Kalandjátékok és RPG-k, avagy a múlt nagyjai

Started by Shadowolf, 2004-04-28, 13:10:25

Previous topic - Next topic

Totya

Quote from: ShadowolfHogyne emlékeznék! Egyik kedvencem.

Nagyon zsír progi végigtoltam vagy 5-6-szor  :hopp:
Teacher Banzai!!!

Shadowolf

Quote from: TotyaÉn is mágus szoktam lenni minden RPG-ben. Én szeretek egyedűl végigrambózni a játékon, persze nem ész nélkül  :rolleyes: . A végére mindíg kigyúrt Battlemage leszek, ami nálam azt jelenti, hogy brutál mágia+brutál közelharc  :rotflol: . Persze ami megkívánja a csapatjátékot azt úgy teljesítem.

De a csapattársak azért jól működnek pofonfogókként, míg én távolból szórom az áldást. :D

Shadowolf

Quote from: TotyaNagyon zsír progi végigtoltam vagy 5-6-szor  :hopp:

Melyik részt? :confused:

Totya

Quote from: ShadowolfMelyik részt? :confused:

Jaaaaaa ezt lehagytam. :hehe:  A 7.-et természetesen. Már alíg várom az új epizódot, igaz ott már nem Larryt kell irányítani, hanem az unokaöccsét, ha jól emlékszem. Remélem nem okoz csalódást. Ha jól értesűlt vagyok akkor ezt most nem az eredeti Larry kreátora Al Lowe készíti.


Quote from: ShadowolfDe a csapattársak azért jól működnek pofonfogókként, míg én távolból szórom az áldást.

Igaz igaz. Tökéletesen betöltik ezt a szerepet  :rotflol:
Teacher Banzai!!!

Shadowolf

Quote from: TotyaJaaaaaa ezt lehagytam. :hehe:  A 7.-et természetesen. Már alíg várom az új epizódot, igaz ott már nem Larryt kell irányítani, hanem az unokaöccsét, ha jól emlékszem. Remélem nem okoz csalódást. Ha jól értesűlt vagyok akkor ezt most nem az eredeti Larry kreátora Al Lowe készíti.

Igen, és ez az ami engem nagyon aggaszt...

QuoteIgaz igaz. Tökéletesen betöltik ezt a szerepet  :rotflol:

Najó, modjuk a BG-t pont azért szeretem mivel ott azért ennél többet jelentenek számomra. ;)

Totya

Quote from: ShadowolfNajó, modjuk a BG-t pont azért szeretem mivel ott azért ennél többet jelentenek számomra. ;)

Azért ott megvolt a maguk kis monológja mindig. Fokozták a hangulatot. És nem utolsó sorban ott egyedűl nem vihette sokra az ember.
Teacher Banzai!!!

Shadowolf

Quote from: TotyaÉs nem utolsó sorban ott egyedűl nem vihette sokra az ember.

Legalábbis a játék elején... Azért amikor már 9.-ik szintű varázslatokat tudtam használni, a mágusom egyedül is elég jól boldogult. :D Mondjuk ennek ellenére végig használta az összes csapattagomat, mivel mindegyiköjüknek megvolt a maga egyedi képzettsége. Ez a másik amiért annyira szeretem ezt a játékot. (minden csapattárs egyedi, és úgy fejleszhetjük őket ahogy szeretnénk :D)

Fazék

Quote from: ShadowolfHogyne emlékeznék! Egyik kedvencem. Apropó Blimp: sikerült megszereznem a Larry 7-et eredetiben, szóval már nem kérem el tőled. ;)
Igen, én is láttam odadobálva valami nagyáruházban egy kemény ezresért, meg is lepődtem...

Mindig a BG-t emlegetik, de pl a Planescape Torment (ami sztem a legjobban sikerült az Infinity engine-t használók közül), és az Arcanum-ot is kihagytátok, mely utóbbi ugyan eléggé bug-os maradt, még az utolsó patch után is, de a történet és a játék komplexitása mindenért kárpótol (legalábbis engem). :D

Amúgy pedig biztos vagyok benne, hogy van jövője ezeknek a játékoknak, mert jelenleg is nagyon sok kalandjáték készül, pl a TLJ 2. a.k.a. Dreamfall, vagy a Benoit Sokal új projektje (talán Lost Paradise?), vagy ott van a Legacy, mely már nagyon régóta készül, de egy jó kis TLJ-szerű játékot ígér, továbbá nemrég lett bejelentve, hogy a Beneath a Steel Sky folytatása is készül, továbbá kedvenc Gabriel Knight sorozatom írónőjétől is várhatunk valamit 2004 végére... szóval még messze van a kalandjátékok halála... ha nem is 100 jelenik meg évente, de azért jönnek rendesen.
Az RPG-k esetében, pedig még biztosabb vagyok a fennmaradásban, egyedüli félelmem arra vonatkozik, hogy a 3D-s megjelenítés erőltetésével nagyon leegyszerűsítik a fejlődési rendszert stb és csak hack'n'slash lesz a játékokból (én inkább annak a tökéletesen működő 3D-izometrikus-akármilyen nézetnek vagyok a híve). jelenlegi RPG reményeim: az Arcanum fejlesztői által készített Temple of Elemental Evil motorjával készüljön egy minimum BG komplexitású történet a jó harcrendszer mellé, ill. jelentsék be 1-2 hónapon belül a Fallout 3 készítését :D (bár az utóbbira azt hiszem nulla közeli az esély, és csökken...)

Totya

Quote from: BlimpMindig a BG-t emlegetik, de pl a Planescape Torment (ami sztem a legjobban sikerült az Infinity engine-t használók közül), és az Arcanum-ot is kihagytátok, mely utóbbi ugyan eléggé bug-os maradt, még az utolsó patch után is, de a történet és a játék komplexitása mindenért kárpótol (legalábbis engem). :D

Ha már nem említett játékoknál tarunk akkor ott van még a Fallout 1-2 mind e kettőt végignyomtam és élveztem.

Nem biztos, hogy a 3D-s megjelenítés elrontja az RPG-ket, az ígéretek szerint az új Bard's Tale sem egyszerűű hach&slash lesz, reméljük  :rotflol: .

A kalandjátékoknál pedig a bejelentés egy dolog, el is fog készűlni?  :bsd:
Teacher Banzai!!!

Ramiz

Kalandjátékok közül Grim Fandango a kedvencem, RPG-k közül pedig a Fallout-ok. A Planscape van olyan jó, mint azok? És megvan valakinek? :) Azt hiszem, Mo-n nem adták ki.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizA Planscape van olyan jó, mint azok? És megvan valakinek? :) Azt hiszem, Mo-n nem adták ki.
nálam a Planescape kb egy szinten van a Fallout-okkal, némely területen le is előzi azokat. kiadták nálunk is, nekem bundle változatban van meg, de forgalomban már nincsen, mert elfogyott...

Bruce

A régieket sajna nem ismerem... Csak két régi játékom van: az LBA meg a Discworld, de mindegyikhez be kell szereznem egy régi gépet, mert az újon nem futnak... Viszont ha minden igaz, a SpellForce fut :) Most kaptam, amint hazaérek pénteken, már próbálom is :)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Shadowolf

#42
Quote from: BlimpIgen, én is láttam odadobálva valami nagyáruházban egy kemény ezresért, meg is lepődtem...

:lol: Tesco gazdaságos kalandjáték. (a szó szóros értelmében, én ugyanis ott vettem meg :D)  

QuoteMindig a BG-t emlegetik, de pl a Planescape Torment (ami sztem a legjobban sikerült az Infinity engine-t használók közül), és az Arcanum-ot is kihagytátok, mely utóbbi ugyan eléggé bug-os maradt, még az utolsó patch után is, de a történet és a játék komplexitása mindenért kárpótol (legalábbis engem). :D

Ennek oka felettébb egyszerű: se a PT-el, se az Arcanum-mal nem játszottam (pedig nagyon kéne mindkettő, meg a Fallout-ok is :(), ergó nem tudok róluk véleményt mondani. ;)

QuoteAmúgy pedig biztos vagyok benne, hogy van jövője ezeknek a játékoknak, mert jelenleg is nagyon sok kalandjáték készül, pl a TLJ 2. a.k.a. Dreamfall, vagy a Benoit Sokal új projektje (talán Lost Paradise?), vagy ott van a Legacy, mely már nagyon régóta készül, de egy jó kis TLJ-szerű játékot ígér, továbbá nemrég lett bejelentve, hogy a Beneath a Steel Sky folytatása is készül, továbbá kedvenc Gabriel Knight sorozatom írónőjétől is várhatunk valamit 2004 végére... szóval még messze van a kalandjátékok halála... ha nem is 100 jelenik meg évente, de azért jönnek rendesen.

Itt egyet kell értsek Totya-val abban, hogy a bejelentés nem feltétlenül = a kiadással...

QuoteAz RPG-k esetében, pedig még biztosabb vagyok a fennmaradásban, egyedüli félelmem arra vonatkozik, hogy a 3D-s megjelenítés erőltetésével nagyon leegyszerűsítik a fejlődési rendszert stb és csak hack'n'slash lesz a játékokból (én inkább annak a tökéletesen működő 3D-izometrikus-akármilyen nézetnek vagyok a híve). jelenlegi RPG reményeim: az Arcanum fejlesztői által készített Temple of Elemental Evil motorjával készüljön egy minimum BG komplexitású történet a jó harcrendszer mellé, ill. jelentsék be 1-2 hónapon belül a Fallout 3 készítését :D (bár az utóbbira azt hiszem nulla közeli az esély, és csökken...)

Én spéci jobb szeretem a régi izometrikus rpg-ket. Tény hogy mai szemmel nézve bűn rondák, de sztem ezeknél a játékoknál pont nem a grafikán kéne hogy legyen a hangsúly. Arra ott vannak az idióta FPS-ek. :rolleyes:

Vikunya

Aki teheti, tényleg próbálja ki a Tormentet. Nem az a szokványos lovag - sárkány - mentsük - meg - a - világot történet, és a karakterválaszték valami eszement. (Játszottál már amnéziás halhatatlannal, lebegő / káromkodó koponyával, succubussal, élő(halott) páncéllal? Itt a remek alkalom!)
I'm the Black Mage! I solve my problems through violence.

Bruce

Quote from: VikunyaAki teheti, tényleg próbálja ki a Tormentet. Nem az a szokványos lovag - sárkány - mentsük - meg - a - világot történet, és a karakterválaszték valami eszement. (Játszottál már amnéziás halhatatlannal, lebegő / káromkodó koponyával, succubussal, élő(halott) páncéllal? Itt a remek alkalom!)
Fájdítsd csak még a szívemet! Tudod mióta keresem azt a játékot??? Mióta a Baldur's Gate telepítése után megnéztem a moziját... bár... az alapján amit írtál, neked megvan... Hehehehe...  ;)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Soridan

Ahh...Torment.... egy álom, mely nem teljesül egy darabig. Avagy kéne, de nagyon ;)

Ultima VII!!! Hangulat! Hangulat! Yeahh.... szép emlékek.
De BG2 tényleg nagyon ott van. Főleg, hogy attól függően,hogy ki van a csapatban, jópofa bezsélgetések alakulnak ki (Karzak vs Jaheira egyik kedvencem. Vagy Jan Jansen a történeteivel :D )
Persze a Fallout 3-at én is remélem... már feliratkoztam egy petíciós listára, amin a F3-t követeljük. Vgay másfél éve? :)

DE a kalandjátékok is.... sóhaj... emléxik itt valaki a Loom-ra? Vagy a régi szöveges kalandjátékok... Gálya... Dracula... Myth... na abbahagyom.

Idegesítő, hogy ún. piackutatások után (egyáltalán nem reprezentatív sokaság által) eldöntik, mi kell a népnek. S hiába nem EZ kell, ha egyszer EZ van... mert a játékra szükség van :]

Na lekapcsolom magam... s Larry :jee: Imádom a  kis kopaszt :)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

AngelHunter

Quote from: XagaJuj a régi szép idők mikor még Doom volt a sztár játék  :rolleyes: Eszembe jutnak a szép emléket a régi játékokról (Settlers, Warcraft, The Neverhood).
De azért manapság is előkerül néhány király kaland (Syberia II) vagy rpg bár az utobiak inkább az internetre kezdenek specializálodni (MMORPG).
Huh erről eszembe jutot pár játék amivel akartam játszani de nem sikerült megszerezni. Tudja vki honnan lehet a köv. megszerezni: 3 Skulls (nagyon régi nagyon jó:D) The Longest Journey, Zanzarah, Outlive (starcraft clone).


syberia 2 eleg gyengusz...
a longest journey nekem megvan....

Shadowolf

#47
Quote from: SoridanDE a kalandjátékok is.... sóhaj... emléxik itt valaki a Loom-ra?

Pár hónappal ezelött töltöttem le. :D Nagyon bejött, bár egy kicsit nehéz volt...

EDIT: a legjobb viszont az volt, ahogy a Monkey Island elsö részében az egyik kalóz reklámozta a kocsmában. :D

Shadowolf

Quote from: AngelHuntersyberia 2 eleg gyengusz...

Na azért majd én megnézem magamnak. ;) A tesóm épp most szedte le a DC-röl. :D

.Attila

Quote from: SoridanDE a kalandjátékok is.... sóhaj... emléxik itt valaki a Loom-ra?
Az, amikor csukjások átalakulnak hattyúvá?

Grafika és RPG -> én ezt már korábban mondtam, de ez nem gátol meg abban hogy elmondjam mégegyszer :). Nekem azért a grafika is számít, nem csak a történet. Most már a 2D-s régi RPG-kel, ahol apró karakterek cikáznak, azokat már nem tudom élvezni. Min. olyannak kell lennie, mint az FFVII/Chrono Cross.

Bruce

Quote from: TriviAz, amikor csukjások átalakulnak hattyúvá?

Grafika és RPG -> én ezt már korábban mondtam, de ez nem gátol meg abban hogy elmondjam mégegyszer :). Nekem azért a grafika is számít, nem csak a történet. Most már a 2D-s régi RPG-kel, ahol apró karakterek cikáznak, azokat már nem tudom élvezni. Min. olyannak kell lennie, mint az FFVII/Chrono Cross.
Ez azt jelenti, hogy már a Chrono Trigger sem fér bele? Remélem nem azt jelenti...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

.Attila

Quote from: Bruce579Ez azt jelenti, hogy már a Chrono Trigger sem fér bele? Remélem nem azt jelenti...
A Chrono Trigger-t már végigjátszottam azért, mert nagyon kíváncsi voltam a Chrono Cross előzményére. Nem valószínű, hogy mégegyszer előveszem, ellenben a Chrono Cross szinte biztos, hogy elő fogom még venni.

StabWest

#52
Én is szeretem az RPG-ket. Még 1995 körül akadtam a Dungeon Hack-be. Aztán jött a Baldur's Gate, Icewind Dale, Final Fantasy VIII... Újabbak közül Ghotic 2, NWN, Divine Divinity, Final Fantasy X, FF X-2...
A kalandjátékok terén a Gabriel Knight 2: The Beast Within tetszik. Interaktív mozi, jó történet, elég jó szereplők. A GK 3-at is egész jól összehozták. Nem tudom, hogy a Silent Hill pontosan milyen kategória... Végülis túlélőhorror, kaland, akció... Eddig a 2. és a 3. résszel játszottam.
Nekem tökéletesen megfelelnek a 2D-s RPG-k is, ha jó a történetük.
Remélem, van jövője ezeknek a játékoknak. A magazinokat nézve, készülgetnek ígéretes darabok.

Totya

Quote from: TriviA Chrono Trigger-t már végigjátszottam azért, mert nagyon kíváncsi voltam a Chrono Cross előzményére. Nem valószínű, hogy mégegyszer előveszem, ellenben a Chrono Cross szinte biztos, hogy elő fogom még venni.

A Chrono Cross-ba be van építve elég sok befejezés. Úgyhogy el lehet lenni vele sokáíg. Tényleg lehet megint belevágok  :hopp:
Teacher Banzai!!!

.Attila

Quote from: TotyaA Chrono Cross-ba be van építve elég sok befejezés. Úgyhogy el lehet lenni vele sokáíg.
Tudom :) 11 végződése van: 2 fővégződés (egy jó, egy kevésbé jó), és 9 köztes végződés.

Soridan

Trivi: igen a hattyas az. Valami isteni grafikát hoztak össze 16 színből. Csak pislogtam rajta... *sóhaj*

Én különben valahogy nem tartom olyan hűdenagyon fontosnak a grafikát. Persze, egy idő után az ember annyira megszokja pl. a BG, Icewind Dale csodahelyszíneit, a Divine Divinity cikázó pillangóit, fantasztikus zenéit (törp kocsmadal!, hogy egy Bard's Tale III (főleg c64-en) már eszetlen ronda, de pl. egy Krynn sorozattal még most is el tudnék játszani. Persze min 2 solamniai lovaggal a csapatban ;)

Shadowolf: a Monkey Island mindent ver ^__^. A grogot azóta ímádom ^^
(elkerülni :D )
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Bruce

Quote from: SoridanTrivi: igen a hattyas az. Valami isteni grafikát hoztak össze 16 színből. Csak pislogtam rajta... *sóhaj*

Én különben valahogy nem tartom olyan hűdenagyon fontosnak a grafikát. Persze, egy idő után az ember annyira megszokja pl. a BG, Icewind Dale csodahelyszíneit, a Divine Divinity cikázó pillangóit, fantasztikus zenéit (törp kocsmadal!, hogy egy Bard's Tale III (főleg c64-en) már eszetlen ronda, de pl. egy Krynn sorozattal még most is el tudnék játszani. Persze min 2 solamniai lovaggal a csapatban ;)

Shadowolf: a Monkey Island mindent ver ^__^. A grogot azóta ímádom ^^
(elkerülni :D )
:bruhuhu: A Monkey Island az a játék, amiről csak jókat hallottam, és még mindig nem tudtam megszerezni... sok más játékkal egyetemben. Hiába vagyok oda a régi játékokért, ha nincs beszerzés hely... :(

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Soridan

Quote from: Bruce579:bruhuhu: A Monkey Island az a játék, amiről csak jókat hallottam, és még mindig nem tudtam megszerezni... sok más játékkal egyetemben. Hiába vagyok oda a régi játékokért, ha nincs beszerzés hely... :(

//www.classic-trash.com
//www.the-underdogs.org

majd keresek még címet ;)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Feldin

Quote from: Bruce579A régieket sajna nem ismerem... Csak két régi játékom van: az LBA meg a Discworld, de mindegyikhez be kell szereznem egy régi gépet, mert az újon nem futnak... Viszont ha minden igaz, a SpellForce fut :) Most kaptam, amint hazaérek pénteken, már próbálom is :)

LBA!!!!!!!!!!!!
Az jó kis játék volt, kár hogy nem jutottam messze.
Meg a discworld :)
Annak meg rossz verziója volt meg :(
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: TriviA Chrono Trigger-t már végigjátszottam azért, mert nagyon kíváncsi voltam a Chrono Cross előzményére. Nem valószínű, hogy mégegyszer előveszem, ellenben a Chrono Cross szinte biztos, hogy elő fogom még venni.
Biztos, mert (szugerál szugerál szugerál) erős késztetést érzel arra hogy kölcsönadd nekem!
Igazam van vagy igazam van?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s