Main Menu

Fairy Tail

Started by Liquid Snake, 2007-08-27, 01:18:01

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

A sztori jó, csak kár, hogy nem tud a csávó rajzolni.  :frown: Mármint a stílus bejönne, de az arcélek geometriai torzultsága zavaró.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

chilip

fog ő majd fejlődni :) meg engem nem zavar már most sem.

Liquid Snake

Durva CH volt :D Mirajane FTW.

LuckyDingo

Hmm..Gazille-onmeglepődtem.. aszittem csöppet jobb lett.. bár még lesz esélye fejlődni, remélem végképpátáll majd a Fairy Tailhez :S

Bishop

Én kicsit örülök hogy nem Vegeta szintű páli fordulatot tett, sztem mindenképpen át fog állni idővel, de az is lehet hogy nem, nekem egyre jobban bejön Gazille :D

LuckyDingo

Wuuu a heti chapterből kint a CAM-raw.. 
[spoiler]Makarovval valami nagyon nincs rendben..
De a végén a fight... Mistgun Vs Luxus O.o Néztem nagyokat.[/spoiler]

LuckyDingo

120as CAM-raw... kedves mangaka.. menjen a fenébe már  :morci:

Bishop

Részelteket kérünk  :D (ha kell soilerbe  ;) )

LuckyDingo

Quote from: Bishop on 2009-01-27, 13:30:53
Részelteket kérünk  :D (ha kell soilerbe  ;) )
[spoiler]Mistgun=Gerard.. legalább is a feje tök ugyanaz.. nem tudom, hogy hányszor akarják még eljátszani ezt az arcot, de már kezd unalmas lenni ><[/spoiler]

Bishop

Hmm reméljük hogy csak szar volt a cam raw és rosszúl láttad  ;) :bruhuhu:

LuckyDingo

"Nem ő vagyok, de ismerem.. és most bocs mennem kell.." Hálol.. jól megmagyarázták, de zseniális módja volt, hogy Erzát érzelmileg kiüssék, szal marad Natsu vs Luxus.. talán még beugrik Gazille is.

chilip

elég LAME volt, mindenhol a rosszfiú klónjai mászkálnak.... :facepalm:

Bishop

Hát ez EPIC FAIL :he:
De pozitívum legyen hogy Mistgun nem hazudtolta meg magát  :jee: Elsőnek azt hittem hogy illuzióból kiindulva mindenki azt látja akit nem akar, és Erza szemszögéből láttuk de aztán a többiek is mondták, majd végén az a szöveg :ejj:

Junchi

Hmm, most ennek lehet a "Milyen mangát olvastál legutóbb, hogy tetszett" topikba kéne mennie... Mindegy...

