Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

roderick

NieA_7 is jó, csak nincs igazán értelme... vagyis a sztori csak eléggé azért van, hogy legyen, amúgy viszont nagyon aranyos és vicces... kellemes hangulata van, de nincs meg az a plusz, ami kiemelné a többi közül és sztem eléggé visszahúzza az, hogy tényleg a történet fö vonala nem egyezik meg a cselekmény vonalával... vagy nem is tudom, hogy mondjam, aki látta az sztem érti, amúgy meg spoilerkedni kéne... (Amúgy elkezdtem újra leszedni és akkor fel tudom rakni)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Manu

Mindenki odaáig van a Berserkért, ezért sokáig gondolkodtam, hogy bepostoljam-e ezt, de végülis miért ne, itt egy más nézõpont. Igazából azért nem értem ezt a fanatizmust, mert szerintem a rajzolása teljes gáz, nekem legalábbis nagyon nem tetszik és ezzel nem vagyok egyedül. Lehet, hogy dark, meg jó a történet, de ez az elsõ hat-hét részben nem jött le, ugyanis eddig bírtam. Pedig tényleg nagy kedvvel és elõítéletmentesen álltam neki. A mangát is olvasom, de én valahogy kultursznob vagyok és azért nézek animet meg olvasok mangát, hogy az szép legyen, elgyönyörködtessen. Úgy nézem, hogy az animnfo statisztika is valami ilyesmit mutat. (8-9 az animációra, pedig ott mindenre szinte 10-et szoktak adni, emg egyébként is elég nagy a szórás e tekintetben.) A top 100-as 7. hellyel természetesen nem tudok vitatkozni.
Persze lehet, hogy a review-k alapján túl sokat vártam tõle, s így nem lehetett elég jó, de én így érzem. Pedig ahogy most ezt írom megint kedvet kaptam hozzá.
Valahogy így vagyok a Texhnolyze-zal is.

DarkstaAaR^.^

igazából (sztem) azért istenítik az emberek mert még mindig az utolsó rész hatása alatt állnak :)
nekem is az egyik kedvencem... nálam mondjuk a grafika nem elsõdleges szempont, de IMHO a Berserk-nek nem rossz a grafikája


Which character are you test by Naruto - Kun.com

Itachi

Mint mondtam az anime nem akkora durranás de azt ne magyarázd már ,hogy a manga igénytelen, mert tökön szúrom magam. :eeek:  :wtf:  Annyira szépek benne a rajzok, hogy néha megállok az olvasásban és csak nézem õket sokáig. :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Manu

Quote from: ItachiMint mondtam az anime nem akkora durranás de azt ne magyarázd már ,hogy a manga igénytelen, mert tökön szúrom magam. :eeek:  :wtf:  Annyira szépek benne a rajzok, hogy néha megállok az olvasásban és csak nézem õket sokáig. :zen:


Nna, azért egy ilyen kis nézetkülönbség miatt ne bántsd ama nemes testrészdet. :D A mangát még csak most olvasom, úgyhogy arra még nem mondok semmit, meg nem is itt.

Mattanja

Quote from: Manuszerintem a rajzolása teljes gáz, nekem legalábbis nagyon nem tetszik és ezzel nem vagyok egyedül
Tényleg? Erre azért még emlékszel?
Quote from: ManuAz animációnak mind a technikai, mind a mûvészi része, képi világa magas színvonalra vall, persze ebbõl kifolyólag (úgy, mint a magas mûvészeteknél) csökken az azt befogadni, értékelni tudók köre (ezzel nem célozgatni akarok!).  Fogalmazzunk inkább úgy, hogy neked  - ilyen vagy olyan oknál fogva  - nem tetszett.
Engem mindenesetre nagyon megfogott az egész alkotás a-tól z-ig.
Ezt persze ne vedd  :_piszka: -nak, csak...  :rolleyes:
So? Call it even?
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Manu

Quote from: ShiroiTényleg? Erre azért még emlékszel?

Olvasd el jobban: "... csökken az azt befogadni, értékelni tudók köre...". A Berserket nagyon sokan szeretik. Ez számomra a nagy talány, ezért írtam a postot.
Az viszont tény, hogy teljesen egyedi a rajzolása, nem tömegterméknek szánták, nem populart.

sirtomi

Quote from: SysOP XXLÖrömmel hallom  :tezsvir: Ajánlom figyelmedbe ABe Yoshitoshi egyéb munkáit is, mint a Haibane Renmei és a TEXHNOLYZE. A Niea_7-re nem tudok mit mondani, mert azt még nem láttam :rolleyes: De az elõzõek mind jók, a HR inkább melankólikus, végén pszichós; a TEX meg nagyon DAAAARK :__devil: és kétségkívül durva és kétségkívül pszichós :gevumezs:
A Haibane Renmei -t elkezdtem leszedni, de a TEXHNOLYZE -t nem találtam az ftp-n. Ez nincs fennt, vagy csak én nem vettem észre?

Aeternus

legutoljára tegnap láttam a .hack//SIGN 7-edik részét... határozottan tetszik... nekem is volt egyszer egy hasonló ötletem (egy álomból indult ki) hogy egy számítógépek által generált világ ahova be lehet lépni, csak az konkrétan egy másik világ nem csak játék... persze ez bennem bõvebben kiforrott ötlet, egyszer filmre is megpróbálnám vinni... szal most hogy láttam ezt a pár részt, eszembe jutott újból, úgyhogy ezen agyalok mostanában :)

meg nézem még inuyashát is... hát már de várom, h pusztuljon meg a Kikyo :D már a tekintete is rosszindulatú :)

Mattanja

Quote from: sirtomia TEXHNOLYZE -t nem találtam az ftp-n. Ez nincs fennt, vagy csak én nem vettem észre?
Tényleg nincs. AnimeHQ-n is csak a 17-18-19 van meg.  :beken:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Marfy

Quote from: sirtomiFelirat nélkül angolul néztem meg. Sajnos a történetbõl nem minden világos, de még így is jó volt.

Ha megnézted mégegyszer, és megértettél mindent, akkor magyarázhatsz nekem is. :)

Tegnap a filmvetítésen megnéztem még egyszer de nekem másodjára sem teccett :(.
Amúgy mit nem értettél mi volt homályos?
Itt elég jól le van írva a film lényege.

sirtomi

#761
Quote from: NokiTegnap a filmvetítésen megnéztem még egyszer de nekem másodjára sem teccett :(.
Amúgy mit nem értettél mi volt homályos?
Itt elég jól le van írva a film lényege.
Igazából a végén kavarodtam meg, amikor Fuse-t Kei elhívja a múzeumba, és ott  fegyveresek várnak rá. Onnantól nem nagyon értettem, hogy miért mennek vissza a csatornába, és kik azok akikkel ott harcolnak, és miért.
Lehet hogy ez lenne a lényeg, de nekem nem világos.
De a film maga még így is nagyon tetszett. Nagyon magávalragad a hangulata és gyönyörûen van megrajzolva.

.Attila

#762
Quote from: sirtomiIgazából a végén kavarodtam meg, amikor Fuse-t Kei elhívja a múzeumba, és ott  fegyveresek várnak rá. Onnantól nem nagyon értettem, hogy miért mennek vissza a csatornába, és kik azok akikkel ott harcolnak, és miért.Lehet hogy ez lenne a lényeg, de nekem nem világos.
De a film maga még így is nagyon tetszett. Nagyon magávalragad a hangulata és gyönyörûen van megrajzolva.
Ilyenkor tessék szépen kiírni, hogy SPOILER!!! :) Én pl. még nem láttam a Jin-Roh-t, de olvasom a topicot, és nem szeretek elõre tudni részleteket.

sirtomi

Quote from: TriviIlyenkor tessék szépen kiírni, hogy SPOILER!!! :) Én pl. még nem láttam a Jin-Roh-t, de olvasom a topicot, és nem szeretek elõre tudni részleteket.
Elnézést.
Erre nem gondoltam. :oops:

Fazék

Quote from: sirtomiElnézést.
Erre nem gondoltam. :oops:
de még most is áttudnád írni "láthatatlanná" a spoiler szöveget...

amúgy pedig sztem a köv. zajlott le azoknál a részeknél (már amire emlékszem így hirtelen):
a farkas brigád (a kommandósok egy része?) tudta elõre hogy csapdába akarják csalni õket, és hogy a lány csak csali. mivel egyes katonai/politikai vezetõk összefogva megakarják szüntetni a különleges egységet, a terroristákkal akarják kapcsolatba hozni egyik tagjukat (Fuse-t) és ezzel alapos indokuk lenne a csapat feloszlatására, és erre ugyebár Kei-t használják fel. de fordítva sül el a dolog, mert a múzeumi rajtacsapást Fuse egy picikét tönkreteszi, majd a különleges egység segítségével csalja végül csapdába üldözõit a csatornában, és egy kis fegyverropogással lezárják ezt a kényes összeesküvéses történetet... - remélem nem mondtam hülyeségeket, nyugodtan javítsatok ki ha mégis

Marfy

Quote from: Blimpde még most is áttudnád írni "láthatatlanná" a spoiler szöveget...

amúgy pedig sztem a köv. zajlott le azoknál a részeknél (már amire emlékszem így hirtelen):
Az itt lévõ részt inkébb nem idéztrm mert simán lácott :).

Ennél jobban én sem tudtam volna megfogalmazni  :appl: .
Amúgy szerintem is így van.

Mattanja

Ez egy nagyon aranyos romantikus-ecchi-vígjáték! Az elején semmi kedvem nem volt ilyen kategóriájú animét nézni, csak kíváncsi voltam milyen - ha már egyszer letöltöttem - de már az elsõ résznél mégis annyira megtetszett, hogy nem bántam meg a végignézését! Akármilyen rossz hangulatom volt is egyébként, 5 perc ebbõl elég volt ahhoz, hogy mégis elvigyorodjak!  :rotflol:
Talán lehetne hosszabb (13 TV)...
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Marfy

Quote from: ShiroiEz egy nagyon aranyos romantikus-ecchi-vígjáték! Az elején semmi kedvem nem volt ilyen kategóriájú animét nézni, csak kíváncsi voltam milyen - ha már egyszer letöltöttem - de már az elsõ résznél mégis annyira megtetszett, hogy nem bántam meg a végignézését! Akármilyen rossz hangulatom volt is egyébként, 5 perc ebbõl elég volt ahhoz, hogy mégis elvigyorodjak!  :rotflol:
Talán lehetne hosszabb (13 TV)...

Nekem is megvan de még csak az elsõ részt láttam, megpróbálom rászánni magam csak idõhiányban küszködök :(.

Drótmalac

Többen is írták, hogy jó, hát elkezdtem megnézni az Azumanga Daioh-t.
Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmi esetleg bejön(általában a leírása alapjánbiztosan nem töltöttem volna le), de sokaknak igaza volt tényleg jó, és tettszik.  :)

ignus

Most fejeztem be a Saishu-heiki Kanojo... Hát nem kellett volna egyszerre megnéznem az összeset. Akinek kedve van egy kicsit "szomorítani" magán nyugodtan nézze végig. FIGYELEM!!! Öngyilkosságot fontolgatok nagyon gondolják meg hogy rászánják e magukat a sorozatra!  :hehe:  Na jó annyira azért nem vészes. Mindenkinek ajánlani tudom, de azért legyen készenlétben a Love Hina vagy valami mókásabb just in case. Nekem pl jó lenne most valami happy endes romantikus... Pm-ben várom az ajánlatokat... TNX
"...egyszer csak talajt érzett a lába alatt, sõt közvetlen az arca alatt, még a szája is tele lett vele..."

Mattanja

Quote from: ignusMost fejeztem be a Saishu-heiki Kanojo... Hát nem kellett volna egyszerre megnéznem az összeset. Akinek kedve van egy kicsit "szomorítani" magán nyugodtan nézze végig. FIGYELEM!!! Öngyilkosságot fontolgatok nagyon gondolják meg hogy rászánják e magukat a sorozatra!
Milyen érdekes... kezdd csak el olvasni a 690. posttól...
Lehet, hogy valami hasonló érzés kiváltása volt a céljuk?  :rolleyes:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Fazék

régi, '92-es anime és ez látszik is rajta, az elsõ 10 perc után nagyon ingerem volt abbahagyni, de jól tettem, hogy folytattam (ebben sok pozitív review segített fõleg). a fõszereplõ valami borzalmasan néz ki, fõleg az arca, inkább nézem 30-40 éves alkoholistának, mint egy tízenéves srácnak... de ezeken túllépve egy igazán szórakoztató anime-ben lehet része a nézõnek. a történet a nem túl ritka, "fõszereplõ véletlenül kiszabadít többszáz éve elzárt szörnyet aki folyton megakarja enni, de szép lassan egyfajta furcsa barátság alakul ki köztük, és valamennyire összedolgozva kinyírják az aznapi szörnyet" :) (- bár ez átkozottul light-os inkább csak stílus-besorolás spoiler volt, szóval majdnemhogy fölösleges volt kifehérítenem, de azért fõ a biztonság, mielõtt vki leharapná a fejemet :))
az anime nagyon véres, de talán még pont elfogadható mennyiségben, de hát ez végülis érthetõen ered a gonosz szörnyeket felvonultató történetbõl, ettõl eltekintve fan-service mentesnek nevezhetõ a sorozat A legtöbb poén a két fõszereplõ fura viszonyából ered, és mindenképpen ez teszi érdemessé a sorozat megtekintését. a poénok nagy része 'slapstick' típusú, de nálam bevált. bár most végigolvasva az értékelésemet nem  éreznék túl nagy késztetést a show megtekintésére, de kérlek ne vegye el fogalmazási fogyatékosságom a sorozattól való kedveteket! :)
A 10+1 részbõl eddig 6-ot láttam, eddigi értékelés 7.5/10 - vagyis ajánlott a megtekintése

ja és köszönet Feldinnek, hogy véletlenül(?) ezt az anime-t is odaadta azok mellett, amiket kértem :D

Shadowolf

Quote from: Blimpde még most is áttudnád írni "láthatatlanná" a spoiler szöveget...

Már megtettem helyette...

Trivi: bocsi, de a te postodba is egy kicsit belejavítottam emiatt.

.Attila

Quote from: ShadowolfTrivi: bocsi, de a te postodba is egy kicsit belejavítottam emiatt.
Nem kell bocsi, jól tetted :zen:

edit: Drótmalac -> még egy elégedett Azu nézõ :jee:
Shiroi -> a Midori no Hibi végén megint az az fene érzés tört rám, hogy "miért lett ennek vége?"... bár azt hiszem nem tudnák elég hosszúra megcsinálni, sose lenne elég, de az a 13 rész tényleg nagyon kevés :(

roderick

Quote from: ShiroiTényleg nincs. AnimeHQ-n is csak a 17-18-19 van meg.  :beken:

Na, mikor utoljára beszéltem zsozsoval asszonta feltölthetem, ammi megvan nekem DVD-ripben, de mivel megöltem a vincseszterem ezért kicsit várat magára a dolog, mondjuk míg újra leszedem... rohadtrégi torrentekröl... vagy talán irc-n vagy dc-n megtalálom valakinél... de ha valakinek megvan dvd ripben akkor sztem az is feltölthetné

On topic: mostanában nem láttam semmit... :)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Kilteh

Scrapped Princess: Fantasy környezet, scifi vegyítéssel a storyban. Érdekes, nekem speciel tetszett.
Gunslider Girl: Hmmmm.... Hmmm... Hm.... Na ennek sztem nemigazán van története, ami szépen alakulgat a részek során, inkább csak egy-két dolgot feszeget. Nem igazán tudom megfogalmazni, mert azóta is gondolkozok rajta...
Node most vissza a Noirhoz... :D
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

.Attila

Quote from: KiltehNode most vissza a Noirhoz... :D
Erre reagálnom kell... :cool: :jee:

Dragon

Quote from: KiltehGunslider Girl: Hmmmm.... Hmmm... Hm.... Na ennek sztem nemigazán van története, ami szépen alakulgat a részek során, inkább csak egy-két dolgot feszeget. Nem igazán tudom megfogalmazni, mert azóta is gondolkozok rajta...

Ugye a Gunslinger Girl-re gondoltál?
Nekem az tetszett, melankólikus, szomorkás, szép történet.
Meg sok szép puska van benne :D
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Isi101

Quote from: ShiroiMilyen érdekes... kezdd csak el olvasni a 690. posttól...
Lehet, hogy valami hasonló érzés kiváltása volt a céljuk?  :rolleyes:
Valószínûleg igen :)

Tényleg egy nagyon jó kis dráma, fõleg ha az ember túl tudja tenni magát a kicsit gyengécske grafikán.
Már kétszer is végignéztem, és még mindíg nem értem a végét.
Spoiler:[COLOR=Pale Turquoise]A legvégén, amikor a lány feláldozza magát, akkor ott a nagy fehérség után azt álmodják, a fiú átkerül valahova(a lány lelkébe) vagy mi történik? Sajna Japánul nem értek, az angol felirat meg igencsak felejthetõ :( Légyszi, valaki magyarázza el ,mert h****bben halok meg mint amilyen vagyok)[/COLOR]
proba

Dragon

OFF:

Isi!
Láttam, hogy nehezen találod el a színválasztást a spoilereknek, gondoltam, segítek:
#F5F5FF
ez a postok háttérszíne, ezt is meg lehet adni COLOR tag-ben

És akkor ILYEN LÁTHATATLAN lesz.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]