Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Mattanja, 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: FeldinHogy abba hagytad az Azu olvasasat????????? Nani? :) Na jo, gondolom csak melleutottel :) De a Wolfs Rain manga erdekelne!!! Az animeot most kezdtem el es nagyon jo!!!

Fejemet ne vedd, nah :) -u, és alássan megkövetlek ,)

Fazék

Golden Boy manga
elolvasva a Volume 2 eddig megtalált lefordított részeit, örülök, hogy az anime-t, csak a volume1 öt fejezetébõl, és egy új lezárórésszel készítették el. ugyanis a V2 már nagyon átmegy (erõs) ecchi-bõl hentai-ba, és sztem rontott volna a sorozat összhatásán. amúgy ebben is vannak egész jó viccek, jelenetek. pár fejezet itt is a szokásosat hozza, de a többiben csupán tömegszexjelenetek vannak, egyszerûen nem ezt vártam, vagyis nem jött be.

Moha

Hány kötetes a Golden Boy manga?
Nekem megvan belõle egy pár, de még nem kezdtem bele. Viszont ha a végére átcsap hentai-ba, akkor nem is biztos, hogy belekezdek. Az anime után valahogy "nem esne jól". Mennyire durva hentai lesz belõle?

Tényleg jó keveset dolgoz fel az anime a mangából. Persze a Video Girl Ai-al is ez a helyzet, ott is a 6 anime rész csak 2 kötetet dolgoz fel a mangából, és ad neki egy külön befejezést (ami mellesleg nem tetszett túlzottan, a manga jobb).

Feldin

Quote from: RouninFejemet ne vedd, nah :) -u, és alássan megkövetlek ,)
:D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Fazék

Quote from: MohaHány kötetes a Golden Boy manga?
Nekem megvan belõle egy pár, de még nem kezdtem bele. Viszont ha a végére átcsap hentai-ba, akkor nem is biztos, hogy belekezdek. Az anime után valahogy "nem esne jól". Mennyire durva hentai lesz belõle?
hát komoly gruppen alkalmak voltak az elsõ pár chapter-ben, különösebb vicces tartalom nélkül...
én vszleg úgyis végigolvasom, ha gondolod szólok, hogy melyik chapter-eket ugord :D
amúgy most néztem utána és úgy néz ki 10 kötetes lesz végül a manga, eddig 9 jelent meg, és a volume 2 chapter 6-nál tart a fordítás, itt megtalálod a .torrent file-okat hozzá.

Andro

+Anima!!!! Aki szereti a vicces, és cseppet sem komoly mangákat az feltétlenül olvassa el. Csak 3 kötet az egész.

lynx655

Kedden felyeztem be a teljes manga olvasását. Nagyon tetszik, és tényleg jó manga, nem is merem megnézni ezek után... (Tapasztalataim szerint a mangák 99%-a legalább 100x jobb az animénél  :hehe: ) Csak ajánlani tudom mindenkinek. :cool:

Sagara Sanosuke RULEZ!  :hopp:

Rounin

Quote from: lynx655Kedden felyeztem be a teljes manga olvasását. Nagyon tetszik, és tényleg jó manga, nem is merem megnézni ezek után... (Tapasztalataim szerint a mangák 99%-a legalább 100x jobb az animénél  :hehe: ) Csak ajánlani tudom mindenkinek. :cool:

Sagara Sanosuke RULEZ!  :hopp:

Hehe. OVA-t azt nyugodtan nézd meg. A másik.. hát, szerintem jobb a manga, de az OVA-t nyugodtan megnézheted, nem rosszabb nála :)

lynx655

Nna, ezt meg csütörtökön délután végigolvastam. Szerintem nem rossz, persze olvastam már jobbat. Ennek gondolom az animéje is ilyen szintû, bár asszem vannak olyanok, amelyek nem voltak benne, majd egyszer megnézem talán...

Moha

Quote from: lynx655Nna, ezt meg csütörtökön délután végigolvastam. Szerintem nem rossz, persze olvastam már jobbat. Ennek gondolom az animéje is ilyen szintû, bár asszem vannak olyanok, amelyek nem voltak benne, majd egyszer megnézem talán...
Na, akkor én meg a mangába kezdek bele, mert az anime az tetszett. És neked is ajánlom, szerintem nagyon jó!

