Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Mattanja, 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Mattanja

.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Feldin

Honnan szeded le?
Magyarul vagy angolul?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Maron

#2
Nem ezt olvastam utoljára, de mind1.
Hanakazari no Kimitachi e (For you in Full Blossom) alias Hanakimi
Hossz: 23 kötet(=144 fejezet), ebbõl 141 van angolra fordítva
Rajzoló: Hisaya Nakajo
Ez egy szerintem nagyon jó kis sorozat. Aki szereti a romantikus-vígjátékot, ki ne hagyja! Rengeteg poénos jelenet ill. szereplõ van benne, de azért vannak komoly jelenetek is szép számmal.
A történet nem túl bonyolult. A fõhõsnõ Mizuki Ashiya családjával Amerikában él, de úgy dönt, hogy visszamegy Japánba, hogy fejezze be a középiskolát, méghozzá ugyanoda, ahová egy híres magasugró srác, Izumi Sano is jár, aki egyfajta példaképe a lánynak. De azt persze nem kötötte a családja orrára, hogy ez egy fiúiskola, csak a legjobb barátnõje, Julia tud róla :rolleyes:. Így hát levágja a haját és fiúként megy oda tanulni. Egy véletlen folytán Sanoval egy szobába is kerülnek, de a bonyodalmaknak még csak most kezdõdnek... Természetesen lesznek, akik rájönnek, hogy lány,de õk hallgatnak errõl, és a szerelmi szálak sem éppen egyszerûek :hopp:
A rajzolóról annyit, hogy több sorozata van (amikbõl egyet sem ismerek :p ), de doujinshi rajzolóként sem utolsó, legismertebb ilyen munkái a Peace!, ami rövid Inu Yasha paródia-féleségeket tartalmaz max. 2-3 oldalas manga formájában és a Juicy Mix, ami a Shounen Jumpos sorozatokat figurázza ki egy picit.

Titkos

Quote from: MaronA rajzolóról annyot, hogy több sorozata van (amikbõl egyet sem ismerek :p ), de doujinshi rajzolóként sem utolsó, legismertebb ilyen munkái a Peace!, ami rövid Inu Yasha paródia-féleségeket tartalmaz max. 2-3 oldalas manga formájában és a Juicy Mix, ami a Shounen Jumpos sorozatokat figurázza ki egy picit.

A Peace!-t én minden Inu Yasha fannak tudom ajánlani, hihetetlenül vicces! :rotflol:  (Bár a karakterek rajzolásával nem voltam kibékülve, fõleg, ahogy a férfiak néztek ki, de a poénok még ezért is kárpótoltak. ;)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Maron

Quote from: Titkos(Bár a karakterek rajzolásával nem voltam kibékülve, fõleg, ahogy a férfiak néztek ki, de a poénok még ezért is kárpótoltak. ;)

Azzal én se nagyon, de a poénok mindent ütnek (3 kedvenc:
-gyorsételek a középkorból  :lol:
-"PERVERZ!!! PEDOFIL!!!" :hahaha:  :lul:
-"Se.. se...Secchinmaru!!!" :zen: )

Meske

#5
Igaz, még nem olvastam el egészen, (nincs is meg az egész manga), de már a II. kötetet is elolvastam, csak a 3. nincs meg, s így nem tudok tovább haladni benne, pedig nagyon szeretnék!! :beken:
És mondhatom nagyon :lol:
Még talán jobb is, mint az anime...  :rolleyes:
Igaz, hogy még csak az elején tartok, de az biztos, hogy tele van olyan jelenetekkel, amik az animében benne sincsenek, vagy pedig másmilyen vonatkozásban találod meg a jelenetet az animében, mint a mangában.

Egyszóval ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el, mert nagyon jó!! :cool: :jee:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Titkos

Quote from: MaronAzzal én se nagyon, de a poénok mindent ütnek (3 kedvenc:
-gyorsételek a középkorból  :lol:
-"PERVERZ!!! PEDOFIL!!!" :hahaha:  :lul:
-"Se.. se...Secchinmaru!!!" :zen: )

Nekem meg az a "kedves" kis történet volt a kedvencem, amikor Kagome elmagyarázta Kouga-nak, hogy miért veszélyes az embernek Shikon-szilánkokat hordania a lábában. (Percekig azon röhögtem. :rotflol:  :lul: )
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


lynx655

Hát...

Legutoljára az Appleseedet olvastam Masamune Shirow-tól, de az nem tetszett, még látszik, hogy a zsengék közül való, a Ghost in the Shell 1 az viszont már jó, de nem kifejezetten fogott meg.

