Main Menu

Elfen Lied

Started by Dragon, 2005-05-15, 12:33:42

Previous topic - Next topic

Értékeld az Elfen Lied-et:

(1) [Elégtelen!] Borzalmas volt, a mûfaj szégyene.
11 (6.3%)
(2) [Elégséges.] Azért nem a legrosszabb, de nem ajánlanám.
11 (6.3%)
(3) [Közepes.] Nem is értem miért ilyen szélsõségesek a vélemények róla.
15 (8.5%)
(4) [Jó.] Tetszett, de azért van ennél jobb is.
80 (45.5%)
(5) [Kitûnõ!] A legjobb, amit valaha láttam.
59 (33.5%)

Total Members Voted: 175

Nevl

Quote from: GrovenÍme a kérdes, amire talán majd lesz válasz..

Amugy a végén amikor Lucy visszamegy harcolni, körbeveszi sok kommandós, de csak annyit látsz, hogy valami eltörik és felrepül a levegõbe az mi akar lenni?? (talán az a kagyló amit kouta-nak vitt? Vagy nem vágom...
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

dragon83

Quote from: NevlAmugy a végén amikor Lucy visszamegy harcolni, körbeveszi sok kommandós, de csak annyit látsz, hogy valami eltörik és felrepül a levegõbe az mi akar lenni?? (talán az a kagyló amit kouta-nak vitt? Vagy nem vágom...

Szerintem  Lucy egyik szarva(vagy nem tudom minem nevezzem)az ami letörik. A másik szarv pedig már korábban letörött, ha jól emlékszem.
"What is not remembered, never happened."
(Lain)

Groven

Quote from: dragon83Szerintem  Lucy egyik szarva(vagy nem tudom minem nevezzem)az ami letörik. A másik szarv pedig már korábban letörött, ha jól emlékszem.

Igen. Emlékeztek elõtte harcolt Kurama lányával, az ultimate dicloniussal, Marikoval. Akkor tört le az egyik szarva. A legvégén mikor a kommandósoknak megy, akkor ugye annyit látni, h 2 vectora elindul feléjük és a köv kép, h a szarva a levegõberepül.

Bandita ^^

Nos a "hype-faktor"-nak köszönhetõen engem is érdeklõdésra sarkallt eme alkotás. Tehát megnéztem. Nemtetszett... Pontozni nem szeretném, mert nincs "-1"-es pont. Félreértés ne essék, nem szeretném lehúzni. Értem mért tetszik azoknak akiknek tetszik, de nem fedeztem fel benne azt az átûtõ eredetiséget, mint amire számítottam. Lehet én vagyok túl rideg, nemtudom.
Moreover: Azt is megkockáztatnám, hogy hülyeség, persze ez is Imo.

Mindenesetre az vitathatatlan, hogy érdekes. :3x3:
Tulajdonképpen annak ellenére hogy viszonylag negatív érzéseket ébresztett bennem, nem tartom elvesztegetettnek a ráfordított idõt.

:zen:
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Lt. Simoan Blarke

Quote from: NevlÉs miért az áll az ajtóban aki?! :d
ezt már kifejtettük egyszer. mondjuk lehet rosszul fogalmaztam meg a kérdést. de ugye rendezõi eszközök: pont akkor szólal meg az óra, Wanta ismeri az érkezõt, mert csóválja a farkát... stb. stb. pont. (mert arra kapásból ráérez az ember, hogy ki is áll az ajtóban :rolleyes: )

Bandita: felteszem te nem depressziósan nézted meg elõször, mint én :D
edit: ha nem bánod a rá szánt idõt, akkor miért akarsz -1-et adni rá?
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Groven

Quote from: blarkeBandita: felteszem te nem depressziósan nézted meg elõször, mint én :D

