Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

Doggod

Quote from: Phoeneixnekem nem hozta be azt az oldalt, csak vmi omlesztett szoveget, amibol kivettem a torrentek adatait, es azok az uj sorozat fansub rippjei voltak.
amugy en isohunt.com -ot hasznalom torrentkeresesre

Ház igen, sajna a http://torrentdb.ath.tx nem jön be pl. Operával. nem tom milyen böngészõt használsz... IE-rel viszont rendesen bejön. asszem Firefox-szal is ISOHUNT-ot meg nem szoktam csak film, meg játékkeresésre használni, eléggé gyatra találati aránnyal...

Egyetlen dolog, amit nagyon sajnálok, hogy nem találtam még meg torrenten, az a Yager c. játék...

Fazék

Quote from: DoggodEgyetlen dolog, amit nagyon sajnálok, hogy nem találtam még meg torrenten, az a Yager c. játék...
én is csak az xbox-os változathoz találok torrent-et, de dc-n néha elõfordult pár embernél emlékezetem szerint

.Attila

Töröltem a Chrno Crusade torrentemet, mert egyrészt senkinek nem kell, másrészt úgy tûnik nem is mûködik :D
Viszont beleszállnék akkor másba, de a korábbi probléma még mindig fennáll. Amint el kezdem tölteni a Get Backerst, azonnal elfoglalja a teljes maradék helyemet a vinyón, és hiába van az, hogy ne foglalja le a területet, lefoglalja, és nem tudom külön-külön leállítani a letöltéseket, mert egyszerûen az egész mappát kezeli, belépni meg nem tudok, nem látok rá opciót. Nincs és soha nem is lesz 8 giga helyem a Get Backers-nek egyszerre.

izriot

#243
Quote from: PhoeneixDe az milyen dvdrip, hogy a 12 resz 1utt 988mb?? Szerintem annal meg a regi fansubok is sokkal jobb minoseguek...
Dvdrip-es animet nagyon nehezen fogsz talalni torrenten (foleg olyat ami mar licenszelve van)...

Hat ez igy nem teljesen igaz, én eddig mindig találtam dvdrippes torrentet ahhoz amihez kerestem, ha meg a subcsapat leszedte a trackerérõl licensz miatt akkor más trackerre ugyis feltolták a fanok...
A KAA-s rippek mérete meg sz@rul van kiirva mivel mind egytol egyig 230-270 megás, az elsõ részt leszedtem, kifogástalan dvd minõség...
Illetve ha télleg érdekel itt -   http://torrent.anime-kraze.org:8080/stats.html?info_hash=6fd36e4fdcf3ceed5a998db9d4069ae067112653   - találtam még dvd rippet, ilyen névvel: [Ani-Kraze]_Gundam_SEED_Special_Edition_I_[DVD_AC3]_[B8AC9036].avi , kb 2 perces keresés eredménye, plusz a torrentdb-n télleg van még rengeteg, firefoxal tökéletesen behozható az oldal...
Ha komolyabban érdekel a dolog akkor ajánlom még hogy keresd meg a köv csapatok trackereit (ott a google, vagy irc-n megnézed holvan a tracker...):
 Anime HQ
 Baka-Anime
 Zodiac Alliance for Fansub Trade
 Frozen-Layer Fansub
 AnimeJunkies
 AnimeOne
, mivel ezek a fordítócsapatok dolgoztak dvd rippel.
Ha meg végképp lusta vagy sztem nézz fel boxtorrentsre amint beindul vagy várd meg mig hongfire php-jét rendbehozzák.

Magyar cuccosra meg ott a bithumen. Meg LOL ,de igaz: emule-n rengteg magyar zenét találtam már : D

Trivi: én vmikor még torrentel szedtem a parasite eve 2-t, megnézem megvaen-e még valahol, ha megtalálom elküldöm.

.Attila

Thx! Blimp linkje lehet, hogy jó volt, vmi már jön le, és ha minden igaz, akkor a Parasite Eve 2 :) Majd szólok, hogy mi lett belõle.
A másik problémámban tud segíteni vki? Ha egy mappa a torrent, akkor a tartalmát hogy tudom darabokra szedni, hogy ne az egészet kezdje el tölteni?

Moha

Quote from: TriviA másik problémámban tud segíteni vki? Ha egy mappa a torrent, akkor a tartalmát hogy tudom darabokra szedni, hogy ne az egészet kezdje el tölteni?
Azureus-ban a files fülre kattintva mindegyik file prioritását beállíthatod. Amit nem akarsz, hogy letöltsön, azt állítsd át "do not download"-ra (nem biztos, hogy pont így írja, nincs most elõttem a proggi)
BitComet-ben már torrent megnyitásakor megmondhatod, mit töltsön le. Csak azokat a fájlokat fogja tölteni, aminél a checkbox be van jelölve. Késõbb pedig bármikor módosíthatod a prioritást, hogy a többi file-t is töltse.
Más kliensekkel nem tudom, mi a helyzet, én csak ezt a kettõt használtam.

.Attila

Quote from: MohaAzureus-ban a files fülre kattintva mindegyik file prioritását beállíthatod. Amit nem akarsz, hogy letöltsön, azt állítsd át "do not download"-ra (nem biztos, hogy pont így írja, nincs most elõttem a proggi)
BitComet-ben már torrent megnyitásakor megmondhatod, mit töltsön le. Csak azokat a fájlokat fogja tölteni, aminél a checkbox be van jelölve. Késõbb pedig bármikor módosíthatod a prioritást, hogy a többi file-t is töltse.
Más kliensekkel nem tudom, mi a helyzet, én csak ezt a kettõt használtam.
Az az érzésem nem értjük egymást. Letöltöm a torrentet, majd az Azureusban file -> megnyitás -> .torrent file. Ekkor fogja magát, és megállíthatatlanul el kezdi lefoglalni az összes file-nak a helyet, mind a 8 gigát, amennyi nincs.

Fazék

Quote from: TriviAz az érzésem nem értjük egymást. Letöltöm a torrentet, majd az Azureusban file -> megnyitás -> .torrent file. Ekkor fogja magát, és megállíthatatlanul el kezdi lefoglalni az összes file-nak a helyet, mind a 8 gigát, amennyi nincs.
és ilyenkor nem is tudsz csinálni semmit se? ugyan még nem volt ilyennel kapcsolatosan tapasztalatom, de õ ugyebár szépen lefoglalja a maradék helyet a vinyódon, de te ezt figyelmen kívül hagyva (már ha lehet) beállítanád közben, hogy mely file-okat ne töltse le, majd törölnéd az általa létrehozott fölösleges ideiglenes file-okat (a letiltott file-okat), hogy letiltás után úgyse fog foglalkozni velük, vagyis nem hozza újra létre õket, akkor se mûködne a dolog? bár az Azureus-t már nagyon rég próbáltam, szóval lehet hogy ez így nem válik be...

.Attila

Quote from: Blimpés ilyenkor nem is tudsz csinálni semmit se? ugyan még nem volt ilyennel kapcsolatosan tapasztalatom, de õ ugyebár szépen lefoglalja a maradék helyet a vinyódon, de te ezt figyelmen kívül hagyva (már ha lehet) beállítanád közben, hogy mely file-okat ne töltse le, majd törölnéd az általa létrehozott fölösleges ideiglenes file-okat (a letiltott file-okat), hogy letiltás után úgyse fog foglalkozni velük, vagyis nem hozza újra létre õket, akkor se mûködne a dolog? bár az Azureus-t már nagyon rég próbáltam, szóval lehet hogy ez így nem válik be...
Nagyon jó kérdések, de halvány fogalmam sincs, mivel csak pár napja van meg az Azureus, elõtte meg nem torrenteztem.

Moha

Quote from: TriviNagyon jó kérdések, de halvány fogalmam sincs, mivel csak pár napja van meg az Azureus, elõtte meg nem torrenteztem.
Ha az Azureus-ban ez az opció be van kapcsolva, akkor egy torrent megnyitásakor csak a fileokat hozza létre, de mind 0 byteos lesz egészen addig, amíg nem érkezik bele értelmes adat. És még mielõtt a torrent elindulna, át tudod állítani a prioritást. A 0 byteos fileokat viszont ne töröld, különben leáll a letöltés hiányzó adatfile-ra hivatkozva.
BitCometben pedig így lehet állítani a prioritást, vagy már eleve a torrent megnyitáskor ki kell szedni a pipát azok elõl, amit ne töltsön le.
Én amúgy nemrég tértem át BitComet-re. Sokkal gyorsabb, mint az Azureus, és legalább annyit tud.

