Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Moha

Szerintetek milyen programmal tudnám ráégetni az ASS feliratot egy WMV videóra? A Media Player Classic rendesen lejátsza, a felirat is jó, de eddig nem sikerült ráégetnem. VirtualDub nem ismeri a wmv formátumot, Avidemux esetében pedig egyrészt nem jó a hang, másrészt valamiért elcsúszik a felirat (rövidebbnek látja a videó hosszát, mint a valódi, pedig a framerate rendben van).
Kinek milyen ötlete van?

Az sajnos nem játszik, hogy tegyem más formátumba, ugyanis a célközönség döntően 1.0-s felhasználó, aki egy codecet vagy videolejátszót is képtelen telepíteni, tehát olyan formátum kell, ami normális minőségű és megy windóz alatt out-of-the-box (ez pedig egyedül a wmv-re igaz tudtommal)

Raggie

Adott egy AM2-es konfig: 2GB DDR2-800; Athlon 64x2 4200+@2,5GHz; és 8600GTS.

Namost meghalt a kis Geforce kártya. Legalábbis random időpontokban játékkor, sőt néha már boot alatt eltorzul a kép és ilyen mindenféle hülye színű pixelek jelennek meg szabályos alakzatok sormintáiban a képernyőn.

Szóval kérdés:
ugye ti is azt látjátok a legjobb megoldásnak, ha most veszünk bele egy aránylag jó videókártyát (én pl 6670-re vagy 5770-re gondoltam így kapásból) és majd ha megint lesz pénz veszünk egy új alaplap+proci kombót. Elsődleges használat: játék. Alacsony felbontáson játszik öcsém (monitor 1280x1024-es).
AM2-be nem nagyon van már processzor amit érdemes megvenni ugye?! (akár használtan 10e-ért meg ilyesmire is gondolok)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Cobra

Azért ennél van jóval erősebb is AM2-ben, de ha bírja a tuningot és fel tudjátok húzni 3Ghz környékére, akkor bőven elég. Nekem 5670-em van és ez is elég jól bírja az 1280x1024-et (mondjuk BF3-at nem próbáltam vele).
Processzorból egyébként Hardveraprón most látok több 5600-at meg 6000-t 10k-ért.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

Sztem járható út egy erősebb kártya, énis úgy tolom most (Athlon 64 X2 6400+ és egy HD5850). Prociból meg a Phenom (nem Phenom II) belemegy a lapba, max egy bios frissítés kell rá, ha még nem történt meg. Ram is olcsó, azt is nézhetsz mellé.
[reserved]

Cloud

Hm, win7 alá van valamilyen program amivel le tudok védeni jelszóval egy mappát?

Kuroi Tenshi

Quote from: Raggie on 2011-11-11, 12:24:41
Namost meghalt a kis Geforce kártya. Legalábbis random időpontokban játékkor, sőt néha már boot alatt eltorzul a kép és ilyen mindenféle hülye színű pixelek jelennek meg szabályos alakzatok sormintáiban a képernyőn.

Azért nézzétek még meg, hogy a hűtő rendesen működik-e. Meg monitorozzátok
valamivel, pl. gpu-z vagy afterburner. S meg lehet próbálkozni az órajel-csökken-
téssel is, hátha segít.

Valamivel erősebb kártya járható út, de nagyon erős nem kell, úgyis a proci
fogja visszafogni. GDDR5-ös 5750 / 6750 talán.
S még +2GB RAM is mehet mellé.

Quote from: Cloud on 2011-11-11, 15:24:16
Hm, win7 alá van valamilyen program amivel le tudok védeni jelszóval egy mappát?

truecrypt?

kikuchiyo

Quote from: Cloud on 2011-11-11, 15:24:16

Sima WinRAR is elég. :)

Elég erős titkosítást használ, és az alkalmazott algoritmus miatt csak viszonylag lassan lehet brute-force-olni (Egy pár csúcskategóriás mai GPU-val nagyságrendileg 10000 próba/s).

8-10 karakteres jelszó már elég lehet, hogy az NSA-n kívül senki se kaparintsa meg a por titkos irataidat
Failure is the default option

Cloud

Alkyra

Nos uraim, némilegű segítséget kérek egy kis "kössünk össze mindent" hadművelet hardvere kiépítése terén.

