlettel szemben Oda máshogyan döntött, vagyis York lett végül a felelős.
A motivációja érthető, de szinte biztos, hogy Saturn és Kizaru máshogy gondolja majd az ígéretek beváltását, ha már lesz lehetőségük arra, hogy mindenkivel leszámoljanak...
A nagy incidens is már mindjárt itt a nyakunkon, ami szerintem arról fog szólni, hogy a körülmények ellenére a Mennyi Sárkányok el fogják szenvedni az első, "hivatalos" vereségüket.
Vagyis a legyőzhetetlenségükbe, sérthetetlenségükbe vetett hír alapjaiban fog megrendülni, felbátorítva ezzel a világ többi részét, beleértve a forradalmárokat vezető Dragont is.

Szerencsére jövő héten még lesz fejezet, de utána biztosan számíthatunk egy break-re, ahogy megszokhattuk.

Squazee2005

Tetszett a fordulat és szerencsére lesz még fejezet is jövő héten. Nem is tudok vagy merek tippelni, mi lesz itt még, de nagyon tetszik ennek az arcnak a lendülete.

blackronin

1079
Nagyon ütős, bár rövid fejezet volt így a break előtt.
York próbál trükközgetni a WG ellen, amihez bevonta Feketeszakállt is...
Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből, de unatkozni biztosan nem fogunk.  :smile:

A fejezet másik része Shanksról és Kiddről szólt, kettejük csatája nagyon gyorsan lement.
Shanks mindenkit meglepett azzal, hogy ilyen brutálisan válaszolt Kidd kihívására, de szerintem ez volt tőle a leglogikusabb lépés, főleg annak fényében, hogy mit látott a jövőbelátó képességével.
Kidd remek karakter volt, Wano alatt különösen imádtam, de érthető Oda részéről, hogy a sorozat vége felé már nem bánhat kesztyűs kézzel Luffy riválisaival.
Tuti hogy Law is vesztett Teach ellen, de annak a pontos lefolyását majd máskor ismerjük meg.

Squazee2005

Mondjuk Kid teljes mértékben áltatta magát, hiszen BigMomot sem egyedül nyomta le és úgy is nehezen, erre odasasszézik Shankhez, hogy kihívja. Persze, mostmár nem lehet nem beleállni egy harcba, de azért ez erősen túlzás volt a részéről. Mármint Kidd részéről. Shanks jól tette, amit tett.

chilip

1080 ezen a ponton Garp nem gyilkolta le Kody-t, mikor felrobbantotta az egész szigetet 1 ütéssel? :D

blackronin

#4512
Quote from: chilip on 2023-04-06, 20:54:001080 ezen a ponton Garp nem gyilkolta le Kody-t, mikor felrobbantotta az egész szigetet 1 ütéssel? :D
Először is örülök, hogy rajtam és Squazee2005-en kívül még más is olvassa a topicot.  :P
Sőt még be is ír!

1080
Egyébként Garp talán egy "icipicit" túltolta az ütést, de hát ez megszokott dolog a Monkey D. családban.  :D

A fejezet jó volt, BB kalózok közül megint megismertünk pár képességet:
- Avaro a Sziget Sziget Gyümölcs használó, ami eléggé hasonlít Pica képességére, de talán tekinthető annak durvább változatának
- Vasco Shot Ital Ital Gyümölcse nagyon egyértelmű választás, elvégre az alkohol körül forog az élete
- San Juan Wolf-nál tudtuk már a képességet, csak a név hiányzott (Nagy Nagy Gyümölcs, vagyis a Mini Mini Gyümölcs ellentéte)

Persze a SWORD tagok sem maradhattak ki, Gus és Kujaku képessége (Agyag Agyag és Ostor Ostor Gyümölcs) hasznos és ötletes, illik hozzájuk.

Jövő héten nem várt break amiatt, hogy jön a Golden Week és Oda nem szerette volna, ha a szokásos menetrend miatt túl nagy kihagyás lenne a fejezetek között.
Ez van, de valamilyen szinten érthető volt a lépés.

edit:
1081
A break után egy elég jó fejezetet kaptunk újra, fókuszban Garp vs Kuzan és Law veresége.
Meg persze egy kis backstory Kuzan csatlakozásáról, aki a BB kalózok 10. kapitánya.
A fejezet legérdekesebb része talán az volt, hogy a titokzatos "Égettseb" nevű karakternél van a 4. piros kő, vagyis ha valaki megtalálja őt, akkor szinte célegyenesben van a OP-ért folytatott küzdelemben.
A leírás alapján nagyon úgy tűnik, hogy ez a karakter Dragon lesz, de várjuk meg a végét.

