Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Zsiga

Quote from: ultimecia on 2007-10-05, 23:14:03
Na igen, csak ott bukik a dolog, ha az embert átbasszák és a régit adják el az újj árakon.
Amúgy az ilyen dolgok rá vannak írva a termék dobozára, mint hogy hány mhz meg milyen nm ésatöbbi?
Magára a procira van rászitázva egy kódszám, az alapján pontosan be lehet azonosítani.

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2007-10-05, 22:46:06
BE-s HTPC-be jó, játékgépbe annyira nem, mert lassabb (és drágább).  A 4200+ ahogy nézem még a régebbi 90nm-es, a 4400+ van 65nm-ben 2300Mhz-es órajellel. A 4800+ jóval drágább, de a 4400+ csak 2-3 ezerrel töb, mint a 4200+. Az Iponnál azt írják a 4400+-ra, hogy 512kb a cache benne, az meg csak az újabb 65nm-esre igaz, szóval szerintem azt válaszd.
BE nem lassabb, mint a megfelelő A64 X2 változat. Ugyanaz.
Könnyen lehet normálból is BE procit csinálni: csak kicsit csökkenteni kell a
feszültséget, és nagyban csökken a fogyasztás. Sőt, a noti- és asztali K8
között nincs is akkora nagy különbség, a notisnak azért van feleakkora
fogyasztása, mert alacsonyabb feszültségen jár...
Ha már sebesség, az egész 65nm széria lassabb: 20-as L2 latency vs 12 90nél...
Szóval csak azért 4400+ mert elvileg gyorsabb (gyakorlatilag már nem biztos) -
akkor már inkább 4000+ és 10%-kal meghúzni az órajelet, azt még alapfesszel
simán bírja ;)

izual

Sziasztok.
Nemtudom, jó helyre írom-e, de leszedtem a Geneshaftot és mikor megpróbálom lejátszani először a lejátszón a kép helyett zöld csíkok jelennek meg aztán meg elszáll a teljes képernyő azt indíthatom újra a gépet.

Fazék

Quote from: izual on 2007-10-06, 20:03:40
Sziasztok.
Nemtudom, jó helyre írom-e, de leszedtem a Geneshaftot és mikor megpróbálom lejátszani először a lejátszón a kép helyett zöld csíkok jelennek meg aztán meg elszáll a teljes képernyő azt indíthatom újra a gépet.
milyen géped van? milyen lejátszóval próbálkoztál? milyen codec-ek vannak fönt a gépeden? kicsit több információt légyszíves.

ultimecia

Quote from: izual on 2007-10-06, 20:03:40
Sziasztok.

A videó biztos jó, mert én is leszedtem anno. Igaz meg is bántam. Lehet, hogy a gépednek csak simán jó ízlése van és meg akar óvni tőle :D
Amúgy mostanában nekem is csinál vidám dolgokat egy-egy videó. Pl elindításakor újjraindúl a gép. Mondjuk ez megauploados cucc, talán vírus van a dologban.

Úgy néz ki a gépújjításom ügyében, hogy maradok a pénztárcakímélőbb 4000+-nál. Ha ezek szerint lejebb lehet venni a fogyasztását, vagy adott esetben feljebbhúzni, ez úgy jól hangzik. És erősen olcsóbb mint a többi :smile:

De kérdeznék is:
Valakinek valami tapasztalata erről a lemezfajtáról:
Panasonic 16x ------- 80 Ft/db 100/henger Taiyo Yuden /Made in Japan/
Bár ez újabb lemezkategória, így tartóssággáról gondolom nem nagyon lehet nyilatkozni.
MEg az a made in japan... valahogy nem bízok benne hogy ott madelték :smile:

Zsiga

Quote from: ultimecia on 2007-10-06, 20:51:48
De kérdeznék is:
Valakinek valami tapasztalata erről a lemezfajtáról:
Panasonic 16x ------- 80 Ft/db 100/henger Taiyo Yuden /Made in Japan/
Bár ez újabb lemezkategória, így tartóssággáról gondolom nem nagyon lehet nyilatkozni.
MEg az a made in japan... valahogy nem bízok benne hogy ott madelték :smile:
Teljesen ugyanaz mint a Verba TY amit használtál eddig, azzal a különbséggel hogy Panasonic felirat van rajta. :)
TY lemezeket meg csak Japánban gyártanak, mivel csak Japánban van lemezgyáruk. ;) Egyébként onnan lehet őket felismerni hogy egyedi formájú hengert használnak, nem olyat mint a többi gyártó. Illetve úgy is meggyőződhetsz az eredetiségről hogy megnézed a lemezek médiakódját (TYG03) illetve a stamper ID-t (kódszám a lemez belső felébe ütve, GHxxxxxx formátumú).

izual

Bocs tényleg nem mondtam semmi infót. 2,4GHz celeron 1 Gb ram és egy Geforce 6600-as vidókari, valamint felraktam CCP-t meg xp-codeck packot. Próbáltam Mediaplayer clasiccal és Zoommal.

Zsiga

Quote from: izual on 2007-10-06, 23:32:53
Bocs tényleg nem mondtam semmi infót. 2,4GHz celeron 1 Gb ram és egy Geforce 6600-as vidókari, valamint felraktam CCP-t meg xp-codeck packot. Próbáltam Mediaplayer clasiccal és Zoommal.
Legfrissebb CCCP? Leírás szerint raktad fel?
Maga a videofile rendben van? (crc-t ellenőrizted letöltés után?)

izual

A legfrisebb van fenn és leírás szerint is raktam fel, viszont kicsit ciki, de nem tudom hol lehet crc-t ellenőrizni. Otthonosabban mozgok a kémcsövek között mint számítógépen.

Manitu

commanderben ráálsz a kérdéses filera, és file->crc ellenőrzés. Generál egy fájlt, azt megnyitod jegyzettömbbel és megnézed, hogy a filenévben []-közt szereplő érték egyezik-e azzal, amit kiszámolt.

izual

Megnéztem és nincs baj crc-vel. Valami ötlete valakinek mi lehet rossz? Egyébbként 2 avi fájl között mekkora külömbség lehet kodek igényben mert asztali dvd-m simán lejátszotta az avi animeket,de ezt az sem tudja.

Manitu

Quote from: izual on 2007-10-07, 18:00:25Egyébbként 2 avi fájl között mekkora külömbség lehet kodek igényben...
ég és föld

Cobra

Próbáld meg úgy, hogy kikapcsolod a hardveres videógyorsítást a videókártya driverében. A CCCP meg az XP-codec pack ugye nem egyszerre van fent? Ha igen, akkor uninstall mindkettőre, majd újból rakd fel a legújabb CCCP-t.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

izual

Hardvergyorsítással sakkozás segített. Egyébbként mikor leszedtem codeceket és csak CCCP-t raktam fel és frissítettem akkor nem játszotta le, de miután felraktam XP-codec packot is már ment.

Selmo

A routerem furcsán viselkedik. Ha benyomom a gépet, addig nincs net, amíg a routert újra nem indítom. Akkor megy, bár sok az időtúllépéses hiba, ráadásul egy idő múlva a router menüt sem érem el. Fél éve vettem, döglődne?

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Lehet, nézzél bele újabb firmware-t. Ha azzal se javul meg, akkor vidd vissza.

Én

Windows Movie Makerem 2 percenként lefagy, kb ilyen súlyú akcióktól, mint videóáttűnés beillesztése vagy mentés. Ha el is juok odáig, hogy filmet csináljak az anyagomból, akkor csinál egy max 5kbite-os semmit belőle és levágódik. Valami halp azon kívül, hogy ne használjak WMM-t?

Cobra

Van elég nagy swap file-od? Nem simerem a programot, de valószínűleg sok-sok memória kell neki, illetve lehet kell jónéhány Gbyte hely a merevlemezen is neki.

Én

A lapozófile (ha arra gondolsz, ha nem akkor dunno :redface:) 1536 MB, hely van bőven.

Cobra

Akkor passz, valami más gond lehet.

Member

Hülye lesz a kérdés, de ha lejön egy ISO akkor rá tudom írni DVDre vagy próbálkozzak inkább ISO emulálóval addig, amíg tudok szerezni CDt?

Zsiga

Quote from: Member on 2007-10-12, 18:25:30
Hülye lesz a kérdés, de ha lejön egy ISO akkor rá tudom írni DVDre vagy próbálkozzak inkább ISO emulálóval addig, amíg tudok szerezni CDt?
Kicsit bővebben. Milyen ISO, mire akarod használni, stb.

Member

SC Broodwar. És játékra, kiírni. :)
(Vagy akkor jobb lenne egy virtuális CD meghajtó? :confused: )

Zsiga

Quote from: Member on 2007-10-12, 18:59:28
SC Broodwar. És játékra, kiírni. :)
(Vagy akkor jobb lenne egy virtuális CD meghajtó? :confused: )
DVD-re is kiírhatod nyugodtan, de adatként, ne lemezképként (valószínűleg nem is menne egyébként). Amikor meg kell csak bedobod egy virtuális meghajtóba, DVD-ről amúgyis gyorsaban fel lehet telepíteni mint CD-ről (nem mintha egy ~150MB-t telepítő játéknál ez lényeges szempont lenne), meg ha le kell másolni valakinek akkor is kényelmesebb. Évek óta nem írtam ki "rendesen" szoftver ISO-t. :)

Member

Ööö, nem tudom, hogy kell virtuális CDt csinálni, csak felmerült az ötlet, mert másnál már láttam. ^^

Zsiga

Quote from: Member on 2007-10-12, 19:10:39
Ööö, nem tudom, hogy kell virtuális CDt csinálni, csak felmerült az ötlet, mert másnál már láttam. ^^
Daemon-Tools. :)

Member

Nem megoldható vhogy, hogy ne a C-ről szedje le a helyet? Kicsit zavar, hogy egy 2 GBs vinyót akar felfalni...

Kuroi Tenshi

?
Daemon-tools pár MB.
Ha meg az iso, akkor azt másold máshova...

De könyörgöm... mondjuk már lassan hozzászokhattam volna, de:
itt sírsz pár MB miatt egy 2GB-os vinyóval, amikor 8-9k egy ide-s
80GB-os vinyó, 11k-ért már 160GB-osat kapsz...
szenvedsz a Moron Editionnel, amikor ott az xp vagy a 2k.
nyavalyogsz a korlátozott letöltés miatt, amikor a korlátlan van
vagy 200-300 forinttal több, vagy hogy.
A mazochizmus a hobbid és örömöd telik abban, hogy szenvedéseiddel
minket "szórakoztass", vagy mi?

Selmo

Fogod az ISO-t és úgy ahogy van, adatként kiírod DVD-re, amikor meg fel akarod tenni akkor a DVD-ről bemountolod DT-vel és kész.

A tökéletesség unalmas.

Member

Jó, azt hittem, hogy majd a C-n lévő maradék 300 megát akarja betenni virtuális CDnek, mert úgy gondoltam, hogy azt külön hasítja majd ki a master-en lévő vinyóból és onnantól nem az ISOt használja.

EDIT: Inkább kitöröltem.