Feldin

Melyik mangát csinálta még az Azu bandája?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Isi101

#41
A Chobits azok közé tartozik, ahol a mangához képest az animét nem szúrták el, szvsz semmivel sem rosszabb.

Most elolvastam az Oh, My Goddesst, (a magyar verziót) már ami fent volt a manga hu.n és annyira tetszett, hohy a hiányzó részeket elkezdtem vadászni a netrõl :)

Köszi Meske :) a linket javítottam,most már csak irni kéne megtanulnom :)

zsolti123

amiket eddig olvastam:
BAA
BAA Last order 1-3 (jöhetne már a 4)
Love Hina
I"s
Monster
Route 20
Alive
Koroshiya Ichi

a legnagyobb persze a monster volt.
meg a route 20.

most épp a 20th century boyst olvasom.
jó nagyon
meg a spirit of the sunt, ahogy jönnek a chapterek (lassan)

Meske

Quote from: Isi101manha hu.
Ugye az manga.hu akarna lenni?

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Itachi

Bár tudom ,hogy off de meg tudná mondani vki,hogy a Berserk manga hány részes és hogy fent van e az összes rész az FTPn?Elõre is köszönöm. :merci:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Isi101

#45
Animeinfon nincs fent sajna semmi a mangáról, csak az animérõl.
Dc++ on ha rákeresek, 28 ig ad találatot.

edit: javítva a 26 28 ra

Andro

Legutoljára én a Seraphix Feathers-t kezdtem el olvasni. Sajnos, csak az eslõ kötete van meg, de még azt sem fejeztem be. De nagyon tetszik, annak ellenére, hogy nem igazán értem.

Mattanja

#47
A 33 éves Tsutomu Nihei nagyot alkotott ezzel a valóban dark sci-fi akcióval! Nagyon kevés párbeszéd van benne, de nincs is rá igazából szükség. Legalább nem tereli el az olvasó figyelmét a lényegrõl.
Meglátszik, hogy építészetet tanult a fickó - sokáig lehetne nézegetni a képeket, melyeket lenyûgõzõ szépség és részletesség jellemez. Egy föld alatti több ezer szintes épület-komplexumban (a szerzõ cyber-dungeon-nek nevezte el) játszódik, amiben mérhetetlen nagy távolságok vannak.
Az akciójelenetek néha talán túl kaotikusak, de ez még belefér.
Elgondolkodtató és komor. Fõleg, ha az alcímet nézzük: Maybe On Earth. Maybe In The Future.
Akinek szintén tetszenek az ilyen világvége-hangulatú, nyomasztó történetek, amikben jóformán csak a magány, a keserûség és a szenvedés a fõszereplõk jussa, az vágjon bele!
Bõvebben http://www.studiokrum.com/blame/blamepag.html">itt nézhettek utána.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

zsolti123

el is felejtettem, a blameet is olvastam :D
tényleg nagyon jó
fantasztikusak a helyszínek

Rounin

NARUTOOOOOO!!!!!!!
Bocsánat. De hát muszáj volt :)

Most olvastam el 40 fejezetet egyhuzamban, és meg kell valljam, nem bántam meg. Ráadásul képes volt a nevetõkönnyek mellé meghatódott "szemcseppeket" is generálni, tehát kiemelten :cool:
Nah, ennyi rajongás elég volt, megyek vissza olvasni ;)

Fazék

Video Girl Ai
jelenleg 9 köteten vagyok túl, de most sajnos abba kell hagynom, mert egyszerûen nem képes fölvenni velem a versenyt a szervezetem, folyamatosan alvásért nyivákol... na mindegy, legyen.
mellesleg a manga valami eszméletlenül jó :beken:  - na jó ez még nem volt, de még sor kerülhet rá... :) aki szereti a stílust, az ugorjon neki, ha még nem tette volna meg!

Mattanja

Quote from: Blimpsajnos abba kell hagynom, mert egyszerûen nem képes fölvenni velem a versenyt a szervezetem, folyamatosan alvásért nyivákol
Ez nem kifogás... :rolleyes:
Quote from: Blimpmellesleg a manga valami eszméletlenül jó :beken:  - na jó ez még nem volt, de még sor kerülhet rá...
http://usteam.uw.hu/forum/showthread.php?t=491&page=1&pp=50">Nem megmondtam már az elején?
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Fazék

Quote from: ShiroiEz nem kifogás... :rolleyes:
azért hadd idézzem be egy lényeges részét az értékelésednek :D
Quote from: ShiroiÕrületesen gyönyörû, és annyira magával ragadó, hogy tegnap este alig bírtam rávenni magam, hogy abbahagyjam az olvasást, és csak ma fejezzem be az utolsó négy Vol.-t a 13-ból! Nagyjából úgy egy negyed órája fejeztem be, és még mindíg nem múlt el a bizsergés a kezeimbõl...
úgy néz ki te is pont ott dõltél össze a fáradságtól, ahol én :D
de ma amint tudtam kiolvastam a maradékot és tényleg nagyon szép lett. szerencsére(?!) nagyon jól értek a sírás elfojtásához, vagyis én megúsztam, kivéve 1 részt, de gyorsan abbahagytam pár percre az olvasást, így nem volt komoly :beken:  remélem sok ilyen manga-val találkozom még a jövõben. romantikus történeteket kedvelõknek ismétlem: kötelezõ!!!
(az utolsó 2 volume egy picit rontott az összélményen, de azért megbocsájtható :) - aki akarja az nyugodtan abbahagyhatja a v13 végén, mert ott úgyis vége az eredeti történetnek)

Mattanja

Quote from: Blimpaz utolsó 2 volume egy picit rontott az összélményen, de azért megbocsájtható :) - aki akarja az nyugodtan abbahagyhatja a v13 végén, mert ott úgyis vége az eredeti történetnek
Be kell valljam, hogy én csak a 13.-ig olvastam, és talán hosszú hónapok telnek majd el az utolsó 2 elolvasásáig... Eddig csak sejtettem, hogy utána már illúzióromboló, de most már egyre biztosabb.
Ne legyen igazam.  :)
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Karma XXL

Bocs hogy közbeszólok, de a VGAInak nem +3 kötete van? 13 Ai, 2 Len és 1 Haruno? Legalábbis nálam így van :confused:

Egyszer elkezdtem olvasni (az anime után), de nem fejeztem be. Már elfelejtettem, hogy hol is tartottam, szóval elölrõl fogom kezdeni :rolleyes:

Ugyanettõl az alkotótól származik az I"s manga is, nem tudom olvastátok-e már, de 3 éve nagyon tetszett :) Még emlékszem, hogy könyörögtem az egyik oldalon, hogy töltsétek fel a többit, mert az elsõ 2 kötet nem elég :__devil: Aztán éjszakákon át húztam ISDNnel a 15 kötetet :)

Fazék

Quote from: SysOP XXLBocs hogy közbeszólok, de a VGAInak nem +3 kötete van? 13 Ai, 2 Len és 1 Haruno? Legalábbis nálam így van :confused:
hivatalosan 15 kötet van, de az utolsó 2-ben tényleg 2 történet van. a Len 1 teljes + az utolsó 3/4-ét teszi ki (kb180+150 oldal) a Haruno pedig kb 1/4 volume (50 oldal) hosszú "hihetetlen" mélységû történet... :rolleyes:

Feldin

I''s-t olvastam!!!!!!! szupi!!!!!!!!!!!! Mangazinon fenn van!
Van Azu alkotóktól még egy manga. Mi a címe???
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Chronos

Quote from: FeldinI''s-t olvastam!!!!!!! szupi!!!!!!!!!!!! Mangazinon fenn van!
Van Azu alkotóktól még egy manga. Mi a címe???
Azt mondja "Azu alkotóktól" rotflol... :rolleyes:
Talán a mangaka-ra gondolsz...:)
Yotsubato a neve a legújabb mangájának...:)

CHRONOS

Feldin

Quote from: ChronosAzt mondja "Azu alkotóktól" rotflol... :rolleyes:
Talán a mangaka-ra gondolsz...:)
Yotsubato a neve a legújabb mangájának...:)

CHRONOS
Gomen! Hogy én ilyet nem tudni :ejj:
És még miket rajzolt?
Köszönöm! Hol szerezhetõ be?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Chronos

Quote from: FeldinGomen! Hogy én ilyet nem tudni :ejj:
És még miket rajzolt?
Köszönöm! Hol szerezhetõ be?
Tudtommal több mindent is rajzolt különbözõ újságokba, de csak az Azumanga és a Yotsubato a híres...:)

Yotsubato beszerezhetõ AHQról manga könyvtárban, nem a legjobb minõség, dehát ez van...:)

CHRONOS