Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Member

Quote from: roderickNekem van egy olyan tippem, hogy az offolás mennyisége miatt került át ide a topic:)
Akkor töröljék az OFF postokat (melyeknek egy részét én generáltam, ugye) és kész! Ez nem megoldás!

Lt. Simoan Blarke

reklám helye: látjátok, ezért nem kell postcount. egyébként nem volt olyan súlyos mennyiségû az off, különösen, ha azt tekintjük, hogy többek között olyan animékrõl (is) ment itt vita, amiknek nincs saját threadjük.

Azumanga Daioh 10-11

*vigyorog* szegény Sakaki-san szív a macskákkal :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Alkyra

Wow. Enel eléggé durva dolgokat tervezz.
Rengeteg ember halt meg itt útközben s már csak 8an maradtak(2rõl nem tud Enel)
Töltöm a többi részét..Nagyon jó ez a skypies rész, bár Enel egy kicsit irritál.

Fazék

RE@L

Texhnolyze, holnap írok review-t. Tetszett, nagyon tetszett mûvészi volt.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Ramiz

Quote from: RE@LTexhnolyze, holnap írok review-t. Tetszett, nagyon tetszett mûvészi volt.
:cool:

Planetes - Megvolt az elsõ epizód, ami valahogy nem ült. Kicsit szájbarágós volt, és elõre lehetett sejteni a tanulságot. Egyébként is, eddig csak a vörös hajú kiscsaj volt olyan "rögtön kiabálva közlöm az érzelmeken alapuló gondolataimat mindenkivel" típusú, most meg egy csomó más ember is... azért ez nem tipikus. :) Na mindegy, nem lehet minden tökéletes [SIZE="1"](mert akkor a Bebop nem maradna ilyen No. 1. etalon ;) )[/SIZE].
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rage

Quote from: RamizPlanetes - Megvolt az elsõ epizód, ami valahogy nem ült.
Azt javaslom, nezd vegig, garantalom, hogy nem fogsz csalodni (max. akkor, ha vegkepp nem tetszenek az ilyen urbeli dolgok). Ez a stuff nalam egy szinten van a Mugen no Ryvius-szal, ami nem kis szo. ;]
No mindegy, nagyon jo a CUCC, en mondom.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Member

Csak azért töltöttem le õket, mert maradt pár 100 szabad megám a hónap utolsó napján és hát ne vesszen már kárba. :rolleyes:

Maison Ikoku 1:
Ebbõl a történetbõl hiányzik a Rumiko Takahashi-féle fantáziavilág, minden realisztikus és bármelyikünkkel megtörténhet (Bonci most kiemelt ilyen téren :D). Hõsünk éppen vizsgára készülne, de a szálló többi tagja természetesen csak az õ szobájában akarja átvedelni az éjszakát, így barátunk a kiszállás mellett dönt, ám az utolsó pillanatban megjelenik elõtte a "japán magasságos Mária", s mint egy Rumiko mûben lenni szokott, love by first sight... Innentõl nincs megállás, el kell viselni a hülyéket, ha az imádott nõt látni akarja (s a mangába beleolvasva jönni fog egy rivális is...). Ennyit a sztoriról, grafikailag meglátszik rajta a kor, mégis jobban néz ki, mint a Jackie Chan kalandja címû förtelelm. Mondjuk a srácok piszkafa lábait és a felhúzott popsikat nem tudom ennek betulajdonítani. Mondjuk mellbimbók már itt is vannak, az Uruseibõl még asszem ez a fícsör hiányzott (meg az Inuból is :(). Ami zavart, az a fõhõs hangja, olyan mély baritonja van, hogy japó rambó lehetne, miközben csak egy ügyetlen egyetemista... Meg mintha kevésbé lenne elhülyéskedve, mint a Ranma, sajnos...

Excel Saga 2:
Az elsõ rész értelmetlen(nek tûnõ) keverése eltûnt, s most egy konkrét történetet vázolt fel, és a végén már a ki is derül, hogy ki lesz a második fõhõsnõ (akirõl a fórumon mindig csak azt olvasom, hogy itt meghal, ott meghal :)). Az Introja iszonyat jó, épp most töltöm le :). A nõi testalkat kidolgozására nem fordítottak vmi hûdesok idõt, a melleik eléggé egyszerûek (de legalább nem nagyok :whoah: ), viszont a medencéjük olyan, mintha fiatal fiúk lennének, a lábaikkal együtt. Meg Excelnek olyan a haja, mintha levágták volna stillel a fejét felül.

Ha választanom kéne, hogy melyiket nézzem meg, inkább az utóbbi. De a várólistám élén a Dokuro-chan áll, remélem, hogy Didico intézkedik. :D

Ramiz

Quote from: RageAzt javaslom, nezd vegig, garantalom, hogy nem fogsz csalodni (max. akkor, ha vegkepp nem tetszenek az ilyen urbeli dolgok). Ez a stuff nalam egy szinten van a Mugen no Ryvius-szal, ami nem kis szo. ;]
No mindegy, nagyon jo a CUCC, en mondom.
Nyugi, végig akarom nézni. :) Bár a következõ rész meg debilkedés volt (Naruto, Bruce Lee stb. cosplay ruhában trükköztek a holdi telepen). Asszem ez a sorozat tartogat még nekem meglepetéseket... :D

Egyébként mi(lyen) az a Mugen no Ryvius?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Ramiz: ne hagyd abba. A 8-9. rész tájékán beindul a fõszál, és onnantól szinte végig karf@szorítóan izgalmas lesz.

A Mugen no Ryvius (alias Infinite Ryvius) viszont szerintem kerülendõ.
Egyszer már írtam róla részletesebben (júz szörcs fánksön), röviden annyi, hogy rengeteg, követhetetlenül sok szereplõ van, legtöbbjük idegesítõ vagy hiteltelen a motivációja, a tudományoskodó blabla pedig, ami a kerettörténetet hivatott megtámogatni, bántóan kamu.
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyoRamiz: ne hagyd abba. A 8-9. rész tájékán beindul a fõszál, és onnantól szinte végig karf@szorítóan izgalmas lesz.

A Mugen no Ryvius (alias Infinite Ryvius) viszont szerintem kerülendõ.
Egyszer már írtam róla részletesebben (júz szörcs fánksön), röviden annyi, hogy rengeteg, követhetetlenül sok szereplõ van, legtöbbjük idegesítõ vagy hiteltelen a motivációja, a tudományoskodó blabla pedig, ami a kerettörténetet hivatott megtámogatni, bántóan kamu.
:merci:
Oké, nem hagyom. Eszem ágában sincs. :)

SaiyaGin

Maburaho 11
Kazuki lehetõségei egyre fogynak, és ez a méreg is érdekes dolgokat okozhat...
Úgy tûnik, komolyodik a dolog...

SaiyaGin

Tegnap senki nem nézett animét?
Na mindegy 2 napos különbséggel nem szerkesztem az elõzõ hozzászólásom...
Nos:
Mini Goddesses 42: Gan-chan és az átlagos fõiskolás: this stuff rulz!! :muhahah: :whoah:
Valamint:
Maburaho 12-13: kíváncsi vagyok mit tudnak kihozni a történetbõl még több, mint 10 részig Kazuki jelenlegi állapotában. Mondjuk a szellemgyûjtõ némber felbukkanása érdekes dolgokat hozhat.:)

Szek.: Mini Goddesses 43: valahányszor azt hiszem, hogy nem tudnak elõállni még egy állatsággal, megcáfolnak!:D