Első pont:

Vettem egy Rocksmith nevű játékot. Gitárt is hozzá. Azonban hallottam, hogy van némi lag HDMI esetén, mert a kódolás túl sok idő számára. Javasolják, hogy kössek így-meg-úgy analóg dolgokat. Lásd képen a "best option".

[spoiler]

[/spoiler]

Második pont:

A monitorom nem támogatja (kipróbáltam), hogy rákössek HDMI-t ÉS KOMPOZIT kábelt egyszerre hang terén és csak egy egyikből jöjjön ki valami. (mindenképpen a HDMI kap prioritást ahogy néztem). Így kéne egy egyszerű hangszóró szett amire rá tudom kötni az analóg jelet.

Erre kérnék tanácsokat, tippeket és ötleteket. Milyet vegyek, hol tudok olyat venni és kb mennyiért érdemes, hiszen egy gitár hangja lesz rákötve és lehetőleg a legminimálisabb lagot szeretném elérni játék közben. (Hiszen ez valódi hangszer, itt nagyon sokat számít a lag). Alapból csak egy "egyszerű" két hangfalas set-re gondoltam, nem többre.

A segítséget előre is köszönöm szépen.

TurboK

Ha csak sztereó hang kell, akkor rca -> jack átalakitó + fülhallgató.

Geniusnak volt egy szép fadobozos aktív sztereó hangfala, nem tudom lehet-e még kapni, haveromnál nagyon szépen szólt.

Egyébként kipróbáltad HDMI-vel, és zavar a lag? Mert ha pl. észre sem veszed, akkor feleslegesen variálsz...

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Alkyra

Quote from: TurboK on 2011-11-13, 16:24:57
Ha csak sztereó hang kell, akkor rca -> jack átalakitó + fülhallgató.

Geniusnak volt egy szép fadobozos aktív sztereó hangfala, nem tudom lehet-e még kapni, haveromnál nagyon szépen szólt.

Egyébként kipróbáltad HDMI-vel, és zavar a lag? Mert ha pl. észre sem veszed, akkor feleslegesen variálsz...

Még nem jött meg a játék csak hallottam, hogy HDMI-t nem szereti (főleg, hogy nekem az "óccsó" fajta van) , így előre nézelődök már és informálódok, ha én is ténylegesen érzékelem a lagot.  Köszönöm a tippet, megnézek egy-két dolgot.

Darkstar

Lehet, hogy le vagyok maradva, de a Chrome ezt mióta írja így ki (alsó sor)?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Ramiz

Bele kell foglalnom egy adott JavaScript kódot egy oldalba. Ha az oldal forrásai között megjelenik ez a sor, akkor sikerült?

<script type="text/javascript" src="/media/system/js/asd.js"></script>

Ahol az asd.js-be másoltam bele az adott JavaScript kódot.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

motifator

Pusztán az, hogy ez a sor ott van a HTML-ben, még nem jelenti, hogy sikerült. Ha pl. az src attribútum értéke nem jó, akkor a js-ed simán nem fog lefutni az oldal betöltésekor.
A legegyszerűbb úgy kipróbálni, hogy a js file-ba beleírod (a legelejére vagy a legvégére mondjuk), hogy
alert("Hello Ramiz!");
feltöltöd, és ráfrissítesz az oldalra. Ha megkaptad a felugró alert-et, akkor biztos lehetsz benne, hogy a javascripted fut. Csak ne felejtsd el utána rögtön kitörölni az alertet persze :)

De ha chrome-ot használsz, akkor a developer console "Network" panelján látnod kell, ha a script deklaráció hibás (Firefox-ban Firebug "Net" panel ugyanez). Akkor arra a js-re 404-et kapsz, különben ott látnod kell a js file forrását is, ha rákattintasz. De ha nem akarsz developer console-lal (vagy Firebuggal) szenvedni és tudod szerkeszteni a js file-t, akkor csak simán írd bele az alertet és frissíts rá.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

TurboK

Inkább tanuld meg használni a fejlesztői eszközöket, sokkal könyebben lehet szerkeszteni minden oldalt azokkal. Én minden böngészőben van már egy többé-kevésbé profi konzol (kivéve a Firefoxot, ott firebug plugint külön le kell szedni).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Bruce

Tesómnak van egy cirka 5 éves gépe, ezt kéne most kicsit feljavítanom.

Egy Abit KN9 Ultra alaplapba vannak beszerelve a következők:
AMD 3200+ 2GHz AM2-es proci
Radeon x1650 videókari
1,5 GB RAM

Első gondolat az volt hogy a procit valami AM2+ félére cserélném, de utólag kiderült hogy Abit bezárta kapuit, és már nincs az alaplaphoz olyan frissítés amivel vinné az AM2+ procikat.

Eredetileg egy proci+videokari csere volt betervezve (volt rá 20000 Ft nemszigorú keret, szóval ha egy-két ezressel túlnyúlik nem gáz, de azért ha lehet akkor ne) de így lehet hogy alaplap csere is kéne... Mindenképpen új alkatrészek kellenének, használt nem játszik.

Bármi tanácsot köszönettel fogadok arra vonatkozóan, hogy mit és mire cseréljünk, hogy a legjobban jöjjünk ki belőle. (Igazából a célvonal valahol az új Batman, Assassin's Creedek meg hasonlók körül van belőve, BF3-nak már nem kell mennie, nem egy lövöldözős játékos, de ha több lépésben lehet idáig eljutni az se nagy gáz, csak tudjunk mihez tartani)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Cobra

20-ért még használtan se kapsz processzort, videókártyát meg ramot. A mostani alkatrészekből ugye a videókártya ér kb 3-4e Ft-ot, meg az alaplap kb ugyanennyit Processzort nem kapsz már újat, csak használtat, videókártyából új használható már eleve legalább 20e Ft. Viszont jobb processzor nélkül semmit nem érne egy jobb videókártya.
processzorból hirtelen ezt találtam jó áron: http://hardverapro.hu/apro/amd_x2_5200_4/friss.html

Kuroi Tenshi

Quote from: Bruce on 2011-11-15, 12:52:01
Mindenképpen új alkatrészek kellenének, használt nem játszik.

Pedig azt mondanám, hogy használt A64 X2 proci és RAM (legalább 3GB-ra
bővítés), mert azokkal ritkán szokott gond lenni, ha az eladónál kipróbáljátok
valami terhelős programmal (prime95 ill memtest86+), akkor az örökélet +2 nap.

Proci csere alapkövetelmény, RAM is nagyon kéne bele, de ha még egy
vidkarit is hozzáteszünk, az már túllépi a 20k-s kereteteket. GDDR5-ös
5670 vagy inkább 6650, s már 25-30k-nál tartunk..

Bruce

Most legutóbb úgy beszéltük vele hogy alaplapcsere meg procicsere, és a többi alkatrész meg marad, aztán majd valamikor később talán azokat is, de akkor lehet megpróbálom megbeszélni vele a használt procit, és hanyagoljuk az alaplap+proci cserét (főleg hogy most nézem, elég kevés mostani alaplap emlékszik még a ddr2-re és még szép hogy az övében az van)
A vidkari-csere meg ráér, azért írtam hogy több lépésben sem gáz, szóval akkor lehet hogy most keresek valami jó am2 procit meg szerzek még valahonnan ramot.

Mindenestre köszi mindkettőtöknek :)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Flaser

Quote from: Bruce on 2011-11-16, 00:01:27
Most legutóbb úgy beszéltük vele hogy alaplapcsere meg procicsere, és a többi alkatrész meg marad, aztán majd valamikor később talán azokat is, de akkor lehet megpróbálom megbeszélni vele a használt procit, és hanyagoljuk az alaplap+proci cserét (főleg hogy most nézem, elég kevés mostani alaplap emlékszik még a ddr2-re és még szép hogy az övében az van)
A vidkari-csere meg ráér, azért írtam hogy több lépésben sem gáz, szóval akkor lehet hogy most keresek valami jó am2 procit meg szerzek még valahonnan ramot.

Mindenestre köszi mindkettőtöknek :)

Mondjuk épp a RAM árak alacsonyak most, én pl. 14k ért vettem 8 GiByte RAM-ot (laptopba, azaz sima slotba oszd el 2-vel), így az sztem. teljesen mindegy. Ami bezavarhat az a GPU (mármint ha a régi AGP-s), mert az továbbra se olcsó.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Cobra

AM2-n 100%, hogy PCIe van, de ettől függetlenül nagyon karcsú az 1650. Frissebb játékok szerintem még 1024*768 low beállítás mellett se fognak rendesen menni.

Kuroi Tenshi

Quote from: Bruce on 2011-11-16, 00:01:27

Nézz körül ph aprón. Egész olcsón lehet még AM2 X2 procit és DDR2
ramot kapni, kb 7-8k + 5k. Azzal még elhúzza egy darabig. De vidkarit
is cserélj, mert a 1650 azért elléggé sovány (mostani integráltak is
talán már verik)

Quote from: Flaser on 2011-11-16, 11:38:02
Mondjuk épp a RAM árak alacsonyak most, én pl. 14k ért vettem 8 GiByte RAM-ot (laptopba, azaz sima slotba oszd el 2-vel)

Laptop és desktop RAM árak DDR3-nál már pariban vannak -- ebből is
látszik, merre megy az ipar... Nyáron láttam laptop ramot olcsóbban is,
mint desktopba.
Amúgy jól felmentek, én még 8,7k-ért vettem nyáron.

Fazék

Thunderbird.

(Windows Live Mail első próbálkozásra még kevésbé tetszett. t-online-os webmail párhuzamos használattal legalábbis még nagyobb szopásnak tűnt, mint TB)

szóval akkor próbáljuk megoldani a Thunderbird problémámat.

TB mindenféle mappákat létrehoz kedve szerint első IMAP beállítások után.
piszkozatok, kuka*, elküldött mappákat hozzá tudtam igazítani a t-online-os imap szerveren meglévőkhöz, szóval ezekből már törölve a fölösleg de TB ragaszkodik hozzá, hogy ezen felül INBOX-on belül létrehozzon Deleted,Drafts, Sent, Spam almappákat. amik mivel a t-online-os webmail nem támogatja az almappás imap használatot, így megjelennek INBOX.Deleted, INBOX.Drafts, INBOX.Sent, és INBOX.Spam mappákként a webmail felületen a főmappák közé egyenrangúként beszorítva.
ezek a mappák nyilván sosincsenek használva, végig tök üresek TB-ön belül is.
egyelőre úgy látom, hogy bármit csinálok, következő indításnál ezeket a mappákat újra létrehozza TB. hiába unsubscribe-olom ezeket a mappákat, törlöm webmail felületen, bármit csinálok, mindig visszahozza őket, mert TB vszleg ezt a mappaszerkezetet tekinti alapból normálisnak IMAP levelezésnél.
van ötlet, hogy hol van vmi config file, amiben átírva erre vonatkozó részt, lebeszélhetem erről a szokásáról?
tök jó lenne, ha webmail-en csak a használt mappák látszanának...

köszi előre is, ha van bárkinek tippje.

(*bár a Trash továbbra se működik normálisan. hiába van beállítva, hogy törlés esetén trash-be rakja át, véglegesen eltűnik a levél, ha move to trash-t mondok a levélre, akkor átkerül hiba nélkül és webmail-en is megjelenik a kuka mappában. csak éppen francnak van kedve az embernek, minden levél törlésénél 2 kattintás és folder fa bontogatással szórakozni...)

Próféta

Fazék

Quote from: Próféta on 2011-11-17, 00:48:41
Quote from: Fazék on 2011-11-16, 20:59:06
Thunderbird.
Account Settings / Copies & Folders
khm. szóval tudom hogy sokszor jön úgy ide az ember, hogy semmit se néz utána, és triviális a válasz, de most éppen nem nyert.
Quotepiszkozatok, kuka*, elküldött mappákat hozzá tudtam igazítani a t-online-os imap szerveren meglévőkhöz
tehát igen, ott már jártam. mert TB nem csak az INBOX-on belül hozott létre almappákat, hanem főmappákat is létrehozott sajátokat, csinált Drafts, Trash, Sent Items mappákat kívül is, amiket természetesen az általad említett helyen hozzáigazítottam az imap szerveren lévő ténylegesen a webmail által is használt ezeknek megfelelő mappákhoz.
a problémám az INBOX-on belül számomra látszólag teljesen értelmetlenül automatikusan létrehozott mappákkal van, amikre SEHOL nem találok beállítást egyelőre

tudom szokatlan, de még google search-öt is alkalmaztam idejövetelem előtt a probléma megoldására, csak azzal se jutottam sokra, mert nagyjából erre vonatkozót csak ezt találtam, de ennek a megoldásául szolgáló fájlt nem igazán találom a TB könyvtárakban

(szerk: bocsánat, kicsit sértődötten nyersre sikerült elsőre a válaszom, inkább finomítottam)

szerk2: máshogy keresve találtam pár másik inbox subfolder segítséget, este ha hazaértem átnézem őket, de megköszönném, ha addig is tudna valaki hasznos tippel szolgálni.

Ramiz

Quote from: TurboK on 2011-11-15, 00:20:15
Inkább tanuld meg használni a fejlesztői eszközöket, sokkal könyebben lehet szerkeszteni minden oldalt azokkal. Én minden böngészőben van már egy többé-kevésbé profi konzol (kivéve a Firefoxot, ott firebug plugint külön le kell szedni).
Használom én őket sokat (anélkül halál a CSS...), csak JavaScripttel nem nagyon volt még dolgom.

edit: tudom, hogy ez itt off, de TurboK, máshol nem aktívkodsz (vagy csak ahol én nem?), csak annyit akartam mondani, hogy máig mindig a Segata Sanshiro videók ugranak be rólad meg a játék, miattad szedtem le valami emuval egyszer, és nemrég a kezembe akadt. :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-11-11, 22:30:10
Azért nézzétek még meg, hogy a hűtő rendesen működik-e. Meg monitorozzátok
valamivel, pl. gpu-z vagy afterburner. S meg lehet próbálkozni az órajel-csökken-
téssel is, hátha segít.

Valamivel erősebb kártya járható út, de nagyon erős nem kell, úgyis a proci
fogja visszafogni. GDDR5-ös 5750 / 6750 talán.
S még +2GB RAM is mehet mellé.

Monitorolva volt folyamatosan a kis overclock miatt, de nem ment 70 fölé még játék alatt. Asszem anno fél óra furmark-al volt 80 körül. Zalman VF-700 AlCu van rajta, még régebben ezt ajánlottátok, amikor a gyári hűtés beszart rajta, és jól is teljesített a hűtő ;) .

A kisebb overclock-ot még majd megpróbálom rajta másik gépben, de már úgyis régóta érett már egy új VGA.

Végül HD6750 lett, mert az olcsó Club3D-s 1GB-os 5770-ek mindenhol elfogytak. De azt néztem, hogy ezt is fell lehet húzni kb 10-20%-ot gond nélkül gyári hűtővel, és akkor pont ott van, mint az 5770.
(egyébként vajon ennek a gyári hűtője a jobb, vagy a Zalman ami a régi karin van? csak kíváncsiságból)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Darkstar

Ismer valaki olyan progit, rá tudok ereszteni pár ezer mp3-ra, hogy átméretezze a hozzájuk rendelt album covereket? Valahogy nincs kedvem manuálisan szarakodni ezzel.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: Fazék on 2011-11-17, 08:23:11
a problémám az INBOX-on belül számomra látszólag teljesen értelmetlenül automatikusan létrehozott mappákkal van, amikre SEHOL nem találok beállítást egyelőre
Erre csak azt tudom mondani, hogy worksforme.
Nálam IMAP nem hoz létre semmit az inboxon belül, ha nem oda vannak a szent mappák beállítva.
Igaz nem is t-online.

Quote from: Darkstar on 2011-11-17, 20:58:22
Ismer valaki olyan progit, rá tudok ereszteni pár ezer mp3-ra, hogy átméretezze a hozzájuk rendelt album covereket? Valahogy nincs kedvem manuálisan szarakodni ezzel.
Az nem jó úgy, hogy X folderben minden képet méretezzen át?

Darkstar

Azzal csak az a baj, hogy utána frissíthetném manuálisan az összes számban az átméretezett képet és pont ezt szeretném elkerülni. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん