Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: FazékAzt lehet tudni, hogy David Lynch miért szállt ki a Twin Peaks sorozat készítésébõl?
Miután a fõ dolgok kiderültek abbahagytam és azóta nem vagyok képes rávenni magam a folytatásra...
Azért szállt ki, mert közben más filmeken is dolgozott, és kevés ideje maradt a TP-re. Szerintem egyszerûen ráunt, illetve bosszantotta, hogy a stúdió kierõszakolta belõle, hogy kiderüljön, ki a gyilkos. Lynch ezt a sorozat legvégére tervezte, ha egyáltalán valahova, és éppen azt tartotta érdekesnek, hogy ez a kezdeti rejtély mellé újabbak és újabbak bukkannak fel. Szerintem a gyilkos kilétének kényszerû elárulásával úgy érezte, hogy a sorozat gerincét tépték ki.
Hogyha ott hagytad abba, [COLOR="LemonChiffon"]ahol Leland meghal[/COLOR], jó helyen tetted, ne nézd tovább, ha nem vacakként szeretnél emlékezni a TP-re. Még a filmet nézd meg, nekem is csak az van hátra.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Kuro_Tenshi és Ramiz: az utóbbi két postotok a számból vette ki a szót :)

On:
Tegnap a Duna adta a Más világ -ot (The Others) Alejandro Amenábar író-rendezõ-zeneszerzõ mestertõl.
Az egyetlen baj, hogy ehhez kicsit túl felkészült voltam, egyrészt valami nagyokos megmondta a film végét, másrészt túl sok hasonló filmet láttam az utóbbi idõben (nem mondom meg melyeket, mert spoiler). Így nem tudott annyira a markában tartani a film, mint kellett volna, de hogy jó film, az így is átsütött rajta. A snittek precizitása, a sötét és világos találkozása miatt le a kalappal a film elõtt, végig bennem tudta tartani a feszültséget, egy kicsit a rémületet is; a gyerekek is nagyon jók voltak.
Rövid bevezetõ, aki nem ismerné: egy kis brit szigeten álló hatalmas, csendes, szinte üres kastélyban él egy egyedülálló asszony két gyermekével. A gyerekek bõre súlyosan fényérzékeny, így állandóan félhomályban kell tartani a kastélyt, az ablakokat vastagon elfüggönyözni; az anya és a személyzet csak akkor teremthet világosságot, ha legalább két szobával arrébb vannak a gyerekek. Más bizarr szabályok is mûködnek a kastélyban, ahova bezárva kénytelen a két gyerek felnõni; ebbõl adódóan az anyának állandóan felügyelni kell õket, ezzel magát is elvágva a külvilágtól.
A hangulat nagyon ott van.

kikuchiyo

Profeta:
Én még annak idején moziban láttam a Más világot, és sokkal jobbnak tartom, mint ööö... azt a számozottat.
Sokkal jobban fel van építve, jobb a hangulata, arról nem is beszélve, hogy Nicole Kidman jobb színész (és jobban is néz ki), mint ööö... az a másik színész.
Ez a film még úgy is mûködik nagyjából, ha tudod elõtte a végét, ellentétben ööö... azzal a másikkal.
:)
Failure is the default option

Fazék

köszi Ramiz, ilyesmit sejtettem én is a dolog hátterében, az említett ponton túl +1-2 résszel rá hagytam abba a TP-t, de megfogadom tanácsodat és nekiugrom a filmnek. :)

és egyetértek kikuchiyo-val :)

Próféta

Quote from: kikuchiyoÉn még annak idején moziban láttam a Más világot, és sokkal jobbnak tartom, mint ööö... azt a számozottat.
:)
:tezsvir:
Ellenben a "másik" melett szól, hogy régebbi.
Van viszont egy ööö.. harmadik, azt nem tudom ilyen finoman nem elárulni mint Te (ööö Vietnámos, ebbõl még remélem nem találja ki, aki nem gondol kimondottan rá); az ugyan kevésbé hasonlít, mint ez a kettõ egymásra, de a befejezése neki is ilyesmi, és nekem talán az tetszett a legjobban a három közül. Azt láttátok?

Kuroi Tenshi

Quote from: ProfetaTegnap a Duna adta a Más világ -ot
Na tessék, tegnap itt maradtam a gép elõtt, gondolva, hogy úgyse fog semmi értelmes se menni a tvben, erre mégis :(

kikuchiyo

Fazék: Vsz. csalódni fogsz a Fire, walk with me-ben.
Különféle okok miatt (ötórás filmet vágtak meg kétórásra vagy mi) nehezen követhetõ, zavaros, és khmm... nem annyira zseniális, mint a sorozat elsõ fele.

Profeta: ???

Kvikveg

Quote from: Profeta:tezsvir:
Ellenben a "másik" melett szól, hogy régebbi.
Van viszont egy ööö.. harmadik, azt nem tudom ilyen finoman nem elárulni mint Te (ööö Vietnámos, ebbõl még remélem nem találja ki, aki nem gondol kimondottan rá); az ugyan kevésbé hasonlít, mint ez a kettõ egymásra, de a befejezése neki is ilyesmi, és nekem talán az tetszett a legjobban a három közül. Azt láttátok?
En lattam mindharmat, Vietnamos alapmu, egyik kedvenc filmem a temaban es egyaltalan. Szamozottnak jo a csattanoja, es jo, de annyira nem utos. Ketgyerekes anyas engem annyira nem fogott meg... Inkabb idegesitett kicsit.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Ja hogy úgy!
Tényleg alapmû.
(Egyik kedvenc jelenetem benne: a fickó fekszik a kórházi ágyban, körülötte a családja, mindenki boldog, látszólag minden tök jó, aztán megszólal egy hang: "Álmodj csak!")

Kvikveg

Quote from: kikuchiyoJa hogy úgy!
Tényleg alapmû.
(Egyik kedvenc jelenetem benne: a fickó fekszik a kórházi ágyban, körülötte a családja, mindenki boldog, látszólag minden tök jó, aztán megszólal egy hang: "Álmodj csak!")
Erdekes, pont erre nem is emlekszem. Arra igen, hogy a csontkovacsot hogy hivta. :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Manu

kikuchiyo

Van program az idei Titanic filmfesztiválhoz:
http://www.titanicfilmfest.hu/2006/section/index.php?menu_id=3

A legtöbb cím nem mond sokat, igazából csak a Kim-Ki Duk az, amire biztosan elmegyek.

...na meg talán a Cthulhu hívása még érdekes lehet... na mindegy, szemezgessetek, és szóljatok, ha találtok valami érdekeset.

L.Mole

Quote from: kikuchiyoEhhez képest a második (vagy harmadik) részben, amikor az öreg csávó löki a vakert, a kamera ész nélkül zoomol ki-be a képernyõkbe, az egész követhetetlen és semmi értelme nincs, csak azért van, mert 'höhh, az elsõ részbe bejött a sok kis köcsögnek, akkó rakjuk be ide is'.

Nemtudom, én azt gondoltam, hogy a választási lehetõségek mátrixából melynek bizonyos értékei megjelennek a hátsó képernyõkön lépünk be mindig az egyiken jelezve a szabad akarat alkotta sokszínûséget. Hiszen ezt éppen ekkor igyekszik az öreg a szánkba rágni.
Nem lehet, hogy túl magasról akarja mindenki megítélni a második két részt, illetve olyan filmmûvészeti elemekkel hasonlítja össze melyek valójában már az elsõ részben sem voltak szándékosak?

És vajon ha a három filmet egybevágva (az kb. egy gyûrûkura bõvített hosszúság, még reális is) egy filmként tekintettük volna meg már az elején, akkor vajon mindenki azt mondta volna, hogy az elsõ harmada elmegy, a maradék kétharmad pocsék?

Elnézést de ez még kikívánkozott.

kikuchiyo

Quote from: L.MoleNem lehet, hogy túl magasról akarja mindenki megítélni a második két részt, illetve olyan filmmûvészeti elemekkel hasonlítja össze melyek valójában már az elsõ részben sem voltak szándékosak?

Ez egy jó meglátás, lehet, hogy tényleg csak vakon kapkodtak, és egyszer bejött, aztán meg nem.

QuoteÉs vajon ha a három filmet egybevágva (az kb. egy gyûrûkura bõvített hosszúság, még reális is) egy filmként tekintettük volna meg már az elején, akkor vajon mindenki azt mondta volna, hogy az elsõ harmada elmegy, a maradék kétharmad pocsék?

Ez egy nagyon mesterséges feltétel, amit itt állítasz.
Továbbra is fenntartom, hogy a két folytatást csak az elsõ rész sikere tette egyátalán lehetségessé, ebben a formában nem jöhettek volna létre egyszerre.
De igen, ha a három filmet egyszerûen egymáshoz fûzték volna a jelenlegi formájukban, akkor valószínûleg ezt mondanám.

QuoteElnézést de ez még kikívánkozott.

Elnézzük. :)

Fazék

Quote from: L.MoleNem lehet, hogy túl magasról akarja mindenki megítélni a második két részt, illetve olyan filmmûvészeti elemekkel hasonlítja össze melyek valójában már az elsõ részben sem voltak szándékosak?
megnyugtatlak, nekem garantáltam nem emiatt nem tetszett a 2. és 3. rész :D én már az elsõben se láttam (/vettem észre) túl sok filozófiát(*), egyszerûen csak egy nagyon jó akciófilmet. felkészültem lelkileg, hogy a második és a harmadik részben is elámítanak majd a remek akciójelenetekkel, ehelyett többnyire röhejes, unalmas, és fájdalmas volt (egyszerre) végignézni az újabb részeket. a másodiknál még voltak jó ötletek, de a harmadik már végleg unalomba fulladt számomra. pontosabban most akármennyire is szídom egy közepes filmnek továbbra is elmennek, de közel sem olyan emlékezetesek, mint az elsõ rész.

[SIZE="1"]* általában célszerû velem szemben a filozófia mondandót egy táblával a nyakában "filozófiai mondandó" felirattal beküldeni és egy zenei csinnadrattával kísérni ordítva a tábla szövegét, hogy feltûnjön nékem bármi is belõle :haha:[/SIZE]

L.Mole

Quote from: kikuchiyoEz egy nagyon mesterséges feltétel, amit itt állítasz.
Továbbra is fenntartom, hogy a két folytatást csak az elsõ rész sikere tette egyátalán lehetségessé, ebben a formában nem jöhettek volna létre egyszerre.
De igen, ha a három filmet egyszerûen egymáshoz fûzték volna a jelenlegi formájukban, akkor valószínûleg ezt mondanám.

Ok, értem az álláspontotad és nem kívánok úgy tenni mintha különösebben értenék a filmmûvészethez, vagy tudnám hogyan fogant meg a három film. Pusztán jók voltak a benyomásaim, és úgy éreztem magyaráznom kell a bizonyítványomat amiért mindhárom rész bekerült féltve õrzött DVD gyûjteményembe (nem ellened, magamért).

Ez van. Mondták már páran, hogy ízlések és pofonok... mindkettõ rámférne.

Quote from: Fazékpontosabban most akármennyire is szídom egy közepes filmnek továbbra is elmennek, de közel sem olyan emlékezetesek, mint az elsõ rész.

Nekem már ez is vigasz (mégse vagyok 100%-osan freak).

kikuchiyo

Elsõ körben a következõk érdekelnek a Titanicról:

3/31 19:30 A tea íze (Kossuth)
4/02 18:00 Vértea és Vörös Madzag (Toldi)
       20:30 Holdkór (Örökmozgó)
4/05 16:00 Az Íj (Kossuth)
4/06 21:00 Cthulhu hívása (Toldi)
4/07 16:00 A holtak könyve (Toldi)

Ramiz

Quote from: Fazék[SIZE="1"]* általában célszerû velem szemben a filozófia mondandót egy táblával a nyakában "filozófiai mondandó" felirattal beküldeni és egy zenei csinnadrattával kísérni ordítva a tábla szövegét, hogy feltûnjön nékem bármi is belõle :haha:[/SIZE]
:haha: Könyvekben például úgy tûnt elég jól vágod a hasonló rejtett mondanivaló részeket.

Quote from: L.MoleNekem már ez is vigasz (mégse vagyok 100%-osan freak).
Attól még az vagy... :__devil: (sorry) :angyali:

Quote from: kikuchiyoElsõ körben a következõk érdekelnek a Titanicról: (...)
4/02 18:00 Vértea és Vörös Madzag (Toldi)
       20:30 Holdkór (Örökmozgó)
4/05 16:00 Az Íj (Kossuth)
4/06 21:00 Cthulhu hívása (Toldi)
4/07 16:00 A holtak könyve (Toldi)
Taste of tea-t már láttam, meg is van, attól függetlenül tudom ajánlani, jópofa, bár nem mondom, hogy hibátlan. Manunak és másoknak jobban bejött, mint nekem. Ajánló van az Ázsiafilmen. Az íj is érdekel. A Svankmajer filmre felkaptam a fejem, de aztán elbizonytalanodtam a sztori miatt. A Cthulhu-t viszont mindenképpen megnézem, mehetünk együtt, úgyis még sosem söröztünk egy jót. :) Ja meg a Kilenc sárkány is érdekel.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

A Kilenc sárkány annyira nem fogott meg a leírás alapján.

Megbeszélhetünk egy-két közös filmnézést BTW.

[SIZE="1"]Imázsváltás? :)[/SIZE]

Ramiz

Quote from: kikuchiyoMegbeszélhetünk egy-két közös filmnézést BTW.
OK. Cthulhu 2 hét múlva hétfõn 8-kor és szerdán fél 9-kor lesz. Neked melyik alkalmasabb? Kalkuláld bele a sörözést. :D (Toldi közelebb van egy jó sörözõhöz, amit ismerek, mint a Kossuth.)

Quote from: kikuchiyo[SIZE="1"]Imázsváltás? :)[/SIZE]
Csúnyán megtréfált az az oldal, ahonnan az aláírásképemet linkeltem be... :uzi: A fickó pedig Hirdeti Az Igazságot. A sivatagban. Szerényen, de eltökélten. Imádnivaló. :kiraly:

Fazék

Quote from: RamizOK. Cthulhu 2 hét múlva hétfõn 8-kor és szerdán fél 9-kor lesz. Neked melyik alkalmasabb? Kalkuláld bele a sörözést. :D (Toldi közelebb van egy jó sörözõhöz, amit ismerek, mint a Kossuth.)
esetleg csatlakozhatnék én is? :) (mindkét nap jónak tûnik, de hajlok a korábbi kezdésû felé, mert vhogy haza is kéne jutni utána)

kikuchiyo

Épp kérni akartalak... (persze a barátság makulátlan bárány-álarcát ezúttal az aljas, önzõ érdek farkasa öltötte magára, elvégre tavaly is bizonyítottál sofõrként... :))
A hétfõi is jó nekem.

Fazék

Quote from: kikuchiyoÉpp kérni akartalak... (persze a barátság makulátlan bárány-álarcát ezúttal az aljas, önzõ érdek farkasa öltötte magára, elvégre tavaly is bizonyítottál sofõrként... :))
A hétfõi is jó nekem.
én meg pont azt a kérdést járatom a fejemben már egy ideje, hogy vajon hogyan tudnám Nakedape-t rávenni, hogy eljöjjön velünk megnézni ezt a filmet, ami vszleg abszolút nem érdekli és pénze és ideje sincs rá és vállalja is a sofõrködést mindezek mellett :haha:

szóval úgy néz ki rám marad a sofõrködés, de nem gond, mert amúgy se söröztem volna, még mindig nem komálom a sört :)

Ramiz

Ne csináljátok már, fiúk! Mit ér az egész egy kis piá... na jó, egy koccintás nélkül? :) Raggie-Wan Kenobi, magában van az utolsó esélyem!

L.Mole

Quote from: "Ramiz"Taste of tea-t már láttam, meg is van, attól függetlenül tudom ajánlani, jópofa, bár nem mondom, hogy hibátlan.

Iszonyatosan vontatott (talán rossz szó) ám remek film. Erõsen elgondolkodtatott, hogy vajon ez a fajta hosszan elnyújtás (lehet, hogy ez is rossz szó) mindenképpen kellett ahhoz, hogy a film azt a hangulatot adja át amit szeretett volna? Végül arra jutottam, hogy valszeg igen, és érdemes ráhangolódni némi fordulatszám csökkentéssel.

Ramiz

Csak Zoli és kiku jön Cthulhu-ra? Akkor majd foglalok jegyet. Nem tudom, hogy mennyien érdeklõdnek a film iránt, de csak kétszer játsszák. :) Addig is olvasgassátok az ígéretes imdb-s véleményeket a filmrõl és csorgassátok a nyálatok, mint én. :)

Kvikveg

Quote from: RamizCsak Zoli és kiku jön Cthulhu-ra? Akkor majd foglalok jegyet. Nem tudom, hogy mennyien érdeklõdnek a film iránt, de csak kétszer játsszák. :) Addig is olvasgassátok az ígéretes imdb-s véleményeket a filmrõl és csorgassátok a nyálatok, mint én. :)
Mmmm, mikor mentek es hova pontosan? Ez erdekel.
Hetfo jo, csutortok nem jo.

L.Mole

Quote from: RamizAddig is olvasgassátok az ígéretes imdb-s véleményeket a filmrõl és csorgassátok a nyálatok, mint én. :)

Hmm... Hmm... Ez valóban lelkesítõ.

kikuchiyo

Úgy tudom, egyelõre a hétfõi idõpontról van szó.

Ramiz, ha vállalod, hogy lefoglalod, akkor tedd meg, amint lehet, mert az az érzésem, hogy erre nagyon sokan kíváncsiak lesznek.

Ramiz

Quote from: kikuchiyoRamiz, ha vállalod, hogy lefoglalod, akkor tedd meg, amint lehet, mert az az érzésem, hogy erre nagyon sokan kíváncsiak lesznek.
Jó, de elõbb mindenki döntse el, hogy biztos jön-e. :)
Emiatt pedig nem foglalni kéne, hanem megvenni a jegyeket. Mondjuk holnap. Vagy jövõ héten. Sajnos nekem nem sok tõkém van, úgyhogy ha sokan megyünk, nem tudok mindenkinek hitelezni.
Ezek pedig a vetítési idõpontok. Hétfõn a Kossuthban adják (Nyugati pu.) 20:00-tól, a jegyár (a fenti kedvezménnyel) 640.-, csütörtökön pedig 21:00-tól a Toldiban (Arany János utca) szintén a kedvezménnyel 560.-ért.

edit: lejött a film t0rrenten, nagyon erõs a csábítás - de nem, nem nézem meg, csak belekukkantottam. Nem tudom, hogy mit fogtok hozzá szólni, mindenesetre nekem tetszik. Tényleg olyan íze van, mint a régi-régi rémfilmeknek, de azért valahogy érezni, hogy nem régen csinálták. Párbeszéd kevés van, az is kiírva, mint a Chaplin-filmekben. Furcsa, érdekes, de tetszik az ötlet, mert a Lovecraft-novelláknak is egy sajátos, régies íze van. Na nem is kukucskálok bele sokat, nehogy elrontsam a meglepetést. :) (Egyébként az Ördög címû másik film, amivel együtt vetítik, az is ígéretesnek tûnik.)