Phoeneix

izeiot: nem vok lusta, es az a dvd special edition csak egy 3 reszes ossyefoglalo 1. resze, mivel amikor kijott mar leszedtem, es ircen is voltam mar azoknal a csapatoknal...
en animemx tol szedtem le, de eddig mindenki csak 35 reszt rippelt le
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

iko

Nekem az azureus NAT hibát jelez a 6881 porton. Az xp tûzfaljában már átengedtem az azureus-t. Routert használok lehet hogy ez a baj?

Phoeneix

Quote from: ikoNekem az azureus NAT hibát jelez a 6881 porton. Az xp tûzfaljában már átengedtem az azureus-t. Routert használok lehet hogy ez a baj?
en is routert hasznalok, es nekem tud kapcsolodni
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

.Attila

Quote from: ikoNekem az azureus NAT hibát jelez a 6881 porton. Az xp tûzfaljában már átengedtem az azureus-t. Routert használok lehet hogy ez a baj?
Igen, az a baj. Lépj be a router kezelõjébe, és engedélyezd a 6881-as portot.

iko

#254
Linksyst használok és annak a kezelõjében nincs ilyen funkció...

.Attila

Quote from: ikoLinksyst használok és annak a kezelõjében nincs ilyen funkció...
Nem ismerem a lynksist, lehet, hogy akkor nincs is tûzfala. Akkor viszont nem tudom, mi lehet a gond így látatlanban.

Moha

Quote from: ikoLinksyst használok és annak a kezelõjében nincs ilyen funkció...
Szerintem abban is lennie kell. Ha nincs külön NAT opció, akkor szokott lenni legalább port forwarding. Nézd át, hátha sikerrel jársz.

.Attila

Jó volt a Parasite Eve 2 link, kösz Blimp :merci:
Moha, amit mondtál, bevált, neked is :merci:

iko

Quote from: MohaSzerintem abban is lennie kell. Ha nincs külön NAT opció, akkor szokott lenni legalább port forwarding. Nézd át, hátha sikerrel jársz.
Forwarding van és ott mit kell beállítani?


Xaga

Ext Portba 6881-et irj mind 2tõbe jelöld ki a 2 kijelõlö négyzetet TCP és UDP az ip addresshoz pedig egy 1-est ha tied az elsõ gép 2-est ha a második customized applicationba pedig Bittorrent vagy amit akarsz. Enable-t is pipáld ki

Moha

Szóval az a lényeg, hogy a 6881-es portot (vagy amit a Bittorrentnek megadtál), át kell irányítani annak a gépnek az IP címére, amelyiken használod. Tehát pl valahogy így. Ha a beállítás megvan, akkor nyomsz neki egy apply gombot, és elvileg kész.

iko

Quote from: MohaSzóval az a lényeg, hogy a 6881-es portot (vagy amit a Bittorrentnek megadtál), át kell irányítani annak a gépnek az IP címére, amelyiken használod. Tehát pl valahogy így. Ha a beállítás megvan, akkor nyomsz neki egy apply gombot, és elvileg kész.

Sajna csak elvileg :( még mindig NAT hiba van. Honnan tudom kinézni mi a gépem ip-je hálozaton belül? Ennek van vmi köze a DHCP-hez? Bocs, hogy teljesen amatör vagyok router ügyben :(

Moha

Quote from: ikoSajna csak elvileg :( még mindig NAT hiba van. Honnan tudom kinézni mi a gépem ip-je hálozaton belül? Ennek van vmi köze a DHCP-hez? Bocs, hogy teljesen amatör vagyok router ügyben :(
Hívj egy parancssort és írd be: ipconfig. Ez kiírja a gépben lévõ összes hálózati csatoló IP címét. Ha DHCP alapon megy az IP kiosztása, akkor nem biztos, hogy mûködni fog a port forwarding (ha más IP-t kap a gép, mint ami a forwardnál be lett állítva).
Hány gép van a helyi hálón? Mert ha csak néhány, akkor egyszerûbb lenne mindnek statikusan kiosztani az IP címet, és akkor a te gépedé mindig ugyanaz lenne, tehát mûködne a port forward.

