Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Tudtok mondani nekem valami olyan progit, ami sima srt-t normális idő alatt beleégeti az avi-ba? VirtualDub Subtitler-rel nem csinált semmit, VSFilter-rel meg még van hátra 1,5 óra, ami azért nevetséges.
Ja, és ne akarjon felrakni magának a cucc olyan +kodek-et, amivel a jelenlegit kiheréli, mert olyannal is volt már dolgom.

Próféta

Quote from: Member on 2008-08-22, 12:13:32
Tudtok mondani nekem valami olyan progit, ami sima srt-t normális idő alatt beleégeti az avi-ba? VirtualDub Subtitler-rel nem csinált semmit, VSFilter-rel meg még van hátra 1,5 óra, ami azért nevetséges.
A beleégetéshez sajna újra kell kódolni a videofolyamot, amit biztosan nem fog semmilyen program egy szemvillanás alatt elintézni.

Azért próbálkozhatsz, hátha valami más eszközzel gyorsabb lesz, de csodát ne várj, pláne régi gépen. Például megpróbálhatod ezt:

mencoder a.avi -sub a.srt -oac copy -ovc lavc -o a2.avi   

Előtte azért gyorsan nézd meg, hogy jók lesznek-e a feliratok (méret, szín, font, ékezetek, stb):

mplayer a.avi -sub a.srt

... és ha nem az igazi, szükség esetén igazítsad őket helyre további paraméterek megadásával.

Mondjuk azért csekkold azt is, hogy a sima -ovc lavc elég jó képminőséget ad-e.
On the other hand, a képminőség rontásával talán lehet gyorsítani valamennyit, mencoderrel vagy bármi mással.

Member

VSFilter-rel végül a másfél óra lett fél óra és megcsinálja, pont úgy, mintha az auto cucc rakná rá, és azzal teszteltem anno a sorok megfelelő hosszát, szóval jó lesz így.
De azért köszönöm a gyors válaszod. :)

Kvikveg

Routert kene vennem, vett valaki mostanaban olyat ami jo es elegedett volt vele?
Abszolute nem vagyok kepben a piacon.
Alapvetoen a vedelmi vonalat erositene. :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Mennyi a keret rá és kellenének-e extra funkciók,vagy elég az alap netelosztás?
Quote from: Kvikveg on 2008-08-23, 22:56:22
Alapvetoen a vedelmi vonalat erositene. :)
Erre mondjuk megfelelőbb egy jő szoftveres tűzfal.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Liquid Snake

Nincs vmi olyan progi ami a duplikált képeket ki tudja szűrni egy mappából? Például úgy gondoltam ezt h megnyitom a progit berakom a mappát és akkor pl search button és szépen kikeresi nekem a duplikált képeket. Viszont a nevük nem ugyanaz és még lehet h néha a méret sem ezért kéne vmi ami ezeket kiszűri és ígyis meg tudja találni. Sok gelbooru, danbooru stb töltögetésnél ugye megesik h egy képet véletlen többször szed le az ember... :S Pls ha vki tud vmi ilyesmit írjon.

Kuroi Tenshi

Quote from: Liquid Snake on 2008-08-24, 18:07:29
Viszont a nevük nem ugyanaz és még lehet h néha a méret sem
Az első típussal már találkoztam, csak elfelejtettem a nevét; a másodikra
viszont nem hinném, hogy egykönnyen találnál bármit is. Egy számítógép
nem ránézésre, hanem adatok alapján hasonlítja össze a képeket.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Liquid Snake

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-08-24, 20:33:07
Quote from: Liquid Snake on 2008-08-24, 18:07:29
Viszont a nevük nem ugyanaz és még lehet h néha a méret sem
Az első típussal már találkoztam, csak elfelejtettem a nevét; a másodikra
viszont nem hinném, hogy egykönnyen találnál bármit is. Egy számítógép
nem ránézésre, hanem adatok alapján hasonlítja össze a képeket.

Elég lenne az első is, a méretes cuccra meg vmi olyasmire gondoltam h ahogy a Photoshop is meg tudja állapítani h milyen vonal hogy merre tart lehet van olyan progi ami összehasonlítja a képeket vagy vmi ilyenre gondoltam nah de mind1 végülis. Megpróbálnál vhogy visszaemlékezni arra a progira? Ha nem akkor megy a régi manuális módszer  :muhahah:

Selmo: Megnézem, köszi.

Edit.: Közben találtam 2 progit, Google is my friend... Megnézem mire jók.

