Magyar hivatalos Anime portál

Started by Shock12, 2004-06-04, 14:45:55

Previous topic - Next topic

Érdekelne egy magyar manga - anime magazin ?

Hajjaj ! Még rendszeresen írnák is, tagja lennék a szerkesztők lelkes csapatának is !
13 (35.1%)
Naná!! Rendszeresen, minden hónapban vásárolnám a lapot, nézném ma DVDt, és aktív tagja lennék a közöségnek !
22 (59.5%)
Naja.... az  ingyenes, és strapamentes része érdekelne...
2 (5.4%)
... nem ... megamúgyis... miazamangaanime ??
0 (0%)

Total Members Voted: 37

Shock12

Quote from: MohaCsak nehogy a végén tényleg emiatt állítsák le az FTP-t. Mert ha pár dolgot le kell szedni, az még nem olyan nagy gáz, de ha az egészet leállítják.... :beken:
Szerintem is legfeljebb "csak" annyi történhet, hogy a licenszelt animéket (részeket) kell leszedni... más nem sűrűn.

QuoteApropó: honnan jött a cég? Azt mondod, eddig máshol tevékenykedtek. Más országban?
Hm... végülis elárulhatom, hogy Portál/CMS/egyéb szoftverfejlesztéssel foglalkozik, sok állami szférában történő fejlesztést végez, és elég nagy múltra tekint vissza...

Ramiz

Quote from: Chronos[EDIT]
Abba belegondoltatok már, hogyha tényleg licenszelnek egy animét, akkor azt az animét le fogják szedetni minden ftpről, magyarul illegális lesz megszerezni/kölcsönadni/lemásolni?
CHRONOS

Ld. EU-s topic.

Shock, először azt akartam írni, hogy fogd vissza a hentai mániádat... :D de belegondolva, lehet, hogy ezzel lehetne még a legjobban eladni. A Hustlerben is már többször volt hentai részleg pl.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizShock, először azt akartam írni, hogy fogd vissza a hentai mániádat... :D de belegondolva, lehet, hogy ezzel lehetne még a legjobban eladni. A Hustlerben is már többször volt hentai részleg pl.
Hentai-ra külön újság kellene, nem kéne keverni a többi műfajjal, mert különben az a 18 év alatti réteg lesz kizárva, amely a kereslet nagy részét jelenthetné.

Shock12

Ezt már leírtam fent Ishi válaszára, hogy ha érdeklődés lesz, indulna külön hentai-al foglalkozó magazin is... (lévén nem véletlenül ... korhatáros)

Komplikato

Quote from: TriviHentai-ra külön újság kellene, nem kéne keverni a többi műfajjal, mert különben az a 18 év alatti réteg lesz kizárva, amely a kereslet nagy részét jelenthetné.
Ebben igazad van és szerintem se kéne a Hentai vonalat erőltetni, így is egy csomó balfék keveri az Anime és Manga fogalmával, de ...
Pont ott kezdődik a probléma, hogy a 18 év alattiak jelenthetik itthon leginkább az olvasóréteget, pedig mindketten tudjuk, hogy a komolyabb témák jó része éppen idősebbeknek készül.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Feldin

Lenne egy nagy kérdésem!
Teljes sorozatok leadnának?
Mondjuk 3-4 hónapon keresztül 1 sorozat részeit kapjuk?
Én biztos venném ha lesz.
Majd gondolkozom vmi íráson is.
Hentai külön legyen ha lesz mert nem minden anime-és hentai-os és nem klne összekeverni a tudatlan emberkéket.
Nehogy megint a MANGA=HENTAI terjedjen el...
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Raisu-Sama

Hi! Én is biztos venném az újságot, és lehet meg is tudnék győzni egy-két embert, hogy vegye... Na persze fent áll a veszély, hogy nem veszik elegen, de pl. ha esetleg más újságokban reklámoznák, olyanokban, amelyek már foglalkoztak animekkel (576, vagyis most már GameStar, 576 Konzol stb...) Akkor esetleg mások is rákttanhatnak. Mindenesetre, amíg lesz, én venni fogom!

Shock12

#37
Quote from: Raisu-Sama...de pl. ha esetleg más újságokban reklámoznák, olyanokban, amelyek már foglalkoztak animekkel (576, vagyis most már GameStar, 576 Konzol stb...) Akkor esetleg mások is rákttanhatnak. Mindenesetre, amíg lesz, én venni fogom!

Igen, pont ez a terv... ;) Banner x-change, esetleg fizetett netes hirdetés, illetve kezdetnek néhány újságban, játékmagazinba is lenne reklámozva... aztán majd meglátjuk...

Feldin kérdésére nem tudok egyenlőre biztos választ adni, én gyanítom, hogy amennyiben igény mutatkozik, akkor mindenképpen (minden a magazin sikerétől függ).

Venom

Először is, szerintem alapvetően jó ötlet egy ilyen magazin indítása, de sajnos az a véleményem, hogy könnyedén csődbe fulladhat. Ennek több oka is lehet, de a leginkább kiemelkedő ezek közül az, hogy az átlag magyar nem tudja, mi az az anime. Azt hiszik, hogy egy újabb Pikachu, vagy Dragonball, és csak legyintenek rá. Vagy emlékszem, amikor Fókuszban volt régen egy adás, amiben animékről és mangákról volt szó, erre persze benyomtak egy hentaii klippet és a csávó is a hentaii gyűjteményét mutagatta. Nah erre varjatok gombot.
A másik dolog, hogy a képregények nem túlzottan kelendőek. Ott volt pl a Spawn, ami szerintem csillagos ötös és máig venném, ha lenne. De nincs. Mert nincs komoly kereslet komolyabb hangvételű képregényekre, illetve ezzel foglalkozó magazinokkal.

Sajnos én megmaradok örök pesszimistának, de ha nincs iszonyat nagy pénz e mögött az újság mögött, akkor nagyon hamar süllyesztőbe kerülhet a dolog. Ezért nem adtam le a válaszomat: Én szeretném, hogyha lenne, de nem látok esélyt arra, hogy fennmaradjon.

Egyébként engem leginkább az hozna lázba, hogy olyan mangák jellenének meg, mint a Berserk. Animéből pedig bármi jöhet, bár lassan úgy tűnik, hogy mindent láttam. :)
És ha cikk-írásról van szó, még nincs benne tapasztalatom, de kedvem van. Persze mindez attól függ, hogy mit kellene írni. :)


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Shock12

Quote from: Venom... de a leginkább kiemelkedő ezek közül az, hogy az átlag magyar nem tudja, mi az az anime. ...
Persze mindez attól függ, hogy mit kellene írni. :)
Hm... olyan cikkeket, leírásokat, ismertetőket, amik hatására az átlag magyar is megtudja, hogy mi az az anime ;) .
De tényleg, körülbelül ez a lényege... a cikkeknek nem az otakuknak és a teljes fan közösségnek kell szólni, hanem a nullkilométeres versenyzőknek... azoknak, akiknek eme műfaj kimerül jóesetben a dragonball és/vagy a pokemonban ... fel kell kelteni az érdeklődést, és magyarázatot kell adni, hogy nem úgy van az, ahogy elképzelik sokan... (nomeg amit a tömegmédia olyan frankón belekalapál a fejükbe...)

Moha

Quote from: Venomaz átlag magyar nem tudja, mi az az anime. Azt hiszik, hogy egy újabb Pikachu, vagy Dragonball, és csak legyintenek rá.
Na igen. Sajnos eléggé kevés jó anime jut el a magyar TV-hez. Szinte csak a gyerekesebbeket hozzák be, mondván "a kölyköknek mindegy mint néznek". Ja, meg itt is a pénz és a marketing: ugyebár pl. Yu-Gi-Oh kártya és társai... persze 2 forintos vackok, csak, hogy fogyjon a chips. Utálom ezt a jenki mentalitást! :mad:
Quote from: VenomVagy emlékszem, amikor Fókuszban volt régen egy adás, amiben animékről és mangákról volt szó, erre persze benyomtak egy hentaii klippet és a csávó is a hentaii gyűjteményét mutagatta. Nah erre varjatok gombot.
Mislead rulez. És az a legszörnyűbb, hogy még egyesek ki is oktatják az embert, hogy "márpedig a TV-ben is így mondták!" :ejj:

Venom

Asszem írok majd egy ilyen "anti-tömegbutítás" cikket anime témában... de csak ha vége a vizsgaidőszakomnak. Jelenleg 4 tantárgyból tervezek UVzni, hehh. :)


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Chronos

Quote from: VenomAsszem írok majd egy ilyen "anti-tömegbutítás" cikket anime témában... de csak ha vége a vizsgaidőszakomnak. Jelenleg 4 tantárgyból tervezek UVzni, hehh. :)
Először talán egy újságnak is kéne lennie, amibe tudsz írni... :) [nem rossz indulatból írtam]

CHRONOS

Soridan

Quote from: MohaÉs Trivinek is igaza van: nem biztos, hogy elég nagy lenne rá piac. Ahhoz, hogy ez befusson, szvsz havonta legalább 20-25 ezer példány kellene. Ennyien nem hiszem, hogy rendszeresen vennék...

Amennyire én tudom, 10-15ezres eladott példány kell ahhoz, hogy megtérülésről bezsélhessünk egyáltalán.

Viszont ha elindulna - amiben bízom -  akkor engem érdekelne, szívesen írnék.
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Daryoon

Bár nem tudom mi lesz a vége, de részemről is csatlakozom az előfizetők "népes" táborához. Populáris animéról annyit, hogy az öccsém egyáltalán nem kedveli őket, de speciel a Ghost in the Shell, a Ninja Scroll, vagy a Vampire Hunter D című film neki is bejött. :)

Feldin

Quote from: Shock12Igen, pont ez a terv... ;) Banner x-change, esetleg fizetett netes hirdetés, illetve kezdetnek néhány újságban, játékmagazinba is lenne reklámozva... aztán majd meglátjuk...

Feldin kérdésére nem tudok egyenlőre biztos választ adni, én gyanítom, hogy amennyiben igény mutatkozik, akkor mindenképpen (minden a magazin sikerétől függ).
Akkor ok.
Érted mért kérdeztem. Fél sorozatot nincs értelme adni.
De akkor ezek szerint filmekkel kezdenek.
ADJATOK GHIBLIT!!!!!!! ONEGAI!!!! :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Zamorano

Venném és írnék is bele. Havilapként max 1800 Ft-ot áldoznék rá.

Feldin

http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Shock12

Quote from: FeldinSchock!
Vmi újdonság?
Még semmi... pénteken lett volna egy megbeszélés, de tudtommal külső okok miatt elmaradt...

Feldin

:(
Majd írj ha lesz újdonság.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Shock12

Quote from: Feldin:(
Majd írj ha lesz újdonság.
Ez csak természetes. ;)

Feldin

http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Edina-chan

Én is talán bennelennék(lehet,hogy írtam már ide...a németeknél és az amerikaiaknál csomó ilyen van,jó lenne egy M.o.-n is.  :jee: )

amcsi

ez anime fórum, itt ki ne akarna anime magazint? ;)

thx Cruel Angel
MyAnimeList

Chronos

Egy szó, mint száz: TÕKE

CHRONOS

Phoeneix

Je mit nem talaltam, lehet keson irok, de engem is erdekelne az ujsag, melleklettel vagy anelkul. A cikkirast nem merek vallalni, mert az szerintem nagyon bena lenne.
Szerintem vannak sokan a letoltok kozott akik vennek a lapot, es az animehq-sok kozul is vennek meg. Meghat ha jo a lap es vkit erdekel is a tema, akkor az megvenne, megha nem is latott anime-t.
/En is ~1honapig keresgeltem animeletolto helyet miutan lett netem, es vegul is 1 haver ajanlotta ezt a helyet/
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

Feldin

http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Chronos

Quote from: FeldinShock?
Olvasd el ezt a postomat:
http://usteam.uw.hu/forum/showpost.php?p=45769&postcount=54

Egy ilyen dologhoz tõke kell, sok-sok tõke...
Ha nincs cég, aki ezt elõ tudja teremteni, akkor eleve el se készül az újság...
Ha pedig van, akkor pedig nem veszik elegen, és veszteséges lesz a cég...

Ha több mint 1000 ember venné, akkor talán nyereséges lenne...
De sajnos ennyien nem fogják megvenni, fõleg ha nagyon drága (DVD-s) újságot adnak ki...

CHRONOS

Shadowolf

Quote from: FeldinShock?

Ha el akarod érni jobban jársz ha e-mailt küldesz neki, ugyanis ide többet nem jön vissza...

Moha

Quote from: ShadowolfHa el akarod érni jobban jársz ha e-mailt küldesz neki, ugyanis ide többet nem jön vissza...
Hogyhogy? :wtf: Shock véglegesen eltûnt? Ezért nem volt Saori sem itt már jóideje?
De miért? :confused: