Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: Gmer on 2006-09-10, 22:53:27
Pont a lényeg zavar.. :ejj:
PIPIRUPIRUPIRUPIPIRUPIIIII!!!!!!!!!444444

Az idegeimre megy. Ez vanik. Sue me :hehe:

Member

A megoldásra gondoltam itt, nem a jelentésre. Shuji egyedüliként a semmi közepén, jóformán fehér por lep be mindent. Ha jól tudom, NGE-be az ősanyag vesz körül pár embert, nem?

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de
-Az emberek szeretetre vágynak
-A világ rossz úton halad
-A szerelem örökérvényű és törölhetetlen
mondanivalókat lazán elnyomja a sok kreténség, amit számomra érthetetlen okokból beleerőltettek. Ha egy romantikus dráma lenne, amelyet körülményként a háború vesz körül, még elfogadnám, de így nem több egy önmarcangoló és túljátszott paródiánál. Szerintem.

Zsiga

#1202
Quote from: Member on 2006-09-11, 20:14:43
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de
Nem, nem te vagy a hülye. Megnéztél egy sorozatot, véleményt alakítottál róla, és leírtad a megfelelő topicba. Én nem látom hogy hol a hiba. :)


Emarsharae

Quote from: Member on 2006-09-11, 20:14:43
Ha egy romantikus dráma lenne, amelyet körülményként a háború vesz körül, még elfogadnám, de így nem több egy önmarcangoló és túljátszott paródiánál. Szerintem.
Ha egy romantikus paródia lenne, nem vonzana annyi embert. Én meg a közelébe nem mentem volna, mert ki nem állhatom a romantikus paródiákat.
És ez kár lett volna.
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

sirtomi

Quote from: Emarsharae on 2006-09-11, 21:19:54
Ha egy romantikus paródia lenne, nem vonzana annyi embert. Én meg a közelébe nem mentem volna, mert ki nem állhatom a romantikus paródiákat.
És ez kár lett volna.
Engem sem vonzott, nem is mentem volnam ha nem áradoztak volna róla olyan sokan a neten. Aztán kb a feléig néztem és abbahagytam. Nekem sem tetszett a Saikano, ez van, nem tetszhet minden mindenkinek :)

RE@L

Zipang

Eslő két három résznél, és az alapötletnél is szerintem mindenkinek eszébe jut a "Végső Visszaszámlálás" c. sci-fi hiszen a Zipang is tulajdonképpen ugyan az pepitában és kisebb kivitelben. (persze csak azoknak akik látták a filmet)
Egy vadi új légelhárító hajó visszakerül a 21. századi Japánból 1942-be a Midway szigeteki ütközet kellős közepére. Szokásos dilemma, beleavatkozhatunk-e a modern technikával a múltba hogy megváltoztassuk a jövőt? Ez a kálvária megy 26 részen keresztül illetve egy idő után már máshogy. Nagyon hangulatos sorozat, de nem valami realista és egyálltalán a végefelé már nagyon idegesített a sok ismétlődő és állandó elem amit mindig minden egyes résznél szinte belém akartak sulykolni. [SPOILER]Jaj úristen mi lesz ha kilövünk 1 gépet? Jaj úristen háború még sose háborúztunk! Vagy vegyük a XO apját. Meghal, mert elüti egy autó. Ennek ellenérea fia aki a jövőből jött vissza vígan szaladgál. Ez nagyon sántít. [/SPOILER] Az intro és outro felejthető, a sorozat zenéjével együtt. Elgondolkoztam a 18.-26. rész körül már azon hogy ha eddig kerültem a hatásvadászat kifejezés szóhasználatát, akkor Zipangot hogy definiáljam. Megmondom őszintén nemtudom sehogy se máshogy, egyszerűen hatásvadászat az egész, ismétlődő melodrámák tömkelege, ahoz képest hogy elvileg a Hajó(Mirai=jövő a neve a bárkának) legénysége pártatlan a 2.vh ban, amerikaiakat elég rendesen lövik benne, sőt az egész sorozatban mintha a látatlan Midway-i ütközeten kívül Japán már nem is veszítene katonát szinte az egész háborúban, de az amerikaiakat rendesen vizualizálják ahogy meghalnak. Kivételesen úgy vagyok vele hogy ez a sorozat nagyon jól indult, de a végére valami olyan lett hogyha tudom akkor bele-se kezdek. Ami a befejezést illeti az meg kb. elvágtuk a fonal végét hiába nincs még kész a pulóver.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Zsiga