A máig is legjobban tetszõ manga, az a Love Hina. Az animét láttam elõbb, és az is ott van az elsõ helyen, de a manga 100x jobb, és mindenhol ezt olvasom. Kár hogy a vége nem fért bele az animébe... (Ebbõl is lehetett volna igazán mondjuk 52 rész vagy vmi.)

Másik nagyon jó romantikus manga a Video Girl Ai. Tényleg hihetetlenül jó, és végigvisz egy szép érzelmi hullámvasúton. Lesznek helyek ahol kényszerszünetet leszel kénytelen tartani... A 14-15. kötet, a Video Girl Len már nem annyira olyan, de szintén érdemes elolvasni.

Rögtön Love Hina után jön a toplistámon a GUNNM (vagy Battle Angel Alita). Nagyon jó, ilyenkor érzem igazságtalanak, hogy pl. olyanokból hogy Dragonball, One Piece, Naruto miért lehet pár száz részt csinálni, a Battle Angel Alitából meg készült két közepes OVA... (Video Girl Aira is értendõ, 6 OVA és a vége meg...) Az egy bajom vele a japán - amerikai átírás, egy csomó tulajdonnevet átírtak az amerikaiban (többek között a fõszereplõét is, bár talán az jobban tetszik), Gally - Alita, Yugo - Hugo, Zalem - Tyraphes stb stb. Ráadásul angolul csak tükrözött kiadást találtam, amit ki nem állhatok, az viszont eredeti. Miért jobb ha mindenki balkezes, meg mindent tükrözve képzelsz el, mint hogy megtanulsz visszafelé olvasni?

Aztán mostanában olvastam a Flame of Reccát. Iszonyat jó. Ott verekszik nálam az elsõ három helyért... És ennek is a csúcspontja egy szép nagy érzelmi sokk volt, egyik pillanatban sírsz Hime elvesztése miatt, a másikban meg majdnem elájulsz a megkönnyebbüléstõl... (kár hogy az anime csak a feléig megy el...)

lynx655

33 kötet nemtom mennyi fejezet. majd feltöltöm vmikor...

Meske

Quote from: lynx655A máig is legjobban tetszõ manga, az a Love Hina. Az animét láttam elõbb, és az is ott van az elsõ helyen, de a manga 100x jobb, és mindenhol ezt olvasom. Kár hogy a vége nem fért bele az animébe... (Ebbõl is lehetett volna igazán mondjuk 52 rész vagy vmi.)
Látom, e téren egy húron pendülünk! :jee:  :hopp:
Love Hina  :lol:
QuoteMiért jobb ha mindenki balkezes...
Köhöm, köhöm... Ezzel most mélyen megsértettél!!!  :grrr: Ha balkezes az ember már olyan nagy gond????? :nagyere: Én is feltehetném a kérdést: Miért jobb, ha mindenki jobbkezes?????? :morci:
A Balkezesek jobbak!  :beeee:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

lynx655

Jójó balkezesek jöhetnek, csak az egyetlen baj, hogy a rajzoló világa, és amit te alakítasz ki a tükrözött változat olvasásánál azért más...
:teccik:

Ramiz

Quote from: lynx655ilyenkor érzem igazságtalanak, hogy pl. olyanokból hogy Dragonball, One Piece, Naruto miért lehet pár száz részt csinálni, a Battle Angel Alitából meg készült két közepes OVA...

BESZÓLTÁL A ONE PIECE-RE???  :uzi:
Azért lehet belõle annyit csinálni, mert NAGYON NAGY KIRÁLY!!!  :appl:  :cool:  :hail:  stb
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Bruce

Itt nem az volt a gond, hogy One Piece sok részes, hanem hogy a Battle Angel Alita két OVA-s... szerintem.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

lynx655

#13
Igen, valami ilyesmi...

Nem arra mondtam, hogy azok rosszak... pl. a Narutot nézem is...

Maron

Most töltöttem le és olvastam el az utolsó fejezetet és csak ajánlani tudom mindenkinek :angyali:

Phoeneix

Gantz!! Igaz hogy meg csinaljak, de nekem naon tetszik
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

Feldin

Quote from: MaronMost töltöttem le és olvastam el az utolsó fejezetet és csak ajánlani tudom mindenkinek :angyali:
Pesti vagy? Mert nekem kéne!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Maron

Quote from: FeldinPesti vagy? Mert nekem kéne!!!

Igen

Maron


Feldin

Quote from: ShiroiAkkor add inkább nekem légyszíves! Csak azért, hogy Feldinnek ki kelljen könyörögnie tõlem...  :bsd:
ONEGAI!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Yume_16

Hát én legutóbb boys next doort olvastam aki gyülöli a yaoit ne figyeljen bár ez sztem simán nincs benne az NC-17 kategóriában...
Hát kicsit kikészültem tõle így hajnal 2-kor itt zokogtam a gép elõtt...
Hiába Kaori Yuki messze a legjobb mangaka:)^^
Nézzük csak az Angel Sanctuary mangát... FANTASZTIKUS okkult horror vagy nem is tudom meghatározni de írtózatosan jo^^
most fogok még két mangát elolvasni tõle de akikicsi érdeklödést is érez a tragikus, véres, olykor nagyon érzelmes és izgalmas sztorik iránt olvasa el az  AS-t lányok meg azonnal tessék boys next doort olvasni mert... HUUUUUU DE JO :beken:  
Persze a kis böki hogy angol nyelvû én a Sakura crisisröl töltöm öket^^

Yume_16

Ok... :rolleyes:
Kiolvastam Kaori-tól a Kaine-t is... hát... azon is bõgtem kicsit...
Mindig vagy alternatív vagy teljesen szomorú a sztorik vége... És annyira megfogja az embert hogy kész... na jo lehet hogy mást nem, engem nagyon is.
Most fogok nekiállni a Ludwignak is^^ aztán kivételesen elolvasok egy olyat is amiben lány a fõszereplõ  :rotflol:

lynx655

Quote from: Yume_16Nézzük csak az Angel Sanctuary mangát... FANTASZTIKUS okkult horror vagy nem is tudom meghatározni de írtózatosan jo^^
most fogok még két mangát elolvasni tõle de akikicsi érdeklödést is érez a tragikus, véres, olykor nagyon érzelmes és izgalmas sztorik iránt olvasa el az  AS-t

Én már egy ideje gondolkodok azon, hogy megnézem/elolvasom, de eléggé tartok tõle.  :hehe:  A híre az ilyeneket mindig megelõzi, pl beletelt egy kis idõbe, mire rászántam magam az NGEre is...

Addig marad a Rurouni Kenshin!  :rotflol:

Yume_16

Hát... sztem ne nézd meg az animét mert nagyon nem jo^^
jo ok ez csak személyes vélemény^^
A mangának viszont mindenképp állj neki sztem hihetetlen jó. nem tuom mit hallottál felöle,de ha rosszat akkor az hazugság^^ vagy az illetö nem értette a sztorit^^ vagy nem tudom de én ugy gondolom hogy érdemes belekezdeni és végigolvasni^^ bár "kicsit" hosszú^^
Deeee... olvasd el elötte a boys next dort az felkészit a hangulatára és legalább megismered Kaori stilusát meg hogy mi jellemzõ a történeteire( persze csak ha nem ismered^^) Én nagyon szeretem bár mondom a legtöbb mangáján sirok a boys next door ... hát mondom olvasd el^^

Yume_16

Jah egyébként Naruto mangát is folyamatosan olvasom bár most elég rég nem jött ki új:(
Sasuke meg Naruto ott gyilkolják egymást és nem tom most mi lesz a harc vége XO!!!:(

Shadowolf

Quote from: Yume_16Jah egyébként Naruto mangát is folyamatosan olvasom bár most elég rég nem jött ki új:(

Pár napja jött ki a 233-ik rész.

Quote[Spoiler]Sasuke meg Naruto ott gyilkolják egymást és nem tom most mi lesz a harc vége XO!!!:([/Spoiler]

Légyszi ne spoilerkedj, vagy legalább rakj ki egy jelzést.

Yume_16

Ok  már megvan csak egy ideje nem volt és nem néztem utána^^

Yume_16

#27
Weeee^^
Végre volt idöm leszedni a két legujab Naruto mangát... hát... nagyon szeretem Sasukét^^ többet nem mondok nehogy elkotyogjak vmit...

Rounin

Angel Dust és Wolfs Rain. Ritkán látok ilyen szépen merajzolt mangát, és még a történet is jó (nekem legalábbis tetszik). Elégedetten hagytam abba azu olvasást mindkét esetben. Végre ilyen is van :)

Feldin

Quote from: RouninAngel Dust és Wolfs Rain. Ritkán látok ilyen szépen merajzolt mangát, és még a történet is jó (nekem legalábbis tetszik). Elégedetten hagytam abba azu olvasást mindkét esetben. Végre ilyen is van :)
Hogy abba hagytad az Azu olvasasat????????? Nani? :) Na jo, gondolom csak melleutottel :) De a Wolfs Rain manga erdekelne!!! Az animeot most kezdtem el es nagyon jo!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s