Jövő héten Golden Week, szóval folytatás 2 hét múlva.

edit2:
1082
Meglepő módon, vagyis inkább én feledkeztem meg róla, a héten kijött a Golden Week-es fejezet.
Vagyis akkor nem most, hanem jövő héten lesz break a mangát olvasóknak.

Maga a fejezet átvezető jellegű volt, főszerepben Buggy és Sabo.
A Buggy-s részek jók voltak, valamint végre kaptunk egy hátteret arról, hogy milyen is volt Buggy viszonya Shanks-al, amikor meghalt Roger.
Arról nem is beszélve, hogy Buggy alaposan felb*szta Crocodile és Mihawk agyát azzal, hogy váratlanul bejelentette mindenki előtt, hogy ő is harcba száll a One Piece-ért.  :P

A fejezet többi része Sabo visszatéréséről szól, nagy újdonság nem derült ki (majd csak fog).

Ha tippelnem kellene, akkor szerintem a 1083-asban végre visszamegyünk Egghead-re, mert a többi szereplő helyzetét már megismertük.

Squazee2005

Én már 3 fejezet óta azt tippelem, hogy visszatérünk Eggheadre, de ez az utóbbi fejezet nagyon jó volt, mínusz a Sabos rész. Azt hiszem, totál nem érdekel a Revolutionary Army. De minden más nagyon jó volt eddig, tetszik, hogy a cél láthatáron van és mindenki küzd érte.

blackronin

#4514
1083
Kicsivel hamarabb jött ki a fejezet, ami kapcsán egy kicsit meglepődtem, elvégre nem tértünk vissza Egghead-re, hanem Sabo és a Forradalmárok története ment tovább.
Ami nem volt rossz, de azért annyira "hú de izgi" sem összességében.
A Mennyei Sárkányok továbbra is szánalmasak és önteltek, így azért jó volt látni, hogy a saját szülőföldjükön lettek megtámadva.
Karasu, az egyik Rev. commander, pedig Korom Korom Logia gyümölccsel rendelkezik, vagyis koromból csinál varjakat és egyéb dolgokat.
Az egyetlen valódi érdekesség talán az volt a fejezetben, hogy vannak úgynevezett "Holy Knight"-ok (az egyik sziluett pedig Shanksra hasonlít), akik mint büntetőosztag működik a problémás országok kezelésére.
Jó lenne tudni, hogy ez a csoport mennyire erős és pontosan kik a tagok.

Az utolsó oldal alapján még mindig maradunk itt, de azért jó lenne már Luffy-ékat látni újra...

chilip

óóó, szeretem ezeket a részeket amik a régi világról szólnak. Lehet az Arabasta királynő zsarnokként ottmaradt titokban?

blackronin

#4516
Quote from: chilip on 2023-05-17, 22:09:28óóó, szeretem ezeket a részeket amik a régi világról szólnak. Lehet az Arabasta királynő zsarnokként ottmaradt titokban?
Hát igen, a lore tekintetében Oda mindig erős volt.  :smile:

1084
Maga a fejezet jó volt, most már tényleg elég jó képet kaptunk az egész Reverly eseményeiről.
Szerintem még lesz egy rövid rész még a köv. elején és utána térünk vissza Egghead-re.
Vicces belegondolni, hogy több mint 2 hónapja nem láttuk Luffy-ékat...

Sajnos break jön megint, szóval a folytatásra várni kell még.

edit:
1085
Lement a break, jött az új fejezet.
Közvetlen folytatás előző alkalomból, tehát még mindig nem Egghead Luffy-ékkal.
Ennek ellenére jó fejezet volt, egyértelműen Imu és a Gorosei akciója volt a fókusz, kaptunk némi bepillantást abba, hogy ezek a "főgonoszok" mégis milyen erővel rendelkezhetnek.
Imu egyénként nálam továbbra is Lily (főleg ez a harmadik személyben való beszéd az árulkodó), de az szinte 100%, hogy nem férfi, a szemei és több helyen a fejezetben is azt éreztem, hogy ez csak egy női karakter lehet.
A Wapol-os rész a végén vicces volt, de szerintem a Reverly részből már tényleg elég volt ennyi.

blackronin

1086
Kezdjük a rossz hírrel rögtön, essünk túl a nehezén:
Oda szemműtét miatt 4 hét szünetre megy, vagyis a legközelebbi fejezet július 10-én jön.
Elég váratlanul jött, de Oda egészsége, főleg az a tény hogy a szeméről van szó, a legfontosabb.

Maga a fejezet OPIC, nem vitás.
Rengeteg érdekes info (maradék Seraphimok is végre), valamint tényleg teljes képet kaptunk arról, hogy miért volt ilyen durva a Leverly.
Persze jó lett volna, ha hosszabb a fejezet, meg egy kis Egghead kitekintés belefér de ne legyünk telhetetlenek.
A Five Elders végre teljesen lelepleződött, tehát egy nagyon régi rejtélyre kaptunk választ.
Arthur, OP youtuber, teóriája ezzel kapcsolatban remekül bejött, hihetetlen hogy ennyivel hamarabb átlátta az egészet, mint a többség.
A Holy Knight-ok vezére pedig nagyon király karakter, a fő motívuma a Hold, ami remekül illik a bolygós témához.

blackronin

#4518
1087
Megvolt a hosszú break, Oda szerencsére jól van és sikerült a szemműtét, de maga a fejezet egy kicsit felemás lett nekem:
Maga a Garp vs BB kalózok érdekes és izgalmas, de a hosszú break után tényleg arra készültem, hogy Egghead-et és Luffy-ékat látjuk újra viszont...
Helyette ezt kaptuk, ami összességében nem rossz, csak nem erre számítottam.

A fejezetben konkrétan egy dolog zavart, mégpedig az, hogy Kuzan most hirtelen be lett állítva egy ökölharcosnak (Garp-ot imitálva), pedig erre eddig semmilyen utalás nem volt, valamint a harcban is teljesen más a stílusa (az eddigi küzdelmeket látva)...

edit:
1088
Folytatódik a SWORD vs Feketeszakáll kalózok harca, ami Garpnak köszönhetően meglehetősen élvezetes volt.
Sajnos Koby, hiába is erőlteti ennyire Oda, továbbra is az egyik legkevésbé kedvelt karakter számomra az OP-ben.
Se a designja, se a hangja, valamint a történetben betöltött szerepe (túl van hypolva a jelentősége) se bejövős a szememben...
Garp ennek ellenére megment mindenkit a végén, bár a saját sorsa már kérdéses marad (talán egy durvább ütőkártyát kapott így Teach, mint ha Koby-t tartotta volna meg rabnak).

A végén pedig a jó hír: ennyi volt a kitérő, következő alkalommal visszatérünk Egghead-re!
Belegondolni is durva, hogy utoljára márciusban láttuk Luffy-ékat.

Sajnos jövő héten megint break (Oda-é), utána 1089-es fejezet, de utána megint break lesz, mégpedig a Jump break (Golden Week).
Szóval a nyár megint pillanatokon belül el fog múlni OP szempontból...  ^^"

Squazee2005

Nem voltam nagyon odáig ezért a hosszú kitérőért, az 1087. fejezet kifejezetten csalódástkeltő volt a számomra. Egyet kell, hogy értsek, Koby és a bandája nem érdekel. Ilyenkor vagyok szomorú, hogy ez benne van a mangában, míg más események a fantáziánkra vannak bízva, vagyis offscreen történnek meg. Kuzan vs. Garppal alapvetően nem volt gondom, kedvelem őket és amúgy jó volt látni, de azért nagyon hiányoznak már Luffy-ék. De gondolom ez fontos kitérő volt, Oda talán nem vezstegetné ilyenre a paneleket, ha nem kapcsolódna erősena  többi dologhoz.
Kuzan ökölharca nem zavart. A legtöbb esetben neki elég volt szétfagyasztania bárkit, nem volt olyan ellenfél, akivel szemben ökölharcra kellett volna kényszerülnie. Garp ellen már csak becsületből/erőfelmérésből is ezt választotta, ami szerintem rendben van, ehhez persze kellett az a mini-flashback is.
Garp eltűnése remélem azt jelenti, hogy valóban eltűnt és  aháttérben marad, hogy "előre engedje" a fiatalokat. Szerintem kimentették, és valahol gyógyul és Hawaii-ozik. Ha BB-éknél lenne, már rég mutogatnák, vagy ahogy Pizarro mondta, az újságban leközölnék, hogy mekkora csapást mértek a Tengerészetre, illetve a pénz is kellhetett volna nekik. Alku tárgyát nem hiszem, hogy képzi.
Fura lesz visszazökkeni ezek után Eggheadre.
A Levely (Reverie marad nekem) nagyon jó volt, bár én meg Sabot érzem túlhypoltnak és nem tetszik nekem. Amúgy néha azt látom, Dragon sincs oda érte annyira. Nagyon sok új infót, karakter és mindent kaptunk, tehát a kitérő ezen része fantasztikus volt, csak ez az utolsó két fejezet nem hiényzott annyira hozzá.

blackronin

#4520
1089
Átvezető fejezet volt, egyértelműen nekem a legérdekesebb rész a Lulusia utáni lyuk volt (és az egész világra kiható tengerszint emelkedés), az ember elgondolkodik ilyenkor, hogy Ennies Lobby esetében is valami hasonló történhetett?
Valamint a vége is jópofa volt, Oda egy huszárvágással "legyőzte" York-ot, aki így Luffy rabja már...
Jó kérdés, hogy ezzel a helyzettel mit fog kezdeni Saturn és a flottája.

Jövő héten megint break, de most az Obon miatt, tehát az egész Jump pihen.

edit:
1090
Ez is átvezető fejezet volt, de az élvezetesebb fajtából.
Jók voltak a SH interakciók, hiányoztak ezek az utóbbi időben.
Meglepetés is volt azért, fura hogy Oda különösebb gond nélkül kinyírta Shaka-t és Pytagorast, bár arra számítottam, hogy csak kevés Punk satellit hagyja el élve Egghead-et.
A Seraphim-ok legyőzése off-screen szintén kicsit fura, de hát ez van.

Viszont a rossz hír megint az, hogy újra break, szóval a folytatás csak augusztus végén jön.
Az oka elvileg az, hogy Oda besegít a Netflix-es sorozatba, de hogy ez pontosan mit takar (amikor már elkészült az első évad) az számomra rejtély...

blackronin

#4521
1091
Összességében egy elég felejthető fejezet volt, nem nagyon történt érdemi dolog (Sentomaru története már egy SBS keretében el lett mondva), valamint az akció is semmilyen volt a szememben.
Bírom Kizaru-t, de valami újat és érdekesebbet jó lett volna látni tőle...

Kezdem azt érezni egyre többször rajongók részéről az utóbbi időben (hála a rengeteg breaknek és főleg az AP forums-on), hogy gyakran csak azért jó egy fejezet, mert egyáltalán kijött...
Most komolyan, ennyire kétségbeesettek lennénk, hogy jöhet bármi csak OP legyen?

Jövő héten megint break, ami szerintem szintén sokat ront a fejezet megítélésén.
Szóval találkozunk két hét múlva.

Squazee2005

Nekem tetszett a Sentomaru flashback és Kizaru jelenléte, na meg Lucci vs. Zoro. De amúgy valóban olyan elmegy kategória volt.

blackronin

#4523
1092
Ez sokkal jobb fejezet volt, mint a múltkori.
A Kuma-s rész érdekes volt, kicsit meglepődtem hogy Sakazuki-nak személyesen kellett rendeznie a dolgot, mert az összes komoly Marine kint van terepen.
Kizaru-nál is most sokkal jobban átjött, hogy mennyire nem tetszik neki a küldetés, amit kapott, nem szívesen fordul a régi barátai, ismerősei ellen.
Próbálja minél hamarabb lezárni az ügyet, de Luffy-éknak hála, ez nem nagyon fog összejönni.  :P
A robot feléledése a végén pedig meglepő volt, nem hittem hogy a korábbi jeleneten kívül lesz érdemi hatása a jelenlegi eseményekre.

Break hála az égnek nincs, így várjuk a jövő hetet!  :smile:

edit:
1093
Jó átvezető fejezet volt, elégedett voltam vele.
Kizaru-s részek bejöttek nagyon, de reméljük hogy azért ez a "parancsfelülírósdi" dolgot nem tolja túl Oda...
A break híre váratlanul ért, talán ez zavar a legjobban most megint. : (

edit2:
1094
A break nehéz volt, de szerencsére egy nagyon epic fejezetet kaptunk Oda-tól.
Pörgött az akció, valamint Saturn is végre úgy döntött, hogy beszáll a buliba.
Nagyon stílusos belépője lett neki, tetszett.
A color spread is király, de a legfontosabb hogy nincs break!  :whoah:

blackronin

#4524
1095
EPIC fejezet, viszonylag régen volt ilyen.
Az egész bejött, nem nagyon tudok mibe belekötni.
Saturn kemény ellenfélnek tűnik, valamint Luffy utolsó támadása megfektette Kizaru-t is, ami kellemes meglepetés.
God Valley-t végre megismerhettük, valamint Kuma háttértörténete is megható.

A vége pedig...
Ivankov mindig kellemes meglepetés, a pozitív hozzáállása miatt, de ennek a titokzatos Ginny lánynak a feltűnése érdekes nagyon.
Sokan azt mondják, hogy ő Bonney anyja, ami elsőre nagyon kézenfekvőnek tűnik, de igazából nem lehetséges.
Ugyanis Kuma láthatóan rabszolga volt és csak beházasodott a Sorbet Királyságba, tehát az ottani hercegnőt vette el, így lehetett később belőle király.
Ginny pedig szintén rabszolga, így számomra a legizgalmasabb opció maradt, vagyis Ginny Luffy anyja lehet.  :zomg:

Sajnos Oda-nak valami program megint összejött, szerintem az élőszereplős sorozat kavar be az új évad kapcsán, így megint break. :frown:

Még annyi, hogy jövő hétvégén újra Japán (2 hétre megyek), tehát az OP shop-ok és egyéb cuccok beszerzése megint aktuálissá vált.  :smile:
Így a break se annyira elviselhetetlen...  :P

blackronin

#4525
Na visszajöttem Japánból és meg kell hogy mondjam, hogy eredményes volt OP szempontból.
Vivre Card kollekció teljes, új Jump és manga kötet és sok Film Red cucc.  :smile:

1096-1097
Két remek fejezetet kaptunk, különösen a 1096-os tetszett, God Valley és Kuma backstory-ja bejön és szerencsére jövő héten nincs még break.

edit:
1098
Még csak szerda van, de már ki is jött a fordítás.
Annyit fontos megjegyezni, hogy a fejezet remek volt, de Oda nem tudta időben befejezni a rajzolást, így több helyen csak vázlatosabb paneleket kapunk.
Nem Hunter x Hunter féle szint szerencsére, de akkor is lényeges megemlíteni.
A lényeg így is teljesen kivehető volt, gondolom a mangakötetben biztosan javítva lesz ez a fejezet.

Sajnos break megint, de megvolt a 3 fejezet egymás után, így teljesen érthető.


Squazee2005

Sorozatosan jó fejezetek jöttek az utóbbi hónapokban, én mindet nagyon élveztem. Valahogy sejtettem, hogy God Valley teljes bemutatása sok lenne ebbe a flashbackbe, én így is maximálisan elégedett vagyok vele. Jó kis évzárás fele megyünk.Hiába, na... a flashback az már csak ilyen a One Pieceben.

Örülök, hogy bővült a kollekciód.  :jee:

blackronin

#4527
1099
Okés fejezet volt, de Oda inkább arra fókuszált itt, hogy végigmenjen a képzeletbeli "Mit csinált Kuma és Bonney eddig? Vannak-e dolgok, amelyek nem voltak rendesen elmagyarázva, csak utaltam rájuk?" listáján.
Megkapjuk a válaszokat szépen egymás után, de a végén azért kicsit furán néztem, hogy Vegapunk és Kuma mennyire lehet ilyen naiv...
Persze, egy klónhadsereg csak JÓ dolgokra képes, főleg ha a WG pénzeli. ^^"
Gondolom, hogy azért Saturn még alaposan megkavarja majd a dolgokat (pl. zsarolással), hogy Kuma eredeti elképzelése ne valósuljon meg, hanem az legyen a vége, amit mindannyian ismerünk már.

Jövő héten fejezet, de utána Jump break.
Talán még a 1101-est megkaphatjuk ebben az évben, valamint a 1102-es spoiler dolgait, de kb. ennyi lesz az OP már csak 2023-ban.

edit:
1100
Folytatódik a flashback, a legtöbb dolog logikus és érthető, ismerve a körülményeket.
Azonban kettő dolog komolyan meglepett:
- Kizaru táncolása a többiekkel nagyon érdekes volt, nem néztem volna ki belőle... talán lesz ennek érdemi hatása a jelenre is?
- A végén Kuma feltűnése Foosha Village-ben váratlanul ért, vajon mégis mit kérhetett Kumatól a WG?
Szóval lesznek izgalmak még bőven a köv. fejezetben, ami ráadásul cover és color page-el jön!

Jövő héten nincs break, ami egy kicsit meglepő, így a 1101-es mellett még a 1102-es fejezet is meglesz ebben az évben.

edit:
1101
Hát ezzel a fejezettel jól félrevezetett minket Oda.
És nem a jó értelemben.
Foosha Village és Luffy lényegében egy nagy lufi volt, ami igazán érdekes fordulattal nem szolgált.
Kuma rájött, hogy Dragon-nak van egy fia és látni akarta, de kb. ennyi.
JÓVAL többre számítottam, nem erre...
A fejezet többi része sem volt valami nagy szám, Oda egy kicsit túltolta az érzelgős részt (a kevesebb néha több), valamint nem kellett volna ennyi oldalt szánni Bonney szökésére sem.

Kicsit filler-nek éreztem összességében ezt a fejezetet, mert nem szükséges szerintem ennyire belemenni a részletekbe (a maradékot már simán összerakja az ember a fejében... főleg úgy, hogy Bonney csak egy mellékkarakter).

Szerencsére a flashback véget ért, de sajnos break jön.
Legalább még lesz fejezet ebben az évben, mert ez a 1101-es egy elég nagy csalódás volt számomra!
Jó lenne nem egy ilyen semmilyen fejezettel zárni a 2023-at.

camiechatca

Ez a One Piece manga fantasztikus :)

Számomra hihetetlen, hogy hogy tud még most is szinte ugyanolyan színvonalon működni, mint amikor kezdődött.

Nagyon tetszenek a mostani részekben, hogy szépen kidolgozza Oda az eddig kérdéses szálakat, vagy szereplőket. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a befejezése majd.

blackronin

#4529
Quote from: camiechatca on 2023-12-08, 00:52:37Ez a One Piece manga fantasztikus :)

Számomra hihetetlen, hogy hogy tud még most is szinte ugyanolyan színvonalon működni, mint amikor kezdődött.

Nagyon tetszenek a mostani részekben, hogy szépen kidolgozza Oda az eddig kérdéses szálakat, vagy szereplőket. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a befejezése majd.
Örülök, hogy egy újabb OP fannal gyarapodott a topic.  :smile:

Gondolom nem nagy meglepetés, hogy OP a kedvenc manga nálam, de azért próbálok tárgyilagos is maradni.
Ha úgy látom hogy valami nem jött be, akkor gond nélkül leírom azt, számomra az kevés ellenérv hogy csak azért jónak kell lennie "mert Oda csinálta".
Erre szerintem remek példa a mostani fejezet, ami a többség számára bejött, de nekem elég nagy csalódás volt (a leírt okok miatt).

edit:
1102
Kijött az új fejezet is, de még valószínűleg a 1103-ast is megkapjuk majd az idén az ünnepi menetrendnek hála.
Ezzel lezárult a flashback, végre, amivel kapcsolatban továbbra is azt vallom, hogy 8 fejezet helyett bőven elég lett volna 6 is.
Sok fontos info volt benne, valamint a dráma és a hangulat is rendben volt, de azt nem szeretem, ha valamit feleslegesen túlnyújtanak (csak azért, hogy ki lehessen pipálni a képzeletbeli listán, hogy "Na, akkor ez is megvolt", pedig sok dologra magad is simán rájöhettél).
Oda emellett egy kicsit túltolta a szentimentális részt, a kevesebb néha több, valamint nem értem, hogy hirtelen mindenki miért van oda az ötletért, hogy Bonney legyen az új nakama...
Szerintem az egyik legsemmitmondóbb Supernova mind közül, a DF-je totál random dolgokra képes és nem látok benne igazi potenciált, vagyis hogy miként adna hozzá érdemben a SH csapathoz. Ennél még Yamato és Carrot is ezerszer jobb volt.
A mostani flashback segített rajta valamennyit, de egyértelműen Kuma miatt érdekelt az egész és nem miatta...

Én nagyon remélem, hogy a 1103 visszatereli a normálisabb kerékvágásban az eseményeket, mert a jelen sokkalta érdekesebb, mint egy értelmetlenük elnyújtott flashback, ahol az utolsó két fejezetben már alig kaptunk új vagy érdekes információt.