Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Rune

Jól van jól van :)  Megnézem a KGNE-t is :haha:
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

Necrid^

Quote from: RuneJól van jól van :)  Megnézem a KGNE-t is :haha:
Hajra.. sztem tetszeni fog.:jee:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Relunx

Nagyon tetszett! Jó a történet! Tetszenek a szereplõk, mindegyiknek saját egyénisége van. Grafikailag is megvagyok vele elégedve! Jah és a poénok RULZ!

Relunx

Necrid^

Quote from: RelunxNagyon tetszett! Jó a történet! Tetszenek a szereplõk, mindegyiknek saját egyénisége van. Grafikailag is megvagyok vele elégedve! Jah és a poénok RULZ!

Relunx
Telyesen Egyetértés.

Darkstar

Quote from: RelunxNagyon tetszett! Jó a történet! Tetszenek a szereplõk, mindegyiknek saját egyénisége van. Grafikailag is megvagyok vele elégedve! Jah és a poénok RULZ!

:tezsvir: Már töltöm le, nehéz lesz két hétig megállni, hogy ne nézzem tovább. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Quote from: RuneJól van jól van :)  Megnézem a KGNE-t is :haha:
Azt jól teszed! Szerintem a legjobb dráma anime. Nekem megvan rendes DVD verzióban (bár sajna nem eredeti), szívesen odaadom, ha érdekel. :)

Necrid^

Quote from: MohaAzt jól teszed! Szerintem a legjobb dráma anime. Nekem megvan rendes DVD verzióban (bár sajna nem eredeti), szívesen odaadom, ha érdekel. :)
És itt egy Boríték Click

.Attila

Quote from: Darkstar:tezsvir: Már töltöm le, nehéz lesz két hétig megállni, hogy ne nézzem tovább. :)
Nemá'!!! Most nehogy az OVA-t töltsd le!
Ha nem bírod Tenchi nélkül, akkor nézd a Tenchi Universe-t, ne az OVA-t...

Necrid^

Quote from: BonciNemá'!!! Most nehogy az OVA-t töltsd le!
Ha nem bírod Tenchi nélkül, akkor nézd a Tenchi Universe-t, ne az OVA-t...
Egyetértek..Nekem is ugrál az ötlet a fejemben de mégsem teszem.. :)

Darkstar

Quote from: BonciNemá'!!! Most nehogy az OVA-t töltsd le!

Nem fogom elölre megnézni. Viszont megpróbálom úgy kitenni DVD-re, hogy a jövõben majd normál tv-n is meg tudjam nézni.

Quote from: BonciHa nem bírod Tenchi nélkül, akkor nézd a Tenchi Universe-t, ne az OVA-t...

Mindjárt jön az is. :) (A story eltér ugye, és nem ua-t fogom látni kicsit másképp, mert akkor ugyanott vagyok)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rune

Quote from: MohaAzt jól teszed! Szerintem a legjobb dráma anime. Nekem megvan rendes DVD verzióban (bár sajna nem eredeti), szívesen odaadom, ha érdekel. :)
Mmm... elõbb megnézem mert ha jól láttam fenn van a szerveren. Aztán ha köll sikítok :haha:
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

Rune

Quote from: NecridÉs itt egy Boríték Click
Köszi Necrid mester :jee:

Necrid^

Quote from: RuneKöszi Necrid mester :jee:
Nincs mit :)

.Attila

Quote from: DarkstarMindjárt jön az is. :) (A story eltér ugye, és nem ua-t fogom látni kicsit másképp, mert akkor ugyanott vagyok)
Alternatív a sztori. Másképp ismerik meg egymást, és más is történik. Míg az OVA viszonylag epizódikus, a Universe egy kerek történet.

Fazék

Quote from: White SeeDSzal nézz nyugodtan bele az OAV-ba. Sokkal nyíltabb és sokszínûbb az a 19 részes OAV mint az összes többi tenchi sorozat együttvéve.
Tessék szépen rendesen olvasgatni a hozzászólásokat ;) Azért nem akarja az OVA-t nézni, mert éppen annak a vetítése megy meet-en, és gondolom jobban szeretné azt a társasággal végignézni. (Legalábbis, ha jól értettem :D)

Én ugyan a Universe-be csak belekezdtem, de az egész jónak tûnt és az OVA mellett állítólag még az a legjobb. A többi vszleg tényleg fölösleges, de a Universe-t még én is lehet hogy egyszer végignézem majd. :)

Darkstar

Quote from: FazékTessék szépen rendesen olvasgatni a hozzászólásokat ;) Azért nem akarja az OVA-t nézni, mert éppen annak a vetítése megy meet-en, és gondolom jobban szeretné azt a társasággal végignézni. (Legalábbis, ha jól értettem :D)

Jól értetted. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

via_mala

Quote from: FazékTessék szépen rendesen olvasgatni a hozzászólásokat ;) Azért nem akarja az OVA-t nézni, mert éppen annak a vetítése megy meet-en, és gondolom jobban szeretné azt a társasággal végignézni. (Legalábbis, ha jól értettem :D)

Én ugyan a Universe-be csak belekezdtem, de az egész jónak tûnt és az OVA mellett állítólag még az a legjobb. A többi vszleg tényleg fölösleges, de a Universe-t még én is lehet hogy egyszer végignézem majd. :)
Hát akkor én sem értettem, hogy miért buzdít az Universe nézésére, mert nem nagyon követem a többi topic-ot, ebbõl az egybõl pedig nem derül ki semmi arról, hogy vetítésen pont mi megy. Szvsz is az OVA fényévekkel jobb, a TV sorozaton rendszeresen bealudtam, kapott anno 4/10-et tõlem, míg az OVA simán 10/10-es.
Én azt mondom a TV sorozat felejthetõ, nézzen helyette inkább mást.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Ramiz

Quote from: AlkyraDe ami biztos, hogy Cowbeepop-ot már nagyon régóta akarom letölteni, de mindig volt valami a gépen ami lekötötte a figyelmemet. :D
:eeek: :3x3: ... :rolleyes:

Quote from: BonciMíg az OVA viszonylag epizódikus (...)
Hát, azért annyira nem epizódikus, végül is döcög a történet elõre.

Quote from: FazékTessék szépen rendesen olvasgatni a hozzászólásokat ;)
Fazék mester osztja a népet. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Necrid^

Quote from: White SeeDHmm, Ajánlom a Saikano-t, vagy a Kenshin OAV-ot.
Mind2 láttam de mégse fogtak annyira Mint a KGNE. :)

via_mala

Quote from: White SeeDHmm, Ajánlom a Saikano-t, vagy a Kenshin OAV-ot.
A Kenshin OAV-val egyetértek, a Saikano viszont nekem néhol már kissé erõltetett volt.
Ha jó drámát akartok (a Haibane Renmei-en kívül  :jee: ), akkor: Human Scramble (Human Crossing) - Ningen Kousaten. Bár még csak 2 részt láttam belõle, ennyi is elég volt, hogy a képzeletbeli drámatoplistám élvonalába furakodjon.
Az elsõ epizód egy profi boxolóról szól, egy 4-szeres bajnokról, hogy hogyan, s miért is lett az aki. Igazából egy kiégett, cinikus, magányos ember, hiába rajongják körül a nõk, van tengernyi pénze, és az újságírók is isszák a szavait. Mégis boldogtalan, és ez a boldogtalanság a messzi gyerekkorban gyökerezik.
A srác a folyton elfoglalt anyját gyûlölte meg, és most minden közeledést elutasítva áll rajta bosszút, de ezzel meggyûlöli saját magát is. Igen megrázó az a jelenet, amikor a kamasz fiú késõ este hazatért az edzésrõl, az anyja terített asztallal várja, elésiet, hogy felköszöntse születésnapja alkalmából, még tortát is sütött neki, mire a srác hidegen és nyersen elutasítja, és bevonul a szobájába. Éveken keresztül ugyanilyen hidegen utasítja el édesanyja minden közeledési kísérletét, míg aztán végül rádöbben, hogy teljesen tévúton jár.
A második epizód egy tragikus balesettel indul: meghal egy fiatal családapa, maga után hagyva csecsemõkorú kisfiát és élettársát, aki még csak 17 éves. Ez a 17 éves lány fogad fel egy ideálokat kergetõ, de ebbõl kifolyólag a sikeres ügyvédi pályát magától eltaszító, viszont önmaghoz a végletekig hû, tehetséges, de sikertelen ügyvédet, aki miközben segít a lánynak megtalálja a saját boldogságát is.
A fiú szülei ugyanis elveszik a gyereket az anyjától, mondván, hogy nincs joga hozzá, hiszen hivatalosan nem is voltak házasok a fiukkal, másrészt 17 évesen úgysem tudná felnevelni.
A fiatal ügyvéd 2 éves USA-beli tartózkodása alatt megcsömörlött attól, hogy az emberek mindenkit beperelnek, mert mindent meg akarnak szerezni maguknak, amit csak lehetséges. Épp ezért nem akarja elfogadni a jövendõbeli apósa által felkínált helyettesi pozíciót annak ügyvédi társaságában, és képtelen képviselni az önérdekekükön kívül mást nem látó ügyfelei érdekeit, mert úgy érzi nem ez a helyes út. A törvények nem azért vannak, hogy fegyverként használjuk õket egymás ellen, hanem hogy megtanuljuk tisztelni egymást. Ezt a magasztos eszmét persze képtelen elfogadni az pénz- és sikerorientált após- és anyósjelölt, így a lányukat is eltiltják tõle. Így a fiú a saját személyes boldogságáról is képes lemondani, de az elveit nem adja fel. Ennek ellenére a menyasszonya kiáll mellette, mert megérti, és tiszteli a fiú elveit, emberi értékeit. És a fiú végül per nélkül oldja meg a fenti konfliktust is.

Azért tetszettek ezek a történetek, mert hihetõek, szépek, és tanulságosak, õszintén ajánlom minden drámakedvelõnek.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.

via_mala

Quote from: FazékEmlékszem, hogy én már kezdtem látni összefüggéseket! :haha: Tényleg elég durván adják elõ, össze-vissza ugrálnak az idõben is, de nekem tetszett addig, amíg láttam. :) Majd beszámolók róla, ha valaha az életben sikerült befejeznem. -_-
Végignéztem a Boogiepop Phantom - Boogiepop wa Warawanai sorozatot is, és már a legelején egy fontos dolgot kiemelnék: ezt a sorozatot úgy érdemes nézni, mint a Memento c. filmet. Az események ugyanis visszafelé követve relatíve értelmesek, normál idõrendben viszont meglehetõsen érthetetlenek. Sajnos ez a megvilágosodás engem is csak kb. a 9-10. rész tájékán ért, éppen ezért próbálom felhívni a figyelmet, hogy akik még nem látták, próbálják ilyen szemmel nézni. A történet persze még így is elég szürreális, és lyukacsos, de akik szeretik ezt a fajta elvont mûfajt, azoknak ajánlott, de szigorúan csak nagyon éber állapotban, nem pedig álmosságtól kerülgetve.
Szerintem: 7/10

.Attila

Quote from: White SeeDHmm, Ajánlom a Saikano-t
Na ezt viszont én nem ajánlom.
Neked meg mi bajod a Tenchi Universe-zel azt nemtom. Ha tetszett az OVA, akkor ez is tetszeni fog. Az OVA valóban jobb poénok terén, de ez is megállja a helyét.
White SeeD: nem elõször írsz postokat elkapkodva és (szvsz) elég szélsõségesen.

edit: via mala: Darkstarnak írtam, õ meg tudja, mirõl van szó, mert õ jár a vetítésre.

Rune

A Saikano-t mostanában kezdtem nézni, néha kiscsit tényleg erõltetettnek tûnik, de majd a végén nyilatkozom róla.
Viszont a karakterdizájnnal bárhogy is próbálom nem sikerült még megbarátkozni.

roderick

Quote from: via_malaVégignéztem a Boogiepop Phantom - Boogiepop wa Warawanai sorozatot is

Elárulok egy titkot: Boogiepop az japánban ilyen regénysorozat dolog és a Boogiepop Phantom az két ilyen könyv közti történetet mesél el, tehát feltehetöleg akiket érdekelt, azok 100x jobban tudták mi történik, de mi kis hazánkban ezt nem élhetjük át egy darabig
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Alkyra

Quote from: Ramiz:eeek: :3x3: ... :rolleyes:

Jóóóvannanaaa. Elírtam. :) Fáradt voltam. Geez.

Ramiz

Quote from: roderickElárulok egy titkot: Boogiepop az japánban ilyen regénysorozat dolog és a Boogiepop Phantom az két ilyen könyv közti történetet mesél el, tehát feltehetöleg akiket érdekelt, azok 100x jobban tudták mi történik, de mi kis hazánkban ezt nem élhetjük át egy darabig
Ilyeneket honnan tudsz?! Nem igaz, te tényleg minden apróságot tudsz egy csomó különbözõ animérõl! (riszpekt) (egész nap a netet bújod? :) )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Na végig néztem :D

Nagyon király  :jee:

Néha majdnem lefordultam a székrõl a röhögéstõl. Nagyon jó volt, kár hogy ilyen rövid.
De valahogy úgy van vége, hogy kéne lennie folytatásnak. Errõl tud valaki? Van folytatása?
Ez így még nincs befejezve, kéne valami végkifejlet. Vagy nyerje el Koizumi szívét, vagy ne, de be kéne fejezni szerintem.

Necrid^

Quote from: sirtomiNa végig néztem :D

Nagyon király  :jee:

Néha majdnem lefordultam a székrõl a röhögéstõl. Nagyon jó volt, kár hogy ilyen rövid.
De valahogy úgy van vége, hogy kéne lennie folytatásnak. Errõl tud valaki? Van folytatása?
Ez így még nincs befejezve, kéne valami végkifejlet. Vagy nyerje el Koizumi szívét, vagy ne, de be kéne fejezni szerintem.
Nem hinném hogy lesz folytatás..mert 1999-es anime :(

Relunx

Nah elkezdtem ezt az animét is nézni! Egyenlõre tetszik, remélem így is folytatódik tovább és még jobb lesz!

Relunx

roderick

Quote from: RamizIlyeneket honnan tudsz?! Nem igaz, te tényleg minden apróságot tudsz egy csomó különbözõ animérõl! (riszpekt) (egész nap a netet bújod? :) )
Mondjuk egyrészt a Google sokat segít a dologban. de az egész nap a netet bújom dolog is igaz... hiábo no, van valami elönye is ha az ember bölcsész

Amúgy Boogiepopból van élõszereplõs film is, asszem pont a sorozat elött játszódó könyvet dolgozza fel. habár még nem láttam
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.