A kérdés jogos. Ott a pont!:)
Szvsz nem kell depressziós hangulat hozzá, h elérje a kívánt hatást. Én pl úgy néztem meg és ütött úgy is. blarke nálad akkor mi lehetett...tök sötét lett a világ, ki se mozdultál napokig és mindenkit késsel kergettél el, aki a közeledbe akart jönni?:hahaha:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: GrovenSzvsz nem kell depressziós hangulat hozzá, h elérje a kívánt hatást. Én pl úgy néztem meg és ütött úgy is. blarke nálad akkor mi lehetett...tök sötét lett a világ, ki se mozdultál napokig és mindenkit késsel kergettél el, aki a közeledbe akart jönni?:hahaha:
mi lehetett... akkor is nagyonszerettem az embereket, és az Elfen Liedben minden fõbb szereplõvel volt közös vonásom (Lucy - embergyûlölet, mert elvesznek tõlem valamit, amit pedig nagyon szeretnék (plusz csodáltam õt, amiért õ valóban tesz is valamit az érdekeiért - meg a "nem öltem meg senkit" szövegéért :D); Yuka - viszonzatlan(nak), reménytelen(nek hitt) szerelem és 'elfelejtettség'; Kouta - emocionális érzékenység, plusz õt irigyeltem is a háromszög miatt elég keményen) - emiatt ütött be nagyon keményen. nem voltam eleget friss levegõn. :D és ez elég alaphangulatot adott hozzá, hogy az újabb és újabb újranézésekkor extatikus mámorba kerüljek és Ramiz kedvenc szavaival élve "könnyezõs fílingüvöltésbe" csapjak át :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Nevl

Quote from: GrovenIgen. Emlékeztek elõtte harcolt Kurama lányával, az ultimate dicloniussal, Marikoval. Akkor tört le az egyik szarva. A legvégén mikor a kommandósoknak megy, akkor ugye annyit látni, h 2 vectora elindul feléjük és a köv kép, h a szarva a levegõberepül.

Hmmm... igazatok lehet :) Mondjuk azon kívül, hogy így nehezebb lenne megtalálni nem sok hatása van rá... vagy figyelmetlen voltam és a szarvaknak van valami jelentõsége?
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Bandita ^^

Quote from: blarkeBandita: felteszem te nem depressziósan nézted meg elõször, mint én :D

Igazából ez egy érzés volt a végén..... Hogy nekem ez rossz volt.... Akkor született meg a "-1".... Tényleg nem a depresszió tengerén vitorláztam mikor néztem, lehet ezért nem váltotta ki belõlem az említett érzéseket... :confused:
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Nevl

Én se voltam depis hangulatban amikor megnéztem, de ha egyszer jön a nekem nem jó érzés nem lehet mit tenni :D
Szerintem a befejezése ahogy Kouta és Lucy beszélget nagyon megdobja a dolgot.
+ a karakterek fejlõdése is figyelemre méltó :)
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Zanador

Akkor kezdjünk kicsit sablonosan: nekem is tetszett a sorozat, bár az elején a hentelésnek nem értettem a lényegét. A végére már persze ez is világos lett, csak inditásból még semmit sem mutatnak a háttérbõl. Nem szeretem a túlzott naturalizmust, de köszönhetõen a megrajzolsának (ha a vér jelentõsen élethûbb, akkor lehet, hogy nem folytatom), és a kiváncsiságomnak (mi a fenét dicsérnek ebben mégis?) végignéztem. Megérte.
Ezt az utolsó oldalt végigolvasva néhány dolog eszembejutott, úgyhogy anélkül, hogy megkeresném, hogy ki is mondta/kérdezte, és mikor, csak irok:
A viselkedéssel különösebb problémáim nem voltak. Mayunál persze én is elgondolkodtam azon, hogy segit egy súlyosan vérzõ embernek, akinek letépték a karját, de elájul, amikor egy mûláb, ami nem is vérzik leesik elõtte... lehet azzal magyarázni, hogy a szeme láttára történt, a másik nem, nekem azért furcsa volt. Minden más esetben, ami most eszembejut, meg tudtam érteni, hogy miért csinálják azt, amit...
Dicloniusból meg szerintem egyértelmû, hogy nem csak lány van, mivel igy hiába "szaporodóképesek" attól még az eberek nélkül kihalnának... Az, hogy csak a tizenegy-két éves lányokat mutatták, azért van, hogy ezzel is erõsitsék a félrecsúszott ártatlanság érzetét. Avagy: mindenki mennyivel jobban elgondolkodik azon, hogy a megismert dicloniusok miért ölnek ennyire nyugodtan, de azon már sokkal kevésbé, hogy az a katona miért ránt reflexbõl pisztolyt mindenkire? A megdöbbenés általában elgondolkodtat...
A szarvaknak meg szerintem ugyan ez a funkciója: a történetben csak mint ismertetõjegyet használják fel, de szerintem a nézõ felé fontosabb a hatás: nem véletlen rajzoltak ilyen kicsi szarvakat, és nem rendes nagy ördögszarvakat (még ha az asszociáció világos is).
Egy kivétel van, akinél a szarvak többet is jelentenek: Lucy. Utája õket, és szerintem innen nézve annak is elég erõs jelentése van, hogy az utolsó részben letörnek...
Egyelõre ennyi, majd még késõbb visszanézek ide. :)
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: ZanadorDicloniusból meg szerintem egyértelmû, hogy nem csak lány van, mivel igy hiába "szaporodóképesek" attól még az eberek nélkül kihalnának...
nem szaporodóképesek (kivéve Lucyt). csak fertõzõképesek.
Quote from: ZanadorEgy kivétel van, akinél a szarvak többet is jelentenek: Lucy. Utája õket, és szerintem innen nézve annak is elég erõs jelentése van, hogy az utolsó részben letörnek...
amióta irodalom érettségim volt, azóta gyûlölöm a metaforákat és metaforális megközelítéseket!! :hogyaza: de valahol talán jogos. elvégre ott van pl. a régi ingaórás metafora :D

Groven

Quote from: blarkenem szaporodóképesek (kivéve Lucyt). csak fertõzõképesek.

igen és ugye a 2 ffi diclo, meg még fertõzni se tud.

Quote from: blarkeamióta irodalom érettségim volt, azóta gyûlölöm a metaforákat és metaforális megközelítéseket!! :hogyaza: de valahol talán jogos. elvégre ott van pl. a régi ingaórás metafora :D

na látod. ez már örök törvény marad.:)

Lt. Simoan Blarke

hm. megkérdezett itt valaki, hogy Lucy és Nyuu egy testben két személyiség-e. (nem mondom meg ki az, mert szokott postolni ide, és beégetném vele:D) ugyebár a válasz igen, de eredetileg ez nem így néz ki, csak a fejlövéstõl vált skizofrénné. kérdés: szerintetek a végén a meghasonulás után Lucy visszaesik-e valaha is mégegyszer Nyuu-s állapotba, vagy marad a (megpuhult :)) Lucy?

Lythis

Ha figyeltél, és ahogy írták is: Nyuu lényegében egy "reset"-elt Lucy volt. Akkor esett vissza mindíg Lucy-ba, amikor fenyegetett helyzetben volt, és amikor visszakapta az emlékeit. Szerintem innen max az fordulhat elõ, hogy Nyuu-ba esik vissza, habár eléggé nevetséges lenne ezt utólag...
 Nemhinném, hogy skizofrén lenne amúgy, simán csak nem emlékezett dolgokra. Tegyük fel, hogy az alapvetõ dolgokon kívül (olyanok, mint járás pl) elfelejtesz mindent. Lehet, hogy te is teljesen másképp viselkednél, és csak fokozatosan lennél újra olyan, mint vagy. Persze az így eltöltött idõ alatt is szereznél tapasztalatokat, amik miatt lehet hogy változna a jellemed, de pusztán ez nem tesz skizofrénné. Az, hogy Nyuu miért esett vissza Lucy-ba pl amikor elaltatták, az azért lehetett, mert fenyegetve volt, és a diclonius életösztön visszahozta azt a Lucy-t akivel lényegileg egynek számított.
(ehh visszaolvasva ez így elég kusza, de azért remélem érthetõ.)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: LythisHa figyeltél, és ahogy írták is: Nyuu lényegében egy "reset"-elt Lucy volt. Akkor esett vissza mindíg Lucy-ba, amikor fenyegetett helyzetben volt, és amikor visszakapta az emlékeit. Szerintem innen max az fordulhat elõ, hogy Nyuu-ba esik vissza, habár eléggé nevetséges lenne ezt utólag...
 Nemhinném, hogy skizofrén lenne amúgy, simán csak nem emlékezett dolgokra. Tegyük fel, hogy az alapvetõ dolgokon kívül (olyanok, mint járás pl) elfelejtesz mindent. Lehet, hogy te is teljesen másképp viselkednél, és csak fokozatosan lennél újra olyan, mint vagy. Persze az így eltöltött idõ alatt is szereznél tapasztalatokat, amik miatt lehet hogy változna a jellemed, de pusztán ez nem tesz skizofrénné. Az, hogy Nyuu miért esett vissza Lucy-ba pl amikor elaltatták, az azért lehetett, mert fenyegetve volt, és a diclonius életösztön visszahozta azt a Lucy-t akivel lényegileg egynek számított.
(ehh visszaolvasva ez így elég kusza, de azért remélem érthetõ.)
érthetõ. de annak ellenére, hogy Nyuu egy resetelt Lucy (gyk. egy kislány), skizofrén dolog. tehát én most azt értem, hogy valóban kihatott egyik jellemre a másik, de imho ez közvetett - elvégre Nyuu-t vették körül Yukáék szeretettel és törõdéssel, és mivel nem tudtak róla, hogy Lucy Lucy, õt is ugyanúgy kezelték (l. amikor lázas volt és a Lucy-énje támadt fel) - és ez a durvábbik ént is lágyítgatta (egészen a végkifejletig, amikor rádöbbent, hogy Kouta szereti). és amikor Lucy volt uralmon, egy-egy erõs sokk visszalökte õt alárendelt helyzetbe ("Jameno!" és beugrik a régi kép). szerintem ez simán "egyszerû" skizofrénia.

Lythis

hmm... szerintem ez azért nem skizofrénia...
mármint ha belegondolsz, miután minden leesett neki, már "csak" Lucy volt

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Lythishmm... szerintem ez azért nem skizofrénia...
mármint ha belegondolsz, miután minden leesett neki, már "csak" Lucy volt
1. begyógyult a fejsebe, 2. helyrejött a lelkiegyensúlya. ezek épp elégek a gyógyuláshoz - de közel sem biztos, hogy meggyógyult. épp ezért kérdeztem a visszaesést, hiszen *NEM* tudhatjuk, hogy utána nem esett vissza megint Nyuu-be...

Lythis

Jó, de ezen kár vacilálni. Mármint nem tudjuk pontosan, hogy mi okozta eleve azt, hogy Nyuu legyen belõle. Egyébként meg a Nyuu személyiség az kb = Lucy csak emlékek nélkül. Ha figyeled, akkor folyamatosan emlékezik vissza, ergó olyan, már szerintem tuti nem lesz, mint volt.

Zanador

Akkor egy kicsit a kötözködés végett: a skizofrén hangokat hall, a tudathasadásosnak van két személyisége. Szinte mindenki összekeveri (pár hónappal ezelõttig én is, aztán felhomályositottak).
Abban egyetértünk, hogy a "váltást" mindig valami elõidézi: érzelmi roham, régi emlékek--> Nyuu. Veszélyhelyzet, agresszió (minden, ami az elmúlt idõszakhoz kapcsoldik)--> Lucy.
(Megjegyzés: az tény, hogy a mozgáshoz, létfenttartáshoz, meg ilyen dolgokhoz kapcsolódó adatokat az agy máshol tárolja és kezeli, mint a tanult képességeket, nyelvet, stb.)
Ha jól sejtem, akkor Lucy azért vált át Nyuuba egy erõsebb érzelmi hullám hatására, mert nem tudja feldolgozni. Nincsen meg hozzá a kellõ ereje/egyensúla/nem tudja hogyan kell/nincsen kötödése a világhoz, ami segitene neki ebben. Ezért szerintem az utolsó részben történtek talán elegek ahhoz, hogy többet ne legyen váltás, és maradjon Lucy olyanak, mint amilyen a végén volt.

U.I: aki megtudja, hogy hogyan kell valakit úgy fejbelõni, hogy "reseteljen", az tanitson meg rá, mert pár emberen ki szeretném próbálni...

Groven

Quote from: ZanadorAkkor egy kicsit a kötözködés végett: a skizofrén hangokat hall, a tudathasadásosnak van két személyisége. Szinte mindenki összekeveri (pár hónappal ezelõttig én is, aztán felhomályositottak).
Abban egyetértünk, hogy a "váltást" mindig valami elõidézi: érzelmi roham, régi emlékek--> Nyuu. Veszélyhelyzet, agresszió (minden, ami az elmúlt idõszakhoz kapcsoldik)--> Lucy.
(Megjegyzés: az tény, hogy a mozgáshoz, létfenttartáshoz, meg ilyen dolgokhoz kapcsolódó adatokat az agy máshol tárolja és kezeli, mint a tanult képességeket, nyelvet, stb.)
Ha jól sejtem, akkor Lucy azért vált át Nyuuba egy erõsebb érzelmi hullám hatására, mert nem tudja feldolgozni. Nincsen meg hozzá a kellõ ereje/egyensúla/nem tudja hogyan kell/nincsen kötödése a világhoz, ami segitene neki ebben. Ezért szerintem az utolsó részben történtek talán elegek ahhoz, hogy többet ne legyen váltás, és maradjon Lucy olyanak, mint amilyen a végén volt.

U.I: aki megtudja, hogy hogyan kell valakit úgy fejbelõni, hogy "reseteljen", az tanitson meg rá, mert pár emberen ki szeretném próbálni...

Na végre eljutottam odáig, h reagoljak legalább a mostan boncolgatott kérdésre.:)
Nos. Skrizoféniáról felesleges beszélni. Fentebb láthatjuk a def-jét.
A Nyuu-Lucy dolog szerintem az emberi én kettõségét mutatja meg. Nyuu Lucy és Lucy Nyuu. Mindenkiben megtalálható az ártatlanság és a tomboló aggresszió. Ez már csak az emberi létezés defektes jellemzõje.. Hogy hol az egyik, hol a masik kerül a felszínre, mint arról beszéltetek, annak okozója egy erõs érzelmi hatás, ami mondhatnánk úgy mûködik, mint 1 kapcsoló. Persze a megnyilvánulási formái személyenként mindig mások.

Zanador: micsoda baráti megnyílvánulás lenne mások felé. :/
Bár sokszor nekem is elegem van az emberbõl magából, de h reseteljem... sok értelme nem lenne. Retteghetnél, h mikor és mi kapcsolja vissza. A másik, ha a célpontodnak nincs vectora, ami tompítson vm-t a lövésen, akkor nem resetel, hanem örökre off-ol. Aztán meg azt te szívod meg...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: GrovenNa végre eljutottam odáig, h reagoljak legalább a mostan boncolgatott kérdésre.:)
A Nyuu-Lucy dolog szerintem az emberi én kettõségét mutatja meg. Nyuu Lucy és Lucy Nyuu. Mindenkiben megtalálható az ártatlanság és a tomboló aggresszió. Ez már csak az emberi létezés defektes jellemzõje.. Hogy hol az egyik, hol a masik kerül a felszínre, mint arról beszéltetek, annak okozója egy erõs érzelmi hatás, ami mondhatnánk úgy mûködik, mint 1 kapcsoló. Persze a megnyilvánulási formái személyenként mindig mások.
az igaz, de ennek ellenére tudathasadásos. a dokinéni is megmondja EL12 legvégén. "That's it... she has a splitted personality." más kérdés, hogy a két fele nagyon hasonlít egymásra bizonyos vonásokban.

Quote from: GrovenZanador: micsoda baráti megnyílvánulás lenne mások felé. :/
Bár sokszor nekem is elegem van az emberbõl magából, de h reseteljem... sok értelme nem lenne. Retteghetnél, h mikor és mi kapcsolja vissza. A másik, ha a célpontodnak nincs vectora, ami tompítson vm-t a lövésen, akkor nem resetel, hanem örökre off-ol. Aztán meg azt te szívod meg...
nem tudom, én nem resetelni akarnék valakit... hanem simán eleminate. legalábbis nagyon régen, amikor még érdekeltek mások, így volt ;)

Zanador

Quote from: GrovenNa végre eljutottam odáig, h reagoljak legalább a mostan boncolgatott kérdésre.:)

Zanador: micsoda baráti megnyílvánulás lenne mások felé. :/
Én magam lennék az elsõ... néha jól esne...

Amúgy erre alapszik az egész sorozat: adott néhány kisgyerek, akik ha azt gondolják valakire, hogy "dögöljön meg", akkor annak tényleg annyi. Ehhez szoknak hozzá, és ezt megoldásnak is látják...

Viszont mutatták azt a jelenetet, amikor Kurama-t megfertõzik. Azt ti hogy látjátok? Mármint, az a lány azt mondta, hogy "köszönöm". Szerintetek ironizált, vagy sajátos módon, de tényleg komolyan mondta (és tette)?

Lt. Simoan Blarke

Quote from: ZanadorViszont mutatták azt a jelenetet, amikor Kurama-t megfertõzik. Azt ti hogy látjátok? Mármint, az a lány azt mondta, hogy "köszönöm". Szerintetek ironizált, vagy sajátos módon, de tényleg komolyan mondta (és tette)?
a kiscsajt az üvegfal túlsó felérõl lövette golyóbisokkal. effektíve kínozta - és ezért szenvedést akart okozni neki. avval, hogy megfertõzte, elérte, hogy a fickó késõbbi gyereke is fertõzött legyen, és evvel fájdalmat okozzon neki. a köszönöm szerintem arra járt, hogy beteljesíthette a bosszúját. (elvégre a hangja és a mosolya ("welcome, man from the other side of the glass") elég :__devil: formátumúak voltak...) konklúzió: szerintem ironizált.

Groven

Quote from: blarkeaz igaz, de ennek ellenére tudathasadásos. a dokinéni is megmondja EL12 legvégén. "That's it... she has a splitted personality." más kérdés, hogy a két fele nagyon hasonlít egymásra bizonyos vonásokban.

kiváncsi lennék, h az eredeti szövegben mit mondanak /kár, h nem értem../
na most lõtted ki a skrizofénia lehetõségét. skrizó esetében két v több teljesen különbözõ személyiség lakozik az illetõben és azok totál ellentétei egymásnak. A skrizók általában emiatt is zsenik. Hatalmas elmék. Adalék az egészhez, h a skrizoról ránézésre meg se mondod, h az. Max idegorvos tudja megállíapítani.

Quote from: blarkenem tudom, én nem resetelni akarnék valakit... hanem simán eleminate. legalábbis nagyon régen, amikor még érdekeltek mások, így volt ;)

Hmm... nagyon szenvedhetsz...

Lythis

Quote from: ZanadorHa jól sejtem, akkor Lucy azért vált át Nyuuba egy erõsebb érzelmi hullám hatására, mert nem tudja feldolgozni. Nincsen meg hozzá a kellõ ereje/egyensúla/nem tudja hogyan kell/nincsen kötödése a világhoz, ami segitene neki ebben.
azt ne mondd, hogy ezt mind egy fejbelövés miatt érzi...
egyébként lõttek rá máskor is, szóval nemhiszem hogy ez ennyire megrázná...

Fenntartom, hogy az nem meghasadt személyiség, max pszichés elzárkózás. Ha skizofrén lenne, akkor miért ne tudná használni a vektorait? pedig Nyuu nem tudja. Az simán egy reset. Az, hogy a dokicsaj azt mondja, az meg kb egy helyszíni megállapítás. szerintem.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Lythisazt ne mondd, hogy ezt mind egy fejbelövés miatt érzi...
mert kapott egy bazinagy fejütést.

Quote from: LythisFenntartom, hogy az nem meghasadt személyiség, max pszichés elzárkózás. Ha skizofrén lenne, akkor miért ne tudná használni a vektorait? pedig Nyuu nem tudja. Az simán egy reset. Az, hogy a dokicsaj azt mondja, az meg kb egy helyszíni megállapítás. szerintem.
kitárgyaltuk: nem skizofrén, hanem hasadt személyiség. hasadt személyiségek átfedhetik egymást, de amit tud az egyik (pl. hogy melyik agyterületet hogyan kell használnia - l. vektorok), azt nem biztos, hogy tudja a másik. pl. beszéd. stb. aztán szépen elkezdenek átfedni egymásba.

Zanador

Quote from: Lythisazt ne mondd, hogy ezt mind egy fejbelövés miatt érzi...

Fenntartom, hogy az nem meghasadt személyiség, max pszichés elzárkózás. Ha skizofrén lenne, akkor miért ne tudná használni a vektorait? pedig Nyuu nem tudja. Az simán egy reset. Az, hogy a dokicsaj azt mondja, az meg kb egy helyszíni megállapítás. szerintem.
Éppen azt mondtam kicsit fentebb, hogy skizó semmiképpen sem, mert hall hangokat..
A fejlövésnek nem érzelmi hatása volt, hanem fizikai. Ismert több olyan eset, amikor az agyban valamilyen sérülés gyökerestük megváltoztatta a személyiséget. Jelen esetben nem telljesen ez a helyzet, úgyhogy én nem vagyok benne biztos, hogy a lövéstõl van ez, bár az tény, hogy azután történik ez elõször.

blarke: ezzel egyetértek, nekem csak az a furcsa, hogy akivel igy bánnak, az annyit mond, hogy "menj a fenébe" és kettétépi a másikat... Persze, volt ideje kigondolni a megfelelõ bosszút, de valahogy nem látom megfelelõnek ezt a viselkedést... Amúgyis, egy normál körülmények között nevelkedõ gyerek hány éves korára tanulja meg érteni az iróniát, és akkor ez itt minden volt, csak nem normális.  Amit levezettél, az teljesen logikus egy olyan szemszögbõl, mint amilyen egy nézõ látáspontja, de ha belülrõl figyelem, akkor nekem sehogy nem jön ez ki...

Lythis

Itt a Nyuu-ra váltás miértjérõl volt szó. Azt ne mondd, h érzelmi megrászkódtatást okoz pont neki, hogy fejbelõtték, és ezért. Pusztán ebbe kötöttem bele, de láthatólag mindenki figyel....

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Zanadorblarke: ezzel egyetértek, nekem csak az a furcsa, hogy akivel igy bánnak, az annyit mond, hogy "menj a fenébe" és kettétépi a másikat... Persze, volt ideje kigondolni a megfelelõ bosszút, de valahogy nem látom megfelelõnek ezt a viselkedést... Amúgyis, egy normál körülmények között nevelkedõ gyerek hány éves korára tanulja meg érteni az iróniát, és akkor ez itt minden volt, csak nem normális.  Amit levezettél, az teljesen logikus egy olyan szemszögbõl, mint amilyen egy nézõ látáspontja, de ha belülrõl figyelem, akkor nekem sehogy nem jön ez ki...
a dicloniusok mind koraérettek. nem volt gyerekkoruk, mert a többiek kivetették õket.

Quote from: LythisItt a Nyuu-ra váltás miértjérõl volt szó. Azt ne mondd, h érzelmi megrászkódtatást okoz pont neki, hogy fejbelõtték, és ezért. Pusztán ebbe kötöttem bele, de láthatólag mindenki figyel....
csak látszólag :)
de Lucyben eleve nagyon nagy belsõ ellentétek voltak, erre egy fizikai sokk rásegített. lásd: a kislány eléveti magát; Kouta törõdött vele (és ugye önzõként azt hitte, hogy csak akkor fogja õt igazán szeretni, ha senki mást nem stb.); stb.