Quote from: White SeeD on 2006-09-14, 11:43:14
Blue Submarine
scifi/akció/tengeralattjáró
Kezdetnek a rajzolás és a jó CG fogott meg. Aztán úgy haladt előre a történet és egyre érdekesebb dolgok jöttek elő. Az emberen kívűli lények nagyon jók lettek. A nagy vackoktól kezdve az embernagyságú lényekig mind perfectek.
Története elég rövidke, nade 4 részbe nemsokmindent lehet belenyomatni. Gyakorlatilag egy ember megunta a jelnlegi világot, ezért teremtett különböző lényeket, hogy írtsák le az emberiséget, és létre tudjon hozni egy újj világot a "gyermekeivel" Ezt nagyjából sikerűl is megtennie, mivel megolvasztja a sarki jeget így jópáran megfulladnak. A maradékot meg sikeresen tizedelik a lények, amik főleg a vízben élnek. (Itt egy kis érdekesség. Sosem értettem ezt a világelöntéses dolgot. Szerintem a sarkokon nincsen annyi jég, hogy úgy elöntse a felszínt. Főleg hogy láthatjuk benne Tokyo maradványait, ahol a házakat csak félig fedi a víz. Namármost a föl felszínét jópár hegy borítja. Azok tuti nem kerültek víz alá. Akkor nem értem miért kell a vízben vacakolniuk. Kitelepednek a hegyekbe és máris kész a dolog, de ehyelyett a vízalatt éldegélnek, ahol tuti leszedik őket mert az ellen jóval nagyobb fölényben van.)
A történet egy tengeralattjárólól szól, ami a végső hadműveletben vesz részt, hogy megmentsék az emberiséget a pusztulástól. A főhős egy megfelelően mogorva alak, aki tesz a világra, de aztán még is csak elkezdi érdekelni a dolog hogy "miért történik mindez?" ami aztán ki is derűl a végén.
Ami tetszett, hogy bővel el lehet vonatkoztatni attól, hogy szörnyek. Nyugodtan lehetnének emberek is max másik országból. A manusznak semmivel sem sikerűlt jobbat teremtenie mint az ember (nem is beszélve arróül, hogy a szörnyek jelentős emberi dns-t hordozhatnak), ugyanolyan sekélyes, háborúmániás fajokat tudott csak létrehozni, és szerintem semmi eredménye nem volt a dolognak. Noha a végén más érzése lehetne az embernek, de a konfligtushelyzet egyáltalán nem oldódott meg. Egy ideig nem ölik egymást, de utána újjra csak a háború lesz a két faj között.
Noha a tudósnak jó elképzelései voltak, de megvalósíthatatlanok, és semmivel sem tudott előrébblépni mint azt szerette volna. Persze csak szerintem :smile:
Öszeségében egész jó volt és megérte azt a 1,5 órát végignézni. Az akciók szépek, a zene nem rosz (már ami van), a rajzolás és a cg mesteri a történet sem rosz, noha kicsit sablonos, és kicsit elgondolkodtató a maga módján.
88%ra értékelném
Én több mint fél éve láttam, akkor ez volt róla a véleményem:
Blue Submarine No. 6 : 4 részes OVA, poszt-apokaliptikus tengeralattjárós sci-fi akció, a szokásos mentsük meg a világot típusú történettel, kis Dr. Moreau-s beütéssel. A grafikától leesett az állam, gyögyörű, főleg ha figyelembe vesszük azt az apróságot hogy '98-as... A történet közepes, a karakterek szintén. A zene magában jó lenne, csak nagyon nem illik a filmhez. Az akciójelenetek viszont jók, tulajdonképpen ez viszi a hátán az egész filmet, nameg az animáció. Nem egy maradandó élmény, de aki szereti a tengeralattjárós filmeket (én pl. nagyon) annak kellemes szórakozást nyújthat ha van éppen két szabad órája. 6,5/10.

Próféta

Újabb nagy mulasztásokat pótoltam.

Full Metal Panic
A következő az anidb-s leírás:
QuoteA hidden military organization moblizes crack troops to secretly protect a young Japanese girl in the most dangerous battleground of all: High School. Their operative: a battle hardened veteran named Sagara Sousuke. Can he adapt to this new battlefield, and to the opposite gender? Will he stop bringing firearms on campus?
Na ebben benne van minden, amiért én nem akartam megnézni a sorozatot.
De hát mégis túl híres, mindenki imádja, ráadásul a Haruhi után úgy tűnt, hogy még én is képes vagyok néha értékelni a japán humort. Így összeszedtem a bátorságomat, és adtam neki 2-3 epizódnyi esélyt. No, az a két epizód sajnos túl jó volt, és emiatt véginéztem a sorozatot, pedig nem kellett volna.
Ugyanis a sztori jól indul, a főhősnek kell a gonosz ellentől megvédenie egy leányt (sejthettem volna, sose lesz megmagyarázva, hogy miért épp őt; mármint nekem az nem elég, hogy azért, mert Whispered), méghozzá úgy, hogy az nem tudhat róla. Ez valóban remek komikus helyzeteket szülhet, amelyek már-már Pierre Richard szintű magasságokba emelik a nyitányt (emlékezzünk a vonatból kiugrós jelenetre). Ezen a részen jókat nevettem, és továbbnéztem a sorozatot, cserébe kaptam egy adag már-nem-is-olyan-jó poént bugyilopással meg hasonlókkal, illetve nem is túl jó mecha-akciót, ami realisztikusnak próbál látszani, meg nem is. Verne meg nyilván csak hitte, hogy fikciót ír a 16 éves kapitánnyal. Szóval nem volt túl rossz, csak nem is igazán tetszett ez a sorozat. Esküszöm, a Slayers is jobb volt. A folytatásait valszeg kihagyom.
EDIT: És ilyenkor mindig megfogadom, hogy vígjátékot soha többet, mert egyszerűen nem vagyok képes befogadni őket, de aztán mindig megszegem...  :bruhuhu:

Slayers
Hehe, ezt mindenki ismeri: olyan tipikus RPG-s kalandozós varázslós kardozós kincsrablós világteremtéseótalétezőlegyőzhetetlenszörny-legyakós anime, amit hirtelen elhatározástól vezérelve az elejétől a végéig megnéztem (persze még csak az első sorozatot). Az ősrégi gimis vetítések meg TV-ben elkapott epizódok által felvonultatott elemek bámulatos módon időrendbe, sőt, kauzális viszonyba rendeződtek, és így már van értelme az egésznek. Körülbelül a Dragon Ball bárgyúsági szintjén van az egész, olyan aranyos, fordulatos, kalandos, meg tök régi is, ami nálam érték, mintha bort néznék anime helyett :) Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy (szigorúan az én ízlésem szerint) valószínűleg a földkerekség legbénább, legvacakabb, leggagyibb poénjait tömöríti minden mennyiségben ez az anime (Excel Saga és társai nem érnek, mert azok annyira idétlenek, hogy már egyáltalán nem viccesek, inkább fájnak). Szóval itt azon lehetett röhögni, hogy mennyire szörnyű vicceket sütnek el. De valahogy ez adja az egész báját, mert a poénkodás nékül csak egy hűdeizgalmas kalandozós tucattermék high fantasy lenne a mű, és úgy nem élvezném. Pedig a komikus kitérők tényleg nagyon rosszak, de valahogy paradox módon az menti meg az egészet... ah, fene se érti ezt :muhahah:

RahXephon
Főhősünk békés középiskolai éveit tölti Tokióban (a világ maradékának nagy része sajna elpusztult a háborúban). Ezért különösen nagy meglepetést okoz neki, hogy kívülről egyfajta ellenség hatol be a városba, amely ellen a védelem kísérleti óriásrobo óriásgóleme óriásdólemekeket vet be. Ezek a hatalmas agyagfigurák dallal védik meg a várost a támadók ellen, és ebbe a küzdelembe száll be egy titokzatos hölgy(1) ill. egy Xephon nevezetű valami segítségével a főszereplő is. Azonban feltűnik egy titokzatos hölgy(2) is, aki felfedi főhősünknek az igazságot: minden hazugság, amit eddig hitt; az a város, amelyben addig élt, a hódítók kezében van, akik dólemjeikkel a Föld leigázására készülnek (a Föld többi része pedig köszöni, jól van, továbbra is létezik, csak veszélyben), és az addig támadónak vélt erő valójában a védekező emberiség... bár persze ez se lesz teljesen igaz.

Az első próbálkozásomkor a második részig bírtam csak (talán igazságtalanul hagytam ott abba, de annyira sok művi titokzatoskodás volt benne, hogy már unalomba csapott át), ám most újra nekiveselkedtem, és nem bántam meg. A három párhuzamosan nézett sorozat közül ez tetszett a legjobban. Nagyjából az első hat részt dominálja az a gyerekbetegség, hogy (az említett szerepcsere kivételével) szinte minden árva jelenet az NGE-ből van átemelve. A város evakuációjától kezdve MisaHaruka mentőakcióján keresztül Ayato vívódásáig túl sok az egybeesés; Elvy nyaklánca még lehet egyszerű utalás, de ennyi jelenet együtt már nyúlásszagú. Úgy a hatodik-hetedik rész tájékán kezd némi monster-of-the-week interlúdiumon keresztül a történet a saját különbejáratú vágányára áttérni, és végre erősen más irányba fejlődik, mint a nagy előd (a végén sajnos megint találkoznak egy kicsit). Látunk háborús propagandát és uszítást, szerelmet, csalást, ostobaságot, átverést, dühöt, gyűlöletet, depressziót; és ahogy a főszereplők a világot formáló hangszereken játszanak, úgy játszanak a mi érzelmeinkkel a készítők is, hogy világot formáljanak belőle. (Ez most szép volt, vagy csak képzavar?)
A művészeti részleget nagy dícséret illeti. Ahogy az NGE a zsidó-keresztény kultúrkör szimbolikáját, úgy a RX a maja hiedelemvilágot (plusz a muzsikát) használja fel a cool-factor elérésére, és ez nagyon-nagyon jól sikerült; pusztán ezért az egzotikus gyönyörért is érdemes belekukkantani a sorozatba. Mondjuk nekem RahXephon inkább RahMesszesz fáraót juttatja eszembe, de ez csak egy név a sorozatban. A daloló mechák nagyon királyok.
Yoko Kanno ezúttal valahogy nem tett ki magáért, ez az első csalódásom az istennőben. OP zene nem tetszik. A többi zene se túl jó, de azt nem is ő csinálta; az egyetlen kivétel titokzatos hölgy(3), vagyis Quon dala, ami nagyon szép, csak éppen valamelyik ismert klasszikus zenéről van nyúlva (nem jut eszembe a címe).
[spoiler=pár kérdésben segítséget várok a rajongóktól]A készítő nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az egész minél rejtelmesebb legyen. Néha kicsit túlzásba vitték; vannak olyan dialógusok és szereplők, amelyeknek az egyetlen funkciója az, hogy titokzatosak legyenek. Persze a hűdenagy titkot, hogy kicsoda Mishima, azonnal tudja minden odafigyelő néző, amint Harukáról kiderül, hogy osztálytárs és régi szerelem volt. A kisebb titkokat viszont számomra képtelenség megérteni, gyakorlatilag kéne egy második megnézés, hogy helyre tudjam tenni a doki és a Kígyó beszélgetéseit, Quon némelyik dadaista költeményét, Bähbem-Isten és Maya motivációit egyes esetekben.
Néhány kérdés példának:
Ixtli miért akart háborút szítani? Ezt talán sosem értem meg. Ezzel akarta volna előidézni, hogy Ayato meg akarja védeni Harukát és eggyé váljon vele? Ez így nekem lame. Másrészt ugye őt is Isten/Matuzsálem készítette, de akkor meg miért kell Isten szolgáját, a Fehér Kígyót agymosnia a céljai eléréséhez? Az alapítványbeli eseményekből egyértelmű, hogy Bähbemék pontosan erre számítanak, de miért kell ezt ilyen komplikáltan véghez vinni? Ugyanígy, világos, hogy mivel Isten létrehozta az utódját, a következő világban már nincs szükség rá, de ennek valahogy elég láma kivitelezése az, hogy a titkosszolga hátbalövi.
Legjobb rész: 15. Amikor a gyerekek az ódon kastély pincéjében dólemet találnak. Az eszméletlenül bejött. Azt hiszem, valami vendégrendező- forgatókönyvíró csinálta, meg is látszik rajta; kimagaslik a részek folyamából. A másik csúcspont Asahina látogatása a külső világban.[/spoiler]
Bár sok negatívat mondok itt, ne értsetek félre: kimondottan tetszett a sorozat.

Nevek: valaki erősítsen ezért meg. Szóval nem nagyon szoktam hosszabb távon megjegyezni a neveket, de Mamoru(osztálytárs), Haruka(Misato), Makoto(Fehér Kígyó) és Michiru(kapitány lánya és madara) határozottan ismerős. Azért vésődtek belém, mert pont ezek azok a japán nevek, amelyeknek először voltam kitéve, mégpedig a Sat1 (vagy Pro7?) német adón valaha sugárzott Varázslatos Álmok aka. Holdtündér című anime jóvoltából. Arra konkrétan emlékszem is, hogy Mamoru az álarcos lovas neve volt (vagy az a Kisasszony udvarlója? :D), a többiek gondolom tündérek. Ez a négy így együtt nem lehet véletlen (talán van más is, amit nem vettem észre), szóval fel lehet írni valami trivia-jegyzékbe, hogy egy másik nagy előd előtt is fejet hajtottak a készítők.

Member

Próféta: Slayers ügyben szerintem még nézd meg a Next-et, szerintem aranyos darab, talán a történet is kicsit összetettebb, nameg megjelenik benne Xelloss bácsi. :muhahah:
A Try-t viszont még akkor se kezd el, ha bunkósbottal ütnek, semmi újdonság nincs benne, az elemek mind a korábbi két szériából vannak, felejthető darab.

Zsiga

Quote from: Próféta on 2006-09-17, 15:58:29
Full Metal Panic
A folytatásait valszeg kihagyom.
Ne tedd. :) A Fumoffu sokkal jobb vígjáték mint az első sorozat, a TSR meg sokkal komolyabb és drámaibb, és nem is olyan sekélyes mint az eredeti.

Quote from: Próféta on 2006-09-17, 15:58:29
Slayers
Két magyar szinkronos rész megtekintése után valami hasonló a véleményem, csak én nem bírom rávenni magam hogy végignézzem.

Quote from: Próféta on 2006-09-17, 15:58:29
RahXephon
A RahXephon-t én talán a 15. rész környékén tettem félre bizonytalan időre, mert egyszerűen annyira unalmasnak találtam. Van értelme továbbnézni? (Mostanában azt kezdem észrevenni magamon, hogy amit sok helyről hallok hogy milyen jó és így nagy elvárásokkal nézem abban jó nagyot csalódok. Erre a sorsra jutott az utóbbi időben többek között a Golden Boy (végignéztem de szerintem hulladék), a Kino no Tabi (3 részen vagyok túl, de annyira unalmas és kiszámítható hogy nem biztos hogy lesz erőm végignézni), a ΠΛΑΝΗΤΕΣ (szintén három rész, és szintén elalszom rajta annyira nem történik semmi), és a Kimi ga Nozomu Eien (állítólag a romantikus drámák csúcsa, szerintem kis jóindulattal középmezőny...).

Próféta

Quote from: Zsiga on 2006-09-17, 17:44:44
Quote from: Próféta on 2006-09-17, 15:58:29
RahXephon
A RahXephon-t én talán a 15. rész környékén tettem félre bizonytalan időre, mert egyszerűen annyira unalmasnak találtam. Van értelme továbbnézni? (Mostanában azt kezdem észrevenni magamon, hogy amit sok helyről hallok hogy milyen jó és így nagy elvárásokkal nézem abban jó nagyot csalódok. Erre a sorsra jutott az utóbbi időben többek között a Golden Boy (végignéztem de szerintem hulladék), a Kino no Tabi (3 részen vagyok túl, de annyira unalmas és kiszámítható hogy nem biztos hogy lesz erőm végignézni), a ΠΛΑΝΗΤΕΣ (szintén három rész, és szintén elalszom rajta annyira nem történik semmi), és a Kimi ga Nozomu Eien (állítólag a romantikus drámák csúcsa, szerintem kis jóindulattal középmezőny...).
Na, ez jó. Kino no Tabi lassú, de nagy kedvenc, a ΠΛΑΝΗΤΕΣ-t még lassúnak se éreztem, szintén a kedvencek közt van humorban és drámában egyaránt :) RahXephonból pedig természetesen a 15. rész a kedvencem, onnantól indul be a pörgős történet, 15-20 közt lesznek a legjobb részek...
Szinte pont ellentétes akkor az ízlésünk.  :lul:

Slayers-t majd folytatom valamikor, meg hiszek Zsigának és esetleg az FMP-t is, de most kell egy kis váltás, és valami mást akarok nézni... na vajon mibe érdemes belekezdenem?  :D

RE@L

Planetes szerintem is lassú, az elején nagyon hiába zseniális hiába tökéletes és igazi gyöngyszem a sorozat!!!!
Szerintem nézd meg a Gunslinger Girl-t ha nem láttad volna még 13 rész és rendes nagyon szívszaggató dráma.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Shali

Quote from: Próféta on 2006-09-17, 17:52:27
Slayers-t majd folytatom valamikor, meg hiszek Zsigának és esetleg az FMP-t is, de most kell egy kis váltás, és valami mást akarok nézni... na vajon mibe érdemes belekezdenem?  :D
* Shali nagyon röhög
Na abba tényleg érdemes belekezdeni! Én már a 17. résznél tartok, még egy pár, aztán jövök áradozni ((((=
when in trouble, when in doubt, run in circles, SCREAM and SHOUT!!

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Zsiga: A Planetest szerintem semmiképp se hagyd abba. Az elején valóban egy kissé epizodikus, úgy a 7-8. részig, de onnantól beindul a főszál, és nagyon izgalmassá válik a sorozat. Emellett valódi, emberi karakterekre épülő dráma és (az én asztromómus kockafejemnek is) realisztikus, hihető sci-fi jellemzi, szóval érdemes megnézni.
Ha abbahagyod, elkönyvellek flamer koetschoegnek és többet nem szólok hozzád :)

Ezt a RahXephont meg lehet, hogy elkezdem a közeljövőben. Eddig tartottam tőle, mert hogy "bisztoss csak egy EVA klón és bisztoss nem lehet olyan jó, mint az EVA, mert az OMG DEEP", de most az NGE újranézés kapcsán - számomra is meglepő módon - kiderült, hogy a mecha harcok jöttek be leginkább, a mindfuck meg a szimbolika nem hatott meg túlságosan.
Failure is the default option

motifator

Próféta:
Ha a RahXephon-nal kapcsolatban kérdéseid vannak, olvasd el ezt: http://www.khantazi.org/Rec/Anime/MuTimeline.html

Amúgy az FMP első széria szerintem is gyenge közepes, de a második nálam igen előkelő helyen van a comedy kategóriában, a harmadikra meg már annyira meg fogod szeretni a karaktereket, hogy imádni fogod. Szal valamikor mindenképp folytasd a többi szériával.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2006-09-17, 19:26:18
Zsiga: A Planetest szerintem semmiképp se hagyd abba. Az elején valóban egy kissé epizodikus, úgy a 7-8. részig, de onnantól beindul a főszál, és nagyon izgalmassá válik a sorozat. Emellett valódi, emberi karakterekre épülő dráma és (az én asztromómus kockafejemnek is) realisztikus, hihető sci-fi jellemzi, szóval érdemes megnézni.
Ha abbahagyod, elkönyvellek flamer koetschoegnek és többet nem szólok hozzád :)
Igen, nem szokásom abbahagyni semmit pláne nem ennyire az elején, csak parkolópályán vannak mert most valami másra van inkább szükségem (meg lassú, gondolkodós sorozatok kategóriájában a Haibane Renmei elég rendesen megdobta a mércét), de meg fogom nézni, mert tényleg olyanok ajánlották akiknek adok a véleményére.
Ja és :hehe:

Quote from: kikuchiyo on 2006-09-17, 19:26:18
Ezt a RahXephont meg lehet, hogy elkezdem a közeljövőben. Eddig tartottam tőle, mert hogy "bisztoss csak egy EVA klón és bisztoss nem lehet olyan jó, mint az EVA, mert az OMG DEEP", de most az NGE újranézés kapcsán - számomra is meglepő módon - kiderült, hogy a mecha harcok jöttek be leginkább, a mindfuck meg a szimbolika nem hatott meg túlságosan.
:tezsvir: És épp ez az amiért nem tetszik a RahXephon, egyszerűen egy mecha-akciósorozattól elsősorban kidolgozott és pörgős harcokat várok, az pedig ebben nem igazán volt a 15. részig... Viszont itt azért szerencsére gyorsan elfelejtik a Shinji-effektust, egész korrekt arc a főhős.



Quote from: Próféta on 2006-09-17, 17:52:27
Na, ez jó. Kino no Tabi lassú, de nagy kedvenc, a ΠΛΑΝΗΤΕΣ-t még lassúnak se éreztem, szintén a kedvencek közt van humorban és drámában egyaránt :) RahXephonból pedig természetesen a 15. rész a kedvencem, onnantól indul be a pörgős történet, 15-20 közt lesznek a legjobb részek...
Szinte pont ellentétes akkor az ízlésünk.  :lul:
Igen, sokmindenben ellenkezik az ízlésünk. :) A Kino no Tabi-val igazából az volt a bajom hogy a második résznél szinte végig tudtam hogy mikor mi fog történni, és ezt nagyon nem szeretem. Szeretek buta agyatlan TV-néző lenni, szeretem a váratlan fordulatokat. Végülis azért nézek TV-t hogy egy kicsit kikapcsoljam az agyam az egész napos használat után. :) Viszont nem szeretek unatkozni, szeretem ha hajnali kettőkor hullafáradtan is megvan a "na csak mégegy részt" érzés.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ valóban realisztikusnak próbál tűnni, de talán kicsit túlzásba is viszi. Humort és komolyabb drámát meg nem igazán találtam benne így az elején, lehet elkerültük egymást. :) Röviden összefoglalva három rész alapján olyan semmilyen, egy valósághű de épp ezért unalmas közeljövőben jellegtelen karakterek nem éppen kalandos mindennapjaiba kaptam egy kis betekintést.

Próféta

Quote from: motifator on 2006-09-17, 19:34:50
Próféta:
Ha a RahXephon-nal kapcsolatban kérdéseid vannak, olvasd el ezt: http://www.khantazi.org/Rec/Anime/MuTimeline.html
Háát.. pár dolog eléggé légből kapott, a többit meg nem magyarázza meg :(

Quote from: Zsiga on 2006-09-17, 19:50:34És épp ez az amiért nem tetszik a RahXephon, egyszerűen egy mecha-akciósorozattól elsősorban kidolgozott és pörgős harcokat várok, az pedig ebben nem igazán volt a 15. részig...
Akció az utána se lesz, de történet legalább igen.

Kazenokizu

Nos az utóbbi időben nem sok időm volt fórumozni, esténként viszont annál több jutott animenézésre, amiről be is számolnék.

1.) MIDORI NO HIBI

Egy húzásra néztem végig egyik este. Őszintén szólva, mikor eléültem nem vártam tőle semmit, gondoltam, vmi jó kis lightos vígjáték lesz, idétlen sztorival. Na az idétlen sztori az be is jött, de vmilyen furcsa oknál fogva egyszerűen mégsem bírtam felállni a képernyő elől, míg végig nem néztem. Nem tudom megmagyarázni, hogy pontosan mi miatt, de nekem nagyon tetszett!! Egyszerűen aranyos a története, és nagyon szerethetők a karakterek. És tény, hogy az alapsztori elég idétlen, de már az első rész végére megszoktam a helyzetet. Egész jó kis poénok is voltak benne, habár azt nem állítom, hogy a hasamat csapkodva hahotáztam rajtuk. Egy szóval: ajánlom mindenkinek, aki valami aranyos animére vágyik.
Össz.:8.5/10

2.) GANTZ

Első, és talán egyetlen valódi pozitivum az animében, hogy nagyon tetszett az openingje! Egyszer sem tekertem bele, mindig végighallgattam. (Ami nálam nagy szó, mert én ált. átugrom az endingeket, és az openingeket, hogy ne akadjon meg a történet miattuk!)
A történet maga sem volna rossz, meg a szereplőkkel sem volt különösebb bajom, viszont néhol nagyon átmentek gagyiba, és ez engem rettentően idegesített. (Pl. azok a madárszerű akármik, amik a robotemberekben voltak... Bah, erre nincs más szó, ezek gagyik voltak. :wtf: )
Izgalmasnak mondjuk izgalmas volt, a zenéje sem volt rossz, a grafika is egész jó, már akinek bejön ez a stílus, de valahogy mégsem volt az igazi... Sokkal komolyabbnak is meg lehetett volna csinálni, ha nem rontanak el benne pár dolgot, amitől teljesen hitelét veszti az egész történet. Ja és el ne felejtsem: mindenhol kiemelve hirdették, hogy nagyon erőszakos anime, és csak azok nézzék meg, akik el tudják ezt viselni. Hát szerintem egyáltalán nem vészes.
Meg aztán lehet, hogy én hülye vagyok, de én nem értettem a végét.
Egyszóval nekem nem lett nagy kedvencem. (Pedig elég nagy reményeket fűztem hozzá az ismertetők alapján, amiket olvastam róla.)
Össz.:6.5/10

3.) MAHORABA - HEARTFUL DAYS (1-14)

Ezt még nem néztem végig, viszont erősen gondolkodom rajta, hogy talán nem is erőltetem. Nem tetszett vmi nagyon. Aranyos a történet, meg minden, de nem nagyon fogott meg. Volt benne pár jó momentum, de engem idegesítenek a szereplői. (Tamamitól a hideg futkos a hátamon.) És igazándiból olyan egetverően viccesnek sem tartom... Meg a zenéje sem vmi extra.
Egyszóval nekem amolyan "egynek elmegy" kategória eddig.
Össz.: 5/10

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Selmo

Tehxnolyze: Az eleje furcsa, a közepe érdekes a vége érthetetlen. A introja jó volt.

A tökéletesség unalmas.

via_mala

Minden Berserk-kedvelőnek ajánlom a Mini Goddess 31. epizódját! Aranyos kis paródia, 7 percben.
:lul:
ON: Gundam Seed-del küzdök már jó ideje, de még csak a 14. részig bírtam végignézni. Gyötrlemesen unalmas, remélem lesz ez még jobb is.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

kikuchiyo

Belekezdtem a RahXephonba (miért képzelik azt az animés kreatív emberek, hogy az önkényesen nagybetűsített címektől automatikusan kúlabb lesz a termékük?  :3x3: ), eddig 2 rész alapján nem jön be.
Failure is the default option

Cobra

Nézd tovább, vagy odaküldöm Rena-t  :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Randal

A Planetest érdemes végignézni, nekem nagy kedvencem. Az első részek unalmasak, szinte mint minden animében, de aztán egyre jobban megtetszik, hidd el.

Most az Irresponsible Captain Tylor-t kezdtem el. Háááát, elég beteg. Nem annyira elvont mint a Cromartie, de poénban egy szinten van vele. Nagyon jó kis sorozat, igaz eddig még csak 5 részt láttam, de kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle:)

Pr3d4k1ng

Nem tököl a sorozat az tuti mivel már az 1.rész ben már szép kics harcok vannak és ezek csak fokozódnak ahogyan megyelőre a sorozat. Feelinges akciódús anime. :whoah: :whoah:
Az introja vmi fantasztikus számomra (Bővebben a : fav  intro-outroban  )
Ajánlom mindeki nézze meg.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Próféta

A Wind Named Amnesia (1990)
Egy nap egy különös szél söpört végig a Földön. Hatására az emberek elfelejtettem mindent, és állatokká süllyedtek vissza. Senki se tudott többé beszélni, gondolkodni. A civilizáció összeomlott; éhes vademberek lepték el az utcákat; törve, zúzva, gyilkolva és fosztogatva adtak bizonyságot az ember ösztöneinek alávalóságáról. Vannak, akik gépeket istenítettek, mások egymás irtásával voltak elfoglalva.
Egy maréknyi túlélőnek azonban csodával határos módon megmaradtak az emlékei. Hosszú útra indulnak, hogy elfedezzék a megváltozott világot, és megértsék, mi is történt valójában az emberiséggel.

Szóval: posztapokaliptikus szkifi-akció, ami nálam nagyon jó pedigrének számít, ennek köszönhetően jól szórakoztam rajta és nem nagyon zavart, ami amúgy zavarni szokott: a fanservice, a B-kategóriás (roderick szavaival trash) jelleg, meg a sok üldözős akció. Olyan aranyos hetvenes-nyolcvanas évekbe illő darab, hangyányit megkésve.

Külön örömet okozott, hogy a film végén egy szájharmonikából felcsendült a Coming through the rye című szám, amit még a Swing Girls-ben ismertem és kedveltem meg (emlékeztetőül: a gyalogosátkelő zenéje volt).

SaiyaGin

Nagyon tetszett.  :lazza:
Hibából annyit vettem észre, hogy néhány, a sorozatban ritkán előforduló szereplőt érzésem szerint csak azért tettek be, hogy minél többen jelenjenek meg, mert az olyan feelinges, amikor a fél szereplőgárda összevissza rohangászik. {Azért szerencsére nem tömték tele velük túlságosan a filmet ;)}

Nevl

Melgehetősen közepes anime, szépen meg van rajzolva, a jellemek jól ki lettek dolgozva, eddig szép és jó is lenne, de a történet átlagos, nincs benne semmi egetrengető. Van 1 nagyon poénos rész, amin kb fetrengtem a röhögéstől, de kb ennyit tudott nyújtani a 24 rész. Nem nagyon ajánlom senkinek (elég kevés jó szamurájos anime-t lehet találni sajna, samurai champloo, Kenshin film, ninja scroll film, amiket láttam és tényleg remek alkotások, ha tudtok még ilyet, akkor mondjátok!! :)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Bishop

azokat nekem is mondhatna valaki,amit én ismerekmég:Basilisk ezeket meg tervezem,de ha megnéznéd és véleményeznéd az jó lenne:Hijikata Toshizou Shiro no Kiseki,Mutsu Enmei Ryuu Gaiden: Shura no Toki,GUN-dou Musashi

via_mala

Quote from: Nevl on 2006-09-24, 11:59:10
Melgehetősen közepes anime, szépen meg van rajzolva, a jellemek jól ki lettek dolgozva, eddig szép és jó is lenne, de a történet átlagos, nincs benne semmi egetrengető. Van 1 nagyon poénos rész, amin kb fetrengtem a röhögéstől, de kb ennyit tudott nyújtani a 24 rész. Nem nagyon ajánlom senkinek (elég kevés jó szamurájos anime-t lehet találni sajna, samurai champloo, Kenshin film, ninja scroll film, amiket láttam és tényleg remek alkotások, ha tudtok még ilyet, akkor mondjátok!! :)
Olvass mangát: Vagabond, Lone Wolf & Cub, Samurai Executioner, Samurai Legend
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács