Játékok - PC-n és konzolon

Started by Dreamcleaver, 2006-12-10, 00:18:44

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

*** Edit by KT:
Téma hírekből kihasítva. Ha valami utalás van, amit itt nem találtok, ott keressétek.***

Én sem értem miért csúsznak az Eu kiadással, meg ugye valóban 500 $ =\ 500 euro. Bár nekem mindegy, egyelőre tuti nem veszek konzolt.

Mondjuk az, hogy a számítógéphardever mennyit fejlődik, az tök mindegy. Mivel sok a konzol only program, ami meg a PC-re jön annak 50% gagyi, uncsi, a másik 50% meg optimalizálatlan sz@r. Egyszóval a PC nem versenyképes a játékok terén. Egyébbhez meg nem kell a legújabb hardver.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-10, 00:18:44
Egyszóval a PC nem versenyképes a játékok terén. Egyébbhez meg nem kell a legújabb hardver.  :D

10+ éve hallgatom, olvasom ezt.

Azért egész jól eljátszogatok rajta... még mindig X).

Dreamcleaver

Quote from: Rounin on 2006-12-10, 00:19:38
Egyszóval a PC nem versenyképes a játékok terén. Egyébbhez meg nem kell a legújabb hardver.  :D

10+ éve hallgatom, olvasom ezt.

Azért egész jól eljátszogatok rajta... még mindig X).

Jó neked. Én már évek óta, évente max 4-5 új játékkal találkozom a PC-re amit nem unok meg és uninstallálok pár napi játék után. És ebben már benne van az a pár 3D-s hentai játék is.  :D Néha felrakok egy-pár régebbi kedvencet, de mivel én sokat adok a grafikára is (hit me),ezek már nem nyújtják ugyanazt az élményt.

EDIT:
Star Trek Legacy: lehet megint csalódnom kell? Nem lenne meglepő. Végre azt hittem elmerülhetek a Star Trek univerzumban egy gyönyörű 3D-s RTS-sel, de a review-k alapján a game egy nagy csalódás. Mondjuk azért leszedem és mgam is tesztelem, de azért ha 20-ből 18 review 4 alá rátálja, köztük hardcore Star Trek fano, akkor ott lehet valami hiba.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Mondjuk az, hogy a számítógéphardever mennyit fejlődik, az tök mindegy.
Egyesek már itt a számgépes játékipar és a számgépek játékra feleslegességét
akarták bizonygatni jó ideig a megjelenése előtt, de hát közben megjelent a
videokártyák új generációja, és bármilyen jó is a PS3 IBM Cell procija, az a
7800-szintű gpu lassan kevés lesz a 8600-al szemben.

Nem tudom, nem sok RTS jelent meg konzolra ;)
Ami meg jobb, az mindkettőn is előbb-utóbb megjelenik. Ha meg nem, akkor
még lehet emulátorokkal próbálkozni. Sőt, ahogy a Direct3D 10-szabványt
bevezetik, talán az optimizáció is javul.

Dreamcleaver

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-12-10, 00:48:31
Mondjuk az, hogy a számítógéphardever mennyit fejlődik, az tök mindegy.
Egyesek már itt a számgépes játékipar és a számgépek játékra feleslegességét
akarták bizonygatni jó ideig a megjelenése előtt, de hát közben megjelent a
videokártyák új generációja, és bármilyen jó is a PS3 IBM Cell procija, az a
7800-szintű gpu lassan kevés lesz a 8600-al szemben.

Nem tudom, nem sok RTS jelent meg konzolra ;)
Ami meg jobb, az mindkettőn is előbb-utóbb megjelenik. Ha meg nem, akkor
még lehet emulátorokkal próbálkozni. Sőt, ahogy a Direct3D 10-szabványt
bevezetik, talán az optimizáció is javul.

Attól, hogya konzolok elméletben valóban nem annyira alkalmasak RTS és FPS játékok futatására, ez sajnos egyáltalán nem jelenti azt, hogy PC-re megjelenének kíváló játékok eme két stílusból. Sőtt...nem elég, hogy a látványos konzol akció és RPG játékok ne mjönnek ki PC-re, amiket az a hatalmas hardver beli fölényével játszva elfutatna, de még eme 2 so called PC specifikus stílus képviselőiből is hiányt szenvedünk. Úgyhogy de: a PC nem képes felvenni a konzolokkal a versenyt játékok terén. Nem a hardver miatt, a programozók és az üzletpolitika miatt.

Az emulátor meg ugye egy szerencsejáték. Talán fél éven belül akadásmentesen futathatjuk majd a PS2-s progikat, ez örvendetes. Szerinted működő PS3 vagy X-Box360 emuk mikor lesznek majd, ha lesznek egyáltalán.

És nem, nem minden minőségi konzol játék jelenik meg előbb utóbb PC-re. Sok a konzol only title.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-10, 00:41:32
Jó neked. Én már évek óta, évente max 4-5 új játékkal találkozom a PC-re amit nem unok meg és uninstallálok pár napi játék után.

Milyen jó, hogy engem nem zavar, ha valami régi játék X) + ott vannak az emulátorokˇˇ.

Dreamcleaver

Quote from: Rounin on 2006-12-10, 00:57:59
Jó neked. Én már évek óta, évente max 4-5 új játékkal találkozom a PC-re amit nem unok meg és uninstallálok pár napi játék után.

Milyen jó, hogy engem nem zavar, ha valami régi játék X) + ott vannak az emulátorokˇˇ.

Jaj aj, most én is egy-két PSX-es square RPG-vel próbálkozom (Chrono Cross, FF9). Van hangulatuk csak hát a GRAAAAAFIIIIKAAA!!!  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Bruce

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-10, 01:04:27

Jaj aj, most én is egy-két PSX-es square RPG-vel próbálkozom (Chrono Cross, FF9). Van hangulatuk csak hát a GRAAAAAFIIIIKAAA!!!  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Naaa, mi a baj a grafikájukkal? pont két olyan játék, ami már egy jó emuval szép is lehet...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Rounin

Mondd utánam: szépnek tartom őket. Nem érdekel a pixelhalmaz :rotfl:

(amúgy meg tartom Bruce véleményét, a maga környezetében, hardwerén igenis szépek)

Dreamcleaver

Quote from: Bruce on 2006-12-10, 01:11:46

Naaa, mi a baj a grafikájukkal? pont két olyan játék, ami már egy jó emuval szép is lehet...

Ehm. hát mondjuk a modellek csekély polygon-száma?  :D Szerencse, hogy minden karakterhez van rajzolt icon.

Rou: -_- vazz tudom ,hogy tök szépnek számított, amikor megjelent. amikor annó az FF8-t toltam PC az volt számomra a világ legszebb játék..most azért már nem.  :smile:

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-10, 01:13:56
Rou: -_- vazz tudom ,hogy tök szépnek számított, amikor megjelent. amikor annó az FF8-t toltam PC az volt számomra a világ legszebb játék..most azért már nem.  :smile:

Akkor mi a gond? Nekem a Loom mai napig a legszebb játék, mert önmagához mérem.. amikor előveszem, nem a 2006-os szemmel nézek rá, hanem életbe lép egy szűrő és végem van X)

Kuroi Tenshi

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-10, 00:57:24
de még eme 2 so called PC specifikus stílus képviselőiből is hiányt szenvedünk.
Ja kérem, akinek ennyi szabadideje van, könnyen beszél :hehe: :D

Játékok terén is olyan lemaradásom van, hogy csak na... ˇˇ"

Dreamcleaver

Quote from: Rounin on 2006-12-10, 01:16:44
Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-10, 01:13:56

Akkor mi a gond? Nekem a Loom mai napig a legszebb játék, mert önmagához mérem.. amikor előveszem, nem a 2006-os szemmel nézek rá, hanem életbe lép egy szűrő és végem van X)

Olyan kéne nekem is, honnan lehet beszerezni?  :rotfl: mert én csak 2006-os szemmel tudom nézni őket. Na jó...tudom nézni öket mondjuk 2003-as szemmel is, de ez a max.  :D

Loom: ok a 2D-s játékok az tök más tészta sztem. Szépen rajzolni régen is tudtak. Én is kedvelem ezeket a régi kalandjátékokat. De a régebbi 3D-s gámák valahogy írtó sokat vesztenek számomra a varázsukból.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-10, 01:19:42
Olyan kéne nekem is, honnan lehet beszerezni?  :rotfl: mert én csak 2006-os szemmel tudom nézni őket. Na jó...tudom nézni öket mondjuk 2003-as szemmel is, de ez a max.  :D

:ejnye: Ezt játékos mentalitásnak nevezik :hehe:

Na de komolyan, ha nincs, akkor nem fogsz szerezni ilyet.