.Attila

#263
Quote from: ikoSajna csak elvileg :( még mindig NAT hiba van. Honnan tudom kinézni mi a gépem ip-je hálozaton belül? Ennek van vmi köze a DHCP-hez? Bocs, hogy teljesen amatör vagyok router ügyben :(
Futtatás (angol windows-ban Run) a Start menübõl -> írd be, hogy "cmd" (idézõjelek nélkül). Ott írd be, hogy "ipconfig". Ki fog dobni egy pár számot, ami neked kell, az minden bizonnyal így fog kinézni -> 192.168.0.x
x az vmilyen szám, amit a router kitalált. Amint láthatod, ez egy IP-cím, mégpedig a te géped alhálózati (azaz a ti saját belsõ hálózatotok) IP-címe, ez kell, erre az IP-címre (192.168.0.x) kell továbbítani (forwardolni) a portot, ezt kell tehát beírni. Nem árt, ha kétszer csinálod meg ezt, egyszer TCP-re, egyszer UDP-re.
Quote from: MohaHívj egy parancssort és írd be: ipconfig. Ez kiírja a gépben lévõ összes hálózati csatoló IP címét. Ha DHCP alapon megy az IP kiosztása, akkor nem biztos, hogy mûködni fog a port forwarding (ha más IP-t kap a gép, mint ami a forwardnál be lett állítva).
Hány gép van a helyi hálón? Mert ha csak néhány, akkor egyszerûbb lenne mindnek statikusan kiosztani az IP címet, és akkor a te gépedé mindig ugyanaz lenne, tehát mûködne a port forward.
Nem szükséges statikus IP címet létrehozni, a DHCP egyszer automatikusan kiosztja egy gépnek az alhálózati IP-t, és az is marad. Nálunk pl. a három gép IP címe egymást követõ számok abban a sorrendben, amilyenben a router-re lettek csatlakoztatva, és DHCP mûködik, nem statikus IP.

Moha

#264
Quote from: Triviaz minden bizonnyal így fog kinézni -> 192.168.0.x
Ahogy láttam, a router a 192.168.1.x alhálózaton volt. De amúgy ebben a tartományban a 3. tag is tetszõleges, csak az a lényeg, hogy mindegyik gépnél ugyanaz legyen. Nálunk pl 192.168.10.x formátum van.
Helyi hálónak használható még a 10.0.0.x tartomány is.

Edit: Na, Trivi, amíg mi itt egymásra reagálgattunk, addigra megoldódott a probléma. ;)

iko

Quote from: MohaHívj egy parancssort és írd be: ipconfig. Ez kiírja a gépben lévõ összes hálózati csatoló IP címét. Ha DHCP alapon megy az IP kiosztása, akkor nem biztos, hogy mûködni fog a port forwarding (ha más IP-t kap a gép, mint ami a forwardnál be lett állítva).
Hány gép van a helyi hálón? Mert ha csak néhány, akkor egyszerûbb lenne mindnek statikusan kiosztani az IP címet, és akkor a te gépedé mindig ugyanaz lenne, tehát mûködne a port forward.

Ok, Megy már. Köszi  :merci:

Bruce

Azt hol tudom megnézni, hogy mi a bejövõ TCP port? Azureusnál van egy Beállítás varázsló, ahol leteszteli a portot, és a 6881-re rögtön kiírta a NAT hibát...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Dragon

Quote from: BruceAzt hol tudom megnézni, hogy mi a bejövõ TCP port? Azureusnál van egy Beállítás varázsló, ahol leteszteli a portot, és a 6881-re rögtön kiírta a NAT hibát...
A Tools->Options menüpont, onnan a bal oldali listából az elsõ COnnection pont, a jobb oldalt az elsõ bejegyzés "Incoming TCP port"
Ha bõvebb infóra vágysz, most is ajánlani tudom a Commview használatát. Persze csak akkor, ha már valami eljut odáig, és nem szûrik ki elõtte a tûzfalak.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

zsozso

A tracker hatarozatlan ideig pihen. Koszonjetek annak aki kirakta kulfoldi oldalakra.
Death is the only redemption

iko

Quote from: zsozsoA tracker hatarozatlan ideig pihen. Koszonjetek annak aki kirakta kulfoldi oldalakra.

Kár.
De a bittorent nem úgy van hogy minél több ember annál jobb?