RE@L

Texhnolyze

Újfent úgy vagyok mint mostanság review írásnál hogy nemis tudom hogy kéne kezdenem. Talán úgy hogy ahányszor Texhnolyze-ról hallotam mindig az maradt meg bennem a legjobban a véleményekbõl hogy úristen milyen rohadtul unalmas Kb... és hogy lassan indul be, ami igaz is sõt ennyire lassan még 1 anime se indult azok közül amiket én láttam. Le szeretném szögezni hogy szerintem a Texhnolyze nagyon de nagyon nem való mindenkinek. Hogy miért? Mert nagyon biztos hogy sokaknak nemtetszene, a vontatott kezdés, elvont dolgok az atmoszférája képi megjelenítései és a története miatt. A történetrõl magáról nemszeretnék sokat mondani  van 1 bunyós srác akinek nem nagyon nagy az IQ-ja (Ichise, nekem végig úgy tûnt hogy hamar elborul az agya és nemigazán agyal/gondolkodik) Nemigazán vette komolyan a boxmeccs bundáját, amiért kõ keményen megbüntetik. Késöbb 1 gyönyörû szép szõke orvosnõ megsajnálja és mûvégtagokat gyárt neki ( to Texhnolyze= itt a sorozatban tul képpen kibernetizálnit jelent=idegrendszer mûködtette mesterséges testrészek implantálása) ami nem csak a testrészeket pótolja hanem teljes egészében megváltoztattja az embert. Többet nemigazán szertnék mondani róla mert akkor csak elvenném a sorozatra kíváncsiak örömét.
Maga a sorozat tele van szimbólumokkal és nagyon jóérzés ezeket felfedetni vagy csak egyszerûen érezni hiszen csomó olyan van amit tudás hiányában nem tudunk felismerni csak érezni. [SPOILER][COLOR="White"][Ran volt az egyik kedvecem hiszen minden jóslata beteljesedett ahogyan mondta, plusz még a Doki nagyon el volt találva szerintem de Ichise-vel a végéig 1általán nem voltam kibékülve.[/COLOR][/SPOILER]
Mindenképpen mély nyomokat hagyott bennem és a zenéje bekerült a top10be. Nagyon el van találva azoknak akik szeretik az ilyen elborult, elvont és sötét deutopisztikus dolgokat.
Azoknak akik a számokra hallgatnak: 10/8

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....

Member

Úgy látszik, Japánban eléggé közkedvelt ez a mûvégtag téma. :rolleyes:
(Bár az említett mû idõben megelõzi azt a kettõt, amire gondolok most)

Ramiz

Quote from: RE@LTalán úgy, hogy ahányszor Texhnolyze-ról hallottam, mindig az maradt meg bennem a legjobban a véleményekbõl, hogy úristen, milyen rohadtul unalmas...
A könnyen befogadható, könnyen felejthetõ, éppen ezért nézése alatt szellemi kikapcsolódást nyújtó animék és filmek kedvelõinek nyilván nem fog bejönni ez az aktív közremûködést és szellemi koncentrációt igénylõ sorozat.

Quote from: RE@Lés hogy lassan indul be, ami igaz is sõt ennyire lassan még 1 anime se indult azok közül amiket én láttam.
Hmm... ajánlom a .hack//SIGN-et és a Noir-t. Mindkettõ olyan, hogy tulajdonképpen végig nem indul be, mégis élvezhetõek (speciel én nem csípem a Noir-t, de Bonci kedvence). Különben is, akkor kell beindulás, hogyha a cselekmény viszi el a hátán a filmet, márpedig a Texhnolyze nincs erre rászorulva (még ha a cselekmény egyre izgalmasabb is a végéig): pusztán a képi metaforák, hasonlatok, a karakterek jellemei és a világ érdekessége lenyûgözõ és izgalmas.

Quote from: RE@LAzoknak akik a számokra hallgatnak: 10/8
Nálam 10/10. (Csak hogy több véleményt is halljatok. :) )

Rage

Quote from: RamizNálam 10/10.
Nalam is, stabilan. ;)
Kar, hogy azota nem nagyon szuletett hasonlo kaliberu mu az animek kozt. :\
痛みを感じる方向に、出口がある!

RE@L

Quote from: RamizA könnyen befogadható, könnyen felejthetõ, éppen ezért nézése alatt szellemi kikapcsolódást nyújtó animék és filmek kedvelõinek nyilván nem fog bejönni ez az aktív közremûködést és szellemi koncentrációt igénylõ sorozat.

Hmm... ajánlom a .hack//SIGN-et és a Noir-t. Mindkettõ olyan, hogy tulajdonképpen végig nem indul be, mégis élvezhetõek (speciel én nem csípem a Noir-t, de Bonci kedvence). Különben is, akkor kell beindulás, hogyha a cselekmény viszi el a hátán a filmet, márpedig a Texhnolyze nincs erre rászorulva (még ha a cselekmény egyre izgalmasabb is a végéig): pusztán a képi metaforák, hasonlatok, a karakterek jellemei és a világ érdekessége lenyûgözõ és izgalmas.

Nálam 10/10. (Csak hogy több véleményt is halljatok. :) )

Ezzel mind egyetértek és ezért nem ajánlanám mindenkinek! :tezsvir:  A számokat mint értékelés én nagyon nem szeretem, túl közömbös szerintem ha leírom hogy 10/10 vagy 10/6.... igazán értékelni szerintem csak úgy lehet ha az ember kifejti a véleményét. Apropó Ramiz ha lesz 1 kis idõm Texhnolyze topikban kifejtem hogy miért lehet igaz az elméleted, sõt!!!

deaththief

Most fejeztem be a sorozatot.Hát mit mondjak a vége kicsit furcsa volt,nem tetszett.Aztán 1 cigiszünet után rájottem hogy nagyon zsír,csak meg kellett értenem.Összességében szerintem nagyon jó kis sorozat.Most jön a 2 film(csak azt nem tom,hogy elõbb a death&rebith vagy az end of eva van :D )

RE@L

Death&Rebirth öt nyugodt szívvel kihagyhatod!!!!

Fazék

fenébe hogy át lett nevezve ez a topic, az esetek felében átugrok fölötte... :rolleyes:

deaththief

Quote from: RE@LDeath&Rebirth öt nyugodt szívvel kihagyhatod!!!!

H-h?Nagyon rossz?Vagy mi?

Moha

Quote from: Fazékfenébe hogy át lett nevezve ez a topic, az esetek felében átugrok fölötte... :rolleyes:
Na, másoknak meg úgy nem volt jó, azért neveztem át...
Tartsunk szavazást? :rolleyes:

Fazék

Quote from: MohaNa, másoknak meg úgy nem volt jó, azért neveztem át...
Tartsunk szavazást?
nem tökéletesen megértem, át kellett nevezni, mert úgy nem volt egyértelmû mire szolgál, csak ez ilyen blog-szerû bejegyzés volt, fájdalmam a világba ordítása és gondoltam ha már úgyis offtopic 1 nem számító hozzászólás belefér ;)

de hogy immár ON is legyek :)

Jungle wa Itsumo Hale Nochi Guu
izé nem ajánlom senkinek, csak az infantilis bolondoknak :) nekem nagyon tetszett. semmi komolyabb történet csak agyatlankodás. nem is szívesen vallom be hogy ennyire tetszik nekem :D bár néha már nekem is sok volt Hale ordítozása és hadarása, de belefért.
a történet röviden: anya és fia él egy dzsungelben kis törzsszerû társasággal, persze technikai színvonal a mai, szóval tv + videójáték a kölöknek, hûtõ tele sörrel az anyukának, aki mást se csinál csak vedel és lustálkodik. kölykök iskolába járnak, ami nagyjából szabad foglalkozás, mert a tanár általában bejön és alszik, satöbbi, satöbbi :) és fõhõsünk a kölyök Hale és anyja mellé egyszercsak csatlakozik Guu is, aki a semmibõl elõjött aranyos (magát) kislány(nak álcázó akármi, feneketlen bendõvel :D), akit mindenki azonnal megkedvel, csak Hale sejti, hogy viszontagságos idõk várnak rá :D
a rajzolás eléggé egyszerû, szóval az emberek 80%-át már ez elég hogy elriassza a sorozattól, de amúgy nekem nagyon tetszett és Guu olyan pofákat volt képes vágni hogy az hihetetlen :haha:
Mivel rég nevettem ilyen jókat kap tõlem egy 8/10-et :)

amúgy tényleg nem ajánlom senkinek, most is csak azért írtam róla ajánlót, hogy ne legyek OFF, már jó ideje hogy megnéztem :D

Kuroi Tenshi

Quote from: deaththiefH-h?Nagyon rossz?Vagy mi?
nem.
A sorozat és a moviek között eltelt némi idõ (mármint a valós életben)
A D&R a 24 részt foglalja össze, de szinte semmi új sincs benne.
Ha most nézted meg, akkor gondolj csak vissza arra, hogy mi volt a 24.-ben, onnan folytatódik

Ácsi, akkor mégiscsak jól láttam..

Miért került ez a thread is az OT-ba?
Nem látok semmi jó okot rá.
Nagyon szorosan kapcsolódik az animékhez, gyakran vannak benne beszámolók, összefoglalók és ajánlások. Ennek szerintem egyértelmûen az Anime-subforum-ban van a helye.
Szvsz.

SaiyaGin

Az Oh! My Goddess merchandise újabb termékét az AHQ jóvoltából élvezhettem. A sorozat egy történet nélküli állatság, ami Urd, Skuld és Belldandy chibi alakban átélt kalandjait mutatja be.  Az ,,állatság" szó szerint értendõ, ugyanis az istennõk mellett a legfontosabb szereplõ a Gan-chan (teljes nevén: Mitsuo Iwata*), aki egy patkány.:D Itt kell kitérnem arra, hogy a sorozatnak talán egyetlen felróható hibája az, hogy az emberiség nagy része által elnyomott/üldözött csoportot meglehetõsen sztereotíp bagázsként mutat be, tudniillik Gan-chan elég egyszerû lélek, gondolatai az evés, alvás, evés, patkánylányok, evés körül forognak, és hangoztatja, hogy fajtársai is ugyanezt találják követendõ példának egy patkány életében.Ennek ellenére Gan-chan egy kedves, szerethetõ idióta, aki Urd és Skuld mesterkedései során elég gyakran pórul jár. Még a patkányfóbiások is bírni fogják.
A romantikát kedvelõknek ez a sorozat nem habostorta, ugyanis Gan-chanon kívül senki nem lesz szerelmes, habár õ többször is. :D Fokozandó ezt, a sorozat elsõ felében Belldandy csak pillanatokra jelenik meg, akkor is csak azért, hogy szóljon: kész az ebéd/vacsora, Keiichinek pedig az egész sorozatban nincs jelenése, egyszer látjuk az árnyékát, kétszer pedig hallhatjuk a hangját. Szerencsére annyi hülyeséget összehoztak a készítõk, hogy nem hiányoltam õt.
A sorozat 48 részbõl áll, ezek mindegyike 7 perc (ebben benne van a bevezetõ szöveg és az ending), vagyis elég hamar megnézhetõ.
Összefoglalva: mindenkinek ajánlom, aki könnyed kikapcsolódásra vágyik, a manga/OVA/sorozat rajongóinak meg fõleg!!

* Gan-chan seiyuu-ját Mitsuo Iwatának hívják.

Pagan

Quote from: FazékJungle wa Itsumo Hale Nochi Guu
izé nem ajánlom senkinek, csak az infantilis bolondoknak :) nekem nagyon tetszett.
Valoban tul elborult ahhoz, hogy mindenkinek izleset kielegitse, de nekem speciel szinten nagyon bejott. Eleg hatasos es kiszamithatatlan poenok vannak benne, Guu neha nagyon gonosz dolgokat muvelt szerencsetlen Haleval. :haha: Persze senki ne szamitson Dokuro-chan fele verengzesre, itt a lelki terroron van a hangsuly.

Feldin

Quote from: FazékJungle wa Itsumo Hale Nochi Guu
izé nem ajánlom senkinek, csak az infantilis bolondoknak :) nekem nagyon tetszett.

Nekem is tetszett :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Dreamcleaver

Quote from: FeldinNekem is tetszett :D

Csatlakozom. Van neki 2 folytatás a is, a Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu Deluxe és a FINAL.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

Quote from: DreamcleaverCsatlakozom. Van neki 2 folytatás a is, a Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu Deluxe és a FINAL.
most egy picit meglepõdtem hogy ennyi embernek tetszik, de örülök :)

amúgy a nevét össze-vissza írogatják ugyebár szokásos módon r-l hangzáseldönthetetlenség miatt, de nekem valamiért jobban tetszik a Hale :)

a folytatások megnézése tervbe van véve, csak most más sorozat foglal le, de amint ez kimerült már ugrom is neki :)