Szóóóval, belecsaptam ebbe a mangába és sikerült is átrágnom magam az első 20 fejezeten. Eredetileg úgy terveztem, hogy egy nagyobb adagot gyűrök be, de aztán rám jött az írhatnék így, a 20. chapter után. Pontokba szedem a látottakat/tapasztaltakat:
-Az első reakcióm egy WTF?Art + meglepődött tekintet kombója volt. Ugyan számítottam rá a korábban látott képek alapján, hogy nem a megszokott látványvilág fogad majd, de azért így is kissé hideg zuhanyként érintett a dolog (mondjuk az első chapter nyitó jeleneteihez alkalmazott színes oldalak azért elég pretty-k :3).
-A nyitó jelenetsor után kezdetét vette az ilyenkor szokásos bevezető + fő(bb) szereplők megismertetése, tehát előkerül az első shounen-fight klisé. Gond egy szál se, elvégre nem teljesen random választottam egy mangát a sokból, hanem előtte alaposan utánanéztem a dolgoknak. Btw meglepődve tapasztaltam, hogy a cucc odaát is rendkívüli népszerűségnek örvend. Yeey~
-Karakter design: Ööö... Hát, sikerült igencsak meglepődnöm :D; Szal, mikor a főhőscsaj színre lépett, fullegészben a One Piece-es Namit láttam magam előtt ^.^; Aztán Natsu szélesre tárt vigyora az első fejezet végén "OMG, ez Luffy xDD"! Majd a többi karakter felbukkanásával olyan érzések kezdtek úrrá lenni rajtam, mintha Oda rajzolná suttyomban ezt a mangát is. Ami a karaktereket illeti: jól néznek ki, meg minden, de... szoknom kell még (mostanában különben is a Bleach az egyetlen shounen manga, amit nyomon követek és azért Kubo karadesignja nagyon a szívemhez nőtt :3).
-"Whee fanservice": Köhömm, igen... szal, van egy bizonyos határ, ameddig képes vagyok megtűrni az ilyesmit. Már a Soul Eaterben sem tartottam nyerő ötletnek ezeket a "bele a képedbe, azt lakjál jól" megoldásokat... Mondjuk a Fairy Tail esetében azért lényegen jobb a helyzet, I mean, ömlik kifelé a lapok közül, de ezt még lenyelem.
-Sztori: Ismét klisék, ismét nincs harag, ugyanis addig, amíg fun az egész, addig jöhet bármi hasonló jellegű, százszor látott scene.
-Karakterek: A legfontosabb "kellék", mikor SF cuccot veszek a karmaim közé. Ha sokoldalú, érdekes, egyedi a karafelhozatal, akkor az sem szokott általában elrettenteni, ha csúfabb az art, vagy gyengébb a sztori. Természetesen elhamarkodottan semmiképp nem ítélkeznék ez ügyben, ugyanis 20 ch alatt csak felszínesen tudtam kiismerni a felvonultatott szereplőgárdát, szal lehet, hogy eddig egy karakter se tudta magát megszerettetni velem, de ez vélhetően változni fog. Mondjuk Erza kivétel, őt már most komálom. Egyébként is karmolom az olyan női karaktereket, akiket harcba lehet küldeni és nem csak "vannak".

All in all, a Fairy Tail mindenképp jó választás volt részemről. Ugyan tartalmazza a szokásos kliséket, de - mint mondottam - úgy fun az egész, ahogy, a fájtok egész jók az alapötlet pedig tetszetős. Anime verzsön pedig 99,99%-os valószínűséggel várható :D

LuckyDingo

Quote from: Junchi on 2009-01-29, 11:30:24
All in all, a Fairy Tail mindenképp jó választás volt részemről. Ugyan tartalmazza a szokásos kliséket, de - mint mondottam - úgy fun az egész, ahogy, a fájtok egész jók az alapötlet pedig tetszetős. Anime verzsön pedig 99,99%-os valószínűséggel várható :D

Úgy legyen :D

Egyébként én így utólag nem hasonlítanám Oda rajzstílusához, eleinte én is úgy voltam vele, hogy tök olyan, de most már látom, hogy Oda-sensei bizony részletesebben és szebben rajzol.

A Karakterek meg télleg olyanok XD De kicsit később azért változnak. És Erza végig rulz :) Rajza kívül Lokit, meg Lluviát bírom :) Mirajane is jófej :) Sajna férfi szereplő nem nyerte meg a szimpátiámat... talán Mistgun, de most sikeresen felb*szták vele az agyam, szal ő se bittos XD

Bishop

Én bírom Greyt meg Makarovot is  :D Natsuval sincs bajom, csak nem valami egyedi(ugye Luffy hasonlóságok miatt)
edit: jah Gazillet ki ne hagyjam :D

Junchi

>LuckyDingo

Úgy is lesz :D; Legalábbis a Shounen Magazine-ben futó népszerű(bb) cuccokra előszeretettel harapnak rá a különböző anime stúdiók.

Bishop

Én nem szeretném, azok után hogy elcseszték a Soul Eatert is  :mad:

LuckyDingo

Quote from: Bishop on 2009-01-29, 20:47:17
Én nem szeretném, azok után hogy elcseszték a Soul Eatert is  :mad:
A Soul Eatert se cseszték el, az hogy más a story nem feltétlenül elcseszés, meg kell tanulni élvezni azt is, a manga meg úyis jön havi rendszerességgel :D
A Fairy Tail nem akar egyelőre befejeződni, de nem hinném, hogy nagyon hosszú lesz, szóval lehet hogy lesz belőle anime, de még korán lenne elkezdeni, majd úgy 300. fejezet után lesz ideje erről beszélni :D

