Main Menu

Digimon

Started by Raisu-Sama, 2004-08-24, 17:49:05

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc sorozatod?

Mindet nagyon szeretem
4 (9.3%)
Digimon Adventure
5 (11.6%)
Digimon Adventure 02
5 (11.6%)
Digimon Tamers
2 (4.7%)
Digimon Frontier
4 (9.3%)
Nem szeretem a Digimont
10 (23.3%)
Utálom a Digimont
12 (27.9%)
Digimon Savers
1 (2.3%)

Total Members Voted: 43

Raisu-Sama

Hi!

Ne kövezzetek meg a topicért pls, de szerintem megérdemel egyet, elvégre nem az anime tehet róla, hogy tömeg-anime lett! Nekem a mai napig az egyik kedvenc sorozatom. Ti hogy vagytok vele? Mi a véleményetek róla?

Titkos

Regén szerettem (amíg volt RTL 2-m azon néztem, láttam a 01, 02 és a Tamers sorozatokat), de ma már nem bír lekötni.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Shadowolf

#2
Azt azért nem mondanám hogy ez a saga a kedvenceim közé tartozna, de azért szívesen megnézem. :) Az összes közül egyedül a Digimon 02-vel volt problémám, föleg a szereplök nem tetszettek. A dna digitation ugyan jó ötlet volt, de egyedül talán Imperialdramon átalakulása volt szimpi nekem. A Tamers-ben a (manapság oly divatos) kártyák voltak jó húzás, bár sosem értettem miért van 1 funkcióra 10db kártya. :confused: A Frontier pedig szerintem az összes közül a legjobb, nemcsak grafikailag, hanem zeneileg is. Apropó zene: ha másért nem is, de a zenéért mindenképp érdemes megnézni a sorozatokat, ugyanis nagyon jók (kivétel az amcsi változatok, amik szvsz pocsékra sikeredtek :rolleyes: ). Az elsö szezon intrója a mai napig a kedvenceim közé tartozik. :)

Xaga

Digimon  :jee: Egyik kedvenc sorozatom Dragonball Tvrõl lekerülése után ez töltötte ki a keletkezett ûrt. Németeknél (RTL II) láttam az elsõ 2 szezont mind2 nagyon tetszet bármikor megnézném (akár németül is). A Frontiert és Tamerset nem láttam aki esteleg tudja honna szerezhetõk be ossza meg velem.

Stairan

Quote from: XagaDigimon  :jee: Egyik kedvenc sorozatom Dragonball Tvrõl lekerülése után ez töltötte ki a keletkezett ûrt. Németeknél (RTL II) láttam az elsõ 2 szezont mind2 nagyon tetszet bármikor megnézném (akár németül is). A Frontiert és Tamerset nem láttam aki esteleg tudja honna szerezhetõk be ossza meg velem.
A Frontier és a Tamers megvan nekem.Az rtl2-rõl lett felvéve tv tunerrel, igaz nem túl nagy felbontásban, 320x240, de a kép tiszta.
Végülis is én is szeretem a Digimon-t, én is az rtl2-ön láttam, mert a magyar szinkron elég borzasztó volt, mivel az amerikai változatot vették meg.
Nekem a legjobban a 01, és a Tamers tetszett.
Ja és a zenék tényleg nagyon jók!!

Meske

Én a Viasat 3-on láttam a Digimonból pár részt, de hogy pontosan melyikbõl, arról gõzöm sincs. Maga az anime nem volt olyan nagyon rossz, de a magyar hangja egyszerûen szörnyû!!!!  :grrr:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Xaga

A legjobb szinkron azon a részen volt amit elfelejtettek (vagy összekeverték) lefordítani és angolul ment :lol:

Meske

Quote from: XagaA legjobb szinkron azon a részen volt amit elfelejtettek (vagy összekeverték) lefordítani és angolul ment :lol:
Ja, ja, azt a részt még én is láttam!  :lol:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Maron

Meg a Tamers-nél volt egyszer japánul is egy teljes rész :cool:
Különben imádom  a sorozatot, csak a Frontiert nem láttam még, mert akkoriban halódott a kábel (értsd: nézhetetlen volt :ejj: ), és nem volt értelme felvenni, és sosem értem rá haza a suliból :bruhuhu:  :hogyaza: De amint újra leadják, bepótolom.
És a zenéje szuper, bár én nagyrészt csak a németet kismerem, de abból megvan mind a 4 széria soundtrackje :hopp:

Raisu-Sama

Valóban, a zenékre én 5-bõl 6-ot adok :) Ha meghallom pl. a Butterfly-t (akár németül, akár japánul) mindíg a hideg futkos a hátamon, és nem a betegségtõl. Wada Kouji remek dalokkal áldotta meg ezt a négy sorozatot. A Frontiert valamikor fel tudom tölteni az oldalamra (lajsz.fw.hu), ha érdekel titeket, de sajnos csak japánul felirat nélkül, illetve az elsõ pár részhez még van felirat.

Maron

Felõlem jöhet, max. elolvasom mindig a részek tartalmát  :)

Xaga

Felõlem is max megtanulok japánul :D

Stairan

Itt egy ismerõsöm oldalán fennt van az elsõ rész németüla Frontierbõl.

Maron

Quote from: StairanItt egy ismerõsöm oldalán fennt van az elsõ rész németüla Frontierbõl.


Arigato!!!^____^

Shadowolf

Na belehallgattam a Raisu-sama oldalán található zenékbe, és ismételten megállapítottam hogy az amcsi zenék pocsékak. :D Nemtom miért kell az alap jó zenét vmi iszonyú nagy ratyira átdolgozni? :confused:

Maron: volt egy magyar oldal ahol a frontier elsö 4 része fenn volt japánul (angol felirattal). Majd megpróbálom elökeríteni az oldal címét. :)

Raisu-Sama

dp.freeportal.hu, de csak volt és 100 db-ban ^^ Abban én is közremûködtem :) Össze akartuk olvasztani a Digimon Planetet és az én oldalamat egy hatalmas magyar fansite-tá, de nem sikerült végülis :( Egyébként hamarosan egy picit megváltozik az oldal, és mégtõbb info lesz rajta, meg egy trailer a 2005-ben megjelenõ Digimon movie-ról, amit teljesen CGI-s lesz

Damnatus

Hali!

Én Viasat3-on láttam pár részt. Mindent megtettem, de nem sikerült megszeretnem, sõt! Valszeg az elrontott szinkron az oka, ha csak hallom borsódzik a hátam. Pedig igyekeztem.

Raisu-Sama

Damnatus: Hát igen, nem a magyar verzióval kell kezdeni, pedig nagyon jó kis anime. Persze azt is figyelembe kell venni, hogy elsõsorban a DigiVice nevû tamagochik népszerûsítésére készült. Ha teheted, szerintem szerezz be egy pár japán részt, és hátha akkor megszereted.

Damnatus

Hali!

Talán egyszer majd sikerül rávennem magam arra, hogy belekezdjek, de egy ideig biztos hanyagolom.

TurboK

az Adventure 1-2 okés volt, volt egy rendes történet, ari figurák, hülye poénok, állat zenék és egykét még állatabb figura (Wargreymon - az a dög valami iszonyatosan komolyan nézett ki), plusz az ehhez passzoló emberfeletti erejû csatajelenetek.

És igen, a Butterfly egy állat zene. Pláne hogy (félig-meddig) szerelmesdal.

A Tamers meg a Frontier viszont szerintem már hülyeség, de hát muszáj volt uj sztorit alkotni mert az Adventure az egy kerek, lezárt történet lett az Adventure 2 végén. A kártyabubuskodás meg az emberfúziók meg ilyesmik már áttolták az egészet a hülyeség felé, míg az Adventurenek még valahol hihetõ volt a története. Mondjuk nemigen merültem el a Tamers/Frontierben, úgyhogy én mondhatom.

A Movie Specialok viszont komolyak voltak, fõleg a második és a negyedik. (Bokura no War Game és Diablomon Strikes Back). Nem tudja valaki véletlenül hogy azokban ki szerezte a háttérzenét? mert valami eszméletlen komoly, fõleg a negyedik movieban, ahol a nagy pókteknõs ellen harcol a Wargreymon+Metalgarurumon kombináció (nem jut eszembe a neve).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Xaga

Quote from: TurboKfõleg a negyedik movieban, ahol a nagy pókteknõs ellen harcol a Wargreymon+Metalgarurumon kombináció (nem jut eszembe a neve).

Onimon.

Amúgy milyen filmek OVA-k készültek hozzá már ha készültek. Azt tudom hogy készült egy olyan hogy Digimon: The Movie ami 3 kisfimbõl áll (azt tom az egyik közölük a Our War Game a másik 2re nem emléxem)

Shadowolf

Quote from: XagaOmnimon.

Amúgy milyen filmek OVA-k készültek hozzá már ha készültek. Azt tudom hogy készült egy olyan hogy Digimon: The Movie ami 3 kisfimbõl áll (azt tom az egyik közölük a Our War Game a másik 2re nem emléxem)

Ha jól tom összesen 8 film készült (+1-et épp most csinálnak), Raisu-sama oldalán fenn van mindegyikröl 1 rövíd leírás. :)

TurboK

ja télleg, Omegamon volt. (USÁban Omnimon. vagy forditva)

az elsõ OVA az Adventure 1 elõzménye, az a Greymon vs. oriás papagáj csata amire az Adventureben visszaemlékeznek. a második OVA (Bokura no War Game - Children's War Game) az Adventure 1 és 2 között van, Diablomonnal harcolnak. a harmadik elvileg két részbõl áll, az Adventure 2 eleje körül. Nemigen tudtam felfogni a sztorit, de nem is igen érdekelt. a negyedik OVA Diablomon visszatérésérõl szól, és szerintem a csatajelenetek a legjobbak az összes közül.

az amerikai "Digimon - The Movie" egy iszonyatosan szörnyû összegyúrása volt az elsõ háromnak. összevágva, buzi poénokkal, hülye zenékkel, agyonra kiforditott sztorival. max a fõcímzene volt viszonylag jó. (Jason Gotchin - Here We Go)

a többit nem láttam, az már Tamerses meg Frontieros hülyeség.

Viszont állitólag a Bandai készít egy uj, CG grafikás sorozatot ami nem az animék sztoriját veszi alapul hanem az eredetit amit a Bandai csinált... érdekes lesz!

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Xaga

Én a digimon.fw.hu oldalról szedtem le azt 3 filmet (rosz minõségben angolul) amibõl aztán a The Movie let azt pedig a HBO-n láttam. Én a harmadikat 1nek vettem és nem kettõnek. A Diablomon strikes back-re kiváncsi lennék honnan lehetne leszedni?

Raisu-Sama

OVA-k nem voltak csak Moviek. Szerintem a Tamers épp azért jó, mert a gyerekek is részt vesznek a harcban, nem csak a Digimonok. Az új Movie (ami CGI-s lesz) pedig a Digimon Chroniclest fogja alapul venni. Amúgy a második Movie betétdala nagyrészt Dvorak Új világ szimfóniája volt :)

TurboK

#25
jajaja, nem ova hanem "movie special".

És a zene NEM az ujvilág szimfónia, ebben biztos vagyok. Nagyon hasonló hozzá, de NEM az. kikéne hámozni a japán stáblistából hogy ki is csinálta, mert amúgy meg van a negyedik movie soundtrackja, csak a számok fele "unknown artist"...

Tudtommal az egyetlen klasszikus zene ami a moviekban volt az Maurice Ravel "Boléro" c. mûve.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Maron

Nem tudja valaki, hogy mi a címe a német Eine Vision japán változatának? A Tamers-ben volt, és a Tamer-Matrix Digitationnál ment mindig a háttérben.

Stairan

Quote from: MaronNem tudja valaki, hogy mi a címe a német Eine Vision japán változatának? A Tamers-ben volt, és a Tamer-Matrix Digitationnál ment mindig a háttérben.
One Vision

Maron

Quote from: StairanOne Vision


Köszönöm (erre gondoltam utoljára  :zen: )

TurboK

a németek a legtöbb zenét egy-az-egyben átvették, max csak más dalszöveggel. csak az amcsi verzió az ami le van butitva.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>