Edit2.: Na ez az Image Comparer 3.5 nagyon jó kis progi elsőnek berakja a saját kis galériájába a kiválasztott mappából a képeket aztán meg összehasonlítja, pont amit kerestem, Például az Azasuke Wind CG-kből kiadja a szinte ugyanolyan képeket, ugye ott néha egy bugyi vagy melltartó vagy vmi más van mínuszba/pluszba tehát elég szépen rákeres a dolgokra és kidobja az ugyanolyan képeket más méretben is. Végre újra rend lehet a kis dungeonomben itthon anélkül, hogy végignézném az összes képet többször is és végül véres szemmel hagyjam félbe az egészet :D This made my day :lazza:

teraflare

Hali volna egy "kis" gondom. Hétvégén felment a notimra az xp service pack 3. meg valami csodás antivirus xp 2008. Namármost ez a szar egyfolytában azt mondja hogy kb 1500 vírus van a gépemen (érdekes a normális vírusírtó nem találta őket) és lehetetlen lelőli, a hátterem átállította, most már indulás után 5mp-el kékhalállal kihal és újraindul. Csökkentett módban nem lehet unistallt futtatni mert hibát dob rá. Jelenleg meg már a bejelentkező képernyőn (ahol ráklikkelnék a nevemre) sem jut tovább mert nem reagál semmire. Predának mintha lett volna ilyen gondja azelőtt. Esetleg valami jótanács a format c: /s helyett? :confused:

Cobra

Ez az antivirus XP nem lehet hogy maga egy vírus/trójai program? Amit esetleg meg lehet tenni, hogy másik gépre kéen rádugni a merevlemezedet és azon lefuttatni egy friss vírus és kémprogramírtót.

teraflare

blackman

Van egy kétéves Fujitsu-Siemens Amilo K7610 típusú laptopom. Egy hete elkezdett furcsán viselkedni. Ha benyomom a power gombot előfordul hogy nem indul. Ilyenkor kb félpercenként próbálja elindítani magát. Van amikor sikerül neki harmadjára vagy negyedjére, de van amikor egyáltalán nem indul el. Ilyenkor egy kicsit megnyomom az alját, és láss csodát elindul. Fut minden rendesen, de ha pl megmozdítom vagy felemelem akkor futás közben is egyszerűen leáll, mintha áramszünet lenne. Néztem aksival, nélküle is, nem azzal volt gond. Kerestem neten is mindenfelé mi lehet a baj, de érdemi megoldást nem találtam. Bevittem egy számtechboltba, ott azt mondták nem tudják mi a baja. Nektek esetleg van valami tippetek? Én az alaplapra gyanakszom, akkor vizsont az egészet dobhatom ki a kukába.

Cloud

Van egy nagyon jó barátom és annak egy számítógépe.
(Intel Pentium 2800mhz, 2 giga kingston ram, Hewlett-Packard HP d530 CMT(DC577AV) alaplap,Ati Radeon  9600 videókari)
TErvezünk venni  neki szülinapjára(két hét múlva  lesz) egy jobb videókártyát. A kérdésem az lenne hogy  ehhez a  régi géphez milyen videókártya illene a legjobban? Tudom hogy régi a gép nagyon, de csak jövőre lesz  új gép.Addig jó lenne vmi normálisabb a géphez illő kártyát venni bele... ATI vs Nvidia teljesen mindegy....(Menjen pár játék rajta közepes beállításon, az a lényeg.)

Előre is köszi...

Kuroi Tenshi

Quote from: blackman on 2008-08-25, 20:23:11
Ilyenkor egy kicsit megnyomom az alját, és láss csodát elindul. Fut minden rendesen, de ha pl megmozdítom vagy felemelem akkor futás közben is egyszerűen leáll, mintha áramszünet lenne.

Kontakthiba. Ha könnyű helyen van, akkor fél perces
forrasztás; ha nem, akkor lehet, hogy meg se lehet/
érdemes javítani; a másik pedig, hogy azt megtalálni
sem egyszerű, sőt...
Olcsó húsnak híg a leve. FuSi Amilo-t, Acer Travelmate-
et nem szabad venni. Azt a kb 10k-t, amit egy jobb
notiról lespórolsz, itt fizeted meg.

Quote from: Cloud on 2008-08-25, 22:46:29
Van egy nagyon jó barátom és annak egy számítógépe.
(Intel Pentium 2800mhz, 2 giga kingston ram, Hewlett-Packard HP d530 CMT(DC577AV) alaplap,Ati Radeon  9600 videókari)
TErvezünk venni  neki szülinapjára(két hét múlva  lesz) egy jobb videókártyát. A kérdésem az lenne hogy  ehhez a  régi géphez milyen videókártya illene a legjobban? Tudom hogy régi a gép nagyon, de csak jövőre lesz  új gép.Addig
addig meg már mindegy. Most veszel egy jobb kártyát,
elköltesz rá 10k-t, de azt utána nem tudod felhasználni,
kidobott pénz. De ha mindenáron ezt akarod: ph aprón
használtan, de vásárlás előtt kipróbálva; 9800Pro/XT,
7600GT, X800XT, végletként 1950Pro (ez már inkább
18-20k felé közelít; sor elejét még 8-10k-ért kapni).

A helyetekben inkább összedobnám a pénzt egy 945G
+ E21x0 + 2×1G/800 + 8600GT-re, szinte egy komplett
gép 40k-ból (winyót, tápot és dvd-t lehet az előzőből is
akár újrahasznosítani, vagy 250GB-os winyó +9k). Evvel
az új kártyára költendő ~10k-t, 20%-ot megspóroltok.

teraflare

No a fantasztikus antivírus xp 2008 valamit nagyon bekavart. (a leírás nem volt jó ezért mérgemben csökkentett módban letöröltem a könyvtárát a faszba  :redface:) A d: meghajtót nem látom (törlés előtt sem láttam már) és kb fél perc után kékhalállal kihal a winfos. Most odaadtam a rendszergazdánknak hátha tud kezdeni valamit vele...  :frown:

Fazék

nagyon kíváncsi lennék, hogy ez hogyan települ a gépre, hogy ennyi ember beszívja...
szomszédom is pár hete,
preda is pár hete (?)
nakedape is amint hazajött a franciáktól
te is
szóval kivételesen nagyon óvatlanok (hülyék) voltatok és azért települt, vagy tényleg valami átkozottul jól megkerüli a felhasználót? ???

teraflare

Quote from: Fazék on 2008-08-26, 10:37:07
nagyon kíváncsi lennék, hogy ez hogyan települ a gépre, hogy ennyi ember beszívja...
Amennyit én ebből észrevettem:
Kicsi sárga pajzs lent az óra mellett. Aszongya szervíz pekk 3 install. Mondom ok. Mikor vége akkor mondja hogy antivírus xp 2008 install és csak ok gomb volt asszem (vagy reflexből nyomtam) Ezután All your base are belong to us.

Fazék

kicsit utánanéztem:
[spoiler]
Quotealikaz3:
I've fixed 3 machines with the Antivirus XP 2008/2007 malware loaded. From what I can tell, it is installed when a (usually low-skill) computer user is browsing free games using IE. A popup saying "your computer is infected" conveniently re sized to full screen is in front of you, needing only a click to install via ActiveX.

I have also been noticing that malware can get into your system from social networking sites. If your site (myspace, facebook, etc.) has an ad on it, the ad is on another website. If a hacker can gain access to the server hosting the ad images, they can inject code into the images themselves, so when you load your site, the code is immediately ran on your computer. These social sites are being targeted because of their massive amounts of users, giving the new viruses/malware a HUGE target audience :D. I say make sure you are running any internet explorer OTHER THAN IE OR AOL (IE with a pretty skin on it), and also install spybot search and destroy - update and immunize. And you also want a good antivirus. This way your system is protected from the standard barrage of crap floating around.
QuoteIndiGenus:
There are many ways this thing is spreading. Here are a few specific examples.

Email: http://malwaredatabase.net/blog/index.php/2008/08/04/

Google Sponsored results: http://malwaredatabase.net/blog/index.php/2008/08/05/sponsored-result-does-not-equal-safe/

It also spreads like much of the malware through P2P/File sharing networks.

Fake video codecs.

There is likely more ways but I believe these are the main ways.
(Blatant self promotion warning): I have detailed this a bit more in my most recent blog article.
http://www.preventmalware.org/

Hope that helps a bit.
Quotealikaz3:
*any internet BROWSER other than IE or AOL - firefox works great

also if you want to be extra paranoid, these plugins help:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865
Adblock Plus
Ever been annoyed by all those ads and banners on the internet that often take longer to download than everything else on the page? Install Adblock Plus now and get rid of them

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/722
NoScript
The best security you can get in a web browser! Allow active content to run only from sites you trust, and protect yourself against XSS.

Be careful with noscript though, an inexperienced user will have severe problems with it - as unblocking sites isn't as straightforward as you'd think. This program is basically a condom for the internet, no scripts are allowed through! I install this on all my servers, essential to securing them.
[/spoiler]
szóval érzésre továbbra is a buta user jelenséggel állunk szemben :__devil:

teraflare

Quote from: Fazék on 2008-08-26, 10:50:28
szóval érzésre továbbra is a buta user jelenséggel állunk szemben :__devil:
Nos mivel nekem az aznapi tevékenységem 100%-ban kimerült a wow futtatásában nyugodtan mondhatom hogy nem töltöttem le semmit és IE-t soha nem használok.

Cobra

Nem lehet, hogy az SP3 se a valódi SP3?

motifator

Nem akarok kioktatni senkit, csak leírom, hogy én hogy használom évek óta a gépemet vírusirtó és vírusok nélkül.
Sunbelt Personal Firewall Teljesen ingyenes, a webszűrés az egyetlen funkció, ami 30 nap után nem működik, de azt én általában azonnal telepítés után kikapcsolom.
A lényeg, hogy amikor telepíted, akkor ne a "No Popup mode"-ot válasszátok, hanem a másikat (asszem "Learning mode"). Így sokat kérdez ugyan, de idővel egyre kevesebbet, és biztos lehetsz benne, hogy semmi olyan nem történik a gépeddel, amiről ne tudnál.
Egy hibája van csak, a GUI-ja néha eléggé behal/lassú, de ez ált. csak akkor, ha rohadt sok szálon torrentezel például. Ez engem nem szokott zavarni, hiszen miért is akarnám a tűzfalam guiját nézegetni.
Ami még fontos, hogy telepítés után (meg IP cím változásnál is néha) megkérdezi, hogy az interfész biztonságos hálózathoz csatlakozik-e. Természetesen nemet kell mondani.
Ezután mindent megkérdez: egy saját programod csatlakozni akar a netre, kivülről akar valami csatlakozni hozzád, és talán ami a legjobb, akkor is kérdez, amikor egy program egy másikat próbál elindítani. Ezek néha kicsit zavaróak, de mindre tudsz "mindig megenged"-et nyomni, és így idővel egyre kevesebb lesz a kérdés. Mondjuk programok telepítésénél általában rohadt sokat kérdez, de szerintem ezt is ki lehet bírni.
Nekem a gépemen már vagy 5 éve nem volt vírusirtó, malware removal toolokat is csak nagyritkán kiváncsiságból futtatok, akkor se találnak néhány ártalmatlan cookie-nál többet.
Ha így használod ezt a tűzfalat, akkor semmi se történhet a gépeddel anélkül, hogy azt te ne engedélyeznéd. Ennél több védelemre egyszerűen nincs szükség. Persze egy kis józan ész sem árt...
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Próféta

Quote from: motifator on 2008-08-26, 11:39:58
Ha így használod ezt a tűzfalat, akkor semmi se történhet a gépeddel anélkül, hogy azt te ne engedélyeznéd.
Öööm, pont egy ilyen klikkelj rám ActiveX ellen nem véd. (Resisted urge to work "az ellen" into the sentence.)
Persze igazad van, ott "engedélyezed"...

motifator

Quote from: Próféta on 2008-08-26, 12:12:05
Ha így használod ezt a tűzfalat, akkor semmi se történhet a gépeddel anélkül, hogy azt te ne engedélyeznéd.
Öööm, pont egy ilyen klikkelj rám ActiveX ellen nem véd. (Resisted urge to work "az ellen" into the sentence.)
Persze igazad van, ott "engedélyezed"...

Persze egy kis józan ész sem árt...
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Selmo

Józan ész mellé kell Spybot S&D, meg Spywareblaster és tűzfal nélkül se kaptam eddig semmi komolyat. Persze ehhez kell egy offline víruskergető, amivel az ember minden kétes letöltést átnéz.

A tökéletesség unalmas.

RedPriest

Még régebben írtam, hogy usb-k halottak xp alatt, erre kaptam a tippet, hogy nézzem meg live cd-ről is. Mandriva Linux 2008 volt, amivel megpróbáltam, de semmit nem érzékelt, bármit is próbáltam csatlakoztatni. Lehetséges, hogy ez a verzió nem képes kezelni? Kerestem Google segítségével, de nem találtam semmit, ami megerősítené, vagy éppen cáfolná a támogatást. Nem adott semmi információt a csatlakoztatások során a Mandriva, hogy sikertelen lett volna. Vagy ezek szerint tényleg halottak az usb-k? Esetleg én néztem el valamit?
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
「耳と目を閉じ、口をつぐんだ
 人間になろうと考えたんだ。」

Selmo

Szvsz halottak, egy 2008-as oprendszer 100% hogy kezlei az usb-t.

A tökéletesség unalmas.

RedPriest

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
「耳と目を閉じ、口をつぐんだ
 人間になろうと考えたんだ。」