Bishop

Engem nem érdekel hogy nézhető meg hogy ez van, én már csak ilyen vok, nem szeretem azt hogy átírják a mangat animebe és kész. Mióta FMA mangat olvasom azóta megszállott ellenzője vok a manga átírásának 

LuckyDingo

Quote from: Bishop on 2009-01-29, 22:26:02
Engem nem érdekel hogy nézhető meg hogy ez van, én már csak ilyen vok, nem szeretem azt hogy átírják a mangat animebe és kész. Mióta FMA mangat olvasom azóta megszállott ellenzője vok a manga átírásának

Figy akkor egyszerű a megoldás: Ne nézz animét, mert ennél a helyzetnél már csak szarabb lesz :D Mondjuk a Fairy Tailben nem nagyon lesz Cenzúrázni való és a története se olyan nagy szám, hogy egy-két átírás belezavarjon :D

Bishop

Nem lenne gond az animevel csak hű legyen az animehez, ennyit kérek. Ha lesz FF nézni fogom de megy a kukába ha ez is el fog térni mint az SE

Zen

Vicces h FMA okozta nálad az adaptáció utálatot, mert ott pont a mangaka kérte h írják át a sztorit.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Bishop

Nos ezt nem tudtam, ettől még akkor is ellene vagyok. De azt hiszem most már sok lesz az offból.

Titkos

Az FMA esetében valóban a mangaka kérte, hogy másmilyen legyen az anime vége, mint amilyen irányba a manga halad, de azért van rá egy ötösöm, hogy ezt a Hitleres baromságot álmában sem gondolta volna szegény Arakawa. XD
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

LuckyDingo

Ahhaaa... és Mi van a mostani chapterekkel? : O Luxus megőrült mostmár tényleg és nem lehet leálítani.. senkit sem izgat? :XD Mondjuk úgyis leverik valahogy.. már kezdem ezt unni amúgy. Bár a következő chapter része a Triple Dragon érdekes... Luxusról derül majd ki, hogy ő a Lightning Dragon, vagy megjelenik a szupertitkos Gidartz és ő lesz egy új Dragon? :S

Bishop

Luxust már én is kezdem unni valamivel látványosabbnak hittem mint ezek a villám szórások...boooring. Mistgun visszajöhetne :D

LuckyDingo

Nem az én már az egész Fairy Tailt kezdem unni.. túlságosan alapshounen, nincs benne semmi eredeti sajna :S És már a story is kezd laposodni, pedig annyi érdekes dolog van, amire rámehettek volna erre egy Luxus leigázza a guildot arc... Jó oké, ebből még később lehet, hogy Majd Makarov fia ellen mennek meg ilyenek, de akkor is, volt egy jó kis Natsus szál, amit békénhagytak, aztán egy Erza-szál, amit befejeztek, de később azért még ide is bevágtak, hogy hoppá Mistgun... Grayt lezárták rendben ahogy volt anno. Loki is le van tudva, asszem Elfmant és az egész családja is. Akikre még lehet építeni, az Natsu, Gildartz és Mistgun, meg a gonosz varázsló, aki még nem halt meg. Túl egysíkú az egész, ez a Luxus fight, meg annyira erőltetett, hogy nagyon.

A másik ami a chapterben idegesített, az a Gazille.. megvédjük a klánt így meg úgy két sárkány az égen.. pff. egyáltalán nem ilyen kari volt.. bár a színpadi fellépése után már nem tudom komolyan venni.. csak akkor kedves Mashima úr miért vágta be nagytotálba, hogy Gazille áruló lesz, ha most azt akarja elhitetni mindenkivel, hogy Gazille to the rescue.. ezzel köbö egy nagy sokkot spórolt meg nekünk..

Elkeserítő a manga helyzete szerintem és ha így halad, ebből nem lesz anime, vagy igen szar lesz :D

LuckyDingo

124 Triple Dragon
[spoiler]Luxus Dragon és lecsapta Natsuékat..  :lame:[/spoiler]

Bishop

Én már a Triple Dragon címe megjelenésénél sejtettem. Hogy Makarovnak mi baja van arról nincs még hír?