Dreamcleaver

Na mondjuk a Crusader sorozat. Emlékesztek rájuk? Crusader: No Remorse és Crusader: No Regret. Mai napig gyönyörűnek tartom a két játékot, és izgalmasnak is.

Btw ezeket lehet futatni xp-n azzal a dosos segédprogival? Elfelejtettem a nevét.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-10, 01:29:21
Na mondjuk a Crusader sorozat. Emlékesztek rájuk? Crusader: No Remorse és Crusader: No Regret. Mai napig gyönyörűnek tartom a két játékot, és izgalmasnak is.

Btw ezeket lehet futatni xp-n azzal a dosos segédprogival? Elfelejtettem a nevét.

Ah, igen, nagy kedvencem volt a No Remorse... csak valami extra gagyi ripem volt, az fmv bejátszáskor lefagyott. Illetve fmv helyett állt egyhelyben az "óráját" nézve a kari és nem tudtam semmit csinálni. Zeneileg és mozgásilag nagyon ott volt pedig. Azóta sem próbálkoztam vele, szóval nem tudom, menne-e xp-n.

Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy nem :/.

Fazék

a Crusader-eket sajnos nem sikerült beüzemelnem XP alatt még, csak DosBox-ban, de ott meg elég lassú tud lenni még most is...

amúgy azt nem teljesen értem, hogy játékokban/kinézetben hogyan gondoljátok, hogy üti a PS3-at egy PC akár 1 éven belül is :confused: azt hiszem ez a társalgás már elég sokszor lefolyt, de szóval egy PC hiába rendelkezik újabb, gyorsabb alapegységekkel, ha egyszer a konzol egy egészt alkot. PC-nél mindig ott lesz, hogy egy játéknak az összes vacak milliónyi PC kombináción futnia kell valahogy, vagyis nem lehet eléggé optimizálni. Egy konzolnak megvan az a brutális előnye, hogy a végletekig lehet optimizálni a rajta futó játékokat, az összes PS3-on ugyanúgy fog futni a cucc. Ez sztem pont annyira komoly előny, hogy míg PC-n folyamatosan szenvednünk kell az újabb és újabb hardver-elemek beszerzésével, hogy menjen valahogy a játék, és még akkor is egy kicsit szórakozni kell a beállításokkal, addig konzolon hibátlanul fog menni minden játék, és pontosan fogják tudni, hol lehet kiskapukat kihasználni, hogy se sebességben se minőségben ne maradjon el a PC-től jópár évig, sőt! Legalábbis én így látom.

Dreamcleaver

Igen, éppen ezért mozog az egész elméleti síkon. elméletileg a PC hardwer erősebb a mindenkori konzolnál, játszva elfutatná ua programokat, de gyakorlatban ugye nem. Egyszerűen nem éri meg nekik a PC-re áttírni és optimalizálni a legtöbbb progit, ha az USA-ban, Ázsiában és Ny-Európában a legtöbb háztartásban ott figyel legalább egy, de lehet, hogy több legújabb generációs játékkonzol az asztali számítógép mellett.  :smile:

Az egyetlen stílus, amit vadul nyomnak mostanában a PC-re, azok az uncsibbnál uncsibb, ötletelen MMORPG-k tömkelege. Mert net kell hozzá, az meg egyelőre a PC-n a legegyszerűbb. De gyanítom, hogy a közeljövőben ez is változni fog. FPS-k már lazán jönnnek a konzolokra (CoD 3 konzol only, bár asszem CoD 4 meg PC-re? vagy valami alternatív cím). Akkor maradnak még az RTS-k, de abból meg már az idejét sem tudom mikor találkoztam egy igazán minőségi, innovatív darabbal (nem, a Dawn of War is max jobb híjján elmegy kategória  :D).

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2006-12-10, 14:09:43
amúgy azt nem teljesen értem, hogy játékokban/kinézetben hogyan gondoljátok, hogy üti a PS3-at egy PC akár 1 éven belül is :confused:
Egyszerűen. Mint mondtam, a Direct3D10-zel egy átfogó szabványrendszert vezetnek be.
A baj eddig az volt, hogy a két videokártya-gyártó (ne feledjük, a játékok teljesítménye
jórészt a videokártyáktól függ) más szabványok szerint és szempontok tervezett, és emiatt
volt az, hogy egyes játékok az egyik gyártó kártyáin jobban, a másikén rosszabbul futottak.
A Unified Shader Architecture is azt szolgálja, hogy egyszerűbben tudjanak alkalmazkodni a
játékok igényeihez.
Amint kijönnek az első dx10-es játékok, a pc nem csak ütni fogja a ps3-at, hanem alázni.
A 8800GTX már most üti a ps3-at (bár egymaga többe is kerül...)

És ha azt hiszed, hogy a konzolokat végletekig optimalizálják, tévedsz. Igen, sokkal jobban
optimalizálják, mint a pc-s játékokat, de ott is gyakran úgy érik el, hogy menjen, hogy pár
opciót kikapcsolnak.

Lehet, hogy a konzol kényelmesebb, de a pc rugalmasabb, sokoldalúbb.

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-12-10, 14:39:24
amúgy azt nem teljesen értem, hogy játékokban/kinézetben hogyan gondoljátok, hogy üti a PS3-at egy PC akár 1 éven belül is :confused:
Egyszerűen. Mint mondtam, a Direct3D10-zel egy átfogó szabványrendszert vezetnek be.
A baj eddig az volt, hogy a két videokártya-gyártó (ne feledjük, a játékok teljesítménye
jórészt a videokártyáktól függ) más szabványok szerint és szempontok tervezett, és emiatt
volt az, hogy egyes játékok az egyik gyártó kártyáin jobban, a másikén rosszabbul futottak.
A Unified Shader Architecture is azt szolgálja, hogy egyszerűbben tudjanak alkalmazkodni a
játékok igényeihez.
Amint kijönnek az első dx10-es játékok, a pc nem csak ütni fogja a ps3-at, hanem alázni.

És ha azt hiszed, hogy a konzolokat végletekig optimalizálják, tévedsz. Igen, sokkal jobban
optimalizálják, mint a pc-s játékokat, de ott is gyakran úgy érik el, hogy menjen, hogy pár
opciót kikapcsolnak.

oké, kíváncsian várom majd a bizonyítékot :)
nem 3dmark érték érdekel, szóval nézzünk vissza a témára egy fél-1 év múlva, ha már PS3-ból is talán elkezdik kihozni a maximumot, illetve PC-n is már beérett majd a DX10 móka és talán otthon is van pár eszköze az embereknek, ami támogatja azt :)

TurboK

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-10, 00:18:44Mondjuk az, hogy a számítógéphardever mennyit fejlődik, az tök mindegy. Mivel sok a konzol only program, ami meg a PC-re jön annak 50% gagyi, uncsi, a másik 50% meg optimalizálatlan sz@r. Egyszóval a PC nem versenyképes a játékok terén. Egyébbhez meg nem kell a legújabb hardver.  :D
Azér ne felejtsük el hogy a PCt irodai munkára tervezték 25 éve.

Ahhoz képest elég jó játékok vannak rá.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Dreamcleaver

De akkor ezze la DX10 unified szabvánnyal a Microsoft rohadtul a saját X-Box360-a ellen fog dolgozni nem?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

dx10 = vista. Miután az megjelenik, akkor még beletelik egy időbe, míg dx10es
játékok lesznek. Tehát még kb 1 év dx10-es játékokig. Az xbox360 pedig mikori?

Zsiga

Quote from: Fazék on 2006-12-10, 14:53:40
Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-12-10, 14:39:24
játékok igényeihez.

opciót kikapcsolnak.

oké, kíváncsian várom majd a bizonyítékot :)
nem 3dmark érték érdekel, szóval nézzünk vissza a témára egy fél-1 év múlva, ha már PS3-ból is talán elkezdik kihozni a maximumot, illetve PC-n is már beérett majd a DX10 móka és talán otthon is van pár eszköze az embereknek, ami támogatja azt :)
Tessék, bizonyítékok. :)
Unreal Engine 3:
http://www.unrealtechnology.com/html/technology/ue30.shtml
http://download.beyondunreal.com/fileworks.php/official/ut2007/ut2007_hd1.zip
Crysis:
http://www.gamekapocs.hu/hir/4941/115+megas+Crysis-video+erkezett!
Ezek a játékok 6-12 hónapon belül ki fognak jönni, hardver meg már most van hozzájuk (8800GTX).

Dreamcleaver

Az Unreal Engine 3 még nem DX9-et használ? Ahogy a 8800GTX is gondolom?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Zsiga

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-10, 15:49:15
Az Unreal Engine 3 még nem DX9-et használ? Ahogy a 8800GTX is gondolom?
Hogy jön ez ide? Az volt a kérdés, hogy egy éven belül mi fogja bebüntetni a PS3-as játékokat PC-ről. Hát ez. :)
(Mellesleg igen, az UE3 DX9-re épül alapvetően, de a G80 pl. hardveresen támogatja a DX10-et.)

Fazék

Zsiga, kérlek bocsáss meg a kétkedésemért, de láttál te már PS3-as játékot? Olyat ami tényleg ki is használja a gépet? Te se? Akkor még várjunk egy kicsit az összehasonlítással sztem ;)

szerk: Unreal Engine 3 és Crytek PC-s könnyed futkározást meg majd hiszek, ha ki is jön ;)

smash++

Én ebbe a Pc-s vs konzool vitába nem szálok be,mert nem értek hozzá annyira :D
Én eddig Pc-s voltam(de csak eddig).Vagyis azon játszottam,de másra is használtam ezért az volt a megfelelő.
Az viszont tény és való,hogy van egy 3 éves gépem.Nos aki 3 éve vett egy ps2-őt az élvezheti a most wantedet és a carbont szép grafikával.Én meg vegyek megint szinte egy új gépet azért,hogy tudjak vele játszani.

Az is biztos,hogy jó pár game-t láttam,de még se én se egy haverom nem tudta nekem megmutatni milyen is az a a saját korában csúcs game-nek a max szépsége.Valyon miért?Egyszerű,nem tudjuk megfizetni...Itt a pont!Nekem nincs annyi fölös pénzem,hogy megvegyek 70-100-150 ezer forintért egy video karit ami egy év múlva a felét éri és vehetek egy másikat,mert megint kijött egy új Pc-s csoda amihez sajna új kari kell,mert csak 800*600-ban vagy 1024-ben tudok játszani vele medium graffal( na jó ez lehet picit túlzás volt,de szerintem hasonló a helyzet)
A PS2 már 6 éves.Mondjon nekem vki egy olyan 2005-2006-os gamet ami jól megy egy 6 éves gépen...

Modify:
Quote from: Zsiga on 2006-12-10, 15:27:56
Crysis:
http://www.gamekapocs.hu/hir/4941/115+megas+Crysis-video+erkezett!
:cool: :cool:

Kuroi Tenshi

Quote from: smash++ on 2006-12-10, 17:41:22
A PS2 már 6 éves.Mondjon nekem vki egy olyan 2005-2006-os gamet ami jól megy egy 6 éves gépen...
Öhmm... Mahjong06? :haha:

Ez igaz; de azért tegyük hozzá: a konzolok is sok dolgot nem tudnak, amit viszont
egy PC igen. A PC mind hardver mind szoftver szempontjából sokkal rugalmasabb.

Másrészt, a konzolok grafikai alrendszere, ami a képminőségnek kritikus, a PCshez
hasonló gpu változatokra épül. x360~ modifikált x1900, ps3~ moddolt 7800. Ezeket
(vagy ezekhez hasonlókat) pchez is lehet kapni; a konzolt viszont azért adják
olcsóbban (akár veszteségesen), mert ott a játékokkal akarják behozni a profitot.
(Persze, találékonyak az emberek, és ezt is ki lehet játszani.)

smash++

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-12-10, 18:15:52
Ez igaz; de azért tegyük hozzá: a konzolok is sok dolgot nem tudnak, amit viszont
egy PC igen. A PC mind hardver mind szoftver szempontjából sokkal rugalmasabb.

Teljes mértékben egyetértek veled.Nekem Pc-re mindig is szükségem lesz és ha választanom kéne akkor Pc.De játékra már inkáb csak a konzol jöhet szóba,nekem.Most is játszok olyanokkal mint a Heros5 vagy Swat4,meg pár úgymond klasszikus.De ha igazi games(mindig új gameval játszani) kikapcsolódás kell viszonlag olcsón akkor konzol-remélem hamarosan :D